Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
válasz
Saughassy #3745 üzenetére
Szerintem a bugxperience után mindenképp érdemes resetelni, meg úgy általában minden android rendszert érdemes nagyobb updatet követően. Hogy miért 2x? A tapasztalatom az, hogy az 1x factory reset nem gyomlált ki mindent az androidos telefonjaimon, de persze lehet ez már nem szükséges manapság, igazából +5 perc, nekem belefér.
-
ugyes
senior tag
válasz
Saughassy #3684 üzenetére
Azt rebesgetik, hogy az új Sonos Arc Ultra nemcsak soundbar, hanem lejátszó/streamer (vagy hasonló) is lesz Android alapon (erre utal a 16GB RAM-ja pl.). Ha valóban Android alapon érkezik, akkor lehet rajta Plex is (vagy egyébként is, mert nincsenek rosszban a cégeik).
Hátránya, hogy továbbra sem kezeli a nagy felbontású DTS verziókat, csak az alapot. -
Saughassy
aktív tag
válasz
Saughassy #3664 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget, nem tudom anno miert skippeltem ezt, de most tenyleg mukodik.
Most elgondolkodtam, hogy veszek egy Prot, de azon meg tuti az ujabb OS lenne. A francert nem jon mar ki valami, ami streamer is, hd hangot is tud, jo kepe is van es persze viszi a Plexet. Tenyleg ennyire rétegigény lenne? -
gyűrű
addikt
-
gurabli
őstag
válasz
Saughassy #3571 üzenetére
Ott van váltás, ahol az app is támogatja. Plex szépen működik, ahogy Netflix is. MAX nem az igazi. YT igazából lényegtelen. Többit nem használom. dreamPlayer Tvheadend alapból tartja az 50Hz-et.
Mas streaming app-ot nem is használok. Valójában a Plex a lényeg, akkor minden van
De váltás nélkül rémálom, nem is értem emberek hogyan képesek nézni nélküle bármit - ami pl. 24Hz és a kütyü 50 vagy 60 Hz-re van állítva. -
Nangoo85
csendes tag
válasz
Saughassy #3427 üzenetére
Igen, próbáltam 1.mkv fájlnévvel is. Illetve egyszerű 16GB-os penyóra is feltettem videót és azt sem játszotta. Bár, a helyi hálózaton sek olvassa a vidiket, amikre háklis.
Nem tudom, számít-e valamit, hogy samba szerver vagy ftp szerver megy. Ftp-t még nem próbáltam, a shield elvileg azt os tudja.
Még a penyót át tudom állítani NTFS-ről FAT-ra. -
Imi1981
veterán
-
gyugyo79
addikt
válasz
Saughassy #3238 üzenetére
Igen ezt írtam én is. Utána kanyarodtunk el, hogy android alapokra a NETFLIX készített már appot ami viszont tudta ezt.
Azért érdekes az új android tv 12 ami kijött a Chromecast Google TV -kre pld mert ott egy egyszerű módszerrel lehetne ezt a funkciót implementálni, a kérdés megteszi e bármelyik szolgáltató vagy nem foglalkoznak ezzel sima lustaságból vagy pont a fenti eszközön szerzett tapasztalatok miatt direkt nem vagy stb.
Aztán ha igen legalább tudjuk, hogy a sok szívás mellet lesz a kövi nagy frissítésnek haszna is a Shielden amit esetleg páran várunk is ilyenek miatt majd egyszer ha megkapjuk :)
-
Gabesz87
veterán
válasz
Saughassy #3194 üzenetére
Mi az az LMS?
Ok, köszi, megsasolom ezt a CUESplittert. Mondjuk talán egyszerűbb lenne letölteni egy másik változatot, amiben flac file-ok vannakVagy a másik ötletem, hogy szerezni használtan vmi lejátszót, ami viszi az SACD-t, BD íróm van a gépben, és lemezre pörkölni az iso-t. Sony BD lejátszót találtam olcsón, ami tud SACD-t játszani. De nem sűrűn hallgatunk amúgy zenét, úgyhogy egy album miatt talán fölösleges.
Találtam amúgy egy leírást a KODI oldalán, hogy van egy SACD Play Add-on, de valamiért nem akar menni. Feltelepítve megnyitja az iso-t, filekezelőben látom a file-okat, de mindegyiknél 0B a méret, és nem indul el, csak lefagy. -
Pro!Petya
addikt
válasz
Saughassy #3147 üzenetére
Persze támogassák SW oldalon amíg lehet , én csak kíváncsi lettem volna egy frissített verzióra újabb HW-el.
#3146gyűrű
Lepucoltam teljesen a kodit a Shieldről, aztán felraktam a legfrissebb tegnapi Maven nexus buildet. :
net.kodinerds.maven.kodi20.arm64-v8a-202301050238-7b84407c-Nexus.apk
Most kb ugyanolyan formában történik a lejátszás mint a Plex-en. Ergo megy a DV&Atmos ... mondjuk az első ilyen kombó indításánál vagy 1 percig le volt fagyva, utána magához tért és azóta megy pöcc röff a többi filmnél is.
Már csak arra kéne rájönnöm hogy egy két félbehagyott filmnél miért nem képes a tovább játszásra/folytatásra.....
A hang elindul meg a lejátszó felület de kép nincs csak a Kodi filmgyűjtemény a háttérben. Annyira nem vészes mert ~60 filmből 2 van aminél csinálja.Apropó fel lelhető valahol hogy milyen változások történtek a build-en belül?
Illetve Maven majdnem naponta vagy 2 naponta ad ki újat és nem frissíti magát.
Mindig a KN APK Downloaderrel kell nézegetni ha up to date akar lenni? -
gyűrű
addikt
válasz
Saughassy #2858 üzenetére
Hdr10+ nincs a shielden. Firestick 4k max on van.
Amúgy ez a formátum szinte csak az Amazon Prime on van. Bár ott is kezdenek már a dolby vision felé menni, pár cucc már van abban is. Mindkettő jó media player, mindkettőnek van hiányossága is. Plex biztos megy mindkettőn így úgy. Személy szerint nem is használom a plexet, nekem nem jön be, túl buta, meg akadozik ott ahol a kodi sosem. -
Gabesz87
veterán
válasz
Saughassy #2725 üzenetére
Na akkor nem vagyok egyedül. Nálam is ez van. Már ha a belassulás alatt ilyen pillanatnyi megállásokat, szaggatásokat értesz lejátszás alatt. Pedig sokkal szívesebben használnám a Plexet, mert jóval egyszerűbb, felhasználóbarátabb, mint a Kodi (ami persze tudom, hogy jó, csak épp a végtelen lehetőségek, és beállítások tárháza az amit pont hogy nem szeretek). Kodira van Plexkodiconnect addon, csakhát milyen már ez...épp a Plex kinézete, használata tetszik, azért használom. De be kell valljam, használtam már ezt az addont egy rövid ideig Kodin, és tényleg nincs vele baj. És ez mondjuk gáz! Mármint hogy Plexen natívan szaggat néha a lejátszás, Kodin meg bezzeg az addonnal tökéletes
-
tomp
félisten
válasz
Saughassy #2270 üzenetére
A szenvedésről nem a refresh rate app tehet. A netflix app a hulladék ebből a szempontból.
Egyszer leáll a lejátszás freki váltás után egyszer nem. Mondjuk eleve nem értem miért nem tudja eldönteni végre a Netflix, hogy miként forgat tartalmat...
Lenne minden 23,976 és akkor nem kellene folyton váltani. Eleve így indulna az app és kész.
AppleTV appot fix 23,976-on használom mivel az összes mozifilm ugye ebben van fent. -
Imi1981
veterán
válasz
Saughassy #2253 üzenetére
Nem szar a netflix! Csak a refresh rate alkalmazás nem működik de a gyári match frame rate - al vált fps-t.
Vagy ha arra gondoltál amit írtam fentebb akkor az azóta nem jött elő mert minden nap egyszer újraindítom a shield - et. Ha ezt nem csinálom kb két három nap után jelentkezik probléma vele. Lehet egy gyári alapra állítás megoldaná de nagyon nincs kedvem hozzá. -
Imi1981
veterán
válasz
Saughassy #2218 üzenetére
Volt felsorolás, hogy miket javítottak de nem jegyeztem meg. Amire emlékszem hdmi cec-el kapcsolatos, bluetooth és plex-el kapcsolatos javítás is volt.
Amit én észrevettem hogy már működik a gombnyomásra kapcsolható kép javító (Al enhanced vagy valami ilyesmi a neve). Ez eddig nem működött rendesen de most fix után működik. Ritkán használom de néha tetszik ahogy javít a képen.Amúgy hogy lehet képernyő képet csinálni?
-
Imi1981
veterán
válasz
Saughassy #2192 üzenetére
Full HD a tévém és nincs HDR így arról nem tudok semmit. Csak a refresh rate alkalmazás volt a problémám de már megbarátkozzam a gyári match frame rate megoldással. Persze nem tenném fel a helyedben mert egyelőre semmi előnyét nem látom az új droidnak. Szerintem más is így gondolja de majd leírják véleményüket ha akarják.
-
Imi1981
veterán
válasz
Saughassy #2169 üzenetére
Köszönöm a bókot! Nagyon rendes vagy 🙂 Nem mindenkinél! Olvastam, hogy a cső verzión nem megy a refresh rate alkalmazás. Azthiszem nvidia fórumon olvastam szóval nem vagyok egyedül. Aki itt írta, hogy megy ő nem rakta fel a hotfixet szóval elvileg akkor még nekem is ment. Hotfix után lett szar. Ha másnál hotfix után is jó a cső verzión akkor fogalmam sincs miért nem jó nálam. Amúgy most se lett jó! Viszont a gyári match frame rate mintha jobban működne netflixen de lehet csak placebo.
-
Imi1981
veterán
válasz
Saughassy #1980 üzenetére
Ha lejátszás után egyből nyomod a freki váltást akkor leállítja! Ha vársz kb 4-5 másodpercet és akkor nyomsz rá akkor nem áll le. Ha refresh rate alkalmazás fent van és be van kapcsolva a a network debuging a fejlesztői beállításokban akkor szinte mindig megáll úgyhogy azt kapcsold ki! Ja meg szedd le a refresh rate alkalmazást mert nem működik új droidon!
Én már bánom, hogy frissítettem. Refresh rate alkalmazás azért jó volt és nem csak netflixhez.
-
LouiS22
veterán
válasz
Saughassy #1936 üzenetére
Nem, tévedsz. Tökre nem ide való téma, ezért nem is szeretnék jobban belebonyolódni, de a lényeg: te semmilyen jogviszonyban nem állsz a műsorszolgáltatóval (MTVA, TV2 Csoport, AMC, stb.), te egy harmadik féllel szerződsz, aki azt vállalja díjfizetésért cserébe, hogy eljuttatja neked valamilyen módon az említett műsor/tartalomszolgáltató jelét. Ennyi és nem több.
Ahhoz viszont neked semmi közöd nincs és nem is tartozik rád, hogy ez a szolgáltató - nevezzük őket nevén: Telekom, Vodafone, Tarr, stb. - milyen szerződéses feltételek vállalásával nyer jogot arra, hogy továbbíthassa az említett jelet. De az biztos, hogy kellően komoly garanciákat kell vállalniuk arra, hogy a jelhez (a gyakorlatban: a tartalomhoz) csakis olyan formában férhetnek hozzá a végfelhasználók, ami garanciát ad arra, hogy nem többszörzhető, nézhető nem legális módon, stb. És igen: ez mindkét oldalról - tartalomszolgáltatói és jeltovábbítói oldalról is - kőkemény üzlet és nem jóléti vállalkozás: pénzt tesznek bele - sokat - ls pénzt is szeretnének kivenni belőle - természetesen sokat. Erre írtam azt ,hogy nem szerzett jog, hanem lehetőség: elfogadod a feltételeket is igénybe veszel egy SZOLGÁLTATÁST. -
LouiS22
veterán
válasz
Saughassy #1932 üzenetére
Meg azok a szerződések, amiket a tartalomszolgáltatóval kötöttek. Meg az a jól felfogott saját üzleti érdek is, hogy ne csináljanak saját maguknak konkurenciát. És igen: ők sem hülyék, pontosan tudják, hogy ebben azo rszágban mennyire nagy divat kiskaput keresni, okosba' megoldani.
-
Imi1981
veterán
válasz
Saughassy #1889 üzenetére
Én is szoktam nagyítani és semmit nem ront az élményen! Nem 16:9 - re nagyítom ki hanem a fekete sávot csökkentem a felére! És csak a 21:9-es filmeknél szoktam alkalmazni. Teljesen 16:9-re nagyítás már tényleg nem jó. Szerintem meg az a jó, hogy van ilyen lehetőség és mindenki el dönti neki hogy jó. Amúgy nem minden esetben használom csak mikor tényleg nagyon zavar, hogy fél képernyőt fekete sávok foglalják el. Szerintem simán egységesíteni kéne a képarányt mert ez ahogy van egy baromság!
tomi19981214
Szerintem az sokkal gázabb! Torzítva nézed a filmet? Na az már tényleg ront az élményen. -
gyűrű
addikt
válasz
Saughassy #1886 üzenetére
Nem.
Semmi merénylet. Amíg a filmek nem lesznek egységes keparánnyal. Most pl. ujranézem a stranger things-et. Nem 16:9 nem 21:10, hanem alul felül 4cm csíkSzámtalan ilyen megerőszakolt film van. A mozi közepén van a cselekmény.
De ettől függetlenül is parasztvakítás az Al upscalling. -
Imi1981
veterán
válasz
Saughassy #1859 üzenetére
Nem tudom romlik e mert nem igazán látok különbséget. Annyit látok, hogy a netflix alkalmazás egy picit erősebb elesítést használ. Ez nem jelenti, hogy jobb csak ugye mivel picit élesebb így picit jobbnak látni! De minimális a különbség de én mindent észreveszek. Ha egy picit feljebb tolod az élesítést tévén kodi alatt akkor ugyan olyan.
De kodiban vált frekvenciát és nem áll le a lejátszás mint a gyári netflix appban frekiváltáskor! Nekem ez fontos. De keresni mindenképpen a gyári netflix alkalmazással szoktam mert sokkal kényelmesebb jobb keresni abban. -
synar
őstag
válasz
Saughassy #1855 üzenetére
Tudom, hogy ez rá magyarázat, de engem akkor is rohadtul zavar, hogy ugrál le fel a felirat, kevésbé zavar a Kodi esetében, hogy eltakarja a szereplők neveit, vagy az épp lefordítandó feliratokat. Mindegy számomra a Netflix felirat kezelése Több sebből vérzik maradjunk annyiban. Például a az Amazon Prime esetében a film ablakon belül tudod változtatni a feliratok betűtípusát, méretét, színét és ezt megjegyzi és következő film esetére is és nem kell megnyitni egy tableten, vagy PC n a Netflix account-od, hogy azon belül ki bogarászd a feliratok beállításának az opcióit, nevetséges az egész úgy ahogy van.
-
törölt tag
válasz
Saughassy #1844 üzenetére
A Kodi nekem is kényelmetlen, olyan érzésem volt vele végig, hogy kockák fejlesztették kockáknak. Ezt nem sértésből, teljesen megértem, ha a Plex meg fapad valakinek.
A Plex hozzám közelebb áll, de jelentősen visszalépett a szememben, amikor a hangsáv- és feliratválasztás opcióját levették a filmképernyőről, és két menüvel beljebb tették. Ez Kodinál is ilyen körülményes, nem is értem mögötte a gondolatot. Összehasonlításként, a Netflixen sokkal közvetlenebb, már lejátszás közben is egy gombnyomás a gyakori hang-felirat kombinációk közti váltás.
-
Imi1981
veterán
válasz
Saughassy #1844 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy a kodiban én plexkodiconnect - et (vagy emby next gen - t) használok szóval metaadatokat, borítókat stb a plex (vagy ha emby-t használok akkor az) végzi! Kodi csak lejátszó nálam csak sokkal jobb /több lehetőséggel (számomra jobb) mint a plex vagy emby alkalmazás. Azok is fent vannak amúgy de igazából sosem használom őket mert nem kényelmes nekem és ugye mint írtam nem tudom azokat a dolgokat megcsinálni vele mint a kodival.
gyűrű #1846
Akkor gondolom a nexus - ra gondolsz? Tegnap felraktam a kodi nerds - ből a nexus verziót a kodi leia mellé. A nem nerds nexus - ból van újabb ugye? Azt hol keressem? Ez lenne az link ? Csak kérdés, hogy ezt fel tudom e rakni a 18.9 leia mellé. -
Imi1981
veterán
válasz
Saughassy #1838 üzenetére
Mert a plex alkalmazás nem tudja azt amire nekem szükségem van. Én szeretem a kodit a sokoldalúsága és a teljesen személyre szabhatósága miatt! Nekem szükségem van a szinte fokozatmentes zoomra, a távirányítóra gombnyomásra kihelyezett funkciókra stb. A kodi 18.9 leia - val semmi problémám nincs úgyhogy azt használom csak azért időnként kipróbálom a mátrixot.
Amúgy nekem eleve nem kényelmes a plex alkalmazás használata. Szép szép de nem úgy van az elrendezése ahogy nekem tetszene. -
sagit
veterán
válasz
Saughassy #1770 üzenetére
Neztem már azt is, ahhoz is kell dac amúgy. Upnpvel lehet jó dolgokat csinálni vele de ha bukom ezt a shieldes kombot akkor szerintem egy kész streamer felé fordulok amit tudok cec el vezérelni. Lelkem mélyén abban reménykedtem hogy menni fog es csak 1 táv fog kell majd hozzá,(imádom a shield tavjat) bekapcsolok vele mindent mint eddig és megy a zene. Nemtudom hogy a pi tudja-e ezt a kenyelmet hogy oszinte legyek, de egy streamer tudni fogja ha veszek
-
Imi1981
veterán
válasz
Saughassy #1742 üzenetére
Hát amikor négy indításból négyszer megáll azért az idegesítő. Én úgy oldottam meg, hogy a refresh rate alkalmazásban úgy állítottam be, hogy ha vált frekit akkor videó leállításkor ne álljon vissza 60 Hz-re. Így csak maximum egyszer áll le mert ugye mikor újra indítom a lejátszást akkor azon a Hz-en van amire utoljára váltott.
Az Apple tv - ben a netflixen is tökéletesen működik a frekvencia váltás. De jó lenne, ha itt is megoldanák ugyan úgy.
-
tomp
félisten
-
-
Kroni1
veterán
válasz
Saughassy #1579 üzenetére
Én egy Windows 10-es gépet használok nyomtató és fájlszervernek, amire nem sikerült rendesen NFS-t varázsolni.. Windows-os másik gépek felé is osztom a fájlokat eléréshez, és ha jól tudom 8.1 óta már nincs NFS elérés, nem volt lelkierőm mókolni vele, mert az SMB meg működött azonnal.
-
-
Kroni1
veterán
válasz
Saughassy #1561 üzenetére
"Az oke, de hogy ne látnák.."
Feleségem még az iszonyatosan hosszú akadásokat se vette észre egy hibás filmnél, amitől én már falramásztam. Az ember agya alapvetően megpróbálja a hibákat kiküszöbölni, és nem vagyunk egyformán érzékenyek. Így ha észre is veszik a legtöbb embert nem zavarja a dolog, mint ahogy a szörnyű 24p-t is sokan etalonnak tudják tartani, mert ahhoz szoktunk hozzá.
- Hát így... -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Saughassy #1495 üzenetére
Az a Kodi gondja. Netflix, Plex, HBOGO, Spotify mind emlékszik hol volt a lejátszás.
#1494Imi1981
Például netflixen ha frekit vált néha vissza dob és újra kell indítani a filmet.
Ez miért a cucc hibája. Minden további nélkül írhatnának egy olyan Netflix appot ami váltja a frekit. Nem írtak, kell egy kiegészítő. Az meg ilyen. -
Imi1981
veterán
válasz
Saughassy #1488 üzenetére
Remélem nálam se fog sűrűn előfordulni. Amúgy rambol nagyon hamar kidobja az alkalmazásokat. Bent vagyok a kodiban majd a fehér pont gombal kilépek a főmenübe és belépek a netflixbe és onnan váltok a alkalmazás előzményekből a kodira már újratölti. Kevés a 2gb ram. Bár mi box s-en több alkalmazás is elfutott a háttérben2 GB rammal de lehet kevesebb ott a háttérfolyamat.
-
Bishop1
tag
válasz
Saughassy #1320 üzenetére
Nálam a tube folyton eldobálta a NASt. Pontosabban nem választotta le csak a filmeket sem indította. Illetve a plex szerverrel sem boldogult transcode mellett néhány filmnél. Hogy mi, mibe volt tömörítve, nem figyeltem, de nem mind indult el erőforrásra hivatkozva. A pro-val minden megy gördülékenyen.
-
-
válasz
Saughassy #1258 üzenetére
szia! Nem, az erősítő új, Atmos miatt cseréltem.
Balika911: Köszi,este kipróbálom.
Este még azt tapasztaltam, hogy ha nincs kép, belépek az erősítő OSD menübe, majd vissza akkor utána lesz. Két gombnyomás , az kibírható. de még nem 100% hogy mindig jó így.
remélem igen, mert utálom , ha karcos az erősítő hátulja a HDMI-nél . -
gyűrű
addikt
válasz
Saughassy #1250 üzenetére
A refress rate appban ki lehet kapcsolni a kodit. A kodit pedig ha jól beállítod mindenhol pontosan vált. (Képfrissítés indításkor/leállításkor, lejátszás szinkonizálása ki, késleltetés képfrissítéskor2-3 mp) Ha az 25 fps-t te úgy akarod nézni, és nem 50-en ahogy azt kéne, akkor a engedélyezési listához kell hozzáadni a rendszer> képernyőbeállításoknál a kodiban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged