-
Mobilarena
Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lehella
senior tag
válasz
Titmouse09 #45612 üzenetére
Statban nem volt semmi
Ha bekapcsolom a háttéradatok korlátozását, akkor mobilnet mellett nem megy egyáltalán a szinkronizáció, mindent manuálisan kell csinálni, annak ellenére hogy a szinkronizáció be van kapcsolva. Erre még a telefon topicjában sem kaptam választ.
-
lehella
senior tag
válasz
Titmouse09 #45610 üzenetére
Erre gondolsz? Sim kártya beállítások/Adatforgalom beállítás/Háttér adatforgalom engedélyezés offra? Ezt pontosan nem tudom, hogy miket tilt, gondolom nem a szinkronizációs dolgokat.
Míg a nemzetközi roamingnál csak a kivételezett alkalmazásoknak engedélyezem a roamingot.Egyébként most balhéztam a vodával, mert kiszámláztak 2990 mobilweb internet hetijegyet, mert a telefon magától? töltött valamit amíg külföldön voltam. Mobilnet ki, nemzetközi roaming soha állapotban, és mégis kiment 300k forgalom valahogyan
Szerencsére megbeszéltem a vodával hogy engedjék el.
-
lehella
senior tag
válasz
Titmouse09 #45608 üzenetére
Köszi, augusztus óta RedMi3-at nyúzok, illetve használom, mert nagyon kellemes, csak
néha a háttérben adatot forgalmaz -
lehella
senior tag
válasz
Balathruin #45585 üzenetére
Köszi, megnyugodtam ez egyszerűen ment
-
lehella
senior tag
Szevasztok. Cyanogenmod volt az Advancemen, de a recoveryből kicsit túl sokat töröltem és most nem indul el a boot. Van arra valamilyen mód, hogy sd kártyáról telepítsek valamit rá? Sajnos usb csati problémám van és download módban nem látja a gép.
-
lehella
senior tag
-
lehella
senior tag
Valaki ki tudná segíteni holnap Budapesten egy Advance akkuval tesztelni, hogy az enyém rossz -e. Bpn belül észak, centrum lenne a legjobb, köszi.
Mocsok Samu, van itthon 5 féle telefonjuk, egyike se jó az enyémhez. -
lehella
senior tag
válasz
Balathruin #45495 üzenetére
Fekete telefonnál szerintem pazarul néz ki a jégfehér világítás
Tudom hogy a Note Pronál már világít, de annyival többet tényleg nem ér a feature -
lehella
senior tag
válasz
Balathruin #45493 üzenetére
Igen láttam itt HA-n 50ért is újat, de sok pénz egy gomb világítás nélkül telefonért
-
lehella
senior tag
válasz
Balathruin #45491 üzenetére
Kellene 5", de az utóbbi 1-2 évben csak azért nem dobtam flex alá a Advancet a lassúsága miatt, mert drágán vettem, így most ár érték arányban szimpatikus a Xiaiomi Redmi 3, gyorsnak gondolják a tesztek szerint, de nincs nyomógomb világítás.
-
-
lehella
senior tag
válasz
terra052 #45485 üzenetére
Nem tervezek költeni már a telefonra, egy új ugy. akku talán pár ezerért, de ennél több nem (már ha ez a baj, nem tudom).
Vagy az appok száma és használata miatt, vagy a telefon totális alkalmatlansága a JB és KitKat rendszerekkel egy ideje arra késztet, hogy új telefont nézegessek. Az elmúlt 3,5 év ezzel a telefonnal csak addig volt felhőtlen amíg még GB rendszerrel ment.
Most ha újraindítom és úgy rakom fel tölteni, akkor szépen veszi a szuflát elvileg, de bekapcsolt állapotba nem érzékeli a töltést, a számítógép sem ismeri fel a telefont -
lehella
senior tag
válasz
terra052 #45479 üzenetére
Download móddal sem vagyok előrébb, az Odin nem ismeri fel a telefont, de még a töltés sem indul el kikapcsolt állapotba, olyan mintha az USB csatlakozó halt volna meg. Egyedül akkor reagál, ha ki és vissza rakom az akkut, rádugom a töltőt, akkor bekapcsol, valamit akkor észlel
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
Lehet az utolsókat rúgja a telefonom, ami már 3,5 éves. CM11-et használok és pár napja azt csinálja, hogy feltöltés után órákig azt jelzi a telefon, hogy töltőn van és feltöltött az akku. Újraindítom, utána kijelzi az aktuális állapotot, de nem veszi a töltést. Újraindítás, akkor pedig töltődik
Más tapasztalt ilyet, ez tényleg a nyugdíj előjele? -
lehella
senior tag
válasz
Balathruin #45407 üzenetére
Eddig 200-1000 küszöb volt beállítva, mit befolyásol az, hogy 200 vagy 600 az alsó érték? Az 1100-at belőttem
-
lehella
senior tag
válasz
Balathruin #45405 üzenetére
Pedig egészen megkedveltem már ezt a Kitkatos témát, de a selfie bot miatt jó lenne valamerre lépnem. Van javaslatod esetleg?
Lassan már ez az utolsó szög a telefon koporsójába nálam, megint kezd belassulni, amint internetre csatlakoztatom, fél-egy percnyi hatásszünete van... -
lehella
senior tag
CM11-hez várható frissítés szerintetek? Azt a tippet kaptam, hogy lehet bugos valamelyik része, ami a bluetooth billentyűzetet kezelné-selfie bot kapcsán.
-
lehella
senior tag
Sziasztok. Vettem egy selfie botot, de CM11el nem tud összebarátkozni bluetoothon. Páron gyári JB-es S3Minijével teljesen jó. Van ötletetek hogy mit próbáljak meg vele?
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
CM11-es Kitkat van a telefonomon, most vettem észre hogy az SMS küldésnél alapból ~45 karakterszámot engedélyezett. A beállításoknál az Unicode karakterek helyettesítését beállítottam, akkor 145 karakterig tudok elmenni, de elküldés után konvertálja ékezet nélkülire a karaktereket. Ez elég gagyi, van erre valahol más beállítás? -
lehella
senior tag
Akinek szintén gondja lenne a naptár beállítással: Playből felraktam a Google Naptár nevű appot, az egyből behúzta az eredeti, valamint az új naptárba is az accountot. Az új viszont jobban tetszik az eredetihez képest.
-
lehella
senior tag
válasz
jeremos #45301 üzenetére
Felraktam a CM11-et, remélem nem gond hogy előtte nem raktam fel a Reportos verziót Odinnal.
Egyelőre tetszik minden, nincsenek bugot. Azt viszont nem tudom, hogy a gmailes naptárat hogyan tudom behúzni? Gmail, hangouts, Google profil minden a telefonon van, de a naptárral valamiért nem akar szinkronba kerülni -
lehella
senior tag
válasz
jeremos #45301 üzenetére
Recoveryből telepítettem én is az AOSP-t, de most már értem a különbséget az Fmodhoz képest, köszönöm a megerősítést
A telepítés végülis tényleg gyorsan megvan, csak a belakás tart sokáig. Sajnos erre nincs sok időm, tegnap is kb 4 órán át tartott mire használható lett a telefon. Én hiába vagyok senior a hozzászólások alapján, ha évente egyszer nyúlok a telefon agyába, akkor sem lelkesedésből, hanem számomra használhatóság miatti szükséges okok miatt
Szerintem nem szórakozok sokáig az AOSP-vel, kipróbálom a CM11-et, ha jobb akkor megtartom, mert nem ártana kicsit több tudás vagy komfort a telefontól, legalább amiket megszoktam azok.
-
lehella
senior tag
válasz
jeremos #45299 üzenetére
Csak a megerősítésképpen, nem vagyok Android guru, a korábbi Acef féle Fmodoknál elég volt recoveryből az újabb zipet felrakni és boldogság volt.
Ezzel szemben, a CM11 felrakáshoz ezt a leírást veszem alapul.
Amit írtál, hogy a "Mounts and Storage" utána "Format /system" rész nem kell, de előtte a 6.) nál a telefonmemória tartalmát ki kell csapni, tehát akkor újból be kéne laknom a telefont -
lehella
senior tag
válasz
lehella #45294 üzenetére
Újraindítottam a telefont, de már hatszor írta ki a telefon, hogy a Google Play szolgáltatások sajnos leállt. Ez kicsit aggasztó, valaki már ráfutott erre KitKatnél?
Szerk: Visszaolvasva az AOSP topicban már volt róla szó, remélem azóta már van erre megoldás mert elég idegesítő a jelenség -
lehella
senior tag
válasz
thomasvold #45273 üzenetére
A leírás alapján gyerekjáték telepíteni, pedig én az elmúlt 3 évben 3x flasheltem összesen
-
lehella
senior tag
válasz
lehella #45271 üzenetére
Három kérdésem lenne hirtelen amire nem találtam megoldást;
Akkuszint számmal kijelzése megoldható alapból a statusbaron?
Értesítési sávban nem lehet valahogy fixen, egy lehúzással kipakolni a Wifi, Bluetooth, Mobilnet kapcsolóját?
Beépített ébresztőóra megbízható, vagy rakjam fel az Alarmdroidot? -
lehella
senior tag
-
lehella
senior tag
Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem. Meguntam az Advancem lassúságát, ezért recoveryből kipucoltam mindent (wipe factory data és cachek), újraindul, elindul a telefon, majd a kezdő beállítások után annyi történik hogy hibaüzenet, Beállításvarázsló leállt, fekete háttér, csak a fejléc látszik meg a lehúzható állapotsáv. Ha újraindítom, akkor pedig bootloop
Mit tegyek a telefonnal? Fmod140101 Fekete van az eszközön
-
lehella
senior tag
válasz
Stauffenberg #44331 üzenetére
Stauffenberg, miért van az hogy az otthoni meg a munkahelyi gépemen is, különböző vírusvédelem mellett letiltják az update.zip-et és a kitkates zipet? Chrome/Firefoxos letöltés egyaránt, otthon a nodban minden védelem kikapcsolása után is tiltott!
-
lehella
senior tag
válasz
Stauffenberg #44331 üzenetére
Köszönöm, holnap lesz mivel játszanom
-
lehella
senior tag
válasz
Stauffenberg #44298 üzenetére
Köszi, engem is érdekelne a magyar leírás
-
lehella
senior tag
válasz
Balathruin #44126 üzenetére
Felraktam az XDA fórumon javasolt v27-es fb appot, illetve a hozzá tartozó chatReEnablert, tök jó, működik a beépített chat, azonban a becsekkolás nem sikerül sehogysem, ezt tapasztalta más is?
-
lehella
senior tag
válasz
Balathruin #44191 üzenetére
Köszi, mobilos témák között kerestem eredetileg neki valót
-
lehella
senior tag
Sziasztok Advances társaim!
Nem akarok sokáig offolni, csak tanácsot kérnék priviben. Valaki bűvészkedett korábban Nokia 7110-el? Magyar szoftvert szeretnék rátenni -
lehella
senior tag
válasz
Balathruin #44126 üzenetére
Köszi a tippet, kipróbálom. Nem gond, ekkora visszalépés a FB app kapcsán? Biztonsági rések, esetleges optimalizációs frissítésekre gondolok.
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
Van most valamilyen megoldás arra, hogy a facebook messengert leváltsam valamire? Mióta letöröltem a telefonról, érezhetőbben gyorsabb rajta minden, cserébe ugye a FB appon belül nem tudok chatelni. Láttam a fb chat re enablert, de az elvileg nem támogatja a mostani fb app verziót ami 33.0. -
lehella
senior tag
válasz
Balathruin #42389 üzenetére
Köszönöm, zseniális :-)
-
lehella
senior tag
Sziasztok! Felraktam egy újabb Nova launchert a telóra, azonban a dokkon szereplő alkalmazástár ikonja eltér a korábbitól. Egész pontosan az egész kör alakú ikonnak a közepe fehéren áttetsző, és nincs kerete. Tudja valaki, hogyan lehet azt lecserélni?
-
lehella
senior tag
válasz
Balathruin #41688 üzenetére
Az android/windows látja, csak a recovery nem. FAT32-es SD..
Szerk: Androidos formázás után meg jó lett, furcsa. Plusz előkerült egy .androidsecure mappa az SD-n. Köszi a tippet -
lehella
senior tag
Sziasztok! Elkezdett idegesíteni a telefonom..
Független I9070, Fmod131111, Cocore 6.2. Tavaly novemberi installáció, néhány hónappal ezelőttig megvoltam vele elégedve, azóta lassulások, reccenések vannak, most hétvégén viszont ami párszor kiverte a biztosítékot nálam: kamera appba belépve nem jön fel a két szélső sávban a kamera + galéria gomb / ikonok a másik sávban, ilyenkor kilépni se tudok belőle, akksi kiszedés a megoldás egyedül. Másik jelenség, éjszakára töltőn hagytam, reggel láttam az értesítési sávon hogy akksi feltöltve, de mellette 27% a szintÚjraindítottam, majd 9% lett. Utána normálisan feltudtam tölteni. Próbáltam cacheket üríteni, de esélyesm, hogy csak a gyári visszaállítás a megoldás? Érdemes másik kernelt feltennem mellé?
-
lehella
senior tag
Hello! A lezárt képernyőn van alul a képernyőt feloldó minta alatt segélyhívó gomb, ezt valahogyan lelehet tiltani, hogy véletlenül lenyomódjon?
-
lehella
senior tag
válasz
mumtaz #39611 üzenetére
Többen is exDialert használunk, mert az a memóriában marad, ellentétben a gyári app-al, mert az többször is bezáródik és néhány másodperces várakoztatásra kényszerít.
A panoráma fotózásról jut eszembe, hogy van olyan progi, ami nem kicsinyíti le a képmagasságot panoráma módban? -
lehella
senior tag
válasz
nelsonmanian #39593 üzenetére
Hozzáférési pontoknál szerepel felvéve a Vodafone MMS - mms.vondafone.net címmel, de nincs mellette radioButton, csak a VF Internet(bejelölt) és VMax Internetet lehet kiválasztani.
Aki vodás, annak az VF Interneten belül be van állítva MMS központ, proxy, port? Nekem ezek hiányosak. -
lehella
senior tag
Sziasztok! Évek óta most kaptam újra MMS üzenetet, de nem tudom megnyitni. Vodafone előfizetésem van, az üzenetben van Letöltés gomb, elindul a scrollbar ha megnyomom, de percek után sem jelenik meg a kép és újra a Letöltés gomb látható az üzenetben. Próbáltam mobilnet nélkül, mobilnettel, wifivel, de egyik se jött be (elvileg internet nélkül is menne), mi lehet a gond?
-
lehella
senior tag
válasz
nelsonmanian #37625 üzenetére
ezt én is észrevettem patch után is
-
lehella
senior tag
válasz
-Zola0808- #37575 üzenetére
Üdv! Páromnak S3 Mini van, nekem Advance. S3 Mini mellett szól az 1 GB RAM, Advancenál ugye 768 MB van. Emiatt picit talán lassabbnak érzem az Advancet. Viszont ebben meg van fény érzékelő, számomra az előny, hogy mindig a környezetnek megfelelően világít. Minden más elvileg ugyanaz, külsőre szerintem az Advance menőbb, férfiasabb
-
lehella
senior tag
Ez mit javít? Call delay problémát? Ha ezt, akkor miben másabb az általad linkelt javítás, mint a korábbi opera oldalról letölthető?
-
lehella
senior tag
Sziasztok! A call delay probléma másoknak is jelentkezik JB alatt? Nekem ez nem tűnt fel eddig, csak az utóbbi időszakban, talán mióta FModot használok. Most felraktam innen a patchet, remélem megszűnik.
-
lehella
senior tag
válasz
Csori72 #34256 üzenetére
Szerintem jó lesz az SIII-n a gyári JB. Legfeljebb ha az akkuidőben mond csődöt, akkor majd hekkelem
Nekem nagyon bevált az Fmod. 5 óra kijelző használat két nap alatt, ebben 2 óra YT videózás, valamint 5 nap készenléti idő, 2.5 óra kijelző használat mellettJó dolog szabin lenni
-
lehella
senior tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek! Köszönet az egész éves támogatásotokat
Épp párom SIII Minijét üzemeljük be -
lehella
senior tag
válasz
royalka #33380 üzenetére
Itt a 11. pont az átlátszó statusbar. Recoveryből telepíthető
-
lehella
senior tag
Tegnap érdekes volt a Youtube. Fektetve néztem videókat rajta, majd jött egy e-mail értesítés és azután fektetve olyanná vált a kép YT alatt, mintha ami állítva normálisan jelenik meg, fektetve ugyanaz sokszor látszódott és mozgott, tiszta zizis volt. Email értesítést töröltem, appokat bezártam, állítva jó volt, de fektetve csak újraindítástól javult meg. Ezmi?
-
lehella
senior tag
Sziasztok! Reggel érdekes dolgot vettem észre a telefonon. Tegnap délután 14 óra körül húztam le a töltőről, ma reggel miután felkeltem, megnéztem az akksi használatot. Azt írta, hogy 3 perc akkumulátor használatom ma, a diagram is csak ennyi időre ment vissza, pedig nem kapcsoltam ki a telefont tegnap délután óta. Utána újraindítottam a telefont, azóta nem jött elő, ilyet tapasztalt már valaki? Mitől lehetett, ilyen még sosem volt..
-
lehella
senior tag
2 óra 32 perc kijelzőhasználat, 29 perc beszélgetéssel. Szerintem szuper
Fmod131111, Cocore 6.2 -
lehella
senior tag
Aki felrakta már az S4 átlátszó status bart, azoktól kérdezném hogy a hozzá tartozó fix felrakása is szükséges? XDA fórumból van Nekem a fix nincs fent, de nem látom problémásnak az alapot.
-
lehella
senior tag
válasz
zeorsdfd #32674 üzenetére
Hali Acef! Fmod 131111 rendben teszi a dolgát, semmi akadozás, youtube fagyás nem volt, végre lehet megbízhatóan videózni a telefonon. Valami viszont az Fmod131111 felrakás utáni első éjjelen leszívta az akksit közel 30%-al, azóta felraktam Wakelock Detectort, meg éjszaka előtt ürítem a futó alkalmazásokat, remélem nem jön elő újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Samsung Galaxy S Advance
Operációs rendszer
Android 2.3.6, 4.1.2
Jelly Bean?
Hivatalosan elérhető a Telenor és a T-Mobile szolgáltatóknál.
Megjelenítés, kijelző
4”-es Super AMOLEd érintőkijelző, 480x800 képpont, kapacitív, 16 millió szín
Processzor
1 GHz-es kétmagos, NovaThor U8500
Memória
768 MB RAM, 8 GB belső tárhely (a felhasználható tárhely ennél kisebb), a memória legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával bővíthető
Egyéb
Bluetooth 3.0, 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, microUSB 2.0, G-szenzor, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, Facebook, Twitter, YouTube, Google Play
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- Metal topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iOS alkalmazások
- Nintendo Switch 2
- Mikrotik routerek
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- The Legend of Zelda - Megvan a film két főszereplője
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest