- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Tényleg nem olvastam, de most már nem is állok neki. Igazából csak arra akartam rávilágítani, hogy nagyon az iPhone kötöttségein belül gondolkodik. Másnak magától értetődő dolog lehet az, hogy két feltöltött akksival indul el otthonról egy hosszú hétvégére, vagy memóriakártyát cserél, netán nagyobbat vesz a készülékébe.
-
erdoke
titán
"Legutoljára akkor készítettem be a mobilra filmeket, mikor az ország másik végébe utaztam nyaralni. Oda 4 óra, vissza 4 óra és esős napokra is gondolva 10 filmet másoltam akkor fel.
Konvertálás nélkül esélytelen lett volna."Szifonnal biztosan esélytelen, más meg belecuppant egy másik 8 gigás kártyát (amin a 10 db 700 MB-os film konvertálatlanul is elfér), osztjóvan. Vagy vesz egy nagyobbat a 8 GB-os helyére, mondjuk 32-est a beépített 8 mellé.
-
erdoke
titán
válasz
#16820480 #40 üzenetére
A FullHD-hoz célszerszám kell, és akkor nem befolyásolja a multitaskingot. Simán pause-ba teszi a lejátszást (ami akár mehet majd online streaming formájában, WiFi-n vagy 3,5-4G-n), amíg telefonálsz a BT sztereó headseten, és közben a szervezőt-levelezőt nyomkodod, sőt még fel is veszed a beszélgetést.
A Tegra pont a nem túl erős, emiatt keveset fogyasztó célszerszámok összegereblyézésében erős. Ha nekiküldesz egy izmos számítási feladatot, a CPU-ja önmagában már elég gyenge. A Tegra 2 és az OMAP4 már külön CPU szinten is elég erős lesz.
A FullHD-t az 1 magos Atom nem bírja, pedig nyers erőben a mobil CPU-khoz képest egy bivaly. Ha lenne mellette egy célszerszám, az erőt nyilván párhuzamosan végzett számításnál lehet kihasználni.
Nem tudom, mi az a C110-es proci.Ha a Hummingbird-re gondolsz, az egy SoC, ott sem a CPU végzi a HD videó dekódolását. Gyakorlatilag egy gyártástechnológiai váltással feljebb tornászott órajelű szifon 3GS chipról van szó (~OMAP3515 => órajelek fentebb 60-70 %-kal).
-
erdoke
titán
Sok embernek a szabadság önmagában fontos. Én pl. nem filmezek, és kevés zenét hallgatok a telefonjaimon, de ha bírja a hardver, rohadtul dühítene, hogy szándékosan tiltják le benne a tudást (aka BT, bár azt használom is hetente párszor). Ugyanez vonatkozik a multimédiás tartalmak konvertálására is. Miért kellene a leginkább elterjedt mp3-at és FLAC-ot konvertálnom, ha egyszer a hardveres tudás megvan, a hozzájuk tartozó licensz díj pedig nevetséges a készülék horribilis árához viszonyítva.
A HD filmlejátszást pedig támogatom, mert alkalmasint jól jöhet majd (ha szinte mindenhol lesz legalább egy HD Ready TV), hogy ki tudok tenni egy vicces klipet, vagy meg tudunk nézni egy kihagyott epizódot a kedvenc sorozatból (ROTFL). Az biztos, hogy a Tegra 2-vel és az OMAP4-gyel jövőre eljött ennek a technikai lehetősége. -
erdoke
titán
És merre van a HDMI kimenet a készüléken?
Hivatalosan 720p-t tud a hardver, bár ahogy sokan tesztelgették, megfelelő formába konvertálással, és a teljes vas jó szoftveres kihasználásával bizonyos 1080-as videók megjelenítése is lehetséges.
A kérdés inkább az, hogy jövő nyáron, vagy már korábban jön egy 16:9-es képarányú, jó felbontású iPhone (3GV v. HD?), vagy még az ünnepi szezonra? Az már inkább másodlagos, hogy gyárilag bevállalnak valamilyen fullHD-t, vagy maradnak a vas 720p-jénél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP393
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP398
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 256GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP394
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest