Új hozzászólás Aktív témák
-
ruskop
senior tag
Aki esetleg használ screen lock progit az tudna nekem segíteni? GB alatt bármelyik progit tettem fel rendesen lezárta és kikapcsolta a képernyőt. Viszont ICS alatt kikapcsolja a képernyőt de kb. 1mp múlva visszajön. Olyan a jelenség mintha fizikálisan a gombbal lezárod majd megint megnyomod. A furcsa az, hogy bármilyen telón próbáltam ki amin ICS volt mindegyiknél ugyanez a jelenség volt. Esetleg valamit le kellene tiltanom a rendszerprogik közül?
-
ruskop
senior tag
Sajnos szombaton itt hagytam a Ray társaságot és új vizekre eveztem: HTC One V.
Mivel az a fórum baromira döglött ezért általánosan kérdeznék tőletek, végül is nem a HTC-vel kapcsolatban hanem inkább az ICS-el.
Ti melyik launchert ajánlanátok? Az Apexet, Holot, Novat kipróbáltam amik nem is rosszak de nagyok. Valami egyszerű, kis memóriát rágcsáló launcher kellene.
Köszi -
ruskop
senior tag
-
ruskop
senior tag
Ebben a JellySandwich-ben van magyar nyelv?
-
ruskop
senior tag
Valahogyan én is ezt írtam le. A 431-es ICS-t sem lehet rootolni csak ha kernelt cserélsz egy régebbi rootolható verzióra. Majd vissza. Én ugyanezt írtam le csak GB-vel. Felteszem a 62-est majd a 42-es kernelét teszem fel flashtoollal majd azt rootolom majd vissza a 62-es kernel. Elvileg kivitelezhető de majd holnap próbálom ki.
-
ruskop
senior tag
A 62-es GB-t lehet ugyanolyan kernel cseréléssel rootolni mint az ICS-t ugye? Csak itt a 42 és 62-es firm kernelét cserélem majd rootolom flashtoollal.
-
ruskop
senior tag
Most csak én emlékezem rosszul de az ICS-nél nem lehetett nagy képet hozzárendelni a kontaktokhoz? Nálam most olyan, hogy ha belépek a kontaktba akkor a bal felső sarokban egy picike kép aztán annyi. Hívásnál meg középen egy kis kép. Én úgy emlékezem, hogy ennél már be lehetett tenni majdnem full képernyő méretű hívóképet.
Vagy tévedek? -
ruskop
senior tag
Feltettem a Power Toggles nevezetű segédprogit. Beállítottam, hogy a notification bar-ban ott legyenek az ilyen kezelő szervek (wifi on/off, gps on/off stb.). A screen lock gomb azt csinálja, hogy ha megnyomom akkor kikapcsol a képernyő, lezárja a kijelzőt de a led fehéren elkezd világítani és visszajön a képernyő, persze a billentyűzárral. Esetleg ezt valamilyen ICS beállítás okozza? Csak mert több ilyen Screen Lock progit kipróbáltam és mindegyiknél ugyanez történt. Vagy esetleg valamilyen feltelepített progi lehet a ludas?
Volt már valakinek ilyen problémája? -
ruskop
senior tag
Nem tudom volt-e már ilyen téma de nem tudja valaki, hogy hogyan lehet kicserélni a lockscreent illetve a híváskezelést olyanra mint a MIUI-n van? (egy karikát kell a megfelelő helyre húzni) Persze úgy értem, hogy nem egy progival szeretném megoldani hanem mint egy rootot, hogy a teló visszaállításánál is megmaradjon.
-
ruskop
senior tag
Ezt a MIUI-t próbálta valaki? (Elvileg GB-re van, viszont az nem derül ki, hogy milyen bootloaderre)
-
ruskop
senior tag
A poén, hogy amit használok (Advanced Task Killer) az simán tudja ezt. Ezért is használom mert vannak olyan progik amik csak úgy maguktól elindulnak és futnak a háttérben. Ezt belehet állítani, hogy milyen időközönként, vagy pl. amikor kikapcsolom a képernyőt akkor automatikusan írtsa. És még azt is ki tudom jelölni, hogy mit engedélyezek és mit nem az éppen futó progik közül.
-
ruskop
senior tag
válasz benfolds #7643 üzenetére
Szoftveresen elég könnyű ezeknél a telefonoknál féltéglát csinálni. Én utoljára egy LG Optimus One-t tettem hidegre. Elég annyit csinálni, hogy mondjuk a frissítést megszakítod. (pl. Flashtool) Nem tudod utána újra elkezdeni a frissítést mert nem fog semmire sem reagálni a teló, semmilyen gomb nyomkodásra, és még be sem kapcsol. Ja és ezt úgy sikerült elérnem, hogy az LG saját frissítő progija a hivatalos frissítést elkezdte majd kb. 80%-nál valami hibát észlelt és leállt. Utána jött a kuka.
-
ruskop
senior tag
-
ruskop
senior tag
Egy kérdés. Ha felteszem a GB-ből a 62-eset flashtoollal és csinálok egy olyan kernel cserét mint ICS-nél csak itt a GB 42-essel akkor így megoldható a 62-es rootolása? Szal 62-est felteszem. 42-es kernelt flashtollal csere. Flashtoollal root. Majd 62-es kernel vissza flashtollal. Vagy van már 62-esre egyszerűbb rootolási mód?
-
ruskop
senior tag
Egyébként egy kis hiba van de szerintem ez csak a programok és az ICS összeférhetetlensége. Hogy ne kelljen mindig a power gombot nyomni a kijelző kikapcsolásához illetve zárolásához ezért egy screen lock widgetet használtam. Viszont most bármelyiket felteszem akkor kikapcsolja de fél pillanat múlva már vissza is kapcsolja a képernyőt. A Screen off meg csak a képernyőt kapcsolja ki és nem zárja le a képernyőt. De jó hír: a led bezzeg világít orrba-szájba
-
ruskop
senior tag
Ez a GSM-ről átvállt WCDMA/GSM-re ez idegesítő de jó lett az ICS új verziója. Egyébként ezt nem lehet orvosolni? Valahol olvastam pedig róla, hogy lehet de nem tom hol. (Lehet xda volt vagy itt)
-
ruskop
senior tag
HeHeyy!!!!
Feltoltam az új ICS-t Flashtollal. Rootoltam.
Első benyomás: baromira kijavították a hibákat.
Tényleg gyorsabb a menü, eddig semmi nem mondott csődöt. Bár az Apex launcher igen de az nem az ICS hibája. Szal erre az ICS-re így elsőre érdemes volt frissíteni. Fent is hagytam.
Viszont az ICS-hez nem tud valaki valami frankó launchert? Nem kell, hogy pörögjön, forogjon meg minden csak gyors és stabil legyen. Ja meg, hogyan lehet a MIUI-s vagy az ahhoz hasonló képernyő zárat feltenni? (amikor ilyen kör alakot kell odahúzni amilyen műveletet el akarunk indítani) -
ruskop
senior tag
A 4.0.4-nél a root ugye kernel cserével lehetett megmókolni. Az új frimre van már külön kernel (lehetőleg CE-s)? Gondolom ugyanúgy menne a root csak a kernel változik.
-
ruskop
senior tag
És azt honnan lehet tudni, hogy mondjuk az ICS rendszernél ez a LED visszajelzés bug lenne? Lehet direkt hagyták ki nem? Lehet ICS alatt nincs is ilyen lehetőség. De szerintem ez a legcsekélyebb probléma az ICS-vel. Engem inkább az zavart, hogy nem volt gyors és stabil rendszer. Inkább a rendszer legyen működőképes aztán jöhetnek az ilyen apróságok. Szerintem.
-
ruskop
senior tag
Xda-n is már beszélgetnek az új ICS-ről de belinkelve még nem találtam .ftf firmwaret. Én mondjuk megvárom azt.
-
ruskop
senior tag
válasz Atawallpa #7312 üzenetére
Én is valami ilyesmire gondoltam. De akkor ez valami független cucc? Az biztos, hogy Central-Europa-i csak arra voltam kiváncsi, hogy milyen szolgáltatóhoz tartozik. Ja és az .ftf file-ban van egy simlock nevezetű cucc amit persze flashtool-ban kitudok szedni, de mi az? És mi történik ha mondjuk az .ftf file-ből törölném azt a file-t? Használhatatlanná válna?
-
ruskop
senior tag
Egy kis segítséget kérek:
A firmware neve mögötti két szám mit jelent? (jelenleg ez: 1252-5335) -
ruskop
senior tag
válasz Askformore #7290 üzenetére
Nem is fogsz mivel a memóriakártyánál a sebességet csak állandó nagyon nagy multimédiás felhasználásnál vennéd észre. Pl: digitális kamera vagy fényképezőgép.
Ha az asztali számítógépedbe veszel pl. 1Gb DDR3-as CL4-es illetve ugyanezt csak CL9-ben, akkor sem vennél észre nagy különbséget. Én Kingston !Gb-ás karit használtam CL4 és CL9-ben de semmi különbség nem volt közöttük. Esetleg akkor vennéd észre ha mondjuk egy 16Gb-ás karit ugyanúgy kezel mint egy 4Gb-ásat. Az már jó teljesítmény ha ugyanannyi idő alatt kezeli a nagyobbat. -
ruskop
senior tag
De nézd meg a Kapcsolatokban, hogy ha új kapcsolatot akarsz létrehozni akkor sem dobja fel a Sim lehetőséget. Ráadásul ezek a készülékek meg az op. rendszer már inkább a szinkronizációra épült szóval én még azon is csodálkozom ,hogy egyáltalán a telefonba lehet menteni. A kezelési útmutató nem ír semmit erről?
-
ruskop
senior tag
válasz soultrapp #7200 üzenetére
Szerintem nem lehet mivel a Kapcsolatok szűrőben csak a fiókok illetve a telefonban lévő kapcsolatok megjelenítésére van lehetőség. Biztonsági mentésnél felajánlja a Sim kártyát de elképzelhető, hogy az csak biztonsági mentés és attól még nem fogja tudni használni. De egy próbát megér. (Kapcsolatok - Menü - Kapcsolatok biztonsági mentése - Sim kártya).
Wifinél nálam csak akkor van lassulás amikor mondjuk éppen a wifi hatótávolságban vagyok még. Illetve akkor amikor hirtelen többször is ki-be kapcsolom. Kapcsold ki a telót szedd ki az akksit majd tedd vissza és kapcsold be. Néha az ilyen kis dolgok is tudnak csodát művelni, hátha most is.
-
ruskop
senior tag
válasz Atawallpa #7196 üzenetére
Akkor ezt elkeffentette a Sony de rendesen. Akkor így már nem is csodálkozom, hogy kinél megy és kinél nem megy az ICS. Azt viszont nem értem, hogy az ICS kinézete miért más minden gyártónál. Például a Google Nexuson az ICS úgy nézett ki mint itt a JJ Hybrid. Miben különbözik az ICS mondjuk a GB-től? Csak a felhasználói felülettől illetve a frissített progiktól?
-
ruskop
senior tag
-
ruskop
senior tag
Egyébként ilyenen már én is gondolkoztam, hogy miért van az, hogy mondjuk valakinél működik az ICS valakinél nem. Már nem tudom másra fogni mint, hogy beleszól a készülék szolgáltató függősége, akkor az, hogy milyen ország piacára készült és mindezek felett, hogy még megkeverjem milyen ICS-t teszel fel a valamilyen szolgáltató függő vagy nem függő, esetlegesen nem magyar készülékedre. Lehet azoknál működik akiknél mind a három tényező egyforma. (pl. magyar piacra gyártott készülék, T-mobilos és T-mobil ICS-sel van felszerelve.)
Belegondolva nem szoftver hiba lehet mert valakinél tökéletesen működik valakinél nem. -
ruskop
senior tag
válasz Atawallpa #7178 üzenetére
Most per pillanat a kontaktokkal szenvedek. Van a memkarira kiexportált névjegyek viszont amikor azt vissza akarom importálni akkor nem lehet kiválasztani, hogy a telefon vagy a google acountba akarom. Ez gáz. De megoldjuk.
Én béta verziót nem tennék fel. Az ICS még így sem 100% akkor egy béta milyen lehet? -
ruskop
senior tag
válasz Atawallpa #7170 üzenetére
Most óvatosabb vagyok. Root már megvolt, most a cwm-ben csinálok az eddigi rootolt cwm-es ICS-ről egy backupot. Aztán ha megint azt mondja, hogy md5 hiba akkor legalább a backupot visszatudom tenni és nem kell mindent előről kezdenem. 10 perc aztán kiderül.
Egyébként az Apex launchert ajánlod hozzá? -
ruskop
senior tag
Holnap reggel újra JJ telepítés. Most már remélem sikerrel.
-
ruskop
senior tag
válasz Atawallpa #7143 üzenetére
El se jut addig, hogy betudjak lépni a cwm-be. Ahogy bejön a Sony felirat ott kész. Csak az aksit tudom kiszedni. Ennyi. Azt hiszem megint várok a próbálkozással. Le kell csillapodnom mert szívem szerint földhöz vágnám.
Mindent úgy csinál az ember mint ahogy le van írva, meg ahogy már sikerült egyszer és mégsem. Hihetetlen.Elhiszem, hogy gáz van, de kevesebb smiley-t, a fórum nem kifestő. Pompi
[ Módosította: Pompi ]
-
ruskop
senior tag
Esküszöm szivat ez a telefon. Mikor a JJ-t próbáltam feltenni akkor kiírta, hogy md5 valami. Azt az instrukciót kaptam ,hogy hosszú a név, rövidítsem le és akkor jó lesz. Most megint ki akartam próbálni, direkt rövid nevet adtam neki de megint md5 hiba. A cumi meg ott kezdődik, hogy már mindent wipe-oltam és egy reboot után a Sony feliratnál megáll a tudomány. Szal kezdhetek mindent előről? Tehetem fel újra az ICS-t, meg cserélgethetek kerneleket, meg root, meg cwm meg kitudja még mi a tö..öm.
Mit lehet csinálni ilyenkor? -
ruskop
senior tag
-
ruskop
senior tag
Ezt találtam:[link]
Lehetséges, hogy új MIUI és van benne magyar nyelv is? Csak mert ír egy bizonyos language pack-ról amit a cwm-ből kell feltenni. Kipróbálta már valaki? Ha igen akkor leírná, hogy és miként. -
ruskop
senior tag
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy a JJ-ben az animációkat ki lehet kapcsolni? Mert azt megtaláltam benne, hogy az alkalmazások között ne legyen animáció mikor az oldalakat pörgetem, meg a kezdőképernyő animációját is kitudtam kapcsolni de azt, hogy belépés az alkalmazások közés azt sehogyan sem.
-
ruskop
senior tag
Tegnap ahogy kipróbáltam a JJ-t akkor vettem észre, hogy pl. a Nexus S-en pont így néz ki az ICS. Viszont ami nem tetszett az az, hogy én nem szeretem az animációkat. Valamit ki lehetett kapcsolni de amikor belépek mondjuk az appok közé azt nem. Oyankor viszont eléggé megakadt nálam. Ki lehet az összes animációt kapcsolni?
Arra én is kiváncsi lennék, hogy lehet-e egy firmwaret valahogyan magyarosítani.
-
ruskop
senior tag
Letöltöd a 4.0.2.A.042_CE elnevezésű GB 2.3.4-es firmwaret (valahol itt 4-5 oldallal ezelőtt be volt linkelve) majd feltelepíted a flashtool nevezetű progit. USB hibakeresés be, ismeretlen alkalmazás be, én még az usb-t médiatárolóra szoktam állítani. Teló kikapcs, sim, memkari ki. Ahova feltelepítetted a flashtoolt annak a mappájában kell lennie egy firmware mappának. Ide másold bele a letöltött .ftf filet. Elindítod a flashtoolt majd a villám gombon kiválasztod a flashmodet majd a bemásolt firmet majd ok. A telón nyomvatartod a hangerő le gombot majd rádugod a telót a gépre. Aztán elkezdi flashelni.
Röviden tömören. -
ruskop
senior tag
Na a poén a következő. Cwm-et visszatettem és felmásoltam a következő "backup romot" a könyvtárba. Kikapcsoltam. Be a cwm-be, törölni mindent, majd restore. Na ott nálam mindig valami gebasz volt. Sajna én hibámból mert nem olvastam vissza, hogy ha túl hosszú a név akkor hibát helez. Viszont kijavítani nem tudtam a nevet mert mivel full töröltem mindent a cwm-ben így a Sony felirat után nem töltődött be a firmware és ott megállt a telefon. Na ilyenkor fogtam és inkáb újratettem az ICS-t aztán root, cwm, stb. stb.
Tudom szarul hangzik de legalább most már tudom a folyamatot és nem kell vissza lapozgatnom.
Egyébként olyan nem létezik ami a MIUI-t magyarosítja? Csak mert furcsálom, hogy tök egyszerű kifejezések is angol nyelven vannak. Egy szót találtam ami magyar volt miután beállítottam a telón a magyar nyelvet az meg a térképek progi. De azt én meg törölni szoktam mert nem használom. -
ruskop
senior tag
Meglett. A gond az volt, hogy nem mappát tettem a backup könyvtárba hanem egyből a file-ket. Viszont megnéztem ezt a MIUI-t és nem lenne rossz ha lenne benne magyar. Egyébként tényleg gyors és nagyon jól áttekinthető.
Most próbáltam ki a JJ-t is. Na az csalódás. Olyan szaggatások vannak benne, hogy csak na. Viszont magyar nyelvű. Azthiszem kipróbálom a sima rootolt ICS-t. -
ruskop
senior tag
Heheyyy! Fent a MIUI. Nem rossz de a magyar nyelv csak a választható nyelvek között van mert eddig egy darab magyar szót nem találtam benne. Azért még próbálkozom.
A MIUI-nak tetszik a kijelző zár felnyitása. A JJ-ben is ilyen van?A MIUI-ból lehet JJ-t csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
ruskop
senior tag
Megvan a gebasz. Mivel nem tudtam, hogy hova kell a memkarira másolni a backupot ezért létrehoztam egy clockwordmod/backup (azthiszem ilyen) mappát majd oda belemásoltam kitömörítve a zip-et. Mindent wipe-oltam majd toltam egy backupot. Kb. 3 másodperc volt aztán kiírta, hogy kész. Persze újraindításnál a Sony feliratnál megállt az élet.
Azthiszem újra kezdhetem az ICS felrakásával.
[ Szerkesztve ]
-
ruskop
senior tag
-
ruskop
senior tag
Na akkor essünk neki a MIUI-nak. Remélem nem lesz gebasz.
-
ruskop
senior tag
válasz Atawallpa #7054 üzenetére
A JJ-t és a MIUI-t alapból rootolt, cwm-el ellátott ICS-re lehet feltenni. Akkor ezek szerint ha felteszem a JJ-t vagy MIUI-t akkor a cwm elveszik? Nem próbáltam ki de szerintem nem. Ha igen akkor muszáj feltenni a cwm-et? Nélküle nem működik a főzött ROM? (Egyébként ha vissza kell tenni akkor ugyanúgy kernelcsere, root, cwm, majd vissza kerneles megoldással vagy elég csak a cwm-et felinstallálni?)
Más: A MIUI-nál van a 2.6.29 illetve a 2.7.13. Melyiket érdemes kipróbálni?
[ Szerkesztve ]
-
ruskop
senior tag
válasz Atawallpa #7042 üzenetére
Tehát akkor a felrakása ezeknek a Romoknak az, hogy:
- Felteszem a gyári 4.0.4-et
- Rootolom és CWM-et teszek fel kernel cserélgetéssel
- Bemásolom a cwm backup-ba a MIUI vagy JJ Hybrid firmware "részletet"
- Cwm-ben csinálok egy full-full resetet
- Majd Cwm-ből csinálok egy backup helyreállítást.
Azt hiszem ennyi. Nekem ez jött le. Remélem így is van? -
ruskop
senior tag
válasz jani8787 #6988 üzenetére
Én mondjuk nem tudom mit jelent az, hogy szűz telóra. Mindenki emlegeti de szerintem mindenki másképp is gondolja. Gondolom arról van szó, hogy egy factory reset a telefon frissítése előtt. De mivel az OTA-n kívül mindegyik más ROM csere lehetőség töröl mindent és újra teszi a firmet így nem vágom a szűz telefon kifejezést. A lényeg, hogy ne OTA-n frissíts mert az tényleg csak updatel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...