- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VD
őstag
A P minden szempontból jobb a másik kettőnél. Ha az ár nem mérvadó, akkor azt javasolnám. Után U és legvégül a Ray.
Nincs különösebb gond a Ray-vel. (Bár erről megoszlik a topik) Csak már kifutott modell. A másik kettő meg még éppen csak, hogy a modell ciklus feléhez közelítenek. Jövőbiztosabb megoldások.[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
válasz rObika8802 #8297 üzenetére
Az egész telefon nem ér már 33 ezret....
Ha már vettél másik telefont, ezt add el alkatrésznek, hátha valakinek kelleni fog. -
VD
őstag
válasz Polllen #7940 üzenetére
Ezekről pont megoszlanak a vélemények. Nekem spec. GB és ICS alatt is gyors és stabil. A telefonkönyv lag csak GB-n jelentkezett az ICS elötti utolsó frissítéssel. De ICS óta az is megszűnt. A led bug viszont megvan.
De ha mostanság akarsz telefont, akkor inkább a Sony Xperia U-t javaslom a Ray helyett.
[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
válasz qpakcovboy #6822 üzenetére
A telefonon van gyári beállítsok visszaállítása. Érdemes megpróbálni. Sőt a frissítés után aki megtette annak nem is voltak gondjai. Ha ezután is megmarad a hiba, akkor csak a Flashtool marad, amivel vissza lehet rakni a 2.3-at.
Nekem spec. semmi bajom az ICS-vel. Megy minden. Még csak nem is feltünően lassú. (SGS2 után most egy hete használom a Ray-t.)
-
VD
őstag
válasz qpakcovboy #6819 üzenetére
Kövér passz. Ugyanez a FW van fent nekem is. Lövésem sincs mi miatt nem jelenik meg nálad a 2 menüpont.
-
VD
őstag
válasz qpakcovboy #6817 üzenetére
ICS-ről van a képernyő fotó...
Nálad valami nagy gebasz van, ha nincs se USB se WiFi megosztásra lehetőség.
-
VD
őstag
válasz qpakcovboy #6815 üzenetére
-
VD
őstag
válasz qpakcovboy #6784 üzenetére
Beállítások/ Vezeték nélküli és Mobilhálózatok alatt Továbbiak/ Megosztás és h.csat.pont/ Hordozható WiFi csatlako-hoz pipa be.
[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
"Megbízható bolt kellene, gyári garanciával, nyilván minél olcsóbban."
Áh, ilyet rajtad kívül senki nem akar...A baj az, hogy jelenleg valami vagy olcsó, de bolti garis. ami közel egyenlő a 0-val. Vagy gyártói garanciális de drága.
Szvsz, jobban jársz ha nézel egy a szolgáltató függő garanciális darabot. azok már elég jó áron vannak, és van pár itt a PH-n is. -
VD
őstag
Nem volt. Direkt lementettem mindent és vártam bűvös parancsot ami majd kipucolja, de csak nem jött.
Helyette volt egy fakocka bonyolultságú procedúra:
Frissít? Tovább. ICS előnyei link honlapra. Tovább. Frissítés megkezdődött, ne húzza le a telefont. Leszedte a cuccokat amit kell. Húzza ki a telefont, kapcsolja ki és várjon pár másodpercet, majd hangerő le és dugja rá a telefont. Frissítés. Kész. Húzza le, kapcsolja be! Örüljön!Nem az első SW updatem, nem az első telefonnál és nem az első programmal. Ezért is volt furcsa a dolog.
De most már tök mindegy
-
VD
őstag
Megerősítve. Itt a Vodás ICS.
SUS feldobta és gond nélkül frissítette.
Az összes program és minden megmaradt, de a többség össze is szarta magát indítás után. (Ez de gagyi, hogy nincs wipe-ra lehetőség a frissítés közben...) Úgyhogy ment rá egy gyalulás és utána vissza minden. Ez meg is oldotta az FC-ket.
Semmivel sem gyorsabb mint a GB volt. Az első indításra minden lassú (névjegyzék, üzenetek, böngésző, galéria), de miután beülnek a memóriába nincs gond. Hozzák a korábbi szintet. (nem egy SGS2 de bőven a jól használható kategóriában van.)
A Sony saját felülete helyenként rohadtul nem passzol az ICS-hez, de ez izlés kérdése.
Az ismert bugokat (notification led, wifi) és az üzemidőt majd meglátjuk pár nap múlva.Egyelőre jó. De majd egy hét múlva meglátjuk, valóban hozott e valami pluszt a GB-hez képest.
-
VD
őstag
válasz mrlujoak #5290 üzenetére
"Egyszerűbb, ha: vagy kijelzővel lefelé töltöd,
vagy a home gombra teszel, mondjuk egy zsepit..."Nem is értem, hogy ez a varáció miért nem került bele a user manual-ba?
Pompi
"Azt nem lehet valahogy megoldani, hogy feltöltés után ne világítson folyamatosan zölden a led?"De meg lehet oldani, kihúzod a töltőt... Tudom halottnak a csók!
Nálunk ezért van a nappaliba száműzve a kis
szarRay az éjjeli töltés idejére.[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
Irdatlan ostobának kell ahhoz lenni, hogy valaki egy ígéret miatt vegyen meg valamit...
Tudomásul kéne már végre venni, hogy ezt a telefont GB-re optimalizálták!
Az akadás abból adódik, hogy az ICS és az arra optimalizált programok alapvetően 2 magot és grafikus gyorsítást igényelnek. Nem véletlenül lett az ICS referencia modellje a Galaxy Nexus!
Ray-ben magból egy van a grafikus chip meg már a középmezőnyben is átlagos, mintsem erős.A Ray egy barom dizájnos középkategóriás android. Ennyi! Az alapvető dolgokat tudja. Akinek ez kevés, az rábaszik ha megveszi! Akinek ebben méretben nagyobb tudás, gyorsabb működés és ICS kell, az várja meg az Xperia U-t.
-
VD
őstag
válasz sebgutkopf #4270 üzenetére
Van kismillió navis cucc androidra, de se nem bringázok, se nem túrázok, így lövésem sincs, hogy melyik lenne neked a megfelelő. De itt [link] beírod a keresőbe mit szeretnél és hajrá!
De azt boritékolom, hogy a céleszköz jobban megfelelne a célra!
-
-
VD
őstag
válasz Fehércápa #3027 üzenetére
1. Hogy ne rogyjon össze a szerver a sok gyík miatt aki azonnal neki esik.
2. Ha valami kapitális szarság mardat benne, akkor az kiderül és le lehet állítani, mielőtt még az összes Ray tulaj beny@lja és neki áll károgni.
3. Apple-t kivéve szinte mindenki így csinálja! (Samsung, HTC)[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
válasz YellowFlash #2823 üzenetére
Case-mate tokok a legjobbak. Igaz nem ezeötccá mint a kínai szarok, cserébe nem is 2 hónap az élettartalmuk!
[link][ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
-
VD
őstag
Jelentem a kijelző karcálló! Leteszteltem!
Tegnap városnézés közben sikerült megreptetni a jó magyar kavicsos-rücskös betonra! Kb. másfél méter magasról indult, majd 3 pattanás után atomjaira esett szét egy jó 2 méteres csúszás keretében. (Milyen szerencse, hogy lejtett az utca...)
A hátlap meguszta (éljen a puha műanyag)
A kijelző körül fémkeret, begyűjtött pár karcolást. Festék lepatogzott és kilátszik a fém.
Viszont a kijelzőn egy mikrokarc sincsen!A legjobb az egészben, hogy ma reggel érkezett meg hozzá a védőtok...
[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
válasz oliblood88 #2561 üzenetére
Erre van egy elég jó site: [link]
Kiválasztod a telefonokat és méretarányosan egymás mellé rakja őket.
Egyszerűbb és látványosabb mint centizgetni... -
VD
őstag
válasz rObika8802 #2339 üzenetére
Nem tudod.
Csak alternatív launcher (GO, ADW, LPP) használata esetén. -
VD
őstag
Én elsőre nyomnék egy újra indítást. Ha nem oldja meg akkor az alábbiak lehetnek:
Lehet szoftveres a gond:
- Telepítettél valamilyen lockscreen alkalmazást, ami nem megfelelően működik. Töröld le.
- Valamilyen más telepített alkalmazás kavar be. Töröld egyesével és kiderül melyik a ludas.
- Drasztikus megoldás egy gyári visszaállítás, az mindent lepucol, így biztosan kizárható a szoftveres gond.De lehet hardveres a gond:
- Valami szösz/kosz/por/morzsa beragadt az egyik gombnál és ezért úgy érzékeli, mintha megnyomnád. Egy alapos tisztítás megoldhatja a gondot.
- Rosszabbik eset, kontakt hibás az egyik gomb. Irány a szervíz.[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
válasz supertrezi #500 üzenetére
Jól látod, a szervízbe továbbítják.
Az SE gari 24hó magyar, nem trükköznek vele. -
-
VD
őstag
Akkor ez, minden bizonnyal elkerülte a figyelmedet:
"- az "egyedi" felbontása miatt nem fog rajta minden program jól futni"
Ez úgy baromság ahogy van, nem tudom hol halottad. A Motorola és az SE is ezt a felbontást használja jó ideje több modellen is. Semmi gond nincs a programok kompatibilitása terén. Már az 1.6-os android óta támogatott ez a felbontás is alapból. (Max ha warezolnál, akkor kellene figyelned rá, hogy jó verziót szerezz be) -
VD
őstag
Arra ott a SEUS!
Folyamatban van az új szervízpontok és bemutatótermek kialakítása. Legalábbis ezt a tájékoztatást adta az SE Magyarország nemrég.
A Westendben lévő boltot Én is csíptem, mert közel volt és általában tök üres volt!
Baszki!
Most jut eszembe, hogy ott a frissen újranyílt Sony Center a Westendben! Árulnak SE telefonokat. És külön szervíz sarok van benne. Egy próbát megér. Hátha.
[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
Gyártói garancia: Kapsz egy garancia papírt amivel a vásárlástól számított 2 éven belűl bármelyik Sony-Ericsson szervízpartnernél leadhatod szervízelésre a készülékedet.
Bolti garancia: Az adott boltba szól csak. Anyi időre amennyire ők gondolják. És csak arra a hibára amit ők úgy gondolnak, hogy hiba. Szart sem ér!
Azért adnak bolti garanciát, mert szürkeimportos cuccot árulnak. Vagyis olyan forrásból szerzi be, hogy garancia feltételei sérülnek. Vagy nem ebbe a régió szánt a termék szoftvereznek meg (jelemzően ázsia vagy közel-keleti cuccok mennek most). Vagy külföldi szolgáltatónál vásárolt és függetlenített darabot kapsz.
-
VD
őstag
Megvásárolható hátlapot látott már valaki hozzá?
Nem ebay és társai érdekelnek, hanem rendes bolt, olyan amibe fizikai valómban be tudok menni. -
VD
őstag
Rossz helyről tájékozodsz, ezért hallhatsz ennyi hülyeséget.
A három fő gomból mint írtam, a home gomb fizikai. A vissza és a menü gomb ami érintős.
Valós multitask van az androidban így futhat párhuzamosan több minden is egyszerre.
Bár azt mondjuk megnézem ahogy játék közben netezel... -
VD
őstag
"- az "egyedi" felbontása miatt nem fog rajta minden program jól futni"
Ez úgy baromság ahogy van, nem tudom hol halottad. A Motorola és az SE is ezt a felbontást használja jó ideje több modellen is. Semmi gond nincs a programok kompatibilitása terén. Már az 1.6-os android óta támogatott ez a felbontás is alapból. (Max ha warezolnál, akkor kellene figyelned rá, hogy jó verziót szerezz be)"- nincs rajta fizikai gomb, csak érintős, mint a minin. Az egyik vodafone üzletben kipróbáltam egy agyonhasznált minit, a vissza gomb szinte alig működött rajta"
Ez hülyeség, ott a bekapcsoló gomb, a hangerő gomb és a home gomb is fizikai. a menü és a vissza a két érintő gomb.
A kiállított darabok mindig szarok. Valószínűbb, hogy más baja is volt már annak a mininek. A fizikai gombok hajlamosabbak a fáradásra és porosodásra.Eddig hibátlan. Egy x10 mini lett cserélve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban