- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
Erdei88 #31102 üzenetére
félre ne érts, nincs vita, és nem élcelődésből írtam. nekem nincs annyi időm, hogy elzarándokoljak kétszer telekom üzletbe, ettől függetlenül az elveiddel nem akarok szembeszállni, mert mindenki más. csak érdekelt, hogyan gondolkozol, ez minden. ha történt előrelépés az ügyben, azért beírhatnád, engem érdekel. ja, és még valami: én 43e-ért vettem az s7-et, mert éppen azon a hétvégén járt le az egyik előfizu, amit át kellett kötni másik csomagra. 100e-ért nem vettem volna meg, eladásra macera (futkosás+kis haszon), nekem meg jó a telefonom. így talán érted, engem miért nem zavar annyira a dolog.
-
törölt tag
válasz
Erdei88 #31072 üzenetére
Ok. Ha az ügyben érdekelt lennék küldenék neked egy pecsétes papírt amiben nyilatkozok arról, hogy a készülék függetlenítés miatt lett felnyitva, sajnáljuk, hogy beijedtél, meg ilyesmi, de nem lett használva.
Amúgy rohadtul fordítva ültök a lovon. Gondolj bele. A függetlenítéshez hálózatidegen sim kell. Azaz ha emiatt került bele a Telenor kártya akkor biztosan nem Telenoros a készülék, marad a másik két szolgáltató. A legegyszerűbb sztori az, hogy a Telekom a saját függő telefonjait kibontotta, majd egy hálózatidegen simmel kinyitotta a sim lock-ot, és visszamatricázta a Samsung segítségével. Emiatt felesleges rinyálnotok. De ha akartok, arra meg ott van valamelyik [Telekom] topic.
-
Burt1793
veterán
válasz
Erdei88 #31049 üzenetére
Kettő között vagy a kispadon. 😃 Természetesen tökmindegy és ez nem is ilyen egyszerű. Attól függ, hogy az előző teló mennyiért ment el. Ha évente cserélsz a legfrissebbre, az évi 100 ezer. Ha évente cserélsz az egy évesre, az kevesebb, de az is 50 ezer.
Én csak azt akartam mondani, hogy sok hsz van már ebből a panaszkodásból, én igazából nem is tudom, hogy mi az oka, azon is átsiklottam, próbálom átugrani őket. Ritkán van azért hasznos hsz a topikban, de ezektől a panaszkodásoktól erősen hígul a dolog, nehéz követni. Főleg mobillal, most is azon olvasom.
Ez nem fogyasztóvédelmes topik. 😃
-
gerner1
nagyúr
válasz
Erdei88 #31026 üzenetére
Ebben egytértek veled, a hasonlat valóban nem volt jó. Inkább talán a "szalonautó" lett volna a megfelelő, ami bent volt a kereskedésben, bele lehetett űlni, de 0.0 km -t mentek vele. Majd a gyártó átvitette máshová, és ott kínálták akcióban. Vagy valami hasonló...
👍 Kiváncsian várjuk a fejleményeket...
-
darksamu
csendes tag
válasz
Erdei88 #31022 üzenetére
Esetleg egy hivatalos állásfoglalást/magyarázatot lehetne kérni a Telekomtól megemlítve hogy ez nem egyedi eset, hanem sokan kapták így az S7-est. Hátha ebből látná a Telekom, hogy nem maradt észrevétlen az eset, és talán nem szemtelenedik el a jövőben jóval nagyobb 'huncutságokat' elkövetve...
-
gerner1
nagyúr
válasz
Erdei88 #31015 üzenetére
Nem tudom. Pont ettől, a többszörösen összetett mivoltjától nehéz. Talán Te elsőre nagyobb schwung -gal indultál volna meg a Telekom -nak. No de, "ők" tehetnek róla ? ... - nem "ők" azok, akik a készülékeket maguknak TMH -ra állítják, hanem a Samsung. Így pedig, az én olvasatomban "ők" nem tehetnek róla.
De, mivel "ők" az értékesítők, hozzájuk kell fordulni a "panasszal". Szóval nem egyszerű ...Erről jut eszembe az idén májusi nagy S7 diszkontozás ... Akkor a MM -ban 144900 -ért volt akcióban a független S7 (volt S7E is szintén akcióban...), miközben mindenhol máshol ~180-190e volt az akkori ár. Abban az akcióban, rengeteg olyan készülék került eladásra, amelyen nem XEH (Magyar független régiókód) firmware volt (hanem DBT, XEU,XEF,PHN,stb ... -EU -s függelten régiókodosak is). Mégis mindegyikre érvényesíteni lehetett a +1év kiterjesztett korlátozott garancia időt, amelynek feltétele a hivatalos magyar forrásból származás, és azoknál is volt sok, amelyeken 2db zármatrica volt. Gondolom azért lehetett, mert csak az IMEI, és serial számokat vették fel a hazai rendszerbe, és a készülékeket nem állították át, az itthoni CSC -re. Egyszerűbb volt, gyorsabb, és hatékony. Ettől még azonban, azok a készülékek (is) teljes értékű, új készülékek voltak. Azért nem reklamált senki sem... Igaz, hogy mindezek jóval később kerültek fókuszba, nem úgy mint most, amikor mindjárt kapsz egy telenor -os SMS -t ..
-
gerner1
nagyúr
válasz
Erdei88 #31000 üzenetére
Én ilyenre még halványan sem utaltam.
Mindenki tesz belátása szerint. Szóval, ha te úgy érzed, hogy ez így nem korrekt, akkor kezdjél neki. Szerintem ezért az árért, ez még simán "belefér", és a gyártó úgy logisztikázza az el-nemadott, de még új készülékeit, ahogy neki jól esik.
Ugyanakkor, valóban hibát követett el valaki a Samsung -nál, mert annak a teljesen szolgáltató idegen üzenetnek nem lett volna szabad megjelennie.... -úgy volna "steril". Hibáztak, amikor nagy valószínűséggel a PAN (Telenor) firmware -ről átállították a készülékeket TMH (Telekom) -ra, és egyben függetlenítették is, hogy ott a meghírdetett akcióban eladásra kerülhessen, amelyhez kell egy SiM próba is... Ehhez nyilvánvalóan ki kellett bontaniuk az eredeti csomagolást is, mert annak kivitelezése másképp nem megy. Visszazárták, megintcsak a gyári lezáró matricával. Ettől még a készülék új, és az új készüléket megillető garanciát is megkapja mindenki.
Igen, így valóban van egy kis "fura" íze a dolognak, de szerintem felesleges túl nagy schwung -gal nekiidulni, asztalt burogatni. -
Tin
veterán
válasz
Erdei88 #31002 üzenetére
volt, akinek jutott a bontatlanból, volt, akinek nem.
csak érdekességképpen: én pénteken 01:40-kor rendeltem, tehát eléggé az elején, hétfőn délelőtt itt volt a kezemben a telefon, és ugyan még nem bontottam ki, de látszik a matrica alatt a másik matrica, tehát ez is újraragasztott. valószínű egy raklapon volt az egész: a Samsung összeszedte, amit talált készleten, és eladta az egészet a Telekomnak. volt közte zsír új és általuk függetlenített is.ettől még a világon semmiben nem különbözik a két telefon, leszámítva, hogy az utóbbiban van fél üzemóra, és kétszer kihúzták rajta a sim tálcát. mellesleg így legalább az utolsó FW van rajta, és nem egy tavalyi.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Erdei88 #30994 üzenetére
A T nem ad garanciát. A garanciát a gyártó adja, és nem a szolgáltató, de ez esetben is a szolgáltatós készülékekre nyújtott samsung garancia a mérvadó, mert maga a készülék szolgáltatós, azon TMH firmware fut, és nem XEH.
-
Tin
veterán
válasz
Erdei88 #30994 üzenetére
kártyafüggetlenre 1 év a gari, regisztrálsz, kapsz +1-et.
a készülék vadi új, ott van rajta a hivatalos Samsung matrica. sosem volt eladva senkinek. valószínű a Samsung raktárában állt.
(#30996) gerner1: ha egy koreai gyárban állt volna ugyanennyit, és ott függetlenítik valami teljes újraírással, és átrakják új dobozba, a telefon akkor is tök ugyanaz. semmi különbség nincs.
egyetlen szívás van ezzel, hogy a Li-Po akkuk nem szeretik, ha a kezdeti állapotukon változtatnak, és utána sokáig nem. tehát, ha bekapcsolják, aztán fél évig áll.. akkor sajnos az akku nem lesz a régi. de az, hogy 3 hete egyszer bekapcsolták, nem merített annyit rajta, hogy ez gondot okozzon bármiben is. nekem egyszer adtak olyan laptopot gariban, amiben 3 töltési ciklus volt, és aztán állt több, mint 1 évig, sajnos az akkuja azóta is 70%-os. más kérdés, hogy 2x akkora értékű volt, mint a javított darab, és 2x akkora aksi is volt benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik