- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ugyes
senior tag
válasz
Mendark #3711 üzenetére
A magam részéről egyre kevesebbet használom a Shieldet. Hangra van lett jobb eszközöm, streamingre és Plexre a TV-m alkalmazásai megfelelnek az aktuális igényemnek.
Szerintem egy Excel tábla lehet a megoldás, amelyben felírod az igényeidet és a lehetséges megoldásokat. Azt válaszd, amelynél kevesebb a hiányzó igény.
Ha 4K számít, akkor minimum AndroidTV12-es legyen a box, mert onnantól van 4K kezelőfelület (a Shield ATV11, ezért még csak 1080p és ez meglátszik a 4K tévéken). -
ugyes
senior tag
válasz
Saughassy #3684 üzenetére
Azt rebesgetik, hogy az új Sonos Arc Ultra nemcsak soundbar, hanem lejátszó/streamer (vagy hasonló) is lesz Android alapon (erre utal a 16GB RAM-ja pl.). Ha valóban Android alapon érkezik, akkor lehet rajta Plex is (vagy egyébként is, mert nincsenek rosszban a cégeik).
Hátránya, hogy továbbra sem kezeli a nagy felbontású DTS verziókat, csak az alapot. -
ugyes
senior tag
Valakik néha hétvégén is dolgoznak a Shielden az Nvidiánál. Frissítés érkezik. A hivatalos szöveg:
We are going to deploy the second version of the 9.1.1+ HotFix shortly with the following improvements:
Second HotFix (33.2.0.252) deploying 10/x/2024:
Match Frame Rate (beta) enhancement
Resolves issue with SHIELD drive filling up
Fixes the issue of No audio heard when headset is connected to controller and DAP is on
Resolves issue of Geforce now crash after launch
Ability to clear HDMI 1.4 flag via factory reset
Fixed video distortion on “RGB 8-bit Rec.709” display mode
Resolved USB HDD/Flash drive showing corrupted after hotplug
NAS folder info shows 0 B and not the actual capacity
Mounted storages aren’t listed after upgrade
Fixes occasional crashes in DRM appsAz első telepítők szerint frame rate váltás jól megy a streaming appoknál a feltelepítés után. (új hibákról még nem számoltak be)
-
ugyes
senior tag
válasz
morfondőr #3150 üzenetére
Szerintem ne rakd át, a Shield "potensebb", mint a NAS-od. Ha Intel processzoros lenne, akkor jobban megérné.
Nekem is fut Shielden (és egy inteles NAS-on): kicsit biztosabb a működése a NAS-omon, plusz az Intel processzor miatt több funkciója van a Plexnek (de ez jórészt zenét érint): -
ugyes
senior tag
válasz
Tommy-1998 #2491 üzenetére
Ha USB-s HDD/SSD-je van, akkor nem kell.
@Manimaci: Plex is lehet az alkalmazás, ilyenkor a Shield Pro önmaga a szerver (külön alkalmazásként telepítendő a lejátszó és a szerver rész). -
ugyes
senior tag
válasz
hozelujiz #2286 üzenetére
Nekem a Tárhelynél bejön a Mount network storage. Én még nem tettem fel az új upgrade-et. Engedélyeztem a Transfer files over local network-ot is, de tartok tőle ez nem igazán befolyásolná a hálózati tárhelyek csatolását.
Egy lehetőség: az Alkalmazások között megkeresed az Nvidia shield remote diagnostics alkalmazást, és törlöd a CACHE-ét. Hátha... -
ugyes
senior tag
válasz
ForRedGlory #2107 üzenetére
Ezen a fórumon is volt szó erről korábban.
-
ugyes
senior tag
Akkor elméletileg mindent felkonvertál 24/192-re.
Havi 10USD (éves előrefizetésként) a másik verzió. 2-2,5 éve emelték meg 500-ról. Nekik a havi előfizetés a preferált, ezt írták.
Én előfizettem az örökéletre, az elég ingatag HUF/USD árfolyam miatt. Ez volt akkor a karácsonyi ajándékom....
Vettem egy RPI4-et, azon fut RoonBridge és abba kötöttem be a DAC-ot. Shield-en sem rossz a hang (Plex-szel hajtom), de a Roon jobban szól. -
ugyes
senior tag
-
ugyes
senior tag
Igen, a gyorsmenüben az audiováltás kirakható.
Nekem nincs MQA képes dac-om, a Roon konvertálja, de az Shielden fut.
Az Android alapértelmezetten nem bitperfect és nem gapless. A normál Androidra vannak alkalmazások, amelyek mégis megoldják (pl. PlexAmp), de azok nem mennek fel alapból az Android TV-re, ahogy Mezga Aladár is írta.A Sony-val hasonló tapasztalataim vannak mint Mezga Aladárnak, de én hamarabb feladtam: már a gázos kezelésnél.
-
ugyes
senior tag
válasz
intuicio #1333 üzenetére
LAN kábel a falba/switchbe/routerbe és utána Shield Tároló menüjében csatlakoztatod. Példák a netről itt.
Ha már WD, hasonló árban a gyártótól kicsit nagyobb (igaz recertified)?
Attól függ milyen erősítőd van: ha tud videójelet fogadni és továbbadni a tv felé, akkor előbb erősítő. Ha nem, akkor először tv, majd ha van arc/e-arc csatlakozása oda. B verzió optikai kimenet a tv-ből és be az erősítőbe. De tapasztaltabb fórumtársak majd pontosítják (nekem nincs erősítővel összekötve). -
ugyes
senior tag
válasz
intuicio #1329 üzenetére
Más. Akkor még azt gondolták, hogy a médialejátszó tárolja a tartalmakat, beleértve a játékokat. Most, inkább a hálózatos és/vagy felhős elérés a cél.
Jobb a processzor (egyesek szerint nem annyival), meg még némi polírozás. Lehet a terméktámogatás ezen hosszabb lesz, mint a 2017-esen, de biztosat én nem tudok mondani. -
ugyes
senior tag
válasz
LEON_01 #1309 üzenetére
Néhány link, hogy mi mit tud:
Shield: Specs & Features | NVIDIA SHIELD
Plex: What media formats are supported? | Plex Support
Kerülőmegoldás: How to setup the Nvidia Shield Pro as a Bit Perfect Audio Streamer/Player – Tech by ASK - erről írt Mézga Aladár fórumtárs is. Én levettem, mert nehezen volt kezelhető.KODI pl. játszik ISO-t, de inkább videó (DVD, BD), mint SACD ISO. DSF-t az sem tud.
Itt egy link SACD/DSF-t lejátszó szoftverekről, odaírták, hogy milyen környezeten futnak. -
ugyes
senior tag
-
ugyes
senior tag
válasz
captainnemo #1205 üzenetére
Kapcsold ki az opportunistic locking-ot az SMB beállításokban (NAS-on)
-
ugyes
senior tag
válasz
captainnemo #1193 üzenetére
Nekem is volt ilyen egyszer: plex szerver eltávolítás, majd újratelepítés emlékeim szerint a megoldás.
-
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1192 üzenetére
Melyik felállásra gondolsz? A Shielden a szerver és NAS-on a médiafájlok? Nálam pöpecül megy. Külföldön is pöpec, mondta a rokon, aki így néz filmeket az én szerveremről. Neki átkódol, mert a sávszélesség korlátos.
Egy ideig én sem voltam boldog, amikor átköltöztem a NAS-ra, előtte direktben volt egy HDD a Shieldre téve, de mióta kikapcsoltam az Opportunistic locking-ot a Win fájlszervizben, azóta rögtön indul minden akár a Shielden, akár a mobilokon nézünk valamit. -
ugyes
senior tag
válasz
captainnemo #1189 üzenetére
Megoldható, mert nekem is így van: NAS-on a filmek és a zenék, Plex szerver a Shielden (és a NAS-on is), plusz további zeneszerverek a saját dolgaikkal, de ugyanazon a médiatáron.
Felcsatolod a NAS megosztást a Shieldre (Tárolóhelyeknél) és Plex-ben a filmek, a zenék helyeként kiválasztod azt a NAS megosztást. Egy videó a részletekről: [link]
A szerver adatbázisa az külön egység, nem azonos a médiafájlok tárolásával! -
ugyes
senior tag
válasz
captainnemo #1187 üzenetére
Akkor marad a Shield. Ha nem kell 2-3-nál több készüléket kiszolgálni, még jobb is, mint a Celeronos Nasok (4K transzkódolásban jobb). Hátránya, hogy érdemes kitenni külső meghajtóra a Shield szerver adatbázist, min. 64GB USB3 pendrive vagy külső SSD.
-
ugyes
senior tag
válasz
captainnemo #1176 üzenetére
A Shield-en lévő Plex (player)-ben kell beállítani, hogy melyik szervert válassza. Ha a hálózatot beállítottad, a Shieldenn lévő szervert leállíottad vagy be sem állítottad, akkor magától meg kellene találnia.
-
ugyes
senior tag
válasz
wrathchild #1150 üzenetére
Lehet a tied, mert lejátsza. Nekem is így volt egy darabig, csak nem váltogattam, hanem arra másoltam a műsorokat.
De Plex helyett egy másik lejátszóval próbálkoznék (azok közül, amelyek letölthetők az áruházból) -
ugyes
senior tag
válasz
wrathchild #1145 üzenetére
Plex-hez minimum egy szerver kell. Bárhol lehet.
Be kell konfigurálnod a filmek helyét (helyeit) előre (melyik meghajtó, melyik gépen). Amint rádugsz egy vinyót, utána rögtön elemezned kell a tartalmát, így fogja felismerni. Viszont innentúl kezdve nem érdekes, hogy hol van: a filmet kell csak kiválasztanod.
A régi módszer, hogy rádugod és 1 perc múlva minden lejátszható, Plex-szel nem működik. Itt adatbázist épít. Ezért, ha cseréled a vinyókat, akkor kicsit háklis lesz az eltűnt filmekre. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1114 üzenetére
Végül letöröltem: nekem nagyon nehézkes volt kezelni a Shield távjával.
Más:
Egy ideje, kb. a 8.2.2. frissítés óta, azt tapasztaltam, hogy a mobilról indítva a Plex lejátszás gyakorta 20-30 másodperces késéssel indul. Azon morfondíroztam, hogy megzavarhatta-e az, hogy a korábbi külső HDD-t lecseréltem külső SSD + NAS-ra. Míg az első esetben a szerveradatok és a médiatartalom is a HDD-n volt, addig most csak a szerveradatok vannak az SSD-n, a médiatartalom a NAS-on. Gondolkodtam az SSD cache aktiválásán (bár nagy méretű fájloknál nem segít, csak növeli a memóriahasználatot, a jobban értesültek szerint), új switch é wifi router beszerzésén, link aggregation bekapcsolásán.
Végül az Opportunistic Locking kikapcsolása segített a NAS SMB fájlszervíz beállításainál. Most már csak 1-2 másodperc kell egy film indulásához. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1114 üzenetére
Köszönöm, Kodi alól sikerült. Távirányítóval kezelni eléggé nehézkes. Nem látszik pl. hogy min áll.
Lehet megpróbálom a Plexampot ezen módszerrel, hogy milyen lesz. Az is bitperfekt. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1111 üzenetére
Hol? Windows alól nekem a windows-ra telepítené.
Szerintem nálad van külön fájlkezelő a Shield-en, mert hiába választom ki a Downloads mappát, nem mutat meg belőle semmit. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1108 üzenetére
Akkor legyek béna: mivel telepítesz?
-
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1104 üzenetére
Gondolom csak sideload-ként tehető fel rá...
-
ugyes
senior tag
Nincs más. Én WDTV-ről váltottam, ahol elég volt a bedugni a pendrive-ot és pár perc múlva mehetett a lejátszás. A Shield-en nincs így. Én sem örültem neki. Maradt a Plex, amihez kell egy PC, hogy a könyvtárakat beállítsd a szerveren.
Előtte a Shielden tárolóhelyként kell rögzítened a pendrive-ot. Ha ez megvan, akkor látja a Plex. Mármint, ha a Plex szervert telepítetted a Shieldre.
Annyi megjegyzés, ha sok a zenéd, filmed, stb., akkor a Shield belső tárhelye nem lesz elég a Plex adatbázisnak. Én extrém lehetek a ~2000 zenei albumommal, a kb. 100 filmmel együtt ez több, mint 8,5GB helyet foglal most. -
ugyes
senior tag
válasz
bigacsiga962 #1021 üzenetére
Nekem nem ment a ts rajta.
-
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #931 üzenetére
Nekem a távolabbiban van (jobb oldali, szemből nézve). Azonnal felismeri.
-
ugyes
senior tag
válasz
wrathchild #925 üzenetére
Ha visszaolvasol, pl. a 912-es hsz-re, akkor már vannak is válaszok a kérdésedre.
Miért javasolt a SSD? Ha direktben kötöd össze, akkor gyorsabb. Másrészt, ha kiteszed a Plex adatbázist a vinyóra, pl. ne foglaljon a belső tárhelyből, akkor kisebb eséllyel huny el a vinyód, ha SSD.
Ha nem használod, mint Plex szerver, akkor pedig majdnem mindegy. -
ugyes
senior tag
Én ezt javaslom áttekintésre: https://youtu.be/yaZkhiEYZFc
A lényeg: először csatlakoztatod a meghajtód. Majd a Shield-nek megmondod, hogy milyen típusú tárolóhelyként kezelje. Ezután mehet a Plex szerver telepítése, majd a könyvtárak létrehozása és a meghajtón lévő könyvtárak összerendelése a webes felületen.
Ha ezzel készen vagy, akkor szkennelheted végig a könyvtárakat.
Tanács1: Plex telepítése előtt érdemes megnézned, hogy van-e frissítés (Google Áruház)
Tanács2: ha nagy a gyűjteményed, akkor érdemes az adatbázist is kitenned a külső meghajtóra, mert eléggé meg tudja enni a Shield tárhelyét a sok szkennelés közben/után.
Tanács3: ha kitetted az adatbázist, akkor ne kapcsold le annak az USB-nek a tápellátását a Shield kikapcsolásakor, amelyiken a külső meghajtó van: különben nem lesz elérhető pl. mobilon (ha kell majd) (a Shield eszközbeállításokban kezelendő). -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #818 üzenetére
Megnéztem:nekem 192kHz-et ír ki dac-om. És ez független, hogy mp3 vagy 24/96 FLAC a fájl. Próbáld meg újraindítani, néha csak az segít rajta.
-
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #818 üzenetére
A bitmélység általában 24. Ezek szerint visszatér az android alap 24/48-ára. Majd megnézem a másik dac-ommal, az kiírja a frekvenciát.
A gyorsmenüt én is tudom, de egyéb dolgok miatt úgyis oda kell menjek a dac környékére. Ezt szoktam meg.
+1: ha hosszú zenelejátszásba kezdesz Plex-szel, akkor vigyázz az automatikus kikapcsolási idő beállításokra. Ugyanis lazán kikapcsol zene közben. Volt pingpongom az Nvidia és a Plex támogatási fórumon: a másik oldal a hibás, ez volt mindkettő álláspontja. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #802 üzenetére
High Quality Stereo-ra állítottam. Így a DAC úgy érzékeli majd, hogy 24/192-es kódolás érkezik felé.
Mint írtam Plex-et használok. Mind filmre, mind zenére. Shield a Plex szerver, a filmek, a zenék és a Plex szerver adatbázis külső vinyón (tapasztalataim alapján inkább javaslom az SSD-t erre, mint a normál vinyókat, ha a Shield a szerver).
Nekem, nekünk a családban nem jött be a Kodi kezelőfelülete, valamint néhány filmet nem ismert meg (kb. a sorozatok harmadát), mint önálló fájlok sem.
+ infó: ha USB DAC a hangkimenet, akkor mindent azon küld át. A filmeknél is. A kép HDMI, de a hang USB. Ilyenkor elég kihúzni a DAC-ból a kábelt (vagy a Shieldből, ha ott jobban elérhető) és visszavált a hangnál is HDMI-re. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #795 üzenetére
Lassan leesett
: vettem egyet, de annyival nem éreztem jobbnak a hangot., hogy a macerát (külön táp +1 HDMI) megérje.
+1: Ha 4K filmeket nézel (én nem), akkor nem fogod, ha a kütyü aktív (1080p-t tudnak biztosan).
+2: optikai kimenetük van, ilyen bemenet kell a dac-nál is (az enyémen speciel van), nem USB. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #795 üzenetére
Mármint a Shield-re gondolsz? Az van. HDMI-s erősítőm nincs, sem soundbar-om. Én Plex-szel játszom a zenéket és egy belépő USB dac-cal. Egyébként nem rossz a hangja USB-n.
Most üzemeltem be a Roon-t (még ízlelgetem, van még 2 hónapom kitalálni, hogy előfizetek-e), annak jobb hangja van. Igaz, az nem a Shield-en fut. -
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #788 üzenetére
Nem. Vagy side loaddal letöltesz másik lejátszókat (pl. MrMc), vagy HDMI-n küldöd ki a hangot.
Mint Android készülék 24/48 az alap jelkiadás USB-n. De van lehetőséged 24/192-re fellőni, de akkor a 320kbps mp3-at is így adja ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged