- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Leépíti a Sony az európai piacot?
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dyrtyho #37628 üzenetére
Például a (nem mobilos, hanem) PC-re való Smart switch alkalmazással. Görgess lefelé a linkelt oldalon.
De a médiatartalmakat (kép, videó, zene) úgy is le tudod szedni, hogy USB kábel segítségével csatlakoztatod a telefont sz.géphez, hagyod neki, hogy telepítse a Samsung drivert és látni fogod a telefon tárhelyét, illetve a microSD kártyát is.
Ehhez érdemes első csatlakoztatás előtt bekapcsolni az USB hibakeresést.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Dyrtyho #37595 üzenetére
Én előbb kipróbálnám, hogy 4G -t ignorálva, csak jó térerős WiFi - vel, youtube -ról, csak 1440p -s felbontású videókat nézve mennyit bír (?)...
Amennyiben így is gyenge az "üzemidő", akkor gondolkodnék az akkucserén.Akkura csak az első évben van garancia, de már jelezte más is, és az Összefoglalóban is benne van.
-
Talala
senior tag
válasz
Dyrtyho #37284 üzenetére
Kamerán belül beállítások- képek megtekintése. Ha kikapcsolod, akkor fotózás után nem mutatja a képet és egyből tudsz csinalni másikat. Ám valóban, ha be van kapcsolva akkor csak egy vissza gomb és mehet a következő. Nem is tudom mire gondolsz ami hiányzik nougatból. Én ott se használtam ilyet
-
törölt tag
válasz
Dyrtyho #37287 üzenetére
Ez van az Összefoglalóban:
"Másik gyári firmware telepítése a készülékre, és a hivatalos SΛMSUNG garancia :
ODIN -nal bármelyik gyári firmware felrakható, garanciavesztés nélkül. A művelet, nem jár KNOX számláló ugrással, a készülék megtartja a 0x0000 -ás -érintetlen- értéket."Ha hivatalos Samsung Nugátot teszel fel, az a downgrade NEM érinti a jótállást.
-
törölt tag
válasz
Dyrtyho #37287 üzenetére
Valóban eltér a Nugátos megoldástól.
Amikor Oreo-n mutatja az elkészült képet, vetsz rá egy pillantást és a Vissza gombbal visszatérsz a fényképezőbe, máris mehet a következő fotó.
Ha mégsem válik be neked ez a 2 másodperces művelet (elfogadom, hogy neked ez nem oké), akkor tedd fel a hetes rendszert.
-
pcnet
addikt
válasz
Dyrtyho #37284 üzenetére
Firmware (ROM) frissítése/telepítése (ODIN használata) összefoglalóban. Letöltöd a legfrissebb nougat romot, majd az ott leírtak szerint felteszed. 5 perc az egész.
Szerk: Na jó, a letöltés "kicsit" több. De root mentes, biztonságos, gyors.
De ha csak kamera miatt mennél vissza nougatra, akkor lehet érdemes lenne első körben másik kamera appot kipróbálni.
Szerk 2: Nougaton van olyan opció kamera beállításokban, hogy "Képek megtekintése". Nem tudom oreon is ott van e, de ha azt kikapcsolod, akkor nem tolja az arcodba a képet a fotó ellövése után.
-
Ferike81
senior tag
válasz
Dyrtyho #37274 üzenetére
Nos én is úgy terveztem a főverzióváltást, hogy előtte, utána FR, de az idő hiánya miatt kimaradt. Már előzőleg írtam egy gyors tapasztalatmegosztást az új rendszerről, de most pontosítanom kell. Az üzemidőm úgy néz ki két hét után helyre állt. 2,5-3 óra képernyőhasználat, max 1 óra telefonálás, állandóan bekapcsolt wifi, mobilnet, viszont nekem is a cellakészenlét lett az első fogyasztó, kb 20-25% fogyasztással. Képek nem rosszabbak, mint előtte, a billentyűzet először kicsit furcsa volt, de azt is megszoktam, a többi kacatot visszaállítottam a régi megszokottra. Jahh és Oreon bekapcsoltam az AOD-t. Bár nekem elég lenne, ha csak töltés közben menne rajta, de ilyet nem találtam. A böngésző is mintha elkapta volna a fonalat, bár lehet az akkor éppen 22 megnyitott lap lassította be. Fagyás rögtön az első Oreo-s napon volt, azelőtt és azóta sem. Összességében azt mondom, hogy egy FR nem ártana, de így is használható. Ha lenne egy lazább uncsi napom akkor újra belakom majd.
-
-Bandi-
tag
válasz
Dyrtyho #37274 üzenetére
Én feltelepítettem a Telekomos Oreot, akkuidőben annyira nem vettem észre változást( kicsit lehet tényleg romlott ), egy napot kb kibír ugyanúgy, viszont előjött egy régi betegség, hogy random elmegy a net, oszt repülőbe kell rakni, hogy újra legyen... de mondjuk ez eddig is random volt, 1-1 frissítés helyrehozta, néha elrontotta 7.0-n is. Gondolkozom egy FR-en, csak most nyáron nincs se korlátlan net se idő, hogy ezzel játszadozzak, remélem jön egy frissítés, amitől helyrejön, oszt úgy békén hagyom.
AOD-t használ valaki? Nálam az van beállítva, hogy mindig látható legyen, ennek ellenére el eltűnik a kijelzőről. Ha felemelem vagy mozgatom, előjön. Ez is vmi újítás a 8ason?
-
törölt tag
válasz
Dyrtyho #37274 üzenetére
Érdemes tolni neki telepítés után egy gyári visszaállítást.
Többünknél (nálam is) határozottan jobb lett az akkuidő, másoknál romlott. Nincs egzakt válasz, hiszen nincs két ember, aki pontosan ugyanúgy, ugyanolyan körülmények közt használja a telefont.
Amikor le van töltve, de még nincs telepítve a frissítés, akkor végig lehet görgetni egy hosszú változáslistát. Érdemes elolvasni.
Szerintem jobb lett Oreoval a telefon, természetesen erről is megoszlanak a vélemények. Nem mindenki szereti. Ilyen esetben nem bonyolult a visszatérés a Nugátra. Lásd Összefoglaló.
-
törölt tag
válasz
Dyrtyho #36394 üzenetére
Az úgy rendben van. Kellemest a hasznossal.
A felvetésedre pedig: ilyen igénybevétel mellett egyáltalán nem rossz eredmény a 68 százalékra merülés. A fotózás, videózás mellett érdemes figyelembe venni az egyéb körülményeket is. Hálózati jel erőssége, stabilitása a helyszínen, mik futottak még a háttérben stb. Egyáltalán nem volt rossz, amit produkált az S7 nálad.
-
samu74
addikt
válasz
Dyrtyho #36375 üzenetére
Fotó és videó azért nagyon harap az aksiból,ezen ne csodálkozz.Meleg is van, kijelző nagy fényerőn megint sokat fogyaszt,plusz melegedik is.
Féléves akksi nem kellene még annyira rossz legyen,szervizben is újra telepítik elsőkörben,ezt meg otthon is meg tudod csinálni.A szerviz idő meg 3-10 nap inkább,ha jogos a problémád.Esetleg SES ha van a közelben,ott gyorsabban kicserélik,de csak ha tényleg rossz az akksi. -
gerner1
nagyúr
-
gerner1
nagyúr
válasz
Dyrtyho #32690 üzenetére
Így, hogy nem tudjuk, milyen CSC -re érkezett neked ... - nehéz érdemi választ adni. Bár, a frissítések többnyire hasznosak (valamilyen szempontból..).
Az biztos, hogy nem az Oreo.Ezeknél (főverzió frissítés) érdemes számításba venni, hogy hány másik Samsung tel.típus van (jelenleg) az S7 előtt. 1 típusra legalább bő 1 hónap mire azon az összes CSC -re kiadja az anyacég. Szóval, onnantól, hogy valamelyik jelenlegi zázszlóshajóra elsőnek kiadják, lehet kalkulálni. Note 8, S8 is előrébb vannak, tehát ez önmagában +3 hónap kb.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Dyrtyho #32050 üzenetére
Azt döntsd el magad. Esetleg egy jobb fajta tok, és amennyiben van rá lehetőség, akkor azzal együtt besétálni a Mobile Outfitters -hez, ahol valóban jó normál fóliát raknak fel, méretpontosan.
De, ugyan ez ok miatt, nincs a mi készülékeinken se. Szubjektív, de nekem ne védjen valami úgy, hogy a használati érték jelentőssen leromlik (pl: Szivárványos kijelző, az érzékelés "tompulása". A szélek felé nem érzékelés. "Ropogás" miközebn tapizom a kijelzőt. A védőüveg belső felülete valamilyen mintával struktúrált, és ez miatt gyakran "parázslik" a kép, stb...). Én valódi, a bélése alatt párnázott kihúzhatós bőrtokban hordom, és egy szilikon tok van rajta. Néhány hónappal azután, hogy megvettük, a nejem bement a biztosítónkhoz, és az értékbiztosításunk ki lett bővítve a készülékekkel (lopásra sérülésre, stb) ..
Szóval nincsen egzakt megoldás. Az egyébb lehetőségekből kell "legózni" ... -
geccoblaze
aktív tag
válasz
Dyrtyho #31317 üzenetére
Én is nézegettem ezeket a fém hatású kerettel rendelkező tokokat, mert nagyon jól néznek ki (legalábbis renderen biztos). VRS-nél és Spigennél is néztem ilyeneket. De aztán letettem róluk, mert ezek általában keményebb műanyagok, amiknél gyakran maga a zsebből való ki-behuzigálás lekoptatja a csillogó festéket és alatta ugye ez a fehéres, semmilyen műanyag van. És mint a fenti hsz mutatja valószínűleg könyebben repednek is.
-
Ferike81
senior tag
-
-Valinas-
senior tag
válasz
Dyrtyho #31300 üzenetére
Nekem Spigen Thin Fit van. Az kiválóan védett 1 éven keresztül, aztán kicsit meggyengült a gumi borítás (olvadt a nyáron?). Azóta vettem egy Nillkin Frosted Shieldet, az is van olyan jó, és olcsóbb (kicsit jobban csúszik, cserébe nem akkora batár nagy a perem a kamera körül).
Neo Hybridről van véleményem még S6-ról. Fél év után egyszerűen elrepedt a műanyag keret... pillanatragasztóztam, de azért ne repedjen már el... zsebből kivéve történt, nem zuhant előtte sosem.
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
Dyrtyho #31300 üzenetére
Nekem van mindkettő.
Vélemény 1-ről: vékonyabb,de ez is sokat ront a telefon puszta szépségén
Vélemény 2-ről: kicsit masszívabb, elegánsabb, strapabíróbb.Mivel nem dobálom a telefont, így nem tudom melyik hogy vizsgázna durva erőhatás esetén, bár felépítéséből adódóan a 2-es lehet a jobb választás.
Mindkettőnek magasított a pereme, így képernyővel lefelé is le lehet rakni az asztalra, mert az nem fog hozzáérni.
-
chubby2o6
senior tag
válasz
Dyrtyho #31300 üzenetére
Én is ezt a kettőt néztem ki, végül a Neo Hybrid mellett döntöttem. Meg is rendeltem még múlt csütörtökön ( a Kiegészítők.hu azt írta, van készleten, aztán jött egy mail, hogy " jelenleg beszerzés alatt, várhatóan 2-4 nap múlva lesz, de még nem jelentkeztek). Addig is vettem egy Spigen utánzatot az Ázsia centerben, meg egy flip tokot, hogy mégse legyen " csupaszon". Az első linkjén egyébként azt írják, hogy nem rendelhető.
-
Tin
veterán
-
-Bandi-
tag
válasz
Dyrtyho #30913 üzenetére
Szia, én rendeltem egy S7et meg egy A3-at, pénteken már éjjel 1kor. Pickpack ponton ( vidék ) ma jött meg, reggel 7kor küldte a mailt is, de a promóciósba küldte nem elsődlegesnek. Egész odáig semmi infóm nem volt róla, csak ha beléptem a telefos rendszerébe. Ja, és nem tüntetett fel nevet a csomagomon, így a pickpackos nem is tudta, kié a csomag...
szerk.: Sorban olvastam, látom már tárgytalan
-
Burt1793
veterán
válasz
Dyrtyho #30828 üzenetére
Nyugalom. Mindenből van hibás darab, az S7ekkel.nincs sok gond. Topikban keress vissza, ha gondolod. Értem én, aggósz, hogy mire költöttél 100 ezer forintot, nem lesz gond, mi még ennél is jobban megbíztunk a samsungban. 😃
UfoZoli: sajnálom az alphát, szerencsére kihagytam. Ahogy hallottam, szoftveres hiba miatt kellett a home gombot cserélni (pl a messenger el tudta rontani). Az, hogy nem a homemal ébresztitek az s7et nem ezen, hanem az "elhasználódás" mértékét javítja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Milyen videókártyát?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iOS alkalmazások
- Macska topik
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest