- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mezga Aladár #2304 üzenetére
Hogy érted, hogy nem látod? A cím alatt írja a hangot és a képet.
-
gyűrű
addikt
válasz
Mezga Aladár #2304 üzenetére
Azt csak a kodis addonban lehet látni, hogy milyen streamet használ.
-
válasz
Mezga Aladár #2299 üzenetére
Eddig jó.
Netflixnél a felkiáltás, hogy Dolby Vision és Dolby Atmos egyben megy ezért nincs a 2017 es modellre Netflix D.A. támogatás. HBO maxon megy a D.V. nélkül is a Dolby Atmos.a HDR mellé.
Nagyon örülök neki.
Amúgy a feljebbi véleménnyel szemben szerintem a D.V. szebb Netflixen( a TV-m szerencsére támogatja ,így azon használhatom a D.V.-t Atmossal) hangminőség és HDR jobb a HBO Maxon. -
Imi1981
veterán
válasz
Mezga Aladár #2299 üzenetére
Én már próbáltam! Megy rendesen és jó a kép is. Nem egy villám gyors alkalmazás de jól működik. A netflix gyorsaságban verhetetlen! Az nagyon patentül működik.
-
djnice
veterán
válasz
Mezga Aladár #2281 üzenetére
Ez az Android TV-s Plex app hibája, nem a Shield-é, beszéltünk már erről múltkor. Nálam a Philips TV-n ugyanilyen sz@r és ott Android 10 van már.
-
tomp
félisten
válasz
Mezga Aladár #2274 üzenetére
Aktuális verzióval nálam nem! Este 2 filmet is megnéztem vele. Azzal indult amelyiket kiválasztottam.
-
Tengri
senior tag
válasz
Mezga Aladár #2265 üzenetére
Szóljatok, ha ez már jó lett, mert akkor frissítem.
-
djnice
veterán
válasz
Mezga Aladár #2185 üzenetére
Mondjuk az érdekes
-
djnice
veterán
válasz
Mezga Aladár #2182 üzenetére
Ez a hangsáv felcserélés Philips androidos TV-n is megvan, szóval ez nem a Shield hibája hanem a Plex kliensé.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #2178 üzenetére
Valamennyik hotfix megoldotta a hangsáv felcserélését a Plex kliensben.
Viszont a Spotifyt beállítástól függetlenül még mindig 48 khz tolja ki a zenét.
Usb dac.
Időnként elveszíti az usb dac-ot, ilyenkor restart. -
Saughassy
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #2178 üzenetére
Nem Pro m van, ezen nincs usb.
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2125 üzenetére
Akkor jön majd a launcher mokolas, vagy apple tv, vagy mittom én. A zavaró reklámok nem képezik egy ideje az életem részét, PC-n nem kell mondjam mi a megoldás, youtubon fizetek, mert sokat nézem, és így támogatom azt akit nézek. Twitchen szintén. Telora brave ajánlott, nekem sokat segített ott pl.
-
Imi1981
veterán
válasz
Mezga Aladár #2117 üzenetére
.
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2092 üzenetére
A spotyn van egyáltalán attól jobb anyag? Nem. Indult el a hifi nem? Meg midnig a 320as aac vel bohockodnak vagy tévedek? Mert akkor vissza lesek oda.
A 2 gondot egybe olvasót, azért nem értettem.
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2089 üzenetére
"Az usb dac, hangkeresés probléma még javításra vár."
az micsoda pontosan? nem jott meg a dacom es el kell utazzak ma-holnap sajnos, nem lesz semmi idom jatszani vele
-
tomp
félisten
válasz
Mezga Aladár #2074 üzenetére
Szóval mivel az én eszközöm tudja a DDP hangot így nem alakít át semmit csak a hangot tolja el a beállított értékre.
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2066 üzenetére
ha ott a hangtipusoknal soha ne adjon ki terhatasu hangra rakom
es visszamegyek a plexbe akkor is 5.1 pcm 48kHz jon ki ha a hdmi pass through be es ha ki is van kapcsolva(mindig kilottem a plexet allitas utan a biztonsag kedveert)
ha bekapcsolom a dolby audio cuccot akkor stereo lesz de ugyan ugy 48 kHz
ha a formatumoknal visszakapcsolom a dolgokat es be van kapcsolva a hdmi pass through
akkor helyesen 96 kHz-en megy ha be van kapcsolva a dolby cucc, ha nincs, ha megy a match content audio ha nem, akkor rendesen jon beloleha kikapcsolom a pass through-t de a formatumok engedelyezve vannak akkor is pcm 5.1 48 kHz jon ki belole
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2066 üzenetére
arra az opciora gondolsz hogy a formatumoknal kivalasztom hogy soha ne adjon ki terhatasu hangot ugye?
#2067 tomp: erdekes nalam nincs ilyen gond
-
tomp
félisten
válasz
Mezga Aladár #2055 üzenetére
Nálam a Dolby audio processing be van kapcsolva(régen is be volt) mivel csak ilyenkor érvényes nálam az audio sync értéke. Ha kikapcsolom akkor csúszik a hang.
De bekapcsolva sem cseréli fel a Plex a hangsávot. TrueHD/Atmost is kiadja mivel meg van adva manuálisan, hogy milyen hangot támogat a TV. -
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2064 üzenetére
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2062 üzenetére
lemaradt a link esetleg? vagy mire vagy kivancsi, mit nezzek meg?
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2057 üzenetére
ja ertem
hala isten nalam az avr megoldja a dolgokat, de azt is ertem hogy ha komolyabb stereo-d van es a zene is fontos akkor nem fogsz avr-t venni, mert vagy nem szol ugy vagy pimaszul draga es talan meg akkor se
de akkor ezt a dolby funkciot tudom is skippelni es bekapcsolva tudom hagyni a
-
LouiS22
veterán
válasz
Mezga Aladár #2057 üzenetére
Nem tartozik rám, és ne vedd semmilyen formában támadásnak, de ha már 4K, meg házimozi és HDR, meg Dolby Vision és mifaszom... akkor egy olyan erősítő nagyjából alap tartozék, aminek nem gond feldolgozni az ilyen-olyan hangsávokat.
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2055 üzenetére
en meg midnig nem dolgoztam fel mire kell a dolby audio processing
aruld mar el plsmert nalam nelkule is megy a dd/dd+/true-hd mindenhol
(netflix,amazon video,plex) -
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2052 üzenetére
es ez az aktualis droidra is igaz? en nem hasznalom mert a tv-m szamomra tokeletesen kisimit mindent,de gondoltam kiprobalom a pro-n es a tube-on is hogy tudjak valami tapasztalatot bedobni ide
-
Imi1981
veterán
válasz
Mezga Aladár #2034 üzenetére
Ha helyrehozzák akkor felőlem jó ez a droid 11 is csak javítsák. A hotfix után sokat javult amúgy de a ami nekem fontos lenne a play áruházas refresh rate alkalmazás az nem működik megfelelően. Lehet az alkalmazásra kéne jöjjön frissítés.
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2032 üzenetére
Hangkereses működik az új billen ha arra gondolsz nálam, illetve van egy tesztcsomagom plexen amibe van midnen a dts-hd master tol a dolby true-hd-ig, 4k hdr-el párosítva
Nálam plexen hibátlan maradt a hang. Azt is indítja amit kiválasztok. A hotfix fent van. Visszaallitas? Volt akinek segített.
Nemtudom mi lehet az oka hogy nálam nem bugos(vagy én nem. Találtam komolyabb gondot még) , csak plex-netflix-Amazon videó-yt-twitch-tidal-amazon music van fent meg valami fajlkezelo
-
Imi1981
veterán
válasz
Mezga Aladár #2032 üzenetére
Amúgy nincsen lehetőség visszatérni az előző android verzióra?
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2029 üzenetére
tapasztalatokat varom
remelem hogy az android tv-s tidal app is tudja nem csak telefonon, hétfőn kiderül mert én streaming párti vagyok, lusta voltam még összegyűjteni lokálisan amit hallgatok, plusz a friss felfedezéseket is nagyon szeretem amit ajánlanak
amazon music app tetszik de abszolút nem lehet távvezérelni telefonnal, meg annyira se mint a tidalt , se zenét nem lehet rajta felvenni a listádba, csak telefonon... ezt nem értem, tidal is ugyan ilyen fos, ha valami tetszik telón tudom csak elmenteni
az apple musicot szívesen tesztelném de nincs app :/
deezer felejtős, nincs családi csomag ha jól tudom
roonért nem akarok extra fizetni ha nem muszájha pedig castolom őket instant visszavált 48kHz-re mind
örülnék valami szoftvernek amivel lehet ellenőrizni hány bites a jel, mert ezek a streaming appok nem közlik, erősítőm se -
Tengri
senior tag
válasz
Mezga Aladár #2025 üzenetére
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2021 üzenetére
Hétfőn jön a dac-om , akkor majd zaklatlak. A dolby processinget próbálgattam de őszintén nemtudom az mire jó, ahol dolby hang van ott dolbyn megy nálam, máshol meg nem kell nekem hogy belenyuljon. Hol lehet a frekit állítani? Amason music pl nekem is vált 192 kHz re, bitet nem tudom ellenőrizni sajna. Tidal eddig is váltott 88 ra meg 96ra,most is jo, plexen mennek a hd hangok különböző mintavetelezesseo, az stimmel full
-
Tengri
senior tag
válasz
Mezga Aladár #2021 üzenetére
-
Bishop1
tag
válasz
Mezga Aladár #2008 üzenetére
A shield a szerver, a nas a háttértár.
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #1999 üzenetére
az azota van miota a google kitolta a launcher updatet bo 1 honapja?
google service-t kell offolni, nem fog menni a playstore de ha kell valamit telepiteni visszakapcsolodtesztelni nem teszteltem mert nem zavar, csak valahol olvastam, had ajanljon amazon videorol, esetleg meg olyat ajanl amit megnezek
-
Imi1981
veterán
válasz
Mezga Aladár #1949 üzenetére
Akkor a rendszerszintű automatikus frekvenciaváltás nem került bele (ami netflixen is működne) . Bár azt android 12 -vel jön ha jól emlékszem. Mintha régebben itt írta volna valaki, hogy lesz ilyen csak android 12-vel jön? Lesz ilyen android 12-n?
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #1949 üzenetére
Azt a gombot én is meg találtam de számomra is ismeretlen nyelvem volt mindkét shielden
Ez mi lehet? :
Adds option to match content audio resolution (high resolution audio)
-
konigjanos
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1939 üzenetére
2019 pro
-
konigjanos
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1795 üzenetére
Ezt akartam linkelni: [plex topic]
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #1768 üzenetére
Használd egészséggel a spotit
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #1762 üzenetére
Fogalmam sincs hogy android tv-s van-e, a sima androidosak nem mennek vagy kenyelmetlenek? Eszköz híján annyira nem astam bele magam higy őszinte legyek, gondoltam ha megjon és nem jó megy vissza az amazonnak. Van egy olyan félelmem azért hogy csak-csak kell vegyek egy rendes streamert zenére, bluesound node 2i-t nézegetem egy ideje mar
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #1757 üzenetére
-
tomp
félisten
válasz
Mezga Aladár #1740 üzenetére
Kodi és Plex nem az Nvidia frame váltási megoldását használja hanem saját, appon belüli váltás történik. Netflixhez kell az Nvidia frame váltás. 23,976-ot szépen megoldja. De 24p-re is 23,976-ot állít be ami nem jó.
Természetesen Kodin és Plexen a 24p-s tartalomnál 24-re áll be. -
ilovedigweed
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1596 üzenetére
-
LógaGéza
veterán
válasz
Mezga Aladár #1504 üzenetére
Nekem nincs fenn semmilyen Refresh Rate app, és mégis van ez a funkció.
Vagy ez az applikáció a gyárilag a rendszerben lévő frekvenciaváltás funkciót használja, és annak "bővíti a tudását"? -
Imi1981
veterán
válasz
Mezga Aladár #1502 üzenetére
Akkor ami a beállítások /tartozékok hozzáadása/fejből nem tudom hogy van nevezve de gombra kirakható funkciók és ott a frame rate az nem a refresh rate alkalmazás ugye? Az gyári funkció szerintem. Azt használtam először de kipróbáltam a refresh rate alkalmazást és azóta az nem akar működni rendesen ha azt akarom használni (közben kikapcsoltam a refresh rate - ban a netflixet).
-
Imi1981
veterán
válasz
Mezga Aladár #1499 üzenetére
Akkor ha már nem vitatkozunk (mert nem az volt célom) akkor kérdeznék hátha tudod. Ha netflixen vissza szeretnék térni a gyári gombos frekvencia váltáshoz akkor a refresh rate alkalmazást le kell szedjem vagy elfér egymás mellett csak netflixen kapcsoljam ki ? Most nem vagyok otthon, hogy kipróbáljam.
-
Imi1981
veterán
válasz
Mezga Aladár #1496 üzenetére
Apple tv - ben (van egy Apple-TV 4 hd készülékem) van gyárilag rendszerszintü frekvencia váltás ami netflixen is vált frekit. Ráadásul okosan csak a filmeknél /sorozatoknál az előzeteseknél nem! Ott sosem dob vissza az elejére. Na ilyet szeretnék android tv - re is ami remélem az Android tv 12 tudni fog. Ja és remélem a shield tv megkapja. Szóval az Apple tv - ben sem tud a netflix frekit váltani hanem az Apple tv os vált rendszerszinten és tökéletesen.
Amúgy a shield jobban bejön mert mindet tud ami nekem kell de hiányolom belőle ezt az Apple tv szerű rendszerszintü frekvencia váltást.Tényleg az Android tv 12 mikorra várható?
Amúgy meg nem fikázom a shield tv - t hisz összességében tetszik csak azt írtam hogy vannak ilyen apró bosszantó hibák vagy inkább hiányosságok.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #1496 üzenetére
Kodi is emlekszik, ha nem egybol kib...ak a memoriabol, hanem kilepnek belole. Szoval azert problema es tenyleg erthetetlenul memoriazabalo ott valami.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #1493 üzenetére
Nem. Az, hogy az adott app elfelejt mindent. Mondjuk beletenyerelsz Kodin filmnezes kozben a netflixbe, es ha visszaugrasz, neha ujraindul a kodi, lehet ujratallozni es jo esellyel vissza sem talal a film adott pontjara.
-
Imi1981
veterán
válasz
Mezga Aladár #1493 üzenetére
Olvasd vissza amit írtam! Azt írtam engem se zavar csak először fura volt, hogy egyből kidob már kettő alkalmazásnál is. Ennyi. Miért kell egyből úgy védeni ezt a tv boxot mintha valami isten király lenne?
Jó tv box de nem hibátlan. Például netflixen ha frekit vált néha vissza dob és újra kell indítani a filmet. Persze ez sem sok idő és ritkán csinálja de jobb lenne ha nem csinálná. Meg találkoztam már pár furcsasággal de nem foglalkoztam vele. Most már minden beállítva és jól működik de tegnap egyszer csak befagyott netflix alatt de nagyon. Nem tudom egyszeri esett vagy máskor is fog e ilyet csinálni de ez nem tetszett. Ezért írtam, hogy azért még van mit javítani az Android tv os-en. -
Kroni1
veterán
válasz
Mezga Aladár #1442 üzenetére
Na de jó, hogy ma elkezdtünk erről értekezni, köszi a hasznos infót!
Nekem a Mi box távja nem kapcsolja ki valamiért magával az LG tévét, csak bekapcsoláskor kapcsolja be és ezért utálom, pedig a gyerekeknél csak mese megy a streamingszolgáltatóktól, nincs tévéelőfizu, szóval a droidos funkciókon kívül más nem kell, úgyhogy náluk fogom akkor először cserélni a mi boxot shieldre!
-
Kroni1
veterán
válasz
Mezga Aladár #1435 üzenetére
Az igaz. De a kényelemért ennyi áldozat belefér... :)
-
tomp
félisten
válasz
Mezga Aladár #1289 üzenetére
Sikerült úgy beállítani, hogy app indításakor váltson át 23,976-ra. Így már jó.
Film indításnál hiába írta ki a refresh rate app a 23,976-ot, maradt 60-on. Viszont az adott frissítést megadva, átvált. -
gyűrű
addikt
válasz
Mezga Aladár #1284 üzenetére
Sokmindent nem javít.. [link]
-
Tengri
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1284 üzenetére
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #1278 üzenetére
Ha ez igaz lenne, akkor a kodi, mrmc, plex és egyéb lejátszók képe is csúszna, hiszen az erősítőn keresztül mennek.
A legidegesítőbb továbbá a tv-be épített arc, ami nagyon jó dolog, mert a tv adás, streaming tartalmak (netflix, hbo go stb.) is mennek egyszerűen az erősítőre kötve kivezetvén a hangjukat. nem is kéne elvileg ugye az erősítőn keresztül vezetni a hdmi jelet, erre van kitalálva. Sőt, média player sem kellene, ott van a plex kliens benne, és tökéletes képet ad. Igen ám, csakhogy a tv nem adja ki a DTS hangot, passtrough sem, mivel az licence köteles ugye, így a dolog bukott. Az off-line tartalmakat emiatt a shield-el játszom le, a streaming dolgokat pedig a tv-n.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #1275 üzenetére
Igen az a default de az nálam nem volt jó
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #1273 üzenetére
Néztem tesztanyaggal a késleltetést, és 0ms volt jó. Kodi és plex letöltött tartalommal teljesen jó, csak a netflix rossz.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #1271 üzenetére
Köszönöm kipróbáltam, és az igaz, hogy a "dolby processing" bekapcsolása korábban kellett ahhoz a netflix alatt menjen a dolby digital+, de láthatóan most már nem kell, ezt vélhetően valamelyik szoftver update oldotta meg azóta. A lipsync probléma, viszont, továbbra is fenn áll sajnos. A netflix egyik jelenetével tesztelem direkt amit a tv-n, illetve a nvidian lejátszva össze tudok hasonlítani, kizárván azt maga a lejátszott anyag legyne a rossz. Az LG-n, a web os nevű "csoda" rendszer fut, amire letölthető a netflix app, és amivel, nincs lipsync probléma.
-
hitman77
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1267 üzenetére
Értem, köszönöm. Akkor ezek szerint megjelenik mint eszköz a Spotify telefonos alkalmazásban. És nem is kell addig sem a TV amíg elindul az eszköz. Jó hír!
Ja még annyi, hogy ugye Plex meg ilyenek nem okoznak gondot neki? -
LouiS22
veterán
válasz
Mezga Aladár #1223 üzenetére
Bocs, de egy alapvetően filmezéshez használt, főként arról szóló folyamban rejtélyesen kérdezgetsz, mégis miből találja ki az ember, hogy mit szeretnél? Nem vagyok Sherlock Holmes. Nem a kérdésed volt rossz, hanem a megfoglalmazás volt hiányos. Miért nekünk kell kitalálnunk, hogy mit szeretnél és ezért miért az van lebaszva, aki ezt szóvá meri tenni?
-
LouiS22
veterán
válasz
Mezga Aladár #1219 üzenetére
Bocs, hogy közbeszólok, de az eszköz tervezői egészen biztosan nem USB kimenetes hallgatásra alkották meg a Shieldet sem, szóval picit vicces, hogy ehhez a gombhoz próbálod varrni a kabátot. Célszerűbb lenne egy erősítő+hangfalak, de legalább egy soundbar vásárlásán elgondolkoznod - így és most csak a füled fogod becsapni.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #1219 üzenetére
Ezt választottam, de a DTS-ből többcsatornás pcm-et csinál. A DD-t azt valóban sztereóban adja, de ezt írja is a kiválasztásnál, igaz a DTS-ről nem nyilatkozik.
-
gyűrű
addikt
válasz
Mezga Aladár #1212 üzenetére
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #1214 üzenetére
Megnéztem most gyorsan, de nem tudom a teszt mennyire releváns. Ha DD volt a forrás akkor két csatornás 48Hz-es PCM-et detektált az erősítő, amennyiben DTS volt akkor 5.1 csatornás szintén 48Hz-es PCM-et láttam.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #1212 üzenetére
ha este lesz időm rápróbálok
-
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1192 üzenetére
Melyik felállásra gondolsz? A Shielden a szerver és NAS-on a médiafájlok? Nálam pöpecül megy. Külföldön is pöpec, mondta a rokon, aki így néz filmeket az én szerveremről. Neki átkódol, mert a sávszélesség korlátos.
Egy ideig én sem voltam boldog, amikor átköltöztem a NAS-ra, előtte direktben volt egy HDD a Shieldre téve, de mióta kikapcsoltam az Opportunistic locking-ot a Win fájlszervizben, azóta rögtön indul minden akár a Shielden, akár a mobilokon nézünk valamit. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1114 üzenetére
Végül letöröltem: nekem nagyon nehézkes volt kezelni a Shield távjával.
Más:
Egy ideje, kb. a 8.2.2. frissítés óta, azt tapasztaltam, hogy a mobilról indítva a Plex lejátszás gyakorta 20-30 másodperces késéssel indul. Azon morfondíroztam, hogy megzavarhatta-e az, hogy a korábbi külső HDD-t lecseréltem külső SSD + NAS-ra. Míg az első esetben a szerveradatok és a médiatartalom is a HDD-n volt, addig most csak a szerveradatok vannak az SSD-n, a médiatartalom a NAS-on. Gondolkodtam az SSD cache aktiválásán (bár nagy méretű fájloknál nem segít, csak növeli a memóriahasználatot, a jobban értesültek szerint), új switch é wifi router beszerzésén, link aggregation bekapcsolásán.
Végül az Opportunistic Locking kikapcsolása segített a NAS SMB fájlszervíz beállításainál. Most már csak 1-2 másodperc kell egy film indulásához. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1114 üzenetére
Köszönöm, Kodi alól sikerült. Távirányítóval kezelni eléggé nehézkes. Nem látszik pl. hogy min áll.
Lehet megpróbálom a Plexampot ezen módszerrel, hogy milyen lesz. Az is bitperfekt. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1111 üzenetére
Hol? Windows alól nekem a windows-ra telepítené.
Szerintem nálad van külön fájlkezelő a Shield-en, mert hiába választom ki a Downloads mappát, nem mutat meg belőle semmit. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1108 üzenetére
Akkor legyek béna: mivel telepítesz?
-
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1104 üzenetére
Gondolom csak sideload-ként tehető fel rá...
-
peti85
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1089 üzenetére
Nekem 2015-ös Shield van és egy még sokkal régebbi Pana plazmám (aláírásban látható). Amíg nem volt soundbar-om, addig direktben a TV-re volt kötve a Shield és nem volt hangformátum problémám. Neked milyen Pana plazmád van pontosan? Nincs esetleg hozzá firmware frissítés?
-
XZoli
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #1096 üzenetére
HDMI kábel minősége?
-
XZoli
aktív tag
válasz
-
djnice
veterán
válasz
Mezga Aladár #1093 üzenetére
Lehet nem adja át rendesen a TV a lejátszó felé az EDID info-n keresztül hogy mit tud, ezzel felül lehet bírálni. Kölcsön tudom adni az enyémet egy próbára ha Pécs felé jársz.
-
tomp
félisten
válasz
Manuálisan se tudod megadni? Nálam a TCL TV-vel csak a Dolby-t ismeri fel automatán. Manuálisan viszont az összes hang típust be tudom jelölni mivel valójában az összeset ismeri a TV.
-
djnice
veterán
válasz
EDID Feeder? [link]
-
djnice
veterán
válasz
Mezga Aladár #1066 üzenetére
Erre csak az Nvidia tudna válaszolni, próbálkoznak, eddig nem sikerült nekik.
-
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #931 üzenetére
Nekem a távolabbiban van (jobb oldali, szemből nézve). Azonnal felismeri.
-
LeMiki
tag
válasz
Szia,
Érdekelne, hogy miért is kell bele USB dac? Azt hogy és mire használod itt?
(nem ismerem ezt az USB dac témát, ezért kérdezem)
-
tomp
félisten
válasz
Igen, nem egyforma a 2db USB! Ez a Samba megosztásnál is látható mivel csak az első USB-vel működik amit ki is ír ha a másikba van dugva a HDD.
-
Terenszhill
csendes tag
válasz
Mezga Aladár #914 üzenetére
Nem.
-
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #818 üzenetére
Megnéztem:nekem 192kHz-et ír ki dac-om. És ez független, hogy mp3 vagy 24/96 FLAC a fájl. Próbáld meg újraindítani, néha csak az segít rajta.
-
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #818 üzenetére
A bitmélység általában 24. Ezek szerint visszatér az android alap 24/48-ára. Majd megnézem a másik dac-ommal, az kiírja a frekvenciát.
A gyorsmenüt én is tudom, de egyéb dolgok miatt úgyis oda kell menjek a dac környékére. Ezt szoktam meg.
+1: ha hosszú zenelejátszásba kezdesz Plex-szel, akkor vigyázz az automatikus kikapcsolási idő beállításokra. Ugyanis lazán kikapcsol zene közben. Volt pingpongom az Nvidia és a Plex támogatási fórumon: a másik oldal a hibás, ez volt mindkettő álláspontja. -
bigacsiga962
tag
válasz
Mezga Aladár #821 üzenetére
azz rendbe van hogy kilép a frissitésből de a könyvtárakba továbbra se enged mindegyik melllett ott a sárga háromszög
-
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #802 üzenetére
High Quality Stereo-ra állítottam. Így a DAC úgy érzékeli majd, hogy 24/192-es kódolás érkezik felé.
Mint írtam Plex-et használok. Mind filmre, mind zenére. Shield a Plex szerver, a filmek, a zenék és a Plex szerver adatbázis külső vinyón (tapasztalataim alapján inkább javaslom az SSD-t erre, mint a normál vinyókat, ha a Shield a szerver).
Nekem, nekünk a családban nem jött be a Kodi kezelőfelülete, valamint néhány filmet nem ismert meg (kb. a sorozatok harmadát), mint önálló fájlok sem.
+ infó: ha USB DAC a hangkimenet, akkor mindent azon küld át. A filmeknél is. A kép HDMI, de a hang USB. Ilyenkor elég kihúzni a DAC-ból a kábelt (vagy a Shieldből, ha ott jobban elérhető) és visszavált a hangnál is HDMI-re. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #795 üzenetére
Lassan leesett
: vettem egyet, de annyival nem éreztem jobbnak a hangot., hogy a macerát (külön táp +1 HDMI) megérje.
+1: Ha 4K filmeket nézel (én nem), akkor nem fogod, ha a kütyü aktív (1080p-t tudnak biztosan).
+2: optikai kimenetük van, ilyen bemenet kell a dac-nál is (az enyémen speciel van), nem USB. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #795 üzenetére
Mármint a Shield-re gondolsz? Az van. HDMI-s erősítőm nincs, sem soundbar-om. Én Plex-szel játszom a zenéket és egy belépő USB dac-cal. Egyébként nem rossz a hangja USB-n.
Most üzemeltem be a Roon-t (még ízlelgetem, van még 2 hónapom kitalálni, hogy előfizetek-e), annak jobb hangja van. Igaz, az nem a Shield-en fut. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #788 üzenetére
Nem. Vagy side loaddal letöltesz másik lejátszókat (pl. MrMc), vagy HDMI-n küldöd ki a hangot.
Mint Android készülék 24/48 az alap jelkiadás USB-n. De van lehetőséged 24/192-re fellőni, de akkor a 320kbps mp3-at is így adja ki. -
Terenszhill
csendes tag
válasz
Mezga Aladár #720 üzenetére
OK, köszi! Megpróbálom...
-
Terenszhill
csendes tag
válasz
Mezga Aladár #717 üzenetére
Vagy milyen beállítást kéne használnom?
-
Terenszhill
csendes tag
válasz
Mezga Aladár #717 üzenetére
19 megy nálam is, de sajnos nem jó.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #708 üzenetére
Mennyi ideig tart a frissítése, már vagy 20 perce csinálja a 8.2.1 képernyőn...
Vagy ez itt most lefagyott?
-----
most olvasom az első hszt a shield oldalon, hogy beragadt frissítéskor nála is, na ilyenkor mi van, ha áramtalanítom akkor esetleg tégla lesz?
Komolyan, ezek is egyre balf...szabbak!
-------
Jah látom közben, rejtve volt a válasz, hogy vissza gombot kell nyomni, -
fPApi
őstag
válasz
Mezga Aladár #687 üzenetére
Köszi! Melyik szolgáltatónál?
LouiS22: Persze, csak tudni szeretném, hogy tud többet, mivel olvastam olyan visszajelzéseket is, hogy gond van a sebességgel. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #580 üzenetére
Ezalatt mit értesz, vagy hogyan, hogy lejátszható?
Milyen, melyik Matrix ez pontosan? -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #579 üzenetére
Mátrix Bd végre lejátszható, időre ugrás nem megy.
-
peti85
senior tag
válasz
Mezga Aladár #565 üzenetére
Igen, ez ennyit tud. Két plusz kattintás. Mivel nem érhető el Play Áruház-ból így nem fog teljesen automatikusan frissülni. Nem tudom hogy alternatív app áruház elehető-e Android TV-re meg hogy abban egyáltalán benne van-e a Smart Youtube, de kétlem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #548 üzenetére
Hogy kihagytam a fejlesztői részt, arra gondolsz?
Ettől még a cx-en egyszerűen borzalmas ez a freki váltás. Elindítom a filmet és több másodpercre sötét lesz a kép majd végre kép...álló egy-két másodpercig majd elindult, de a hang is csúszott gyakran.
Milyen tv-én használod, nálad is így működik, hogy sötét lesz a kép több másodpercre?
--------------
És amit az előbb írtam, hogy lehet, hogy az AG9 ugyanilyen/ugyanezzel a rendszerrel teljesen tökéletes a netflix? Mi a különbség, hogy shield-en ehhez RR-re van szükség?
------------ -
Mankó
veterán
válasz
Mezga Aladár #446 üzenetére
A linken lévő képek alapján állítottam be, csak mutatja a 23.976-ot, de nem vált így sem. Mi lehet még a gond?
A Netflix default 23.976-nak nem találtam lehetőséget, azt hogy lehet?
HboGo se vált, marad a 4k 60 Hz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest