Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
-HajTömeg-
őstag
Sziasztok.segitseg kene. Elutaztam par napra es lefagyott a telefon. Bekapcsolom es kiirja hogy sony ericson es ennyi. Itt megall. Aksi ki-be, memoriakartya,sim ki-be, minden variacioban megvolt. Eredmeny ugyanez. Valami ötlet? Help!!
-
Atawallpa
aktív tag
válasz
mrlujoak
üzenetére
mivel gyári kernel van rajta, a kernelben meg elvileg rögzítve van az akksi mérete [link], ezért bármekkorát raksz bele 1500-asnak fogja látni maximum.
Sőt lehet, hogy a sony a build.prop fájlban is rögzítette a maximális kapacitását:# system props for Battery test in Service menu
ro.semc.batt.capacity=1500
ro.semc.batt.test.z_threshold=50
ro.semc.batt.test.min_level=70Vagyis a service menuben is az 1500(000)-at fogod látni (mivel uAh, ezért elvileg ezerszeres). Ez igaz a kisebb akksira is (pl. 1460 mAh) Azt is mindenhol 1500-asnak látja.
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ide illik, de remélem azért kapok segítséget. ST18I telefonnal mit lehet csinálni, ha a telefonkönyvnél a "com.sonyericsson.android.socialphonebook folyamat nem várt módon leállt" hibaüzit dobja, ha meg akarok nyitni egy névjegyet, illetve ha importálni akarom. Nem az enyém a teló, de elméletileg gyári rajt minden szoftver (Android verzió: 2.3.3)
Köszönöm a segítséget előre is! -
Kicsikatona7
tag
-
benfolds
őstag
nálatok is van olyan néha, hogy újraindítás után nem fut némelyik sd kártyára telepített app? a főmenüben pedig az sd app-ok ikonjai helyett csak valami alap adroidos ikon jelenik, vagy semmi. ilyenkor a drawerből újra ki kell rakni a cuccokat. sőt, most olyan volt, hogy eltűnt pár ikon a főmenüből, és kiírta, hogy "csökkentett mód". win flashbackem volt egyből.

-
oncsi
őstag
Sziasztok!
Hívás napló szelektív törlésére van valami app? Pl. a pár nappal korábbiak, vagy a kimenők stb törlésére. Akár hogy törlők minden felesleges progit, vagy újra teszek egy korábbi mentést, pár nap alatt belassul. 1-2 napig jó de utána... Különösen a telefonkönyv megnyitása, vagy a hívás napló. Asszony miniPro-ján semmi ilyesmi lassulás nincs. Ha törlőm a naplót, akkor megint kb jó.

-
Rolcsi32
csendes tag
Sziasztok!Nemrég vettem egy Rayt,mini pro-ról vàltottam.Nagyon jó kis teló kötelező root és felesleges app eltávolitás után vagyok.1 valamit nem tudok hogy atelóm rossz vagy alapból ilyen.A vissza és a menü gomb nincs megvilágitva csak a home gomb körüli félkör világít???Ikonok nem világitanak?
-
tomy86
addikt
válasz
mrlujoak
üzenetére
"Esküszöm médium vagy..."
Csak kiváncsi
"Külön poén, hogy a gyári is "csak" 1460, azt is 1500-asnak titulálja."
Ezt miből tudod? Mármint, hogy 1460-as.Sajnos erre nem tudok appot. Esetleg az "android appz" topikban tudnak ajánlani használhatót.
(#11888) Teseract: A system/app mappában vannak. De pl. ES explorerrel vagy Root Uninstall progival eltávolíthatóak (persze root után).
-
válasz
tomy86
üzenetére
Esküszöm médium vagy...
Épp most töltöm fel 3-ik, negyedik alkalommal, és egyelőre azt látom, hogy hozza a kötelezőt...
Sajnos a battery appok jó nagy része nem képes felismerni az akku valós méretét, ami meg igen, az ugyanúgy 1500-asnak írja.
Külön poén, hogy a gyári is "csak" 1460, azt is 1500-asnak titulálja.Esetleg valaki egy komolyabb battery appot tud ajánlani, ami jól ismeri fel, és jelzi az épp használatos akkut?
-
Kicsikatona7
tag
Feltettem ezt, de folyton újraindul a telefon. a soundfix mappát kitöröltem, wipe data, wipe dalvic cache volt.
Mi lehet a baj? -
válasz
mrlujoak
üzenetére
Szóval.
Végre kezembe került az utángyártott akku.
Érzetre kissé nehezebbnek, és vastagabbnak tűnik, de persze nem annyival, hogy ne férjen be a helyére.Direkt visszaszedtem a fóliát, de sajnos a gyártási számokon kívül nem találtam egyéb árulkodó jelet, adatot a "valódi" értékét illetően, így még nincs ami megdöntse az 1750 mAh-t...
-
Askformore
senior tag
válasz
Atawallpa
üzenetére
Korábban tanácsoltad, hogy töltsem fel 100%-ra a telefont, vegyem ki az akkut 5 percre, rakjam vissza, és töltsem fel újra. Ez segített egy kicsit, ezután csak 10%-ról ugrott le 1%ra, viszont ez is csak ideig óráig tartott, egy kikapcs után ismét 20%-nál csinálta ezt. Ma megpróbáltam újra, feltöltöttem 100%-ra, teló kikapcs, akksi ki, vissza, majd kikapcsolt állapotban akartam feltölteni. Ilyenkor egy kis elem ikon jelzi a töltöttséget a képernyő közepén, és fél óra után sem ment kb 80% fölé. Szóval szerintem az akku haldoklik. Mennyi gari is van rá? Fél év? Vagy ugyanannyi mint a telóra? Bolti garanciám van, nextelnél vettem.
-
weedace
csendes tag
Attetszo dock es ertesitesi hatteret szeretnek, talaltam 2.3.3asra de nekem 2.3.4es fut es nem szeretnem visszabutitani, launchert se raknek fel a ram miatt. Ha tudnatok segiteni orommel fogadnam, van root a telomon. Koszonom.
-
bododani
senior tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
Rendben, örülök hogy megvan!

-
bododani
senior tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
Akkor én sajnos nem tudok ebben segíteni, mert ezt nem tudom.
-
bododani
senior tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
Nekem gyári GB-vel és kernellel a fülesen lévő gombbal navigálás így megy: 1x megnyomva pause-l, 2x gyorsan megnyomva zenét vált, 3x gyorsan megnyomva az előző számra lép vissza ( ha már 10-15 mp-nél többet halgattad a zenét akkor az éppen játszó zene elejére ugrik, és csak akkor lép az előző számra 3x-os nyomás után, ha a zene elején az első 10mp-ben nyomod meg 3x)
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok, valaki tudna mondani, ray-re megfelelő romot, ill kernelt, amivel működik, a zene váltás a hengerőgomb hosszú lenyomásával? power ampot használok.
-
Atawallpa
aktív tag
válasz
Askformore
üzenetére
Az akksi kiszedés-visszarakás is csak max egy perc. Mi vele a gond?

-
tomy86
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Ha rootolt a telefonod, akkor cwm-ben esetleg egy "wipe battery stats" használhat, bár nem tartom valószínűnek, mindenesetre egy próbát megér.
Más ötletem nincs. Illetve, de: haldoklik az akku? -
-
bododani
senior tag
Na, holnap hivatalosan lejár a garancia a telefonról sajnos

Így holnap 1 éves lesz. A telefon a mai napig tökéletesen teszi a dolgát, makulátlan az állapota. Kb. 2 hónapja vettem itt PH-n 27K-ér. Ennyiért jobb telót nem nagyon vehettem volna, jó hogy ezt választottam, nagyon szeretem. Azt hiszem nekem még ez a telefon egy jó ideig meg lesz még. Persze ha semmi komolyabb baja sem lesz.
-
SkylineGTR76
tag
válasz
mrlujoak
üzenetére
Nálam 1.5 év használat után most kezd kicsit kiszámíthatatlan lenni az akku, de üzemidőben nem vettem észre drasztikus csökkenést (2-3 naponta töltöm átlagban). Kiszámíthatatlan: néha felfelé megy a töltöttség
, van amikor 30%-on van egész nap, 95%-ról lehúzva 100-ra ugrik, ilyenek. Sztem ezért esik hamar 95-re nálad is, de nekem a kezdetetktől fogva ilyen volt, nem foglalkoztam vele. Gyári GB-vel hajtom. -
Közel egy év ray használat után észrevettem, hogy az akku bizony lassan, de biztosan elhasználódik.
Kíváncsi voltam, hogy a legutóbbi újrahúzás óta (november asszem) teleszemetelődött rendszer a gondja, vagy az akku.
Miután másfél hete újrahúztam az ICS-t, így bizony szembesültem vele, hogy az akku már nem új
100%-ról feltűnően hamar beesik 94-95% körüli értékre, ami mutatja, hogy kezd fáradni.
Valakinek hasonló tapasztalata? Biztosan van itt olyan felhasználó, akik már akár egy évnél is hosszabb ideje használja a modellt...
Persze rendeltem a neten egy kicsivel erősebb akkut (utángyártott, és némi szkepticizmussal fogadom a hasonló méretbe tolt nagyobb kapacitást...) és várom, mit mond rá a telefon...

-
tomy86
addikt
válasz
benfolds
üzenetére
Nem tudok olyan helyzetet elképzelni, hogy ne lehessen kikerülni az fb-t és társait. A cégek most is rákeresnek a leendő alkalmazottakra a neten. Ilyenkor megy a sírás-rívás, hogy mégse kellett volna azokat a részeg, meztelen fotókat feltölteni az egyetemi évekből.

Részemről meg nem mennék olyan helyre dolgozni, ahol hátrány ha nem tudnak különböző közösségi oldalakon utánam nézni. Nem szeretnék visszamenni az ötvenes évekbe. Akkor volt valami hasonló divat itt a keleti blokkban és az USA-ban. Csak nem a facebookon néztek utána az embereknek és nem a hr-esek. -
benfolds
őstag
válasz
tomy86
üzenetére
én ezt értem, csak arra akartam célozni, hogy attól tartok, hogy lesz rá megoldásuk, hogy ne tudd kikerülni a fb-t. vagy úgy érezd, hogy na, mégis csak érdekem használni. egy másik szempont: nem tudom igaz-e vagy sem, de azt hallottam, hogy a legtöbb multinál eleve dobja a hr-es annak a cv-jét, akit nem tud lecsekkolni fb-n. sőt! pénzért ezek a cégek hozzáférést kaphatnak a nem publikus adatlapokhoz is. (ezt mondjuk nem hiszem el)
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds
üzenetére
Erőszakolhatják, ahogy akarják. Eddig sem volt (illetve 2 órán keresztül volt) és ezután sem lesz se fb se hasonló regem. Aki érdekel, azzal személyesen ill. telefonon tartom a kapcsolatot. Viszont rohadtul nem érdekel az egyszer látott "ismerős" két éves gyerekéről aznap készült 500. kép, amint épp a bilin alszik és én sem tartom feltétlenül szükségesnek megosztani a szomszéddal is, hogy tegnap hogy kiütött Jack Daniels haverom.

-
benfolds
őstag
válasz
tomy86
üzenetére
...és a 6 colos mobilok mellett végre itt a facebook launcher is!
(szerintem a tiniknek abszolút be fog jönni, és attól tartok, hogy idővel azt is kierőszakolja ez a parazita cég, hogy azok is áttérjenek rá, akiknek amúgy nincs rá igényük, például azzal, hogy sok ember számára "nem fognak látszani", ha nem mennek a többség után) -
oncsi
őstag
Sziasztok!
A "közvetlen tárcsázás"al kirakott képből el lehet tüntetni a telefon és az M jeleket?
-
tomy86
addikt
válasz
Csabesz666
üzenetére
Telefon menü - beállítások - "on screen buttons" off
-
Dover
tag
válasz
Bandita4141
üzenetére
Hogyan telepítetted a Jelly Dream romot? milyen rom volt elötte? zárt bootloadered van?
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok, feltettem, az ultimate hd 3-as romot, valaki tudna segíteni, hogy az alsó vezérlő ikonokat hogyan lehetne eltávolítani?, mivel arra nincsen szügségem, és a képernyő méretéből vesz el (3 db ikonka)
-
tomy86
addikt
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Én csak spórolni akarok neked. Így nem a negyedmillás alma lesz nálad használhatatlan, hanem a jóval olcsóbb csempés

-
tomy86
addikt
válasz
Bandita4141
üzenetére
Szerintem nem kell, mert ez csak egy 25 megás frissítés, nem egy komplett rom (esetleg egy wipe cache, wipe dalvik cache páros nem árt). De nézd meg a frissítés óta írt kommenteket, hátha írnak erről!
(#11847) -HajTömeg-: vegyél már egy ájfónt vagy egy wépés telót könyörgöm
Bár amiket eddig írtál a műszaki cikkekkel való kapcsolatodról, nem hiszem, hogy javítana a helyzeten. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-HajTömeg-
őstag
Wipe, kernel, root, bootloop , bootloader, factory reset...
Szavak, melyeknek a felét se értem,sőt, szeretném már végre feledni őket...
-
Bandita4141
tag
Sziasztok! Feltettem a Jelly Dream főzött romot. Van hozzá 3.01-es frissités. Mielőtt felteszem a frissítést kell e wipe- ket csinálni, vagy mehet rá egyből?
-
tomy86
addikt
Akkor igen. Priviben leírtam az okot. Legfeljebb a tesztpontos nyitás működik így, de annak meg sok értelme nincs, mivel nem lesz fastboot mód. Nekem ezek az utolsó infóim, de ha tévedtem, majd kijavítanak.
-
tomy86
addikt
Ha független a telefonod, akkor így, ha szolgáltatós akkor nem biztos, hogy lehet. Ha 2012 5. hete után készült, akkor felejtős (akku alatti cimkén látszik 12W05 formátumban).
(#11841) Atawallpa: lassan olyan lesz, mint a nyolcvanas években. Akkor bazi nagy kétkazettás magnókkal a vállukon lófráltak a laza csávók, most meg majd a 25"-os telefonjukat fogják hasonlóképpen magukkal hurcolni.

-
Dover
tag
Hogyan lehet kinyitni a Bootloadert?
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
A Verizon ezt tavaj napokig húzta és ott leállás is volt a szolgáltatásokban. Pont akkor, amikor kint voltam életemben először 2 hétre.

-
tomy86
addikt
válasz
Atawallpa
üzenetére
A garancia lejártáig nem nyitnék (azt a fél évet már kihúzom), főleg hogy nekem egyelőre nincs gondom a telefonnal (sebesség, lag és hasonlók terén). Azután meg két lehetőség van. Ha európai piacra továbbra is csak hólapátok érkeznek (előbb-utóbb csak megfordul ez az agyament tendencia), akkor marad a Ray még egy ideig és ha az új kernelverzió beváltja a reményeket akkor nyitok. Viszont ha érkezik normális méretű droid, értelmes hardverrel, akkor váltok. Harmadik lehetőség, hogy elmegyek egy plasztikai sebészhez és a kézfejemet lecseréltetem egy gorilláéra és akkor jöhetnek az óriás telefonok

-
Atawallpa
aktív tag
válasz
tomy86
üzenetére
Igen, erről. Itt a kép is.
Természetesen, csak nyitottra, de addigra úgyis lejár a két év hűséged
Kb. 40% teljesítmény növekedést jósolnak a nálam okosabbak az új kernelnek, ha egyszer kész lesz.
The 3+ linux kernel for 2011 Xperia devices would mean approximately 40% better performance on JB. -
-HajTömeg-
őstag
Monya78 Szívesen!

-
Monya78
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Köszönöm szépen, a No Lock bevált

-
Thuglife
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Sajnos nem értek hozzá és nem is akarok emiatt belenyúlni. Ezért kértem, hogy ha valaki Pécsett lakik akkor némi készpénzért cserébe odaadnám neki rootolni..

-
furmint
csendes tag
Nekem is lassúnak tűnt, de GB alatt goLauncher és exDialaer csodát tett. Telefonkönyv elérés homescreen-ről azonnal megy, t9 keresés a névjegyekben ...
-
Thuglife
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Csak ne lassulna be olyan iszonyat módon néha...

-
-HajTömeg-
őstag
Mióta új telefont keresek, rájöttem, hogy a Ray nem is olyan rossz. Sőt!

-
tomy86
addikt
-
tomy86
addikt
válasz
Picicicus
üzenetére
Azért nem működnek, mert 2012-től a Sony fülesek is (iPhone féle) CTIA szabvány alapján készülnek, míg a korábbi SE telefonok fülesei OMTP szabványúak. Azonos típusszámú füleseknél a név után tett "c" betűből látszik, hogy melyik szabvány szerinti. Pl. MH750 jó a Rayhez, míg az MH750c csak az újabb (2012 utáni) telefonokhoz jó.
-
Picicicus
aktív tag
Az lenne a kérdésem;hogy a telefon csak a gyári fülesével működik??próbáltam màst és màst SE fülest,de azt írja hogy nem támogatott. Legutóbb az Xperia S gyàri fülesét próbáltam,de az se működik.a SE a saját tartozékaival se kompatibilis??
-
tomy86
addikt
Ha valaki vállalkozószellemű és most akar rootolni, akkor itt egy egyklikkes rootolási mód. Nem próbáltam. Mini/Pro topikban többeknél működött. Ez csak root, cwm recoveryt természetesen utána telepíteni kell.
-
Thuglife
senior tag
Van valaki Pécsről vagy környékéről aki némi pénzért cserébe megtuningolná az Xperia Ray készülékemet? Nem szeretném lecserélni, de a felhúzott procit kipróbálnám hátha javul és nem fog akadni.
-
Askformore
senior tag
Egy kicsit OFF: eladó a Livesoundom, akit érdekel írhat! Sajnos kiesik a fülemből mindegyik méret :/
-
tomy86
addikt
Akkor próbáld meg úgy, hogy mégis telepíted a 13-as ICS-t, amit korábban linkeltem és arra próbáld feltenni a Jelly Dreamet. Bár nem hiszem, hogy az lenne a gond, de jobb ötletem nincs.
Illetve most néztem, hogy milyen romod van most (én azt hittem gyári 587-es). Másik próbálkozás lehet, hogy először a Smart Xperia helyett visszateszel egy 587-es gyári szoftot és arra próbálod ráhúzni a Jelly Dreamet. -
tomy86
addikt
Próbáld meg újra letölteni a romot, hátha hibásan jött le (másnak volt emiatt gondja)!
A 13-ast sehogy. Legalábbis nem javaslom. Valami hónapokkal ezelőtt megjelent spanyol vodafoneos rom kiherélt verziói keringenek egyelőre csak az xda-n. Hivatalosan még nyoma sincs tudtommal.
De ha ezután is érdekel, akkor itt megtalálod. -
tomy86
addikt
Az teljesen jó, csak a Jelly Dream telepítése előtt csinálj egy full wipeot!
Tudom, hogy a fejlesztő leírása szerint nem kell, de én amikor a 2.0-ás verziót telepítettem, akkor megcsináltam (akkor sem írták) és gond nélkül ment. Bár az még az 587-es kernelre épült, de most is azt írják, hogy bármilyen ICS alapú kernelen mennie kell. Legfeljebb töltsd le a 2.5-ös verziót az még 587-es kernelre épül.
- wipe data/factory reset
- wipe cache partition
- mounts and storage - format /system
- mounts and storage - format /cache
- mounts and storage - format /data
- advanced - wipe dalvik cache
- advanced - wipe battery stats -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Úgyhogy igencsak jó telefon ez 
, van amikor 30%-on van egész nap, 95%-ról lehúzva 100-ra ugrik, ilyenek. Sztem ezért esik hamar 95-re nálad is, de nekem a kezdetetktől fogva ilyen volt, nem foglalkoztam vele. Gyári GB-vel hajtom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)