Új hozzászólás Aktív témák
-
chatran
őstag
Az AirPlay eléggé esetlegesen működik, gondolom azért mert csak Tv HD-m van az iphone6 processzorával, ami ma már gyenge.
Gondolkodom, hogy cserélem az új 4K-ra, de még nem találtam eléggé nyomós okot rá.
Győzzetek meg.
A tv csak FHD, annak egyelőre nem tervezem a cseréjét. Az Apple Tv-t meg csak YouTube-ozásra és Netflix nézésre használjuk. Megy most az ajándék 3 hó Apple tv is, sajnos nincs magyar szinkronos tartalom, így meg nem is nézzük.
Ezeket figyelembe véve két dolgot találtam, ami miatt talán érdemes volna váltani. Az egyik az új távirányító, mert a tapogatós felületű néha az őrületbe kerget. A másik a támogatottság megszűnése, az is csoda, hogy idén még megkapta az új tv os-t. -
chatran
őstag
Szeptemberben vettem egy iPhone-t, amihez adtak ajándék 3 hó arcade előfizetést. Gondoltam milyen jó lesz majd Apple tv-n játszani. Hát nem.
Steam-hez szokott játékosként az összes full gagyi, max 1-2 percig volna kedvem ezekkel játszani. Egy darabot nem találtam 10 perc alatt sem, amit szívesen kipróbálnék. A végén mondom nézzük ezt a tetris-t, indítom, csak kontroller-rel megy. Pfff
Jó is, hogy eszembe jutott, állítottam be egy emlékeztetőt, nehogy véletlenül levonjon egy havi előfizetést a próbaidőszak végén.Amúgy a minap töltöttem le egy egész érdekes magyar fejlesztésű játékot, mindössze 200Ft volt, a Chicken Police-t. Sajnos csak iphone\ipad-on megy, miért is működne az Apple tv-n, pedig ezt szívesen végigjátszanám nagyképernyőn.
-
sagit
veterán
A streaming atmos . Ha nagyon ritkán van valami amit nem streamingen nézek akkor nekem ott lenne rá az Xbox S x de mar hasonlitgattam ossze HDMI bemenet váltással plexen apple tv vel a pcm és az átengedett hangot. Én az én rendszeremen nem hallok difit. Ezért is engedtem el könnyen a shieldet. Ettől független az én tikkem is jobban ki lenne elegitve ha a marantzom azt írna ki hogy dts- hd vagy Dolby true HD a pcm helyett
-
Alex91
félisten
Ez a HDR hogy van? Pl. a z HBO Max kiirja, hogy Dolby Vision a film. A TV-m nem tudja, de ha elinditom, akkor kiirja a TV, hogy HDR a forras. Most kikuldi neki olyanba, amit ismer, vagy kimegy DV-ben, azt a TV meg megjelenit valamit? A Disney+ korrekt, ott kiirja, hogy HDR10.
-
sagit
veterán
Az a vicc hogy az osszes Android tv cuccal vacakolni kell még a webos 22 vel is hogy Ausztriába legyen hbo Maxim. Apple tv-nel meg bent van a storeban....
A 4k max amúgy jobb mint a shield 2019 tube de rosszabb mint a shield pro(bar ott a frissítéssel jöttek be bugok)
Mind volt nekem. Apple tv-nel kotottem ki még úgy is hogy itt nincs "rendes" dts Support bar az die Web os-en se főre tv-n nincs .
-
Imi1981
veterán
Ma kipróbáltam és áthoztam a shield tv-t a nagy tévére amin a apple tv 4k is van . Hát azon jó a netflix ! Ég és föld a különbség! És Apple tv-n is jó volt még 1 hónapja kb . Hol kell írni az appfejlesztőnek ha az apple tv-re készült netflixel kapcsolatban kéne írjak? Ez így nagyon nem jó .
-
Imi1981
veterán
Kipróbáltam és ugyan az. Érdekes mikor az automatikusan induló előzetest játssza az jó minőségű! 4k csomagban vagyok de full HD a tévém de eddig így is gyönyörű volt a kép.
Nem mindegyik anyagnál látszik annyira de némelyiknél nagyon (például most a megfelelő sorozatot kezdetem el). A jobb minőségűeken is látom hogy rosszabb csak ott nem annyira feltűnő de ott is jelen van az enyhe kockásodás. De ezeknél azért nem olyan zavaró. Szomorú vagyok mert szebb a netflixről letöltött 720P mint a netflixen az elvileg 1080p! Itt valami nincs rendben. Megnézem a beállításokat böngészőben a netflixen. -
Alex91
félisten
Annyi már biztos, hogy az Apple TV dobozokhoz eddig is használható PlayStation és Xbox kontrollerek mellett a tvOS 16 már támogatja a Nintendo Joy-Cons és Projátékkontrollereket, a 9to5Mac pedig felfedezte, hogy a 8Bitdo, a BADA MOGA XP5-X Plus és a Logitech F710 Gamepad is működnek majd.
-
Az az érdekes volt sw update és most igaz Bluetooth-al van összekötve a tv a hangprojektorral de minden oké lett . Egyszerűen nem tudom elhinni egy sw update ennyit számítana/költői/. Mindegy a héten kipróbálom eArc al is hátha azon keresztül is működik rendesen a hang, de jó lenne...
-
Az a baj próbáltam már mindent. De egyszerűen nem tudom megcsinálni. Az a fura , ha a hangprojektort kiiktatom és csak egy hdmi kábellel van összekötve a Tv és az apple Tv, akkor is fenáll ez a probléma. Van egy 50 colos/Samsung QE50QN90AATXXH/ szintén samu Tv-énk ugyan az a család mint a nappaliban a nagy Tv 85' ,de a kis Tv-nél nincs ilyen probléma azonnal van hang bármelyik streaming szolgáltatót indítom vagy akár a plexet.
Ráadásul ugyan olyan 8k hama hdmi kábellel vannak összekötve
Totál nem értem lehet ez esetleg apple tv probléma vagy Tv probléma, úgy értem hibás a termék ?
u.i: és nem az a gondom várni kell esetleg 1 percet legyen hang, van hogy indítanék filmet pl: Plexen és várni kell sok-sok percet , már próbálom azt is a nyelvet változtatgatom , vissza tekerek a filmeben néha ez segít de ez is tök random... -
Imi1981
veterán
Igazából kényelmesebb is az infuse mobilon szerintem. Csak azért arra számítottam ha megvettem a apple tv-re az mrmc-t akkor iPhone-ra már csak letölteni kell mint infuse-t. Mindegy infuseban megvan a plex és emby is amit szintén vásárolni kéne mobilra.
Tetszik most ez az egész így apple tv és iPhone ahogy kommunikál és egyszerűbb lett minden. Ez hiányzott és eddig ez az egy hátrány volt a chromecast-os tv boxokhoz képest . Így már nincs hátrány! Már csak airpods kell és teljes lesz az öröm! -
Imi1981
veterán
Akkor jó lesz az nekem. Munkatársamnak van pont kettese és szerintem jól és szépen szól (nekem legalábbis bőven jó) . És nem agybadugós ami nekem kényelem szempontjából előny. Már csak egy kérdésem van hogy hangkésés milyen filmnézés közben? Nekem van három olcsó bluetooth füles és abból egy jó filmnézésre a másik kettőn eléggé késik a hang .Érdekes,hogy csak apple tv-n vettem észre iPhone-al mindegyik jó de lehet kis képernyőn nem annyira észrevehető a hangkésés.
-
Imi1981
veterán
Android tv - n (shield tv, mi box s) még rosszabb mert ott konkrétan be be szaggat a lejátszás és be van kapcsolva a fps váltás.Nem lehet úgy beállítani, hogy jó legyen.
Apple tv-n nem találkoztam lejátszás hibával. Igaz nekem nincs 4k és hdr képes tévém ott már lehet lenne hiba itt is. -
Imi1981
veterán
Igazából nem használom az emby alkalmazást csak úgy fent van. Plex alkalmazás is fent van de azt se használom. Én infuse - t használom vagy kodit (az is van Apple-TV - n már egy ideje nekem) de inkább infuse - t. Feleségem jobban szereti a kodi - t azért van az is. Én is jobban szeretem alapból a kodit más boxon de apple tv-n inkább infuse - t használok és azon van plex és emby is.
-
Imi1981
veterán
Nem váltott tutira! Youtube és emby alkalmazás nem váltott fps-t. Az emby még most sem vált. Azt nem tudom pontosan mikortól vált a youtube mert mostanában nem youtubeoztam csak kb múlt hónapban.
Mondjuk youtubeon nekem pont nem hiányzott mert ott csak videókat nézek nem filmet. Lehet ki is kapcsolnám ha lehetne.
Most néztem július 20-án frissült. Lehet azóta tudja. Bár az Apple tv os is frissült nem olyan rég. -
allein
addikt
Mindkettő on van. Volt egy gyári visszaállítás a tv-n, semmilyen extra beállítás nem volt előtte, pár alapdolog. Netflixen a DV film DV-ben indul el, a telefonos videók és a DV filmek a nas-on amik nem indulnak el DV-ben, korábban ugyanezek DV-ben indultak el. YT, szintén apple tv lejátszón keresztül, nincs hdr. TV yt ok, van hdr.
-
-
-
Imi1981
veterán
Megnéztem netflixen ott is úgy van. Végülis megszokás kérdése. Mikor apple tv - t kezdtem használni a fentről lehúzás volt fura. Ugyan annyi kattintás mint eddig.
Amúgy pont ezért vettem apple tv - t mert már a hd verzió is beton stabil volt és minden stabilan futott rajta pedig elég régen jött ki. A 2021 4k meg imádom! Nincs idegeskedés semmi miatt és mindegyik bluetooth fülesemmel stabil a kapcsolat (ebben sokkal jobb mint a hd verzió volt) . Nem tudok belekötni. Igaz még nincs olyan tévém ami tudna hdr - t, Dolby vision stb. Minden alkalmazás amit használok jól és stabilan fut és akár hetekig elvan a memóriában (előzményekben) így gyors a megnyitásuk.
-
Imi1981
veterán
Szerintem nem kaka csak néhány alapvető funkció mint felirat és szinkronhang lejátszás előtt ellenőrzhető legyen (mint hbo go-nál volt) hiányzik nagyon. Más problémám nincs vele. Ja egy gyönyörű a kép is!
Na ha család hagyja megnézem a netflixet is. Kíváncsi vagyok ott hogy változott meg a felirat /hangsáv menü. -
Imi1981
veterán
Nálam maxnál nem a régi van. Nem lehet már felülről lehúzni a menüt hanem alul a lejátszás sávban lehet felirat /hangot állítani. Kb egy hete még a felülről lehúzós menü volt. Lehet nem frissítetted még a maxot.
Amúgy sokan panaszkodnak, hogy milyen rosszul működik a max (tévén, tv boxokon) hát nálam tök stabil Apple tv - n! Ritkán van, hogy előzményekből választva hálózati hibát dob de az alkalmazás használata és lejátszás közben sosem volt gond (Shield-en sem de ott ritkán használom) . -
Alex91
félisten
Nekem itt mutat datumot is, ebbol gondolom, hogy le fog jarni. Es mar nem ajanl fel ingyenes csomagot az elofizeteseknel. Ettol persze lehet, hogy megmarad akinek mar van ingyenese, csak az uj belepok nem tudnak ilyen csomagra regisztralni. Meg erzetre nem tudom, hogy miben nyujthat esetleg tobbet 400 Ft-ert…
-
-
Imi1981
veterán
Hát nincs háztartáson belül az tuti. Igazából haveré az előfizetés és én cserébe emby szerverem osztom meg vele. Ő még sógornőjével is megossza meg nem is tudom pontosan még hány emberrel (lehet csak ennyi).
Mindegy hetente egyszer belefér, hogy kijelentkezik csak érdekelt, hogy vajon miért. Bár belegondolva míg a shield tv - t használtam ott is előfordult, hogy kijelentkezett! Nem emlékszem milyen időközönként de ott is előfordult. Most csak apple tv - n jelentkezett ki.
Valami biztos van mert snoop-y is írta itt kettő hsz-el feljebb, hogy őt is kilépteti. Mindegy belefér végülis. -
Snoop-y
veterán
Valami biztos van mert engem is kileptet par hetente es csak az Apple TV. Mondjuk en rengeteg eszkozon hasznalom.
- 2 TV
- 6 telefon
- 2 tablet
- 2 laptop
- 1 desktopAmugy nem nagy tragedia mert ilyenkor a telefonomon rakerdez belepek-e?
Amugy annyira egyedi, hogy redditen kulon subja van ennek a problemanak…
Tldr: nincs ra megoldas egyelore
-
Imi1981
veterán
Hát azért itt kérdeztem mert csak apple tv - n kellett bejelentkezni és kb hetente egyszer jelentkezik ki valamiért . Shield-en és mi box s-en nem lépett ki. Az viszont van, hogy több helyszínen használjuk a netflixet ha ez számít. Alkalmazás frissítés nem volt mert kikapcsoltam az automatikus frissítést (szeretem én frissíteni).
Az lehet oka, hogy akár egy hétig sem törlöm az előzményekből? Így gyorsan el tudom indítani (egyből) . Ez egyébként zseniális apple tv - n, hogy akár 6 alkalmazást is simán megtart memóriában.
-
Imi1981
veterán
Jaaa akkor bocs. Tényleg így írtad most láttam . Amúgy infuse-t használom már tegnap óta, hogy szokjam és azt kell mondjam kezd tetszeni. Ennél a borító nézetben jó használni míg kodiban a listanézetet szerettem. Hozzáadás dátuma szerint rendezem, hogy a legutóbb hozzáadott filmek mindig legfelül legelől legyenek de emiatt listanézetben összekutyulja a sorozatoknál az epizódok sorrendjét(ezt remélem javítják majd mert listanézetet jobban szeretem) ! Borító nézetben jól jeleníti meg.
Néztem ezt az Adam projekt filmet és gyönyörű volt a kép! Legdrágább tv boxom ez de a legjobb vétel volt számomra! Nagy tévén csak ezt használom. Egyszerűen mindenre kiváló (streaming és médialejátszónak is). Nagyon örülök, hogy megvettem. -
Imi1981
veterán
Szia! Kikapcsoltam azt a interlaced-et infuse-ban és szerintem így jobb a kép! Így olyan amilyennek lennie kell (legalábbis az én tévémen) . A fura, hogy azóta az a menü nincs! Szóval vissza se tudnám kapcsolni ha akarnám. Persze nem akarom csak kíváncsi vagyok ezt máshol vissza lehet e kapcsolni vagy állítani, hogy visszajöjjön az a menü ?
-
Imi1981
veterán
Na ezt nem is tudtam! Lejátszás közben videó résznél van. Érdemes vakamejyikre állítani vagy jó automatikuson? Most egyelőre kikapcsoltam. Film módra állítva akadozik (legalábbis ez a heykids youtube letöltés). Komolyan mintha kikapcsolva jobb lenne. Ezt azért még próbálgatom filmeknél is!
-
Imi1981
veterán
Hazáértem és nézegetem de ha kiesik a szemem se látok most különbséget! Pedig esküszöm tegnap láttam több videónál is! Ezek youtube-ról letöltött heykids mesék (három kismalac,Piroska és a farkas, stb ). Tegnap láttam, hogy mrmc tisztább míg az infuse mosottabb/ zavarosabb. Most meg tök ugyan olyan! Nem értem.
Amúgy én infuse-ban nem találok képminőségre vonatkozó beállítást csak gyorsítótár méret meg kinézet meg ilyenek.Még egy próbát csinálok hátha annál volt különbség amit mp4-ben töltöttem le! Ha annál sem látok különbséget akkor nem tudom mit néztem tegnap.
-
Imi1981
veterán
Őszintén én most a napokban hasonlítgattam sokszor az infuse és mrmc-t de akárhogy nézem full HD sdr tévén az mrmc-nek jobb a képminősége! Infuse keni a részleteket mintha valami zajcsökkentő funkció dolgozna benne ! Persze nem olyan durva a különbség és lehet sokan észre sem veszik de én látom. Úgyhogy nagyon remélem hogy nem kerül még ki az mrmc egy jó ideig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Autós kamerák
- Microsoft Excel topic
- E-roller topik
- Házimozi belépő szinten
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest