- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olympos
aktív tag
válasz
Pro!Petya #3254 üzenetére
NAS! Na ez érdekel.
- Nekem Thecus n2560 NAS-om van, de a legújabb h.265 HVEC filmek már kifognak rajta, miközben a TV-meg röhögve lejátsza, ha közvetlen USB portra dugom a külső vinyót.
- A NAS tudja az SMB-t, a TV-meg nem, így ezt a pár filmet nem tudom lejátszani a NAS-ról. -Az LG TV rootolása SMB aktiválás miatt lehetőség lenne, de nem jött össze; örültem, hogy a Homebrew felment vele együtt a Moonlight-al root nélkül.
- Jelenlegi NAS-omat szeretm, de ha kell valami extra, akkor mélyen bele kell mennem a nagyon régi Fedora linux parancsokba, és mikor nincs repo, akkor feladom.Szóval az nVidia Shield Pro-t hogyan tudod "NAS"-á alakítani?
Vagy Te is úgy érted, hogy egy másik NAS-t kezel? Vagy csak egy USB-s vinyót kötöttél rá? -
Olympos
aktív tag
válasz
Pro!Petya #3251 üzenetére
kipróbáltam és tényleg müxik ez a moonlight projekt. (...persze, hogy működik, csak nekem újdonság...)
viszont ha szoftveresen meg lehet így oldani, az LG tv Homebrew alkalmazásai között ott a Moonlight, és meg is oldja a streamelést....akkor az nVidia Shield hardware-e mit ad/adott volna az egészhez?
-
gyugyo79
addikt
válasz
Pro!Petya #3232 üzenetére
Én úgy tudom, hogy egyetlen hivatalos streaming szolgáltató sem küzdött ezzel android TV alá
Mind adja ahogy adja a tartalmat és nálad az szerencsés esetben jó szerencsétlenben meg nem (egyezik a kijelzőhöz beállított Hz -el ők nem kezdeményeznek kép frissítés változtatást). Ha nálad 23,976Hz -re van állítva a Shield azzal lefeded a többinél a tartalom jelentős részét.
Nem véletlen van a MATCH FRAME RATE (BETA) vagy volt előtte a meg azóta is a Refresh RateA PLEX és a KODI meg még jó pár app készítője leprogramozta, hogy a tartalom alapján váltsa a kijelző beállítását (Android 6.0 óta ez lehetséges).
Android 12 -től van egy "Display.Mode" API amivel ez egyszerűen megoldható elvileg. A google kütyüire már ez elkezdett kijönni ez a verzió(ahogy olvasom, hogy örülnek neki) de még ott sem halottam róla, hogy bárki a nagyobb szolgáltatók közül beállította volna ...
Meg van ez is ami lehet csak városi legenda:
Más eszközön amin bevezették volt olyan, hogy annyi visszajelzést kaptak, hogy valami hiba van mert sokakat a freki váltás maga amikor megtörtént jobban zavart mint az, hogy hogy játszódik le a tartalom utána, hogy kikapcsolták és opciósan lehetett utána bekapcsolni ... -
gyugyo79
addikt
válasz
Pro!Petya #3153 üzenetére
Közben mást keresve belefutottam abba ahol olvastam róla. (Az a fura, hogy ez még mindig az aktuális szerintük)
support.plex.tv -using-hardware-accelerated-streaming
Ide vonatkozó rész:
Special devices
Some specific devices make use of Hardware-Accelerated Streaming by default. These are special cases, in that an active Plex Pass subscription is not required for the functionality.
NVIDIA SHIELD WD My Cloud Pro PR2100 WD My Cloud Pro PR4100
Tip!: On these specific devices, a Plex Pass subscription is not required. Hardware-Accelerated Streaming is turned on by default for everyone on these devices. -
morfondőr
addikt
válasz
Pro!Petya #3139 üzenetére
Kodival megint csúszott a hang 1080p + TrueHD-Atmos sáv mellett, ezért mérgemben felraktam a Plex-et. Egy pár órát eltöltöttem a konfigurálással, de most oda jutottam, hogy tökéletesen muzsikál! (kopp-kopp). Köszönöm a tippet!
Egyelőre a Shield-en van a szerver, de NAS-on az adat. Azon morfondíroztam, hogy esetleg nem lenne-e jó a NAS-ra tenni a szervert? Egy régebbi Qnap TS-231 NAS-t mennyire terhelne meg a szerver, ha tiltva van a transcoding? Vagy olyankor elhanyagolható a "gépigény"? A Shielden is kikapcsoltam a transcode-ot, eddig nem hiányzott semminek.
-
gyűrű
addikt
válasz
Pro!Petya #3148 üzenetére
Itt a github link.
Itt vannak a különböző buildok. FireTv, ATV, martrix stb. -
morfondőr
addikt
válasz
Pro!Petya #3119 üzenetére
Nálam is voltak problémák a Kodi-val, de egyszer próbaképpen átváltottam az egész Kodit (főmenüt, mindent) 24hz-re, így csak akkor vált frekvenciát, ha indul az app. Ezután megszűntek az anomáliák. Hozzá teszem, hogy sajnos nálam a tv se dv-t se hdr-t se 4k-t nem támogat, de a filmekből a 4k-s 60-70-80 gb-os változatokkal teszteltem. Persze ha nem 24fps-es a film, akkor megint lehetnek gondok, de ahogy néztem a nagy többség az. Egy próbát megérhet.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Pro!Petya #3119 üzenetére
Én végső esetben akkor ezt nézném meg, hogy összehozható e. Nem tudom van e még és működik e de jó régen láttam működni .
https://kodi.wiki/view/External_players
https://kodi.wiki/view/HOW-TO:Use_external_players_on_Android
Így Kodiból hívnád meg a vimu -t vagy azt a lejátszót ami az adott fájlhoz a legjobb ha forrás azt kívánja meg. Tehát lejátszás indításáig megvan a KODI felület és a lejátszás meg az adott lejátszóban indul ... -
morfondőr
addikt
válasz
Pro!Petya #3114 üzenetére
Azt olvastam, hogy ha maxra állítod a cpu-t, akkor csak annyit tesz, hogy nem veszi vissza az órajelet, ha nincs terhelve, hanem végig maxon tartja. Ha optimalizált, akkor meg vissza veszi ha nincs terhelés. Így semmivel sem lesz több a teljesítmény, mert mindkét beállításnál ugyanannyi a max órajel, cserébe jobban fog melegedni és többet fogyaszt.
-
gyűrű
addikt
válasz
Pro!Petya #3102 üzenetére
A gyökérkönyvtárat hozzáadod a médiatárhoz , beolvastatod, aztán már csak a borítóra kell kattintani , ott már nincsenek mappák..
-
LógaGéza
veterán
válasz
Pro!Petya #3100 üzenetére
Én Jellyfin + JustPlayert használok, most találkoztam egy problémával, hogy .ts formátumú DV nem megy vele - valamint néha elcsúszik pause után a kép+hang, de egy visszatekerés után jó újra.
Tudja valaki esetleg, hogy TS-ből hogy tudok MKV/MP4-et csinálni úgy, hogy megmarad a DV?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged