- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
forras2
őstag
megoldódott
[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
válasz Vansboy #31395 üzenetére
Azért, ha szeretnéd még használni a telót, érdemes újratelepíteni és egy új akkut venni bele.
Softweresen már lehet hogy gond van, nem véletlenül állt így le.
Felraksz egy gyári ICS-t, rootolod, törlöd az Update Centert és amit nem használsz, nekem 2 év után kellett újratelepíteni .Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Vansboy
csendes tag
Sziasztok!
A családban van egy ilyen telefon, 2012 decemberében lett vásárolva. Már elég gyenge az aksija és a rendszer sebességével is akadtak gondok. A lényeg az, hogy már egy napja nem csinál semmit. A vezérlőgombok folyamatosan világítanak, de nyomkodásra nem reagál a telefon. A bekapcsológomb sem használ, hosszas lenyomás után is csak egyet rezzen, ezen kívül semmi.
Valaki találkozott már ilyen problémával? Érdemes foglalkozni vele, esetleg javíttatni? (Egyáltalán lehet-e?)
Előre is köszönöm!
Üdv!
-
NEMO1968
őstag
válasz darvinya #31388 üzenetére
Szia!
Hihetetlen, alkotott a SKYNET.
Ma kipróbáltam a brutszt, (mielőtt asztalt borítanák a szerelőnél) és most működik.
Ilyenkor mi a fene történhetett?
Tippeltem az újraindításra,de azóta már kikapcsoltam párszor a telót
Nem ejtettem le, nem tettem le keményebben,(hogy esetleg helyrerázódott valami).
Egyszerűen megpróbáltam bekapcsolni, elindul és fájlt is lehet küldeni.
Lehetséges, hogy most már így marad?
Mindenesetre érthetetetlen!Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
NEMO1968
őstag
válasz darvinya #31386 üzenetére
Köszi!
Akkor ha beviszem a régi akkut,( mert a számlát nem tettem el ) mutatóba,hogy ők szedték ki, szétkapja és látszik, hogy nem én bütyköltem?
Javítható ez egyáltalán?
Az a gond, hogy elég sűrűn szükségem van a brutuszra!!Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
NEMO1968
őstag
Sziasztok!
Mai nap akkut cseréltettem a telóban, szervizben.
Minden frankó,de azóta nem műkszik a brutusz.(bekapcsolni sem lehet)
A szerelés után azt nem próbáltuk ki.
Mi történhetett vele?
Mit tudok kezdeni vele házilag?
Hogyan tudnám bizonyítani,hogy a csere előtt működött?
A gond az, hogy már bezártak, mikor észrevettem mi a baj, még visszarohantam volna.
A másik gond, hogy leghamarabb kedden de. tudok újra bemenni, így rámondhatják,hogy már utána döglött be.
A régi akkut megkaptam a szerelő csomagolásában, ez elég lehet bizonyítani, hogy náluk jártam?
Kérhetem a javítást, vagy ezt be kell nyelnem?Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Zolom89
senior tag
válasz Obyboy #31381 üzenetére
Köszi!
Gyári független meg is néztem a le írás szerint. Lehet nyitni.
De nem teljesen világos a le írás, ha jól értem két féle lehetőség van, de mind a kettőhőz kell valami amit a sony ad elsőnél a "fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY,a KEY helyére írjuk be a Sonytól kapott különleges kulcsot"
A másiknál meg "Akkor most indítsuk a nyitó programot, majd a megfelelő helyre írjuk be a "különleges" kulcsot."
Inkább hagyom nem nyitom ki Nem az enyém a telefon csak itthon van elfekvőbe, aztán mondom megcsinálom használhatóra ha véletlen kell valakinek átmeneti telefonnak!
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Zolom89
senior tag
Kinyitni a BL valakinek van egy jó működő link plusz leírás?
-
Zolom89
senior tag
válasz razorka777 #31378 üzenetére
Oh köszi kész is, erre nem is gondoltam...
-
Zolom89
senior tag
egy kis segítséget hagy kérjek srácok..
Felraktam EZT a MIUI rom-ot de nem kapcsol be a telefon, csak rezzen egyet.
CWMből telepítettem, root is volt a telefonon minden szépen lefutott, majd írta hogy reboot és fekete képrenyő és ennyi..
Gép nem érzékeli ha rá dugom csak egy piros led villan fel a készüléken 1 sec-re és ennyi
[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Olyan gondom támadt a telefonommal, csak úgy a semmiből, hogy folyamatosan dobálja be az üzeneteket, hogy ez a szolgáltatás, az a szolgáltatás leállt, és nem is tudok vele mit csinálni. A telefon újra indítása nem oldja meg a problémát!
pl.:
A(z) com.android.phone folyamat leállt
A(z) Google play szolgáltatások alkalmazás leállt
A(z) android. process.acore folyamat leálltMeg még vagy 10 másik ilyen üzenet, és egyfolytában dobálja be őket!
Mi lehet a baja, és mi lehet rá a megoldás? -
kopida
csendes tag
válasz Micka21 #31371 üzenetére
Ha független a telefonod akkor szerintem a legjobban akkor jársz ha ezt telepíted (4.4.4 és nekem is ez van fent, bár csak tartalék telefonnak használom):
http://forum.xda-developers.com/xperia-u/p-development/rom-cyanogenmod-11-0-t2626639Tény, hogy ezt használva le kell mondani néhány dologról, amiből a legfájobb az FM rádió lehet, továbbá bootloadert kell nyitni hozzá.
A telepítés menetéről ennél jobb leírás csak angolul van (illetve el lehet olvasni az összefoglalót), de ha ezekből nem érted, akkor lehet, hogy nem is érdemes nekiállnod.
Üdv:
Attila -
Micka21
tag
nem sokat de kerestem a neten hogyan lehetne elérni, hogy 4.3 -as android féle fusson a telefonon, de nem találtam alapos leírást erre magyarul
tudtok ilyet linkelni nekem?
szeretnék túllépni az android 4.1.2-ről feljebb, egy külső eszköz miatt ami csak 4.3 tól felfelé működik androiddal
(jelenleg gyári JB van fennt) -
NEMO1968
őstag
Sziasztok!
Telómban már nagyon érik egy új akku.
A csere után érdemes új,friss ROM-ot feltenni,vagy maradhat a régi?
Ha újat javasoltok,akkor melyiket?
Valami minimal ROM-ra gondolok,ami frissíteni sem akarja magát állandóan.
A teló szolgáltatófüggő.
Van pár ROM letöltve.( ICS Generic World,ENIGMA,Sony 6.1.1.B.54)[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Van egy LT22i készülékem és csak mp3 lejátszónak használtam mióta van "újabb testvér a háznál", ezért root jogosultság mellett elkezdtem junior módba (csak kikapcsolja, nem törli) a root app delete programmal leállítani amit nem használok. (névjegyzék, facebook, google szinkronizáció, stb), és így valami olyat is kikapcsolhattam, ami kellett volna, mert most boot-olás-on túl nem lép a készülék.
Szeretném visszahozni valahogy a gyári dolgokat (semmi adat nem volt rajta, csak zene, de azt rá tudom tenni ismét), szóval van valami tippetek, hogy mit tehetnék?
Gyári rom-ot rávarázsolni hogyan lehet? Van jobb módszer is szerintetek, hogy használjam még pár évig az mp3 lejátszóm?A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Újra szeretném telepíteni a telefont (nem csináltam még ilyet).
Első lépésként a telefonkönyvemet szeretném szinkronizálni, mivel a névjegyeim csak a telefonban vannak elmentve. Ilyet sem csináltam még.
De valamiért nem akar sikerülni, a Fiókok és szinkronizálás menüben a gmail-es fiókom mellett piros a jel, és ezen belül a Kapcsolatok szinkronizálása pontnál egy felkiáltójel van.Mit kellene tennem?
Egyébként egy fél órával ezelőtt mintha sikerült volna, legalábbis a legutolsó frissítés dátuma ezt mutatja. De neten nem látok semmi névjegyet. Gondolom a névjegyeket a google címtárban kéne látnom, nem?
Tudna valaki segíteni?
-
addikt
eszerint én valami régit találtam a gépemen. megy is szépen, teszi a dolgát win7-el.
ma csodás napot zártam a telefonnal. merülés látszólag alig. hivásbug még nix. menü, gödülékeny, mint réges-régen. és a fekete tárcsázó is felüdülés.
remélem 2 hét múlva sem lesz ez másképp. ja, reggel amikor lehúztam a töltőről, ugyanúgy 66%-on állt az akksi töltöttsége. gondoltam nem töltött valamiért..aztán később beugrott, hogy ez ilyen volt anno is. 1x gondol egyet és kijelzi a valós töltöttségi szintet:)
-
-
Atmo
senior tag
Sziasztok!
A flashtool-nál be kell pipálni a wipee userdata-t flash előtt? Az leformázza a belső sd-t is?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb: mindenből beérem a legjobbal ;)
-
addikt
válasz Obyboy #31357 üzenetére
hát ez sem túl csábitó. arra gondoltam, hogy visszatérek ics-re. ha javul a helyzet, akkor kap egy új akksit.
újabban nem tudom a bekapcsoló gombbal lezárni a kijelzőt. feléleszteni még lehet, de lezárni nem. várnom kell az automata lezárásra. újrainditásra megjavul. lehet ennyire lehaltak a memorichipek már, vagy esetleg tele van forrasztási hibával az alaplapja. elképesztő ez a sok bug. és érdekes, hogy újrainditásra egy időre megszűnnek.
egyébként munkára terepen nekem ideális lenne, mert kicsi, fémtokos, de mégis okosmobil.:)
-
Obyboy
addikt
válasz vicces #31356 üzenetére
Vegyél egy Android One-os készüléket nem fogsz csalódni benne.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
addikt
céges kártyát raktam bele, de már nem is inditok hivást róla. inkább a sajátomról. nem akarom, hogy felb@ssszom ha épp nem megy a tárcsázónak ami a dolga lenne.
a netezés extra lassú rajta. az akksi simán egyik pillanatról a másikra 20%-ot esik.gondoltam benézek ide, hátha van már valami fajin rom hozzá, aztán vettem volna hozzá új akksit kinából 3-4 hét szállitási idővel..
de úgy látom csodák nincsenek
veszek inkább valami sz@r-kínait 100 euroért.:)
-
NEMO1968
őstag
válasz zsoltzsolt #31344 üzenetére
Van bizony,de ilyen problémával még nem találkoztam.
Szerintem újratelepítés oldaná meg.
Rootolod,az ICS-t,kidobálsz minden gyári appot,letöltöd újra,amit használsz,probléma nélkül megy több mint 1 éve. .[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
davidsone
addikt
válasz Obyboy #31353 üzenetére
biztos "fura" lesz de addig marad még szét nem esik mostmár azért is...
...mondjuk kb semmire nem használom néha amőbázok rajta ja és a legfontosabb funkciója: zseblámpa szereléshez, mivel megáll a talpán tökéletes bütyköléshez...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
Obyboy
addikt
-
davidsone
addikt
válasz zsoltzsolt #31348 üzenetére
én elsődlegeskén használom, már nemérdekel semmi megszoktam
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
nandow
aktív tag
válasz razorka777 #31346 üzenetére
Ezt gondolom flashtoollal kéne megcsinálnom, mivel frissíteni nem akarok JB-re. Ha újratelepítem, utána ha letöltök appokat, akkor azok a legfrissebb verzióval települnek fel? (amit kérdeztem korábban is, pl GTalk esete)
-
Obyboy
addikt
Húgom telefonja megadta magát pár hónapja. Felhúztam a P-re a legutolsó gyári ROM-ot, letiltottam minden olyan appot amire nincs szüksége. Azóta gond nélkül használja. A gyenge akku időn kívül nincs semmi panasza...
-
zsoltzsolt
addikt
Na az jó, hogy vannak még működőképes telefonok, mert szerintem még mindig ez az egyik legszebb telefon.
-
őstag
Igen, minden nap használom, második telefonkent egy lumia925 mellett. Ezt is róla írom. Semmi baja. Nincs hivasbug, de a tarcsazo lassú.
Meliora sunt bono inimica
-
Zigi
senior tag
Igen nekem, igaz a fiókba van de még működik
-
nandow
aktív tag
Helló!
Mostanság sokat rakoncátlankodik a telefonom. Ha pl bekapcsolom a wifit, az esetek 70%-ában nem lehet utána kikapcsolni, sem widgeten, sem pedig a beállítások menüben. Egyszerűen nem kapcsol ki. Ezen csak újraindítással tudok segíteni.
A másik, ami előfordul, hogy ha rezgőre, vagy némára teszem a telefont, majd egyszer visszakapcsolom hangosra, akkor a beállított csengőhang hangereje automatikusan kb a minimumra csökken, pedig előtte maxra volt beállítva.ICS van a telefonon. Gyári visszaállítás esetleg segíthetne? Lassan 3 éve van meg a telefonom, de ilyet még nem csináltam, ezért lenne is kérdésem ezzel kapcsolatban. Ha megcsinálom, utána a meglévő appjaimat ha letöltöm, akkor azok az elérhető legfrissebb verzióban települnek fel a telefonra? Pl nekem még a GTalk van, és nem szívesen váltanék Hangouts-ra, ami már ugye frisebb verzió.
-
Obyboy
addikt
válasz razorka777 #31341 üzenetére
Valóban hardveresen mindenben jobb, viszont szoftveresen az Android One elég ütős. Ismerősnek van ilyen készülék a már a 6.0 dübörög rajta. Gyakorlatilag a Nexusokkal együtt kapja az új droidot.
[ Szerkesztve ]
-
bmilan20
csendes tag
Valahogy maradnék a jól bevált minőségnél. Tudjon kevesebbet, de legyen minőségi (SZERINTEM )
-
Obyboy
addikt
válasz razorka777 #31338 üzenetére
Megfontolandó választás szerintem a Karbonn Android One Sparkle V is.
-
razorka777
veterán
-
bmilan20
csendes tag
Nem kell feltétlen Sony Ha szabad kérdeznem, akkor helyettük mit? Az ár eléggé kötött, csak átmeneti mobil lesz egy jó pár hónapra.
-
bmilan20
csendes tag
Sziasztok!
Eléggé off: P, L, vagy M? Tegyük fel, hogy egy árban vannak. Vélemény?
Előre is köszi! -
koshmar
addikt
Tegnap sajnos kikapcsolásig merült, és vagy 5 órán át úgy is maradt, hazaértem, feltöltöttem, utána 3 óra készenlét után (adatforgalom is letiltva, se WiFi, se BT) 26%-ot merült.
A hideg megviselte, az első jelzés (ugye 14%) és a kikapcsolás között pár perc telt el.
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
válasz Obyboy #31331 üzenetére
Ez is igaz.. én nem sokszor merítettem ennyire le gyorsan. Volt már, hogy egy pár óra alatt (folyamatosan interneteztem WiFi-vel) 100%-ről levittem vagy 20-ig, de nem sokszor.
Ennyit tud 1305 mAh..Egyébként ebben Li-Po akksi van, de nem hiszem, hogy sok különbséget jelent, a lényeg hogy lítium-bázisú.
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
Obyboy
addikt
válasz koshmar #31330 üzenetére
Fénykorában kikapcsolásig nekem talán csak 1x merült a P. Viszont sokat használtam úgy hogy ment a mobilnet+GPS és közben külső aksiról töltöttem. Úgy tudom a Li-ion aksik nemigazán szeretnek (aktívan)merülni és töltődni egyszerre. Gyakorlatilag nekem ha mobilnet és GPS megy egyszerre akkor 50%-os töltöttség alatt percenként 5%-ot merül, 25% környékén pedig már ajánlott töltést adni neki mert bármelyik pillanatban kikapcsolhat.
-
koshmar
addikt
válasz Obyboy #31327 üzenetére
Van egy K550i-m, kb. 2005 telén vettem, az eredeti akksi azóta is bírja, persze nem annyira mint újkorában, de azért mégis..
Ebben most 2 éves az akksi, két kezemen meg tudom számolni, hányszor merült le kikapcsolásig.. szóval még arról sincs szó, hogy én ártottam volna neki olyan sokat.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
Obyboy
addikt
válasz bluemirage #31328 üzenetére
Igazad van. Én sem lehúzni akartam ezt a készüléket. Nagyon szerettem míg használtam bár az OPO-ra váltást nem kis fejlődésnek éltem meg. Nekem gyakorlatilag sohasem vitt 3 napot bár ez is használat függő. Mellesleg a hívásbug nekem is annyira ritka volt hogy meglepődve olvastam a fórumon a panaszos hozzászólásokat.
-
őstag
válasz Obyboy #31327 üzenetére
Nagy általánosságban biztosan igaz, ahogyan a hívásbug is. Az enyém még mindig min. 2 napot bír ki most is... az elején inkább 3-mat bírt.
Vissza lehet olvasni... évekkel korábban is ezt írtam. Nem kamu.
Ahogy az is, hogy nincs hívásbug nálam, gyári JB alatt... pontosabban ritka, mint a fehér holló.Meliora sunt bono inimica
-
koshmar
addikt
Üdv!
Most tölt a telefon, és a kijelző random módon bekapcsol, aztán 3 mp múlva elsötétedik, és ezt percenként csinálja.
Miért?Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
gyu456
tag
Sziasztok!
Van egy Zárt Bootloader-es P-m,ezt hogyan tudom rootolni? 4.1.2 (6.2.A.1.100) van fent...
Ha írók, tisztelj meg annyival hogy válaszolsz legalább!!!
-
newsync
tag
A telefon alsó része ,ami áttetsző ,csak a vezérlőgombok vannak beleépitve vagy még valami?!
-
Obyboy
addikt
válasz bluemirage #31313 üzenetére
Azt tudom, hogy gyári ROM-on működik plusz app nélkül. Nekem az lett volna a kérdésem, hogy pl unofficial CM ROM-ra van-e olyan app ami működésére bírja a HDMI kimenetet vagy vissza kell tennem a gyári JB-t?
-
őstag
válasz Obyboy #31312 üzenetére
Gyári JB-n is működik (nekem jó most is) és gyári ICS alatt is működött anno.
Nem kell alkalmazás. Pl. egy TV készülékre kötve azon azonnal megjelenik a telefon kijelzője... és az azon lévő tartalom... pl. ha fényképet nézel vele, vagy videót stb... szép képe van!Meliora sunt bono inimica
-
Obyboy
addikt
Szeretném újra kihasználni a telefon HDMI kimentét. Tudna valaki linkelni egy olyan ROM-ot amin működik esetleg egy alkalmazást amivel működésre lehet bírni? Vagy jól tudom, hogy csak a gyári ICS-en működik?
-
AHA181
tag
Üdv !
Névjegyeimet szeretném bt-n megosztani,de azt írja ki,hogy nincs névjegy. Pedig ha megnyitom a névjegyzéket, ott van az összes. Megköszönném a segítséget.HUAWEI P30 pro & TGX 18.440 :)
-
kopida
csendes tag
válasz forras2 #31306 üzenetére
Szia!
Szerintem megfelelő szerszámokkal saját magadnak is ki tudod cserélni. Szerencsére a műveletről elég sok videó is készült (youtube-on rákereshetsz), bár az akkumulátor ragasztása elég erős is lehet, szóval azért az nehezebben jön fel mint amit ezeken a videókon látni lehet.
Attila
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a telefonom aksija eléggé oda van már.
Kitudom én cserélni itthon is az aksit, ha veszek hozzá, vagy érdemes üzletbe vinni? -
Obyboy
addikt
válasz zsoltzsolt #31295 üzenetére
Én inkább Alfréd segítségével csináltam belőle egy IP kamerát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Jelszókezelők
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 16 Pro Max 256GB fehér White Titanium
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest