Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sgeza

veterán

válasz Mr.Silkó #28339 üzenetére

Én a mentésre a sima beépített google fiókhoz kapcsolódó mentést használom. Mondhatjuk úgyis, hogy a Drive-ra, mert abban van egy olyan menüpont, hogy biztonsági másolatok, de magán a felhő tárhelyen ez tartalmilag nem látszik. Mindenesetre a google fiók kvótájából vesz el.
    Ezzel egyébként az a gond, hogy nem menti minden alkalmazás adatait, csak amelyik engedélyezi ezt. Nem is értem, hogy ez mire jó. Ha egyszer én használom, én mentem a fiókomhoz, mi értelme van tiltani a mentés lehetőségét? Úgyis én fogom visszaállítani.
    Visszatérve a mentésre úgy általában, én tuti úgy oldanám meg, hogy alap android mentésként a google fiókba engednék menteni mindent, amit lehet, ami nem készülék specifikus: az összes! használt alkalmazás adatát (állíthatóan, alkalmazásonkénti mentés törlésének/visszaállításának lehetőségének biztosításával), híváslista, sms, készülékfüggetlen beállítások mentése (wifi kódok, társított bluetooth eszközök, fiókok, stb).
    A készülékspecifikus dolgokra pedig a gyártó által biztosítanék alkalmazást (mondjuk mint az iTunes, vagy felhőbe - saját vagy google drive), amivel minden egyéb beállítás menthető. Továbbmegyek: a gyártó alkalmazását úgy csinálnám meg, hogy tudjon fullos mentést készíteni a készülékről, azaz rádugva a telót, mondhassam neki azt, hogy a korábbi fullos mentésemet tolja vissza rá, dózerolva a jelenlegi felhasználói adatokat! Így nem akadna össze a google mentéssel, mert a visszaállított rendszer már nem igényelne google mentés visszaállítást. Hiszen azzal minden fiókom is visszakerülne. Nem akarom túlragozni a dolgot, mert eltértünk az S8 témától, de kiakasztó, hogy még mindig nincs megoldva tényleg normálisan az android rendszerek mentése (leszámítva a rootos, custom recovery-s lehetőségeket - na azokkal tényleg lehet full mentést tolni)!

Új hozzászólás Aktív témák