- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
"Sok torrent oldal zárt, bárki nem lehet tagja, ez azt vonja maga után, hogy a torrent közösségén belüli megosztás magáncélú felhasználás lesz"
Ember, ha a párod notebookjára felmásolod, már az megosztás lesz és nem magáncélú felhasználás, nemhogy egy torrent oldalon való megosztás
-
Ulkesh
őstag
válasz
asadasad22 #128 üzenetére
"teljesen mind1, hogy jogellenesnek nevezed, vagy bármi másnak. a lényeg azon van, hogy hivatalosan nem büntethető, minden további duma színtiszta bullshit."
Azért óvatosan.
A magáncélú letöltés nem büntetendő, de már egy torrentes letöltés is megosztásnak és terjesztésnek minősül, úgyhogy, ha nem minden filmedet és zenédet FTP-ről töltöd le, akkor jobb, ha nagyon csendben meghúzod magad, mert a nem büntethetőből nagyon hamar milliós büntetés lehet -
Ulkesh
őstag
"Na mind1, vannak még hülyék, akik ilyesmiért itthon fizetnek, mint Ulkesh például.."
Én CD-t vásároltam régebben, most meg iTunes-ból DRM mentes zenét.
Az addig rendben, van, hogy van akinek nem telik rá és letölt, de attól a gyomrom forog, ha erre valaki büszke is és a mellét döngeti, hogy ettől Ő milyen fasza csávó.
Próbálj meg személyeskedés nélkül érvelni, vitázni. Köszönöm. Pompi
[ Módosította: Pompi ]
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #92 üzenetére
"nem tudom mi van az amcsiknál, de nálunk nem nyúlhatsz a telefon szoftveréhez olyan mértékben, ami a gyártó szerint szabálytalan. ennyi."
Aki jailbreak-el az nem is.
Elolvastad a szerződést? A jailbreak telepítésével te csak egy külső szoftvert telepítesz, ami az Apple szabályzata szerint is legális. A rendszerszoftver visszafejtését nem te végezted el, hanem a jailbreak készítője, telepítésével még az Apple szabályozását sem lépet át.
Nem véletlen, hogy egyetlen esetben sem léptek még fel a jailbreak ellen az Apple jogászai.
(A ROM-főzés ellen nem egyszer fellépett a MS.)"de konvertálgass csak nyugodtan. azalatt a 8 perc alatt, amíg neked egy filmmel bíbelődik az erőgéped, én hármat felmásoltam, és már úton is vagyok"
Én azalatt a 8 perc alatt míg lekonvertálja a videót inkább megreggelizem, majd az alatt a fél perc alatt míg felmásolja a készülékre átfutom a postám és már úton is vagyok. Egyetlen másodpercet sem vesztettem vele
"azt a hardveres gyorsítót meg mégerre sem tudnám használni, mert ugye a telefonom továbbra is szinte bármi lejátszik"
Az enyém is, csak én nem pazarlom a helyet, mert azt számomra fontosabb doksiknak tartom fent.
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #88 üzenetére
"cég nem hozhat valóban törvényeket, de szabályt simán."
Simán hozhat, a probléma akkor van, ha adott ország saját szabályozása másként rendelkezik, mégpedig a jailbreak kérdésében még az USA saját jogszabályai is ellentétesek az Apple-ével. A szomorú igazság meg az, hogy egyetlen szerződés, vagy céges szabályozás sem bírálhatja felül az adott ország saját jogszabályait
"amúgy az reális látásmód, hogy kiadjak 15-20k-t egy olyan usb-s cuccért, amivel gyorsabban konvertál a gép, ahelyett, hogy veszek egy nagyobb kártyát (amit másra is tudok használni, ha kell)"
Mert konvertálni, videót lejátszani stb. csak mobilon szoktál és egy hardveres gyorsítót másra nem tudsz használni
De mint előbb írtam, vegyél csak nagyobb kártyát és a bluray filmeket is toljad át, mert nem bírsz kivárni pár percet.
-
Ulkesh
őstag
"Szifonnal biztosan esélytelen, más meg belecuppant egy másik 8 gigás kártyát (amin a 10 db 700 MB-os film konvertálatlanul is elfér), osztjóvan. Vagy vesz egy nagyobbat a 8 GB-os helyére, mondjuk 32-est a beépített 8 mellé."
Gondolom minden egyes kártyára felpakolod az alkalmazásokat, doksikat is amiket használsz, vagy ha valami programot vagy doksit szeretnél használni akkor megint kártyázol?
A legtöbb ma kapható készülékben marhára nincs még 8 GB belső tár, ami mellé rakhatsz plusz kártyát.Az meg piszokul reális látásmód, hogy inkább kiadjak xx ezer forintot 32 GB-os SDHC kártyára, mint, hogy lekonvertáljak pár filmet nyaralásra/hosszabb utazásra. Az a konvertálás megvan egy ebédidő alatt és nem igazán jelent komoly fejtörést.
Azért nem ártana egyszer egy felmérés, hogy a WinMo és Symbian tulajok mekkora memóriakártyát és főleg mennyt használnak.
Van egy olyan érzésem, hogy utána kicsit kevesebb lenne az ilyen cserélgessünk kártyát mert az olyan jó, hozzászólások száma.-------
Egyébként felmerült egy érdekes kérdés bennem az itteni hozzáállás nyomán.
Ha maximalisták vagyunk, akkor eleve FullHD-ben töltjük le a netről a filmet, mert hát a desktop gépen nincs háttértár probléma, mint a mobilon, ha meg elfogy a winyó kapacitása, akkor veszünk mellé még egyet
Ha meg így van, akkor minek a konverzió, toljuk a mobilra is a teljes bluray lemezt, mert az gyorsabb, mint lekonvertálni, max veszünk vagy egy fióknyi 32 GB-os kártyát, mert mit számít, hogy egy film elfoglal egy egészet, a lényeg, hogy megspóroltunk 10 perc konvertálást ugyebár -
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #79 üzenetére
"attól, hogy visszacsinálható a jailbreak, még nem lesz kevésbé szabálysértő "
Értsd már meg, hogy a jailbreak semmilyen törvényt nem szeg meg, teljesen legális.
Az, hogy az Apple ezért köpköd, az a saját problémája, de egyelőre még az USA területén sem köthet ezért bele senkibe sem.
Egy cég nem hozhat szabályokat, vagy törvényeket. Ez még nem a Gibsoni világ ahol a megavállalatok irányítják a Földet
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #73 üzenetére
"ez amúgy aranyos. attól, hogy nem töltessz le illegálisan játékokat, meg szoftvert a telódra, attól még a Jailbreak illegális, mert a gyártó így határozott és kész. "
A gyártó nem hatóság, így ő azt határoz amit akar, jelentősége nem sok van.
Még az USA-ban sem számít illegálisnak a jailbreak, mindössze annyi a következménye, hogy ha jailbreak-elt készüléket viszel be a szervizbe, akkor ugrott a garanciád (de ez sem probléma, mert egy restore eltűnteti minden nyomát, így gyakorlatilag a garanciát sem veszted el általa)."amúgy azzal sem okozok senkinek konkrétan kárt, ha letöltök egy filmet saját magamnak. feltételezzük, hogy ha nem töltöm le, akkor nem is venném meg, így kb semmilyen bevételkiesés nincs."
Ha már letöltötted, azzal kárt okoztál, mert nem vetted meg. Minden más csak filozófiai vita, a bíróság előtt hajítófát sem ér.
Az más kérdés, hogy itthon legálisan töltöd le saját célra, mert a szerzői jogdíjakat kifizeted előre az adathordozók árában. -
Ulkesh
őstag
"Tán még jobban, hiszen azáltal kb MINDEN storeban lévő progi/játék ingyen a tied lehet. de hát ez semmiség."
Jailbreak nem erről szól, egy szimplán jailbreak-elt készülékre te semmilyen tört játékot nem töltesz rá, sőt Cydiából is jó pár alkalmazás fizetős kereskedelmi termék.
Tört alkalmazások futtatásához még szükséges más dolog is. -
Ulkesh
őstag
"Én 4 gigás memóriakártyára is konvertálatlan filmeket raktam"
Én 4 giga esetén konvertált filmet sem raknék fel, mert nem férne fel.
"aztán pár hét múlva ha újra megnézni támad kedvem a filmet, ismét konvertáljam.."
Te megnézel egy filmet többször is mobilon?
Fenemód életszerű."Mo-n egy 2 órás utazás már elég hosszúnak számít, ez alatt egy filmet tudsz megnézni, akkor mi a rákfenéért konvertáljon át még a te nasa gépeit überelő csúcsfelszereléseddel is 24 percig tartó munkával 3 filmet?"
Legutoljára akkor készítettem be a mobilra filmeket, mikor az ország másik végébe utaztam nyaralni. Oda 4 óra, vissza 4 óra és esős napokra is gondolva 10 filmet másoltam akkor fel.
Konvertálás nélkül esélytelen lett volna."A symbian talán nem ad szabadságot?"
Hát jóval kevesebbet.
"Vagy az nem nyílt op rendszer?"
Nem (legalábbis még nem), de a WinMo sem.
"Azokat a büntetéseket a megosztásért kapták az emberek, nem baj?"
A torrent-tel már meg is valósítottad a megosztást
de a birtoklást is büntetik arra fele.
"Aha, gondolom a világ nagy részében, ahol ugye szegénység van még hozzánk képest is, mindenki inkább megvesz mindent legálisan."
Igen, és ott az a legnagyobb kérdés, hogy konvertálják, vagy sem a filmeket az iPhone-ra.
Azt ugye nem kéne mondanom, hogy attól, hogy nem telik valamire, attól még nincs rá jogod, hogy ellopd? Vagy ha nem telik neked egy jobb kocsira, akkor ugyanezen filozófia alapján elkötsz egyet a parkolóból?
"Talán azért, mert nálunk nem warez a filmek, zenék letöltése? Gondolom, ez meg sem fordult még a fejedben.."
Talán éppen ezért nem vagyunk célpiac az Apple számára és ezért nincs itt iTunes Store sem. Gondolom, ez meg sem fordult még a fejedben..
(Vagyis nagy ívben letojják, hogy neked mik az igényeid, amit a warezre építve támasztasz.) -
Ulkesh
őstag
válasz
bmwk1200s #44 üzenetére
"csak letölti a divx-et átmásolja a kütyüre, akár 3-4-et és magával viszi."
Akkor is ezt tenné, ha olyan országban élne, ahol 3-4 film letöltéséért 1 millió dolláros büntetést is kaphat?
Vagy két kattintással megvenné a iTunes-ból 3-4 dollárért?Nem tudom, nem értem, miért veszi mindenki teljesen természetesnek a warez-t, és miért gondolja azt, hogy ezt egy gyártónak támogatnia kéne?
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #40 üzenetére
"mekkora pazarlás már bakker! mennyivel több zenét tudnál feltenni a szifonra, ha 128k-s mp3-ba konvertálnád mind! gyorsan megvan, hidd el"
Hibás a logikád.
Ha egy filmet a készülék felbontására konvertálsz, akkor lesz optimális a minősége, ellenben a 128k-s MP3 minősége távolról sem összehasonlítható a lossless minőségével.
Szóval, míg az egyik esetben nem vesztesz minőséget, csak helyet spórolsz, a másik esetben csúnyán romlik a minősége és élvezhetősége. -
Ulkesh
őstag
"Sok embernek a szabadság önmagában fontos. "
Ezt messzemenően prezentálja az iPhone és a WinMo mobilok eladási statisztikája
"Ugyanez vonatkozik a multimédiás tartalmak konvertálására is."
A világ nagy részén nem annyira preferálják a warezt, mint itthon. Az ilyen lejátszót vásárlók zöme elsősorban az iTunes Store miatt vásárolja meg az iPod-ot, vagy az iPhone-t, kb. semennyire nem érdekli a konvertálás, mert a megvásárolt multimédiás tartalom konkrétan ehhez az eszközhöz van optimalizálva.
"Miért kellene a leginkább elterjedt mp3-at és FLAC-ot konvertálnom"
A FLAC-et támogathatná szerintem is, az MP3-at meg soha nem kellett konvertálni, azt lejátssza.
-
Ulkesh
őstag
"igen, inkább nem raknak divx támogatást, és jól elgáncsolják ezzel a warezt mi? "
Te sem tennél máshogy, ha zenét és filmet árulnál
"nekem pl van fent 220 szám, ez 1.13GB) , 0 macera kombó, mint amit te csinálsz."
Semmi macera nem volt, az iTunes-al szépen begrabbeltem a CD-imet Apple Lossless-be és kész. MP3-at nem nagyon használok, mert ugyanaz a zene megy az iPhone-ra, amit az otthoni hangrendszeren is hallgatok.
-
Ulkesh
őstag
"érdektelen, hogy te hogy használod, mi mennyi helyet foglal NÁLAD."
Segítek, másnál sincs több szabad hely és ha értelmesen használja ki akkor ugyanerre a következtetésre jut.
Értem én, hogy miről beszélsz, de 10-ből 7 felhasználó garantáltan nem fog felmásolni egy 7-800 MB-os filmet, amikor konvertálás után ekkora területre 3-at másolhat fel.
Az Apple-t meg a legtöbb nálunk szerencsésebb iPhone felhasználót szintén nem érdekli, mert olcsón letölti a kiszemelt filmet az iTunes-on keresztül és azt gond nélkül és teljesen legálisan áttölti a készülékére.
A megvásárolt DVD-idet is könnyedén átmásolod, mert ott csak a felbontást kell konvertálni és egy teljesen átlagos Core2Duo-s géppel is 10-12 perc alatt megvan pl. Handbreak-el.Azt meg nem tudom miért várná el bárki, hogy egy cég hivatalosan támogassa a warez-t.
-
Ulkesh
őstag
"létezik hozzá olyan dokkoló, amin tv-re lehet kötni"
Az csak kompozit bemenetre csatlakozik, HD lejátszásra nem alkalmas.
Más kérdés, hogy nem lehetetlen, hogy lesz hozzá előbb-utóbb olyan, amin lesz HDMI kimenet is. Filmekkel nem lesz probléma, mert már lassan egy éve kapható/kölcsönözhető HD felbontású film is az iTunes Store-ból. -
Ulkesh
őstag
Miért is?
A 3GS-em 16 GB-os ebből 8 GB-nyi területet lossless zene tölt ki, 2,5 GB-ot alkalmazások, 3 GB-ot doksik és képek.
A maradék helyre nem mindegy, hogy ha filmet is magammal akarok vinni, akkor mennyit másolhatok fel, 1-et, vagy 3-4-et.
Szóval akár tudja az eredeti méretben történő lejátszást akár nem, akkor is át fogom konvertálni, mert nem pazarlom el a helyet. Ha meg az a gond, hogy a gép lassan konvertál, akkor arra is van megoldás. -
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #22 üzenetére
"amúgy meg ne gyere már lécci megint, hogy a fél millióba kerülő asztali gépeden 8 perc. nekem meg egy óra a laptopomon"
Akinek ez fontos, az megveszi azt a kb. 10-15 eFt-ba kerülő hardveres gyorsító USB-s kütyüt, amivel még egy netbook-on is 8 perc az ilyen konverzió.
----
"Ennyi erővel inkább a felvételt oldották volna meg"
Reméljük azt is megoldják.
-
Ulkesh
őstag
"az első pont kényelem miatt fontos, hogy ne kelljen konvertálni"
Azt a 8 percet kibírom mire átkonvertálódik, ha meg mégsem, akkor áttöltöm és az yxflash player vigyorogva lejátssza. (Ergo megy az csont nélkül, csak jailbreak kell ehhez is.)
" második pont hülyeség, senki nem írta, hogy szar, csak teljesen fölösleges"
Azért eléggé nagy a fanyalgás és bármiben lefogadnám, hogy ha ez mondjuk egy WinMo készülékről derült volna ki, akkor az összes iPhone topicban ezzel vagánykodna minden winmo user.
Az más tészta, hogy egyelőre szerintem sincs sok értelme, max egyfajta erődemonstrációra jó a hardver tudásáról.
-----------
"az lenne a jó, ha tudna más formátumokat kezelni alapból a készólék, neadj' esetleg mass storage módban felmásolva."
Csak alkalmazás kérdése mindkettő.
"ilyen soha nem lesz, tudom"
Tévedsz.
Lejátszó, ami a legtöbb ma használt formátumot ismeri már van. -
Ulkesh
őstag
Szar az iPhone mert nem tud divx-et eredeti felbontásban lejáccani...
Szar az iPhone, mert minek tud FullHD felbontást lejáccani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Revolut
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Gumi és felni topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest