- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
válasz
Gabesz87 #3762 üzenetére
Hiába csomagolod ki, a shield+kodi kombo nem fogja kezelni. Sem a hardver sem az app nem támogatja a 3D lejátszást. Mielőtt nekiállnál blu-ray lemezeket írni nem árt tisztázni, hogy a lejátszód, a tévéd és a hozzá kapott szemüveg tudja a 3D formátumokat kezelni vagy sem. Ha igen akkor melyiket? Csak SBSt (gagyi) vagy natív MVCt is.
-
intuicio
aktív tag
válasz
Gabesz87 #3636 üzenetére
És én is! Azóta minden szuper az eszközzel. Nekem is olyan problémáim voltak a régi masinával, hogy a wifi eltűnt, a távirányító hol ment, hol nem, nem reagált semmire stbstb
Plex a legjobb akkor is! Én most vettem egy LG C4 65" tv-t, és iszonyatosan jól működik a shield+plex+DV. -
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #3644 üzenetére
Még ilyet, mára is jutott valami meglepetés. Tegnap kaptam egy sms-t, hogy Fedex csomagom érkezik. Gyanús volt, mert az sms előzményeiben láttam a typic spam üzenetet, hogy a rendőrségnél van ennyi meg annyi tartozásom, itt a link. Úgyhogy tutira vettem, hoyg ez is spam. Volt is link benne.
Ma reggel volt egy nem fogadott hívásom, és most hívtak a Fedextől azon a számon, hogy Hollandiából csomagom jön ma, az nvidia-tól
Azt nem tudom, hogy vajon kompletten egy új gép, vagy csak adapter. Majd kiderül. Mindenesetre eszement gyorsak voltak. -
gyűrű
addikt
válasz
Gabesz87 #3639 üzenetére
Az tök mindegy hogy feláll e a szőr rajtad, attól még igaz. Bugxperience, ez a hivatalos neve.
Sose volt még frissítésnek akkora bug listája mint azoknak..
Neked más az igényed, nem tudod vagy nem akarod megtanulni beállítani a kodit, a te dolgod.
Sokat szenvedtem vele hogy működjön a 8.2.3 után is de nem volt sosem jó.
Az ajánlatom áll, megkapod egy olyan amlogicos boxért bármikor. 🙂ui: @tomp miért nem plexet futtatsz rajta ?
hátha azzal jó lenne -
gyűrű
addikt
válasz
Gabesz87 #3634 üzenetére
Én a Shield prot csak porfogónak tartom.
Mondjuk nem használok plexet, mert buta mint a föld, és meg sem közelíti a kodi tudását, még csak testre se szabható.😂
McDonalds hamburger ...Csak azért nem adtam még el mert sokat szenvedtem hogy a hirhedt bugxperience verziókat a stabil 8.2.3 ra visszaállitsam. Évente 2szer bekapcsolom hogy él e még. De már sose nézek vele semmit.
CoreELEC helyi lejátszásra, homatics-ok vagy firestick a Streamingre.
De ha van egy amb6+ od vagy egy minixed akkor cserélek veled és lesz még egy Shield pród.. -
morfondőr
addikt
válasz
Gabesz87 #3636 üzenetére
Ne haragudj, de nem akarok úgy járni, ahogy te!
Nagyon úgy néz ki hogy hosszú-hosszú távra kell tervezni a Shield-el, mert nem igazán akarnak hasonló eszközt kiadni.
Egyébként én nem vennék mérget rá, hogy táphiba, ha már rövid ideig működik és utána kapcsol le. Én bootlooppal adtam le a tápnak azóta sincs baja. Egy próba erejéig ha van a közeledben másnak is egy Shield-je, akkor gyorsan kiderül. Én Kalocsán tudlak fogadni, ha esetleg. -
morfondőr
addikt
válasz
Gabesz87 #3634 üzenetére
Két éve jártam hasonlóan, behalt a Pro-n a wifi és BT kb. egy hónapra, miután használtan megvettem. Újra flasheltem a romot is, de nem segített. Elpanaszoltam a supportnak és mindenféle számla vagy vásárlást igazoló dokumentum nélkül (annyit írtam azért hogy másodkézből való) felajánlották a cserét. Kifejezetten kérték, hogy csak a készüléket küldjem tartozékok nélkül, úgy is tettem, jött érte a futár aztán vagy két hétig csönd. Rákérdeztem, hogy mi van, rövid idő múlva jött a jelzés, hogy küldik. Kézhez kaptam egy bontatlan dobozt, minden tartozékkal! Így most van egy tartalék tápom és távom is.
Remélem te is így fogsz járni! -
Imi1981
veterán
válasz
Gabesz87 #3365 üzenetére
Röviden tömören sz@r az egész gyári match frame rate ! Komolyan írom! Kb használhatatlan a funkció! Érdekes hogy még Android 8-on jobbnak tűnt régen de lehet nem jól emlékszem.
A refresh rate alkalmazással még meg lehet oldani olyan beállítással ,hogy váltson frekit de videó leállításakor ne álljon vissza defaultra a freki és így maximum egyszer áll le a lejátszás frekiváltáskor mert másodjára már ugye rá van állva arra a frekvenciára ami kell a videóhoz. Így se profi de legalább használható ! Így ha szerencséd van elsőre vált vagy elsőre leállítja de második indítására már megy a megfelelő frekvencián. Én így használtam régen de nekem már ez nem működik nálam (frissítés óta) valamiért úgyhogy szinte ugyanaz ezt a beállítást használom azzal a különbséggel, hogy manuálisan választom ki a megfelelő frekit a gombnyomásra előjövő listából. Sajnos ez ilyen. Szerintem megoldható lenne ez mivel amazon fire tv 4k Maxon például az amazon Prime videó gond nélkül vált frekit automatikusan! Shielden semelyik streaming nem vált normálisan automatikusan frekit az amazon Prime sem! Kodiban váltanak automatikusan de az meg más miatt nem az igazi mert kényelmetlen és lassú és körülményes a használata (na meg máshogy értelmezi mikor van vége a filmnek/sorozatnak mint a gyári alkalmazás) de ha megbarátkozol vele egész jó alternatíva a gyári app helyett. Én szeretem a kodit de streamingre nekem nem jön be.Szerintem amúgy tök jó Tv box a shield csak ezt a frekvencia váltás oldanák már meg. De nem igazán foglalkoznak vele sajnos.
Más téma. Android 12 frissítés lesz vagy nem lesz? Régen olyan hírek mentek, hogy lesz de azóta csend van. Lehet , vagy inkább csak reménykedem hogy az idővel megoldaná ezt a freki váltás problémát.
-
gyűrű
addikt
válasz
Gabesz87 #3334 üzenetére
Azt hittem van nfs megosztásod, ha nincs akkor smb. Igen sima vanilla kodi, nem maven. Semmi plex, a szervert úgy értem. Csak az advancedsettings legyen a kodiban, gondolom eddig is volt.
@Saughassy alig mutatóban van hdrplus tartalom, nekem vannak olyan lejátszóim, de sample is alig van hozzá.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
Gabesz87 #3334 üzenetére
A cső verzio sajnos Plexszel nem tudja a 4k HDRt, csak ha olyan a csillagok allasa. Keves a memoria, vagy a 32 bites OS, de a lenyeg, hogy a PRO okes. En is mar reg vettem volna egyet, csak nekem kellene a HDR10+, azt meg semelyik nem tudja. Tenyleg vicc hogy tovabbra sincs nincs egy minden szempontbol (streaming, lejatszas, HD hang, HDR10+) hasznalhato lejatszo.
-
LouiS22
veterán
válasz
Gabesz87 #3331 üzenetére
Hiányzó infók:
Shield hálózati kapcsolata kábel vagy wifi?
Hangsávval mi történik? Passthroughban megy egy erősítőbe, az elvégez mindent, vagy esetleg szerveroldalon transzkódolás történik?
Kodiban hálózati kapcsolat mi? NFS/smb?Bocs, közben látom, hogy Plex is van ebben az egyenletben. "direktben" próbáltad csatolni Kodiba (Plex nélkül)?
-
Saughassy
aktív tag
válasz
Gabesz87 #3195 üzenetére
Az LMS a Logitech Media Server, anno a Logitech (Slimdevices) Squeezebox hardveres halozati zenelejatszo sajat szervere volt. Azota a ceg eladta a jogokat a Logitechnek, aki par ev fejlesztes utan kinyirta az egesz palettat.
A szerver viszont annyira jol sikerult, hogy "civilek" azota is fejlesztik, de mar nem csak a regi hardvereket tamogatja, hanem a Chromecastet, upnp, Sonos vagy barmilyen mas eszkozt is. Termeszetesen irtak eredetei Squeezbox player hardver emulaciot Raspberryre, ESP32re meg ki tudja meg milyen lowcost cuccra is, szoval igen valtozatos es koltseghatekony okoszisztema alakithato ki. Termeszetesen ezeket (vegyesen is) tudja multi room uzemmodban, szinkronizalva is megszolaltatni.
A kezelofelulet webes, regen csak a karbantartashoz volt jo, ma mar annyira kitalaltak, hogy mobilon sem erdemes kulon appokkal bohockodni, bongeszobol tokeletes es hatekony.
Pluginrendszeru, opensource, nagyon aktiv communityvel, szoval minden megoldhato egy kis talalekonysaggal. -
Saughassy
aktív tag
válasz
Gabesz87 #3195 üzenetére
A CueSplitter egyszeru mint a faek, a mellekelt cue fajl alapjan egy kattintassal szetkapja a lemezt kulon es jol elnevezett track fajlokra.
HA jo a cue file.Altalaban azon lehet elhasalni, hogy a cuet a grabbelt wav alapjan generaltak, igy arra is mutat, ezert aztan a CueSplitter hibaval megall. Vagy elobb szetkapod a tomoritett fajlt wavra, vagy egy sima Edittel atirod a cueban szereplo hivatkozast ape/flacre.
A .iso veguekkel mar nem is tudom mi a szitu, regen sodort olyan felem az elet... ja igen. azt siman mountolod, aztan a virtual diszket ugyanugy legrabbeled egy jol beallitott EAC-val. (Szoval ne eroltesd az .ISOt -
Pro!Petya
addikt
válasz
Gabesz87 #3109 üzenetére
A Maven build-el lesz valami. Pl nálam hangsáv váltásnál fagyogat sokat , tekerésnél ritkábban de annál is előfordul. Persze csak egy két filmnél. Már mátrix alatt is csinálta.
Most a legújabb és legbosszantóbb hogy a félbehagyott filmet nem tudja elindítani. Igaz ez most csak egy filmre vonatkozik.
Ezzel pl eddig egyáltalán nem volt gond. Természetesen hogy az az egyetlen mese amit a gyerek naponta egyszer meg szeretne nézni ...
( PAW.Patrol.The.Movie.2021.2160p.WEB-DL.HDR10+ Dolby.Vision.SL.DDP.5.1.h265)
Akárhova tekerem, akármelyik hangsávval , nem engedi a lejátszás folytatását. Természetesen ha elölről indítom azzal nincs gondja.
/Legutobbi maven nexus build./ -
-
gyűrű
addikt
válasz
Gabesz87 #3109 üzenetére
Itt az a válasz volt, hogy a hdmi passtroughnál a kodiban audio iec repackert átállította raw-ra, és jó lett..
Vagy nézd meg az eredeti 19-es fandangó builddal. -
peti85
senior tag
válasz
Gabesz87 #3074 üzenetére
Én is jártam így hogy elfogoyott a SHIELD belső tárhelye. A Kodi médiatár thumbnail kezelése okozza. Nem takarít maga után, de erre vannak kiegésítők. Én a Rock Cleaner-t használom. Ütemezetten kitakarítja a thumbnailjeit a már törölt médiáknak. Amióta feltettem nincs ilyen problémám.
Én Confluence skint használok.
Ha teljes képernyős lejátszásból visszalépsz, akkor a bal oldali helyi menüben van "Teljes képernyő" lehetőség, ami visszavisz a videolejátszáshoz, vagy visszalépkedsz a Kdoi füképernyőre és ott is megjelenik egy médiavezérlő sáv ha van háttérbeli médialejászás, itt szintén van "Teljes képernyő" gomb. -
gyűrű
addikt
válasz
Gabesz87 #3076 üzenetére
Abban a felszínben van egy olyan beállítás ami ilyenkor leállítja.
Felszín>általános>filmlejátszás a háttérben. Ezt off-ra tenni.
Egyébként pedig a back gombnál a nyomogatás után egy négyzet ikon négy sarka, ami visszateszi a video osd-re. Ez az oldalsávban, és a főmenüben, fennt a keresés gomb mellett jelenik meg.. -
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #2966 üzenetére
Tököm tele van már lassan, nekem másféle problémám van, megint ugyanaz, mint pár hete. Maven Kodinerds egyszerűen nem indul el, villan egyet, fekete képernyő, és visszalép a Shield kezdőoldalra. Kodi újretelepítés segít, de hát na. Most komolyan, ez a megoldás, hogy mindig telepítsem újra? Érdekes módon mondjuk ezt dec. előtt eddig még nem csinálta soha. Lehetséges, hogy a fent lévő Kodinerds bug-ja? Most 20221207-ei verzió van fent. Láttam, hogy van fent újabb, tegnapi update, felteszem ma, aztán meglátjuk, hogy muzsikál.
-
PpenoO
őstag
válasz
Gabesz87 #2968 üzenetére
Baj nálam nincs jelen esetben mivel ellentétben veled, én tisztában vagyok azzal milyen áldozatokat hoznak azok az emberek akik ingyenesen fejlesztenek/javítgatnak applikációkat a nagyérdeműnek és emiatt tisztelem minden erőfeszítésüket amit az ügy érdekében tesznek. Pontosan ezért eszembe nem jutna ócsárolni bárkinek a munkáját azért mert éppen valami nem működik. Teszem hozzá, ebben az esetben az RTL platform változott, az appal semmi gond nem volt a váltás elött.
Az arcommal kapcsolatban meg ne csodálkozz, amilyen az adjon Isten...
Hogy lásd, egy jó szándékú fórumtaggal van dolgod, a Kodinerdses kérdésedre a válaszom a következő. Nem találkoztam sem ebben sem a Kodi-s topikban ilyen hibával. Lehet elállítottál valamit magában az appban vagy esetleg az Androidban. Megpróbálhatsz egy cache, végső esetben egy data törlést (ilyenkor a kodis beállításaid/addonjaid elszállnak).
-
-
konigjanos
senior tag
válasz
Gabesz87 #2865 üzenetére
szedj le másik release-t.
Más: a hálóban a hisense tévén a mai napig szar a plex app, elindul a lejátszás, és kilép memória hibával. A hisense cseszett válaszolni a levelemre egy hónap alatt, így vettem oda egy Firestick 4k max-ot, és baromi jó. 20 e körnéykén volt, dolby vision, nagyon baró távkapcs, atmos hang, és beépített alexa. jó alternatíva lehet akár egy shield helyett is. -
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
Gabesz87 #2757 üzenetére
Én írtam múltkor, hogy cső verzión nálam se jó. Ugyan így csinál android 11 óta! Kiírja szépen a frekit de nem vált. Android 8-on tökéletes volt. Nagyon bánom, hogy frissítettem
.
Lehetséges, hogy nálad sem jó ha android 11 van fent neked. De persze lehetséges beállítás probléma is. -
tomp
félisten
válasz
Gabesz87 #2733 üzenetére
Nálam mostanában a refresh rate app használhatatlan a netflixel. Oké frekit vált, de levált 1080p-re. Oké beállíthatnám fix frekire de a netflix minden tartalmát eltérő képfrissítéssel adja...
Én teljesen átálltam Kodira. Netflix kiegészítőt felraktam és tökéletes. Mindig vált frekit, 4K-n megy azonnal, Dolby Vision is megy.
Néha kiír valami MSL error-t de olyankor a kiegészítő beállításaiban kell egy ESN visszaállítás és már megy is. -
Imi1981
veterán
válasz
Gabesz87 #2726 üzenetére
Kodira van a hivatalos plex addon az elég szép! Egy új felületet tölt be (plexes felület de nem ugyan olyan mint a plex alkalmazás). Ha beallítod rendesen az is jól működik (legalábbis full HD tévén én csak azon tudtam tesztelni) ) . Kodi repostoryban a videó kiegészítők között találod.
-
Imi1981
veterán
válasz
Gabesz87 #2715 üzenetére
Én csak mobilról szoktam shield-re és vissza másolni smb-n keresztül de ez sokkal lassabb lett. Már maga a csatlakozás is lassú lett de a másolás sebessége is lassabb lomhább mint volt. Plexnek ehhez szerintem nincs köze de nem értek annyira hozzá.
redingitell
Ezt én is felrakom. Rosszabb már csak nem lesz 😄 . -
Imi1981
veterán
válasz
Gabesz87 #2359 üzenetére
Kapcsold ki a képernyővédőt a beállításokban (nem kodi beállításokban hanem android beállításokban). Szerintem ilyenkor kilövi memóriából a kodit és ezért nem tudod folytatni (sz@r a memoriakezelése a shield-nek legalábbis a cső verziónak) . Amúgy ha nem pause - t nyomsz hanem stoppolod a lejátszást akkor mindenképpen tudod folytatni (ha kilövi memóriából akkor is) .
-
gyűrű
addikt
válasz
Gabesz87 #2357 üzenetére
Itt, ebben a topicban az addon készítője, oda tedd fel a kérdésed. Én csak megadtam a kódot az említett oldalon, amit összekapcsolt a fiókommal.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
Gabesz87 #1923 üzenetére
Nálam teljesen jól működik a Denon-Shield-Panasonic combo.
A shield távirányítója bekapcsolja az erositot, működik a hangerő is.
Ha külön bekapcsolom a tévét, akkor nem kapcsol az erősítő és passthroughval lehet shieldet nézni, ekkor a tévén van hang is. (Egyébként ugye mute-olja) -
LouiS22
veterán
válasz
Gabesz87 #1907 üzenetére
Sambán felcsatolod PC alá a Shieldet és gyakorlatilag látod meghajtóként a belső tárhely teljes tartalmát. Meg lehet oldani, hogy kimásolod a megfelelő mappákat és fájlokat, de ehhez tudnod kell, hogy mi az, ami nem fog problémát okozni és mi az, ami igen. Ha lesz egy kis időm, akkor megnézem, hogy Shielden mi a pontos mappa és hol van (gondolom itt is .kodi nevű mappa mint linuxon, de erre nem esküszöm meg. Ha igen, akkor ott látni fogod a meglehetősen beszédes nevű mappákat és fájlokat). De tényleg csinján kell ezzel bánni, mert több kárt (értsd: FC) okozhat, mint eredményt. Gyakorlatban fél óránál tövább nem tart szűz telepítés után újra belakni egy kodit (igen, én is utálom
).
A másik kérdésedre mintha korábban válaszoltak volna és ott az volt, hogy nem, nem kell leszedni (olvass vissza, lehet, hogy én emlékszem rosszul).
-
gyűrű
addikt
válasz
Gabesz87 #1713 üzenetére
A shieldet rákötöd direktbe a tv hdmi portjára, ekkor már megy a DV is, a hangot meg a másik, HDMI eArc portról vissza az erősítőbe így a HD hangok is mennek, csak az a kérdés hogy a tv tudja-e a HDMI passtroughot rendesen, mert van tv ami csak 5.1-et küld vissza.. vagy pl. az LG-k nem küldenek semmi dts-t..
-
-
LouiS22
veterán
válasz
Gabesz87 #1705 üzenetére
Hosszabban: ahhoz, hogy mindez működjön, minden, a láncban szereplő hardvernek tudnia kell azt, amire vágysz. Nálad az erősítő a gyenge láncszem (régi). Ahhoz, hogy valóban jövőálló legyen az otthoni cuccos, sajnos kicsit mélyebben bele kell nyúlnod a zsebbe
(értsd: kell egy új erősítő, ami kezel minden formátumot, beleértve a DV-t is. Az újabbak, de már a kettővel korábbiak is tudni fogják, viszont ha Denonban gondolkodsz - és miért ne tennéd - akkor alaposan olvass utána, volt némi gyári inkompatibilitási (hardveres) probléma, amit az idei modellekben már biztosan orvosoltak, a tavalyi/tavalyelőttinél viszont egy külső egység kell hozzá és nem tudom, hogy az itthoni viszonyok között ezt milyen formában prezentálja a gyártó).
És nem, ez nem olyan játék, hogy "átengedi". Fogd fel úgy, hogy a határőr sem enged át iratok nélkül, csak mert szépen nézel rá
Ha pedig van lehetőséged, akkor "spórolj" és ne a belépő szintben gondolkozz a váltásnál, hanem menj rá a középkategóriára egyből. A belépőben ritkán lesz benne minden, ami valóban időtálló is. Gondolj arra, hogy 1-2-5 év múlva mi lehet, szükséged lesz-e mondjuk 7-9-11 hangfalra (ennek megfelelő számú bekötési lehetőség), multiroom, stb. Csábító az olcsó árcímke - pláne itthon - de amikor 1-2 év múlva szembejön valami, ami nincs és épp "kellene", akkor baromi idegesítő tud lenni.
-
peti85
senior tag
válasz
Gabesz87 #1659 üzenetére
Igen, ez a probléma. De nincs ezzel sem semmi gond, megoldható. A routereden állíts be egy fix IP címet, amit nem oszt ki a HGW DHCP szervere (pl. 192.168.X.2), az alapértelmezett átjáró a HGW IP-címe legyen. A routereden kapcsold ki a DHCP szolgáltatást. A routeredet a HGW-vel switch porton kösd össze, a WAN portját felejtsd el. Minden DHCP-re vonatkozó beállítást (pl. Address Reservation) a HGW-n kell innentől menedzselni.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #1655 üzenetére
Kábelt próbáltam bejjebb dugni, ill. a hálózati láncban volt egy sima Cat.5 kábel, azt cseréltem 5E-re. Most 1000-et ír. Remélem így is marad. De még mindig nem értem, hogy hiába van fix IP adva neki a routeremben, a Telekomos HGW IP tartományából kap mégis IP-t, ha DHCP-n van, úgyhogy Statikus IP-t adtam meg a beállításokban. Play áruházból le tudok tölteni appokat, viszont Netflix, YT, Internet Speed test, semmi, ami netet igényel, nem megy
WTF?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest