Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #40091 üzenetére
köszi még egyszer, sikerült, az egész talán 3 percig tartott, aztán persze a visszaállítás és a belakás. visszazártam, ellenőriztem, elvileg a gari sem ugrott.
szomorúan tapasztaltam viszont, hogy a 8-as androidtól a gmail már nem tud label notification-öket külön kezelni, szóval sajna nem lesz külön értesítési hangom a promóciókra… vagy legalábbis úgy tűnik, ez a beállítás már nincs meg.
ami még így lejött, hogy gyorsabbnak tűnik a telefon, mint 7-essel. akkuidővel kapcsolatban mik a tapasztalatok?
(amúgy leginkább csak a security patchek miatt raktam fel, a 7-essel sem volt gondom működésben)
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #40085 üzenetére
egyelőre az XEH mellett döntöttem, majd ha már kint leszek, feldobom a DBT-t, de ha csak a VoLTE a különbség, az nem érdekel, mert most se használom, nem megbízható.
tehát akkor a régebbi odinnal betallózom a legújabb XEH-t, és a leírás alapján 1 menetben felmegy minden?
-
Tin
veterán
közben belemélyedtem gerner1 kolléga irodalmába.
szóval, ahogy látom, nekem telekomos (TMH), 2018 január 1 előtti, B:1-es firmware van a telefonomon. a cél, hogy XEH (magyar független) vagy DBT (német független) romot varázsoljak rá, és a legújabb verziójú 8-ast szeretném. tehát mindenképpen upgrade, ahogy látom, ez már B:3-as firmware lesz.
mindenképpen szeretnék CSC kódot is váltani! factory reset természetesen lesz, mindent lementek előtte, és visszaállítok, szóval ez nem gond.
mi a célszerűbb?
- felhúzom OTA-val a legutolsó TMH-s Oreo-ra, majd onnan átrakom rá az azonos verziójú, más CSC kódú firmware-t
- vagy egyből nekimegyek a régebbi, 3.12.3-as Odinnal, betallózom a legújabb 8-as firmware-t, és rátolom?és a kérdés ugyanez: TMH-ról csak XEH-ra válthatok CSC kódot, vagy DBT-re is?
-
Tin
veterán
sziasztok,
van egy S7-em napi használatban, még tavalyelőtt BF-kor vett Telekomos, 2018 legelején volt utoljára frissítve, tehát 7-es android, G930FXXU1DQG3, azaz elvileg még bármi rakható rá.
miután smart switch-el lementettem, le tudná valaki írni, hogy pontosan milyen lépések kellenek ahhoz, hogy a legutóbbi kártyafüggetlen romot rávarázsoljam? nincs tapasztalatom "romolgatásban", és szeretném, ha a telefon funkcionálisan ugyanúgy menne, mint korábban. még év végéig garis is.
illetve, bár ez magyar készülék, lehet rá valahogy rakni magyar xeh helyett német dbt romot is? valójában mindegy, de kint használnám a telefont, ha megy német kártyával magyar rommal is, nincs jelentősége, de ha nem, akkor lehet, hogy inkább a német romot kéne felraknom?
válaszokat köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Burt1793 #38123 üzenetére
a gond nem ez a pwm-el, hogy "kicsit" vibrál. még jobban látható, ha mozog a fejed, vagy a villódzás a perifériás látómeződben van. annak, aki "látja" ezt a jelenséget, azért zavaró, mert látja.
de nem ez a gond vele. hanem az, hogy az emberek egy csoportjánál ez fáradtságot okoz. nem pont a mobil, mert azt nem nézed annyit, de egy monitor vagy egy laptop kijelző, ami előtt napi 8-12 órát ülsz, vagy egy PWM-es ledes izzó, ami egész este ég a nappalidban, ezeknél az embereknél fáradtságot, fejfájást okoz, mindezt úgy, hogy nem is igazán tudnak róla. ez a gond vele. nem tudják, mi a bajuk, de valami "nem oké".
mobilon ez maximum azokat érinti, akik sokat olvasgatnak, játszanak, vagy filmeket néznek a telefonjukon, alacsonyabb fényerőnél. átlag felhasználónál nem zavaró, nincs jelentősége.
az a "kis összeg" amúgy most pont az iPhone X-nél okozott gondot, az ugyanis baromi drága, és PWM-es. rákeresel a neten, látsz elég cikket és videót, és van egy tippem rá, hogy a következő iPhone már nem, vagy nem ennyire lesz PWM-es. és akkor már a Galaxy S sorozat sem. a "hagyományos" LED-es háttérvilágítású monitor-tévé-notebook-mobil platformról a PWM már elég rendesen kikopott, pont emiatt.
-
Tin
veterán
válasz Burt1793 #38120 üzenetére
ez emberfüggő, de tényleg. vedd a zárolt képernyő hátterét homogén feketére, majd menj be egy sötét helyiségbe, és mozgasd a telefon kijelzőjét fel-alá. "szaggatott" képeket fogsz látni az óra betűinél, ha viszont felveszed a fényerőt maxra, akkor folyamatosát. ez a pwm. az emberek nagyobbik része viszont nem érzékeny rá, észre sem veszi. ha nem tudod, mit kell nézni, nem látod. én tudom, és látom is alacsony fényerőnél, de nem annyira vészes. mondom, ez inkább monitoron gond, mert az előtt sokat ülsz.
miattam amúgy nyugodtan kipróbálhat másik S7-et is, de ezek ilyenek. asszonynak A5-je van, az is ilyen. az S8 és S9 is, mindkettőt néztem.
olcsóság? lehet, bár ennyi generáció után már kétlem, hogy pont az a "2 dollár" kategória számítana, főleg az iPhone X-nél. ha könnyen megoldanák és csak pénz kérdése lenne, akkor az iPhone tuti nem PWM-es panelt kapott volna.
szerintem inkább a fogyasztás. mert míg egy asztali kijelzőnél az szinte mindegy, képzeld el, hogy azt mondanák, hogy nincs PWM, de 6-7 óra SOT helyett kapsz 4-5 órát. nincs az a gyártó, aki ezt bevállalja kb minden tizedik-huszadik ember miatt.
-
Tin
veterán
válasz #77646080 #38117 üzenetére
szimplán csak nem áll rá a szemed, pontosabban az agyad. guglizd/youtubozd le, mi az a pwm, és ha egyszer látni fogod, utána ráállsz, és észreveszed. az a baj vele, hogy ha hosszasan nézed, fárasztja az agyad, ezért vackok a pwm-es laptopok és monitorok, mert 8-12 órát ülsz előttük. 5 éve még szinte az összes ilyen volt, mára már nem, mert a gyártók nem engedhetik meg maguknak. az OLED-nél viszont ez valami technológiai dolog lehet, egyszerűen szerintem többet fogyasztana, ha simán csak "visszavennék" a pixelek fényerejét, és nem villogtatnák őket. persze 100% fényerőnél nincs ilyen.
sajnos ez tényleg ilyen. én se szeretem, de nem használom annyit a telót, hogy zavaró legyen. ha sokat olvasgatok vagy hasonló, arra van egy 6"-os mobilom, az erre sokkal jobb.
-
Tin
veterán
válasz apatyas #38115 üzenetére
ne menj utána. erősen PWM-es és kész, nem hibás a darabod, csak szimplán ráállt a szemed. én is mindig látom, de ez ilyen. a Samu AMOLED-je ilyen, az iPhone X is PWM-es, ugyanígy. a későbbi Galaxy-k is. ha zavar, cseréld le másfajta telóra.
szerintem ez a fogyasztás miatt van. olvastam, hogy van PWM mentes OLED is, valamelyik másik telón még custom fw-t is csináltak, amivel megoldották, de jóval többet zabált.
-
Tin
veterán
válasz MPowerPH #38004 üzenetére
aha, persze. talán az usa-ban. apám 2 hetes iPhone 7-ese felforrósodott, gari. csereteló nincs, a 2 hetes készülék helyett kapott egy refurbished-et 3 hét múlva.
asszony fél éves iPhone SE-jén a kijelző jobb oldala becsíkosodott, és nem érzékel. tuti hogy az akku póposodott fel bent, és nyomta meg a kijelzőt hátulról. mentés hónapok óta nincs, mert az iPhone nem mentett, mivel megtelt a felhő a képekkel, amiket senki sem kért, hogy mentsen oda. bár bőven volt még hely a többi mentésre, azt se mentette akkor. csak vegyél tárhelyet. a szerviz nem hajlandó menteni, rakassak rá saját költségen kijelzőt hogy be tudjam írni a jelkódot, de akkor a gari ugrott. végül megoldottam lightning otg csatlakozóval és billentyűzettel, és leadtam javításra a csoda iPhone-t. 1 hónap múlva lesz kész a fél éves telefon. cseretelefon nincs.
asszony megvonta a vállát, és másnap kapott egy Galaxy A5-öt. sokkal jobban bejön neki.
ennyit az Apple szuper gariról. az S7 topikban...
-
Tin
veterán
válasz Ferike81 #31873 üzenetére
teljesen egyetértek, ez egy meddő vita. a problémák léteznek, és nem azzal kell elhessegetni, hogy relativizálunk, hogy máshol is ez van, mert nincs. itt van. nem baj, nem számottevő, de létezik, és nem érdemes elbagatellizálni egy szakmai fórumon.
ahogy - és ebben teljesen egyetértek - túltolni sem kell, úgyhogy részemről nem forszírozom ezt tovább.
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #31871 üzenetére
5 éve megszokott volt az Androidos telókkal, hogy ez-az nem működött, a szoftverfrissítés gondokat okozott, romolgatni meg rootolgatni kellett, külső appokat használni, hogy működjön rendesen. nem bizonyos alkalmazásokkal, hanem az alap dolgai is.
akkor tértem át WP-re, aztán iOS-re, aztán vissza WP-re, majd 1 éve adtam egy esélyt az Androidnak újra a Huawei-vel, és örömmel tapasztaltam, hogy most már nicsenek gondok. ugyanolyan jó, sőt már jobb, mint az iOS. a WP sajnos közben kidöglött, pedig nekem az is tökéletes volt arra, amire a telefont használom.
aztán most adtam egy esélyt a Samsungnak. na, ők még nem érték el ezt a szintet... elfogadom, hogy van, akinek még 2017-ben is természetes, ha valami nem működik tökéletesen, lehet, hogy én döntöttem eddig jól, hogy működő rendszereket használtam.
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #31869 üzenetére
na szóval... az utolsó 3 telefonom:
iphone 5s, ios8: nem volt semmi gond
lumia 735, wp8.1: nem volt semmi gond
huawei mate 8 6.0 és 7.0: nem volt semmi gondsoha, semmi. se wifi, se hangerő, se fagyás, se inkonzisztens működés, semmi. mindegyiknek voltak előnyei, hátrányai, de semmi olyan működés nem volt velük, amit nem vártam volna. semmi, és tényleg semmi. működött ahogy hirdették. azt elismerem, hogy a nagyobb frissítésekkel mindig vártam 1-2 hónapot, hogy tuti ne szaladjak bele valami bugba, de ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz tabaga #31865 üzenetére
nem, ez nem android, hanem samsung. a mate 8-am teljesen konzisztensen működik 1 évesen, mindig ugyanúgy, nincs meglepetés, hirtelen merülés, és semmi. ugyanaz a 7.0 android van mindkettőn, bocs, a mate-en valami nyári biztonsági frissítéssel. szóval ez kifejezetten a samsung szoftvere.
-
Tin
veterán
remélem azért nem gáz hogy beszélgetünk... mármint én tényleg csak beszélgetek, ha annyira rossz lenne a teló, nem beszélnék róla, hanem menne a kukába vagy ajándékba engem szimplán csak bosszant, hogy ennyire nem működnek apróságok, amik nehezítenek. szóval, ha bárkinek úgy tűnne, hogy hadjáratot indítottam a teló ellen, bocsánat!
(#31829) samu74: nem fogom. a rom frissítést meggondolom, ha végre eljön a szabim, lehet, hogy rászánom azt a pár órát és utánaolvasok, hogyan csináljam úgy, hogy tuti ne csesszem el. nem akarok megint egy több tucat hsz-es cunamit idevarrni
(#31831) chubby2o6: De most tényleg, negyvenháromé' mit vártál? az ember, aki helyén kezelte a véleményem! wifit eddig kétszer dobta el, de mindkétszer olyan helyen, ahol kisebb a térerő, bár igaz, hogy a korábbi telóim ott nem dobálták el. lehet, hogy ezért. eddig nem okozott gondot, szóval ezt valószínű "túlfestettem".
-
Tin
veterán
válasz Burt1793 #31826 üzenetére
a wifi kevésbé zavar, az értesítéskezelés jobban, de még az is megszokható. nekem most 41%-on van az akku, reggel 6-kor kapcsoltam be 100%-al, ebben van olyan 1ó waze, 1ó telefonálás, és olyan 4ó zenehallgatás BT-n, fél óra netezés, végig bekapcsolt 4G-vel. szóval az akkuidővel nincs semmi gond, de azt nem is mondtam (ha erre gondolsz, akkor ezen asszociálj végig: tini - játék - nagy fogyasztás - powerbank).
a túl hangos hangerő pedig szerintem szokás kérdése. jártam már úgy, hogy egy eszköz túl halk volt, de túl hangos még nem igazán. és nem mindig az: amikor kevésbé jó a túloldali vonal, akkor ez éppen elfogadható, amikor viszont nagyon tiszta, akkor hangos. az is lehet, hogy ez a VoLTE miatt van, mert akiknél hangos volt, ők VoLTE-n beszéltek.
amúgy nem szenvedek. ez egy tök jó telefon, és talán az Oreo-val majd javulnak ezek a hiányosságok is. vagy rakhatok rá másik romot is. jelen állapotában viszont tényleg inkább csak akadályoz, mint segít a feladataimban, de azért adok még neki esélyt.
azt meg nem hiszem, hogy az ellenvélemény rossz lenne. mert előrevisz. és hidd el, többeket zavarnak ezek a dolgok, csak maximum nem annyira, vagy elfogadják, hogy ez ilyen. ha 150-et fizettem volna érte, nem sírnék, megszoknám. de így könnyebb reálisan látni.
-
Tin
veterán
válasz kaciokos #31822 üzenetére
és itt a szokásos standard vélemény, hogy nem a zsemle kicsi, hanem a pofám nagy. brávó.
én elfogadom a fenti hiányosságokat, ha ez egy játéktelefon, vagy tiniknek való üzizős meg játszós-nyomkodós, fészelős telefon, akiknek nincs pénzük a hívások lebonyolítására és nem érdekli őket a naptár, és persze semmi más, ami nekem probléma, hiszen amoled, menő, és három powerbankkal a táskában még a napot is kibírja. bár ez attól még - formáját és méretét tekintve - mégis csak egy telefon.
de ez egy újonnan negyedmilliós flagship telefon. az oké, hogy tinik is használják, és az is, hogy ők nem tudják értékelni az árat, hiszen csak hisztizni kell érte, és anyu majd megveszi, de az ember mégis azt gondolná, hogy emellett azért olyan emberek is a célközönség, akik ezt munkára vagy üzleti célokra akarják használni.
az értesítések kezelése megafail. képzeld el azt a felhasználót, aki majd 3rd party appokal fog állítgatni, mert a kis koreaiak annyira szétdarabolták a fejlesztést, és akkora a fluktuáció a cégnél, hogy nincs egy ember, aki egyben látná strukturálisan, hogy mire is való az értesítés maga, hogyan kéne kezelni, és mit kéne tudnia.
a hangszóró nem csak nekem hangos. gugli a barátod. sok a hallássérült, modern kori betegség, de nem mindenki az. és nem tudom, mibe kerülne a minimum hangerőt halkra venni, a maximumot meg hangosra, ha már beleraktak egy ekkora hangszórót.
újraindítás után ki-be kell kapcsolgatni a BT fejest és a telefon BT-jét, mire összelövik magukat. utánanéztem a neten, párosítsam újra, úgy jó lesz. aha. egyszer megcsinálom, aztán azt mondom, hogy na ne szórakozzatok.
wifi eldobálás? komolyan? 2017-ben képtelenek megírni egy drivert vagy egy service-t, ami képes ezt kezelni? hazaérek, és nem is csatlakozik vissza, kézzel váltsak vissza az itthoni wifire. ez aztán a kényelem.
szóval kedves barátom, az, hogy neked ez a szint megfelel, és alkalmazkodsz hozzá, az téged is minősít, nem csak engem az, hogy én meg véleményt alkotok róla, hogy ennyit bír kipréselni magából a Samsung, ennyi év után is. volt S1-em, Tabom, azok is uigyanilyenek voltak szoftveren. csak hát azt gondolná az ember, hogy van, aki tanul a hibáiból. jelen esetben asszem se nekem, se a Samsungnak nem sikerült.
amúgy meg: dehogy adom el. 43e-ért vettem, annyiért egy Xiaomi-t kapok. az ugyan gond nélkül használható, de egy gyerek ennek jobban örül. mégiscsak jobb vele játszani.
-
Tin
veterán
galaxy mint hardver sokkal kifinomultabb, átgondoltabb, érződik rajta, hogy több pénz ment a fejlesztésébe. a huawei szoftvere sokkal kevesebbet tud, de azt viszont hibátlanul. a samsung régen sem tudott normális szoftvert csinálni, úgy látszik, ez nem változott. a hardvereikkel sose volt baj.
(#31820) geccoblaze: végül mi lett? leragasztottad a hangszórót vagy te is a kijelző közepére rakod a füled kellő távolságra? vagy eltartod?
néztétek, hogy az s8-on kb harmadakkora a fülhoz tartozó hangszóró? most az előbb néztem össze kollégáéval.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
igen, együtt lehet élni velük. kicsit messzebb tartom a telefont, máris nem olyan hangos, újraindulás után ötödszörre sikerül a BT párosítás, de végül sikerül, néha a hangszórón szólal meg a hang, de helyrehozható, néha elmegy a wifi, de egy újraindítás megoldja, az értesítések kezelése ugyan teljesen átgondolatlan és nem konfigurálható, de 3rd party appokkal megoldható, és így tovább.
az amúgy mindig működik, ha nem objektíven nézzük, hanem azt mondjuk, én vagyok a hülye, a galaxy s7 pedig egy jó telefon. de ez semmit nem változtat a fenti listán, vagy a korábban elmondottakon.
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #31804 üzenetére
lehet, de kipróbáltam. bluetooth ki, újraindítás, majd hívás. hangos. aztán volte kikapcsolása, újrahívás. továbbra is hangos. próbáltam teljesen ráadni, majd visszavenni a hangerőt, de úgy is, pedig a bluetooth nem aktív. szóval akkor ennek a minimum hangereje ilyen hangos.
az a router eddig még soha semmilyen eszköznél semmiféle kapcsolati problémát nem okozott semmikor. a galaxy egyszerűen elfelejtette vagy timeoutolt, vagy nem tudom, mert amúgy működik. utána nem talált wifit, de újraindtás után igen, és működött tovább.
eddig az összes "hibája" vagy hiányossága szoftveres.
-
Tin
veterán
minimum hangerőn hangos. maximum hangerőn is hangos, de nem olyan sokkal hangosabb, igazából nincs olyan nagy különbség a kettő között. és akkor még ott van az a segéd, amivel még hangosabb lehet.
most nem azért, de ez rohadt hangos. a következő telefonom előtt újra fogom indítani, hátha. aztán kipróbálom, hogy lekapcsolom a VoLTE-t, hátha csak azon nem bírja normálisan vezérelni a hangerőt.
(#31799) junior11: de eldobja a wifit egy közel 2 éve kiadott telefon? 2017-ben? hogyan? 10 éve még oké, de manapság?
(#31802) nggabi: mondasz valamit. a BT aktív, fejesen hallgatok zenét, de telefonáláshoz lecsatlakozom, és a telefonról csinálom. akkor újraindítás után nem indítom el a BT-t, és kipróbálom úgy is! köszi a tippet! (amúgy semmi más nem fut a telón)
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
de konkrétan üvölt a telefon. az még oké ohgy csomó mindenhez plusz app kell, nem tudja a telefon, vagy nem tudja jól. de telefonálni se lehet rajta? vagy ahhoz is 3rd party app kell? vagy ez süketeknek való?
bocs csak ez a naponta többszöri meglepődés.
tegnap konkrétan töltőn volt (vezetéknélkülin), majd egyszer valamikor elment a wifi. de utána nem is talált wifit többet, újra kellett indítanom a telefont. utoljára valami 5 éve kellett újraindítanom telefont azért, mert nem működött valami. és az is egy samsung volt....
-
Tin
veterán
újabb kérdés: minimumon van a telefonáláshoz használt hangerő, de a beszédhangszóró még mindig baromi hangos. hogy lehet ezt lejjebb halkítani?
-
Tin
veterán
válasz Burt1793 #31759 üzenetére
2 éve nem használok WP-t amúgy. a külső calendar appokat már a mate-nél végigpróbáltam, mindegyiknek van valami baja. a google-nak a legtöbb. a samué nagyjából jó is lenne, de ezek az értesítések. asszem inkább keresek egy értesítéskezelő appot, és rábízom a feladatot. többre megyek vele, minthogy itt szívok mindegyikkel külön-külön.
-
Tin
veterán
43e-ért akkor is megvettem volna, ha egyáltalán nem tud értesítést.
de tényleg, én szimplán csak melóra használnám (email, naptár, kis netezés, bt fejes, bt headset, zenehallgatás, navigáció, névjegyek, email és üzenetek írása, és sok-sok telefonálás). aszittem erre egy samsung jó. eddig nem nagyon. de nyugi, az apple is egy talicska ebből a szempontból, összekeveri a BT eszközöket, plusz próbálj meg rá zenét tölteni.
a windows phone az jó volt, csak aztán elkezdett szétfagyni a waze, meg nem frissültek az alkalmazások.
de az, hogy a huawei mate 8, a kettővel ezelőtti kínai talicska agyonveri az összes fentit ilyen használat mellett, azt sose gondoltam volna. merthogy abban minden működik. gyárilag. semmilyen app nem kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Burt1793 #31752 üzenetére
köszi, akkor erre is kell app...
nem értem, miért nem lehet az értesítéseket értesítésként kezelni? a naptárbejegyzés értesítése egy típusú, van olyan, ami szalagot rak ki és bekapcsolja a kijelzőt, az email meg csak villogtatja a ledet, de nem kapcsol kijelzőt. nem tudom, miben különbözik ez a három, vagy ha különbözik is, miért nem lehet beállítani, mit csináljanak... érthetetlen.
-
Tin
veterán
már félek megkérdezni, ezért inkább OFF-ban teszem...
a beépített Calendar felvillantja időpontban a kijelzőt, viszont nem villogtatja a LED-et utána. erre is külső app kell, vagy én cseszek el valamit?
(konkrétan mondjuk a Calendar az összes rendszeren szar, iPhone-on snooze-olni nem lehetett, Huawein meg be kell lépniés odébb rakni. egyedül a Windows Phone bírta jól kezelni)
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #31734 üzenetére
ahogy mondod. S1-em volt utoljára, de az nem volt meg sokáig (akkuidő), utána egy Galaxy S WIFI 5.0, amit egyszerűen imádtam ilyen "csak netes" dolgokra (akkoriban még a mobilnet annyira nem volt jellemző, cserébe drága). azt 1 évig használtam, aztán lett egy Tab 7+-om (2012), de az nagyon lerombolta a Samsungról alkotott képemet, abban az időben konkrétan csesztek a frissítésekre, ezért teljesen elpártoltam tőlük.
ez az S7 most "ajándék" volt 43e-ért, mert úgyis előfizut kellett hosszabbítani, ezért úgy döntöttem, adok egy esélyt neki, de amúgy egy Mate 8-at használok, amivel maradéktalanul elégedett vagyok minden szempontból. de ítélkezni inkább tapasztalatból fogok, mint ránézésre.
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #31729 üzenetére
persze, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni, és tényleg vannak 3rd party appok, csak azokban meg tényleg nem bízom, és nem tudom, hogy mennyi plusz akkut zabálnak. ha pár nap után kiderül, mit bír a talicska, már tudni fogom, hogy lehet-e feljebb tolni valamit, vagy nem fogja kibírni. a BatON amúgy működik, csak szánalmasan: ha csatlakoztatod az eszközt, 3x eldobja-visszacsatlakozik, hogy megállapítsa az akkuidőt, ami elég kényelmetlen, de persze működik. a 3rd party launcher is jó biztos a koppanással elaltatáshoz (más miatt nem érdekelne), csak nem tudom, mennyit fogyaszt. ugyanez igaz erre az értesítéskezelős appra, amiből találtam másikat is glimpse notifications címen.
-
Tin
veterán
válasz samu74 #31725 üzenetére
ezt nem tudtam... a spameket lehet szűrni?
szerintem nem sok értelme van lemenni arra a szintre, ha hülyeségekről beszélünk. nyilván nem a spamek miatt kell látnom az üzenetet, és nyilván nem minden "spam" azonnal törlendő, mert van, ami érdekel, egyszerűen csak nem fontos. vannak fontos levelek.
lehet villával is levest enni, de egyszerűbb elővenni egy kanalat. mindenre van kerülőmegoldás, csak amikor a végén tenyérből villával sötétben kell levest enni, mert "ez van alkalmazkodj", akkor az ember megvonja a vállát, és azt mondja, eszem máshol. ne legyünk olyanok, mint a szerencsétlen iphone X felhasználók, akiknek az arcán látszik, hogy mennyire gáz a kijelző tetején az a belenyalás, de mégse mondhatja, hogy ocsmány, mert apple. múltkor láttam egy videót YT-n csórikámról, aki képes volt közel 100 dollárért venni egy gyorstöltőt és egy speciális gyorstöltő kábelt, majd egy videót csinálni arról, hogy 10 percenként nézegeti, milyen gyorsan tölt a telefonja, majd a végén arra a megállapításra jutnia, hogy ez mennyire fantasztikus.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz samu74 #31721 üzenetére
persze hogy nem én sok levelet kapok, és sok spamet is, de van, amivel azonnal foglalkozni kell, és baromi bosszantó, hogy fel kell oldanom emiatt. ez az AOD félmegoldás, bekapcsoltam 1 órája, de baromira zavar, hogy néha ott ugrál a perifériás látómezőmben az óra, és ezzel sincs felvillanás, ha érkezik valami. plusz ugye az akkut is szívja, amiből nem áldották meg valami hatalmassal.
pontosan ezért mondtam, hogy leírom 1 hét használat után, hogy szerintem mi hiányzik belőle, hogy másnak is legyen rálátása arra, hogy működik ez másoknál. nyilván aki nem használ más telót, nem is tudja, hogy másnál létezik más is, máshogy. hanem inkább azt gondolja, fikázni akarom a telefont. ha azt akarnám, nem töltök el fél napot azzal, hogy átköltözzek rá, beállítsak mindent, és adjak egy hetet neki, hogy valós használatban megismerjem az előnyeit és a hátrányait.
(#31723) gerner1: így van, ahogy mondod. de bizonyos dolgok egyszerűen lustaság és kényelem miatt hiányoznak, mert azokat implementálni nem igazán idő vagy költség ahhoz képest, amit nyújthatnak. azon, hogy vibrál a kijelzője, kevésbé vagyok kiakadva, mint azon, hogy nem látom a BT fejes vagy headset hátralévő akkuidejét, vagy hogy nem kapcsol be a kijelző, ha levél érkezik.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #31716 üzenetére
igen, vettem elsőre, csak utána megkaptam a kioktatást a kollégától, aki váltig állította, hogy lehet.
senki sem akarja bántani a galaxy-t, de bizonyos dolgokban egyszerűen tényleg a megafacepalm kategória. és vannak, amiket egyszerűen nem hiszek el, hogy nem tudja, annyira alap dolgok.
a 3rd party appokról meg: nem. ha már valamire rá kell bíznom az adataimat, egy samsungban, huaweiben, apple-re még csak-csak rábízom, már leheőtségem nem lévén, de XY fejlesztő appjának nem adok olyan engedélyeket, amivel hozzáfér az értesítéseimhez. mert nem.
(#31717) samu74: nem kell, elég a led. gép előtt ülök, tudom, mennyi az idő. azzal meg nem megyek sokra, ha azt látom, hogy levelem jött, de azt nem, hogy mi van benne. kizökkenni, kézbe venni, feloldani, elolvasni, napi százszor. komolyan srácok, szerintetek ez feature?
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz #54715584 #31706 üzenetére
igen csak fejhallgatóval nehéz meghallani, hogy csipog. a telefon előtt legyezgetésért meg hülyének néznek. kapok elég emailt, és baromi idegesítő, hogy teljesen ki kell zökkenni azzal, hogy "jött valamid, nézd meg", miközben éppenséggel meg kéne mutatnia, ha már használati eszköz. vagy legalább lenne egy kapcsoló.
eldöntöttem, hogy használom 1 hétig, de már lassan egy tucat olyan szinten alap funkció hiányát fedeztem fel, hogy évekkel korábban érzem magam.
szívesen leírom a listát a hét végén, ha nem veszitek bántásnak. csak hogy látszódjon, hol tart most a csumpi kínai mobilpiac a zászlóshajókhoz képest. ez amúgy igaz az iphone-ra is, asszony néha olyanokra csodálkozik rá, hogy én csodálkozom rá, hogy miért nem tudja ezt már évek óta.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
-
Tin
veterán
srácok S7-en hogy lehet bekapcsolni, hogy ha email vagy sms vagy valami értesítés érkezik, bekapcsolja a kijelzőt 5-10mp-re, hogy a szalagértesítést lássam (még jobb, ha csoportosítva), ránézek, elolvasom, aztán elalszik a kijelző anélkül, hogy kézbe kéne vennem? sehol se találom a menüben.
-
Tin
veterán
válasz OCTAMD #31625 üzenetére
megvettem a telefont BF-en, és használatban vettem. beállítottam rajta egy google accountot XYZ email címmel. kipróbáltam, beállítgattam, stb.
tegnap úgy döntöttem, kipróbálom. befrissítettem az fw-t rajta az újra, majd nyomtam egy 3 gombot resetet. bootnál szólt, hogy illetéktelen formázás, lépjek fel hálózatra. felléptem, megadtam újra a korábban használt XYZ azonosítóhoz tartozó google fiókot, majd hagytam, hogy feltelepítsen mindent.
aztán már kiléptem az XYZ fiókból, a beállítások menüből nyomtam egy factory resetet, majd az újabb bootnál végül megadtam az eredetileg is akart ABC google azonosítót, és áttöltöttem rá az adataimat. és használom tegnap óta.
ennyi.
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #31614 üzenetére
szerintem simán, én általában nyomok egyet nagyobb frissítés előtt és után, biztos ami biztos. ha kijön a 8-as, szintén nyomni fogok egyet. és eddig minden eszközömön a szerviz menüből szoktam, mert ott van wipe cache is, ami szintén segíteni szokott. és nem szoktam romolni. értem a koncepciót mögötte amúgy, és így, hogy visszaírhatom a régi accountot gond nélkül, még csak nincs is különösebb gond vele.
nem akarom ezt se frissíteni, de hogy a telekom bootup és shutdown animáció miért ÜVÖLT, azt fel nem tudom fogni. legalább lehetne kikapcsolni a hangját....
-
Tin
veterán
válasz samu74 #31575 üzenetére
amúgy én nem cseréltem romot, simán csak 3 gombossal wipe cache és aztán factory default. lehet, hogy a telekomos flash miatt dobta vissza egyből, de nem volt gond, megadtam újra azt az azonosítót, aztán felállt a rendszer, töröltem a fiókot, utána megint factory default, és utána már nem sírt, megadhattam más google accountot. oem feloldást nem csináltam, azt sem tudom, mi az. és remélem, hogy egy átlag felhasználónak nem is kell azért, hogy törölje a telefonját.
-
Tin
veterán
válasz Csocsesz75 #31576 üzenetére
köszönöm!
(#31577) -Valinas-: neked is!
1) időközben rájöttem, hogy témával is megoldható, annyira nem érdekes, úgysem a menüben töltöm a sok időt.
2) hátha valakit érdekel, a 8.1-ben elvileg már gyárilag benne lesz, addig a BatON nevű szörnyűség képes adatot visszaadni, ez viszont párosításkor +2x csatlakozik majd eldobja, hogy lekérje az adatokat, utána működik rendesen
3) sejtettem, hogy nem fog menni. mindegy, oldalsó gomb tartóban megnyomható úgy, hogy ne nyomjam ki belőle a telefont
4) már nem először írjátok, teszek majd egy próbát vele valamikor, vagy marad a gomb
5) gondoltam, ezt a mate-en sem bírtam megcsinálni, bár láttam, hogy ebben van gyárilag hangrögzítés, csak root-al kell valami xml-t editálni, hogy előhozza.
-
Tin
veterán
nagyjából sikerült végre ráköltöznöm a telóra, de lenne pár kérdésem. stock telekomos firmware-re, tehát root nélkül.
1. hogyan tudok valami sötét témát beállítani, ahol a felülről lehúzható menü, az értesítések, és a beállítások menü is sötét hátterű? olyat ami ingyenes
2. hogy lehet beállítani, hogy a csatlakoztatott bluetooth eszköz akku kapacitását jelezze?
3. a proximity sensor legyezgetése helyett van ilyen double tap to wake up funkció valahol?
4. létezik gyári vagy működő ingyenes widget, amire rákoppintok, és lezárja a telefont, mintha gombbal csináltam volna? tehát működik utána az ujjlenyomatos feloldás is. ezek a funkciók baromi jók lennének autós használatkor.
5. mintha olvastam volna, hogy van gyári hívásrögzítő alkalmazás. azt hogy lehet előcsalogatni?
köszi!
-
Tin
veterán
behalok. befrissítettem a telót, mondom resetelem a 3 gombossal, megtörtént, erre sír, hogy illetéktelen kísérlet történt.
hogy a francba lehet ezt nullára resetelni úgy, hogy mintha kivenném a dobozból?
-
Tin
veterán
jött egy frissítés a Telekomos S7-re. 48.89MB
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Seraph 16 #31500 üzenetére
nem hardveres, az aptx egy bluetooth codec, de mindkét oldalnak támogatnia kell, és licenszköteles. mivel a qualcomm-é, gondolom a snapdragonon ez működik, a Samsung meg lehet, hogy nem vette meg. elvileg az oreo támogatni fogja, mert nem terjed, mert sztem egy gyártó se fizet a licenszért.
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #31456 üzenetére
a licenszet mindenesetre kifizette a samsung, mert a hivatalos oldalukon szerepel.
nagy jelentősége nincs, ha jól olvastam, az oreo-ban már benne lesz a teljes paletta (sima, hd, LL)
-
Tin
veterán
nem pont ez, de ilyen kell neked. keresgélj a neten, van mindenhez. persze igen, ha szétkapod, nem lesz vízálló.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #31397 üzenetére
elolvastam amikor idejöttem, de elfelejtettem, bocs! azért kérdeztem csak, hogy ha 1.5 éves korában kijelzőt cseréltetek, lehet-e akkut is egyben, mert ahogy láttam, ezen a modellen a kézzel csere eléggé szívás. de akkor nem. mondjuk gondolom pénzért kicserélik azt is egyúttal. annyira nem lehet drága móka ez 1.5 év múlva.
(#31398) nggabi: kösz neked is!
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #31395 üzenetére
ilyen minimális beégésnél is?
(#31397) gerner1: tök jó ezt tudni. akkor 2 évig nincs gond erre. még egy kérdés lehet? az akku garija 1 vagy 2 év kártyafüggetlen esetén? (regeltem már a második évre). illetve, ott milyen elhasználódás mellett cserélik gariban?
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz -Valinas- #31367 üzenetére
én elhiszem, hogy nem csak te ajánlottad ezt a fóliát, de nehéz visszakeresni, mert nincs neve. és számtalan más kínai volt, amit többen ajánlottak, sok alis link, ami már nem él. és 1 hónap, mire ideér, és sokan nem vásárolnak kínából. írtam feljebb is, elhiszem, hogy ez a tutiszuper fólia kínából.
-
Tin
veterán
van egy DT-910-es töltőm is, de annak sajnos lejjebb van a tekercse, és pont nem tölti se állítva, se fektetve a Galaxy-t. mondjuk én ezt azóta is használom mobil tartónak vezeték nélkül, mert pont jó a szög, látom is a telót. a lumia 735-höz tökéletes volt. amúgy ez kicsit lassabban töltötte a lumiát, mint a fektetett DT-900-as.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
köszi.
rátettem, meglepően gyors, 22%-ról indult, 50p alatt most 47%on áll, tehát durván 2p-enként abszolvál 1%-ot, úgyhogy kb 25%-ról durván 2.5 óra feltölteni, az alá nem szoktam meríteni.
ez nálam a teljesen rendben kategória. a gyári vezetékes töltővel is vagy 1.5 óra felnyomni, pedig az gyorstöltő.
stimmel, most néztem, 49%-on áll, 1ó 31p van hátra, tehát 3ó teljesen feltölteni.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Dare2Live #31351 üzenetére
igen, jót jelent, de én átolvastam a topikot, tudod hogy az elmúlt közel két évben hány "tutiszuper" megoldás került elő, amiről 1-2 hónap múlva revidiálta az álláspontját az ajánló, jelezve, hogy "bocs, mégse olyan jó"?
vagy hogy hány döglött "ez a tuti fólia" link van a topikban?
értesz, ugye? én elhiszem, hogy ez zsír, ha rendelsz, 3000-ért kérnék 5 db-ot. gyáriból ugyan 6e volt a 6 db, de egy ideig jó lesz, és elfelejthetem azt, hogy a fólia miatt aggódjak.
amúgy meg: tuti-tuti mindent fedő nem-feljövő üvegfólia nincs? mert kérdeztem 1-2 hete, de mindenki a gyárit ajánlotta.
-
Tin
veterán
ha már vezeték nélküli töltés, kérdeznék én is.
van pár ilyen nokia dt-900 töltőm, annó a telekom szórta ki őket bagóért, és azóta is tölt egy lumiát. gondolom ez az alap qi szabványú (lassú töltő).
ezzel tölthetem az s7-et? mármint, jó az neki, ha ilyen lassan töltődik? általában mindent szeretek a saját töltőjével tölteni.
illetve, durván mennyi idő ezzel az alap töltővel feltölteni azt a 3000 mah-s aksit?
(#31349) gerner1: ja persze, tölti, azt próbáltam. csak nem akarta rajtahagyni folyamatosan, ha nem ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz -Valinas- #31344 üzenetére
tudod az a baj ezzel, hogy ezt mondod te. amikor én kerestem fóliát, de amikor az egész topikot átkeresgéltem és elcsesztem vele vagy 2 órát, akkor a konklúzió mindig ugyanaz volt: gyári fólia. az az egyetlen, ami teljesen fed, és biztosan nem jön fel a széleken a tokok nagy részével.
pedig hidd el, nem új a topik. az alis linked 3 hónap múlva már nem fog élni, nincs még márkaneve sem a fóliádnak, és bármennyire elhiszem neked, hogy "ez tuti", januárra ér ide. a telefonokat meg most vették az emberek.
a samsung gyári tényleg nem akkora durranás, de azért annyira nem rossz. fel lehet rakni, tényleg fed két oldalt, és ugyanolyan, mint a többi műanyag fólia. egyébként 2000 ft a két db, szóval havi egy ezres, ha az ember tényleg mindig "tuti" fóliát akar.
kínával az a baj, hogy rendelsz 8-at, mire rájössz, melyik a tuti, addigra már eltűnik az oldala. ha mázlid van, akkor még lesz, és rendelsz belőle egy csomaggal, de aztán annyi.
-
Tin
veterán
én még új használó vagyok, de mindenki azt mondta, még a gyári fólia a legjobb. üveg csak a közepén van, ha hajlított üveg, akkor idővel feljön a széle, de elvileg a gyári fólia jó. mondjuk nekem 3 nap után aláment valami szösz és feljött, de kipiszkáltam, most megint fent van. ez legalább teljesen betakarja, védi a karcoktól, csak hát műanyag, ami viszonylag gyorsan karcolódik és redves lesz. anyagra amúgy jó. de sztem ez ilyen 1-2 havonta cserélős móka, ráadásul 2e ft egy csomag, amiben 2 db van.
de sajnos eddig még nem találtam "tuti" működő ötletet.
-
Tin
veterán
válasz chubby2o6 #31281 üzenetére
ebben nem kételkedem, de elég alap dolgokra használom a telót, szóval pont ezek az extrák kevésbé érdekesek, inkább a használhatóság.
és egyelőre, de ezt nagyon off-ban írom, nem győzött meg. fél tucat olyan dolog van a telóval, amin csak meresztgetem a szemem, hogy ezt mégis csúcstelóként hogyan sikerült így? talán azért, mert a galaxy is hasonlóan zárt, mint az iphone közösség, és talán nem látni kifelé, hogy mennyi minden változik és javul.
-
Tin
veterán
válasz geccoblaze #31266 üzenetére
nem kell egy másik launcher csak emiatt, inkább akkor nem használom. régebbi telómon próbálkoztam más launcherekkel, de kijött egy frissítés, és aztán csak zabálták le az aksit. ezért nem bízok bennük. annyira nincs nagy jelentősége, csak baromi jó tud lenni, amikor a kocsiban a tartóban van a telefon, és nem kell fizikailag nyomkodni semmit, se feloldáshoz, se altatáshoz. de ahogy látom, itt legyezni kell, meg hasonlók... gondolom nem véletlenül dobták a fizikai gombot sem az s8-ban, meg az iphone-okban is. még a tapipadokon se használok soha fizikai gombot.
-
Tin
veterán
srácok van valami lehetőség arra, hogy a kijelzőt egy widget-el lockoljam le? rányomok, lockolja, mintha megnyomtam volna a gombot, és annyi. gyári launcherrel, root és egyéb trükkök nélkül.
néztem a screen lock widgetet, de nem működik jól, és utána bypass-olja az ujjlenyomatos vagy bármilyen azonosítást.
annyira megszoktam és megszerettem a mate 8-on, hogy nem kellett a fizikai gombokat használni, itt meg ahogy látom, a feloldáshoz mindenképp meg kell nyomnom valamelyiket, de ahogy látom, lockoláshoz is.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #31206 üzenetére
beszéltem közben velük, szóval igen, bekapcsoltattam mindkét előfizetésünkön, a domino-n valóban nincs VoLTE, és kipróbáltam a saját kártyámmal, megy a 4G és a VoLTE is. az a SIM meg, ami benne van, valószínű nem 4G képes, be kell mennem egy Telekomba, és kicserélik. mivel az csak a netkártyám volt (Maratont osztok néha laptopra egy Lumia 735-ről), nem is vettem észre, mert ugye 10 Mbps-t azért ez is tud, annyi meg elég.
köszönöm a segítséged/teket!
ez a PWM-es kijelző eléggé zavaró, azt hittem, ezen már évekkel ezelőtt túljutott a piac, vagy legalábbis a felső kategória. látom, nagyon zavaró, ahogy nézem, alacsonyabb fényerőnél van csak meg, akkor viszont eléggé vibrál. sokat nézve egy nagyon fárasztó. nem értem, a Samsung miért így adja ki, ahogy olvastam, még az S8-ak is ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
-
Tin
veterán
valakinek van ötlete, miért nincs 4G-m? H+ a maximum elérhető. az összes többi telefonunkon 4G az elérhető. még az utcára is kivettem, de ott is csak H+.
beállítások rendben, a *#0011#* azt írja, hogy WCDMA 2100.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Burt1793 #31177 üzenetére
de, használták kb 1 órát amíg megflashelték, és aztán már kijött, ezért volt 58%, mert pár %-ot akár merülhetett közben. ez csak pár hete volt, tökre nem gáz.
más: ötlet, miért nincs 4G-m? H+ -t ír, a lakás más részein meg 3G-t. 4G még kint sem jelent meg. ugyanott a másik telóm 4G, ahol ez 3G. külön be kell kapcsolni valahol?
(#31180) Burt1793: reseteltem, újraindítottam többször, továbbra is 3G, maximum H+.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Burt1793 #31174 üzenetére
persze, hogy új. amúgy nem, nem merül, a Li-Po aksik évek alatt merülnek pár %-ot, mert van egy alapállapotuk, ami olyén 70-80% közötti töltés, és amíg nem "bolygatod" őket első alkalommal, addig ebben maradnak. az első töltéstől vagy merítésről beállnak normál üzemmódba, akkor persze már merülnek heti 1%-ot, ami normális. de még a napi 1% is. de az inicializált állapotukban nem. de tényleg nincs jelentősége, ez csak akkor lett volna szívás, ha elkezd merülni, és kibontáskor teljesen le van merülve az akku. az nem tesz jót neki. de lépjünk túl ezen a bontott-nem bontott dolgon, nem ezért írtam le, csak azért, mert másokat is érdekelt, és direkt úgy csináltam, hogy egyértelmű legyen a kibontás.
-
Tin
veterán
válasz Csocsesz75 #31169 üzenetére
hol?(közben meglett)amúgy az enyémnél a "mobilszolgáltató kódja" 21670, ami Vodafone. de T-s bootup animációval indul, és T-s programok vannak rátöltve.
szerk: most nézem, ennek pwm-es a háttérvilágítása 50% fényerő alatt?
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
na, sikerült kibontanom a telekomos s7-et, volt végre nyugis 1 órám.
a poén (és ez nem vitathread akar lenni!), hogy én kártyát se raktam bele, és a wifit sem állítottam be bekapcsoláskor, tehát a telefon abszolút hálózat és net nélkül kapcsolt be. ennek ellenére ott van benne a telenoros üzenet, tehát ez bizony nem bekapcsolás után került bele.
egyébként bekapcsolás után 58%-on állt az akkuja, ami megfelel annak, hogy ezt egyszer valaki bekapcsolta 1 órára. gyárilag olyan 70-80% körül kellene lennie.
gyártási dátum: 2017.10.24. hátlapi kamera ISOCELL az AIDA szerint.
a gyári fóliáról pedig: ügyes volt, aki kitalálta, hogy az enyhén hajlított fóliára rak még egy fóliát, amire ragaszt átellenes oldalon füleket, amivel a helyére igazíthatod. a gond csak az, hogy mivel nem sík, a két oldala lafog, így viszont előtt azok fognak igazodni, a közepén meg ott a levegő... lehet felszedni valamelyik szélét, de akkor meg a fóliát védő felső fólia válik le a fogófüllel együtt. ettől függetlenül fel lehet rakni, oldalt a szélekig ér, alul-felül viszont marad 2-3 mm. aki ilyesmit akar használni, számítson rá, hogy kettőből egyet fel tud rakni rendesen. nekem szerencsére felment elsőre is.
(#31168) junior11: gyártási dátumot így
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz _Moriarty_ #31156 üzenetére
köszi ki fogom próbálni!
-
Tin
veterán
van valami bevált ingyenes program, amivel a huawei-mről át tudom vinni az sms-eket és a híváselőzményt a galaxy s7-re? természetesen ékezethelyesen meg dátumhelyesen. híváselőzményeket még túlélem, de az sms mindenképp kell.
-
Tin
veterán
válasz Erdei88 #31102 üzenetére
félre ne érts, nincs vita, és nem élcelődésből írtam. nekem nincs annyi időm, hogy elzarándokoljak kétszer telekom üzletbe, ettől függetlenül az elveiddel nem akarok szembeszállni, mert mindenki más. csak érdekelt, hogyan gondolkozol, ez minden. ha történt előrelépés az ügyben, azért beírhatnád, engem érdekel. ja, és még valami: én 43e-ért vettem az s7-et, mert éppen azon a hétvégén járt le az egyik előfizu, amit át kellett kötni másik csomagra. 100e-ért nem vettem volna meg, eladásra macera (futkosás+kis haszon), nekem meg jó a telefonom. így talán érted, engem miért nem zavar annyira a dolog.
-
Tin
veterán
-
Tin
veterán
válasz geccoblaze #31016 üzenetére
nekem meg 2017 szeptember 16-ot. asszem akkor frissítettem FW-t rajta. valószínű az utolsó frissítés vagy HR utáni első regisztrációt írja ki, szóval ez sokat nem jelent, ennyi erővel évekig használhatták előtte is.
-
Tin
veterán
válasz Erdei88 #31002 üzenetére
volt, akinek jutott a bontatlanból, volt, akinek nem.
csak érdekességképpen: én pénteken 01:40-kor rendeltem, tehát eléggé az elején, hétfőn délelőtt itt volt a kezemben a telefon, és ugyan még nem bontottam ki, de látszik a matrica alatt a másik matrica, tehát ez is újraragasztott. valószínű egy raklapon volt az egész: a Samsung összeszedte, amit talált készleten, és eladta az egészet a Telekomnak. volt közte zsír új és általuk függetlenített is.ettől még a világon semmiben nem különbözik a két telefon, leszámítva, hogy az utóbbiban van fél üzemóra, és kétszer kihúzták rajta a sim tálcát. mellesleg így legalább az utolsó FW van rajta, és nem egy tavalyi.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz gerner1 #30999 üzenetére
hát ja, csak ugye megoldották ezt is okosba', magyar módra... megspóroltak vele egy koreába visszaküldést.
(#31000) Erdei88: ütheted is a vasat, mert ez így vagy úgy, de baromi ciki helyzet, és nagyon bénán csinálta a Telekom az egészet. eladtak bontatlan készüléket, amit ugyan hivatalosan a Samsung, de függetlenített, de ezt nem jelölték sehol. jogilag nem tudom mi a szitu ezzel, az biztos, hogy ciki, hogy az az SMS megjelenik a telefonban. ha nem jelent volna meg, az egész nem derül ki. ezt a Samsungos okostojás cseszte el, nem gondolta át rendesen a workflow-t.
ettől függetlenül a szitu nagyjából a következővel egyenértékű. vettél teljes áron egy S7-et, majd bevitted a Samsungba 2 héttel később, akik hivatalos szervizben függetlenítették neked, újraindult a gari, és visszakaptál 50e forintot.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Erdei88 #30994 üzenetére
kártyafüggetlenre 1 év a gari, regisztrálsz, kapsz +1-et.
a készülék vadi új, ott van rajta a hivatalos Samsung matrica. sosem volt eladva senkinek. valószínű a Samsung raktárában állt.
(#30996) gerner1: ha egy koreai gyárban állt volna ugyanennyit, és ott függetlenítik valami teljes újraírással, és átrakják új dobozba, a telefon akkor is tök ugyanaz. semmi különbség nincs.
egyetlen szívás van ezzel, hogy a Li-Po akkuk nem szeretik, ha a kezdeti állapotukon változtatnak, és utána sokáig nem. tehát, ha bekapcsolják, aztán fél évig áll.. akkor sajnos az akku nem lesz a régi. de az, hogy 3 hete egyszer bekapcsolták, nem merített annyit rajta, hogy ez gondot okozzon bármiben is. nekem egyszer adtak olyan laptopot gariban, amiben 3 töltési ciklus volt, és aztán állt több, mint 1 évig, sajnos az akkuja azóta is 70%-os. más kérdés, hogy 2x akkora értékű volt, mint a javított darab, és 2x akkora aksi is volt benne.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
valaki felvilágosítana, hogy mi ezzel a gond?
én ugyan még nem jutottam el odáig, hogy kibontsam a telefont, de olvastam a thread-et. ha jól gondolom, mivel a készüléket már nem gyártják bő fél éve biztosan (de inkább több), akkor ez egy eredetileg a Telenornak szánt kártyafüggő készlet volt, amit végül a Telekom megvett nyomott áron a Samsungtól BF-re, cserébe a magyar Samsung a sosem használt telefonokat fogta, és függetlenítette, majd visszaragasztotta a hivatalos matricával.
és mindenki jól járt: a Telekomnak lett olcsón S7-e BF-re, a Samsung megszabadult az elfekvő készlettől, az ügyfél meg jóval piaci ár alatt kapott zsír új 2 év garis kártyafüggetlen S7-et.
rosszul látok valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest