Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- „Biztosan” visszatér az Exynos a Galaxy S26-tal
- Kétfelé hajlik a Samsung koncepciója
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
forras2
őstag
megoldódott
-
NEMO1968
őstag
válasz
Vansboy #31395 üzenetére
Azért, ha szeretnéd még használni a telót, érdemes újratelepíteni és egy új akkut venni bele.
Softweresen már lehet hogy gond van, nem véletlenül állt így le.
Felraksz egy gyári ICS-t, rootolod, törlöd az Update Centert és amit nem használsz, nekem 2 év után kellett újratelepíteni.
-
Vansboy
csendes tag
Sziasztok!
A családban van egy ilyen telefon, 2012 decemberében lett vásárolva. Már elég gyenge az aksija és a rendszer sebességével is akadtak gondok. A lényeg az, hogy már egy napja nem csinál semmit. A vezérlőgombok folyamatosan világítanak, de nyomkodásra nem reagál a telefon. A bekapcsológomb sem használ, hosszas lenyomás után is csak egyet rezzen, ezen kívül semmi.
Valaki találkozott már ilyen problémával? Érdemes foglalkozni vele, esetleg javíttatni? (Egyáltalán lehet-e?)
Előre is köszönöm!
Üdv!
-
NEMO1968
őstag
válasz
darvinya #31388 üzenetére
Szia!
Hihetetlen, alkotott a SKYNET.
Ma kipróbáltam a brutszt, (mielőtt asztalt borítanák a szerelőnél) és most működik.
Ilyenkor mi a fene történhetett?
Tippeltem az újraindításra,de azóta már kikapcsoltam párszor a telót
Nem ejtettem le, nem tettem le keményebben,(hogy esetleg helyrerázódott valami).
Egyszerűen megpróbáltam bekapcsolni, elindul és fájlt is lehet küldeni.
Lehetséges, hogy most már így marad?
Mindenesetre érthetetetlen! -
NEMO1968
őstag
Sziasztok!
Mai nap akkut cseréltettem a telóban, szervizben.
Minden frankó,de azóta nem műkszik a brutusz.(bekapcsolni sem lehet)
A szerelés után azt nem próbáltuk ki.
Mi történhetett vele?
Mit tudok kezdeni vele házilag?
Hogyan tudnám bizonyítani,hogy a csere előtt működött?
A gond az, hogy már bezártak, mikor észrevettem mi a baj, még visszarohantam volna.
A másik gond, hogy leghamarabb kedden de. tudok újra bemenni, így rámondhatják,hogy már utána döglött be.
A régi akkut megkaptam a szerelő csomagolásában, ez elég lehet bizonyítani, hogy náluk jártam?
Kérhetem a javítást, vagy ezt be kell nyelnem? -
Zolom89
senior tag
válasz
Obyboy #31381 üzenetére
Köszi!
Gyári független meg is néztem a le írás szerint. Lehet nyitni.
De nem teljesen világos a le írás, ha jól értem két féle lehetőség van, de mind a kettőhőz kell valami amit a sony ad elsőnél a "fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY,a KEY helyére írjuk be a Sonytól kapott különleges kulcsot"
A másiknál meg "Akkor most indítsuk a nyitó programot, majd a megfelelő helyre írjuk be a "különleges" kulcsot."
Inkább hagyom nem nyitom ki
Nem az enyém a telefon csak itthon van elfekvőbe, aztán mondom megcsinálom használhatóra ha véletlen kell valakinek átmeneti telefonnak!
-
Zolom89
senior tag
Kinyitni a BL valakinek van egy jó működő link plusz leírás?
-
Zolom89
senior tag
válasz
razorka777 #31378 üzenetére
Oh köszi kész is, erre nem is gondoltam...
-
Zolom89
senior tag
egy kis segítséget hagy kérjek srácok..
Felraktam EZT a MIUI rom-ot de nem kapcsol be a telefon, csak rezzen egyet.
CWMből telepítettem, root is volt a telefonon minden szépen lefutott, majd írta hogy reboot és fekete képrenyő és ennyi..
Gép nem érzékeli ha rá dugom csak egy piros led villan fel a készüléken 1 sec-re és ennyi
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Olyan gondom támadt a telefonommal, csak úgy a semmiből, hogy folyamatosan dobálja be az üzeneteket, hogy ez a szolgáltatás, az a szolgáltatás leállt, és nem is tudok vele mit csinálni. A telefon újra indítása nem oldja meg a problémát!
pl.:
A(z) com.android.phone folyamat leállt
A(z) Google play szolgáltatások alkalmazás leállt
A(z) android. process.acore folyamat leálltMeg még vagy 10 másik ilyen üzenet, és egyfolytában dobálja be őket!
Mi lehet a baja, és mi lehet rá a megoldás? -
kopida
csendes tag
válasz
Micka21 #31371 üzenetére
Ha független a telefonod akkor szerintem a legjobban akkor jársz ha ezt telepíted (4.4.4 és nekem is ez van fent, bár csak tartalék telefonnak használom):
http://forum.xda-developers.com/xperia-u/p-development/rom-cyanogenmod-11-0-t2626639Tény, hogy ezt használva le kell mondani néhány dologról, amiből a legfájobb az FM rádió lehet, továbbá bootloadert kell nyitni hozzá.
A telepítés menetéről ennél jobb leírás csak angolul van (illetve el lehet olvasni az összefoglalót), de ha ezekből nem érted, akkor lehet, hogy nem is érdemes nekiállnod.
Üdv:
Attila -
Micka21
tag
nem sokat de kerestem a neten hogyan lehetne elérni, hogy 4.3 -as android féle fusson a telefonon, de nem találtam alapos leírást erre magyarul
tudtok ilyet linkelni nekem?
szeretnék túllépni az android 4.1.2-ről feljebb, egy külső eszköz miatt ami csak 4.3 tól felfelé működik androiddal
(jelenleg gyári JB van fennt) -
NEMO1968
őstag
Sziasztok!
Telómban már nagyon érik egy új akku.
A csere után érdemes új,friss ROM-ot feltenni,vagy maradhat a régi?
Ha újat javasoltok,akkor melyiket?
Valami minimal ROM-ra gondolok,ami frissíteni sem akarja magát állandóan.
A teló szolgáltatófüggő.
Van pár ROM letöltve.( ICS Generic World,ENIGMA,Sony 6.1.1.B.54) -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Van egy LT22i készülékem és csak mp3 lejátszónak használtam mióta van "újabb testvér a háznál", ezért root jogosultság mellett elkezdtem junior módba (csak kikapcsolja, nem törli) a root app delete programmal leállítani amit nem használok. (névjegyzék, facebook, google szinkronizáció, stb), és így valami olyat is kikapcsolhattam, ami kellett volna, mert most boot-olás-on túl nem lép a készülék.
Szeretném visszahozni valahogy a gyári dolgokat (semmi adat nem volt rajta, csak zene, de azt rá tudom tenni ismét), szóval van valami tippetek, hogy mit tehetnék?
Gyári rom-ot rávarázsolni hogyan lehet? Van jobb módszer is szerintetek, hogy használjam még pár évig az mp3 lejátszóm?A válaszokat előre is köszönöm.
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Újra szeretném telepíteni a telefont (nem csináltam még ilyet).
Első lépésként a telefonkönyvemet szeretném szinkronizálni, mivel a névjegyeim csak a telefonban vannak elmentve. Ilyet sem csináltam még.
De valamiért nem akar sikerülni, a Fiókok és szinkronizálás menüben a gmail-es fiókom mellett piros a jel, és ezen belül a Kapcsolatok szinkronizálása pontnál egy felkiáltójel van.Mit kellene tennem?
Egyébként egy fél órával ezelőtt mintha sikerült volna, legalábbis a legutolsó frissítés dátuma ezt mutatja. De neten nem látok semmi névjegyet. Gondolom a névjegyeket a google címtárban kéne látnom, nem?
Tudna valaki segíteni?
-
eszerint én valami régit találtam a gépemen. megy is szépen, teszi a dolgát win7-el.
ma csodás napot zártam a telefonnal. merülés látszólag alig. hivásbug még nix. menü, gödülékeny, mint réges-régen. és a fekete tárcsázó is felüdülés.
remélem 2 hét múlva sem lesz ez másképp. ja, reggel amikor lehúztam a töltőről, ugyanúgy 66%-on állt az akksi töltöttsége. gondoltam nem töltött valamiért..aztán később beugrott, hogy ez ilyen volt anno is. 1x gondol egyet és kijelzi a valós töltöttségi szintet -
-
Atmo
senior tag
Sziasztok!
A flashtool-nál be kell pipálni a wipee userdata-t flash előtt? Az leformázza a belső sd-t is?
-
válasz
Obyboy #31357 üzenetére
hát ez sem túl csábitó. arra gondoltam, hogy visszatérek ics-re. ha javul a helyzet, akkor kap egy új akksit.
újabban nem tudom a bekapcsoló gombbal lezárni a kijelzőt. feléleszteni még lehet, de lezárni nem. várnom kell az automata lezárásra. újrainditásra megjavul. lehet ennyire lehaltak a memorichipek már, vagy esetleg tele van forrasztási hibával az alaplapja. elképesztő ez a sok bug. és érdekes, hogy újrainditásra egy időre megszűnnek.
egyébként munkára terepen nekem ideális lenne, mert kicsi, fémtokos, de mégis okosmobil. -
Obyboy
addikt
válasz
vicces #31356 üzenetére
Vegyél egy Android One-os készüléket nem fogsz csalódni benne.
-
céges kártyát raktam bele, de már nem is inditok hivást róla. inkább a sajátomról. nem akarom, hogy felb@ssszom ha épp nem megy a tárcsázónak ami a dolga lenne.
a netezés extra lassú rajta. az akksi simán egyik pillanatról a másikra 20%-ot esik.gondoltam benézek ide, hátha van már valami fajin rom hozzá, aztán vettem volna hozzá új akksit kinából 3-4 hét szállitási idővel..
de úgy látom csodák nincsenek
veszek inkább valami sz@r-kínait 100 euroért. -
NEMO1968
őstag
válasz
zsoltzsolt #31344 üzenetére
Van bizony,de ilyen problémával még nem találkoztam.
Szerintem újratelepítés oldaná meg.
Rootolod,az ICS-t,kidobálsz minden gyári appot,letöltöd újra,amit használsz,probléma nélkül megy több mint 1 éve..
-
davidsone
addikt
válasz
zsoltzsolt #31348 üzenetére
én elsődlegeskén használom, már nemérdekel semmi megszoktam
-
nandow
aktív tag
válasz
razorka777 #31346 üzenetére
Ezt gondolom flashtoollal kéne megcsinálnom, mivel frissíteni nem akarok JB-re. Ha újratelepítem, utána ha letöltök appokat, akkor azok a legfrissebb verzióval települnek fel? (amit kérdeztem korábban is, pl GTalk esete)
-
Obyboy
addikt
Húgom telefonja megadta magát pár hónapja. Felhúztam a P-re a legutolsó gyári ROM-ot, letiltottam minden olyan appot amire nincs szüksége. Azóta gond nélkül használja. A gyenge akku időn kívül nincs semmi panasza...
-
zsoltzsolt
addikt
Na az jó, hogy vannak még működőképes telefonok, mert szerintem még mindig ez az egyik legszebb telefon.
-
válasz
Igen, minden nap használom, második telefonkent egy lumia925 mellett. Ezt is róla írom. Semmi baja. Nincs hivasbug, de a tarcsazo lassú.
-
Zigi
senior tag
válasz
Igen nekem, igaz a fiókba van de még működik
-
nandow
aktív tag
Helló!
Mostanság sokat rakoncátlankodik a telefonom. Ha pl bekapcsolom a wifit, az esetek 70%-ában nem lehet utána kikapcsolni, sem widgeten, sem pedig a beállítások menüben. Egyszerűen nem kapcsol ki. Ezen csak újraindítással tudok segíteni.
A másik, ami előfordul, hogy ha rezgőre, vagy némára teszem a telefont, majd egyszer visszakapcsolom hangosra, akkor a beállított csengőhang hangereje automatikusan kb a minimumra csökken, pedig előtte maxra volt beállítva.ICS van a telefonon. Gyári visszaállítás esetleg segíthetne? Lassan 3 éve van meg a telefonom, de ilyet még nem csináltam, ezért lenne is kérdésem ezzel kapcsolatban. Ha megcsinálom, utána a meglévő appjaimat ha letöltöm, akkor azok az elérhető legfrissebb verzióban települnek fel a telefonra? Pl nekem még a GTalk van, és nem szívesen váltanék Hangouts-ra, ami már ugye frisebb verzió.
-
Obyboy
addikt
válasz
razorka777 #31341 üzenetére
Valóban hardveresen mindenben jobb, viszont szoftveresen az Android One elég ütős. Ismerősnek van ilyen készülék a már a 6.0 dübörög rajta. Gyakorlatilag a Nexusokkal együtt kapja az új droidot.
-
bmilan20
csendes tag
Valahogy maradnék a jól bevált minőségnél. Tudjon kevesebbet, de legyen minőségi (SZERINTEM
)
-
Obyboy
addikt
válasz
razorka777 #31338 üzenetére
Megfontolandó választás szerintem a Karbonn Android One Sparkle V is.
-
razorka777
veterán
válasz
bmilan20 #31337 üzenetére
Akkor a legjobb választás doogee_x5_pro
-
bmilan20
csendes tag
Nem kell feltétlen Sony
Ha szabad kérdeznem, akkor helyettük mit? Az ár eléggé kötött, csak átmeneti mobil lesz egy jó pár hónapra.
-
bmilan20
csendes tag
Sziasztok!
Eléggé off: P, L, vagy M? Tegyük fel, hogy egy árban vannak. Vélemény?
Előre is köszi! -
koshmar
addikt
Tegnap sajnos kikapcsolásig merült, és vagy 5 órán át úgy is maradt, hazaértem, feltöltöttem, utána 3 óra készenlét után (adatforgalom is letiltva, se WiFi, se BT) 26%-ot merült.
A hideg megviselte, az első jelzés (ugye 14%) és a kikapcsolás között pár perc telt el.
-
koshmar
addikt
válasz
Obyboy #31331 üzenetére
Ez is igaz.. én nem sokszor merítettem ennyire le gyorsan. Volt már, hogy egy pár óra alatt (folyamatosan interneteztem WiFi-vel) 100%-ről levittem vagy 20-ig, de nem sokszor.
Ennyit tud 1305 mAh..Egyébként ebben Li-Po akksi van, de nem hiszem, hogy sok különbséget jelent, a lényeg hogy lítium-bázisú.
-
Obyboy
addikt
válasz
koshmar #31330 üzenetére
Fénykorában kikapcsolásig nekem talán csak 1x merült a P. Viszont sokat használtam úgy hogy ment a mobilnet+GPS és közben külső aksiról töltöttem. Úgy tudom a Li-ion aksik nemigazán szeretnek (aktívan)merülni és töltődni egyszerre. Gyakorlatilag nekem ha mobilnet és GPS megy egyszerre akkor 50%-os töltöttség alatt percenként 5%-ot merül, 25% környékén pedig már ajánlott töltést adni neki mert bármelyik pillanatban kikapcsolhat.
-
koshmar
addikt
válasz
Obyboy #31327 üzenetére
Van egy K550i-m, kb. 2005 telén vettem, az eredeti akksi azóta is bírja, persze nem annyira mint újkorában, de azért mégis..
Ebben most 2 éves az akksi, két kezemen meg tudom számolni, hányszor merült le kikapcsolásig.. szóval még arról sincs szó, hogy én ártottam volna neki olyan sokat. -
Obyboy
addikt
válasz
bluemirage #31328 üzenetére
Igazad van. Én sem lehúzni akartam ezt a készüléket. Nagyon szerettem míg használtam bár az OPO-ra váltást nem kis fejlődésnek éltem meg. Nekem gyakorlatilag sohasem vitt 3 napot bár ez is használat függő. Mellesleg a hívásbug nekem is annyira ritka volt hogy meglepődve olvastam a fórumon a panaszos hozzászólásokat.
-
válasz
Obyboy #31327 üzenetére
Nagy általánosságban biztosan igaz, ahogyan a hívásbug is. Az enyém még mindig min. 2 napot bír ki most is... az elején inkább 3-mat bírt.
Vissza lehet olvasni... évekkel korábban is ezt írtam.Nem kamu.
Ahogy az is, hogy nincs hívásbug nálam, gyári JB alatt... pontosabban ritka, mint a fehér holló. -
koshmar
addikt
Üdv!
Most tölt a telefon, és a kijelző random módon bekapcsol, aztán 3 mp múlva elsötétedik, és ezt percenként csinálja.
Miért? -
gyu456
tag
Sziasztok!
Van egy Zárt Bootloader-es P-m,ezt hogyan tudom rootolni? 4.1.2 (6.2.A.1.100) van fent...
-
newsync
tag
A telefon alsó része ,ami áttetsző ,csak a vezérlőgombok vannak beleépitve vagy még valami?!
-
Obyboy
addikt
válasz
bluemirage #31313 üzenetére
Azt tudom, hogy gyári ROM-on működik plusz app nélkül. Nekem az lett volna a kérdésem, hogy pl unofficial CM ROM-ra van-e olyan app ami működésére bírja a HDMI kimenetet vagy vissza kell tennem a gyári JB-t?
-
-
Obyboy
addikt
Szeretném újra kihasználni a telefon HDMI kimentét. Tudna valaki linkelni egy olyan ROM-ot amin működik esetleg egy alkalmazást amivel működésre lehet bírni? Vagy jól tudom, hogy csak a gyári ICS-en működik?
-
AHA181
tag
Üdv !
Névjegyeimet szeretném bt-n megosztani,de azt írja ki,hogy nincs névjegy. Pedig ha megnyitom a névjegyzéket, ott van az összes. Megköszönném a segítséget. -
kopida
csendes tag
válasz
forras2 #31306 üzenetére
Szia!
Szerintem megfelelő szerszámokkal saját magadnak is ki tudod cserélni. Szerencsére a műveletről elég sok videó is készült (youtube-on rákereshetsz), bár az akkumulátor ragasztása elég erős is lehet, szóval azért az nehezebben jön fel mint amit ezeken a videókon látni lehet.
Attila
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a telefonom aksija eléggé oda van már.
Kitudom én cserélni itthon is az aksit, ha veszek hozzá, vagy érdemes üzletbe vinni? -
Obyboy
addikt
válasz
zsoltzsolt #31295 üzenetére
Én inkább Alfréd segítségével csináltam belőle egy IP kamerát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia S kistestvére spéci kijelzővel és alumínium borítással érkezik a boltok polcaira, árban viszont még kissé húzós.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Samsung Galaxy A22 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Gigabyte 500W
- Update 04.02. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Lenovo V130-14IKB laptop /i3-6006U/8GB RAM/zsanér törött
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest