- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imis
senior tag
még egy kérdés, hogy pl. a Floyd mennyivel tud többet, mint a gyári szoftver?
Én csináltam egy gyári visszaállítást, felszabadult 30 GB, érezhetően gyorsabb lett a telefon. ezen a ponton azt éreztem, hogy nem kell kapkodni a lecseréléssel. Áprilisban lesz 5 éves, eredeti akku majdnem bír egy napot. Még nem volt rom-olva, indonéz gyári van rajta. -
-
pusszycat
nagyúr
Ami a lopást illeti, több bankkártyám van több banknál, elosztva, lekötve (igy nehezebb lopni róla) amivel fizetek, netflix, online vásárlás, azon nem tartok sokat, mindig adagolok rá. Nem tudnék nyugodtan aludni ha csak egy kártyám lenne, persze igy többe van de nem érdekel.
-
pusszycat
nagyúr
Számomra egy telefon ami nem up to date, nem kap már frissítéseket elveszti a bizalmam és sürgősen lecserélem. És bár fütyörészve, kis gatyából kicsengethetném az S24 árát, mégis közép kategóriában gondolkodom. És keresem a jó ár/érték telefonokat. Ezt a xiaomiban szoktam megtalálni, de nyitott vagyok más márka iránt is. Van h jobban esik részletre megvenni ha nincs kamat.
-
-
biega
aktív tag
Köszönöm az összefoglalód, már régóta "főzött" romokat használok a régi telefonjaimon és nagyon elégedett vagyok velük. Ez a készülék a fiókban pihen, de nagyon utálom a Samsung bloatware programjait, 2022 márciusi a biztonsági patch verziója, így bőven ráfér egy "update"
-
-
fehercica
csendes tag
Köszönöm szépen a segítseget neked,és ArthurShelby-nek is! Megpróbalom amit lehet PC-re lementeni amit lehet,és visszaviszem a memóriakártyát oda,ahol vettem,van rá 3 év garancia,egy év letelt,most 2 év van rá még,hátha kicserélik. Vagy: abban az árértékben amennyiért vásároltam ezt a Kingston Canvast,annyiért kicserélem egy Canvas Plusra amit írtál fentebb. Annyiért tuti hogy van ilyen.
-
fehercica
csendes tag
UPDATE! Most 2 perce megjelentek a Galériában a képek,meg a videók előnézetben,meg tudom őket tekinteni,de adatokat mozgatni még mindig nem enged.Emiatt az üzenet miatt nem engedett adatokat mozgatni az egyik helyről a másikra? A másik szoftver (Android 9) miért nem írta ezt ki? Szerinted hol lehet a hiba?
-
fehercica
csendes tag
Na,jövök egy pár hírrel,sajnos nem jó hírek
Frissítettem a telefonomat,volt rajt egy szoftverfrissítés,hátha az a gond,frissítettem,minden dolog megmaradt,csak közben az SD kártyán az adatokat nem tudom megnézni,mert azt irja ki,hogy: "Nem lehet írni az SD kártyára. Az SD kártya nem működik megfelelően,és a rendszer az adatvesztés elkerülése érdekében írasvédetté tette. Javasolt biztonsági másolatot készíteni az SD kártya tartalmáról" Mit tegyek? Ma még mentettem adatokat ahogy tudtam,felek hogy PC-n kártyaolvasóval a Windows 10 sem fogja felismerni. Ha minden igaz,küldök screenshotot is az üzenetről.
-
fehercica
csendes tag
Nagyon köszönöm a segítségedet! Nem könnyű döntés,szerintem S21,S22-re akkor nem váltok,S10,S20 az már régi,a beégést ki kéne "szívni" csak hogy teljesen maradéktalanul a beégést el lehet tüntetni,vagy sem ez már kérdéses. Az SD-kártyánál mindenképp letesztelem ezzel a progival. Adatvesztés gondolom nem következik be a teszt futtatása után. Szerintetek a konkurens iPhone 11,vagy 13 megéri-e? Mondjuk volt iphone 6s-em,szerettem. Bár elszoktam tőle 4 év alatt
-
szemy94
senior tag
Tavaly emagról rendeltem (Thecon forgalmazó) pofátlanul olcsó Kingston 32GB-t, a 3-ból 1 rossz volt, random kiírta a telefon, hogy SD behelyezve, ez lett gyanús, de kb 1700-ba esett 1, nem volt kedvem/ időm vesződni vele, hogy 1-et visszaküldjek. A lényeg, hogy első perctől kezdve rossz volt, nem kellett neki használat. Bár lehet így jobb, mintha belaktam volna aztán egyszer csak elszáll.
-
szemy94
senior tag
Én nem tudom, az első telefonom a jelenlegi (S10 Lite), ami már 3+ éves, az alsó-középkategóriás telefonokat évente váltogattam, ez még kitart, de nem látom mire lehetne váltani, el is szálltak az árak, nagy a szakadék, pl egy A54 elég lenne, de azok a rusnya kávák nem tetszenek, utána már egyből az S21FE kb, de az gyengébb akksiban megint nem lennék előrébb... A szoftver az, amivel pl az S9 már, az S10 Lite pedig majd meg lesz lőve, azon kívül el lehet velük lenni. (Persze leszámítva a melegedést az S9 esetében)
-
szemy94
senior tag
Ha ettől jobban melegszik az S22 és az S23, az nagyon durva.
.
Az S9 múltkor 1 napig nem volt hajlandó semmit nyitva tartani, (galéria, eszközkarbantartó, számológép, tehát nem játék, vagy hasonló) kiírta, hogy túl melegedett. Aztán persze újraindítottam okés lett, de sajnos tartja magát, hogy a legjobb minőségű telefonom valaha (IP67, anyaghasználat, nekem a hajlított kijelző is nagyon tetszik, emelett a méret is sokkal jobb, mint a mai tepsik) kivéve az akksi és a melegedés, ami miatt napi használatomban jobb az S10 Lite. -
janos666
nagyúr
Az Universal SafetyNET modul engedélyezésén túl még a Magisc-ot is el kellett rejteni. De így már működik az OTP Bank app.
Viszont a POWER gomb nem hozza be a kikapcsolás/újraindítás menüt (a képernyőt lezárja egy nyomásra, letartva semmit sem csinál). Lehet, hogy a telepítés során hagytam ki egy modult, ami ezt intézi, mert nem tudtam, hogy pontosan mit csinálok (csak "okosan tippelgetve" mentem végig a telepítésen)?
-
janos666
nagyúr
Már túl vagyok rajta, a 3.4-essel fut a telefon. Egyedül az OTP bank app nem működik valamiért (elindul, és megáll a logón, nem fagy ki, nem ír ki semmit, nem lehet bezárni). Ez lehet, hogy a Magisc/root miatt van? (Lineage-en működött, szóval annyira azéért nem parás a custom OS-ekre, de a Lineage-re nem telepítettem Magisc-ot, ami itt bundleként jött.)
Tudom, hogy nem sok minden történik már az Android-al, de picit csak piszkált a gondoat, hogy nem kapok már biztosági frissítéseket.
#43255zelos - Igen, nagyjából tudtam, csak már olyan rég kínlódtam ilyennel, hogy egyszerűbbnek tűnt felrakni a vanillát ODIN-al, aztán TWRP-ből a custom-ot.
-
janos666
nagyúr
Ó, köszönöm, akkor felrakom ezt a NOBLE (bár elég bonyolultnak tűnik, nem igazán tudom hogy használjam a patch-elt TWRPT-t, mert zip és nem tar, úgyhogy az ODIN nem fogadja el). Felraktam a hivatalos TWRP-t, hátha abból majd települ a zip file (most még pendriver-ra backup-olok mindent, mert partícionálni is kell majd...).
Egyébként konkrétan a LineageOS WiKi-n olvastam, hogy működnie kéne a VoLTE-nek:
https://wiki.lineageos.org/devices/starlte/installWARNING: Make sure that you can send and receive SMS and place and receive calls (also via WiFi and LTE, if available), otherwise it won’t work on LineageOS either! Additionally, some devices require that VoLTE/VoWiFi be utilized once on stock to provision IMS.
-
fujifilm1
senior tag
Köszi.
Ez a cég elvben szerviz is, és be tud szerezni elvileg a samsungtól.Végül a gyárit vettem.
2022.12.28 as dátuma volt.
eredetinek tünt a csomagolása.
A másik aksi -ami utángyártott volt- az egyáltalán nem úgy nézett ki ahogy a hirdetésben volt, hanem egy ez egy ilyen kinézete volt mint ennek. De nem volt csomagolva. Csak egy zacskóba volt. A súlya egyébként ha jól emlékszem 40 valahány gramm volt (zacsival?) már nem emlékszem, sajna. -
RandomName
senior tag
83000Ft*. De ebben elvben csomagban benne van a kijelző, az akku, meg a hátlap (+szerelési anyagok).
Nem olcsó, de benne van a nyomáspróba is, hogy IP68 maradjon a telefon, amit azért randomgsm üzlettől nem vársz el.
Én nem venném meg, hamarabb vennék egy nem túl lerúgott példányt ennek a 50-70%-os áráért.
* [link] -
"Normal"-ra írja, és 3000 mAh-t mutat, de hogy ezt mi alapján számolja, nem tudom, az előző akksiknál nem néztem rá.
Amit észrevettem, hogy a developer menü aktiválva lett még az első cserekor, nem emlékszem, hogy én aktiváltam volna valamikor...lehet mutyiztak valamit ott?!
-
Bjørgersson
félisten
Szerintem egész egyszerűen úgy ítélte meg a Samsung, hogy nem elengedhetetlen a 1440p megléte, nem ad annyi pluszt, hogy mindenáron alapfelszereltségnek számítson kategóriától függetlenül. Ugyanez igaz például a jack csatlakozóra vagy a véroxigénszint-mérőre. Vagy fel lehetne még hozni példának akár az infrát is: az olcsó sziámikba belefér, a csúcskategóriás Samsungokba meg nem?
Nyilván ők is a bevételekből származó profitból élnek, így ott spórolnak, ahol tudnak. -
Bjørgersson
félisten
-
Rinocerosz
őstag
Nem mindenki van oda ezekért mert nem érzékel belőle sokat. Nekem például az s22-ben a 120hz folyamatosan be van kapcsolva mert annyira megszoktam, de ha lenne 1440p azt is bekapcsolnám
. Valamivel azért csak élesebbek a betűk, meg úgy minden.
Szerintem is egyértelmű, hogy a költségek leszorítása volt a cél ezzel. Én azt mondom, hogy legyen opcionális ez is... prémium szegmensben ennek azért bele kellene férnie. Annak fényében is, hogy valószínűleg a legtöbb ember maradna FHD-n.
-
J&P
aktív tag
-
TaaT
nagyúr
-
zelikocc
senior tag
Pontosan. A Samsung rendszerével van a baj, mert egyébként még mindig gyors lenne a telefon, ha nem lenne olyan szar a szoftver.
Persze használható még mindig az S9+, de én napi szinten látom egy ugyanannyi idős iPhone Xs mellett és amíg az Xs soha nem laggol, pedig folyamatosan a mai napig jön rá a legújabb rendszer, addig az S9 tele van laggal és lassúsággal.
Na és itt látszik meg, hogy nem azzal van a probléma, hogy gyenge lenne a hardver, hanem hogy a szoftver szándékosan így van hagyva rajta. Az tuti hogy szándékos.
Na ezen kellene változtatni.Egyébként a maga módján a mai napig szeretem az S9-emet, mert tényleg szép telefon, sőt az S7 Edge is gyönyörű (van is belőle egy halott a fiókban) de az ilyen dolgok miatt elüldözött a Samsung és egy olyan kényelmes ökoszisztémában találtam magam, ahonnan már nem valószínű hogy kilépek.
Pedig ugyanannyi idős készülékeket használok! -
Köszi a választ!
Látod ez a bosszantó, és elment rá 2 délelőttöm, amíg vittem hoztam, vártam.
A srác mondta, hogy mindig innen rendelnek, nem volt baj, de szerintem tuti valami olcsó akksi került bele.Asvo, hm, pedig mintha ezt mondta volna...
Ja én se várok többet, csak a napot bírja ki, ahogy eddig is.
Anno egy S6 Edge-vel ugyanígy jártam náluk, akkor a második csere sikeres volt.
-
bmt50
senior tag
Helyi "sufni" GSM szervíz gyári 2022-es akksija kicsit hasít:
Méghogy nem lehet gyári akksihoz jutni, csak a Samsung-nál. Ez kb. 15 töltés eredménye, amiből csak 3 a 15%-ról 100-ig, szóval ez még változhat.
Más:
A Samsung elkezdte a régebbi One UI verziókat "szegregálni". Letöltöttem a céges A32-re egy gyönyörű témát, fizettem érte 399-et. Miután visszakaptam az S9-et, nosza arra is megpróbáltam beállítani. Egy teljesen más, elnagyolt butácska rajzfilszerű valami jelent mrg ugyanazon fejlesztőtől és néven a vásárolt témáim között. Persze kértem visszatérítést, várom a Samsungtól a választ.
Közben kíváncsiságképpen végig böngésztem az A32-n és az S9 a Theme Store-t. Hát amik szebbek voltak, azokat S9-en meg sem találtam. Így lehet (nooble) romolni fogok, de még nemtom. -
Pacee87
aktív tag
Nekem jelenleg ezért van egy (használtan vásárolt; eredeti MM-os számlás) S9-em, mert az újonnan vásárolt S8-am (Telekom) anno egy kijelzőtörést követően hivatalos Samsung szervizben (2020. nyár 70e) lett javíttatva, és miután egyszer kb. 3× 20 másodpercre medencében víz alá lett merítve 15-30cm mélyre videózás közben nem bírta a megpróbáltatást. Még az S8 vásárlása előtt információt kértem a Samsung üf-tól, hogy hátlap és/vagy kijelzőcsere esete után is garantált-e az IP68 védettség (erről megvan az eredeti levelezés). Amikor a baleset megtörtént és beadtam javításra a telefont akkor is rákérdeztem ugyanerre, amire azt a választ kaptam, hogy természetesen garantált. Egészen addig garantált volt, amíg az említett medencés videó során be nem ázott a telefon. Onnantól kezdve én voltam az ostoba hülye, aki biztosan nem rakta a helyére a SIM tálcát (amit ugye állandóan mozgat az ember, főleg nyaralás során, amikor nemhogy a SIM tű, de jó eséllyel más alkalmatosság sincs az ember keze ügyében, amivel unalmas perceiben azzal szórakozna, hogy a mobilja SIM tálcáját nyitogatja). A magyarországi Samsung és g*rény ügyvédei hozzáállásáról pedig annyit, hogy az ügy felfüggesztésének pontja az volt, hogy ha ezt a történetet bárhol nyilvánosságra hozom, akkor így-meg úgy fognak beperelni (ez is le van mentve)... Rajta! Azóta a D.A.S. ügyfele vagyok. Ez ugye már nem olyan, mintha Kiss Pista ügyvéd képviselne, vagy magam próbálnék kiállni az igazamért, mert az esetemből láthatóan a magyarországi Samsungnál addig vagy ügyfél, amíg kifizited a telefont, onnantól már ellenség leszel. Szóval tessék csak!
De a lényeg, hogy ezeket a Samsung telefonokat senki se kezelje vízállóként, a gyártó által megadott határértékeken belül sem, mert hazugság az egész, hazudik az üf. és nem vállalnak felelősséget azért amit leírnak, mert valahova az apróbetűs részben el van rejtve, hogy ha beázik, akkor az a Te hibád! Legjobb, ha a teljesen gyárit sem raksz vízbe és akkor nem jártok úgy mint én. Sajnos csak az EU ilyen gyenge és gyáva, hogy nem képes az állampolgárai érdekeinek képviselésére/érvényesítésére. (lsd VW dízel botrány: EU: szotveres degradálás; USA: kártérítés, visszavásárlás). Ez gyakorlatilag a fogyasztó félrevezetése, amire Ausztráliában (is) reagáltak az állampolgárok védelme érdekében.Hát, itt nem... Fogyasztóvédelem: Ja, cégnévre szól a számla?! Akkor nem tudunk vele foglalkozni.
Hab a tortán, hogy tudom, hogy a használt S9-em és az S8-am is kijelzőcserén esett át, és mindkettőn ugyanúgy hullámos a cserélt kijelző, ami elvileg gyári! Fogyasztóvédelmet ez sem érdekli a fentebb leírtak okán (erről is megvan a levelezés)...
És félreértés ne essék, mindkét S8, S9 telefon nagyon jó, a javaslatomra lett S10 is a családban. De ezek után én ha valaha veszek még Samsung telefont, akkor kizárt hogy azért +$-t fizessek, hogy "hivatalos" forrásból és ne zug GSM-ből jöjjön, mert maga a mo-i Samsung is a zug GSM kategóriába került ezzel a hozzáállással! Sőt, jobb bánásmódra számíthat az ember egy zug GSM-től is, mint a Samsung Magyarországtól...
(Nem indulatból írt hozzászólás, régebbi történet...)
-
-
dredjudge84
őstag
Akkor nagyjából jól sejtettem a dolgokat. Mivel sokat állt egy raktárban, ezért már nem százszázalékos. Az accubatteryvel meg még töltök rajta akkor tízet és meglátjuk.
Ettől függetlenül viszont továbbra is elég durvának tartom, hogyha valaki fizet egy akkumulátorért ami kapacitása 3500mah, mondjuk kap egy olyat ami ennek csak a 85%-át tudja, és erre csak megvonja a szerviz a vállát, és azt mondja hogy ő csak az garantálják hogy eredeti alkatrész kerül bele. Akkor én mázlista vagyok, hogy én 93%-os akkumulátort kaptam?
-
dredjudge84
őstag
Milyen specifikációt vagy videót osszak meg? Két dolog a biztos.
Az egyik hogy a töltéserősség nem állandó, erre vannak kitalálva a töltésvezérlők. Csepptöltes pedig csak nikkel alapú akkumulátoroknál volt.
A másik hogy 3200mah körül töltődik minden egyes alkalommal az akkumulátor. Ergo sajnos nem száz százalékos. Lehet már három éve ott állt egy raktárban.
Ezekhez a dolgokhoz nem kell mérnöki diploma.
-
Tibor691
tag
Ezt én is tudom és ezért rendeltem az akksit magyarországi forgalmazótól, aki gyári akkumulátort forgalmaz az Emagon keresztül. Az akksik úgy tünnek, mintha valóban eredeti Samsungok lennének. De eddig befürödtem mindkettővel. Tegnap este 95%-ról 2%-ra 2ó 46p bekapcsolt kijelzővel (facebook, e-mail, opera böngésző) 1.360mAh. Elég messze vagyok a 3.500mAh-tól.
-
looser
addikt
XZ2C :-)
Szép és szexi kis dög és amikor megjelent a haprón 75e-ért vadiúj MM vásárlásként, akkor egy percig sem gondolkodtam; előtte már alin meg ebayen hetek óta nézelődtem. Egy nemrég elhalálozott XZs utódját kerestem, de az új ára (150-200 között volt) sok volt, ennyiért meg ajándék. Az antennája viszont borzalom. Már a T-s kártyával is szakadozott ott, ahol a céges Xiaomival nem volt gond, de a DIGI mobillal meg lakáson belül, ott, ahol egy Pixel 1-es 2-3 pálcika DIGI simmek, ott szakadozik és gyakran még hívni sem lehet. Akkoriban még a Galaxy A40 volt tervben (60 volt újonnan), de jött ez a kis "csoda". A képek egész jók, de a kollégáim S8 és S9 telói mérföldekkel jobb képeket csináltak. A Sonyra mindig audio-video elektronikai csúcsként tekintettem (Trinitron tv, walkman...) a Samsungra meg konyhai eszköz gyártóként, de ez elég nagyot fordult, mára inkább csak a nosztalgia miatt választottam a Sonyt, de ha ez a kompakt kidől, nem Sony lesz a következő, inkább kigazdálkodok egy felső Samsungot :-)
Bocs a hosszú offért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest