Hirdetés
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Kiszervezett ultrazoommal érkezett meg a Vivo kameratelefonja
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepe0419
tag
tegnap feltettem a 6.8-as CoCore kernelt, délelőtt lefagyott fél óra után a mobilnet a wifi hotspot használatakor, csak a mobilnet ki-be kapcsolással javult meg. VIsszatettem a 8.2-t, 3 óra után sem fagyott, szerencsére újraindulás sem volt (utóbbi többször volt 8.2 alatt). Remélem megjavult
-
[lAyCsI]
addikt
Mától szintén beléptem az Fmod-oskok táborába köszönhetően Acef-nek... egyenlőre fura a CM után a felület, de igyekszem gyorsan belakni és tesztelgetni...
-
hungar
tag
Most egy 8gigas class 4es mem karim van. Szerintetek egy class 10es kártyával erzekelnek latvanyos gyorsulast?
-
alex devil
senior tag
Sziasztok,
a telefonomat egy "power manager service" és egy "sia" nevű valami nem hagyja aludni. Tudja valaki, hogy mik ezek konkrétan? -
Z0C!
őstag
i9070P-re KitKat mod - CM 10.1-re alapul.
Az NFC és a WiFi Direct nem megy, valamint az iránytű sem a legjobb....állítása szerint.
A 10.1 mennyire stabil?
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
snowdog #32754 üzenetére
Tegnap délután rátöltöttem, de nem tudtam teljesen feltölteni, és utána is nagyon gyorsan merült. Aztán este rádugtam töltőre, reggel lehúztam, azóta nem nagyon merült. bár még csak kb 1- 1,5 órája használom. Majd délután már többet tudok mondani. Egyébként korábbi tapasztalataim alapján azt vettem észre, hogy a CM-es ROM-ok mintha inteligensen tanulnák az akku használatot. Pár nap után szépen beáll. De nem akarom elkiabálni.
-
demars
addikt
Sziasztok! Használ valaki irt lg okos tévét? Szeretném telorol vezérelni... de nem tudom összepárosítani őket... Tud valaki segíteni nekem ebben?
-
Lin3Lord
tag
válasz
zsolesz6 #32749 üzenetére
a szokasos pegasusq/sio, 200-1000 beallitast hasznalom. nyomogatni nem sok idom volt... de delutan frissitgetett, csipogott ha jott a mail, stb, szoval azert valamelyest hasznalva volt, illetve ~12 perc telefonalas is benne van. de teny, hogy nem lett agyon-tapizva, igy nem reprezentativ. viszont az elozo 10.2-hoz kepest jobb, ez mar most latszik.
-
Valken
tag
Én is az S4 Minivel szemeztem, elolvastam az összes tesztet, de a boltban az eladó mellérakta az S4-et és rögtön beleszerettem, valamint az előfizetés miatt kedvező volt az ára is, így nem tehettem mást.
Egyébként a Mini nagyon vékonynak tűnt nekem, mármint szélességben, valahogy teljesen más volt, mint a képeken.
-
Valken
tag
Az elő-karácsonyi ajándékom (S4) miatt fájó búcsút veszek tőletek.
Természetesen read-only módban azért maradok, mert a társaság nagyon jó és rengeteg segítséget kaptam itt, amit nagyon szépen köszönök!Minden jót kívánok nektek!
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
Balathruin #32778 üzenetére
Nincs mit!
Ne tudd meg mit össze szenvedtem én is, mire kitaláltam ezt a megoldást
-
Balathruin
veterán
válasz
Yiggdrasil #32775 üzenetére
Tökéletes!
Köszi!
-
Lacuss20
senior tag
Eléggé fura dolgot művel a telefon. Néha spontán szétszórja a menüt.
Illetve, ha kihangosítom majd vissza veszem akkor a normál hívás hang elhalkul és csak akkor lesz jó, ha lehalkítom és vissza. -
Balathruin
veterán
válasz
Yiggdrasil #32775 üzenetére
Akkor megpróbálom azt is. Remélem a 7230 tud formázni.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
Balathruin #32774 üzenetére
Nekem is ezt csinálta az első próbálkozásomnál, hiába formáztam, csak a régi mappaszerkezetet látta Recovery-ben. Aztán visszadobtam a kártyát a C3as Nokiámba, amiben addig volt, formáztam azzal, és utána már működött rendesen. Ha esetleg Te is másik telefonból tetted át, akkor mindenképp próbáld ki ezt.
-
Acef
addikt
válasz
Balathruin #32772 üzenetére
Utoljára a tel-n formáztad? Úgy, ahogyan írtam?
-
Acef
addikt
válasz
Balathruin #32770 üzenetére
32769-es hsz!
+1 kérdés: a fejlett recovery-vel próbáltad?
-
Acef
addikt
válasz
snecizero #32762 üzenetére
snecizero
A blogomban megtalálod az összes infót.
-ideiglenes recovery, majd ezzel a Cocore 6.8, dalvik és cache törlések.Későbbi is lehet, fontold meg: root, efs mentés, Fmod rom.
Toncos
Nem fogod megbánni.
Eddig kb. 200-an kérték, és úgy emlékszem, hogy csak személynek nem jött be. -
Acef
addikt
válasz
Balathruin #32761 üzenetére
A töröltet/formázottat nem láthatja.
Szerintem a belső sd-re másoltál.
Próbáld:
-beállítások/tárhely/sd külső (ext) sd-kártya formázása
-másoláskor, és recovery-ben az ext sd-t válaszd.kimi02
-
kimi02
őstag
Én is felraktam az Fmod131111-et.
Majd meglátjuk , hogy milyen. Maradhat a 6.8-as kernel vagy van jobb hozzá ?Köszönet Acef-nak !
-
snecizero
senior tag
Szevasztok.
GB ről vissza tértem a repartos JB re Odinnal. Azt hogyan tudom megcsinálni 8.2 es legyen ? Vagy a stabilabb 6.2 is jó lenne. Nekem igazából olyan kéne ami az aksit kíméli. A munkatársam valami kernelt mondott ,hogy át kell írni. Na ezt ,hogyan kő ?
-
Acef
addikt
válasz
Balathruin #32757 üzenetére
Formázott? Mire gondolsz?
-
Csori72
aktív tag
válasz
Toncos #32756 üzenetére
amit írtál, és visszaidéztem abból nem az jön le, de egyébként teljesen lényegtelen, mivel a jól bevált appokat ki is tudod menteni a telefonból, és romcsere után visszarakni apk-ból. v ha playről vannak akkor ott rámégy a "Saját alkalmazások" menüpontra és mindent vissza tudsz rakni ami fent volt. persze ezt a menüt nem árt időnként rendbeszedni mivel ha kipróbáltál vlmit de nem jött be azt is megőrzi. nekem itt csak annyi van bent ami bármikor kellhet.
röviden: ez nem indok a szenvedésre, h jól bevált appokkal van telepítve a tel és nem akarod ezeket bebukni.
a legjobb amit tehetsz: megcsinálod azokat a lépéseket amit itt bárkinek ajánlanak
a legrosszabb: elzárkózol ettől. ez esetben marad a szenvedés de legalább te választottad -
Balathruin
veterán
Üdv mindenkinek!
Lenne egy olyan problémám, hogy a recovery csak a formázott mappákat/fájlokat látja a külső sd-n. Mi lehet a probléma? Beállítás vagy a kártya rossz? -
Toncos
tag
válasz
Csori72 #32725 üzenetére
Úgy gondolom, nagyon mértéktartó vagyok appok terén, és nagy részük egyébként is kikapcs-bekapcs típusú (számológép, menetrend, stb.), de figyelek rájuk. A probléma az, hogy a hibajelenség sokszor csak 1-2 naponta jelentkezik, így egy változtatást is napokig kellene tesztelni.
(#32726) snowdog
Köszi, Wakelock Detectort feltettem, de eddig nem mutat semmi meglepőt, Task Managert is beütemezem.
(#32727) Pietrosz és (#32728) baxi320
Ám legyen, megfontolom, de mint mondtam, ilyen problémának szerintem egy tiszta (repartos) új rendszeren nem kellene jelentkeznie, tehát nem vagyok benne biztos, hogy itt kell keresni a bajt. Másrészt ha felteszem és megoldja a gondot, akkor az örülés mellett bizony igen szomorú is leszek, mivel anno azért szántam erre pénzt, hogy mókolás nélkül legyen egy jól használható telefonom. Én alapvetően nem lelem örömem az ilyen barkácsolásban, és baromira nem kívánok belemélyedni.
-
zsolesz6
aktív tag
Rámnetem a könyvjelzőkre, ott új könyvjelző hozzáadása, könyvjelző neve az mind1, a könyvjelző helyénél rányomtam arra a nyílra, létrehozta a könyvjelzőt a belső SD gyökerébe, úgy hogy storage/sdcard0. Én ezt átírtam storage/sdcard1-re, és így működik, de csak könyvjelzőből
-
-
royalka
őstag
Van aki használja rendszeresen hotspotnak a telót?
-
Csori72
aktív tag
válasz
flash- #32737 üzenetére
nem tudom mi lehet. tényleg ez van, h van akinek jól fut van akinek + nem. olyan ez mint az ébresztőóra (0. típusú találkozások
)
ha legközelebb rendszert rakok teljesen újra mindent akkor ki fogom próbálni, h szűzen mit mutat. ha csak 1X is befagy megy a levesbe az fixxes yool. addig viszont elpihenget a gépen. -
hungar
tag
Nekem eddig fmod+cocore 6.8as combo volt (mindent Acef leírásai szerint csináltam, thx érte)..teljesen jól működött de a kijelző használatom átlagosan 2,5 óra volt mindig.
Viszont most nagyon sokat javúlt a dolog.
Cocore 8.2+ Fmod131111+nofrills stb (mindent a leírtak szerint módosítottam)
Egyszer se fagyott ki, semmilyen hibát nem észleltem, több mint 1 hete megy ezzel formációval a telefonom. Valaki ajánlotta itt a Greenify programot, ami sokat dobott a készenléti időn!!Most járok 9%-nál és 4óra 34 perc a kijelző idő!!
-
Lin3Lord
tag
nalam tegnap ota az uj 10.2 ketyeg, eddig nem volt problema vele. mintha kicsit reszponzivabb lenne itt-ott. reggel ota 97%, ebbe volt 4 perc telefon, 2 perc kijelzo. amugy a grafikon szerint egyszer se ebredt fel ezen kivul a telefon. estere meglassuk mit produkal ha munkaidon kivul nyomogatni kezdem.
-
Garsza
veterán
Helló szeretném rootolni a I9070 telóm. De a z XDA oldalán nem találok olyan romot ami megegyezik a telómon lévővel. PDA: XXLQE CSC: TMHLQ2
-
Acef
addikt
-
zeorsdfd
senior tag
CoCore 8.2te tettem fel a napokban, és most olyat csinál, hogy egyszerre csak egy szálat enged futtani. Tehát ha zenehallgatás közben elindítanék egy böngészőt akkor lekapcsol a zene, de még egy homescreen gomb is kilövi a lejátszót, vagy bármi mást ami futhatna a háttérben..elég rossz ez így nekem.
Ez vajon a CoCore egyik feature-je vagy ehhez még fel kéne tenni ezt az FModot, amiről itt gyakran beszéltek? -
Csori72
aktív tag
válasz
Mezcal #32730 üzenetére
szerintem nincs, de megoszlanak a vélemények.
sokan dícsérik most a 8.2-t, mások pedig telefonálás közbeni lefagyást is emlegetnek. nekem ugyanez volt 8.0-al, a 8.2-t ki se próbáltam.
nem tudom van e köze hozzá (elvileg nem lehetne), v mások hogy telepítették de én csak 6.8-nál wipe/dalvik és fel a 8.0. lehet teljesen zéróból telepítve mást mutatna?
tény és való, h a 8.0 gyorsabb volt, de ha fagy akkor inkább maradok a stabilabbnál. -
Mezcal
addikt
Van már jobb kernel a cocore 6.8-nál?
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Felraktam a CM 10.2-őt. Eddig faja gyors, viszont a fájlkezelő nem látja az SD kártyámat. A galériában meg a zenelejátszóban megjelennek a rajta lévő képek, illetve zenék, csak a fájlkezelő nem látja sehogy sem. Valaki tud erre megoldást? Tettem fel egy TC-t is, de az sem jó.
-
snowdog
veterán
válasz
Toncos #32724 üzenetére
Nekem volt egy olyan problémám (megoldódni látszik), hogy ha nem használtam a telefont (a gépet) akkor is valami aránylag gyorsan merítette az akkut. Sokáig keresgéltem mi okozza, de nem tudtam rájönni. A Titanium Backup segítségével sorban fagyasztottam le a programokat, de a helyzet nem változott. Végül rátaláltam a Wakelock Detector programra [link] ami megmutatta, hogy a 1013-as processz környékén van a baj, mert messze az üzemelt a legtovább. Ezen belül is az AudioIn_1. Valahol azt olvastam a rezgés használatának köze lehet hozzá, ezért kikapcsoltam a rezgés funkciót. Azóta nagyságrendekkel kevesebb lett a gép fogyasztása. Hogy valóban ez volt-e a probléma még nem bizonyosodott be, mert az ellentesztek még csak ezt követően kerülnek sorra. Vagyis egyenként elkezdem engedélyezni a letíltott alkalmazásokat.
Amit ki akartam belőle hozni, hogy nekem ebben a keresgélésben a Wakelock Detector volt segítségemre. Ajánlom neked is.
Ehhez esetleg processzorhasználat-monitorozó appra ötlet?
Nekem ez vált be: Android Task Manager Pro [link]
u.i. semmi változtatást nem tettem a gyári gépen, kivéve hogy a root engedélyezve van, mert néhány program megkövetelte.
-
Toncos
tag
és flash- meg a többiek
Nem fogalmaztam ezek szerint pontosan, mindenféle kernel/ROM/mod telepítést elkerülnék, egyrészt mert nem sok kedvem/időm/türelmem van most nekikezdeni (és elsőre, hogy ne toljam el, mindent 5x ellenőrizni, elolvasni, cuccokat visszarakni, stb., igen sok idő), másrészt ilyen hibáknak a repartos gyári telepítése után sem kellene jelentkeznie, így vannak kétségeim, hogy a rendszer az oka. Úgyhogy tennék egy kísérletet a probléma felderítésére. Ehhez esetleg processzorhasználat-monitorozó appra ötlet? Nem említettem, hogy az ilyen fagyásokkor melegszik is, ezért én mindenféleképpen errefelé keresgélnék, és mivel a probléma alkalmanként, általában csak 1-2 naponta jelentkezik, az appokat egyesével leszedni és próbálgatni egy évig tartana.
Mindenesetre hétvégén megfontolom a modot, került a családba ugyanis egy Lumia 520, és jelen helyzetet alapul véve (fagyásokat leszámítva is) annyival gördülékenyebben működik, hogy elgondolkoztam a cserén, de előtte kell adnom esélyt a Samsungnak. Mindezek előtt még az SD-t ellenőrzöm.
Köszi mindenkinek!
-
e-newsee
addikt
Sziasztok,
Valaki tud segíteni? Egyszerűen nem tudok csatlakozni a számítógéphez, pedig elvileg minden rendelkezésre áll. Hiába telepítem a kiest, nem rakja fel a drivereket. Próbáltam külön, de úgysem stimmel. Az első hozzászólás alapján is. Valaki le tudja írni, hogy milyen beállításoknak kell lennie a telefonon? Amit találtam (usb hibakeresés, ismeretlen források, stb), azok be vannak kapcsolva. T-mobilos, és még a 2.3.6-os van rajta, szeretném frissíteni. A válasz mehet privátba is, ne terheljük a falat.
Köszi előre is! -
Rolli
aktív tag
2 telefonon is Repartos rom-ot,és acef féle fmod-ot használok.Semmi akadás,és rendellenes tevékenység.
szóval csak ajánlani tudom. -
Toncos
tag
Sziasztok!
Régebben írtam már nektek a problémámmal, amire repartos JB-t javasoltatok. Ezt fel is tettem, de a helyzet hasonlóan sz@r, és a fórumban keresve nem találtam konkrét megoldást, csak hasonlókat:
- alkalmanként a telefont valami használhatatlanságig lefogja, pl lezárt kijelző és kikapcsolt adatkapcsolatok melletti zenehallgatásnál zene élvezhetetlenül szaggatni kezd, és percekig nem lehet feloldani sem a kijelzőt.
- konkrét példa, hogy a Youtube alkalmazás 10-ből 8-szor első indításra hasonlóan befagy, ha percek múlva ki tudom lőni, újraindítás után jó.
- újraindítás, futó alkalmazások takarítása talán segít, de a zenének nem kellene olyan nagy tehernek lennie...
Ha valakinek van specifikus ötlete, ne habozzon megosztani, valamint ha tudtok olyan appot javasolni, amivel logolni lehetne a processzorhasználatot folyamatok szerint, azt is megköszönném! A főzött rommal csípőből tüzelők első körben légyszi kíméljenek, ha mód van rá, szeretném elkerülni! -
kimi02
őstag
Ha felrakom az Fmod rom-ot akkor a beállitások elvesznek ?
Képek , videok maradnak vagy azoknak is annyi ?
Mert akkor előtte le mentem őket.
A névjegyeket a google fiok tárolja , szinkronizálással gondolom megmaradnak. -
Aldi
tag
Teszteltem
CM 10.2 első hívásnál megfelelő hangerejű volt , második - harmadiknál már halk csak hangerő fel le után volt a jó cm-10.2-20131025-UNOFFICIAL-janice
CM 10.1 egyátalán nem hallani semmit se a hívásnál :@ cm-10.1-20131116-UNOFFICIAL-janiceKár :'(
szerk. lehet hogy csak nállam nem tiszta romra raktam ! persze elötte volt wipe + dalvik + cache törlés ...
esetleg formatoljak is ? :\ vagy stock JB-re tegyem ? mert ahogy olvasom XDA-n egy két embernek jó már -
FET-MEN
veterán
30-ért fóliásan 3 hónaposan makulátlanul 2 tokkal 2 év garanciával telenorosan hamar elmegy az edvönsz?
-
Aldi
tag
válasz
Piloss #32707 üzenetére
Nah az jó lenne
Valaki megerősítené ? :$ alap kérdés
És így melyik a legstabilabb ? -
attiku
csendes tag
Sziasztok feltetem a vodás telcsimre a I9070P_P.A.C-MAN de nem tecet de utána fel tetem rá a cm-10.2-20131029. de itt nincs imei a kérdés most át irta a model számot I9070 let, és szerintetek fel menne rá a sima Odin nal vagy csak a p-s mene fel rá?
-
kimi02
őstag
Gyári rom van a telefonomon és 6.8-as kernel.
Erre hogy tudnám felrakni az Fmod rom-ot ? -
Aldi
tag
Sziasztok a CM 10.1/10.2-n már fixálva van a halk telefon hívás ?
Valakinek nincsen meg a CM10 ? (sajnos már nem lehet letölteni :@)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kívül-belül a már meglévő Galaxy modellek elemeiből építkezik az S Advance, ami kellemes készülék, csak nem biztos, hogy szükség van rá.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Samsung Galaxy S Advance
Operációs rendszer
Android 2.3.6, 4.1.2
Jelly Bean?
Hivatalosan elérhető a Telenor és a T-Mobile szolgáltatóknál.
Megjelenítés, kijelző
4”-es Super AMOLEd érintőkijelző, 480x800 képpont, kapacitív, 16 millió szín
Processzor
1 GHz-es kétmagos, NovaThor U8500
Memória
768 MB RAM, 8 GB belső tárhely (a felhasználható tárhely ennél kisebb), a memória legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával bővíthető
Egyéb
Bluetooth 3.0, 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, microUSB 2.0, G-szenzor, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, Facebook, Twitter, YouTube, Google Play
- Iphone 14 promax 128Gb arany 1 hónapos garanciaban
- Szép állapotú Apple Iphone 8 Plus 64GB független fekete - akku 74%-os - 1 hét próbagaranciával! -
- Eladó makulátlan állapotú iPhone 13 Pro (128 GB, Grafitszürke)
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest