- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vezeralmos2
senior tag
Ráadásul ha az új készülékekhez megveszed a Jack adaptert, azzal is szinte kitörölheted, főleg ha van egy normális Hi-Fid. Rádiót hallgatni jó, másra nem.
Hangminőségben gatya. A legjobb DAC a telefonjaim közül a Samsung Galaxy Note 4-ben van, ebből a készülékből jön ki a legtisztább hang FLAC forrással hajtva.
Már az S8/S9 sem ad ki ilyen hangminőséget, pedig papíron jobb, meg "Dolby Digital" és lóf@sz kis estifény is van benne. -
vezeralmos2
senior tag
Az írisz szkennerhez gondolkodni kell hogy működjön mert jó szögből kell belenézni. De akkor 10/10 működik, szerintem ez lehetett vele a probléma.
Galaxy S8-at használok elsődleges telefonnak, tök jó hogy többféleképp is fel lehet oldani.
A kijelző alatti ujjlenyomatolvasó pedig nem olyan jó mint a fizikai szenzor. A nyomásérzékelést pedig a dupla koppintásos ébresztéssel váltották ki, de cserébe az alap fogyasztás is több lesz ettől. -
imis
senior tag
Nekem sem bír ki egy napot, töltök rá a munkahelyen, hogy délután a boltban fizetni tudjak. 3 éve vettem hozzá akkut és ujjlenyomat olvasót a biztonság kedvéért, de nem kellett cserélni, gondolom az akku már megdöglött. Ha behal a telefon akkor lesz helyette egy ultra. Volt nálam egy céges a53, de az közelében sincs az s9+ nak.
-
pusszycat
nagyúr
A sima s9 na igen az gyenge akkuban az s9+ jobban bírja. Nem sokat használtam mióta megvettem de spo2 azért mérek vele másban épp nincs nekem. Nem vagyok az a leragadok egy telefonnál 5 évig típus, ha már nem frissítik itt az idő váltani. A mostanival meg lennék elégedve, nem cserélném, d emár nem kap több frissítést bizt. sem, igy maradt 1-2 hónap neki. 6 /128 GB, amit veszek az meg 12/512 GB + esim, meg jobb kamera. Nem lesz az rossz.
-
bmt50
senior tag
-
bmt50
senior tag
Azt már megoldották. Felrakhatsz egy LineageOS-t úgy is, hogy nincs rootolva. A banki appok nem Knox csippet néznek, csak rootot. Vagy ha nagyon kell a root, át lehet verni a banki appokat, Play Áruházat Magisk-kel.
aprokaroka87: igen, már 13-nál járnak, de egy csomó dolog nincs egy nem Samsung ökoszisztémában, amit az ember hiányolhat.
-
bmt50
senior tag
"pusszycat: Így 2023-ban is teljesen jó telefon egy S9, nem high end már, de én még mindig nem érzem azt a "cseréljük le gyorsan mert eljárt felette az idő" érzést."
Hát ja! Teljesen egyetértek!
Ott a céges A32, vagy az idén a kollegámnak kiadott A33. Nagy rakás szar mindkettő az S9-hez képest, és 120 körül lenne a kis 5800Ft-os havidíjú csomagomban.
Rendszerből b@szottgyorsak, pörögnek a 90Hz-es kijelzőkön az ikonok, meg a menü. De ha már be kell tölteni egy Boxer email alkalmazást, vagy egy munkaidő csekkolós progit, akkor már lassabbak, mint az S9. Az optikai ujjlenyomat olvasó semmit nem fejlődött az A50-em óta: 2hetente újra kell regisztrálnom az ujjamat. A kamerákat meg inkább hagyjuk. Arra pont alkalmasak, hogy lefotózzak és elküldjek egy alkatrészt a Teams-en. Céges karácsonyi parti, persze sokan a cégessel fotózgatnak. Felteszik a közös meghajtóra januárban, hát emberfejek helyett majdnem pamacsok, nem szándékosan elmosódott részletek. Nem tud mit kezdeni a kis szenzor a gyenge fényviszonyokkal. -
-
bmt50
senior tag
-
csorbajeno
veterán
Ha csinálsz egy Fr-t menüből, nem a recoveryből, akkor az szinte ugyanaz, szerintem is elég lesz az. A lényeg, hogy a biztonsági mentésből a beállításokat ne kérd vissza, szánd rá az időt és állítsd be a telefont újra. Lehet, hogy valami beállítás mászott el és ha azt visszaállítod, akkor az esetleges hibaforrás is visszaállhat.
-
csorbajeno
veterán
-
bmt50
senior tag
Valamelyik alkalmazás a háttérben nagyon dréjneli az akksit, nem hagyja aludni kikapcsolt kijelzőnél.
Régebben volt erre egy fa**a alkalmazás: Package Disabler Pro, aminek működött az "olcsósított()" verziója is, csak aztán valamikor 2020 nyarán a fejlesztő és a Samsung összerúgták a port, és mostmár nem engedi a Knox hozzáadni a kivételekhez, csak ha fizetsz egy egyéni licensz kulcsot jópénzért
De van PC-re dugható verzió és egy Allianve Shield nevű app a Play Áruházban, ami szintén képes a felesleges csomagokat kikapcsolni és ezáltal törölni a háttérből azokat a rendszer appokat is, amelyek nem feltétlenül szükségesek és jobban merítenek.
Az alkalmazáslista(csomaglista) ügyében érdemes az A50 fórumban visszaolvasni. Főleg egy "dr Kapocs" nevű fórumtárs hozzászólásai igen hasznosak. 🙃 -
csorbajeno
veterán
Milyen szempontból érted, hogy nem olyan gördülékeny? Én napi rendszerességgel használom és nálam már gyakorlatilag kiváltja a laptopot. Mindent meg tudok csinálni a DeX-en keresztül. Igaz vettem hozzá egy vezeték nélküli egér/billentyűzet párost, valamint egy kontrollert is a ritka játékhoz, így megvan a PC-s élmény és a játékkonzol élménye is. Persze nem minden játék és app kompatibilis ezekkel, de amiket én használok azok igen.
-
kulu22
aktív tag
Tegnap gondolt egyet és megjavult. Reggel 10-ig még nagyon gyorsan merült, majd beesett az összes hétvégi bankkártyás költésem értesítő SMS-e és utána visszazökkent a fogyasztás a normális kerékvágásba. Pedig volt reset, ki-be kapcsolás, wipe törlés is. Fura. Nyilván valami be volt ragadva, de a factory resettől nagyon fáztam, így vártam vele.
-
ACE-
addikt
-
Maxxy10
addikt
Elirtam elnezest kerek mindekitol.
420£ osszesen a kedvezmeny.
Na megegyszer:
Ha csak S9 koddal akkor lett volna a s21 128Gb: 357£.
Amit en vettem az 256-os: 398£
Vettem hozza ket ev biztositast 139£ ha osszetorom, beazik stb cserelik.plusz tegnap jott a Samsung Boost amire szinten jogosult leszek: [link]
-
bmt50
senior tag
Lehet javítani az üzemidőt így is. Régebben ment a Package Disabler Pro, amivel a Facebook háttér alkalmazásait, Bixby-t, stb. tiltani lehetett. Sajnos a fejlesztő mostmár a Play Áruházban fizetett díjon felül is kér pénzt, de vannak alternatív megoldások(adb-s szoftverek PC-n, Alliance Shield X app a Play-en), amikkel szintén tiltani lehet a nem használt szolgáltatásokat, és így növelni az üzemidőt, gyorsítani a készüléket.
-
csorbajeno
veterán
Tudjátok, nekem már az is végigfutott az agyamon, hogy valójaban nincs semmi különbség a két modell között, csak kell az amerikaiaknak a megnyugtatás. Ugye az S5-nél nagy felháborodás volt a részükről, hogy az Exynos mennyivel jobb. Mostmár egyformák, csak a videókban a Qualcomm jobb, hogy nyugodtak legyenek a népek. Ez a saját gondolatom, nem kell velem egyetérteni
-
bmt50
senior tag
Ha ilyen egyszerű lenne
Sajnos még a 3500Ft-os "AKG" füles is annyira eredeti az "Original Store"-ból, mint anno K zoom-omba az eredetinek hírdetett akksi. Nem zárom ki, hogy van ott jó minőség is (pl. Blitzwolf kábelek, Tronsmart bt hangszórók, stb), de ahogy egy szervízes ismerősöm pár éve mondta: TMX-nek és a hivatalos szervizeknek joguk van olyan gyári beszállítóktól rendelni, akik mással szóba sem állnak. 😔 -
bmt50
senior tag
Ez egy szakmai fórum (mint ahogy már elhangzott fentebb), Így szerintem maradjunk is ezen a síkon.
A magam igazáról nem szeretnélek sem Téged, sem mást meggyőzni. Fogalmam sincs, hogy ez a matrica működik-e vagy sem!!! Pusztán 2 dolgot tudok:1. Hivatalos szervízben egy akksi csere ára 19900Ft, melyhez a repedt hátlapom cseréjét is felszámolnák. Az S9 jelen piaci árán ez a beruházas szerintem már nem gazdaságos. Nem hivatalos szervizek alkatrész minősége kétséges, tehát ezzel nem foglalkozom.
2. 2003-ban poénból vettem egy AkkuFresh-t. Volt rá 2800Ft-om, ami akkor egy utángyártott akksi ára volt a 7650-embe. Baja-Szeged-HMvásárhely vonalon utaztam heti szinten. Az akksi rendszeresen lemerült már Szegeden
Namost miután betettem ezt a matricát, 2-3hét után azt vettem észre, hogy Vásárhelyen merülök 5% alá. Semmit nem csináltam másként. Ezért szavaztam most bizalmat ennek, de EZ csak EGY KÍSÉRLET!
Ha bejön örülök(nem kell hinned benne), ha nem, elkárolom. Ennyi. -
Rinocerosz
őstag
Érdekes... kutattam az interneten, de nem igazán van megoldás... esetleg régi szoftver hibák voltak.
Amit találtam az csak annyi, hogy a felbontást, videójavítót bekapcsolod és újra indít. Talán egy helyen írták, hogy ezt a videójavítót van aki kikapcsolta és újra indítás után már működött.
Gondolom szoftver a legfrissebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest