- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Redmi Note 7 - nota bene
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vitaqo
senior tag
Ki mit tervez utódnak? Nálam jövőre lesz cserés a telefon, de a mostani S21 széria nekem nem tetszik. Plusz tudom eretnekség, de lehet almásat veszek. Csábít, hogy a céges almás 4 éves telefon még a mai napig kap funkciófrissítéseket. A következő S-ben a 120Hz és a megszokott funkciók miatt szeretnék maradni. A baj a samsungos frissítésekkel, hogy hiába kap 4 főverziót, tarják magukat a jó szokáshoz, hogy a verzió frissül, de funkciókat nem kap (pl bixby routines S9-nél).
-
bmt50
senior tag
válasz
Bjørgersson #41945 üzenetére
Vagy veszel az S9-re egy akksis hátlapot. Van olyan is, ami támogatja a vezeték nélküli töltést. Kb. 13ezerért vannak. Olcsóbb, mint egy megbízható állapotú A5, és nem 2 telefont hurcolsz magaddal.
-
Dave1984
őstag
válasz
Bjørgersson #41941 üzenetére
Ha fenn lóg hálózaton 2 sim akkor is jelentősen fog csökkenni a készenléti idő!
-
zunga
tag
válasz
Bjørgersson #41939 üzenetére
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Bjørgersson #41939 üzenetére
Ez nem kérdés. Ha aktiválva van. Meg pl. nem mindegy h full jel van vagy mindig keresi a hálozatot olyan gyenge.
Parallaxis Azt irtad, h nem életszerű de azt nem h nem használod ugy.
-
Bjørgersson
félisten
Második SIM kártyával lehet, kell számítani csökkenő üzemidőre?
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Parallaxis #41936 üzenetére
Humordetektor?
-
samu74
addikt
válasz
Parallaxis #41933 üzenetére
Nézd, ez egy használati tárgy az én szememben. Nyilván én is vigyázok a telefonomra, de az nonszensz hogy valaki csak azért pislant a telefonra hogy ne szaladjon bele a 100%-os töltésbe.
Az hogy neked nem ment tönkre valamelyik csatlakozó csak idő kérdése. -
pusszycat
nagyúr
válasz
Parallaxis #41933 üzenetére
Háát... ha mostantól 100% töltöd megvan az elvesztett 20%
-
Parallaxis
addikt
válasz
samu74 #41932 üzenetére
Háát... Nekem karcmentes az egész készülék és sem a csatlakozó, sem a kijelző nem problémás, de az aksi csak 80%-os, így már csereérett. Szóval ez nem annyira túlparázás. Aki betartja a 15% alá nem merítjük, 80% fölé nem töltjük szabályt, az sokat segíthet az aksi élettartamán. Az más kérdés, hogy ez szerintem sem életszerű dolog, max a hosszú ideig töltőn hagyás elkerülését és a gyorstöltés hanyagolását tartom kivitelezhetőnek.
-
samu74
addikt
válasz
pusszycat #41931 üzenetére
Igen, és 100-nál lekapcsol.
Nekem az S9+ meg az S7 is éveken keresztül töltőn volt éjszaka,a mai napig működik mindkettő. Nyilván degradálódik azért,de sokan túlparázzák ezt az egész akkumulátor kérdést.Tuti hamarabb összetörik a kijelző vagy tönkre megy valamelyik csatlakozó, mire használhatatlan lesz az aksi.
-
samu74
addikt
válasz
Bjørgersson #41929 üzenetére
Pedig nem tölti túl az aksit ha rajta lóg. Lekapcsolja töltést és annyi.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
ArthurShelby #41901 üzenetére
Az előző telefonom egy A3 2017 volt, azt olyan 2,5 évig használtam, az S9-et ennél tovább szeretném, mert nagyon elégedett vagyok vele, ez a legjobb telefonom eddig. Nyilván az akksi bírhatná két napig, de hát ez legyen a legnagyobb bajom. Minden este bedugom tölteni és olyan 30-40%-kal szoktam hazajönni, szóval ez is abszolút elviselhető.
-
Dave1984
őstag
válasz
Oldman2 #41923 üzenetére
Van az az összeg hogy megválljak a saját S9+ tol. December óta pihen a polcon,de semmi baja de napi 10-12 óra streamet mobil hotspotot nem nagyon bírta 5-6 oránál tovább, ezért lett M31s 6000es akku legalább 1napot kibír nálam, ennél kisebb akksival rendelkező telefont már nem vennék
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Oldman2 #41911 üzenetére
Nem nagyon bízok abban, hogy van bárkinek is tapasztalata a sima a Plus típusok akku kapacitásában, de hátha...
Nem nagyon találok Plus-t ami megfelelne (és válaszolna is az eladó), S9 meg hegyekben van...
Akku időben (akkucsere lesz bizonyosan), mekkora a különbség a két modell között?
-
kiskeni
aktív tag
válasz
#50449408 #41915 üzenetére
Én nem aggódnék annyira a méreten. Az s21 nekem ugyanolyan kényelmes, mint az S9, pedig az S9-em tokkal együtt akkora, mint az S21 tok nélkül. Amúgy nem sokkal kisebb az S9, igaz a hasznos kijelző-felület érezhetően kevesebb az S21-hez képest, de mivel maga a készülék nem sokkal nagyobb, ezért nem nehezebb használni sem.
Szerk.: Nyomkodd meg a MediaMarkt-ban. Az a biztos. -
törölt tag
válasz
szemy94 #41918 üzenetére
Felhívtam a samsungot: készüléket akkor vettem, amikor a "régi" jótállási törvény (1+1 év) volt hatályos, tehát csak akkor indul újra a gari, ha az első évben volt a főpanel csere. Legalábbis ezt mondták.
Hááát...Ez van, céges telefon.
Akkor marad az i12 mini.
Fogalmam nincs miért csinál furcsa dolgokat a telefon (lásd előző videó)...Az egy dolog, hogy az összes T-s állomás cellahatárán vagyok, de szerintem ez nem magyarázat. -
kiskeni
aktív tag
Baszki. Jobban pörög ez a topic, mint az S21 topic
Ha valamiért, hát ezért bánom én a váltást
Attól még persze boldogíthatom ezt a topicot is. Eldőlt az S9-em sorsa: velünk marad, megkapja az öcsém, ha 1x végre eljutok a teló formázásáig (lusta vagyok). Szóval, rendszeresen meg fog fordulni a kezemben (én vagyok a techguru a családban sajna). Eladni nem adnám, nem visz rá a lelkem, hibás akksi ide vagy oda. Bár, ez azért eldönti a kérdést, mivel nem szeretek hibás cuccot eladni, meg hát így legalább tuti lesz még használva. -
törölt tag
Én is gondolkodom a váltáson, de kicsi a kezem, ezért a 65-69 mm szélességet preferálom. Ilyen mérteben pedig csak az iphone 12 mini van....
Mindig bajom volt a telefonnal, járt már alaplapcserén is 20 hónaposan....Gondolom így újraindult a gari....és ezáltal még mindig garanciás jövő tavaszig. Vajon javítják még, vagy adnak csereutalványt ? (Tkomos)
Szívesen beváltanám egy S21-reMost ezzel "szórakoztatott".... [link]
Semmit nem csináltam a telefonom, semmi nem futott a háttérben....a zene PC-ről szólt.
-
pusszycat
nagyúr
Nekem is lehet örülni még sokáig.
-
vihartigris
őstag
válasz
ArthurShelby #41898 üzenetére
Én még vagyok egy 9+-al.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
ArthurShelby #41898 üzenetére
Ez a 20e-ért aksicserélés megoldja az akku problémákat?
Én most tervezek (mer ócsó...) venni egy s9+-t egy családtagnak, az aksicserével alapból számolok...
-
atos30
aktív tag
Vége a vízállóságnak! Már csak maximum csepálló a S9+- om.
Letakarítottam kis ablakpucolóval és hátul a kamerasziget és hátlap találkozásánál észrevettem, hogy buborékolt nyomás hatására.
Szerintem a múltkori nagy melegben amikor navigáltam vele, és nem bírta a szélvédő mögött a hőt, elengethette magát a ragasztócsík/ tömítés.
Valamennyire még zár, mert a szervízmenüben a barométer változik nyomkodás hatására, de vissza is áll pár másodperc múlva.
Még karcmentes, de az ujjlenyomatleolvasó elkezdett kopni.
Jó kis teló ez :) -
Rinocerosz
őstag
Nem igazán érnek ezek semmit. Nekem 3 éves az s9+ és minden nap mióta megvan, de tényleg... egész este töltőn van. 1 éves korában elvittem az ingyenes akkumulátor cserére és kész. Itt ügye cseréltek csavarokat meg amiket még kell.
Azóta már tesóm használja, de egész jó üzemidőket hoz. (Kb 3-4 óra). Nekem az s20 nem sokkal tud többet.
Szerintem inkább vigyázni kell a telefonra és kész. Jó tok és figyelni a különböző behatásokkal.Egyébként nekem az s7 is mai napig üzemel anyukámnál. Ezt is 1 éves koraban az ingyenes akkumulátor cserére elvittem és azóta hiba nélkül üzemel. Pedig ő nem figyel semmi töltésre. Lemerül este... reggelig a töltőn lóg és kész.
-
bmt50
senior tag
A gyorstöltés semmi körülmények között nem tesz jót az akkumulátornak.
A Samsung a korábbi Note szeriás tűzesetek után óvatosan fejlesztette ezt a funkciót. A 15Watt még nem az az egetrengető töltés, és ráadásul a feszültség/áramerősség játékkal sikerült a melegedést és a károsodást csökkenteni(megszűntetni nyilván nem).
Ezért van az, hogy többen -nemcsak az S9 topicban- nem tapasztaltak kapacitáscsökkenést a gyorstöltéses használat miatt.
A mai androidos telefonokat -még mindig- 2 évre gyártják. Így belefér a 33Watos töltés is, olyan trükkel, hogy ezen telefonok akkumulátorai más architektúrával rendelkeznek. Hogy ettől függetlenül ennek az elhasználódásnak és 2évente cserélgetésnek mekkora az öko-lábnyoma(az autóipar után a 2. legnagyobb), az más kérdés. Szél ellen pisálni nem lehet. Majd akkor kezdünk aggódni, amikor már késő lesz. -
Tyca
senior tag
válasz
jupp008 #41905 üzenetére
a gyorstöltés nem tudom, hogy mennyit degradál, a kb 80-ra töltésre írják sok helyen, hogy az elég sokat kímél.
Elektromos autóknál is ez az ajánlott. Fene tudja.
Én használtan vettem az s9-est, nem tudom mikor vette az előző tulaj, de gyanítom, hogy ez is 3 éves, accuBattery szerint 84%-os. Ilyen 20%-körüli kikapcsolásokat nem produkál. Többen írták itt, hogy ha nem döglene be az akku, akkor símán használnák akár 4-5 évig is az adott flagshipet, én se cserélek 2 évente telót, ennyi odafigyelést nekem megér a dolog (mondjuk az igaz, hogy nálam nem munkaeszköz a teló, ráérek vele úgymond szarakodni). -
crue
őstag
Szerintem ez túlzott és felesleges óvatosság. Eleve csak 80%-át használod, mintha kezdetektől egy 2-3 éves leamortizált akku lenne a telefonban.
A kérdésre válaszolva: megjelenés óta van meg a telefon, végig gyorstöltés többnyire vezeték nélkül, néha vezetékesen és éjszakára mindig a töltőn van hagyva. Még az eredeti akksi van benne.
-
jupp008
senior tag
Naponta sokszor, és gyorstöltéssel. Általában vezeték nélkül, néha kábelen.
Meghosszabbítani az aksi élettartamát 1 hónappal egy 2 éves távon + szarakodni folyamatos lassú töltéssel ... esetleg figyeljem a páratartalmat és a szoba hőmérsékletét mindezek mellet? ... De minek ?
A valós életben nálam az számít, hogy mindig minden körülmény között tudjam, hogy nem kell azon aggódnom, hogy fél óra múlva lemerülök.
-
Tyca
senior tag
Hogy szoktátok tölteni a telót? Nálam gyorstöltés kikapcsolva, AccuBattery szól 80%-nál, hogy húzzam le a töltőről, amit majdnem mindig be is tartok. Nem lehet, hogy a gyorstöltés + az éjszakai 100%-ra töltés kombó nyírja ki az akksit?
-
bmt50
senior tag
Hogy ne csak a lehetséges utódkészülékekről beszélgessünk:
A napokban letöltöttem néhány gyári S9 háttérképet. A beállítás közben kaptam egy értesítőt, hogy a háttérkép használata során bekapcsolódnak az infinity effektek.
Nincs rég óta S9-em, de ti biztos tudjátok mit jelentenek ezek az effektek. -
csorbajeno
veterán
válasz
ArthurShelby #41901 üzenetére
Amikor váltottam, akkor még nekem sem volt semmi gondom az akkuval. Viszont egy hónapja, amikor másodjára volt szervizben az S21(mindkét alkalommal az én hibámból) akkor már a powerbankot be kellett dobni a táskába, mert egy hosszú napot nem bírt volna végig, míg az S21 120Hz-en simán hoz. Az S9-ben akkut kellene cseréltetnem, de ha lett volna benne egy 2-3x kamera, akkotór én sem váltanék még jó darabig. De az S21 hozta el nekem azt a telefont, ami számomra kompromisszummentes.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
csorbajeno #41900 üzenetére
És @svensson!
Köszönöm a biztatást. Igazából csak azért írtam mert itt már mindenki a váltáson agyal, mármint sokszor már csak erről van itt szó (biztos azért mert egyébként már az s9 annyira kiforrott és jó, hogy már unalmas
). Én még mindig csak 1 hátrányát látom a telefonnak, az akkumlátort. Nálam alapból sem volt túl penge az üzemidő, cserébe nem sokat romlott az utóbbi időben
.
Egyébként a piaci értéke még mindig min. 50ezer ft, ami azért nem kevés (főleg sok embernek).
Amiért meg kicsit szomorú vagyok, hogy már azt is elérték a gyártók, hogy az emberek 2 évre vegyenek telefont, nincs több időre rá igényük. Ha egy vásárló bemegy a szolgáltatóhoz telefont vásárolni, csak annyit mond, hogy legalább 2 évig bírja ki....
Új hozzászólás Aktív témák
ma Új kamera, régi forma, döbbenetes teljesítmény és pár felszedett gramm: a Samsung paradigmaváltás helyett a tavalyi sikerreceptet tökéletesíti, némi áremelkedéssel.
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest