- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajozs
aktív tag
Szia! Nekem tudnál-e mondani szép okosságot arról, hogy a Kies - miután kiírta, hogy PDA:JML / PHONE:JK5 / CSC:JM3 (TMH) - vajon miért dobta vissza a frissítést azzal, hogy: "A jelenlegi verzió nem hivatalos", ergo nem fog frissíteni? Pontosabban szólva, ilyenkor még lehet valamiként hivatalosítani, vagy sem? Kissé gyanús volt, hogy egy (zugboltban) T-Mobile-os nyári számlával újként eladott cucc vígan eszi a Vodás SIM-et, kernelverzióként meg root@DELL105 #1-et ír ki... (Itt sem tudom, mi lehet a root, mert ennek a működésben semmi jele.)
Gondolom, látszik, hogy újszülött vagyok Tab-ben; Blade-em van, gyúrom is, de az egy más világ. Most azt szeretném egyelőre tudni, hogyan lehetne gingerileg optimálisan továbblépni (a 2.2-ről), illetve van-e számomra visszaút a gari felé?
-
akva
tag
Köszi, úgy néz ki, ez működött.
Rendben reboot-olt a tab, mobilnet megy, minden szuper.
Egyetlen dolog fura nekem: eddig ki tudtam választani magyar nyelvet a locale-nél, és teljesen magyar nyelvű volt a tab... nem emlékszem, hogy ehhez felraktam -e valamit, vagy a rom tartalmazza a magyar nyelvet?
-
akva
tag
Nem megy sajnos a 001001-GB-stock-safe_v5.zip-el sem, ez alapján csináltam: [link]
Tuti nem rontok el semmit, de hiába success a flash-elés, hiába van minden adat jól megadva, a reboot-ig már nem jutok el.
Szerintem is a bootloader-el lehet probléma, de nem lehetne valahogy felülírni? Tehát nem patch-elni, hanem egy-az-egyben lecserélni. Az odin-ban van egy "Phone bootloader update", az nem segíthet?
-
sbalu1
senior tag
A Naptár óra widget (Calendar Clock)alpból fenn volt Froyón, de a GB-én is.Innen valahogyan letiltották.Benn van pedig a System/apps-ba, a neve: com.sec.android.widgetapp.calendarclock.apk. Érdekes a market ( com.android.vending.apk) pedig nincs benne csak az update-ere, de nem is engedi más verzióra cserélését, mint amit beleraktak.A Kies csatlakozás pedig vagy 2 napja nekem se megy, pedig lefrissítettem.
-
akva
tag
Aha, köszi, már azzal is előrébb vagyok, hogy látom, nem fog menni a továbbiakban az általad leírt rom flash-elés.
KIES nem látja a tabot; nem tudom, az USB kapcsolat milyen módba volt állítva, mielőtt megadta magát a tab, de valószínűleg sima háttértárként csatolja magát.
A StockSafe cuccot megpróbálom, köszi a segítséget!
-
akva
tag
Spanyol felirat van a hátulján, a 3G-s, GT-P1000-es modellről van szó.
GYÁRI 2.3.3 rom volt rajta, amit KIES-el raktam fel. Ezután jött KIES-en még egy kisebb frissítés a napokban, ezek voltak felrakva. Ezt próbáltam root-olni a Te leírásod alapján. Reboot után nem működött a touchscreen, de a download screen még bejött, tehát elkezdtem felrakni az általad linkelt romot, itt először valszeg nem kapcsoltam be a re-partition-t, és azóta már download screen sincs.
Jelenleg ugyanazokat a fájlokat használom, amiket Te linkeltél, és ugyanúgy flash-elek is, mert az ODIN látja a tab-ot, de a 7. lépésig már nem jutok el - mivel fekete a képernyő, nincs semmi recovery menü, amit egyébként máshogy sem tudok előhozni.
Tehát úgy tűnik, hogy nem teljesen tégla a tab (flash folyamat végig megy, a végén success), de a képernyő mindig fekete. A gombok világítanak csak.
Az jutott még eszembe, régebbi, 2.2-es rom flash-elésével érdemes lehet próbálkozni?
-
sbalu1
senior tag
Nekem is sok minden fut alapból.A szinkronizációk viszont adott időhöz kötöttek, szerencsére nem állandóan zabálják a memóriát.Még egy ok, hogy kipróbáljam a KRATOS-t.Úgy tűnik, hogy a leírtak alapján jobb a memória kezelése.Neked nem végez kényszerített bezárásokat a rendszer?
-
sbalu1
senior tag
Jó, először majd megpróbálom a nowipe-osat, talán a jövő héten.Két dolog nem tetszik csak a Gingerben idáig, az elsőt már párszor leírtam, ez a kényszerített rendszerbezárogatás, legalább lenne a felhasználó számára egy ignore lista, a második meg az email-ek megnézésénél sokszor nem lép rendesen vissza a browserből.
-
sbalu1
senior tag
Köszi, a témád majd érdekelne.Szerinted az esetleges gariztatásnál a Ginger romba nem kötnének bele?Természetesen az unrootolt eredeti változatba?A jmk stock safe zip-ről nem tudsz semmit?Nem ez az utolsó 2011 februári gyári Froyo-ós rom és a stock safe nem arra utal, hogy nem érdekes, hogy protected vagy nem a bootloader?
-
sbalu1
senior tag
Hát én azt olvastam az XDA-án (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=888071), hogy biztos tégla ha a bootloader patch-et a GB-én alkalmazod, a fórumukba találkoztam is ilyen esetekkel és ilyenkor Ők kihangsúlyozzák, hogy milliószor figyelmeztettek, hogy a bootloader patch a Froyo-hoz készült, nem a GB-hez.Viszont olvastam valami jmk stock safe zipről.Nem ez jó arra, hogy visszatérjen az ember fia a Froyo-ós gyári romhoz függetlenűl attól, hogy védett, vagy nem a bootloadered?Az enyém biztosan védett, annak ellenére, hogy fenn van a GB.Feltettem a bootloader patch apk, de persze nem futtattam le a patchelést és az kiírja hogy protected, vagy nem.Abban az esetben ha nem protected, akkor a patch gomb ki is van szürkülve, mivel nincs rá szükség.Nálam sajna nincs kiszürkülve.Más, a linkről amit reggel adtál felpróbáltam a két Gingeres témát, a Steel Blue nagyon tetszik, csak az a baj vele, hogy azon alkalmazásokban ahol fekete a betű, bizonyos helyeken láthatatlanná válnak a fekete háttér miatt.Ilyen alkalmazás pl. a Titánium BackUp beállítás menűsora is.Így már jártam az Omnia2-el is, ott egy számomra tetszetős Fekete téma szinte használhatatlan e miatt.Ez esetben sajnos vissza kellett raknom a gyári témát.A legfelső piros sor a patchelésről: "DO NOT USE THIS ON THE GINGERBREAD RELEASES ! THE SAMSUNG GINGERBREAD RELEASES DO HAVE SIGNED BOOTLOADERS, BUT THEY ARE NOT LOCKED. In other words, you can still flash custom kernels and such, and the bootloader patch will only break things, not fix them."
-
sbalu1
senior tag
Thanx!Még valami, hátha tudsz erre is valami okosságot.Amikor feltettem a Gingert, akkor még nem tudtam, hogy létezik olyan hogy védett bootloader.Nos, ha meg szeretném visszatenni a régi Froyo-ós gyári romomat, mondjuk a gariztatás miatt, akkor a flashelés hibaüzenettel leáll.Gondolom a védett bootloader miatt.Viszont, a Gingeres romokhoz nem szabad a b.loadert patchelni, unprotected-é tenni, mert tégla lesz a Tabból.Csaknem belefutottam ebbe a szörnyűségbe!A kőr evvel bezárult.Akkor hogyan tudom visszarakni a régi Froyo-ós romomat?Feltettem ezt a kérdést az XDA fórumon is, de senki se válaszolt rá.
-
-
sbalu1
senior tag
Igen, evvel én is tisztában vagyok, ebben a Gameloft a ludas aki a Gbread megjelenése óta nem tudja, vagy nem akarja kijavítani ezt a hibát.
A mézeskaláccsal csak annyi a bajom (még mindig az Adao Task Manager használata mellett is), hogy úgy spóról a memóriával, hogy a háttérbe futó folyamatokat önkényesen bezárogatja.Ez néha jó, de sokszor nem, így a multitask kezdi értelmét veszteni.
-
Deeday
senior tag
-
xenonn
csendes tag
van mobilnet és netbook.
Otthon wifi, aztán melóba be és ott is van wifi. Igazából mint kiegészítő eszközre van szükség, plussz a szórakoztató része miatt. Nem fontos a bárhol tudjon vele netezni lehetőség.
Viszont ha jól értelmeztem a válaszod, akkor skype megy rajta illetve a felsorolt kritériumoknak is megfelel, különben szóvá említetted volna azok hiányosságát. Tévednék, akkor szólj
Ezek a rom over nem tom mi dolgok mit jelentenek akkor? Ezekre még nem kaptam/találtam választ. Ezek takarnák a készülék fejleszthetőségét? Mennyire lehet erre a típusra programokat pakolni? -
Deeday
senior tag
Én meg írtam PDAfanclubbon is
Na mind1 ezt a fórumot jobban szeretem... Elkerülte a figyelmemet sajnos hogy Kratoshoz van
Akkor mégsme az SPB shell kavart be... Most particionál a robot éppen kíváncsi leszek hogy milyen lesz....
Jólvan látom már
Kratos-HOZ én meg úgy olvastam Kratos-os
-
Deeday
senior tag
Majd ha 2 3 napot használtad a kratost írj nekem véleményt kérlek hogy milyen mert még nem vettem rá magam akipróbálására de engem is érdekel milyen lehet. Bár a jelemlegi rom ommal Cf root al rootolva tökéletesen meg vagyok elégedve. Nekem nincs baj az aksival 1 napot simán elmegy ha nyúzom is.... jajjj tényleg sikerült valami ikonokat kiszedni a settings apk bol amit küldtem?
-
Deeday
senior tag
Az apró probléma az ha itt a böngészőbe megnyomom a bal oldali szélső menügombot akkor ami lentről feljön ablak ott nem látszanak a szövegek. Könyvjelző hozzáadása meg fényerő beállítások egywbek stb. De ugyanez a helyzet van a főlépernyőnél is. A fekete színt kellene átlőni világosabbra.
-
Deeday
senior tag
-
DeusHun
őstag
Nem lehet, hogy még valamilyen program vagy kiegészítő kell neki?
A Kies a legújabb, az USB Driver amit linkeltél fel van téve, a PC Studió az ami nem a legfrissebb mert tegnap amikor telepítettem összeszakadt és hibaüzenettel elszáll, így egyel régebbi verzióm van. Ez a program amúgy mihez kell? -
DeusHun
őstag
Ez a program már telepítve volt, ennek ellenére feltettem újra.
Rádugtam a Tab-ot a gépre, felismert 1-2 dolgot (mint eddig is) de MTP Device-nál megint elhasalt. A Kies-t elindítottam, azt írja, hogy "Csatlakozás..." és onnét nem megy tovább.
A Beállítások --> Vezeték nélküli és hálózati --> USB beállításoknál a Samsung Kies van bejelölve. -
Vyndree
őstag
Ment a válasz is. Miért nem tudok felmenni wifivel az internetre? Minden oké, majd "IP-cím lekérése innen" itt megáll. Eddig ugyanerről a routerről ment simán, az jól van beállítva, meg más gépek is vannak rajta.
Lehet tényleg baja van és nem eladni kéne, hanem szervizbe vinni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest