Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZooLee

senior tag

válasz czipaocsi #129 üzenetére

megtaláltam egyébként azt, amit olvastam az iPhone digit kimenet lehetőségéről:

És lőn. Nem a hagyomás SPDIF/optikai kimenet, de digitális.
    Mondjuk ezzel ott a gond, hogy a spec eszközt meg kell venned hozzá, hogy az otthoni erőlködőre tudd kötni, vagy már direkt ilyen egységet kell venned.

Az Alpine is ilyet használ: http://www.alpine.com.au/technology/x305.asp
    (Mellesleg nekem is iPod csatlakozós (régebbi) Alpine fej van az autómban, de nem is esett le, hogy a hang is digitálisan megy át, nem csak az iPod vezérlés. Pedig illett volna tudnom :B )

nálam USB-n megy ki a jel a notiból egy USB-s DAC-ba. A hagyományos digit kimenettel ellentétben pl. nincs jitter, ami rontaná a minőséget. A hifi meg van ahol van, a notebook elég mobil :DDD

Hát akkor Macbook + optical in DAC (persze ott is megcsavarták, és kell egy kis átalakító, nem szabvány TOSLINK csatlakozó...)

Z.

• ZooLee

senior tag

válasz czipaocsi #121 üzenetére

ZooLee: egyszer meghallgatnám azt a "jó minőségű" vonalkimenetet, de komolyan! Ha vkinek van egy számítógépe otthon, losless zenékkel tele, akkor inkább hallgassa arról. Sztem. Max használja távirányítóként az iPhone-ját! :DDD Múltkori pókerpartinkon meglepődtek a srácok, hogy nem voltak kábelek, csak iPhone az asztalon és voila, szólt a muzsika a hangfalakból! :DDD
    De ha már itt tartunk: digitális jelet lehet kinyerni iPhone/iPod-ból? Mondjuk USB-n vagy akár SPDIF-en. Na, az eggyel érdekesebb lenne...

Tényleg hallhatóan jobb minőséget produkál, mint a fejhallgató kimenet, már egy jó középkategóriás rendszeren is hallható.

A számítógépről való hallgatásnak általában egy akadálya van, mégpedig az, hogy a gép rendszerint máshol van, mint a nappaliban a Hifi... Bár semmi sem megoldhatatlan nagyon sok fajta megoldás létezik már a bezeték nélküli hangátvitelre, viszont akkor meg nincs értelme minőségi különbségekről beszélni... :)

Sajnos nincs digitális kimenete, csak analóg. Nem tudom, hogy egy optikai vagy normál digitális kimenet mennyit enne, de biztos, hogy lehetne dobni még a minőségen. (Egyébként ebben az esetben tényleg jó a gépről játszani, ugyanis minden Mac-en van digitális kimenet, tehát egy Macbookról már lehetne etetni a D/A konvertert és losslessezni :)

Z.

• hanee

senior tag

A multimédiás tartalmak letöltése nem jogellenes, de jogdíjat kell értük fizetni. Ha ezt nem teszed meg, jogellenesen töltöd le. Nincs ilyen, hogy legálisan töltögethetsz ingyen. Ez tévedés. Csak akkor legális az ingyenes letöltés, ha maga a szerző elérhetővé teszi ingyenesen számodra például az interneten. Nem legális a filmek letöltögetése sem, csak ha fizetsz érte jogdíjat.
    A sokszorosítás is szűk keretek között legális: Saját magadnak készíthetsz biztonsági másolatot, vagy például a CD-lemezből csinálhatsz MP3-at ez legális. De ha más CD-jét másolod, az nem. Illetve vannak szabad felhasználás körébe eső felhasználási módok, de ide olyanok tartoznak, hogy pl. sokszorosítás iskolai oktatási célból.
    A CD-re, DVD-re pedig pont azért tesznek jogdíjat, mert már mindenki letöltögeti ahelyett hogy megvenné, és valahol ezeket kompenzálni kell.

A jogszabályok pedig egyáltalán nem hiányosak, csak ismerni kellene őket kicsit mélyebben..

hanee

• joey04

titán

Feltételezve persze, hogy magát a lemezt legális, belföldi forrásból szerzed
    hát itt a lényeg :D
    szerintem nem sokan vesznek belföldi forrásból dvd-t manapság.

Egyébként pedig a törvényi szabályozás hiánya még nem jogosít fel senkit arra, hogy egy valaki által termelt, előállított "javat" ingyenesen megszerezzen.
    ez oké, én nem is vitatom. :K

• asadasad22

őstag

válasz czipaocsi #101 üzenetére

-ahogy már elmondták többen: nálunk zene és film letöltése/másolása saját célra jelenleg legális. szoftverekkel már más a helyzet.

-az artisjus bekaphatja a f@szt. gyakorlatilag ezzel, hogy ilyen díjakat szednek, azt feltételezik, hogy MINDENKI csal, mindenki letölt mindenféle illegális tartalmat. mondanom sem kell, hogy azok után hogy ezt csinálják, az ember még jogosnak is érezheti a warezolást, hiszen mindenféle cselekedete/akarata ellenére csupán feltételezésből beszedték előre a warez egy díját tőle. vagypedig azt is elérhetik vele, hogy az ember szívesebben rendel külföldről, mert szállítással együtt a világ másik feléről is nagyságrendekkel olcsóbban kijön szinte bármivel, mintha itthon besétálna egy boltba és megvenné. ezektől meg aztán sokkal előrébb leszünk, brávó. csak egy újabb pénzéhes undorító féreg banda a rosszabb fajtából, akik szintén nem a zenészek érdekeit nézek, de mégcsak nem is a kiadókéit, hanem csak a sajátjukat.

• ZooLee

senior tag

válasz czipaocsi #101 üzenetére

bár emellett a losless zene tárolására elpazarolt rengeteg tárhely persze mérsékelten logikus, hiszen azok átkonvertálása talán még kevesebb időt venne igénybe és a minőségbeli romlást egy 320 kbit/s mp3-nál nem hiszem hogy sokan meghallják egy iPhone + jó minőségű fülhallgató használatával sem).

A Lossless tárolásnak nem ott van értelme, hanem akkor, amikor a zeneszerszám be van kötve az otthoni "nagy" Hifi-rendszerbe. A fülhallgató kimenet valóban csak egy hordozható eszköznek megfelelő kimenet, a dokk kimenet sokkal jobb minőségű vonalkimenet ad.

Z.

• ZooLee

senior tag

válasz czipaocsi #102 üzenetére

Én úgy tudom, hogy egy zene, film (multimédia) letöltése nem törvényellenes. Az eredeti adathordozón található védelem feltörése, na, az igen.

Tehát magadnak átmásolhatsz egy CD lemezt, filmet, de csak akkor, ha azt nem védi pl. CSS kódolás. (És itt ismét jöhet a "más tészta" hogy mi van akkor, ha gond lesz az adathordozóval, mi a heléyzet a biztonsági másolattal, stb. de az nem ebbe a topicba tartozik.)

Z.

• Lirion

addikt

válasz czipaocsi #104 üzenetére

Pontosan, filmeket, zenéket büntetlenül tölthetsz le korlátlan mennyiségben és korlátlan mennyiségben sokszorosíthatod is magadnak. Már csak ezért is nagy faszság a vodafone-s zeneletöltős hülyeség, ahol 2 hétig hallgathatod a zenét és még DRM védelmet is kapnak.. Na mind1, vannak még hülyék, akik ilyesmiért itthon fizetnek.

Próbálj meg személyeskedés nélkül érvelni, vitázni. Köszönöm. Pompi

[ Módosította: Pompi ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés