- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
válasz icemad #10891 üzenetére
én pl. olyan ember vagyok, aki nem játszik a telóján, mégis kell neki a 32 giga. 14 giga zene van a kártyámon (egyéb cuccokkal együtt már túlléptem a 16 gigát), de csak azért, mert lusta vagyok feltenni többet. viszont lassan rá kell szánnom magamat, mert sosem tudom, mit hallgassak. egyszerűen
nincs egy rongyomnincs semmi zene a telefonomon. -
oncsi
őstag
Szeretném megkérdezni, hogy működik ezen a telon a Flash player, és ha igen, akkor hogyan. Chrom-ot tettem fel. mi kell még hozzá?
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
tomy86
addikt
Az ekkora játékok esetén a eleve csak magát a programot telepíti a belső tárhelyre (a 600MB-2GB-nyi pályákat, zenéket eleve képtelenség lenne a 300 megányi belső tárhelyre tenni). Lehet, hogy kevés a szabad rom és a játék alapja (adatok nélkül) sem tud emiatt települni. Próbáltad a Droidsail Super App2SD-vel áthelyezni az eddig telepített programokat? Ezzel olyanokat is áthelyezhetsz, amit alapból nem enged a rendszer?
szerk: közben látom, hogy már próbálkoztál ilyesmivel. Akkor nem tudom mi a megoldás, de máshol is olvastam ilyen problémáról (nem a Ray kapcsán). Kérdezz rá ebben a topikban is. Úgy emlékszem itt olvastam korábban ezzel kapcsolatban. Ennek a hozzászólásnak a környékén volt róla szó.
(#10890) Atawallpa: "Nem vagyok totál biztos benne, de szerintem 512 MB a belső memória" A RAM 512MB, a rom 1GB amiből 300MB áll a user rendelkezésére. Ray specifications
[ Szerkesztve ]
-
Nem ez az első androidos telóm, szóval tudom, hogy a stock rom nekem nem kell. Én szeretem széthekkelni a telefont. A cyanogenmoddal soha semmi bajom nem volt, szerintem a legjobb rom. A gyári romokról ne beszéljünk, mert az összes nagyobb gyártó szégyelheti magát, hogy ilyen szemeteket ki mer adni...A program áthelyezése meg nem megoldás, mert azt csak akkor tudom megcsinálni, ha már letöltötte a programot. Jelenleg a helyzet a következő: Play áruházban kiválasztom a programot (Pl. Asphalt 7.), elkezdi letölteni, 5 perc után közli, hogy kevés a memória... Memóriakártyán 21 giga szabad hely. (32 gigás class 6-os Samsung Micro SDHC.) Lehet, hogy a memóriakártyám a szar? Holnap megnézem egy Kingston 4 gigással is.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
lmno
őstag
Nekem eddig az összes ilyen játék (gameloftos) + navi program az adatfájlokat a memóriakártyára töltötte le még az előző telefonomon is (X8-as, aminek kb. harmadekkora a belső memóriája, mint a Raynek). Ha főzött romot használsz, akkor ne a Ray-t meg az appokat fikázd hogy miért ilyen sz*rok. Próbálj ki másikat, még jobb ha visszateszed a gyárit (GB-t).
(+ a legtöbb programot át lehet rakni gyárilag is az sd kártyára, nem tudom a Cyanogányban hogy oldották meg.)[ Szerkesztve ]
-
Atawallpa
aktív tag
Romok tárolása, backupok nálam kb 5 giga, zene, videó, képek 2 giga, igaz csak 16-os kártyát raktam bele. Máshol nem kerestél rá a problémára? Sok olyan felhasználó lehet, akinek max 1giga a belső tárhelye...
Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
válasz Atawallpa #10890 üzenetére
Nekem nem ezzel van gondom, ezt már végigzongoráztam... Nem is igazán a programokkal van a bajom, hanem a letöltött cuccaikkal... Pl. az Asphalt 7 programja csak pár mega, de a letöltött cuccai (zenék, videók, pályák, textúrák, stb.) több, mint 1.6 giga. És ez már nem fér el a belső memóriában. De mondhatnám akármelyik navigációt is. (Navigont pl. nem, mert az pont fut.) Szóval a kiegészítő fájlokat akarja a belső memóriába rakni, csak azt nem tudom, minek? Az ilyen batár programok miért nem tudják megkérdezni, hogy hová töltsék le az adatokat? Nem hiszem, hogy olyan nagy kunszt lenne leprogramozni. És igazából ezzel is csak az a gondom, hogy a play meg engedi megvenni... Ha a teló nem tudja hová tölteni az adatokat, akkor ne lehessen már x összeget kifizetni a semmiért... A memóriakártya is minek akkor? Van olyan ember, akinek kell 32 giga, ha nem játszik a telóján?
-
Atawallpa
aktív tag
válasz icemad #10887 üzenetére
Mivel Cm van rajta, az alapból rootolt. Néhány appot részben vagy egészében helyezz át az sd-re (app2sd vagy link2sd) és így már lesz elég szabad helyed. A link2sd esetében particionálnod kell az sd kártyádat, de a playen le van írva hogyan/milyen programmal.
Nem vagyok totál biztos benne, de szeritem 512 MB a belső memória, csak ebből egy részt a boot partíció/system meg egyéb foglal el.
Ha ez mond valakinek valamit, az talán ki tudja hámozni az egyes partíció méreteit<6>Partition (from atag) system -- Offset:182 Size:640
<6>Partition (from atag) appslog -- Offset:7c2 Size:18
<6>Partition (from atag) cache -- Offset:7da Size:196
<6>Partition (from atag) userdata -- Offset:970 Size:690[ Szerkesztve ]
-
-
Sziasztok. Segítsetek már, mert lehet ez lesz a következő androidos telóm, ami sok kis apró darabban végzi... Szóval független, legújabb Cyanogenmodos Rayről van szó. Hogy a vérbe lehet letiltani azt a tetves 4 giga belső memóriát??? Ha adtok hozzá rajzot, esküszöm ki is forrasztom, de valahogy szüntessük már meg. Az ugyanis a probléma, hogy vettem pár játékot playen, ami természetesen kompatibilis a telefonnal. Papíron legalábbis. De letölteni persze nem tudom, mert nincs ezen a ....on (telón) elég szabad hely. Még jó hogy ott figyel benne a Qrva olcsó 32gigás kártya. Persze az csak mp3ra meg videóra használható, mert a progik 99.9%-a nem is látja. Ezzel is csak az a gond, hogy 1 gigányi mp3-at 1 évig is eltudok halgatni, filmet meg nem ilyen apró kijelzőn fogok nézni. Főleg nem az én koromban... Szóval most van egy szuper memóriakártyám tök üresen, meg van egy még jobb telóm, amit nem tudok rendesen kihasználni. Ki érti ezt?
(Egyébként Gameloft játékokról van szó... A vicc az, hogy a feltört verziók simán mennek, csak az nem, amit megvettem...)
-
tomy86
addikt
válasz Gaberiellb #10884 üzenetére
Rootolt telónál én az UOT kitchent javaslom (én is ott dobtam össze). A Battery menüpontban összeállítod, milyen kijelzést szeretnél. Ha ez megvan, akkor a "File Upload" menüben feltöltöd a framework-res.apk és SystemUI.apk fájlokat (a "Select your rom from kitchen's list, or upload your own files" válaszd az "Upload system files" opciót) és pár perc múlva töltheted a cwm-ből feltehető zip fájlt. Itt egy leírás. Nem mai és SGS-re van, de a lényeg ugyanaz. Annyi eltéréssel, hogy twframework-res.apk csak Samunál van, tehát nekünk nem kell feltölteni.
[ Szerkesztve ]
-
Gaberiellb
senior tag
Sziasztok! Stock ics587-es van a rayemen, és szeretnék rá egy aksi százalékos kijelzést, ami pl az u, solan-van. Asszem stock sony, van erre valami lehetőség? Rootolt a telóm.
Eurocom Sky X4c(P751TM1-G)
-
laci laci
addikt
válasz Atawallpa #10880 üzenetére
Hát oda megyünk ahol hidegebb van. minél többen annál olcsóbb az út és kötelező programok lesznek:
-jégszobor építés
-telefon dobálás egymáshoz vagy a messzeségbe
-telefon térerő próba 2g-3g váltás
-telefon akku (meddig bírja)kötelező by hajtömeg
-telefon sms írás kesztyűben vagy nélküleÉs szeretném itt megragadni az alkalmat a támogatónkat reklámozni:x peria ray
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.Nyertem egy utazást messze földre és keresek utastársakat.
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
tomy86
addikt
válasz Atawallpa #10877 üzenetére
Ehhez nálam 2 időjárás progi van használatban Időkép Magyarországon, Palmary Weather külföldön.
Ha már hideg: Ese-Khayya Holnaptól felmelegedés várható. Csak -47 fok lesz a minimum, bár Oymyakon veri pár fokkal.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
Ebben egyetértek, én is azt használom itthon. Még a köpönyeg jó (OMSZ adatokkal dolgozik), de egy éve nem frissítik az appot és nem azért, mert tökéletes.
(#10874) Atawallpa: 6 helyszín? Mind ilyen "futurisztikus", mint Oymyakon?
(#10875) benfolds: Nehéz a társadalmi munka
[ Szerkesztve ]
-
-
Atawallpa
aktív tag
válasz Victoryus #10865 üzenetére
Mindig előfordul, vagy csak néha? Röviden van egy olyan probléma a 3g/edge váltásoknál, hogy mikor edge-ről 3g-re vált, akkor a kapcsolat folyamatos, mikor visszavált 3g-ről edge-re, akkor pár másodpercig nincs kapcsolat a szolgáltatóval. Ha olyan helyen használja a barátnőd, ahol a 3g jelerősség gyenge, akkor lehet ez a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Barátnőmnek van ilyen telefonja. Az a gond vele, hogy megszakad a vonal. Én annyit hallok belőle a vonal túlvégén, hogy elkezd zúgni a vonal, majd megszakad. Most vettük, 3 napos. Van megoldás a problémára, mondjuk egy új rom? Vagy csere garanciában?
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
tomy86
addikt
válasz HorviGabi #10857 üzenetére
Feltételezem 62-es buildre gondolsz. Úgy hogy újra visszateszed a 042-es romot flashtoolal, ahogy korábban és ahogy írtam OTA frissítesz, tehát nem PCC-vel vagy SUS-al! (miért frissítettél ICS-re, mikor eleve GB root után érdeklődtél?)
Vagy keresel a neten egy 062-es romot és felteszed egyből azt, ha nem akarsz rootolni. Itt találsz 62-es buildet (Stock roms címszó alatt).(#10858) papeti01: 2-ig tutira fenn vagyok minden nap.
[ Szerkesztve ]
-
HorviGabi
aktív tag
Hát nekem nem jött össze valami, sikerült a GB 42-es build-et megfrissítenem ICS-re PC companion-al. Bár nem olyan gáz ez az ICS, kicsit lassabb mint a GB. Hogy tudom visszatenni a GB-t 67-es build-el?
-
tomy86
addikt
válasz Kicsikatona7 #10854 üzenetére
Akkor passz. Hónapok óta, több romon is használom már és mindig működött a root jog kérés.
-
tomy86
addikt
válasz Kicsikatona7 #10852 üzenetére
Nem tudom miért nem engedi. Nálam be van állítva (lehet, hogy csak pro verziónál lehet?). Ha rányomsz, nem ugrik fel a SuperSU, hogy megadod-e az engedélyt?
Az alkalmazásokat úgy tudod rendezni, ha létrehozol programcsoportokat és azokba rendezed a progikat. Azon belül csak négyféleképpen rendezheted: név, telepítési dátum (csökkenő/növekvő), leggyakrabban használt. Más lehetőség (egyéni) nincs. -
Atawallpa
aktív tag
-
okezsoke
tag
válasz tomy86 #10844 üzenetére
Hmmm...a RunMe.bat-nál miért kell megvárni a képernyő lock-ot?
Később jön, mint ahogy amúgy jönne?
Nekem egyáltalán nem lockolja a képernyőt...
Gondoltam csak azért kell, hogy felálljon a rendszer és megnyomtam a any keyt, azonnal kilépett a program és nem történt semmi, most újra próbálom...Első kör volt csak.
-
tomy86
addikt
válasz okezsoke #10843 üzenetére
A launcher a kezelőfelület. Amire ki tudod tenni a widgeteket, ikonokat (home) vagy ahonnan elindíthatod a telefonon levő programjaidat (app drawer).
Én azért szeretem jobban az apex prot, mert gyorsabb, mint a gyári és a drawerben tudom csoportosítani az alkalmazásokat és nem ömlesztve vannak. Ezen kívül megadhatom, hogy hány home képernyő legyen, míg a gyáriban ez fix 5, stb. Viszont néhány Sony gyári widget csak a gyári launcheren használható, tehát pl. az apexen nem. Az egyik ilyen a gyári időjárás widget, ami mondjuk nálunk úgy se sokat ér.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz okezsoke #10841 üzenetére
ICS (587-es build) root, törölhető progik.
Milyen updatere gondolsz?Ha az update centerre gondolsz, akkor az azt ellenőrzi, hogy elérhető-e rom frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
tomika04
csendes tag
Sziasztok!
Ez nem ide tartozik úgyhogy bocsi előre is!Próbáltam más helyre írni, de nem kaptam rendes választ.
Tesóm szeretne telót vásárolni és a P vagy a Sensation xe között variál.Szerintetek melyik lenne jobb döntés?
Köszi előre is. -
tomy86
addikt
Én a Root Uninstallt használtam, de a Root Uninstaller is jó vagy a Root App Delete stb.
-
tomy86
addikt
Igen (különben nem is rootolnék), mivel sok olyan programot is töröltem, ami folyamatosan ment a háttérben. Mint többször is írtam nem használok facebookot (tudnám miért kell a rendszerbe integrálni ), tehát töröltem a pluginjaival együtt. Így járt a Timescape is. Azon kívül töröltem az update centert, a gyári launchert (apex van helyette), a hibajelentő szolgáltatást. Hirtelen ezek jutnak eszembe, amik alapesetben számomra feleslegesen futottak. A többi progit, ami a listámon van csak a helyfelszabadítás (ROM) miatt töröltem (és mivel szükségtelenek voltak).
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #10829 üzenetére
Pontosítok: amikor az a GB rom megjelent, amit linkeltem, akkor még Market volt a Play. Tehát alapból az van a romban is az első app frissítésig. -
bododani
senior tag
válasz -HajTömeg- #10829 üzenetére
Igen, Market volt az első 10 percben, de felfrissült Play-re.
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
tomy86
addikt
válasz papeti01 #10826 üzenetére
Én Boat Browsert használok.
Bocs, de nem igazán értem a kérdésed.
Én nem írtam nyitásról és eleve abban maradtunk, hogy nem akarsz bootloadert nyitni (garancia miatt) csak rootolni.
Ha root után nem a gyári romot akarod használni, hanem egy custom romot, akkor is visszatérhetsz a gyári rendszerre. Vagy úgy, hogy az előzőleg cwm-be elmentett mentést visszateszed és utána SUS-al csinálsz egy javítást (azzal eltűnik a root) vagy Flasthtoolal az előbb leírt módszerrel visszateszel egy gyári romot.(#10827) bododani: GB alatt még Marketnek hívták a Playt.
-
-
papeti01
senior tag
Ti milyen böngészőt használtok a Rayhez??? (melyik vált be nektek a legjobban?)
@Tomi86 - az lenne a kérdésem, ha kinyitom úgy ahogy írtad, de utána vissza akarom tenni a gyári szoftvert... az esetleg frissítéshez, akkor a root zárható, és a linkelt *.apk-k visszamásolhatóak?
p.
[ Szerkesztve ]
#proudfather
-
-
tomy86
addikt
válasz bododani #10822 üzenetére
Ez tutira nem, mivel nem kell rootolni, bootloadert nyitni és ez gyári rom.
Annyi kiegészítés a leíráshoz, hogy, ha még nem használtad a PC Companion vagy SUS progikat akkor a flashtool telepítése után a C:/Flashtool/drivers mappából telepítsd a Flashtool-drivers.exe fájlt (ezek a szükséges driverek), hogy felismerje a telefonodat. Valamint mielőtt bemásolod a letöltött romot a firmwares mappába, töröld ami a mappában van (ha jól emlékszem x10-hez való rom van benne) a keveredések elkerülése miatt!
[ Szerkesztve ]
-
-
tomy86
addikt
válasz bododani #10817 üzenetére
Ami a Sony oldalán van az a Flash Tool (így külön írva). Az csak Xperia Arc, Arc S, T és S telefonokhoz jó. Azok közül is azokra, amiknek a tulajdonosai kinyitották a bootloadert korábban és most visszatennének egy gyári romot és zárnák a bootloadert.
Flashtoollal viszont root és egyebek nélkül is visszatehető bármelyik hivatalos rom.
Itt egy leírás a használatáról.
Flashtoolal feltehető GB rom: ST18i_4.0.2.A.0.42_Central-Europe(#10818) okezsoke CM-hez, ha jól emlékszem nyitni kell a bootloadert is, nem elég a root. Szerintem rootolj és egyszerűen töröld a gyári ICS-ből, ami nem kell. Már az gyorsít.
[ Szerkesztve ]
-
okezsoke
tag
Sziasztok!
Most elégeltem meg a Ray "sebességét". T-Mobilos, gyári legújabb OS.
Mit tegyek?
Root, CWM install, aztán Cyanogen 9.1 ? Mintha valaki azt írta volna, hogy valaki feltette a cm10-et Rayre. Vagy az Ultimate HD valamelyik verzióját rakjam inkább?Mennyit gyorsítanak ezek? Ez a mostani állapot tarthatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz bododani #10814 üzenetére
Flashtoolhoz nem kell regisztráció.
Gondolom nem a Flash Toolt akarod használni, mert egyrészt erre a telefonra nem jó, másrészt nyitott bootloaderes telefonokhoz használható.[ Szerkesztve ]
-
bododani
senior tag
Sziasztok! A Ray-emen a 4.0-ás android fut. a 2.3-as szoftvert hogyan tudom visszatelepítni? Hallottam erről a FlashTool-ról,de nem küld emailt regisztrálás után. Más módszer nincs? Root-olni nem szeretném a telefont.
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
sebgutkopf
őstag
válasz benfolds #10809 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy memkari esetében az is számít, hogyan van formázva. Még korábban vettem egy csak 8 gigás cl6-os kártyát, ami először leellenőríztem pc-n, hogy működik-e rendesen, majd rámásoltam mindent a telefonról és utána kicseréltem. Nekem is lassú volt főleg a kis fájlokkal.
Később lementettem róla mindent és a telefonnal csinátam rajta egy teljes törtést, ami mintha valami más formátumot használt volna a lényeg, hogy utána visszamásolva a tartalmát, a megszokott várakozási időket tapasztaltam mint a gyári 4 gigással. Egy próbát megér. -
benfolds
őstag
válasz -HajTömeg- #10795 üzenetére
szerintem ez a jó vétel
rendeltem már innét és nem volt semmi gond.
egyébként egy ilyet vettem fél éve. nem tudom más 32 gigás class6 kártyákkal hogy van, de ez érezhetően lassabb, mint a 4 gigás class4, amit a telefonhoz adtak.[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz -HajTömeg- #10803 üzenetére
ha gépen beállítod, hogy ne kapj értesítést, akkor szerintem nem fogsz kapni. muterom telefonján legalábbis így meg tudtam oldani egy ugyanilyen problémát.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz Askformore #10806 üzenetére
Köszi, jó boltnak tűnik. Eddig kb hússzor tettem újra a telefont, sose volt ilyen gond facebookkal. Lehet valamit frissítettek, de a hozzászólásokban ilyesmire nem panaszkodnak. Nemtom mi ez
Alias: Júzer error
-
Askformore
senior tag
válasz -HajTömeg- #10803 üzenetére
Nekem is hasonló gondom volt, egészen addig amíg át nem tértem a böngészős facebookozásra
-
Askformore
senior tag
válasz -HajTömeg- #10795 üzenetére
-
Riuko
senior tag
válasz Kicsikatona7 #10771 üzenetére
köszi, valóban jó de nekem [ez] jobban müködik Rayen.
rázásra felvesz, lerak hibátlanul.[ Szerkesztve ]
"A nagy ember azzal mutatja meg nagyságát, hogy miképpen bánik a kicsikkel."
-
-HajTömeg-
őstag
Nem tudjátok, hogy miért lehet, hogy folyamatosan figyelmeztet a facebook, ha üzenetet kapok vagy ha hozzàszóltak valamimhez? Settingsben a notifcation-t kikapcsoltam. Logoutoltam.
Fiókok és szinkronizálásban nincs benne a facebook, mégis jönnek a figyelmeztetések, ha belépek settingsben megint be van kapcsolva a notifcation Már egyszer töröltem és újra is telepítettem. Ötlet?Alias: Júzer error