Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
Felraktam a MrSteve féle CM12 (Android 5.0 Lollipop) legfrissebb buildjét + a megjelent javításokat. Nagyon jó, nekem nagyon tetszik. Egyelőre 1 napja használom körülbelül, így messzemenő következtetéseket nem tudok még levonni. De eddig nagyon tetszik. Gyorsabb, mint a KitKat szerintem. Az értesítési sáv pedig nagyon király lett. Eddig úgy tűnik, hogy egy-két kisebb hibát leszámítva teljesen stabil és használható a mindennapokban. A héten szerintem fent hagyom ezt és akkor többet fogok tudni.
Ami egyelőre nem működik:
- Mobilnet, kijelzi, hogy LTE vagy 3G, de nem jó. Szerintem itt csak valami jogosultság probléma lehet.
- Alkalmazkodó fényerő (Ha be van kapcsolva, akkor véletlenszerűen reboot van)
- Óra (nálam leáll hibaüzenettel indításkor, de Playból raktam fel másikat, az ébreszt)Ami működik (Ha valami hiányzik azt jelenti, hogy nem teszteltem):
Hívások (be,ki)
SMS (be, ki)
WIFI
GPS
Kamera
Vaku (zseblámpa)
Bluetooth
Youtube
Ébresztőóra (Playből telepített, mert a rendes Óra nem jó)Ha valakit érdekel leírom hogy kell telepíteni. Plusz akár tesztelhetek is dolgokat, ha megírjátok, hogy mit.
Pár kép ízelítőül.
-
tomp
félisten
A nyitott bootloaderes CM11 mennyire éri meg a zárt verzióhoz képest?
Azaz érdemes lenne kinyitnom és a MrSteve555 féle CM11-et lecserélni? -
Szmoki
senior tag
válasz
Steve198310 #44482 üzenetére
érdekes. tiszta telepítést csináltál?
nekem egyáltalán nem volt ilyen tapasztalatom, mint amilyet te írsz. a 8.14-es, a legutolsó, most van fent 1 hete, a 8.9es verzió meg 1 hónapig volt fent előtte, azzal is hibátlan volt. ( ami hiba volt, az meg user error)
van facebook, viber, messenger meg még egy rakat memória zabáló f*s, még sincs vele semmi problémám. (na jó, néha bejön egy-két system ui fc, de az meg 1 xposed modul okozza, amit szeretek és ezért van fent)
UI: nekem cm11 lassabb volt ennél, persze ott meg lehet én csináltam valamit rosszul -
tomp
félisten
válasz
Steve198310 #44485 üzenetére
Ezt
Nekem bevált. ART-ban sem rossz, gyors de amikor átváltottam Dalvikba, megéreztem az igazi CM sebességet.
Majd csinálok egy tiszta telepítést is Dalvikkal mert üzem közben vissza váltani minden csak nem stabil megoldás. Volt pár app ami azután el sem indult. -
air
nagyúr
válasz
hamsik #44484 üzenetére
Első lépésként ezt a két fost töröld a készülékről!
Csak ártanak, semmi hasznuk nincs.Egyszerű megoldás nincs. Picit bonyolult és apró költséget igénylő viszont van.
- Root
- Xposed telepítés
- Greenify megvásárlás (1 doboz cigi vagy 2 korsó sör ára)
- Xposedban Greenify aktiválás
- Greenify konfigurálásEttől már jól használható, és nem akku-zabáló lesz a készülék.
-
krisz4b70
aktív tag
válasz
Legutóbbi nekem sem annyira jó, bár azért nem is volt ennyire rossz sem.. Próbáld ki a 8.9est ha van még kedved hozzá, nekem az a tökéletes.. De tiszta telepítési csinálj és dalvikban használd telót
-
hamsik
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 8 hónapja van meg a telefon, de az utóbbi időben egyre jobban belassul. Speed Booster és Clean Master van rajta, ezeket használom, de kezd idegesítő lenni.
Alap felhasználó vagyok, tehát nem vagyok
kocka, de azért szeretném, ha kicsit felpörögne. Van valami - egyszerű - megoldás? -
tomp
félisten
válasz
Próbáld ki a CM11-et. Elején ART-on használtam. De feltűnt, hogy Dalvikban sokkal gyorsabban reagálnak az appok.
Na meg nekem fontos a Wifi Direct. Na az csak Dalvikban megy, ART-on nem. -
Steve198310
őstag
Ezt tettem fel 2 napja de nekem az agyamra megy. Én nem értem. Itt áradoztok róla mekkora szuper
aztá jön a nagy szívás. Miért?
Hát mert a legtöbb alkalmazás akad ,fagy stb. Rosszabb mint a legtöbb amit eddig próbáltam.
Böngészök fagynak mind amit eddig próbáltam. Néha használnám a facebokkot de használhatatlan vele. Az üzenet küldöje szintén fagy folyamatosan messenger. A procit meg rendesen fűti. 1Ghz szoktam használni de ha nem csinálok semmit csak matatok a telóba názegetem a menüt azzal nincs baj. El indul valami progi aztán meg hasal az egész ha 1.7 ha 1 ghz megy.
A tapasztalatom írom nem mást -
dave0825
őstag
válasz
pana40 #44471 üzenetére
Mit szeretnél igazából a feljegyzésekkel? Ha rootolva van a telefon, akkor tudod csak felülírni ezt a fájlt egy esetleges mentésből származó ugyanezzel a fájllal. Ugyanis ahogy darvinya is írta, más program nem tudja ezeket a feljegyzéseket olvasni, és ez sem tudja más programét.
-
dave0825
őstag
válasz
pana40 #44467 üzenetére
/data/data/com.sonymobile.notes/databases/notes.db és ezen belül vannak fölsorolva, ezen kívül nem tudom, hogy máshol van-e, de csak ebben a .db fájlban találtam (bár nekem telepítve van, de ha rákeresel egy rendes fájlkezelőbe, pl. Root explorer-ba, hogy "notes", akkor megtalálod
).
-
pana40
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki abban segíteni,hogy az xperia sp hova menti a feljegyzéseket?
3. kérés!! -
bajzal
őstag
Akkor már sehogy sem lesz Lollipop-unk?
-
pana40
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki abban segíteni,hogy az xperia sp hova menti a feljegyzéseket? -
pana40
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki abban segíteni,hogy az xperia sp hova menti a jegyzeteket? -
Becksman
őstag
én még várom a telóm szervízből ( sajnos újra pixelhibás lett ) . Durván 2 hét után megkaptam 2 hét és vittem vissza. Remélem mostmár megkapom legalább azt hogy fizikailag nem lesz baja, hamár a szoftveres support egy kalap szar ( volt ).
-
oliwire
őstag
válasz
bogil99 #44455 üzenetére
Ez nem a 2G és 3G közötti ugrásokra vonatkozik. Hanem a 3G-n való tartózkodás során alapesetben a telefon fast dormancy kompatibilis, ami nagyon jó energiafelhasználással járna, ha a szolgáltató is támogatná ezt. De ha a szolgáltató nem támogatja, akkor ezzel csak jobban merül a telefon. Ezért kikapcsoltuk ezt a funkciót benne, és megszűntek a gyakori processzorébresztések 3G-s hálózat alatti böngészés és készenlét során.
-
krisz4b70
aktív tag
még az xperia m is kapott lollipop-ot [link]
Nehogy már nekünk ne legyen -
oliwire
őstag
válasz
Sebhelyes #44442 üzenetére
Telekomos vagyok, de nem jártam annyira utána, hogy melyik szolgáltató támogatja, melyik nem. A tapasztalataim alapján a Telekom a WCDMA hálózatoknál nem támogatja, hiszen akkor magas volt a com.sonyericsson.wakeup ébresztésem. LTE hálózatnál nem volt magas, de néha ott is volt, mikor visszaugrott WCDMA-ra, az alacsony térerő miatt. Valószínűnek tartom, hogy ott az LTE-nél támogatva van a fast dormancy. Mióta átállítottam, folyamatosan WCDMA preferálton van, és nincs ébresztés, és szinte mindig fullos a térerő.
-
bajzal
őstag
Akkor valaki be fogja tudni fejezni a lollipop-ot?
-
Logeeen
senior tag
válasz
SkiDev #44438 üzenetére
Én úgy olvastam, hogy Steve talált valami fixet, amit valahogy kell másolni meg jogokat adni, meg f@szom...
Szerintem még pár nap/hét és Steve is kijön a "bugmentes" verzióval.
Igaz, hogy én már nem sokáig fogom követni a topikot, mivel Szerdán jön az S4, a T jóvoltából. -
SkiDev
őstag
válasz
HD5570 #44436 üzenetére
Ehhez nem nagyon értek
Annyi maradt meg, hogy bagyusz állandóan a fordításról beszél, mondom biztos ez az, de tévedtem.
norbert1998:Hát ha ennyi lenne tényleg jó lenneEgy erős hardverű géppel + gyors nettel hamar lehetne csinálni... Bár még én sem mondtam le a fő modderünkről!
Hátha meglesz a teló...Egyébként volt ma valami az üggyel kapcsolatban?
Egyéb. Szerettem volna kipróbálni MrSteve-féle CM12-t, de mind2 esetben (11.21. és 11.24.) egy "fekvő nyitott hasú android felkiáltójellel a hasa felett egy piros háromszögben" jel fogad. Olvastam xda-n, hogy érdemesebb egy gyári romról indítani. Kérdés az lenne, hogy valaki nem tud róla, hogy a 11.20-as CM12-höz képest valami javítva van? Feleslegesen nem akarok ennyi mindent csinálni, mert kevés az időm rá. Illetve a flashtool nem telepít egy drivert sem.... Olvastam, hogy kell hozzá a Win 8.1 "Advanced startup" menüpontja, de ha megpusztulok sem találom meg, hogy hogyan kéne elindítani a gépet ahhoz, hogy feltehessem sikeresen a drivereket. Egyszerűen ilyen módom nincs...
-
SkiDev
őstag
válasz
norbert1998 #44434 üzenetére
Ezt olvastam egy darabig, de hát linux nélkül úgy sem lehet... + gondolom azért bagyusznak ennél is nehezebb volt, elvégre zártra kell építkezni, nem nyíltra.
-
oliwire
őstag
Megoldást találtam arra, hogy 3G-s hálózatokhoz csatlakozva ne merüljön gyorsabban a telefon, hanem hasonlóan bírja, mint 2G-vel. Itt találtam meg, mi is okozza, és ezzel a módszerrel javítottam meg, azóta nincs com.sonyericsson.wakeup ébresztgetésem (Greenify-jal vettem észre, hogy ha sokáig csak WCDMA preferáltra volt állítva és úgy neteztem, rengeteg ilyen ébresztés volt a telefonnál.) Mind a két xda-s link ajánl megoldást, és el is magyarázza, mi is ez valójában, érdemes megcsinálni, nálam bevált. LTE kapcsolatnál nem volt ilyen probléma, de ott sokszor gyengébb a térerő, ahol én tartózkodok, és ezért merült jobban, mobilnet sebességben meg a 3G-is elég nekem, és amúgy is jobb a 3G-s lefedettség az országban a szolgáltatómnak, így kevesebbet kell váltogatni a hálózatok között. Így már csak estére teszem vissza 2G-be, vagy akkor sem.
Valószínűleg be fogom tenni majd az összefoglalóba is, már ráférne egy frissítés, csak nem nagyon volt erre időm. -
bozont
veterán
-
HD5570
aktív tag
válasz
norbert1998 #44428 üzenetére
Szerintem már csak a forrást frissítette az utolsó pár update-ben
-
norbert1998
nagyúr
Hogyha annyit megcsinált már bagyusz a cm-el,hogy már vállalható nehézségű az elkészítése, egy darabig akár én is tudom csinálni, ha a lényeget elmondja, mit tegyek.
-
bsanzika
tag
Sziasztok!
Lehet nagyon láma kérdés lesz, de hogyan lehet működésre bírni az fm transmittert a bagyusz félme CM11-ben? Sehogy nem tudok rájönni, kéne egy külön app hozzá vagy micsoda?
-
n00n
őstag
Sajnálom Bagyusz. Rossz hírek ezek a SP közösségnek. Steve is új telefont vesz. Te elhagytad a tiéd... Azt hiszem eljött az ideje a váltásnak...
-
bala6120
senior tag
Gyerekek, szerintem 1000 ft nem vág földhöz senkit.
Dobjuk össze bagyusznak!
-
Joccc07
addikt
Érdekel valakit inbox meghívó?
-
Sordoran
addikt
-
krisz4b70
aktív tag
válasz
norbert1998 #44414 üzenetére
Ugyan nem mostanában, de volt már rá példa hogy ismerősömnek megkeresték telóját és visszakapta, szval remény hal meg utoljára.
Az viszont gáz h le van zárva teló mert ha akarna se tudna felhívni valakit róla h megvan a teló, ha újrarakja akkor meg a pint nem fogja tudni. -
bozont
veterán
Valaki találkozott már olyannal 205-ös rom mellett, hogy a telefon töltés közben dobálja a BT csatlakozást? Legalább is vettem most egy Dension cardock-ot, ami BT-n keresztül FM transmitter és kihangosító is egyben. Viszont ha rádugom a töltést kb fél perc után, akkor folyamatosan eldobálja a kapcsolatot. Egyelőre még nem tudtam más telefonnal kipróbálni, a dokkolót, majd talán holnap.
-
air
nagyúr
válasz
bagyusz #44399 üzenetére
Sokan fejlesztenek úgy, hogy nincs olyan készülékünk. Ha esetleg te is bevállalnád, szerintem biztosan lennének itt olyanok, akik kitesztelik a hibákat. Persze ez biztosan nem olyan mintha az ember maga tud tesztelni.
De nagyon felcsigáztad az itteni és az xda-s közösséget is.
Látsz esetleg némi esélyt arra, hogy így is folytasd?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Filmvilág
- Vicces képek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest