- Fotók, videók mobillal
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
czipaocsi
aktív tag
Külföldön is van ám jogvédő szervezet! Ez egy világot behálózó szövevény, ami elől nem menekülhetsz, úgyhogy vigyázz!
Bár kinn ez is "eggyel okosabban" van megoldva, mint itthon, ezért arányaiban sokkal kevesebbet kell fizetned, mint kedvenc kis hazánkban, bármit is veszel: dvd, pendrive, flashmemória, kártya stb.
Ez persze a liftajtóra kiragasztott "DVD olcsón!" jeligével operáló disztribúciós és értékesítési központokra nem vonatkozik -
czipaocsi
aktív tag
Miért, szted a DVD árában nincs Artisjus jogdíj? Feltételezve persze, hogy magát a lemezt legális, belföldi forrásból szerzed...
Egyébként pedig a törvényi szabályozás hiánya még nem jogosít fel senkit arra, hogy egy valaki által termelt, előállított "javat" ingyenesen megszerezzen. De hát ez már megint más téma: erkölcs vagy mifene...
Az Artisjus pedig egy önmagáért létező és önnön magát fenntartani kívánó szervezet, egy álszent elv mögé bújva: ez a szerzői jog védelme. Nem értem miért kell jogdíjat fizetni egy olyan dologért (pl. zenék tárolására alkalmas adathordozó), amihez a zenék másolása, magáncélú sokszorosítása, tárolása, sőt még az ingyenes letöltése sem ütközik jogszabályba? A kettő valahol ellentmond egymásnak: feltételezve a használóról, hogy elkövet vmit, ami nem is jogellenes, kvázi mégis megbüntetem a jogdíjjal. Jó, persze van rengeteg más aspektusa is a szerzői jog védelmének és egyéb érdekek is szerepet játszanak az egészben, de néha jó egy kicsit "naívnak" lenni és hülye kérdéseket feltenni. És amikor már a GPS-ek belső memórájára is kell jogdíjat fizetni, ami köztudottan legtöbb esetben a térképek tárolására szolgál, akkor végképp értetlenül állok a dolog előtt...
ZooLee: egyszer meghallgatnám azt a "jó minőségű" vonalkimenetet, de komolyan! Ha vkinek van egy számítógépe otthon, losless zenékkel tele, akkor inkább hallgassa arról. Sztem. Max használja távirányítóként az iPhone-ját!
Múltkori pókerpartinkon meglepődtek a srácok, hogy nem voltak kábelek, csak iPhone az asztalon és voila, szólt a muzsika a hangfalakból!
De ha már itt tartunk: digitális jelet lehet kinyerni iPhone/iPod-ból? Mondjuk USB-n vagy akár SPDIF-en. Na, az eggyel érdekesebb lenne... -
erdoke
titán
Tényleg nem olvastam, de most már nem is állok neki. Igazából csak arra akartam rávilágítani, hogy nagyon az iPhone kötöttségein belül gondolkodik. Másnak magától értetődő dolog lehet az, hogy két feltöltött akksival indul el otthonról egy hosszú hétvégére, vagy memóriakártyát cserél, netán nagyobbat vesz a készülékébe.
-
C^^
őstag
Tényleg nem akarok beszállni a showműsorba, de a Jailbreak maga miért lenne warez?
"Tán még jobban, hiszen azáltal kb MINDEN storeban lévő progi/játék ingyen a tied lehet."
És itt a leheten van a hangsúly. Ennyi erővel akkor az üres adathordozó vásárlás is warez, mert TEHETSZ rá jogvédett dolgokat.Egyébként magától a jailbreaktől nem tudsz még tört progikat felrakni...
MOD: Látom, már kitárgyalva...Leültem.
-
Ulkesh
őstag
"Tán még jobban, hiszen azáltal kb MINDEN storeban lévő progi/játék ingyen a tied lehet. de hát ez semmiség."
Jailbreak nem erről szól, egy szimplán jailbreak-elt készülékre te semmilyen tört játékot nem töltesz rá, sőt Cydiából is jó pár alkalmazás fizetős kereskedelmi termék.
Tört alkalmazások futtatásához még szükséges más dolog is. -
erdoke
titán
Sok embernek a szabadság önmagában fontos. Én pl. nem filmezek, és kevés zenét hallgatok a telefonjaimon, de ha bírja a hardver, rohadtul dühítene, hogy szándékosan tiltják le benne a tudást (aka BT, bár azt használom is hetente párszor). Ugyanez vonatkozik a multimédiás tartalmak konvertálására is. Miért kellene a leginkább elterjedt mp3-at és FLAC-ot konvertálnom, ha egyszer a hardveres tudás megvan, a hozzájuk tartozó licensz díj pedig nevetséges a készülék horribilis árához viszonyítva.
A HD filmlejátszást pedig támogatom, mert alkalmasint jól jöhet majd (ha szinte mindenhol lesz legalább egy HD Ready TV), hogy ki tudok tenni egy vicces klipet, vagy meg tudunk nézni egy kihagyott epizódot a kedvenc sorozatból (ROTFL). Az biztos, hogy a Tegra 2-vel és az OMAP4-gyel jövőre eljött ennek a technikai lehetősége. -
Ulkesh
őstag
"igen, inkább nem raknak divx támogatást, és jól elgáncsolják ezzel a warezt mi? "
Te sem tennél máshogy, ha zenét és filmet árulnál
"nekem pl van fent 220 szám, ez 1.13GB) , 0 macera kombó, mint amit te csinálsz."
Semmi macera nem volt, az iTunes-al szépen begrabbeltem a CD-imet Apple Lossless-be és kész. MP3-at nem nagyon használok, mert ugyanaz a zene megy az iPhone-ra, amit az otthoni hangrendszeren is hallgatok.
-
Ulkesh
őstag
"érdektelen, hogy te hogy használod, mi mennyi helyet foglal NÁLAD."
Segítek, másnál sincs több szabad hely és ha értelmesen használja ki akkor ugyanerre a következtetésre jut.
Értem én, hogy miről beszélsz, de 10-ből 7 felhasználó garantáltan nem fog felmásolni egy 7-800 MB-os filmet, amikor konvertálás után ekkora területre 3-at másolhat fel.
Az Apple-t meg a legtöbb nálunk szerencsésebb iPhone felhasználót szintén nem érdekli, mert olcsón letölti a kiszemelt filmet az iTunes-on keresztül és azt gond nélkül és teljesen legálisan áttölti a készülékére.
A megvásárolt DVD-idet is könnyedén átmásolod, mert ott csak a felbontást kell konvertálni és egy teljesen átlagos Core2Duo-s géppel is 10-12 perc alatt megvan pl. Handbreak-el.Azt meg nem tudom miért várná el bárki, hogy egy cég hivatalosan támogassa a warez-t.
-
Ulkesh
őstag
Miért is?
A 3GS-em 16 GB-os ebből 8 GB-nyi területet lossless zene tölt ki, 2,5 GB-ot alkalmazások, 3 GB-ot doksik és képek.
A maradék helyre nem mindegy, hogy ha filmet is magammal akarok vinni, akkor mennyit másolhatok fel, 1-et, vagy 3-4-et.
Szóval akár tudja az eredeti méretben történő lejátszást akár nem, akkor is át fogom konvertálni, mert nem pazarlom el a helyet. Ha meg az a gond, hogy a gép lassan konvertál, akkor arra is van megoldás. -
Ulkesh
őstag
"az első pont kényelem miatt fontos, hogy ne kelljen konvertálni"
Azt a 8 percet kibírom mire átkonvertálódik, ha meg mégsem, akkor áttöltöm és az yxflash player vigyorogva lejátssza. (Ergo megy az csont nélkül, csak jailbreak kell ehhez is.)
" második pont hülyeség, senki nem írta, hogy szar, csak teljesen fölösleges"
Azért eléggé nagy a fanyalgás és bármiben lefogadnám, hogy ha ez mondjuk egy WinMo készülékről derült volna ki, akkor az összes iPhone topicban ezzel vagánykodna minden winmo user.
Az más tészta, hogy egyelőre szerintem sincs sok értelme, max egyfajta erődemonstrációra jó a hardver tudásáról.
-----------
"az lenne a jó, ha tudna más formátumokat kezelni alapból a készólék, neadj' esetleg mass storage módban felmásolva."
Csak alkalmazás kérdése mindkettő.
"ilyen soha nem lesz, tudom"
Tévedsz.
Lejátszó, ami a legtöbb ma használt formátumot ismeri már van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jelszókezelők
- Formula-1
- Fotók, videók mobillal
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen légkondit a lakásba?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest