Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzPeti87
tag
válasz
correctman
üzenetére
Flashtool után (ha jól tudom) mindig újra kell rootolni + cwm-et fölrakni.
-
correctman
tag
Üdv mesterek.
Lenne egy kérdésem hozzátok. Adott egy 4.0.3-as rendszer rootolva + cwm. Ki szeretném próbálni ezt az Iced bean cuccost de ha jól értelmezem ennek kell egy 4.0.4-es (587) alap rendszer. Na ha én frissítem a jelenlegit flashtool-al wipe data nélkül, de nekem akkor elveszik a root jog + vele együtt a cwm is. Hol rontom el a dolgokat? Hogyan tudnám felrakni az 587-et anélkül hogy elveszne a root meg a cwm? Próbáltam a PCC-vel is de akkor is ugrik minden. -
TomPack
őstag
Jó lenne, ha lenne már végre egy használható MIUI, akár ginger alappal is, magyar nyelven is a Ray-re! Nagyon megkedveltem a ROM-ot Defy-men! Olyan dolgokat alapból testre tudtam szabni, hogy csak lestem, és röccenésmentesen szaladt rajta, hasonló hardverral..
A Ray ICS rom-ja szép-szép, de valahogy döcögős, lebutított... A tudomány mai állása szerint van rá valamilyen módszer, hogy magyar MIUI-t varázsoljak a Ray-re? -
fPApi
őstag
Csak a teljesség miatt, van multi lang miui (sőt ott van ICS alapú is):
Igaz a multi lang-ra várni kell az angol után néhány napot. Nekem a .21 fenn van egy hete, valóban jó, szuperül beállítható, csak kicsit kevés a memória (sok fagyasztással sikerült 100 MB-ot elérni). Viszont szuper a led jelzés!
-
laci laci
addikt
válasz
üzenetére
Üdv mindenkinek.Amit a fórumtársunk(#8349) Lorant2belinkelt azt már valaki ki próbálta?Már teljesen ki vagyok a telomtól. Naponta elmegy a térerő a vadász mezőre és nem is jön vissza.4.0.4 van rajta,szeretném ki cserélni rajta,de én hülye vagyok hozzá.Ha ez jó akkor tud nekem valaki segíteni(pesten)?Többit privátban.Köszönöm mindenkinek.

-
törölt tag
Valaki nem tudja, hogy miért írja azt, hogy Alkalmazások indítása, minden egyes újraindításnál?
Ezeket azóta csinálja mióta CWM van felrakva.
Esetleg valahogy Skippelni lehet ezt? -
-
-
lmno
őstag
Kár hogy a MIUI kinézetre qrvanagy iOS koppintás...
-
SzPeti87
tag
Az a vizuális orgazmus b@szogatja a fantáziám
. Máris kipróbálom, de én a 2.9.29-est rakom föl. Ha nem válna be akkor marad az Iced Bean (backup megvan). Zenére én a JetAudio-t használom már régóta.Most nézem amit te raktál föl az JellyBean alapú, amit én akarok az ICS? Akkor melyik lenne a jobb? 2.9.21 2.9.29
-
válasz
SzPeti87
üzenetére
Ez előtt még valamikor a nyáron próbáltam a MIUI-t (2.7.x) és az nagyon bizonytalanul működött. Piszok lassú volt és gyakran fagyott. Nem egyszer az asztalról felemelve csak aksi ki-be művelettel lehetett feléleszteni.
Ezek után kicsit félve próbáltam ki ezt a mostani. Olyan biztos-ami-biztos alapon ezzel együtt a jellysandwich 5.1-et is a kártyára másoltam
De szerencsére nem lett rá szükség.
Megbízhatóan működik, nem fagy, nem FC-zik. Kicsit lassabb mint a kiherélt stock rom-ok, de cserébe vizuális orgazmust ad
Gyönyörű! Nem lehet betelni vele.
Magyar nyelv nincs benne. Ezek nem multilanguage rom-ok. Persze beállítani be lehet, és akkor vasárnapot fog kiírni sunday helyett, de a menü továbbra is angol marad.
A billentyűzetet és a hangalapú cuccokat be lehet állítani magyarra.
Ami nem tetszett benne, az a zenelejátszó (nagyon béna hangja van), ezért ráraktam a walkman-t.
Jah, és persze a rengeteg cucc amit beépítettek a rom-ba. Tűzfal, hat állású unlock screen, notification togle, autostart manager stb., stb. -
-
SzPeti87
tag
MIUI v4 2.9.29.-et próbálta valaki? Megy zárt bootloaderrel?
-
tomy86
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Nem volt vele különösebb gondom csak apróságok. Csak semmivel sem nyújtott többet nekem, mint a gyári. A launcher nekem sem jött be (én most is apexet használok). Semmivel sem éreztem gyorsabbnak annál, amit most használok. Mire mindent eltávolítottam ebből, ami nekem nem kell és feltelepítettem, amiket használok, addigra memóriahasználtság is nagyjából egál volt. Szerintem ez is nagyobb dobás nyitott bootloaderen, custom kernellel (mint a legtöbb főzött rom).
-
törölt tag
válasz
Askformore
üzenetére
Nekem a home launcher meg a menü gomb megnyomása utáni menü nem jött be.
-
törölt tag
válasz
Askformore
üzenetére
-
Csabesz666
aktív tag
válasz
SzPeti87
üzenetére
ez érdekes.... a gyári kernelt visszatettem, beállítottam, a wifit.... majd feltoltam rá, az álltalad linkeltet, és most megy...
viszont, amikor a hálozat varázslóval csináltam, a rom telepítésénél ugyanezzel a kernellel, akkor, az istenért nem akarta bekapcsolni a wifit... -
SzPeti87
tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
-
Csabesz666
aktív tag
... a kernellel volt a bibi....honnan tudok normális kernelt leszedni?... mert most gyári kernelt tettem vissza...
-
SzPeti87
tag
Elvileg igen, csak én a gyári ICS-t is backup-ból tettem föl előtte.
Ja, és én amit letöltöttem az Iced Bean 1.0 nevű mappában volt. Ezt átneveztem IcedBean-re, mert azt hiszem a szóközös mappanév miatt ad "md5 mismatch" hibát.
Én kaptam is ilyen hibát. Utána neveztem át. -
Askformore
senior tag
Valakinek nincs kedve összeállítani egy első hozzászólást a rootolásról, cwm-ről, flashelésről stb? Nagyon sok mindenkinek segítene szerintem (:
-
törölt tag
Sajnos nincs itthon ilyen kábelem, de ha ez lenne benne, meg eredeti home launcher, akkor maradna

Csabesz666:
CWM-ből factory reseteltél?
Cachet törölted?
Dalvik Cache-t törölted?
Utána backup, nekem így ment.Más:
tegnap volt lehetőségem megtapizni egy U-t
Android 2.3.7 volt rajta de jobban laggol mint az ICS telefon bekapcsolás után pár másodpercel.
Cosmic Flow LWP-vel meg pláne
-
Csabesz666
aktív tag
feltettem, a Iced Bean is a stock Sony ICS based ROM-ot viszont, nem megy a wifi..... mit ronthattam el?
-
válasz
Askformore
üzenetére
Én pár napja a MIUI 2.9.21-et használom és nagyon meg vagyok vele elégedve. A led is megy, ráadásul itt több eseményre lehet színeket beállítani.
(#8363) Csabesz666
Reboot volt?
-
SzPeti87
tag
válasz
üzenetére
Én is fölraktam, tényleg nagyon jó
. Előtte 3 napig használtam a MIUI 2.7.13., de ez gyorsabb is meg az xperia home szebb (de ez csak én véleményem). Viszont SMS-nél csak egyet villan amikor érkezik az üzenet, utána nem villog, de engem igazából nem zavar (nem leszek öngyilkos a hiánya miatt
) Szerintem egy darabig ez a rom marad. -
benfolds
őstag
-
B0gyee
tag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyan problémával, hogy a telefon folyamatosan dobálja el a wifit?
Nemrég lett frissítve minden jól működik gyors is de pár percenként lecsatlakozik a wifiről.
4.1B.0.587 verzióról van szó.
-
-
tomy86
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Nem csak az első kép olyan teló tesztjéről készült, ahol 1,6GHz-re van húzva a CPU. Zárt bootloder esetén 1024MHz-en megy, nyitottnál meg annyira állítod, amennyire akarod/mered
. -
törölt tag
Ez új?!
Jónak tűnik, mindjárt megyek és kipróbálom
-
fPApi
őstag
Van az xda általános android fórumban egy tweak/mod, melyre azt írják, hogy minden eszközön/ROM-on működik:
Ez olyan szépen hangzik, hogy gyanús! Kipróbálta már valaki, hogy pl. a ray-en működik-e?
-
sir fg
aktív tag
-
törölt tag
Antutu:
Dalvik cache törölve
cache törölve
Adreno driver3482
-
Atawallpa
aktív tag
Összefoglalva ahogy én gondolom:
Ha azonos kernelt használó romok között váltogatsz az megy.
ha a backupodhoz megjegyzed, hogy melyik kernellel (lehet a baseband is kell) ment, akkor azt előszőr rakd vissza fastbootba és akkor megy a CWM visszaállítás.
Tehát nyitott esetén CM9-ről (ami bár ics, de saját kerneles) JJ3.3-ra visszatérés esetén előszőr a JJ3.3-nál használt kernelt kell fastbootban visszatenni, majd mehet a JJ restore.
A GB-ICS locked esetén nem tudom hogy működik. Ha mondjuk a JJ lockeden vagy de, szeretnél a GB mentésedre visszatérni: gondolom ICS-ről előszőr GB-es ftf "felfleshelése", busybox+cwm felrakása majd mehet a GB restore. -
-
tomy86
addikt
De a CM custom kernelt használ, nem a gyárit. Ez fel sem merült bennem, mert ha jól tudom jani8787 nem nyitott bootloadert így csak a gyári kernel jöhet szóba. Tényleg nem fogalmaztam egyértelműen, de arra gondoltam, hogy ha csinálsz egy cwm mentést egy 431-es, gyári kernelre épülő custom romról, akkor jó eséllyel fel tudod tenni egy gyári 587-es kernelt használó telefonra is (vagy fordítva), viszont egy GB-t használó telefonra nem. Bár lehet, hogy ez az elmélet sem állja meg a helyét, mivel az 587-es és a 431-es fw kernelje sem azonos. Végülis megállapodhatunk abban, hogy fogalmam sincs.

-
fPApi
őstag
"Cwm mentés kapcsán ... ICS verzió szerintem mindegy, de android verziók között nem lehet váltani."
Én egyszer ICS-s custom ROM után kipróbáltam egy CM ROM-ot. Nem tetszett, így vissza akartam rakni a lementett korábbi ICS-s custom ROM-ot, de meghalt, flashtool-al kellett visszaraknom a gyárit. Tehát a CM is új verziónak számít.
-
benfolds
őstag
válasz
benfolds
üzenetére
Meg off-abb, de hatha erint masokat is, akiknek szinten olyan telefon elofozetese van, amelyiknel nem mindegy, h halozaton kivuli vagy beluli szamot hivsz, viszont a szamhordozasok miatt nem tudhatdod biztosan, h az adott szam melyik szolgaltatohoz tartozik. Pl. Okostarifa. Nekem 5 honapja ilyen van, es jellemzoen sok szamot hivok, 99%-ban vallalkozokat, uzletembereket, ugyvedeket, ilyesmik, szoval nemtom mennyire reprezentativ, de kertem hivasreszletezest (bakker mondjuk eleg lenne nekem online is, de reszletezest nem lehet kulon online kerni, csak a teljes szamlat, uh idekuldenek minden honapban 5 kg papirt, mivel az adatforgalmat is. reszletezik) es az a tapasztalatom, meglehetosen sok szamot visznek at telenorhoz, viszont a telenortol mas szolgaltatohoz vitt szamok mennyisege 5 honap alatt 0. Igy a call meter nem sokat er. De! Es ez lenne a mondokam lenyege, hatha nem tudnak a telenorosok a lehetosegrol: regeles utan, a telenor oldalan meg tudod nezni, h az aktualis honapban eppen h allsz telenoros/nem telenoros hivasok tekinteteben. Hasznos dolog, ha vki oda akar figyelni tel koltsegeire.
-
tomy86
addikt
válasz
jani8787
üzenetére
Gyári 587-en, ha jól emlékszem smsnél nemjelez a LED.
Cwm mentés kapcsán egyetértek Atawallpaval. Nem próbáltam,de szerintem sem megy GB-n az ICS-en készült mentés. ICS verzió szerintem mindegy, de android verziók között nem lehet váltani.
(#8324) ruskop: a normál gyáriról van szó bloatware mentesítve (megszabadítva a számodra haszontalan gyári progiktól).
(#8330) Radioactive: "De ez talán már a 4.0-val is igaz, ha jól olvasom itt, hogy nincs hivatalos." Olyat olvashattál, hogy a legújabb ICS frissítés (587) még nem jött ki függő telefonokra. Főleg a T-mobile nem szokta elkapkodni. De független, hivatalos fw-t bármikor feltehetsz flashtoolal. ICS már hónapok óta kijött Rayre.
-
fPApi
őstag
Szerintem az igényeiddel kell tisztában lenni, és akkor el tudod dönteni! Ha egy jól kinéző, még ma is jó ár/érték arányú okostelefont szeretnél, és nem akarsz (hosszútávon sem) nagy erőforrás igényű játékokkal játszani, vagy videókat nézni, akkor a Ray még mindig tökéletes választás.
-
fPApi
őstag
válasz
Radioactive
üzenetére
"De ez talán már a 4.0-val is igaz, ha jól olvasom itt, hogy nincs hivatalos."
Nem jól olvasod, van hivatalos, sőt a Sony az egyik legjobb a frissítési hajlandóság szempontjából (az már egy más kérdés, hogy hogyan sikerül)! -
Radioactive
tag
Nem. Szoftvertámogatás már maximum csak 1 év, nem hiszem, hogy majd egy esetleges 5.0 Android (érzékeltetvén a távlatokat) egyáltalán eldöcög majd ezen a hardveren, vagy ha eldöcög, akkor lesz hivatalos frissítés. De ez talán már a 4.0-val is igaz, ha jól olvasom itt, hogy nincs hivatalos.
-
Shara
tag
Pont ezért kérdeztem a Rayről, mert ha jó telefon és nincs valami nagyobb hibája, akkor nem adnék ki többet az újabbakra. Engem nem zavar hogy a Ray már régebb ha ugyanolyan jó telefon.
-
Atawallpa
aktív tag
válasz
jani8787
üzenetére
Mivel a cwm nem cseréli a kernelt GB rom meg nem fut ICS kernellel, ezért nem működik. (A baseband nem tudom mennyire fontos, de szerintem a GB romhoz nem biztos hogy jó a 587 rom 77-es basebandje)
De pl JJ romról csinálsz backupoot, supperleggeráról,meg a kibelezett 587-ről (vagyis minden 587 kernellel futó romról), azok között tudsz váltani. -
jani8787
tag
Most amúgy ha a gyári 587-re nem raktam ledfixet, akkor mi működik mi nem? mert nekem mintha működne

amúgy komolyan mondom a kibelezett gyári 587 a legjobb, eddig egyik custom rom se volt jobb

amúgy ha cwmbe lementek vmilyen állapotot, mondjuk egy 587-t akkor azt mondjuk ha van egy gyári GB-s telo cwmmel akk arra is fel lehet tenni, vagy van vmi erre, h csak ugyan olyan kernel, ugyan úgy ics vagy tök mindegy mert minden megy újra? remélem érthető így mert már késő van

-
Doriro
tag
Én szeretem a Rayt, szerintem jó telefon.
-
-
-
VD
őstag
A P minden szempontból jobb a másik kettőnél. Ha az ár nem mérvadó, akkor azt javasolnám. Után U és legvégül a Ray.
Nincs különösebb gond a Ray-vel. (Bár erről megoszlik a topik) Csak már kifutott modell. A másik kettő meg még éppen csak, hogy a modell ciklus feléhez közelítenek. Jövőbiztosabb megoldások. -
Shara
tag
Sziasztok! Telefont készülök venni és 3 közül fogok választani. Az egyik a Ray, a P és az U. Nektek mi a véleményetek a telefonokról? Írnátok tapasztalatokat a Rayről?
-
sdd2
veterán
Akit érdekel Sony sajtótájékoztató
-
törölt tag
Frissítettem feleségem Ray-ét ICS-re (T-Mobile), azóta nem jelzi lock képernyőn a nem fogadott hívásokat. Egyedi eset, vagy ilyen, vagy vissza lehet állítani?
2.3-as tárcsázót vissza lehet tenni? Az ICS-ben a tárcsázó és a hívásnapló össze van vonva, ez nem tetszik neki. -
benfolds
őstag
Az enyemet a 81 eves nagymamam dicserte meg egyik nap.
Iphone 4s-t nezegettem par hete, jol nez ki, meretre nekem a legidealisabb lenne, csak kicsit vastag es nagyon nehez. Az uveg boritas meg nem igazan praktikus. Es azt is ki merem jelenteni, h a ray kijelzoje szebb, elesebb a kep, jobbak a szinek .(nekem jobban tetszenek) A iphone-nak mondjuk a betekintesi szoge jobb volt. -
-
zhata
senior tag
Ma két haverom - egymástól függetlenül - mondta, hogy ez a telefon az elmúlt évben az összes kiadott telók közül a legjobban néz ki.

-
Atawallpa
aktív tag
Play akció pár napig a 25 milliárd letöltés miatt.
-
laci laci
addikt
válasz
rObika8802
üzenetére
Üdv mindenkinek.Nem mindig az anyag a drága.Maga a beszerelés,szerintem 10k.kérnek érte.De ha működik akkor még előtte a gsm. boltban mutasd meg,mert nehogy a kezük alatt behal és nincs gari.
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- PayPal
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A Ray ICS rom-ja szép-szép, de valahogy döcögős, lebutított... A tudomány mai állása szerint van rá valamilyen módszer, hogy magyar MIUI-t varázsoljak a Ray-re?

. Máris kipróbálom, de én a 2.9.29-est rakom föl. Ha nem válna be akkor marad az Iced Bean (backup megvan). Zenére én a JetAudio-t használom már régóta.
Gyönyörű! Nem lehet betelni vele.

. Előtte 3 napig használtam a MIUI 2.7.13., de ez gyorsabb is meg az xperia home szebb (de ez csak én véleményem). Viszont SMS-nél csak egyet villan amikor érkezik az üzenet, utána nem villog, de engem igazából nem zavar (nem leszek öngyilkos a hiánya miatt
)