- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
ez már valóban nem tartozik ide, privátnak nincs értelme, mert a többiek nem látják,
legyen itt befejezésképpen ez: [link]
Ez a jogszabály a magyarázata annak, hogy zenék és filmek magánhasználatra való letöltése nem minősül illegálisnak, mivel az technikai értelemben másolásnak minősül.
OFF vége részemről. -
-
asadasad22
őstag
teljesen mind1, hogy jogellenesnek nevezed, vagy bármi másnak. a lényeg azon van, hogy hivatalosan nem büntethető, minden további duma színtiszta bullshit.
"A CD-re, DVD-re pedig pont azért tesznek jogdíjat, mert már mindenki letöltögeti ahelyett hogy megvenné, és valahol ezeket kompenzálni kell."
szóval a megoldás szerinted az, hogy minden egyes emberről feltételezik, hogy jogellenes és mindenkitől beszedik a díját? ez nevetséges. arról nem is beszélve, hogy nem kicsit vagy naív ha azt hiszed, hogy az beszedett összeg oda jut, ahova jutnia kellene. szerinted miből él egy ilyen artisjus szintű cég, ami lényegében semmi hasznosat nem csinál azon kívül, hogy álszent célokat hírdetve pofátlanul az egész országot megsarcolja? -
ZooLee
senior tag
Saját magadnak készíthetsz biztonsági másolatot, vagy például a CD-lemezből csinálhatsz MP3-at ez legális.
Feltéve, ha a lemezen nincs másolásvédelem. Ami gyakorlatilag igen kevés lemezt jelent. Vannak olyan CD-nek látszó lemezeim, amelyeket a nagyon jó minőségű, bár már öregebb CD lejátszóm egyszerűen nem játszik le, mivel nem bír a másolásvédelemmel
Azért is írtam, hogy CD-nek látszó lemez, mivel jópáron már nincs is rajta a hivatalos CD "Compact Disc" logo, mivel a Philips nem engedélyezte azokon a használatát...Az, hogy a CD-n, DVD-n jogdíj van, még emészthető és elfogadható lenne, de az, hogy mindenre jogdíjat tettek kezdve a memóriakártyáktól a lejátszókon át a pendrive-okig, az viszont már nem a jóhiszeműségüket bizonyítja.
Egyébként meg jó, ha van valaki aki rendesen ismeri a vonatkozó jogszabályokat, mert legtöbben erősen félreértelmezik, úgyhogy lehet osztani a népet
Z.
-
czipaocsi
aktív tag
Fentebb én is azt írtam, hogy egy zenei tartalom megszerzése a netről, ingyenesen, az jogellenes. Vagy ez nem ugyanazt jelenti? Ezek után mindenki kijavított, h ez nem így van és kezdem én is elhinni.
Egyébként a letöltés melletti jogdíjfizetés nyilván csak akkor valósul meg, ha mondjuk a www.dalok.hu-ról pl. sms-es fizetés után töltök le vmit, ha torrentezek, nyilván nincs jogdíj...
A jogszabályt valóban nem ismerem tüzetesen, de szívesen megismerkednék a letöltésekre és a fentebb tárgyalt részekre vonatkozó szabályozással. Az Artisjus honlapján fenn van egyébként, el is kezdtem átnyálazni, de hát brrrr...sajnos nem hallgattam a történelem tanáromra, aki annak idején azt javasolta, hogy menjek ügyvédnek
-
törölt tag
ha megfigyeled a szóhasználatom, akkor az utóbbi pár hsz-ben már nem jogellenest írtam, hanem szabályellenest. a kettő ugye nem ugyanaz, a különbséget részletesen kifejtetted. mondjuk egy főzött wimo rom azért más, mert ott az egész rendszert teszed rá, kb egy warezolt windowshoz hasonlítható, mert van jogdíja a rendszernek.
de a mindig felhozott illegális letöltés (tudom, nem te hoztad fel) sem feltétlenül illegális, Mo-on péládul nem ütközik jogszabályba. a szerzői jogrendszer sem egyetems igazság, hogy úgy dobálózzunk vele, vannak olyan országok, ahol szinte nem is létezik, vagy nem ilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Forrmell.enn
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- DOOM - The Dark Ages
- Subaru topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest