- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
válasz
Quasi_modo #1216 üzenetére
?
Már egy hete kapható kb.: [link] -
norcikácska
csendes tag
válasz
Quasi_modo #1151 üzenetére
igen,ez elég aggasztó de ezek szerint az összes zoom tulaj kezdjen el gondolkodni a váltáson?az negy ér vágás lenne nekem is mivel 1-hete vagyok zoom tulaj,és nagyon bejön,jött (eddig)
-
rizso
addikt
válasz
Quasi_modo #1149 üzenetére
Dehogynem, azok is porosodnak, csak ugye azt te magad is könnyen tudod tisztítani, mert nincs még egy plusz GG, ami védi a kamerát (mert a por igazából a lencse és a GG közé kerül).
-
rizso
addikt
válasz
Quasi_modo #1146 üzenetére
Mivel az utódnak is elég komoly mozgó alkatrészes a kamerája, szerintem az is fog porosodni.
-
rizso
addikt
válasz
Quasi_modo #1143 üzenetére
Durva, mi? De ami még durvább, hogy hiába cserélik ki a kamerát, pár hónap múlva megint poros lesz, megint vihetem szervizbe. Egyébként egy átlagos képen nem látszik annyira, "csak" annyi, hogy kicsit mosottas az egész kép, nem olyan szép éles, mint korábban.
-
darthsmoke
Korrektor
válasz
Quasi_modo #1124 üzenetére
Őszintén szólva elsősorban nem.
Butatelefonom van, amely csak az alapfunkciókat tudja, de azt megbízhatóan és 6 napos akksiidővel.
Ezzel a készülékkel pedig zenét hallgatok, netezek és alkalmanként majd fotózok.
Jó áron jutottam hozzá, ráadásul beszámították kedvező áron az egyik régebbi telefonom, így szinte bagóért vettem. A képalkotási funkciókat ki fogom próbálni, de főleg az egyik kedves barátom tud szép fotókat készíteni, majd vele körbejárjuk a várost és csinál jó fotókat. -
gti16v
őstag
válasz
Quasi_modo #1097 üzenetére
2 telom volt mindig...csak puritán körülmények közt írtam a hszt-és nem vettem észre,hogy rossz topicba írtam
-
Baku
aktív tag
válasz
Quasi_modo #1003 üzenetére
Max. ha 3 centisre hizlalják a telefont....
Egyébiránt most szembesültem a nagy látóterű optika előnyével:
Az előző telefonom látóterébe sehogy sem fért bele a kölni dóm,
(legfeljebb fél kilométerről) az S4 ZOOM-mal meg simán a térről
kényelmesen belefért... -
beji
tag
válasz
Quasi_modo #1001 üzenetére
Hát specifikációról már van hír de még képek sajnos nem jelentek meg!Már arra vagyok nagyon kíváncsi,hogy az optikát sikerül-e lekicsinyíteni vagy legalább a készülék hátlap síkjába hozni!
-
gti16v
őstag
válasz
Quasi_modo #953 üzenetére
azt vágom,de vannak szituációk,pl amikor az egész család alszik,és közelről akarok valamit,lefotózni(pl most egy hirdetéshez) (és nem a wc-ben :-))))) ),akkor pl sosem volt gond a macro ,vakuval..és így tűnt fel most a a hiánya zoomnál...de az is igaz ahogy lejjebb írta a fórum társ,hogy automatába is elég jót csinál a zoom....csak kíváncsi voltam,ennyi
Baku:nálam szinte minden viszi
-
gti16v
őstag
válasz
Quasi_modo #951 üzenetére
az N8ban is és az N82 is lehetett,és semmi nem égett ki...(persze automatikusan kikapcsolta,de volt szituáció amikor szükség volt rá,bekapcsoltam és ment)
-
rizso
addikt
válasz
Quasi_modo #914 üzenetére
Volt már, mikor egy pillanatra elindult a kamera, majd egyből vissza is húzódott a helyére, de olyan is volt, hogy folyamatosan aktív maradt, ameddig el nem indítottam a kamera alkalmazást, és onnan léptem ki.
"Best anti-spy phone 2014"
-
rizso
addikt
válasz
Quasi_modo #909 üzenetére
Hát még az, mikor a telefon melletted megemelkedik, mert beindul a kamera...
csszorsi: meg fogsz lepődni, de a fotózás nem fogja különösebben szívni az akksit. Magas kijelző fényerő, aktív netezés, játék, filmezés merítik leginkább (mint ahogy az összes többi telefont is).
-
rizso
addikt
válasz
Quasi_modo #907 üzenetére
Nehogy azt mondd, hogy ez nagy meglepi volt
Szerintem nincs olyan rendszer, amelyik nem kémkedik a felhasználók után - androidról meg aztán tonnaszám vannak ilyen hírek. Csak ugye ezt nem tudják a felhasználók, vagy csak nem észlelik. De pl. a Zoomnál egész jól észrevehető, ha valami aktiválja a kamerát.
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #358 üzenetére
A fotózás meg a mobilkamerák nagyon sokakat érdekelnek. Az nem rétegigény.
De ilyen szinten bizony rétegigény. -
kakuk100
őstag
válasz
Quasi_modo #356 üzenetére
A 1020 topikja sem pörög egy ideje.Majd ha már meg lehet venni biztosan beindul.Bár ki tudja. Előre semmi sem biztos. A 1020 is csak egy réteget érdekel akiknek fontos a fotózás. A W. telefonok nem mennek nagyon. A HTC most hagyta abba a W. telcsik gyártását. A többség Android párti.
-
kakuk100
őstag
válasz
Quasi_modo #353 üzenetére
Biztos így van, de még hivatalosan nem jelent meg itthon. Lesznek többen is akiket érdekelni fog. Én nagyon megszerettem, és remélem nem maradok ezzel egyedül.
-
válasz
Quasi_modo #349 üzenetére
szerintem nem, de több ilyen nem kéne, mert jön a Samsung rendőrség és elvisznek...
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #338 üzenetére
-
vjungesz
tag
válasz
Quasi_modo #338 üzenetére
Jó, akkor idézőjelbe rakom: "Okostelefonra"
(#339) joey20
Ezt így nem jelenteném ki, embere válogatja.
(#342) sadboy
Kinek mi, értsd jól!
-
rizso
addikt
válasz
Quasi_modo #318 üzenetére
Bocs, akkor rosszul fogalmaztam, de gondolom érted mire gondoltam. Van mondjuk egy tábla a távolban, de normál 16MP-en nehéz leolvasni (vagy éppen nem lehet), ezért rázoomolsz, és problem solved. Persze nem ugyanaz a kép, mint az eredeti, de talán érthető mire gondolok.
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #318 üzenetére
Ugye tudod, hogy melyik mekkora akkuval produkálja ezt ?
és hozzá mekkora kijelző és milyen vas? egyébként meg lényegtelen, oldják meg. mezei userként megnézem, hogy melyik bírja tovább, mert nekem az (is) fontos, és látom, hogy a samsung. a részletek nem érdekelnek.
Ez a geek gondolkodást félre kéne tenni, hogy mindent megmagyarázunk, hogy miért történik. Ez olyan, hogy pl. az iOS mindent alárendel annak, hogy folyamatos legyen. Inkább megállítja, lelassítja a többi folyamatot, de ha hozzáérek, akkor a GUI lesz az első, az mozdul elsőként. Érdekli ez az átlag usert? Nem. Azt látja, hogy az egyik smooth, a másik meg nem. Ennyi. -
törölt tag
válasz
Quasi_modo #279 üzenetére
(#279) Quasi_modo
"Mondok neked okosat: A 808 a büdös életben nem volt ilyen."
Lehet - én abból tudok kiindulni, amit látok. Azért is ütköztem meg a belinkelt videón látható akadozós produkción, mert a 808 a csúcsmobilokhoz képest nagyon gyenge felbontású kijelzővel dolgozik (az S4 kilencszer annyi képpontot jelenít meg, a szükséges számítási teljesítmény tehát jóval nagyobb). Hozzá is teszem rögtön: szívfájdalom nélkül le tudnék mondani az FHD kijelzőről, bár értem, hogy a nagy teljesítményű processzorok világában miért ez a fejlesztés iránya.
Érdekesebb viszont annak a kérdésnek a feltétele, hogy vajon milyen tulajdonságok jelentenek a pixelhuszárkodás
helyett kézzel fogható előnyt a mobilos fotózásban. A telefonom vízszintesen 4128 pixelt tud, az egyik laptopom 1200-at (csúcs készülék), a másik 1600-at, az íróasztalomon levő tévé, amire időnként rádugom őket, 1920-at. A 100%-os nagyításnál előbújó hibák többségét ezeken a kijelzőkön általában észre sem veszed. Ha online nézed pl. az ismerőseid FB vagy a Flickr képeit, további jelentős veszteséggel számolhatsz, hiába volt nagy a fotó eredeti mérete. Magyarul: attól, hogy az egyik telefon 100%-os nagyításnál, fixált helyzetben csodálatos színhűségű, részletgazdag képeket csinál, még nem feltétlenül lesz jobb választás az átlagember számára. Már csak azért sem, mert ő kézből, automata módban fotóz. Mert neki nagyobb látószög kell, hogy a szobában készült fotóba az egész család beleférjen (ezen a téren a 808 sem tartozik a legszűkebb elithez, ahogy olvasom), még akkor is, ha ez nem is tudatosodik benne. Szintén fontos számára, hogy ne készüljenek a bemozdulás miatt gyenge fotók, vagy hogy a beltéri fényviszonyok mellett se legyen sok a zaj. Ezek egy részét pontozzák a tesztekben, más részüket nem, holott a felhasználói élmény szempontjából igencsak fontos lenne.
(#281) sadboy
Ne értsd félre a részemről megfogalmazódó kritikát, bennem a különlegességre való törekvés és a magas szintű teljesítmény szimpátiát szül. Nekem ugyan másra van szükséges és egy androidos mobil jobban kiszolgál, ugyanakkor látom, ti miért szeretitek a 808-at.
(#284) vjungesz
"A másik meg, hogy jó vicc, hogy odatesz mellé egy SIII-at. Mekkora hardveres különbség van a kettő közözött...?"
No és? Te sem mentegeted más telefonok fényképezési hibáit azzal, hogy a 808-ban mennyivel nagyobb érzékelő van.
Azt pedig ki ne találd már, hogy az androidos csúcsmobilok milyen sokat homokóráznak.
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #274 üzenetére
Elég az is, ha megnézi a 808-ról készült YT videókat, abból is látszik, mennyire lassú és darabos szegény...
-
45RPM
csendes tag
válasz
Quasi_modo #71 üzenetére
Igaz.
Ha a technológiát nem is, azért a szenzorméretet koppinthatták volna... -
Dominó85
addikt
válasz
Quasi_modo #64 üzenetére
Alternatívák mindig lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest