- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #338 üzenetére
-
törölt tag
válasz
#32839680 #301 üzenetére
(#301) morgyi
"Az TouchWiz névjegyzék megnyitási képessége hírhedten szar
"
Melyik telefonra gondolsz pontosan? Az enyémen minden "repül", komoly vas van alatta és tényleg nagyon gyors. Mivel 400 ember szerepel a névjegyzékemben, ezért én nem is azt használom (lassú lenne görgetni), hanem vagy a főképernyőre kitett mappát a gyakran hívott számokkal (egy érintés a mappa megnyitása, egy másik a hívás elindítása), vagy a Google keresőt.
"A 808 technology demonstrator volt, felmérve a piacot, és előkészítve a terepet a Pureview Lumiáknak"
Be is jött, a jó fotós képesség jelenti talán a legerősebb kapcsot ezeknél a készülékeknél, sőt, még a márka e téren nem tündöklő telefonjait is ez segít eladni.
(#302) sadboy
"A videófelvétel sztereo hanggal és a hdmi kimenet nem hátrány.
"
Biztos, bár én a HDMI-kimenetet még soha nem használtam ki (az egyik korábbi telefonom volt).
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #279 üzenetére
(#279) Quasi_modo
"Mondok neked okosat: A 808 a büdös életben nem volt ilyen."
Lehet - én abból tudok kiindulni, amit látok. Azért is ütköztem meg a belinkelt videón látható akadozós produkción, mert a 808 a csúcsmobilokhoz képest nagyon gyenge felbontású kijelzővel dolgozik (az S4 kilencszer annyi képpontot jelenít meg, a szükséges számítási teljesítmény tehát jóval nagyobb). Hozzá is teszem rögtön: szívfájdalom nélkül le tudnék mondani az FHD kijelzőről, bár értem, hogy a nagy teljesítményű processzorok világában miért ez a fejlesztés iránya.
Érdekesebb viszont annak a kérdésnek a feltétele, hogy vajon milyen tulajdonságok jelentenek a pixelhuszárkodás
helyett kézzel fogható előnyt a mobilos fotózásban. A telefonom vízszintesen 4128 pixelt tud, az egyik laptopom 1200-at (csúcs készülék), a másik 1600-at, az íróasztalomon levő tévé, amire időnként rádugom őket, 1920-at. A 100%-os nagyításnál előbújó hibák többségét ezeken a kijelzőkön általában észre sem veszed. Ha online nézed pl. az ismerőseid FB vagy a Flickr képeit, további jelentős veszteséggel számolhatsz, hiába volt nagy a fotó eredeti mérete. Magyarul: attól, hogy az egyik telefon 100%-os nagyításnál, fixált helyzetben csodálatos színhűségű, részletgazdag képeket csinál, még nem feltétlenül lesz jobb választás az átlagember számára. Már csak azért sem, mert ő kézből, automata módban fotóz. Mert neki nagyobb látószög kell, hogy a szobában készült fotóba az egész család beleférjen (ezen a téren a 808 sem tartozik a legszűkebb elithez, ahogy olvasom), még akkor is, ha ez nem is tudatosodik benne. Szintén fontos számára, hogy ne készüljenek a bemozdulás miatt gyenge fotók, vagy hogy a beltéri fényviszonyok mellett se legyen sok a zaj. Ezek egy részét pontozzák a tesztekben, más részüket nem, holott a felhasználói élmény szempontjából igencsak fontos lenne.
(#281) sadboy
Ne értsd félre a részemről megfogalmazódó kritikát, bennem a különlegességre való törekvés és a magas szintű teljesítmény szimpátiát szül. Nekem ugyan másra van szükséges és egy androidos mobil jobban kiszolgál, ugyanakkor látom, ti miért szeretitek a 808-at.
(#284) vjungesz
"A másik meg, hogy jó vicc, hogy odatesz mellé egy SIII-at. Mekkora hardveres különbség van a kettő közözött...?"
No és? Te sem mentegeted más telefonok fényképezési hibáit azzal, hogy a 808-ban mennyivel nagyobb érzékelő van.
Azt pedig ki ne találd már, hogy az androidos csúcsmobilok milyen sokat homokóráznak.
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #274 üzenetére
Elég az is, ha megnézi a 808-ról készült YT videókat, abból is látszik, mennyire lassú és darabos szegény...
-
törölt tag
Mondjuk egy 6577-es (kétmagos) processzorral futó kínai telefon és a Nova Launcher Prime együtt lagmentes működést produkál 40-50 ezer forintért.
Persze az is igaz, hogy negyedannyi képponttal kell a vasnak megbírkóznia, mint mondjuk az S4-nek, ettől is működik folyékonyan.
Ezért az árért egyébként már négymagos hardver és IPS kijelző is jár 1-2 giga RAM-mal.
-
törölt tag
(#225) Vikthor
"az 5800 meg még talán az N8 az volt de 808-ra nem mondhatsz ilyet csak akkor ha érzelemből utálod a symbiant és elfogult csutka/droid náci vagy.
"
Semmilyen érzelmi viszonyulásom nincs hozzá, egyszerűen csak sokkal jobbakhoz vagyok szokva. Számomra az S4 sokkal többet nyújt tudásban és gyorsaságban is.
-
törölt tag
(#213) Vikthor
"hagyjál már ezzel a halott operációs rendszer bullshit kamuval."
Mitől lenne ez kamu? Tény, hogy a 808 egy halott operációs rendszert futtat, azt is meglehetősen döcögősen.
#215) sadboy
"Na ne kezd megint a symbian fikázását, jelenleg tudomásom szerint képminőségről beszélünk abba kössél bele vagy mutass határozottan jobbat, ne olyat ami néha talán jobb."
A vásárlók nem csak a fotós képességekben gondolkodnak, amikor telefont választanak.
Nyilván nem véletlenül nem lett a Nokia 808 óriási piaci siker. Az emberek többsége nem akar egy, a mai telefonokétól jóval elmaradó működést garantáló, halott operációs rendszer futtató készülékbe beruházni. Ez - tetszik, vagy sem - tény.
-
törölt tag
(#172) Vikthor
"én is, DE! Ha már egyszer kamerákat raknak a mobiltelefonokba, akkor miért ne legyen olyan, ami használható és jó a minősége? Eddig csak egy ilyen telefonról tudok, az meg a 808."
Csakhogy a 808 egy halott operációs rendszeren fut, a telefon működése pedig nyomába sem ér pl. az itt tesztelt Samsungénak...
(#189) G-Guts
"Fotói tényleg nem olyan szépek, de a fene egye meg, valamiért a digitális kompaktok imádják beégetni az eget, de erre legalább rá lehet tenni valamelyik HDR camera progit, ami lemossa minőségben a gyári HDR progikat."
Az S4-en a Pro HDR Camera appot használom alkalmanként. Hátránya a gyári HDR-hez képest a nagyon hosszú expozíciós idő. A gyári alkalmazás általában elég.
(#192) Neck
"A szoftverre ne fogjátok, jön majd a 1020 WP8-al, ez annak az ellenfele, nem a 808nak"
Nyilván ízlés és felhasználói mód kérdése, de a WP-telefonok nálam (is) ki vannak zárva.
-
törölt tag
válasz
Cyberpunk #159 üzenetére
Az ugye megvan, hogy a kollégával nem ugyanarról a tesztről beszéltünk, mint veled?
A sima S4 dolgozott szebben a Nokia 808-nál. Itt nézd meg.
-
törölt tag
válasz
Cyberpunk #152 üzenetére
(#152) Cyberpunk
"Rossz a szemed, vagy nem tudod mit figyelj."
Vagy csak megosztottam a teszt eredményét, te pedig azt hitted, hogy ez az én véleményem.
(#153) Neck
Az összehasonlításban az a legérdekesebb, hogy a Galaxy S4 elverte a Nokia 808-at, holott az utóbbi elvileg fotós mobil lenne, vagy mi a szösz. És akkor is elverte, ha még egyszer belinkeled azt az 5%-át a képnek, ahol a Nokia volt a jobb.
-
törölt tag
válasz
Varlaisaran #150 üzenetére
"Pontszám alapján 808 vs. S4zoom 78/100, amit kb. kizárólag az optikai zoomnak köszönhet a samsung, nem a képminőségének."
Így van.
-
törölt tag
Nokia 808 vs. Galaxy S4 zoom összehasonlító teszt.
Győzött a Samsung!
-
törölt tag
Néhány tanulságos összehasonlítást láthattok az alábbiakban. A Zoom ezeken a képeken tényleg lemarad a konkurencia mögött, a Nokia 808 viszont meglepetésre egészében gyengébb teljesítményt nyújt, mint a sima S4.
Zoom vs.Sony compact gép vs. S4
Nokia 808 vs Lumia 1020 vs Galaxy S4 Zoom vs Lumia 925 – Camera Shootout
Új hozzászólás Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest