- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android szakmai topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
CM10.2 (JB 4.3.1, CM11 (KitKat 4.4.4.)
Némileg eltér a kettő telepítése, mert a CM11-nél átpartícionálták a belső memóriát a több felhasználható hely érdekében. Mindkettő esetén gyári ICS-ről kell indítani.
1, Mindkét romnál először is letöltöd a zip fájlt (mindkettő esetén a legutolsó verziót javaslom). A zip fájlból kimásolod a kernelt (boot.img)
2, Letöltöd a megfelelő gapps csomagot (CM11-hez például innen)
3, A letöltött romot és a gapps csomagot felmásolod az sd kártyára (lehet a gyökérbe is, de én egy külön könyvtárba szoktam tenni a recoveryből telepíthető zipeket)Na innen más kicsit a két rom telepítése:
CM10
- flashtoolal telepíted a kernelt fastboot módban
- recoveryből telepíted a romot (install zip from sd card)
- hasonlóképpen telepíted a gapps csomagot
- wipe data és készCM11
- flashtoolal telepíted a kernelt fastboot módban
- recoveryben Format /system, then /data és /cache
- recoveryből telepíted a romot (install zip from sd card)
- hasonlóképpen telepíted a gapps csomagotennyi.
Itt van minden rom, kernel stb. Rayre. Azért linkeltem a LegacyXperia romokat az elején, mert azt használom régóta és azzal van tapasztalatom. Van Lollipop is, de oot már a kevés memória miatt a teljes data partíciót áttették sd-re, tehát ott már egy gyorsabb sd kártya is kell és én nem tudok olyan újításról a Lollipopban, ami hiányozna úgyhogy én maradok a CM11-nél.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
Nyitott bootloaderre én ezt ajánlom: LegacyXperia CM11 A telepítés le van írva az elején, de ha valami nem világos, akkor később leírom részletesen is a telepítés menetét. Én ezt a romot használom már lassan két éve link2sd-vel, sdmaiddel és greenifyjal kiegészítve (appok, dalvik, appok adatai sd-re linkelve, sok programnál az autostart letiltva).
Hibái: video és hangfelvétel baromi halk, zenelejátszásnál időnként megakad. Biztos van még, de most nem jut eszembe[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
Szoval nem jelentkezet rá senki.
Viszont kapott megint egy uj kijelzőt. Már a 3. at.
Tudom sokszor le volt írva, de szeretném most a függetlent teljesen használhatóvá tenni. Ehhez kellene egy leírás, aktív linkekkel. Adnák még egy esolyt, egy másik kernellel. A cél a sebesség, és a legtöbb funkció hibátlan müködése. Olyan ROM kell, ami alap de bövithetö. Nagyon hálás lennék egy jó leirásért. (Cpu huzható kellene legyen benne)
Köszönöm. Előre is. Nincs szívem kidobni, mert még mindig tetszik.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
tomy86
addikt
Ha a fentebb linkelt Superflash nem működik (nálam pl. nem csinált semmit), akkor az eroot progit ajánlom.
De ha úgyis nyitod a bootloadert, akkor felesleges rootolni, mert a custom kernelek általában tartalmazzák a cwm recoveryt és a romok "gyárilag" rootoltak.[ Szerkesztve ]
-
jimmy399
senior tag
hát lenne mint eltávolítani róla... Mellesleg baromi idegesítő, hogy amikor bekapcsolom a wifi-t akkor a youtube alkalmazás azonnal szinkronizálni akar, de nem sikerül neki, csak pörgeti a cpu-t és nem hagyja aludni, így lemeríti a telefont. Kézzel szoktam kilőni a beépített feladatkezelőből...
Á, rootolni egylőre nem akarom még, a cégén elrontom és téglásítanám a telót.
[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
-
imis
senior tag
Köszi,
Arc s-en lett csati cserélve, azzal van ilyen fagyás-hdmi gond.
de van egy ray-em, abban nem lett semmi cserélve, de produkálja a kijelző hibát, amit itt a fórumon néhányan tapasztaltunk már. Nem ébred fel a kijelző a home gombra, rezzen, de kép nincs (csak háttér világítás), ha sokat nyomkodom a tetején a bekapcs gombot, akkor néha feléled. ha nem engedem lekapcsolni a kijelzőt akkor nincs gond, szóval érdekes jelenség. beteszed a hűtőbe és pár perc múlva be tudod kapcsolni.
Külföldi fórumokon is írtak róla, mint típus hiba. A gyártó nem nyilatkozott, hogy mi okozza. van aki szerint a kijelzőcsere megoldja, de egy egyiptomi srác szerint neki alaplapot cseréltek. Mindegyik megoldás költséges és talán már meg sem éri.
Szóval a ray, bizonytalan, (már csak dashcam-nak használtam és volt egy Arc s- itthon de annak sérült volt az usb aljzata, azt próbáltuk cserélni így most két szék közül a pad alatt vagyok dashcam ügyileg. -
imis
senior tag
Most nézem, hogy nem teljesen jó helyre írtam, de
Arc s -en történt a micro usb csere, utána jelentkezett a "HDMI interfész kapcsolódva" üzenet. Szóval az arc s-en van külön hdmi csatlakozó is.
A ray-em sajnos ha nem indul akkor pár percig a klimához rakom a kocsiban és ha már hideg, akkor újra éled a kijelző.
Dashkamerának használnám őket, csak közben már mindegyik döglődik. -
igen, új ray.
amúgy az el nem adott készülékekkel mi lesz? felvásárolják, megy harmadik világba, ebayre. vagy a használtat lemossák, ráírjak hogy új és megy ebayre. azért volt idézőjelben az új.Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
-
benfolds
őstag
azért a 4" nem nagy, szvsz...az meg a másik, hogy sok 4,3" körüli telefon jóval könnyebb, mint a ray, szóval kevésbé húzza a zakód zsebét. az én telefonom májusban volt 3 éves, és eddig olyan problémák voltak vele, hogy a led nem világít, tavaly év végén néha "reccsent" egyet a hangszóró csak úgy, pl. böngészés közben, aztán néha totál elhalkult, nem hallottam semmit a másik fél szavából, de ezeket a problémákat megoldotta az újraindítás, ill egy-két hét után érdekes módon teljesen elmúltak (a led probléma megmaradt). az akksim 1-2 hónapja merül jobban, de még így is kibír egy napot átlagos használat mellett. viszont egy hónap múlva már biztos, hogy megkapom a htc one-t haveromtól, úgyhogy a rayből hamarosan tartalék telefon lesz, esetleg eladom, bár nem hinném, hogy nagyon kapkodnának érte, meg azért a pár ezer forintért...inkább akkor megmarad tartaléknak. úgyis a one is már két éves, szóval annál is előjöhetnek problémák. már csak egy jó füles kellene a one-hoz, mert nem akarok rajta rosszabb minőségben zenét hallgatni, mint a sony-n tudtam, márpedig én azt az iphone-nál és a beats audio-val megtámogatott htc rezoundnál is jobbnak találtam. lehet veszek hozzá egy sony fülest, még nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
Szerintem 100%-ra nem lehet megmondani, hogy melyik akku eredeti. Én is 10-12 Euro környékén hozattam Németországból ilyesmit.
Ha jó az akkuszint kijelzés, akkor a 70 perc tényleg túl rövid. Mindkét akksim kb. 2 órát töltődik.(#14249) Tomi_Ohl: ha jól tudom, akkor a Mini Pro akkuja csak 1200mAh-s, míg a Raynek 1500-as akkuja van és emiatt rövidebb a töltési idő a Mini Pro esetén.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
Lehet, hogy az akkuszint kijelzésed is szórakozik vagy a gyári töltőd nincs a helyzet magaslatán. Nekem 2 óránál soha nem kellett több a töltéshez. 2 akkum van. Egy Sony Ericsson és egy Sony (mindkettő 1500mAh-s) és az akku mindig melegszik közben (hőfokot nem néztem soha). Tölteni gyári töltővel és egy 2.1 Amperes autós töltővel szoktam.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
"De nem is marad így, mert megy rá valami jófajta 4.1-4.3."
Szerintem tegyél egy próbát a 4.4-el (pl. LX CM11)! Nekem jobban bejött, mint a CM10.(#14150) benfolds: a belső memóriába csak kb. 12MB-ot telepít (annyi maga az igo progi) a többi az sd android/data könyvtárába megy. Az utóbbi kb. 150MB. Alapból így települ, nem kell utólag áthelyezni. Ami pedig a méretet illeti, én már évek óta használok különböző navikat (google, igo, sygic) a Rayen és nem okozott problémát még a mérete. Azt inkább nem értem, aki ekkora telefonon filmeket néz.
Ami pedig a lassulást illeti. Én 2-3 havonta nulláról újratelepítem a telefont (eleve ennyi idő alatt kijön legalább két frissítés a CM11-re úgyhogy úgyis újra kell húzni) így vállalható a sebessége. Nyilván el tudnám viselni, ha gyorsabb lenne, de nem okoz idegösszeomlást, ha várnom kell egy progira 2-3 másodpercet. Persze függ attól is, hogy milyen programokat használsz.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
Ma telepítettem a legújabb LegacyXperiat és ha már úgyis törölni kellett mindent, gondoltam kipróbálom a root és cwm telepítést. Letöltöttem a korábban linkelt Tweak Installert és hibátlanul telepítette a cwm recoveryt. Nem tudom mi lehetett a gond nálad. Amik kellenek: ismeretlen források, usb hibakeresés bekapcsolva, usb kapcsolódási mód adattárolásra állítva és persze adb driverek és busybox telepítve. Ráadásként a pc-n legalább NetFramework 3.5.
-
tomy86
addikt
Ha JB-t akarsz, akkor Roija által ajánlott Super Jelly Bean fusion kernelt használ, amiben, ha minden igaz állítható a CPU freki (bár nem tudom, hogy ez miért annyira fontos). Ha CM alapú romot akarsz, akkor a LegacyXperia is egy lehetőség, bár nem emlékszem, hogy a cpu húzható-e, de szerintem igen. Hivatalos CM rom erre a telefonra stabil verzióként a CM9 volt (ami ICS alapú). Hivatalos CM romok Rayre.
-
tomy86
addikt
"Sőt a PC companion is csak azt hajtogatja, hogy ez nem Sony Ericcson telefon, igy sorry"
Nyitott bootloaderes telefonhoz ne is akarj PCC-t használni. Esélytelen, ahogy az ota frissítés sem ajánlott. Flashtoolal tegyél fel egy gyári ICS-t és azt rootold! Bár, mint korábban írtam, nyitott bootloaderre való romokhoz nem kell root, sem cwm. -
Roija
csendes tag
JB custom rom esetén a Super Jelly Bean-t javaslom, ezt használom több mint egy éve és bevált. Természetesen tomy86 által említett link2sd + greenfy alapkellékek.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
JB-t maximum egy hétig használtam (abból is a LegacyXperiat) úgyhogy tapasztalatom még minimális sincs. Utána váltottam KK-ra, amit azóta is használok. Úgyhogy sajnos JB kapcsán marad az keresglés az xda-n.
Amennyire tudom a LegacyXperia romok azok, amik legkevésbé vannak telepakolva felesleges dolgokkal (itt megtalálod, hogy melyik verziónál mi működik és mi nem). De kipucolni bármit ki lehet, akár telepítés előtt is törölheted a romból a neked nem kellő programokat vagy mivel úgyis telepíteni kell gapps csomagot az abban levő updater-scriptbe is be lehet írni, hogy miket töröljön a romból.
Kernelt általában tartalmazzák a romok (ezeket ki kell másolni pc-re), jellemzően boot.img, vagy ha nem, akkor a rom oldalán ott vannak a javasolt kernelek. CPU freki a legtöbben húzható, de én sok hasznát nem láttam, úgyhogy én alapon használom.Azt nem tudom, hogy a Tweak Installer miért nem működik. Régen én is azt használtam. Busybox telepítve van? NetFrameWork 3.5 vagy újabb van a gépeden?
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
SE Tweak Installer 1.9
De, ha nyitott bootloaderre való romot telepítesz, akkor nem kell sem root, sem recovery. A custom kernelek tartalmazzák. -
tomy86
addikt
Én ezt a romot használom már több, mint egy éve. Greenify-jal és link2sd-vel megtámogatva. Hátrányai: bluetooth eszi az akkut (ez engem nem érint), nincs FM rádió, wifi-t néha eldobja, hangfelvétel nagyon halk. Az említett hátrányok tudtommal az összes JB és KK romnál megvannak.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
"Sonyban maradva egy kicsit nagyobb kijelző, kamera kb ilyen, és persze több RAM-al, És mégegy feltétel. Legyen OTG kompatibilis."
Ezeknek a feltételeknek az a két telefon felel meg. 50 ezer alatt nincs normális telefon. Normálison azt értem, amit 2-3 évig használhatsz komolyabb kompromisszumok nélkül. Arról én már rég letettem, hogy jól is nézzen ki. Bár tavaly majdnem elcsábultam a T-s akciótól (Galaxy S4 LTE 50 ezerért), de az a Samu már tényleg baromi ronda (szerintem). -
tomy86
addikt
Itt van amit én is használtam korábban, de szerintem más gond lesz, mert a neve alapján az is gyári lehet, amit korábban feltettél. Megpróbálhatod ezt a hibajavítást is. Elvileg nyitott bootloaderes telefonokon ota frissítés utáni hiba javítására van, de többen írták már, hogy zárt telefonoknál is működött.
-
SimonJanos
aktív tag
-
tomy86
addikt
1, Vegyél egy kártyaolvasót, ami támogatja az XC kártyát (pl. ilyet, de biztos van olcsóbb is)
2, Próbáld ki pl. a Minitool Partition Wizardot, amiben van Data Recovery is (de ha esetleg az újabbakban nincs, akkor itt van külön), vagy más adatmentő programot. Csak ötlet, mert nem próbáltam vele sérült kártyát helyreállítani (csak ext partíció létrehozására használom)i, de talán nem akarja rögtön formázni és menthetőek vele az adatok, majd a kártya is. -
tomy86
addikt
Szerintem ezekben a telefonokban otthon nem fogsz ramot cserélni, még ha lehetne is kapni. Ez már nem az a házilag kiveszem-beforrasztom méret.
Ha ZB-n zárt bootloadert értesz, akkor továbbra is két lehetőség van. Ha gyárilag független, akkor a gyári módszerrel nyithatod. Ha szolgáltatós vagy utólag függetlenített és 2012 11. hete után készült, akkor senki sem fogja nyitni. Köztes esetben van megoldás (függő, 2012 W11. előttire).
Garancia egyetlen esetben sincs, bár nem tudom mire kellene garancia.JB, KK témához. Nevezhetik akárhogy, de zárt bootloaderre csak ICS van. Bepakolhatnak bizonyos szolgáltatásokat, design elemeket a JB-ből, de akkor is az ősrégi ICS kernel marad alatta és köze nem lesz a JB-hez, csak külsőben és elnevezésben. Ergo különösebb javulást sem hoz az ICS-hez képest. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Pda-s időben volt egy Hp HX 4700-es akkor komoly gépem.
A kevés ram volt a baja. lehetett kapni lábkompatibilis dupla akkora modulokat. Azt hiszem 256-rol 512M ra bövült. Megszerveztük, behoztuk, volt aki vállalta a csarét. rengeteget javult. Ténylegesen egy akadozó rendszer szinte tökéletes lett.Ray-ben nem hallotatok ilyesmit. Olyat már hallottam, hogy alulfeszelve! stabilan ment 1.4GHz-en
Csak próbálnám menteni a menthetetlent. ZB-t nyitnak valahol garanciában, persze ellenszolgáltatás felyében? Priviben is jöhet.
Eldöntöttem, hogy ha ez nem javitható legalább a mostani átlagra, akkor bepróbálkozok egy BB Z10-el.
Az kb RAY minöség (szerkezetileg, anyagában) és egyébbként sem rossz.2GB RAM pl.Most a hétvégén, végletekig lekopasztom, és megnézem akkor mit csinál.
Ja, és zárt BL-re van 4.1-es droid próbálkozás.
[ Szerkesztve ]
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
tomy86
addikt
Próbáltad a Call Recorder, AlsaMixer párost? Én nem használtam, de sokan dícsérik. A trial verzió az xda-n elérhető.
-
tomy86
addikt
Bl nyitás sajnos még kevés ehhez. Sajnos kernel és sok más függvénye. Nálam pl. az RMC egyik korábbi verziója hibátlanul működött a CM11 márciusi verziójában. Ezután frissült a program és már nem volt hajlandó felvenni a másik felet csak nagyon halkan. Visszatettem a korábbi verziót és így megint jó lett. Ezután feltettem egy frissebb CM verziót. Na ezzel már egyik verziója sem megy a programnak. Annyira nem, hogy ha nem indítom el a felvételt, akkor is szinte csak sípolást, zúgást hallanak a vonal másik végén, tehát telefonálni nem lehet. Más programokkal nem próbálkoztam, mert a legtöbb automatikusan felveszi a beszélgetést, nekem meg csak havonta kb. egy alkalommal van szükségem erre a funkcióra.
Az hogy egy 2002-es telefon mit tudott, ebben az esetben nem lényeg. Szerintem ez a funkció legfeljebb a kínai telókban működik gond nélkül, mivel ott nem elsődlegesek az emberi jogok. Magyarul tesznek rá törvényileg, hogy ki mit és hogyan rögzít.
[ Szerkesztve ]
-
zhata
senior tag
-
tomy86
addikt
A honlap szerint az Alleeban levő T-pontban van raktáron gyári akku 3240 Forintért.
[ Szerkesztve ]
-
zhata
senior tag
-
tomy86
addikt
Szerintem az M soha nem volt a csúcskészülékek közelében sem. Sőt a felső középkategóriában sem. Az meg nem tudom mennyiből lényeges, hogy a Ray idejében az lett volna. 1910 környékén csúcsjárgány lett volna egy Lada 1200-as, de attól még nem volt nagy szám a maga korában (mondom ezt úgy, hogy három ilyenem is volt)
"mikor megjelent 75e ről indult."
A Ray meg emlékeim szerint 90 körüli összegről, de hogy egy gyártó egy-egy típust hogy áraz be, nem sokat jelent egy termék minőségének szempontjából. Többek között attól is függ, hogy az adott időben a konkurencia mivel és milyen áron van jelen.
"a RAY-en lelkes "amatőr " gárda csiszolgatja a szoftvereket, ennél mérnőkők hada dolgozik azon, hogy ezt ne lehessen megtenni"
Tudtommal az M-re is vannak custom romok (CM is), csak független telefon kell hozzá, mert 2012 óta a szolgáltatós Xperiáknál nem tudják megoldani a bootloader nyitást. Ezért nem vettem meg az egyik ismerősöm szolgáltatós L-jét sem.[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
-
-
tomy86
addikt
A legtöbb esetben egyébként ezt írják a helyes leírásnak (felelősséget nem vállalok érte):
Ha gyári rom van rajta, akkor tárcsázóba beírod: *#*#7378423#*#*
Ott Service Info-Configuration.
-ha az van ott, hogy: "bootloader unlock allowed: yes", akkor nyitható
-ha az, hogy: "bootloader unlock allowed: no", akkor nem nyitható
-ha az, hogy: "bootloader unlocked: yes", akkor már nyitott -
tomy86
addikt
Ha gyárilag független, akkor minden gond nélkül nyitható. Azoknál lényegtelen a gyártási dátum. Ha utólag függetlenített, akkor viszont tudtommal nem tudod nyitni, ha 2012 11. hete utáni készült.
Ellenőrzésre én nem tudok tuti gyors módszert, mert a szerviz menüre is olvastam már minden variációt. Talán kérdezd meg Lasyt, hátha tud 100%-os módszert. -
tomy86
addikt
-
benfolds
őstag
ez tényleg elég korrekt volt a t-mobiltól.
én telenoros vagyok, és ma azt mondta az eladó a boltban, hogy felejtsem el a garanciát, ha rootolt a telefon, mert hiába unrootolom, van a szoftverben egy "számláló", ami jelezni fogja a szervizben, hogy a telefon rootolva volt. érdekesen hangzik. -
Lite
őstag
-
tomy86
addikt
"Viszont a fő hibáit ( belassúlás) a pucolás csak rövid ideig tünteti el"
Az attól függ, hogy milyen programokat használsz. Számomra teljesen használható volt az ICS is takarítás után. Kontaktlista megnyitása nyilván a kontaktok számától és az azokhoz csatolt információ mennyiségétől is függ. Több száz kontaktnál biztos lassabban nyílik, több ezerhez meg nem mondok semmit, mert az szimplán nevetséges. Én mindig száz alatt tartom a listát és nem mondom, hogy azonnal nyílt, de 8-10mp-et sem kellett várnom soha.
Átparticionálásról csak annyit, hogy nyitottra is csak egy olyan romot láttam (azt használtam is) ahol ezt megoldották (lehet, hogy ezóta van több is). -
tomy86
addikt
Stock ICS-re én csak ezt a megoldást olvastam, de soha nem próbáltam. Ha tudsz kölcsönkérni valakitől egy otg kábelt, akkor egy próbát megér.
-
tomy86
addikt
"elérte a korszerütlen, eladhatatlan, nem ajánlot kategóriát" Elnézve a jelenlegi felhozatalt és árakat, én még biztosan megtartom egy darabig. Szerencsére "olcsón" vettem anno és az eladás soha nem érdekelt (az elmúlt 17 évben csak egy mobilomat adtam el). A korszerűtlenség meg relatív. Amire nekem kell, arra most is tökéletes (persze nem gyári állapotban).
(#13015) dokar: ez egy nagy igazság
-
beefjeez
senior tag
Köszönöm mindenkinek, végig olvastam a válaszaitokat, de ha lehet egyben reagálok rá.
Nem hogy nem zavar a telefon mérete, örülök is neki, nehéz ilyen kis telefont találni, csak a hatalmas batárok vannak már, vagy valami gagyi, ez az arany középút nekem.
Fb app, meg hasonlók nincsenek nekem, és nem is kellenek, opera miniből intézek minden ilyesmit.
A teljesítményére sem lesz panaszom, hiszen ilyen x10 mini pro kaliberű telefonjaim voltak android fronton.
Még gondolkodok ez, optimus black, és sgs1 között, de szerintem a ray lesz a befutó. -
tomy86
addikt
Ha a google térképre gondolsz, akkor letöltöd a GMS_Maps.apk-t, bemásolod a system/app mappába, beállítod a jogosultságokat (rw-r-r) és újraindítod a telefont.
-
benfolds
őstag
most a RAM-ot mondod vagy a belső tárhelyet? mert én az utóbbira gondoltam. a RAM-ot szerintem az ics elég jól kezeli, nagyobb méretű fölösleges dolgot így rootolás előtt sem látok benne. a rootolás nélkül leszedhetetlen szarságok közül meg úgy látom, hogy az office suite az egyetlen, ami nagyobb. bár olyan pici ezen a telefonon a belső tárhely, hogy már csak azért megéri rootolni, ha nincs rá szükségem.
-
tomy86
addikt
"20-ért vennék, legalább 6-an cserélnék. 1 valaki 25 ért is vinne"
Ezek szerint jó árat írtam benfoldsnak.Szerintem felesleges "minimal" romokat keresgélni. Annál nincs "minimálabb" mintha kipucolod a gyárit és nem telepítesz rá sok progit, akkor biztosan nem lesz memóriaprobléma és simán fog futni akár az ICS, akár a GB. Az "Egy fényképezös, navis gépnek, mindenféle közösségi vackok nélkúl meg talán jó lesz." jegyében.
Vagy ha nincs rá garancia, akkor nyisd a bootloadert és tedd fel valamelyik 4.1.x vagy 4.2.x custom romot 3.x kernellel! Állítólag jelentős a különbség sebességben. -
SkylineGTR76
tag
Én a gyári 2.3.6-ot nyúzom születése óta, teljes megelégedéssel. Nyílván nem futtatok egyszerre 5 alkalmazást, de fagyás, alk beragadás még sosem volt. Telefon, email, navi ezekre így tökéletes a Ray, 2-3 napos üzemidővel. Én az Itsuki Maki-t várom, nem lesz gyenge vas és méretben is ideális marad. (kicsit hihetetlenek is a paraméterek). http://windowsceportal.hu/hardver_nyomtat.php?id=4901
-
bododani
senior tag
De jó neked hogy egyből kijelzőt cseréltek! Én már 3x-ra vittem be a telót hogy végre cseréljék ki, mert sokszor fekete a kép feloldásnál, és most a 3.-nál már 3 hete bent van, de jövő hétre azt mondják meglesz, mert a cuccot várják, amit kiakarnak cserélni és nagyon remélem hogy a kijelző az, mert ha nem akkor az egész szervizet nyakon csapkodom a panaszkönyvvel háromszor is!
[ Szerkesztve ]
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
oncsi
őstag
Visszakaptam az egy hete garis javitáson lévő telomat ma. Egy nagy ARC-ot kaptam a Ray helyett a csere idejére. Na ez a hét az ARC-al szenvedés volt. Naponta lefagyott, aksi csak fél napot bírt, és borzasztó kényelmetlen az egykezes használata. Hiába 1.4GHz a proci, nem érezhető hogy gyorsabb lenne.
De a lényeg, hogy megint kellemesen csalódtam a t. szervizében (W&) A kis bevilágitás miatt cserélték a kijelzőt egy újra. Így a szerviz 5 pontos, de a teló megint kissé lejebb csuszott a megbizhatósági listámon, ahol a Sony egyebbként is már csak a nosztalgia miatt van fennt egyáltalán.
2012 Márciusi vásárlás óta a csak garis szervizben végzet munkák:
SW csere
Kamera csere
Ujabb kamera hiba miatt komplett telefon csere (új IMEI)
Hátlapcsere
Hálózati töltő csere
Most meg kapott új kijelzőt, (foliásat)
Mi lesz a sorsa,még nem tudom De egyrészt, most újszerű, karc mentes, màsrészt meg mi lenne helyette?Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
AnginaP
aktív tag
Köszi a tippeket, valóban van fent Viber.
Jelenleg egy 16 gigás Samsung class 10-es micro SD HC kártyával szalad a teló... Szal nem Sandisk.
Egyik barátom annyit tudott hozzáfűzni az aksihoz, hogy van bennük egy kis cucc, ami tájékoztatja a telót az állapotáról, szerinte az akadhatott meg.Viszont jó hallani, hogy Nálad teljesen hibátlan a cucc. PC Companion-nal frissítetted fel?
Indítok egy Skyrim szervert.
-
tomy86
addikt
Mindegyik ugyanazt a hibát javítja különböző fw-n.
Notification_Led_Fix+Deodex_Patch_4.1.B.0.587.zip: 587-es buildhez elsősorban fejlesztőknek ajánlott, akik deodexelik a framework mappát. Igazából nem tudom miben más, mint a FinalDeodexedNotificationLedFix_4.1.B.0.587.zip, de ez legyen a fejlesztők problémája.
OdexedNotificationLedFix_4.1.B.0.587.zip: 587-es odexed (stock) romokhoz van (elmulasztott hívásnál nem jelzett ezzel sem)
FinalOdexedNotificationLedFix_4.1.B.0.587.zip: javított verzió az 587-es buildhez, odexed (pl. gyári) romokhoz
FinalDeodexedNotificationLedFix_4.1.B.0.587.zip: javított verzió az 587-es buildhez, deodexed romokhoz. Sok főzött rom ilyen.
FinalOdexedNotificationLedFix_4.1.B.1.13.zip: javított verzió a gyakorlatilag soha meg nem jelent 1,13-as buildhez, odexed (pl. gyári) romokhoz
FinalDeodexedNotificationLedFix_4.1.B.1.13.zip: mint feljebb, csak deodexed verzióhozAz hogy az általad használt rom deodexex vagy odexed legegyszerűbben onnan tudod megállapítani, hogy a system/framework mappát megnyitod és ha ott vannak .odex végződésű fájlok, akkor odexed a rom, ha nincsenek, akkor deodexed. Gyári rom odexed, tehát arra (587-e build esetén) a FinalOdexedNotificationLedFix_4.1.B.0.587.zip-et kell telepíteni (én is azt használom).
Továbbra is ajánlom mellé a Light Flow Lite progit (anélkül is működik).
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
Én nagyon irigyellek a note miatt, nekem nagyon bejön. Azért nem vettem meg, mert drága. Én is jóideje keresem az utódot, de egyelőre nem tudom mit veszek.
A boltban megnyomkodott galaxy s3 mini nem győzött meg, a sony Sp-ről is elég sok rosszat hallani, na meg ugye sonyt mégegyszer???
Nexuson gondolkodok én is, esetleg ha jóárasodik valami jobb HTC...
Az tuti,hogy legalább 4-es kijelzője lesz.Alias: Júzer error
-
benfolds
őstag
Tegnap olvastam, h junisban még lejjebb viszik a nexus 4 árát, ugyhogy ra is allitottam haveromat, aki szeptember elejen jon haza, hogy figyeljen, es vegyen nekem egyet. Még nem tudom, h megtartom-e, mert szeretem a rayt, es a penzt el tudnam kolteni masra is, de ilyen 350 $ alatti áron egyszeruen kihagyhatatlan. Legfeljebb eladom, ha nem tudom megszokni a méretét.
-
joker91
tag
Nekem is Mini Pro-m van, eléggé kipucolva a gyári rom(.587) és semmi gond nincs vele, gyors. Digiclock.apk-t szintén töröltem, de az ébresztésem továbbra is működik úgy ahogy kell. Úgyhogy Nálad szerintem más volt a probléma nem a digiclock.apk törlése. Bár igen.. Visszatetted és megy.. Azért én tennék vele még egy próbát.
Jelenleg 20 app van telepítve külön, és épp a múlt héten csináltam egy wipe dalvik cachet-t és amikor betöltéskor újratöltötte/frissítette a programokat, összesen 88-t töltött. Ezt csak azért írom, mert akkor a gyári rendszer 68 programból áll jelenleg nekem, ez egy gyári, nem pucolt rom-on szerintem dupla ennyi.. Sajnos már nem emlékszem mennyi azon. -
benfolds
őstag
Már tobbszor ereztem csabitast, h rootoljam es egy kicsit "kitisztitsam" a telefont, foleg, amiota letezik az egy klikkes megoldas, de ezt olvasva letettem rola. Addig legalabbis, amig a telefon a kepessegeinek megfeleloen, kb hibatlanul mukodik (ics 404). Pedig nagyon sokat hasznalom, es telefonalasra a legkevesebbet. Remelem nem kiabaltam el. Nagyon trivialisnak tunhet, de szerintem ha sokat van hasznalva, akkor a napi, ket napi ujrainditassal eleg jol "karban lehet tartani."
-
tomy86
addikt
Mert te a kernelcserés módszerrel rootoltál és az a SuperSU progit teszi fel. Az új, egyklikkes rootoló progi pedig a Superusert.
[ Szerkesztve ]
-
bododani
senior tag
És ezt honnan tudom meg hogy nekem mennyi van rá? Mert úgy tudom hogy 1 év van de nem vagyok benne biztos.
Szerk.: Most olvasom a Jótállási papíron, hogy:...jelen jótállási jegyen megadott készülékre kötelező 12 hónapos garancia van...
...jelen jótállási jegyen megadott termékre a Magyar Telekom Nyrt. további 12 hó korlátozott jótállást nyújt...
Mi az a korlátozott jótállás?[ Szerkesztve ]
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
tomy86
addikt
Hívásnapló néha megakad egy pillanatra, de nem igazán zavaró mértékben. Kapcsolatoknál lehet, hogy azért nincs ilyen gondom, mert nincs többszáz kontaktom. Wifivel nem volt gondom (mondjuk ritkán használom), USB net megosztásról nem tudok nyilatkozni, mert sose használtam.
Hívásindítással, bontással soha nem volt problémám.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...