-
Mobilarena
Samsung Galaxy A3 tudnivalók!
Új hozzászólás Aktív témák
-
karpetya87
csendes tag
válasz
#77081088 #3709 üzenetére
Nos, jelentem, megvolt a factory reset, vissza raktam a korábban használt alkalmazásokat, hát ugyanott tart a rendszer RAM használata mint előtte
de legalább gyorsabb, nyilván főképernyő újrarajzolás nem fordult elő (még). Kérdés : érdemes az alkalmazásoknak engedni hogy automatikusan frissüljenek a Play-ből??
-
szemesi69
addikt
-
kutga
félisten
válasz
#77081088 #3669 üzenetére
Persze, nem lehet ez alapján összehasonlítani két telefont mert teljesen eltérőek lehetnek a felhasználói szokásaink, és ezen kár is vitatkozni.
Nekem nem a ram méretétől vagy a magok számától lesz jó egy telefon, hanem hogy amire én használni akarom, azt stabilan ellássa. Évekig meg voltam elégedve pl. egy fapados WP telefon tudásával.
Én csak a legszükségesebbeket rakom fel, szinte csak kapcsolattartásra használom a telefont, játék, multimédia kevésbé.
-
cigam
titán
válasz
#77081088 #3611 üzenetére
Nem rémlik régről az a jellegzetes zavarás, hogy töttörö töttörö töttörö...
Pedig nem is jött rá hívás, csak bejelentkezett a toronyba. Ez ma is élő dolog, csak már zavar védettebbek a készülékek. -
szemesi69
addikt
válasz
#77081088 #3547 üzenetére
Ha tudod mit csinálsz és mindent a megfelelő helyre tallózol be, nem igen lehet elrontani, esetleg ha a pit fájl rossz az lehet hiba, mert nem lesz jó a partició. A lényeg nem veszélyesebb mint az egyfájlos. Az odin végül is szerviz program, sokkal biztonságosabb mint a kies és társai
-
GEPESZ66
veterán
válasz
#77081088 #3524 üzenetére
Jelenleg a McAfee vann telepítve, de volt Eset is korábban.
Leveleztem az Eset-tel.
Az adott oldal készítőjét kell értesítteni, hogy távolítsa el a hírdetést.
Az Időképet értesítettem, de még nem oldották meg.
Ha nem adsz meg adatokat, s kilépsz a böngészőből, nincs gond. -
szemesi69
addikt
válasz
#77081088 #3438 üzenetére
Nem a kijelző ébred, hanem a háttér folyamatokra értem, programok aktivitása. Bepe kolléga jól mondja. Van egy olyan amit mélyalvásnak hívunk, ha jól van a telefon beállítva akkor 98-100% körül van, amit külső programmal lehet megnézni. Na most ha valami erős terhelésű háttér folyamat miatt beragad, akkor a mélxalvásból nem ébred fel, lásd kolléga estét.
-
bepe79
addikt
válasz
#77081088 #3399 üzenetére
Igen, volt egy kínai, amiről lebeszéltem magam végül, és volt az S3 Neo, amiről meg a topikban beszéltek le, mindván, hogy 2 éves modell, akadna rajta a Hearthstone, és a HD kijelző miatt gyorsan merül. Így maradt az A3, viszont ez a fólia dolog és a hom gomb nem túl megnyugtató. Viszonylag prémium minőségű telefonnál ennek alapnak kéne lennie. Nem értem, ha egy Ace 4-en van gyárilag a home gombon is, akkor egy A3 (magasabb kategóriás modellnél) miért nincs?
-
Bjørgersson
félisten
-
törölt tag
válasz
#77081088 #3355 üzenetére
Olvastam valahol hogy ez az alkalmazás optimalizáló dolog elvileg kilövi a 3 napja nem használt appokat a háttérből. Na most ez így vicces... mert ha ez a lényege akkor miért kell ehhez 3 nap? Miért nem opcionálisan választható hogy ha nem használok egy alkalmazást akkor pl max egy nap után lője ki, vagy még rövidebb időn belül.
-
törölt tag
válasz
#77081088 #3311 üzenetére
IGEN !
Csak , tedd fel a Total Commander -t , ez szinte alap hogy fenn legyen
Ha fenn van már commander , akkor a Beállítások / Hangok és értesítések pontba , ott választani kell az : Értesítési csengőhangot - Felkínálja a Médiatár-t és a Total Commander-t !
Innen már szinte gyerekjáték megkeresni a commanderrel, hogy mit szeretnél betallózni értesítési hangnak ! -
Kroni1
veterán
válasz
#77081088 #3322 üzenetére
Igen, én ugy állitottam be, hogy csak a home gombra lép el innen, a kijelző érzéketlen. És még azt is lehet állitani, hogy ha zsebben van akkor ne mutassa, csak ha érzékeli hogy elővetted!
Nem tudom, eddigi telóimon simán ment és nem álitottam át semmit a gépen! Meglesem..
-
atosan
veterán
-
mike1334
veterán
válasz
#77081088 #3310 üzenetére
Köszi! Folyamatos mobilnet napközben (viber miatt), mellette olyan fél óra böngészés. Reggel és este wifi, összesen olyan 2, max 3 óra böngészéssel.
És mivel újonnan már csak fehér van a szolgáltatómnál, így használtan, bár kicsit aggaszt, hogy nem cserélhető az akksija... -
szemesi69
addikt
válasz
#77081088 #3305 üzenetére
"ben11 ettől nem ugrik a knox. Nekem sem váltott át." Gondold át, mielőtt határozottan állítasz valamit, root-olt telefonról beszélünk, kicsit más mint a te eseted, ott lehetséges a knox billenés. De mint itt már írták, volt aki root-olta knox billenés nélkül. Itt viszont csak annyit tudunk, hogy root volt, ezért kérdezte ben11 jogosan vélelmezve a lehetőséget a root miatti knox ugrást
-
gekkoXT
senior tag
válasz
#77081088 #3240 üzenetére
Fotón úgy tűnhet, de gyakorlatilag szinte a széleiig ér mindenhol a védőüveg. És mivel az üveg felső éle lekerekített így nagyon kellemes selymes is a tapintása. Valamint maga az üveg is ugyan olyan könnyen csúszik, mint a gyári felület tehát nem tapad rá az ujjad feleslegesen.
A hangszórónál valóban ki van hagyva, de nyilván azért mert fölötte már olyan vékony kis sávban kerülné meg, hogy ott az sérülékeny lenne, mert egyrészt kivágni is nehéz lenne, és olyan kis felületen sem ragadna meg a kijelzőn.
-
törölt tag
válasz
#77081088 #3209 üzenetére
Üdv!
Neten keresgéltem fóliát,de sajnos azt tapasztalom hogy a termékről feltett kép szinte minden esetben nem fedi a valóságot.
Párom Ace4 telójáról teszek ide képet hogy milyen fóliát keresek. A lényeg hogy ne legyen "megcsonkítva" a fólia se alul a fizikai gombnál,sem pedig felül a hangszórónál és érzékelőknél.Hanem szépen egybe fedje le a kijelzőt.Csak a megfelelő helyeken legyen kivágva.
Ezért érdeklődnék ki milyet használ,és hogy mi a pontos neve,hogy rá tudjak keresni.
Köszi! -
szemesi69
addikt
válasz
#77081088 #3166 üzenetére
Romcsere biztos volt, függetlenítés elképzelhető, lehet azért cseréltek romot is? A mostani függetlenítések nem tudom, hogy működnek, lehet kóddal csinálták és azért cseréltek romot, mert csak ahhoz tudtak kódot generálni. Nem tudok mit mondani. Már megvan a származás, most az eladót szorongasd meg, mondja már el miért van így.
-
szemesi69
addikt
válasz
#77081088 #3164 üzenetére
Szürke importos behozott telefon esetén lehet gyári független és dbt csc kódos. A tiéd előéletét csak az tudja megmondani akinél vetted, már ha be ismeri. A csc kód nagyban függ a régiótól ahol kiadták. Romja válogatja, hogy milyen csc-re írja át. De az eddigi tapasztalataim alapján a te esetedben szinte biztos, hogy sem tmh-ra sem xeh-re nem fogja átírni még akkor sem ha odinnal teszed fel. De mivel a kies nem ismeri fel a tiéd, így csak odinnal lehetne romot cserélni. Az is előfordulhat, hogy alapban már a dbt-s rom volt rajta, így adták el neked. Sokszor volt itt már a fórumon, hogy várták a frissítéseket, mondván gyári független, és az is volt, csak nem magyar független, hanem EU-s. Az ilyen boltokban amit írtál sokszor a származás teljesen más, de mivel EU-s, így a garancia vonatkozik rá. Nem rajtad húztam fel magam, de utálom, ha tudok valamit és azt megkérdőjelezik, mondván biztosat akar tudni, lehet azt is, fel kell hívni a samsung ügyfélszolgálatot, meg fogják mondani, hogy a régi kód változtatás befolyásolja-e a garanciát, de borítékolom a válaszukat IGEN.
El-Telya módszere viszont megmondja a tutit a származásáról, az alapján ki fogja írni a gyári régiókódját, már előrébb leszel a származását illetően.
-
El-Telya
csendes tag
-
szemesi69
addikt
válasz
#77081088 #3152 üzenetére
Otthon nem tudod kideríteni, hogy hogyan lett függetlenítve, ha pedig eredetileg gyári független az csak jó neked. Ami elbizonytalnít az a german rom, ugyanis ha úgy van minden ahogy elmondtad, akkor TMH vagy XEH lenne a produkt kód. Ezt csak úgy tudod tisztázni ha visszamész a vásárlás helyére és velük tisztázod. Most is azt mondom valami nem kóser, a céggel tisztázd le hogyan van ez és akkor mi van a garanciával.
-
törölt tag
válasz
#77081088 #3149 üzenetére
Jó,oké... látszik fáradt vagyok, nem tudom hol láttam ilyet hogy független a készülék,keverem valamivel.
Akkor kezdjük előröl. Van valami mód arra hogy itthon házilag kiderítsem hogy függetlenítették e a telefont?
A telefont a Novala Net Kft értékesítette tavaly 10.17-én. Jótállási papíron nagybetűkkel szerepel a Magyar Telekom Nyrt. felirat. Teló dobozán nincs semmilyen szolgáltatói logo.
Annyi biztos hogy a t-nél lehet hálózat független készüléket venni,most is van fent honlapjukon. -
szemesi69
addikt
válasz
#77081088 #3142 üzenetére
Ha nincs gond vele, jól működik, hagyd így. De kicsit sántít az előélete, először azt mondtad T-mobil üzletből van és független, biztos ez? Most az mondod "Kéztől vettem a telefont,2,5 hónapos a készülék." Én meg azt mondom lehet átvágtak, mert a T-homtól 2.5 hónapos készülék kizárt, hogy független, inkább valószinű, hogy függetlenítették. A másik ha valós a származása, miért van rajta German rom? Nagy a valószinüsége, hogy a garid is ugrott ha ez a helyzet. Rá tudod tenni a magyar függelen romot, de a csc kódot nem írja át, a knox miatt csak root után változtatható a csc kód, így marad DBT, tehát megint bukó lehet a gari. Sőt ha utólag lett függetlenítve, és kókler módon csinálták egy rom csere vissza is zárhatja, ezt saját példám, mert velem régen megesett ilyen. Na most megakadtam, így nem merek tanácsot adni, használt telefon mindig lutri, nagy az esélye, hogy megvezettek. A fenti aggályok tisztázása nem ártana, mielőtt bármit is csinálsz vele.
-
szemesi69
addikt
válasz
#77081088 #3140 üzenetére
Ez van a telefonodon: Model SM-A300FU
Model name GALAXY A3
Country Germany
Version Android 5.0.2
Changelist 6027881
Build date Fri, 30 Oct 2015 20:39:33 +0000
Product code DBT
PDA A300FUXXU1BOJ5
CSC A300FUDBT1BOK1Ez germán szoft, láttam már a T-mobiltól ilyen öszvér megoldást, ezért nem ismeri fel a kies. Egész pontosan hol vetted?
Az akku fogyasztásod a leírt használat mellett teljesen jó.
A csc kódról is tennél képet?
Nálad valami össze mixelt rom van, ezért a kies nem fogja felismerni, hogy jobban értsd a produkt kódod germán DBT, ha T-mobilos lenne magyar akkor TMH lenne, ha magyar független akkor XEH.
Magyar T-mobil legfrissebb:
Model SM-A300FU
Model name GALAXY A3
Country Hungary (T-mobile)
Version Android 5.0.2
Changelist 6027881
Product code TMH
PDA A300FUXXU1BOJ5
CSC A300FUTMH1BOK1Magyar független legfrissebb:
Model SM-A300FU
Model name GALAXY A3
Country Hungary
Version Android 5.0.2
Changelist 6027881
Product code XEH
PDA A300FUXXU1BOJ5
CSC A300FUOXX1BOK1Nálad teljesen más van. Ha fenti adatok nem stimmelnek, például külön is lehet csc kódott flasselni bármelyik romhoz, de akkor a kies nem fogja felismerni.
-
szemesi69
addikt
válasz
#77081088 #3137 üzenetére
Ezt tedd fel [link] Meg tudod nézni melyik verzió van fent. TMH vagy XEH a te esetedben. Majd írd ide mi van rajt pontosan, úgy tudok segíteni. Mondjuk érdekes T-mobilnál függetlenül venni, de biztos lehetséges, elvileg TMH-s kell hogy legyen, de akár XEH is lehet, de menjünk biztosra, a fenti progival nézd meg. Mikori vétel? Akár a legfrisebb is rajt lehet. Ha kiessel nézed az is ki fogja írni a szoft. verziót.
-
szemesi69
addikt
válasz
#77081088 #3135 üzenetére
Itt megnézheted melyik a legfrissebb: [link] Resetre mindegy melyiket használod. Gorilla Glass 4-ik generáció van rajta. De kicsit vissza olvasnál, már minden kérdésedre választ kaptál volna kérdés nélkül is
Dugd rá kiesre, ha otán nem jelez, ott biztosra látni fogod van-e frisebb.
-
viktorhu
veterán
válasz
#77081088 #2963 üzenetére
Inkább hogy mennyire megbízható az üzlet pl. Az ips panel komplett háttérvilágítást kap, az amolednél meg maguk a "színek" világítanak. Most egy jó minőségű ips előtt vagyok, a fekete részén is átszűrődik kicsit a háttérfény, meg az egésznek van egy egységes fénye. Tedd ki pl. az órát éjszakai módban, ha csak az időkiírásnak van fénye, akkor amoled
De most éjszaka van, világos környezetben nem ennyire egyszerű azért.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged