- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
lehella #45613 üzenetére
Esetleg egy másik MIUI verzió ha segíthet, jobb ötletem nincs.
Más:
Valaki el tudná küldeni az AOSP-4.4.4-20140713-janice-salvo.zip fájlt nekem? Nem találom a gépemen sehol, és az eredeti letöltő linken sem elérhető már.Arról a ROMról van, szó, amiről itt van egy leírás.
-
thomasvold
őstag
válasz
lehella #45486 üzenetére
Parancsoljatok
Alkudsz belőle 2 ezret és máris megéri.
-
demars
addikt
válasz
lehella #45480 üzenetére
Hát sanszos, hogy eljött a vég a telefonod számára...
Számos oka lehet a leírt jelenségnek. Csatlakozó kaki, alaplap hiba... Ha egy tiszta telepítés nem segít, én már nem foglalkoznék vele a helyedben (ha csak nem jutsz hozzá pl egy törött kijelzős példányhoz egy sörért, mert akkor érdemes a belét kicseréltetni).
-
terra052
őstag
válasz
lehella #45480 üzenetére
Hát nem hangzik jól... Szerintem konzultálj egy szervizzel, érdemes-e rá költeni. Én egy jól sikerült horgászat után 14e-ért cseréltettem alaplapot anno, mondjuk azóta is meg van a készülék, tartaléknak így tökéletes, kapott egy új akksit, ennyiért nem kapnék jobbat, ez meg már bizonyított
-
jeremos
tag
válasz
lehella #45303 üzenetére
Ha fejlettebb ROM-ot teszel fel, onnan felfelé mehetsz, de visszafelé csak repartos 4.1.2 ROM-mal tudsz.
...a gmailes naptárat hogyan tudom behúznI...nem tudom
De akkor ha már elkezdtél fejleszteni miért nem a jelenleg legfejletteb és használható 5.1-es alapra épitett CM 12-nél álltál meg? -
jeremos
tag
válasz
lehella #45300 üzenetére
amint látod újonc vagyok!
Minden custom romot a recoveryből teszünk fel,/ezt hivják flashelésnek/ az aops-t is onnan tetted fel, nem?
a gyári romot tesszük fel odinnal, ahogyTe 4.1.2-t.
Minden rom flashelésénél töröljük a telefonmemória, cache és dalvik cache tartalmát.
Az fmodnál azért nem kellett mert ott a programon belül változtattál, nem a programot irtad felül egy másik programmal.
"Ezzel szemben, a CM11 felrakáshoz ezt a leírást veszem alapul."...minden custom rom felrakásakor ezt vesszük alapul...
Töröljük a telefonmemória tartalmát: "Wipe Data / Factory Reset"
Töröljük a cache tartalmát: "Wipe Cache Partititon"
Töröljük a dalvik cache tartalmát: "Advanced" utána "Wipe Dalvik Cache"
Most jön a rendszer telepítése: "Install Zip" utána "Choose Zip from /storage/sdcard1"
Itt kiválasztod a telepíteni kívánt ROM-ot és flasheled
Még ne indítsd újra, hanem a Gapps csomagot flasheled
Most már újraindíthatod a telefont: "+++ Go Back +++" utána "Reboot System Now"Minden program felrakása után újra be kell lakni a telefont.
Ha átolvasod a linkeket amit megadtam, nem kell újra megkérdezned, minden le van irva amit kérdezel, még az fmodnál is, Acef bolgjában részletesen mindenre kiterjedően hogy mit hogyan.
Ha megakadsz segitünk!
a goggle play...frissitsd, vagy telepitsd a legújabb verziót, ha akkor sem oldódik meg akkor flasheld újra az aops-t. -
jeremos
tag
válasz
lehella #45292 üzenetére
A cm 11-t letöltöd pl innen [link] felrakod a leirás alapján.
a cm 12-t meg pl innen [link], a gappsot meg pl innen [link] értelemszerűen az 5.1-t és vagy a nanot vagy a picot.
Hogy miben lesz más pl Akkuszint számmal kijelzése megoldható, fixen, egy lehúzással kipakolhatod a Wifi, Bluetooth, Mobilnet kapcsolót..rakd fel próbáld ki! Nem bonyolult a felrakásuk,ha már az AOPS-t felraktad menni fog, ugyanúgy kell, csak ezt "Töröljük a System partíció tartalmát: "Mounts and Storage" utána "Format /system" kihagyod. Sok sikert!
goggle play..nálam ez nem jelentkezett, frissitve van a g.play? -
lehella
senior tag
válasz
lehella #45294 üzenetére
Újraindítottam a telefont, de már hatszor írta ki a telefon, hogy a Google Play szolgáltatások sajnos leállt. Ez kicsit aggasztó, valaki már ráfutott erre KitKatnél?
Szerk: Visszaolvasva az AOSP topicban már volt róla szó, remélem azóta már van erre megoldás mert elég idegesítő a jelenség -
lehella
senior tag
válasz
lehella #45271 üzenetére
Három kérdésem lenne hirtelen amire nem találtam megoldást;
Akkuszint számmal kijelzése megoldható alapból a statusbaron?
Értesítési sávban nem lehet valahogy fixen, egy lehúzással kipakolni a Wifi, Bluetooth, Mobilnet kapcsolóját?
Beépített ébresztőóra megbízható, vagy rakjam fel az Alarmdroidot? -
jeremos
tag
válasz
lehella #45257 üzenetére
Mint fentebb leirtam, tedd fel a repartos/3 fájl/ gyári 4.1.2-t Odinnal, utána tedd fel az AOPS-t ily módon, [link] és tesztelgesd, ha nem jó tegyél fel CM11 vagy 12-t.
Mindenkinek más az igénye, izlése, ahhoz, hogy megtaláld magadnak a megfelelőt, ahhoz ki kell próbálnod az ajánlott ROM-okat. A custom ROM-ok mindegyike tartalmaz valami hiányosságot a gyári ROM-okhoz képest, - - mivel nincs és nem is lesz kiadva új gyári ROM ehhez a telefonhoz, - de ezek ellenére is a 4.1.2 - nél bármelyik ROM gyorsabb és jobb... -
jeremos
tag
válasz
lehella #45249 üzenetére
Szia! Én nem használom még, mert a telepitési leirás alapján nem tudom feltenni a Gappsot, és eddig még nem jöttem rá, hogyan kell. Műkődik, csak éppen a google play-t nem tudom használni, mert az meg a Gappsban van, hiába rakom fel a g.playt, akkor sem.
Az Fmodot én csak kipróbáltam, nem használtam, mert nekem lassabb, mint az AOPS vagy a CM 11-12-13.
Én mindig igy telepitek...alap gyári repartos 4.1.2, Odinnal / ha nem az van, felteszem / utána AOPS vagy CM 11 /4.4.4/ erre rá a CM 12 /5.1.1/ flashelve...ezeket használtam, nekem bevált mindegyik.
Én azt javaslom a repartos 4.1.2 -ről épitkezz, mert ha valamelyik ROM nem válik be, akkor csak a repartos 4.1.2 felrakásával tudsz visszaállni az alapra. De azt nem tudom, mennyire vagy jártas a témában. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
lehella #44335 üzenetére
Nekem csak a Recovery-t fogta meg a Chrome, de kivettem a karanténből. Sajnos a víruskergetők eléggé érzékenyek a tömörített mappában lévő futtatható kódokra, még ha nem is azonosítanak bennük vírust, hajlamosak azonnal blokkolni.
A biztonság kedvéért ráugraszthatsz egy mélyebb NOD vizsgálatot, de nem elég csak azzal tisztázni a nézeteltérést, a böngészőben a letöltött tételek között is engedélyezni kell a hozzáférést.
-
Balathruin
veterán
válasz
lehella #44189 üzenetére
Retro telósoknál kérdezd.
-
Acef
addikt
válasz
lehella #41886 üzenetére
Este nincs hátrányod, sőt, biztosabb, hogy nem lesz beragadt app, nem merül ha éppen nincs töltőn.
Napközben nem érdemes, mert a JB intézi magának (főleg az Fmod).
Leállítod, de a rendszer úgyis felébreszti, ez mind idő és energia a telefonnak, közben persze laggol a rendszer ... Időnként ránézni a futó appokra és ennyi. A RAM-ot nem kell ürítgetni, csak 2-3 naponta egy restart. -
Csori72
aktív tag
válasz
lehella #34255 üzenetére
végülis pár percesen még belefér. majd talán ma!? v legalábbis elkezdődhet a keresgélés
nekem egyszerűbb dolgom volt, mert barátnőm Advance-t vett. még ő be se kapcsolta már lógott a tel az USB-n. Odinnal haverkodottmondjuk amikor az enyémet vettem pár napot eltöltöttem vele még 2.3.6-on. olvasgattam, gyűjtögettem és csak úgy álltam bele amikor már biztos voltam a dologba.
-
flash-
veterán
válasz
lehella #33478 üzenetére
Nálam azért hullanak mert nem tudok egyetlen egy telefonra sem vigyázni.
Bár ez még 11 hónap után a legjobban néz kicsak a kijelző körüli perem van foltosra kopva és a hátsó betűk..
(kulcs mellé rakom zsebben a telefont,heti 1-2x leejtem,ilyesmi)
de a kijelző nem karcos pedig a fóliát levettem mert alig érzékelt néha..szóval ebben már valami komolyabb gorilla van mint az galaxy ace ben -
Csori72
aktív tag
válasz
lehella #33258 üzenetére
nem mert maga az apk csak a samsungsansot kezeli. azt pedig nem tudsz 1 helyre csak 1et elhelyezni. viszont bármikor bármire átcserélhető, csak érdemes figyelni rá, h fullos ttf legyen ékezetekkel, és mindenféle karakter meglegyen benne, egyébként hülyén jelenik meg. azok eleve felejtősek amikben csak az angol abc betűi vannak.
biztos meg lehet mókolni az apk-t, h lehessen még pakolni bele, és akár eredeti néven is, de annyira nem érdekel a dolog. egyszerre úgyis 1 betű kell a kijelzőhöz, és lehet csinálni több apk-t az sd kártyára megjelölve persze, h mi micsoda. 2 lépéssel tovább tart a csere ha már unalmas
-
FET-MEN
veterán
-
-
-
Rolli
aktív tag
válasz
lehella #32543 üzenetére
Sziasztok.
Tegnap telepítettem egy advance-t.
repartos rom, 8.2-es cocore kernel,és acef fmod 131010-es.
Időközönként újraindul a telefon,és fagyogat.
Mi lehet a baja?
tettem fel rá cyanogent is ott is ujraindult ott is 8.2 kernel volt.
vadiúj 2 napos a telefon telenoros.
Köszi
-
-
llaci63
tag
válasz
lehella #32350 üzenetére
Ezért javasoltam egy olyan megoldást, hogy olyan romot tegyél fel, amelyikben eleve nincs időjárás widget (pl. Fmod 131010 Fekete Orig, vagy Orig Extra), azután másold bele a két előzőleg kimentett apk -t (AccuWeatherWidgetMain és portolt AccuWeatherWidget)! Így jó lesz, én is így csináltam!
-
llaci63
tag
válasz
lehella #32094 üzenetére
Üdv!
Nem értem ha végre sikerült felülírni az AccuWeatherWidget.apk -t, akkor miért nem látod a widgetek között? Az AccuWeatherWidgetMain.apk -t meghagytad a system/app könyvtárban? Mert ennek a kettőnek meg kell ott lennie! Ha megvannak, akkor Alkalmazások->Widgetek, és itt meg kell lennie egy 4x2 -es widgetnek Időjárás néven! Erre hosszan nyomni, kihúzni a főképernyőre, és kész! Ha nem akar jól működni, szükség lehet még egy lépésre, Beállítások->Alkalmazáskezelő->Mind (oldalra kell lapozni)->AccuWeatherWidget, ráböksz, adatok törlése! Így működnie kellene! -
Csori72
aktív tag
válasz
lehella #32090 üzenetére
mentsd el amik kellenek (névjegyek, üzenetek stb.)
én pl kiimportálom SD kártyára aztán kiszedem belőle az SD-t és a SIM-et is. majd gyári vissza sd formázással (ez a belső tárhelyet formázza)
így állok neki a repart JB-nek. amikor ez kész berakom a másik microsd-t (van 1 külön erre a célra bejáratott 4GB-os) amin rajta van a CWM_update.zip, a root.zip, a CoCore8.0, és az Fmod131010,
valamint EFS mentés van rajta, és 1 elkapott, a telefon nagyon jó pillanatában készített backupén nem variálok sokat, amint fent van a JB és elindul, máris lövöm ki a telt beállítások nélkül (nincs értlme állítgatni mert mire végzel úgyis ugyanez fog fogadni). akksi is ki 1 pillanatra ami nem macerás mert úgysincs rajta a hátlap
indítás recoverybe, megy fel az ideiglenes cwm, rögtön utánna a root, majd a CC, és végül az Fmod újraindítgatások nélkül de a cache-ek törlésével ahogy le van írva.
minden kész indulhat újra a tel, lehet beállítani / belakni.Fmodhoz Acefnak írj privit, gmail címet adj neki és megossza neked.
-
silvergod
őstag
válasz
lehella #32083 üzenetére
mennyire vagy benne a moddolásokban? tudsz mindent ?
mert ahogy nézem a kérdéseket előbb utóbb itt lesz valami a telefonnal de az nem biztos hogy jó lesz neki
Ezt ne vedd sértésnek,inkább óvatosságra intenék....mivel most már van ugye root jogod az esetleges program cserékkel tönkre is vághatod a rendszert..és akkor kellene a repartos téma
De szerintem mint előttem is írták felesleges a gyári rendszerrel kísérletezni tedd fel az fmodot+cocore-t
és meglátod hogy milyen amikor minden rendben hasít
A garanciád úgy is ugrott "ideiglenesen" azzal hogy rootoltad....
De persze csak saját felelősségedre,nem én mondtam
Inkább olvass át mindent Acef kollégánál ha meg nem tiszta valami úgy is valaki segíteni fog szerintem. -
Csori72
aktív tag
válasz
lehella #32060 üzenetére
én is így voltam ezzel. felraktam a JB-t (nekem eredetileg 2.3.6 volt) elégedett is voltam, csak ismerősömnek mutattam rajta az uristen@menny.hu filmet (az MB-ba se kicsi és felbontásba se), ment kb 1/4-ig aztán megállt. gondolkodott majd elindult, aztán megint megállt. faszán gáz volt! meg is kaptam, h dobjam el ezt a szart. akkor jött el az ideje a CC-nak. a többi pedig hozta magát, de ha most kezdeném csak 1szuszra raknék mindent. ez 100as!
-
Csori72
aktív tag
válasz
lehella #32056 üzenetére
egyébként érdemes felrakni a CoCore kernelt. 6.2; 6,8; 8,0; 8,2 amik eddig beváltak itt többeknek. az tartalmaz végleges fejlett recoveryt, majd rá az Fmod Acef-től.
sokat dobnak a telefonon, és szabadabban tudsz benne "garázdálkodni" is
mindezt 1 szuszra kilövi gariztatás esetére a repartos JB.ha már úgyis rootolva van a telefonod nem érdemes megállni félúton
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Samsung Galaxy S Advance
Operációs rendszer
Android 2.3.6, 4.1.2
Jelly Bean?
Hivatalosan elérhető a Telenor és a T-Mobile szolgáltatóknál.
Megjelenítés, kijelző
4”-es Super AMOLEd érintőkijelző, 480x800 képpont, kapacitív, 16 millió szín
Processzor
1 GHz-es kétmagos, NovaThor U8500
Memória
768 MB RAM, 8 GB belső tárhely (a felhasználható tárhely ennél kisebb), a memória legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával bővíthető
Egyéb
Bluetooth 3.0, 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, microUSB 2.0, G-szenzor, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, Facebook, Twitter, YouTube, Google Play
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest