- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
válasz
intuicio #3649 üzenetére
Szerecsére távirányító problémáim nem voltak, wifivel meg nem is próbálkoztam, LAN-al használom.
Gratu a TV-hez! Nekem is 65" van, egy Hisense U8QF. Én is imádom a DV képét! Most épp projektor kiépítésben vagyok. 120"-ra szerenék vetíteni, csak még egyelőre nincs vászon sem (kinézve már kivan), ill. a projektorral is van némi gondom. Külföldön találtam marha olcsón egy régi Infocus fullHD gépet, ami az eladó elmondása szerint lámpacserére szorul, néha nem indul el a gép. Elküldtem batyo-nak, a projektormágusnak, és sajna alaplap hibás, menthetetlen. De az eladó marha korrekt volt, volt neki egy JVC X30-as gépe, ingyen elküldte nekem. Sajna az sem hibátlan, a HDMI hibás, RCA működik. Úgyhogy most ez úton van batyo-hoz, és bízom benne, hogy javítható. AKkor lesz egy szuper kis házimozi vetítőm -
intuicio
aktív tag
válasz
intuicio #3517 üzenetére
Na így 1 hónap leforgása alatt ma írt vissza a zöld manó:
A reklamációt elutasították Kedves Vásárlónk! A dolgok sajnos nem mindig alakulnak úgy, ahogy szeretnénk. Bár minden tőlünk telhetőt megtettünk, a szervizközpont elutasította a reklamációd. Részletes információk:
Az igényelt árut teszteltük a leírt hibára, amely nem jelent meg a szolgáltatásban. A terméket működőképes állapotban, javítás nélkül küldték vissza. A kérelmet a hivatalos szolgálat elutasítja.
@nyátok 3.14csáját azt!Nembaj, visszaküldik, és küldöm is tovább az nvidiának, kihagyva a zöld manósokat.
Mert hogy az anyám véreresébe kapcsolódjak majd megint a távirányítóval a shildhez, ha ez sem működött? De persze nekik biztos működött.. igen, volt hogy nekem is pár napig, aztán jött magától egy restart, és onnantól nem volt jó se a távirányító, sem a wifi-t nem értem el... -
tomp
félisten
válasz
intuicio #3519 üzenetére
SoC vagy az átlagos neve a processzor csak az utóbbi azért nem helyes mert az SoC(System on Chip) tartalmazza a CPU+GPU/VPU+BT/WLAN és egyéb komponenst is. Telefonoknál az SoC-ben van a modem is.
A Shield TV-ben(Pro-ban is) egy Nvidia Tegra X1+ van amit már nem gyártanak. Leálltak vele.SoC hiba: valamelyik része kezd meghalni mert elkezdett hibát generálni.
-
sittes79
addikt
válasz
intuicio #3400 üzenetére
Nem azt mondom, hogy one click egyszerűségű, de nem is agysebészet, én ezt a leírást használtam, sajnos törölték azóta, de ha beírod google-be akkor a tárolt verzió ugyanott van. Kell hozzá egy usb bill, usb-A-usb A kabel meg windows driver és at FW maga.
[link] tarolt verzio, de van egy csomo zoutube vido is fent
hirtelen még ezt találtam
[link]
A lényeg kb
"You can actually perform the downgrade to v8.2.3 right now. I just did it over the weekend and was able to start enjoying my Shield again after getting rid of this god awful v9 update (Android 11)." -
intuicio
aktív tag
válasz
intuicio #3395 üzenetére
Kellett nekem ilyet írnom... Most volt egy kisebb áramszünet, és megint haldoklik az egész távirányító.. Már jó párszor újra is indítottam, áramtalanítottam a shieldet, de nem műkszik a távrecs.. (ugye a távirányítónak semmi baja, hanem a shield adó/vevő egysége haldoklik)
Azt hiszem nem fogok novemberig várni a gariztatással... -
PpenoO
őstag
válasz
intuicio #3381 üzenetére
Nincs a közeledben egy másik shield aminek a távirányítóját kipróbálhatnád? Ha azzal menne akkor egyértelmű a hw hiba. Apropó, volt full factory reset a legutolsó firmware install után? Androidból kiindulva, legyen az telefon vagy bármi, nekem sokszor az a tapasztalatom, hogy kell a plusz factory reset bármilyen install után (akár sima upgrade után is).
-
morfondőr
addikt
válasz
intuicio #3379 üzenetére
Hát ha még van rá garancia, akkor szvsz az Alzánál próbálkozz először, lehet az nV support is oda irányítana ilyen esetben. A beidézett részt azért írtam nekik, hogy kizárjam a szoftveres hibát (egyébként tényleg kipróbáltam több firmware verziót), mert akkor azzal kezdték volna, hogy gyári vissza állítás, meg próbáltam-e kihúzni és vissza dugni, stb. Így egyből elfogadták, hogy hardver hiba.
Nálam a végén már bootloop-ba ment a készülék újraindítás után, fw újra rakás életre keltette, utána megint vissza jött a bootloop. Vagyis használhatatlan lett, de ez gyorsan bekövetkezett azután, hogy a táv meg a wifi végérvényesen elszállt. -
morfondőr
addikt
válasz
intuicio #3355 üzenetére
Amikor jöttek a cuccért akartam csinálni egy factory resetet, utána már csak fekete képernyős bootloop volt. A wifi egyáltalán nem működött egyik firmware-el sem, szóval teljesen egyértelműen hibás volt. Ha ennyi gari van rá, akkor használjátok nyugodtan, ha baja lesz, akkor mehet vissza. Számomra az volt a legnagyobb meglepetés, hogy az Nvidia mindenféle számla és gari nélkül cserélt egy kéz alól vett használt készüléket. Sőt, azt kérték, hogy kiegészítők nélkül küldjem vissza, mert ők is csak a készüléket cserélik, erre kaptam egy full dobozosat! Most két távom és töltőm van!
-
morfondőr
addikt
válasz
intuicio #3352 üzenetére
Hát ha a wifi is elment, akkor valószínűleg úgy jártál mint én. Nekem kb. 1 hónap volt, hogy 3-4x elment a wifi, többszöri újraindulás után állt csak helyre. Volt, hogy egy éjszakányi áramtalanítás után működött. Aztán már egyáltalán nem talált wifit, csak lanon volt hajlandó csatlakozni, közben a táv is többször elment, majd az is végleg. Újraindítás után legtöbbször fekete képernyő és bootloop fogadott. Pár levelezés volt, meg rá kellett kérdezni, hogy mi a helyzet már az új készülékkel, de végül küldtek egy bontatlan új Shield-et. Ha esetleg még itthon garis, akkor lehet egyszerűbb lesz
Ha segít ezt írtam az nvidia supportnak:
Hi!
I have a Shield TV Pro (2019) which was working perfectly most of the time. However sometimes it lost connection to the wifi, and the remote stopped working (usually both happened at the same time). With several restarts the wifi and remote started working again. Couple of nights before I had the same issue, but it won't go away with restarts (no wifi and no remote). With my avr's remote (via HDMI CEC) I managed to navigate in the menus and performed a factory reset. After the reboot, the Shield went past the android logo then got to a black screen and wouldn't go further. I did a factory reset in the fastboot menu (according to the guides on nvidia website), but with no luck, black screen again.
Did some reading and downloaded the v9 firmware from nvidia, flashed it via adb, everything went fine, but I got back to the black screen again. I downloaded a v8 firmware and flashed it too. After that the Shield got back alive but still no wifi (could not find any network during the initialization). Hooked up a utp cable and managed to got through the process, at the end the system prompted me to download the v9.1.0 update. I clicked yes, it updated, everything is working right now, except the wifi.
I spent a day with testing the issue: with lan cable plugged in, the Shield works flawlessly so far. If I unplug the lan cable, the system says that the wifi is off. If I click on restart wifi, the system hang up for a little while and than nothing happens. It still can't see any network. After a restart without the lan cable, the remote stops working too, and the wifi is still off. Restart with lan cable and the remote works again.
(My router is decent and has a good connection to all my devices, also there are several networks around and the Shield won't see any. It says the wifi is off.)
Could this issue be hardware related or somehow the firmware is messed up this badly? Can you give me any advice to resolve the issue?
Thanks for the answer in advance!
Ez pedig a válasz volt:Hello,
Thank you for contacting NVIDIA Customer Care.
This is Ganesh, assisting you with the issue that you are experiencing.
From the issue description, I understand that the WiFi on the SHIELD TV does not work anymore along with the device not responding to the Remote.
Please, do correct me if I have misunderstood.
I apologize for the inconvenience this has caused you, but rest assured I would do my best to assist you in resolving this.
I appreciate your efforts of troubleshooting the device prior to contacting us.
Possible causes of this issue could be due to firmware or device hardware.
However, since you have already attempting resetting the device and manually flashing the firmware, the issue is possibly hardware.
Please help us with the following details to check for repair options on the hardware:
Full Name:
“Ship to”:
Street Address:
City:
State:
Zip Code/Postal Code:
Country:
Phone number (with area code):
E-mail address:
NVIDIA Part Number:
Serial number:
Place of Purchase:
Proof of Purchase: Please attached a copy of the invoice/proof of purchase
Picture of S/N: Please take a picture of S/N from the original box or from the device and attach it to the email.
Looking forward to your response.
Best Regards,
Ganesh
NVIDIA Customer Care.
Note: Please give us a screenshot of the serial number from the device. Below is the path to find it.
Menu -> Settings -> Device preferences -> About -> Status -> Serial Number. . If the device is not powering on or has no display, please provide us a picture of the serial number from the Box of the device.
*Note: Please do not paste the pictures on the e-mail. Kindly, add the files and pictures as attachments. -
morfondőr
addikt
válasz
intuicio #3348 üzenetére
Frissítés után nekem először a wifi ment el, utána a táv. Vissza állítottam régebbi fw-t, hiába. Próbálj végig néhány lehetőséget, hátha, de nálam hardver hiba lett, amit szerintem a frissítés okozott. Utána jártam külföldi oldalakon is, nem egyedi eset sajnos. Nvidia support segített, cserélték: [link]
-
peti85
senior tag
válasz
intuicio #3348 üzenetére
A távirányítóval lesz inkább a probléma, nekem is volt már hasonló. Nem írtad milyen verzió van neked, amit írok 2015-ösre vonatkozik.
Próbáld meg USB-vel rákötni. Ha így müködik, akkor töltsd fel teljesen. Ha nem, akkor le kell resetelni. A háromszög+karika+középső gombokat egyszerre kell nyomni 15mp-ig. -
KION3524
tag
válasz
intuicio #1784 üzenetére
A helyi hálózaton levő eszközöket eléred internet nélkül is. Akkor van gond, ha pl. plex van a nason és nincs interneted. Olyankor nem tudod lejátszani a filmet, hiába van egy hálózaton a nas és a shield. De ha kodival szeretnéd használni, akkor net nélkül is menni fog.
-
ugyes
senior tag
-
sagit
veterán
válasz
intuicio #1413 üzenetére
a megoldás a gondodra, hasonló problémám volt
olcsóbb is mint a linkeltek, hibátlanul müxik shieldel
amazonos rendelésben tudok segíteni ha nem szállítana magyarországra. -
Tengri
senior tag
válasz
intuicio #1413 üzenetére
Szerintem egy Audio Extractor a te barátod
-
beteg
őstag
válasz
intuicio #1404 üzenetére
Én a DS420+ -t vettem meg. 6 gigával és egy db 500-as SSD-t gyorsítónak.
6.2-vel jött, a DS Photo azzal sem működött rendesen, amikor többen akartuk, hogy a telóképek kapásból arra menjenek fel és lehessen bizonyos képeket megosztani egymással. Hol működött, hol nem. Az AWS-be szinkronizálás is megbizhatatlan volt. (Lehet, hogy ez azért az AWS hibájai is.)
Aztán felraktam rá a frissítést 7-esre. Naa. Hát arról nem véletlen írják, hogy még nem kellett volna kiadni.
A Plex támogatottságával is volt valami gondom, már nem emlékszem. (És az is benne van, hogy egyszer csak majd megszűnik, mint az Asustornál, vagy talán a Qnapnál is? )
A kamera szerverem nem tudtam kidobni érte, mert iszonyat drágán adják a licenceket hozzá.
Persze lehet, hogy két SSD-vel és a leggyorsabb vinyókkal gyorsabb lett volna...
Brutál drágán volt egy lassú xarom. 200 kilóból már egy jobb gépet is összerakok, amivel többre is megyek.
Kipróbáltam utána még a DSM-et AWS-ben és Oracle Cloudban. Az sem egy olcsó előfizetéses licenc. AWS-ben a legfikább, legolcsóbb gépen is gyorsabb volt, mint a 420+, de ott meg mintha valami kiherét rendszert adtak volna, a komplett multimedia rész hiányzott belőle. Akkor már egy TrueNAS is jobb.
Na mindegy.De remélem Neked be fog jönni! Majd írd meg!
-
LouiS22
veterán
válasz
intuicio #1409 üzenetére
Jól látod: csak HDMI van. És ennek jó oka van: optikain nem fog átmenn se a Dolby TrueHD se a DTS-HD, az Atmos meg pláne nem.
Az elképzelésed (Shield->4K TV->optikai hang) szintén emiatt fog döccenni. Illetve nekem úgy rémlik, hogy az általad vázolt megoldásnál nemes egyszerűséggel nem lesz hang az erősítőn (cáfoljátok, ha mégis).
-
KION3524
tag
válasz
intuicio #1409 üzenetére
Milyen hangkimenetre gondoltál, ami nem HDMI és nem optikai? Ha analógra, akkor neked valamilyen extraktorra van szükséged, ami a lejátszó és erősítő közt leveszi a hangot a HDMI-ről.
-
KION3524
tag
válasz
intuicio #1404 üzenetére
Szerintem is megveheted. Nekem kb egy éve van NAS-om (918+) és azóta nem használok pen drive-t, telefonról a fotókat automatikusan fellövi a személyes felhőbe, így megszűnt a microSD-n tárolás is, minden ott van, egy helyen. Az már csak egy plusz fícsör, hogy bárhol elérem az összes filmemet. Akár a buszon is tudok nézni south parkot, mert transzkódolja, 480p-re, a 1080-as anyagot. Szülők is megkapták a logint, így nekik csak kliensük van, nem kell tárolni a filmeket 2 helyen.
-
LouiS22
veterán
válasz
intuicio #1404 üzenetére
Nem értem a kérdést. Veszel egy NAS-t, benne két vinyóval. Shielden telepítve a Kodi, SMB vagy NFS csatolással mindent IS tudsz nézni a NAS-ról. Igazából nem is értem, hogy sokan - még NAS-sal is - miért Plexelnek (azon túl, hogy kényelmes). A fenti is kb 2 kattintás és nagyjából 10 perc beállítás. Persze ha valaki otthonról streamel mindent a nagyvilágba mobilra, szomszéd pistinek, akkor más a helyzet.
-
gyűrű
addikt
válasz
intuicio #1342 üzenetére
Router biztos kell... Ilyen bögrehangszórós cuccra rá se néznék.. Inkább gyűjts vmi komolyabb avr-re amit bővíthetsz hangfakakkal később .. Gondolom hangfalad már amúgy is van. Addig is hdmi a tvbe, 5.1 a tvből visszafelé optikán. Először én is hasonló kaliberű avr-n kezdtem, évek alatt lett egy jó kis 11.1 belőle... Nálam a hang legalább 50%ot tesz a moziélményhez..
-
Saughassy
aktív tag
válasz
intuicio #1333 üzenetére
A halozati reszet jol leirtak, a kep meg ugy, hogy a Shieldet HDMIvel osszedugod az erositod egyik HDMI bemenetevel, majd a hazimozi erositod videokimenetet egy masik HDMI vel a tevebe dugod.
Aki nem hazimozizott meg, annak fura lehet, hogy a videojel kozpontja az erosito, de ez a normalis es az oka is megvan.
Szoval minden videolejatszo, (Shield, DVD lejatszo, VHS magno, muholdas belteri, PC, amit akarsz) bemegy az erosito seggebe, es abbol egy darab HDMI megy ki, bele a tevebe. A hangot nyilvan az erosito erositi, de ha nincs bekapcsolva, a normalisabb kepes tovabbkuldeni a teve fele es nezheted erosito nelkul is.
-
gyűrű
addikt
válasz
intuicio #1329 üzenetére
Én mielőtt a 2019 prot vettem, elég sok fórumot átneztem. Biztos hogy nem vennék egy butitott verziót. Akkor a nvidia fórumokon sokan panaszkodtak a csőre hogy elvėrzik a komolyabb 4k remuxokon, és ez nem is változott. 32 bites OS-t használ a cső, a pro meg 64 bitest, ill. 2 vs 3gb ram . . Ez a komolyabb játékoknál pl. már kevés. Ha nem akarsz kompromisszumot filmeknél sem akkor csakis a pro. Olvass el néhány külföldi nvidia fórumot és látod ki mivel szív és mit ajánlanak neki.
-
ugyes
senior tag
válasz
intuicio #1333 üzenetére
LAN kábel a falba/switchbe/routerbe és utána Shield Tároló menüjében csatlakoztatod. Példák a netről itt.
Ha már WD, hasonló árban a gyártótól kicsit nagyobb (igaz recertified)?
Attól függ milyen erősítőd van: ha tud videójelet fogadni és továbbadni a tv felé, akkor előbb erősítő. Ha nem, akkor először tv, majd ha van arc/e-arc csatlakozása oda. B verzió optikai kimenet a tv-ből és be az erősítőbe. De tapasztaltabb fórumtársak majd pontosítják (nekem nincs erősítővel összekötve). -
ugyes
senior tag
válasz
intuicio #1329 üzenetére
Más. Akkor még azt gondolták, hogy a médialejátszó tárolja a tartalmakat, beleértve a játékokat. Most, inkább a hálózatos és/vagy felhős elérés a cél.
Jobb a processzor (egyesek szerint nem annyival), meg még némi polírozás. Lehet a terméktámogatás ezen hosszabb lesz, mint a 2017-esen, de biztosat én nem tudok mondani. -
Saughassy
aktív tag
válasz
intuicio #1325 üzenetére
Oké, emiatt ne aggodj, tudni kell szelektálni a források között. Hidd el, hogy nem szükséges a pro a nagy fajlokhoz sem, többen mondjuk és a külföldi fórumokon sem látom ennek nyomát.
A pro akkor éri meg ha játszani akarsz vele, ott jön ki az előnye. Ha alapvetően médialejátszónak szánod, akkor a sima 2019 semmivel sem tud kevesebbet, leszámítva az USBt.
Hogy neked mennyire fog hiányozni az usb, azt senki meg nem válaszolja helyetted.Egy biztos, ha hálózati lejátszót veszel, akkor NASon tárolod a filmeket és oda is töltöd fel/le őket. Én fél éve nem láttam a shieldem, akkor dugtam össze és dobtam be a hifi állvány mögé.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
intuicio #1323 üzenetére
Ez a 60gb os dolog erdekes, sehol sem lattam nyomat forumokon es en sem tapasztaltam. Mivel mindig pufferelt a lejatszas es csak par 10 megabyte kell hozza egyszerre, nem is logikus. Van ehhez valami linked?
A hengeres megoldas teljesen jo, mivel azota nem lattam, hogy osszedugtam fel eve.A szukseges minimum helyet es anyagot fogyasztja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged