Hirdetés
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena
Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szivacs1987
aktív tag
Elnézést kérek, de nem nagyon tudom, hogy hol tehetném fel a kérdésem.
Van arra lehetőség, hogy a telefonkönyvben nem szereplő számoknak más csengőhangja legyen?
Tehát van egy csengőhang a telefonkönyvben levőknek, és egy másik az 'ismeretlen' számoknak?
A telefonkönyv a google fiókommal van összekapcsolva, és ott is vannak a számok eltárolva(nem sim-en, nem telefonon).
(Azt nem szeretném, hogy külön mind a 100 számhoz egyesével csengőhangot rendeljek.)Köszönöm.
-
kissb0913
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy GT-I9070 saját tulajdonú mobiltelefonom jelszóval védett képernyőzárát hogyan tudom megváltoztatni, vagy megszüntetni. Olyan lehetőségre gondolok, mint pl. a mintánál van hogy gmailen keresztül lehetett sok rontás után változtatni.
Az olyan válaszokat kérném kerülni, hogy add vissza a tulajdonosának, ne akard más telefonjának a tartalmát megnézni, persze nem tudod a saját jelszavad.
A telefonon én változtattam jelszót, jobban mondva a szokásos jelszavamat raktam rá vissza, de valahogy mégsem jött össze, bár nem értem rosszul hogy írhattam be kétszer is a megadás során.
Olvastam a hard resetről, de azt nem szeretném, mivel nagyon sok személyes képem ill. üzenetem van a telefonon melyek fontosak számomra és nagyon sajnálnám ha végleg eltűnnének.

Vajon ha szervizbe beviszem a papírjaival együtt valahogy feltudják oldani?
-
Nimda
addikt
Fmodra van valami használható android L téma? tapasztalatokra lennék kíváncsi.
-
törölt tag
válasz
Mayweather
üzenetére
Akár veszélyes is lehet + szerintem minimálisan (ha) jobb mint a gyári. Nem véletlenül gyulladt ki egyszer egy S4 töltés közben, utángyártott kínai akku volt benne.
-
törölt tag
válasz
Mayweather
üzenetére
5 percen belül ne írj 2 vagy több hozzászólást

A telefonhoz való leírásban és a saját XDA-s oldalain milyen lenne? Kínai MTK-s csodafon kernele vagy mi?
-
Acef
addikt
válasz
Mayweather
üzenetére
Nem szükséges.
Használd így, próbálgasd, majd "érzed" ha itt az idő.Balathruin
lelőtted ...
-
törölt tag
válasz
Mayweather
üzenetére
Igen, kell a root, mert ha nem rakod fel az Fmodot (ROM) és a CoCore-t (kernel) akkor falhozvágós sebességű lesz a telefon pár napon belül.

Akkut pedig akkor vedd meg bele, ha fel akarod gyújtani magad. -
szabacsik
őstag
válasz
üzenetére
Ez egy szűz kártya volt. 3napja vettük. Formázva lett a telóval utána gépre rádugva zenéket másolt fel majd utána rá egy napra egyszer csak jöttek a hibák. Teló lefagy tőle. Nem is akarja látni időnként. A számítógép nem akarja leformázni kipróbálntam több sd kártya formázót is volt amelyik azt írta hogy lock-olva van, holott a micro sd-n nincs pöcök az Sd átalakítón meg nincs lockolva. Fura nagyon mert nem ez az első sd kártya amit veszek de ilyen még nem volt. Esetleg tudtok ajánlani egy programot ami leellenőrzi valahogy a kártyát aztán ha úgy se jutok sikerre viszem vissza
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Na ez így passz. Általános ökölszabály, hogy normális kártyákat azzal formázz amivel használni fogod. Remélem itt nincs olyan újabban egyes kártyáknál mint a pendriveoknál, hogy már a csomagolásra is rá van írva, hogy formázni tilos...
Két éve vettem utoljára kártyát, előtte megy +1 éve kettőt... Azoknál ez így rendesen működik. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Második körben a kártya formázása azzal a készülékkel amivel használni szeretnéd.
Akkor nekem eleinte miért volt az, hogy a telefonnal formáztam a kártyát és a Recovery-ben bugos volt? Megcsináltam a formázást egy régebbi (Series 40-es) Nokiával és utána érdekes módon működött. -
törölt tag
válasz
szabacsik
üzenetére
Első körben eltávolítanám róla az Android mappát, és a rejtett rendszerfájlokat. Ha azok egy másik romhoz tartoznak okozhatnak problémát. Ha olyan programrészek/beállítások maradtak a kártyán amelyek előző programverzióhoz tartoznak, szintén okozhatnak problémát.
Második körben a kártya formázása azzal a készülékkel amivel használni szeretnéd. -
szabacsik
őstag
válasz
szabacsik
üzenetére
oké. mostanra világos lett, hogy nem is a telefonnak van baja hanem a kártyának. kettő darabot vettünk és most kipróbáltam az enyémet gond nélkül befogadja de a másikat egyszerűen nem akarja. Gépen is bajlódott egyszer látta aztán azóta vacakol. Vajon ezzel lehet mit tenni vagy vissza kell vinni?
-
kátú
őstag
válasz
Mayweather
üzenetére
Fmod, csak is az Fmod, már sok romot kipróbáltam, 3 féltéglásítás és egy totális téglázás van a hátam mögött, tudom mit mondok ha azt mondom, hogy csak Fmod
-
kátú
őstag
válasz
Mayweather
üzenetére
Öröm látni, hogy nem csak eltávoznak emberek a topicból, hanem új "tanuló" emberek érkeznek :-)
-
törölt tag
válasz
Mayweather
üzenetére
-
Mayweather
tag
Sziasztok.
Ma beszereztem egy samsung galaxy s advance telót. 2.3.6 android van rajta. Valami jobbat húznék rá de nem találok semmilyen fórumot ahol le lenne írva lépésről lépésre a rom telepítés.
Valaki tudna nekem linkelni egy ilyen oldalt?
Nagyon megköszönném!
-
ktomcat
senior tag
válasz
kiss.beni93
üzenetére
CPU sémákat állítsd abyssplug+sioplus-ra. 2 hónapig használtam és 1x nem volt ilyen problémám (recoveryből wipe dalvik cache-t is megpróbálhatod) amennyiben nem akarsz formázni
-
Gery15
addikt
válasz
kiss.beni93
üzenetére
Tedd vissz az Fmondot.
-
kiss.beni93
tag
Sziasztok! Masfel hete slimkat van fenn. Ket napig jol ment, majd random ujra indul, vagy epp nem lehet percekig feloldani. Otlet? Elotte Fmod volt, problema mentesen.
-
szabacsik
őstag
Párom telefonja tegnap óta elkezde azt játszani hogy ha lezárja a kijelzőt akkor utána nem éled fel csak akkor ha kiveszi és visszateszi az akksit.
Találkozott valaki ilyen problémával?
Kb 1éves a telefon fmod van rajta.Lehet, hogy szoftveres a gond vagy inkább gariztatni kell?
-
laychi
veterán
A telefonon lévő kernelt és romot le lehet menteni valahogyan,ha felrakok egy kitkat romot és vissza szeretném rá rakni?vagy a külső forrásból u.a?(repartos GB-re gondolok.
Csak azért kérdem,mert most jött vissza szervizből a teló,valamit állítólag szoftveresen is mókoltak csatlakozó cserén kívül és most egész gsors. -
alexdp7
tag
Tisztelt Fórumtársak,
Szeretném megköszönni a gyors és segítőkész hozzámállast! Elköszönök készülékváltás miatt......Kívánok sok kellemes pillanatot továbbra is a telóhoz!
Üdv:
Alex
-
reap3r
aktív tag
Sziasztok. Szeretném mindenkinek megköszönni a segítséget,amit itt a fórumon kaptam, főleg Acef-nek, de még nagyon sok más ember is segített. Sajnos nem lettem egy nagyon nagy szakértő, de legalább valamennyire a dolgok mögé látok már, ha Samsungról van szó...
. Nagyon nagy szerencsével sikerült viszont kifognom egy szép állapotú LG G2-est jó áron és a kis 2 éves 1 hónapos Sadvance-emtől megválok és odaadom a húgomnak. Hiányozni fog, mert már annyira jól megszokott kapcsolat volt ez, és már nagyon kézre állt az öreg harcos
A fórumot továbbra is olvasgatom, mert azért én fogom továbbra is karbantartani a telót.
Még egyszer nagyon szépen köszönöm!
-
laychi
veterán
-
Nippel
tag
P verziót hogy lehet visszarakni JB ről GB re?
Válaszokat köszönöm! -
laychi
veterán
Sziasztok srácok!
Szóban forgó telóval rendelkezem én is,szeretnék valami értelmes romot feltenni a telóra,mert a gb sem igazán tudja azt hozni,amit kellene, a JB-vel tudjuk mi a helyzet(örültem,hogy vissza lehetett állni GB-re)
Ami érdekelne az a Kitkat rom(tudom,gyári nincs,ezért valami főzöttet szeretnék,ami használható,pörgős)
Zárójelben a lényeg,tehát egy Kitkat-re épülő főzött rom kellene,pozitív lenne,ha tudna magyarul,programkompatibilitással nem lenne probléma,hívások,üzenetek/mail,google szolgáltatások,egyebek is megfelelően működnének.
Mellyeket javasoljátok?(kérnék letöltési linket és telepítési útmutatót)
Külföldi fórumon,yt videókon mindenféle davlik cache törlést meg mindenféle jóságokat írnak,amikkel nem is rendelkezik a telefonom.
Teljesen alapról (rootolatlan) GB romról indulna a tánc,tehát,ha szükséges a főzött rom előtt a JB telepítése,azt is írjátok le kérlek.
Szvsz nem vagyok huledelek,de szájbarágós leírás kellene,mert először próbálkoznék a konyhában.Ha nem akarjuk miattam szét offolni a topicot,akkor a segíteni szándékozók üzeneteit várom privátban.
Hála és köszönet előre is !
Üdv,Laychi
szerk.:
Jah, amúgy a teló magyar telekomos, ha ez számít valamit (az sem hátrány,ha a végén egy kis csavart belerakva mindenes lesz
) -
mirci18
addikt
Szevasztok
Egy kérdésem lenne csak.
Az hogy erre a telefonra van e otg lehetőség.
Filmnézés miatt. -
Imi1981
veterán
Megerősítem az Ace 4 nagyon jó kis teló! Apósom nem rég vett és azt kell mondjam iszonyat gyors! És akármilyen hihetetlen, nagyon jól optimalizált a rendszer! A kijelző is szép a felbontáshoz képest és a fényerő is jobb mint advancén. Komolyan a beállításokban amilyen gyorsan nyomod a gombot olyan gyorsan reagál, nem tudtam úgy hogy ne tudná azonnal lereagálni. A Google Chrome is villám gyors rajta, az advancén meg csak döcög. Viszont apósnak nincs Google fiók beállítva mert neki nem kell, lehet ez is számít hogy gyorsabb mert nem mennek Google cuccok.
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Régen elég "ON" voltam ebben a topikban, de mára már nem. Remélem ettől eltekintve tudtom nekem segíteni.
Szóval a problémám az lenne, hogy a telefon ki kapcsolgat időközönként.
Előzmények:Amikor megvettem, talán még egy hónapos sem volt ugyanezt csinálta. Akkor szervizbe küldtem azt hiszem, A10-es feszültségszabályzót cseréltek benne. Két éves múlt a telefon novemberben, így már lejárt róla a gari és a plusz meghosszabbítás is. Mostanság jött elő ez megint, fb meg zene hallgatás közben egyszer csak OFF és kapcsolhattam be újra és ugyebár ilyenkor a 80%-os akku töltöttségből mire újraindult lett mondjuk 8-10%... Gondoltam egy wipe chace megoldja esetleg ezt vagy egy teljes lemerítés, aztán felöltés, de nem így lett. Már ott tartottam egészen a mai napig, hogy vinnem kellet magammal, mert állandóan lemerült a telefon. Na gondoltam ebből új aksi lesz, nem is gond megértem 2 éves elmúlt mindennap nyúzva van/volt. Gyári Samsung akkut sikerült beszereznem. De sajnálattal vettem ma észre, hogy ezzel is ugyanúgy kikapcsolt a zsebemben. Summa summárum megint erre a feszültségszabályzóra gyanakodok.
Kérdésem a következő lenne hova ajánlatos vinni szervizbe gari után? Vagy itt PH!-n valaki esetleg, aki ilyennel foglalkozik? Régen ngabi vagy valami ilyesmi nicknevű srác foglalkozott ezeknek a telefonoknak a javításával. Tudtok róla valamit?
Ui.:
Acef féle Fmod van fent a telómon.
Cocore-E r09-es kernelel meg támogatva.FR lesz majd, de szerintem ez nem rendszer probléma lesz.
Aki tud segíteni bármilyen formában annak előre is, nagyon köszi!

-
Roxkex
senior tag
Hali , valakinek esetleg nincsen meg a cocore 6.8as kernel ? :\ XDA-n már nem találom és reinstallolnám a "régi" telómat

-
Nimda
addikt
Fmod, első benyomások (140101 orig.):
Követtem a beállításokat és valóban gyors és sallangmentes.Habár én maradtam a gyári tárcsázó és naptár mellett, ezért töröltem a számomra felesleges appokat.A gyári böngészőt is száműztem, valahogy sosem tudtam vele megbarátkozni, helyette a CM browsert használom.
A google szolgáltatásokat viszont muszáj frissítenem, mert különben nem működnek az újabb verziók, pl. gmail.Nem tudom erre létezik e valami megoldás...A gyárit ezek után kukáztam, valóban egy jobb alternatíva az Fmod, köszönjük szépen!
-
Csabi1984
addikt
Mostaniak között melyek a jobb telefonok? Nem S4 meg S5-re gondolok amik sokba kerülnek hanem a közép mezőnybe

-
pazirezz
tag
válasz
Chris.G
üzenetére
Legegyszerűbb talán ha bemész egy helyben lévő gsm boltba, és pontos típus alapján vásárolsz egyet..
(Ha egy tanácsot elfogadsz, csak gyári eredetit) .. vagy körbenézel az ebay-en (angol / német oldalon talán érdemesebb, bőven ideér karácsonyig .. .)Egy példa a sok közül.
-
Chris.G
tag
Sziasztok!
Egyik családtagomnak egy ilyen telefonja van! Szeretnék venni neki karácsonyra a telefonjába egy új akkumulátort.
Milyen való bele, hol érdemes venni ill. megrendelni?
Köszönöm a segítséget! -
szeljanos
tag
Üdv.!
Ma hoznak egy Advance-t, de nem tudom melyik rendszer van még rajta (GB, vagy JB). Ha GB, akkor JB-re frissíteni lehet úgy is, hogy a repartos romot teszem fel elsőnek és utána mehet fel egy RR Rom pl.?
Repartosnál mit kell Odinban pipálni, mire kell figyelni?Köszi!
-
Acef
addikt
mkbla
3-4-5 hónap után flasheld újra a Cocoret és az Fmod-ot, majd wipe cache és advanced / wipe dalvik ...
Időnként nézd át a beállításokat (főleg a google-t érintő dolgokat), és ha lehet, akkor ne frissíts google appokat, mert elrontja a beállításaidat (play: automata frissítés OFF) -
mkbla
senior tag
Közben én meg hirtelen felindulásból feltettem az fmodot. Sikerült. És jónak tűnik. Beállítgattam, személyre szabtam, végigmentem a leírt lépéseken. Kíváncsi leszek meddig bírja.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Signum04
tag
Az alkalmazások egyesével történő eltávolítása közben kiderült a Viber a hibás.
A következő gondom, semmivel nem tudom eltávolítani. ugyanúgy újraindul a készülék. Nincs itt valami csökkentett mód ahol eltudom távolítani ezt a ***** vibert...Nagyon örülnék neki, mert továbbra sem tudok semmilyen eszköztárat, vagy alkalmazásokat megnyitni, mivel betöltéskor eléri a vibert és K.O.
-
mkbla
senior tag
Na sztem kettétöröm a telefont. Az lesz a legjobb és után nem szarakodok vele. Most lett ujrarakva a gyári rommal és már szarakodik.
Nem tudom ti hogy vagytok vele de engem rohadtul idegesít, hogy a telefonkönyvet kereséskor mindig felbassza az elejére. Keresel egy nevet olvasod a neveket, és puff egyszer csak felugrik az A betűhöz. Ez már a gyári rommal is csinálta régen. Most pl csoportba akarom áttenni az embereket, keresgélek, olvasgatok, lapozgatok, pipálgatom ki a neveket de már 3X felugrott az A betűhöz. Majdnem kettétörtem a telefont.
Hol lehet ezt kikapcsolni?? Miért ugrik az elejére? Vagy csak nekem csinálja? Engem rohadtul idegesít.
-
Signum04
tag
Sziasztok,
Nagy baj van.
A mai nap reggel óta játszik velem a telefonom.
Samsung Galaxy S Advance
Bekapcsol és újraindul
Bekapcsol újraindul és ezt játszuk már egy órája.
Ha kikapcsolom a wifit meg a mobilnetet akkor nem indul újra rögtön. Viszont ha A Clean Mastert elindítom hogy takarítson akkor vizsgálat közben is újra indul. Az alkalmazáskezelő sem nyillik meg.
Ez valami vírus? vagy mit lehet ezzel kezdeni? Nem töltöttem semmilyen applikációt tegnap, sem tegnapelőtt. Frissítés sem volt.Légyszi valami ötlet elkellne, mert telefon nélkül....
-
mkbla
senior tag
Egyet értek MrCsittel, nekem is sok kellemetlenségem volt ezekből is adódóan. Most a fent leírtak szerint visszaraktam a gyári romot. Beállítgatom, használatba veszem. Aztán majd ha pár hónap múlva megint elbaszódik akkor megint újrarakom, vagy ha van valakinek valami tutifasza ami működik nem produkálja a fent leírtakat a kezdetektől 3-4 hónap múlva sem akkor felrakom azt...
Köszönöm mindenkinek a segítséget

-
Nimda
addikt
Esetleg ha valakinek van hasonló "paraméterekkel" megáldott telója, írjon privit

-
MrCsiT
addikt
Defense zone és zone 2 HD-t tesztelte a gyermekem

ám, már mindegy, leverte a Slimkat 4.4.4 szoftver nálam a lécet:
1. beütöttem egy kereskedelmi egység számát a tárcsázón.
2. mivel ismeretlen szám volt, rányomtam, hogy felvenném a névjegyzékbe.
3. itt volt az első megrökönyödésem, mikor kaptam a felvételi kérésemre egy 2 választási lehetőséges ablakot:
"Google fiókhoz társítom a névjegyet" vagy "mégsem".
4. megnyomtam a fiókhoz társítást, mert
-tudtam, hogy nincs nethozzáférése a készüléknek jelenleg;
-gondoltam, felvétel után majd módosítom a társítást.
-az összes, a google fiókkal kapcsolatos szinkront már első telepítéskor tiltani szoktam, mert csak az appok play-áruházból való telepítéséhez használom azt a szerencsétlen fiókot, semmi szükségem semmiféle szinkronra, ellenben szeretném azt hinni, hogy nem a Skynet fut a telefonomon, azaz, én döntöm el, mi történjen, vagy mi ne.- tekintsünk el attól a ténytől, hogy az Android versions comparison szerint, pl. a cseppet sem veszélytelen Heartbleed / OpenSSL vulnerability bug-ot csak a 4.4.4 -es Android verzióval javították, tehát, a korábbiak mind bugosak, ezek szerint -
5. Elvileg nem vagyok teljesen tehetségtelen a módosítások lehetséges megtalálási helye iránt, de 45 mp kevés volt, hogy a normál telefonkönyvhöz át-társítsam a névjegyet.
Ezt követően, ennél alig több idő kellett Odin-nak, hogy a gyári 4.1.2-t visszategye nekem a készülékre.

-
MrCsiT
addikt
válasz
Piloss
üzenetére
Nem mentem vele semmire.. azt írja az app, hogy FM not available

Így funkcióhiányos a Slimkat (4.4.4), grrr...
Valakinek van esetleg jó tapasztalata, valamilyen 4.3-as unofficial-lal ha már egyszer a legstabilabbnak mondott 4.4.4 slimkat-tal nem vagyok elégedett?
mellesleg
- elég halknak tapasztalom vele a készüléket;
- az indított játékokra kilépés után az "alkalmazás leállt" üzenet jön, holott szabályosan léptem ki;
- az ébresztő butább benne, mint a 4.1.2-esben lévő, ami tud az ébresztés előtti időben is halk dallamot lejátszani. Ebben a 4.4.4-ben még az sem megoldott, hogy a gyáritól eltérő csengőhangot válasszak, pedig az szerintem azért alap volna.
-s hogy jót is írjak: játékok szépen futnak vele, folyamatosabbnak látom, mint a 4.1.2-vel volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!

Samsung Galaxy S Advance
Operációs rendszer
Android 2.3.6, 4.1.2
Jelly Bean?
Hivatalosan elérhető a Telenor és a T-Mobile szolgáltatóknál.
Megjelenítés, kijelző
4”-es Super AMOLEd érintőkijelző, 480x800 képpont, kapacitív, 16 millió szín
Processzor
1 GHz-es kétmagos, NovaThor U8500
Memória
768 MB RAM, 8 GB belső tárhely (a felhasználható tárhely ennél kisebb), a memória legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával bővíthető
Egyéb
Bluetooth 3.0, 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, microUSB 2.0, G-szenzor, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, Facebook, Twitter, YouTube, Google Play
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Okos Otthon / Smart Home
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Samsung A17 mobiltelefon
- FIFA 16 Playstation 4
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
))