Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
bala6120
senior tag
válasz
Lajbymester #43497 üzenetére
Már kezdtem kételkedni magamban
-
krisz4b70
aktív tag
-
Szmoki
senior tag
válasz
krisz4b70 #43494 üzenetére
ha jobbat akarsz a gyárinál akkor egyiket se. mindkettő teli van több cuccal, mint a gyári így még lassabb is. Próbáltam mindkettőt, de egy hét után váltani kellett.
Tegyél fel egy SlimKatet, nálam már 1 hónapja teljesít ugyanúgy, mint amikor felraktam, ~100 appal rajta -
krisz4b70
aktív tag
Üdv.
Eddig gyári 4.3-as romot használtam de meguntam a lassulást, akadozást, szörnyű multitaskingot szeretnék kipróbálni egy másik romot.Szóval szeretnék tanácsot kérni hogy milyen romot tegyek fel, eXistenZ Ultra 4.0.0 és a PureXPERIence Sirius-t nézegettem, előnyben részesítem a sonyra hajazó romokat de a lényeg hogy jobb legyen a gyárinál és valamennyire stabil legyen, szóval ne kelljen hetente újrarakni. Úgyhogy meghallgatok minden tanácsot.
Régebben egy xperia x8-ra tettem custom romot szóval valamennyit konyítok a dologhoz, annyi kérdésem lenne hogy mindegyik rom felrakása előtt vissza kell rakni a 4.1-et? -
bala6120
senior tag
válasz
Lajbymester #43484 üzenetére
Én ilyet nem találok
-
bazsar
csendes tag
válasz
Lajbymester #43477 üzenetére
OK, akkor én néztem félre valamit. Annyira nem jártam utána, de én úgy képzeltem, hogy van a virtuális memória, és amit nem tud ebből benntartani a fizikai memóriában, azt kiteszi a swap területre. A Zram meg a kettő közé kerül be cache-ként úgy, hogy a fizikai memóriából levesz egy darabot, és a swappelt lapokat először oda teszi tömörítve, majd ha szükséges, akkor kiteszi a swap területre.
Amúgy átírtam, hogy csak az egyiket használja, és nem látok változást. Majd átvezetem azt is, amit te írtál.
-
bagyusz
őstag
válasz
Koszi a hasznos infot, ezt folirom magamnak.
-
darvinya
titán
válasz
anderledani #43486 üzenetére
Kb. 10 perc.
-
sgeza
veterán
válasz
Lajbymester #43484 üzenetére
De hülye vagyok, hát persze. Egyébként akinek nincs még fent, az átírhatja a zipben is?
-
sgeza
veterán
válasz
Lajbymester #43479 üzenetére
Ezt csak simán átírom a zipben lévő init.qcom.post_boot.sh fájlban, és újraflashelhetem? Vagy a zip készítése ennél trükkösebb?
-
Athes88
tag
Üdv. Tegnap vettem észre a telómon hogy egyszer csak fogja magát és kikapcsol majd újraindul. Eddig soha nem csinált ilyet a legújabb rendszer van rajta(4.3.) Gondolom most mindenki a túlmelegedést fogja mondani de nem meleg olyankor meg régebben volt olyan hogy szinte már forró volt és mégsem csinált semmi ilyesmit. Megköszönném ha tudnátok segíteni hogy miért csinálja ezt és mi a megoldás rá.
-
darvinya
titán
Lencse csere után tényleg jobb a kép.[link]
2. kép ±50% zoom-os. -
Lajbymester
tag
válasz
Meg a parancsok se jók... ez a helyes.
swapon -p 10 /dev/block/zram0
swapon -p 10 /dev/block/zram1
Bocs a triple posztért -
Lajbymester
tag
válasz
Nem tudom miért írtam 50-et az elején, mert a compressedet nem harmadolja el mégegyszer, kicsit benéztem
-
Lajbymester
tag
válasz
bazsar #43474 üzenetére
Nem a compressed méretet kell nézni, hanem azt, hogy ha beírod a terminálba, hogy "free", akkor a used alatt mennyit ír. Annyi van kilapozva, de ennek csak a harmadát foglalja le a ramból, szóval neked 50 MB körül, ami nem sok. Nekem egyébként sokszor 300 MB ki van lapozva, mondjuk én sokkal lazább minfree értékeket használok.
Ja és amúgy nem valami szerencsés kevesebb zramot megadni, az SP esetében mondjuk csak 256 MB-ot, mert ha linuxon betelik a swap, akkor nagyon le fog lassulni a rendszer.Egyébként Bagyusz, ahogyan a qualcomm post boot sh-ban megadtad a két zram bekapcsolását, attól még nem fogja mindkét magot rendesen használni, mert egymás után lettek bekapcsolva, és a zram1-nek kevesebb prioritást ad. Helyette így kellene megadni a parancsokat a végén:
swapon -p 10 /dev/zram0
swapon -p 10 /dev/zram1
Így mindkettőnek ugyanannyi prioritást ad. Nekem így majdnem bájtra pontosan ugyanannyit lapoz ki. -
tau83
csendes tag
Sziasztok!
Elejétől olvasom a fórumot, végigmentem már pár ROM-on, szeretek próbálgatni új dolgokat. Megmaradtam a PAC-nál, ez jött be legjobban. Eddig az RC-1-et használtam, ma reggel felraktam az RC-3 dev -et. Mivel csak update volt nem csináltam teljes wipe-ot, csak felnyomtam a romot, utána cache, dalvik cache törlés. Reboot, működik is faszául, gyors (nem is kicsit), viszont lett egy probléma: nem látja a belső tárhelynek az a részét ami sdcard néven fut. Csak a külsőt sd-t látja. Valaki találkozott már hasonlóval? Vagy esetleg valami ötlet, hogy mi lehet a kínja? A fileok megvannak amúgy, nem törölt semmit, csak használni nem lehet.
Valahogy így néz ki:
Ha rányomok a tárhelyre akkor gondolkodik egy darabig:
[link]Köszönöm a segítséget!
-
bazsar
csendes tag
válasz
bagyusz #43451 üzenetére
Nem sok ez az 512 Mb méret? Most néztem, hogy a a zram0 compressed mérete kb 150 Mb, a zram1 pedig kb. 1 Mb. Szerintem 256 Mb bőven elég lenne. Kell egyáltalán belőle kettő? Nem tudom, hogy hogyan működik, de nem hiszem, hogy dedikáltan processzorhoz lehetne kötni, így meg szerintem nem hoz pluszt.
-
dave0825
őstag
válasz
bogil99 #43472 üzenetére
Beállítások --> Fejlesztői lehetőségek --> Másodlagos kijelzők szimulálása...
A másik "problémád" (játékban, vagy akár ebook olvasáskor jól szokott jönni ez a mód, de böngészéskor is sokat használom, több látszik a képernyőből), hogy bekapcsoltad a Kiterjesztett képernyőt. Slim-en nem tudom, hogy ugyanott van-e, mint nekem PAC-en, nekem a kikapcsoló menüben van a kiterjesztett képernyő ki-bekapcsolása.
-
bogil99
aktív tag
Gyors segítsėget kėrek! Kėső este telepítettem a Slimet. Valamire rányomtam és a képernyő kicsinyített mását rakta ki ikonban a képernyőre, ami kitakar egy csomó helyet és nagyon zavar.
A másik elcseszés hogy alul a 3 gomb csak akkor jelenik meg ha felhúzom őket.
Hogy lehet ezeket kitakarítani? -
dave0825
őstag
Kösz szépen, a 2. tök jónak tűnik, bár amelyik név fordítva van írva facebook-on, azt nem szinkronizálja. A kb. 80 névjegyemből 10et talált meg facebook-on, pedig kb 50 fönt van. Mindegy, egyesével lehet társítani, megcsinálom, aztán elvileg utána már tudja frissíteni. Kösz még egyszer.
-
air
nagyúr
válasz
dave0825 #43468 üzenetére
Ezzel a hárommal érdemes próbálkozni:
Contact Picture Sync
Sync.ME for Facebook, LinkedIn
UberSync Facebook Contact Sync -
dave0825
őstag
PAC-en meg lehet oldani valahogy, hogy a névjegyekhez hozzátársítsam a facebook-ot? Hogy aki fönt van, annak a profilképe legyen a hívókép. 520-as Lumián láttam ismerősnek, hogy Windows Phone 8-on be lehet állítani ilyet.
-
darvinya
titán
Elkészítettem a stabil „volt eXistenZ” témát, ami Material Orange (azaz narancs színű téma):
-nincs Óra FC
-nincs gyári Email app csillagozás FCLetölthető Materil_Orange téma
[ Módosította: Karma ]
-
Joccc07
addikt
A 1102-es bagyusz féle cm11 a stabil vagy a nightly?
Napi egyszer muszáj neki a restart mert a system ui konkrétan kihal de nem mindig dob fc-t csak a háttérkép eltünik és ha lezár a képernyő akkor már soha nem jön vissza csak off gomb után!
Ötlet?
-
Becksman
őstag
sziasztok! Olyan lehet hogy tft kijelzőn (nem fehér) színű pixelhiba?
Nemrég kaptam vissza a telót és a felső sáv alatt egy kicsi nem túl nagy pötty van... Ez fehéren nem látni.. De feketén (nem túl feketén) igen.. -
Micsurin
nagyúr
Vissza jöt a telo a cordonból , sárgulásal és a bekapcs gomb hibájával lett beadva : cikszám 28/5 alatta a "Végső teszten megfelelt " szöveg , szóval akkor fasztse csináltak ugye ?
ahogy bekapcsoltam már sárgult is a gomb meg mér mindig ferde mint állat
-
SkiDev
őstag
válasz
bagyusz #43451 üzenetére
Jelenleg, ami a legújabb SlimKaten dolgozik zram mennyi tömörít? Csak azért kérdem, mert ott van alapból 512MB vagy csak, ha beírom az a kódsorozatot, amit tegnap írtál, hogy + magra lehet.
Tehát összefoglalva most 256MB van beírom a kódot -> 512MB lesz vagy 512 MB van -> 1GB lesz.Valamint hogyan lehet fixálni, hogy restartnál ne kelljen beirkálni?
Slim 8.9 205-ös kernelen vanErre a kódsorra gondolok: [link]
-
GML
őstag
Füllhalgatós topicban nézz szét
-
bagyusz
őstag
válasz
oliwire #43448 üzenetére
Az a 256mb block meretre volt ertheto. Ugy kell erteni,hogy a fizika ram 512 blockjat elkulonoti a zram szamara, amibe 1:3 atlag tomoritesi arannyal beirodnak az adtatok. Tehat a 512 zram block felerhet 1.5GB vel, osszesen 2GB ram, de ezt nem fogod latni csak az eredeti adat es a tomoritett ulonbseget. Jobban nem tudom koruljarni.
-
GEPESZ66
veterán
Eddig az Xperia gyári, Sony naptárját használtam.Ennek a szinkronizálását a Google fióknál tudtam bejelölni.
Ha feltelepítem a Google naptárat, akkor kiveszem az eredeti naptár szinkronizációs pipáját a fióknál, vagy mit kell tenni? Hol kell beállítani a feltelepített Google naptár szinkronizálását? -
Willie
őstag
válasz
dave0825 #43444 üzenetére
De, tényleg szép a felülete illetve nekem az ébresztőhangok is tetszenek.
Valószínű, hogy maradok ennél, de azért megnézem az AMdroidot is.
A Gravitybox is egy alkalmazás? Egyébként csak azért szeretném kikapcsolni mert ha ellopnák vagy elhagynám a telefont, akkor az az első, hogy kikapcsolják. Aztán szerintem nem mindenki jön rá a hátulján az OFF gombra. Csak néznek egy nagyot, hogy nem lehet kivenni az akkumulátort.
A mobilnetem és a GPS is mindig aktív, aztán neten be lehetne lőni, hogy pontosan hol van.Tényleg erre esetleg valami?
Amivel a netes felületen keresztül titokban lehet fényképet készíteni az elő- és hátlapi kamerával, amit feltölt mondjuk a dropbox fiókomba?
szerk.: Köszi, nézem a szerkesztésedet.
-
dave0825
őstag
válasz
Willie #43443 üzenetére
Timely nem tetszett?
Amúgy azt hiszem, hogy Gravitybox-ban (de nem vagyok benne biztos, hogy abban) láttam olyan lehetőséget, hogy ne lehessen behozni lezárt képernyőnél a kikapcsoló menüt.
Ezzel úgy nézem, meg lehet oldani, de nem próbáltam.
Advanced Power Menu viszont fönt van nekem is, ebben láttam -
dave0825
őstag
-
Willie
őstag
Szia!
Én egy Xiaomi Piston 2-t vettem hozzá.
Ha ezt vennéd, akkor vigyázz honnan veszed, mivel sok a hamisított a piacon. Többet a FÜLhallgató topicban.
-
djsnow
csendes tag
CWM nélkül hogy tudok a Recovery-be belépni? csóró telómat már agyon nyomogattam, de sehogy nem tudok belemenni
-
m.zso
aktív tag
Üdvözletem.Valami jó hallójáratos fülest szeretnék a telóhoz.Milyet ajánlotok? Köszönöm a válaszokat előre is
-
oliwire
őstag
válasz
darvinya #43425 üzenetére
Nem tudom, hogy azok mit módosítottak, szerintem először próbáld meg csak a v4-et, az más módszerrel építi be a vramos megoldást a rendszerbe, nem ramdisc-el (ha jól értettem). Lehet így megkíméled magad attól, hogy most le kelljen tölteni a többit.
(#43427) dave0825
Akár ez is lehet, hogy megoldható, de valami olyasmi rémlik, hogy ahhoz már kellene valami újabb kernel is, 4.4-eshez való legalább.
-
dave0825
őstag
Lollipop 5.0 source, ezt most láttam az L fórumban, hogy valaki linkelte. Ez jelent valami előrelépést abba az irányba, hogy a mienkre is meg lehessen csinálni?
-
darvinya
titán
válasz
oliwire #43421 üzenetére
Kösz, akkor még azokat is leszedem (de előtte meg kell keresnem
)
(#43417) tutuhawer
Mit kattintottál?(én nem írtam ilyet, hogy kattints)
Min. Op. követelmény WinXP SP3.Újraindítás után, csak a telot kell kikapcsolva+hangerő le gomb nyomása mellett rádugni, de a hangerő le gombot addig nyomva tartani ameddig el nem indul a driver telepítés.
-
oliwire
őstag
válasz
darvinya #43415 üzenetére
v2-től v4-ig feltettem sorban mindet, nem volt probléma. De v2 és v3 esetében nem volt zram mappa, ami kellett volna, a terminal sem találta a helyet. Lehet az lett volna a legjobb, ha csak a v4-et teszem fel, de a rendszer továbbra is jól működik, volt azóta reboot is, nem egy, nem omlott össze, észrevehetően jobb a ramkezelés, multitasking.
-
HD5570
aktív tag
válasz
tutuhawer #43417 üzenetére
ADB driver installer Töltsd le nyisd meg dugd be a telót a gépre(ne flash módban) ,nyomj az install gombra,és meg kell találnia a telót.Ha kész talán menni fog a Flashtool
-
djsnow
csendes tag
ebben az új Sony PC Companion programban hol lehet a telót újra rakni? Csak mert nekem így ez a verzió ebben a formában teljesen ismeretlen :/
-
oz82
senior tag
válasz
agent_k #43412 üzenetére
Zavar, hogy nem megy fel miatta a legutolsó OTA frissítés ( csak kernelt frissitettem a legutolsóra, de ott maradt a soft udate jelzés pl.). Meg nem használom semmire. Full mentést nem akarok, majd ujrarakok mindent mert a 4.3 hajnala ota csak foltozgattam
a rendszert. -
tutuhawer
őstag
válasz
darvinya #43404 üzenetére
hát... Tönkre nem tettem a telefont, de nem is léptem előre. Most kiírta, hogy nincs fenn a driver a telefonomhoz / nem is láttam a listában/. Feltetttem minden drivert, újraindítottam a PC-t, aztán kattintottam, ahogy kell, IMS-et, SD kártyát kivettem, lefele gombbal rádugtam, és dobta,hogy nincs driver. Elszomorító, hogy nem vagyok okosabb, mint egy ötödikes, pedig sokat dolgoztam érte
-
gyvince
senior tag
sziasztok én csak egy véleményt szeretnék írni egy Slimkatben szereplő app-ról.....
FM Transzmitter....egyszóval kiváló munkagépben használom nagyon jó szolgálatot tesz már 1 hete sokkal jobb mint amit vettem 4 ezer forintért!! jó hang minőség nem recseg nincs alapzaj kiváló!!!
Köszönöm Bagyusz mester
)
-
oliwire
őstag
válasz
djsnow #43413 üzenetére
Sikerült már elejétől a végéig elolvasni legalább 1x az összefoglalót? Kicsit tájékozódj, mielőtt többet kérdeznél. De hogy ne csak kioktatásnak érezd a hozzászólásomat, segítek is: Itt van egy leírás, hogy használd a Flashtoolt
-
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
CWM et hogyan tudom "letörölni"? Nem akarom még az egész telót legyalulni, csak a CWM nem kell, elég egyenlőre a Root.
-
djsnow
csendes tag
válasz
Lajbymester #43408 üzenetére
Lajbymester: értem, csak nekem az az egy bajom van, hogy nincs google playem
és ezért szeretném az alapján újra rakni, mert minden meg van hozzá, csak a rootolás menetére nem emlékszem -
Lajbymester
tag
válasz
djsnow #43406 üzenetére
A towelroot óta sokkal egyszerűbb rootolni.
1. Felteszed azt a romot amit használni akarsz
2. bekapcsolod az usb hibakeresést és az ismeretlen forrásokat
3. www.towelroot.com-ról letöltöd a towelroot-ot
4. megnyitod, és megnyomod a gombot
5. voilá
6. majd google play-ről letöltöd a SuperSU-t, abban frissíted a binárist
7. letöltöd a busybox-ot is a play-ről és install busybox
8. esetleg még felrakod a remountrebootfix-et is, ha a foldermount-tól újraindul a telefon. -
FERA88
tag
válasz
anderledani #43351 üzenetére
Nekem 3 napja jött meg a telefonom porosodás végett. Kicserélték a kijelzőt (amit tapiskolsz) a keretet. Ezeket vettem észre, aztán még kitudja mit. Nem látszik rajta semmi szal jól megcsinálták, aztán hogy mennyire lesz tartós, porosodik-e, majd kiderül.
-
djsnow
csendes tag
Skacok, segítség!
Sony Xperia SP - .254/245-es FW Rootolása Kernel cserével -- Zárt BL-re <- én anno az ebben a topikban leírtak alapján csináltam a rootolást doomlord-al meg a többivel. valami el tudná küldeni azt a leírást, ahol ezzel csinálják? azt biztosra tudom, hogy írtátok, hogy először felteszem a gyári alap androidot majd az újabb verziót. El tudná valaki küldeni? nagyon jó lenne
-
tutuhawer
őstag
válasz
tutuhawer #43399 üzenetére
"Miután a telepítés megvolt, akkor a flashtool mappában levő flash drivereket is fel kell rakni.
Ellenőrizzük, hogy sikeres volt a driver telepítés.Kikapcsolt állapotban tegyük flashmódba a telefont, de ne fusson a háttérben, se a flashtool se a SUS, vagy a PCC.
Ha sikeres volt arról a windows értesít minket. "Mit jelent az, hogy a windows értesít? Kész, finish , a driverereket 20140920 feltelepítettem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest