- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
jagada
addikt
A mobilarénás tesztben ezt olvasom: "Miután a hátlapon lévő foglalatba beletuszkoltuk a SIM-et, már csak engedélyezni kell a menüben a 3G és GPS módot (csak egyszerre működnek, de ha nincs SIM, a GPS nélküle is megy). "
ill itt is azt írja, hogy van GPS -
jagada
addikt
Ha beledugom a foglalatba a SIM-et mit kellene látnom? Feljön valami üzenet, vagy honnan látom, hogy van-e benn modem, mivel ezek szerint a foglat megléte nem jelent semmit, esetleg a beállításoknál kellene látni valamit?
A GPS fizikailag nincs vagy szoftveresen? Mert webshopos leírásoknál szerepel ez a tulajdonság specifikációknál.
-
jagada
addikt
Amelyik készülékben nincs 3G annál is ki van építve a SIM kártya foglalat, vagy csak le van dugózva? Hogy lehet gyorsan egyszerűen megbizonyosodni, hogy van-e a készülékben 3G?
-
DJGABI
addikt
válasz
Attis Radeon #158 üzenetére
VegaCream jobb, frissebb, egy próbát megér: [link] Sőt, most nézem VegaICS-ből már nem is jön új változat, Cass a háttérben dolgozik, érthető.
Billentyűzet problémára: [link] illetve ha magyar kiosztású, akkor nem kell kétszer nyomni a magánhangzót, hanem működnek simán az ékezetek is.
(mondjuk ez a bevitel szerintem elég kényelmetlen megoldás, én érintőn a Thumb Keyboard-ot szoktam meg, fizikai billentyűzet meg csak az Anysoft-tal jó, szóval mindig váltogatni kéne, nem is sűrűn használok usb-s billt...) -
Attis Radeon
tag
Én napokban raktam fel a Vega ICS-t.
Eddig minden tuti.
Gyönyörűen fut minden.
Ami azelött fagyott. az már a multé.
Egy bibi még maradt.Magyar billentyű-t külön kellett telepíteni hiába magyar az op. Ez még nemis volna. tragédia, de ha külső billentyűt kapcsolók rá,nem magyar. hanem csak angol. Nincsenek ékezetek.
A kijelzője szerintem. nem vészes. -
DJGABI
addikt
válasz
Király Fika #153 üzenetére
Igen-igen, így már egész használható az ICS, most már látok rá esélyt, hogy majd egyszer 100%-ban működőképeset kapunk.
Nálam az elforgatás szenzor ezalatt a rom alatt megőrült, pl Triple Town-ban [link] össze-vissza pörög a kép. A szokásos Wifi error -ha lekapcsolom a kijelzőt- most is előjön, meg volt már random újraindulás is. Beta2 test1 enyém még, lehet azóta javítottak valamit rajta. A böngésző ezzel tényleg jónak tűnik, bár csak keveset próbáltam, de nem lépett ki egyszer sem.
-
Király Fika
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam a VegaCream-BETA2-test2-120dpi-Apexet [link]], s láss csodát.
Minden az első pillanattól kezdve működik, magyar nyelv választható, WIFI, 3G külön beállítás nélkül is működik, a böngésző nem dobál ki, van market, stb.
Semmit nem kellett trükközni, csupán DJGABI által leírtakat követni.
Akinek van ilyen tabletje, feltétlen próbálja ki. -
Király Fika
csendes tag
válasz
DataTraveler #150 üzenetére
Több mint egy éve használom.
Mit ne mondjak. Az egész egy folyamatos kínlódás.
A 2.2 van rajta, ezzel nincs market, a progik tömkelege nem fut rajta de van 3G.
Honey-el van market, kidobál a browser, és 3G vagy van, vagy nincs, s ez nem a térerősségen múlik.
Több helyen írták, hogy az LCD látószöge pocsék, s ez így is van.
Szemből jól pozicionálva pompás a kép, de el kell találni a megfelelő szöget.
Ha van lehetőséged, ne erre költsd a pénzed. -
DJGABI
addikt
válasz
DataTraveler #150 üzenetére
Ja, abban az altípusban van, igen.
Gyárilag ennél is 2.2 a max, az Ice Cream Sandwich nem hivatalos. -
DJGABI
addikt
válasz
Király Fika #147 üzenetére
3G enyémben/enyémhez nincs, úgyhogy nem nagyon tudok hozzászólni, a telepített ROM topicjában keress, hogy másnak volt-e ilyen problémája. Recovery-ből Wipe dalvik/cache, ha nem jó, akkor teljesen újrahúzni. Jobb ötletem így hirtelen nincs.
(#148) DataTraveler 4.0 - ICS (VegaCream) egész jól áll, a napokban tettem fel, elsőre minden megy, bár nem nagyon volt még időm próbálgatni. Az hogy az S7-est érdemes-e lecserélni te tudod, a tények: GPS, 3G ebben nincs, a Tegra 2 viszont mindenképpen erősebb mint a Snapdragon proci, RAM/ROM 512MB, mindkettő szeret elfogyni (utóbbi SD kártya ext partícióval megoldható, előbbivel nem nagyon lehet mit csinálni)
-
DataTraveler
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Point of View TEGRA 10.1'' gépet és ki szeretném kérni a véleményeteket róla?
Melyik a legfrissebb Android rá? Huawei IDEOS S7 Slim 8GB-omat érdemes lenne rá lecserélni? -
DJGABI
addikt
válasz
Attis Radeon #145 üzenetére
Üdv!
Húú ez most jó kérdés, bevallom ilyet nem próbáltam, bár van droidos telóm, szóval elméletileg meg tudnám osztani BT-n a GPS-t. De ezt a 10"-et nagynak gondolom navira.
Azt mondjuk írták hogy Bluetooth + Wifi egyszerre bugos, lehet amiatt nem megy a dolog. Most így hirtelen kipróbáltam, ugyan az mint nálad. Maps-ot megnyitom, újraindulás (régebben mondjuk jó volt... szerintem valamelyik frissítés miatt lesz, próbáld úgy mint Marketnél: Settings -> Applications -> Manage Applications -> "ALL" fül -> Maps ->frissítések eltávolítása [nem tudom angolul mi, ebben a pillanatban merültem le
]), utána meg Wifi error... Nem tudom mennyire fontos ez, próbálj más rendszereket: VegaComb vagy végső esetben esetleg ICS.
Szerk: bugok között van az is, hogy a GPS nem működik, lehet erre érti.
-
Attis Radeon
tag
Szia!
Mester segíts
Vettem egy ilyen kütyüt.
3.2 stb...
Minden szépen müxik,kivéve GPS.
Wi-Fi-n keresztűl csatlakozik a telefonomhoz.Net megy minden szépen hasít.
Google maps indít gép ujraindul.Google navi indít nem talál semmit.Utána Wi-Fi-error.
Rebooot és müxik minden kivéve a fent említett alkalmazások. -
DJGABI
addikt
válasz
Király Fika #143 üzenetére
Nincs mit, szívesen máskor is!
-
DJGABI
addikt
válasz
Király Fika #141 üzenetére
Nálam MoboPlayer [link] vagy MXplayer [link] vált be. Annyi, hogy első indításnál kéri (ha jól emlékszem mindkettő, de Mobo tuti), hogy töltse le a codecet. Azt hiszem egyből meg is nyitja a megfelelő market oldalt, ha nem akkor ARMv7 (VFP3) kell.
Heti sorozatokat (hdtv), filmeket (BRrip volt a max amit próbáltam) simán viszi. Hardveres dekódolás viszont nincs, szóval ilyen komolyabb 720p-s anyagokat már nem visz (pl: killasample)
-
DJGABI
addikt
válasz
Király Fika #138 üzenetére
Market az új frissítés, a Play Áruház miatt szórakozik... Így kell fixálni: Settings -> Applications -> Manage Applications -> "ALL" fül -> Google Play Store kikeres, rábök -> CLEAR DATA. Esetleg utána újra kell indítani.
Böngészőt írtam, nem az igazi, dobj fel egy másik browser-t, mondjuk Operát.
-
-
DJGABI
addikt
válasz
Király Fika #135 üzenetére
Igen, működik! [link]
Aztán hogy a sok 3.2 változat (VegaComb, HoneyIce, ViewComb) közül melyik telepíted már a te döntésed. -
amarna
tag
Szia!
A böngészővel kapcsolatosan, mik a tapasztalatok?
Ezzel is kidobál, vagy már stabil.
Illetve van e már olyan állapotban a rom, hogy megérje cserélni a Honeyt.Kösz a választ.
-
DJGABI
addikt
Na, a napokban próbálgattam az új ICS beta 1-et [link] szuper tényleg, fényévekkel jobb, mint az alpha-k voltak eddig. Lassulások azért vannak bőven, de ahogy olvasom ez kb az összes 4.0-s rendszerre igaz. Gyárilag 160dpi-vel indul, szóval baromi nagyok az ikonok, 120dpi-re belőve már olyan mint 3.2 alatt. Ja és persze a magyar nyelv is pozitívum! Játékokat nem nagyon próbáltam, de elég sok minden elfutkorászik rajt: [link] Még kell egy kis idő még kiforrja magát, de szerintem jobb lesz mint a Honeycomb. Illetve egy dolog, amiért le kellett gyalulnom mindenképpen: a Gúgli volt olyan drága és még mindig nem tette be gyárilag az Android-ba a Ad-hoc hálózatra csatlakozás lehetőségét (szóval ha egy telefonról megosztod a netet és a tablettel csatlakozni szeretnél rá az felejtős) majd talán megoldják Cass-ék...
Illetve kipróbáltam ezt az új HoneyIce-ot is [link] 3.2.7 RC3 Chimera Edition(Updated), csodálatos egy név. areo megint olyan hibákat hagyott benn agyam eldobom: marketről nem lehet letölteni, valami 101-es hibát ad rá (van már rá workaround). Illetve az elforgatás megint nem megy
Tisztelem és becsülöm a munkát amit belefektet, de tényleg a fentebb általam említett HoneyIce 3.2.7b RC2 óta egyre csak rosszabb ROM-okat ad ki...
-
DJGABI
addikt
Írtam is fentebb, szerintem ez a HoneyIce a legjobb. A böngető nem az igazi, random kilépeget (a kevés ram-ra hivatkozik a fejlesztő), de Opera Mobile-val már jobb. Gondolkodtam egy YouTube videón, de nincs állványom, ilyen kézremegős videót nem akartam. Illetve találni jópár videót amúgy is [link]
Alternatíva? Hmm.. Hát a Tegra2-es gépek ugye még mindig alap, hogy 100.000 Ft-tól kezdődnek
10"-ben van a WayteQ xTAB-100, ami csak 1 magos, de ICS van már rá, 59k-tól: [link] Vannak az új Concorde tabletek: [link] de ezek még csak most érkeznek, meg 75k-s nyitóárral. Van még a Vodafone Smart Tab 10, kétmagos igaz, de kártyásan ez is 95k.. [link] 7"-ben vannak az Allwinner A10 procis kínai csodák, már ilyen 30k környékétől.
-
marvikk
csendes tag
helloka
na, tok jo, h hozzaszoltal ehhez a temahoz ennyi ido utan is. kivancsian olvastam az UPDATEedet. nezegettem a piacon valami olcso 2magos tabletet. a teszt alapjan kiderult, h szoftveresen puding ez az eszkoz, de nem ertem minek ezen leragadni a custom ROMok idejeben. szoval az lenne a kerdesem, h tudtal ra rakni olyan ROMot, amivel nagyjabol klasszul mukodik minden? esetleg youtubos tesztet nincs kedved felrakni, ahol lathato mukodes kozben? egyebkent a mai piacon tudnal ajanlani egy hasonlo, olcso, jobb alternativat?
-
DJGABI
addikt
Egy kis update, tavaly óta: lett Jégkrém szendvics (4.0) is tabletünkre: [link] nagyon alpha, nagyon bugos még, állítólag a következő változata már jobb lesz, kíváncsian várom!
Lett új HoneyIce: RC3 [link] egyszerűbb telepíteni, sima exe, nvflash fájl, előző leírásom első pontja alapján kell feltenni. Memóriából visszavett areo a GPU javára, 100MB alatt van indulás után a szabad RAM, ha valaki telepíti, akkor swap mindenképpen kell mellé (ami meg a memóriakártyát teszi tönkre hosszútávon, szóval nem biztos hogy megéri). Lassú, szaggat, néha befagy. Nekem nagyon nem tetszett.
Illetve ha már a leírásra hivatkozok, picit javítanék rajt, meglett hogy miért nem működött a Wi-Fi: rossz a leírásom, 1. pont oké.
2. pontban Vegacomb még rendben. Új letöltési link: [link] mirror:[link], update 3 nem kell. Eredeti, módosítatlan HoneyIce 3.2.7b RC2: [link], RC2.1: [link] Patch1 (túlérzékeny képernyő fix): [link]
3. pont rendben VegaComb telepítéséig, utána reboot, wifi hálózatra csatlakozás! Így, bekapcsolt, csatlakozott wifi-vel vissza recovery-be (bekapcs gomb hosszan -> recovery) RC2 -> 2.1 -> patch telepítés, reboot. Néha így is Wifi error-t dob, de újraindítás után általában megjavul.Fenti 3 rom-ot próbáltam csak eddig, nekem az RC2 a kedvencem, egész jól használható, egyedül pár komolyabb játék nem megy, meg a szokásos probléma van vele (böngésző 2-3 megnyitott tabnál gyakran kilépeget...) Privátban írta valaki, hogy ViewComb-ot tett fel, a tapasztalataira azért kíváncsi lennék. Bár ha minden igaz az is HoneyIce-ra épül.
U.I.: ja, illetve egy kis érdekesség, lett érintős recovery is: [link]
-
G-Guts
aktív tag
Traumschiff írta, hogy "Minden LCD kijelzős tabletnek szar a látószöge és a fényereje kivétel a high-end árkategóriában fekvő tableteké."
Tudtam, hogy nem valami jó a képernyője, de gondoltam csak el lehet ezt azért viselni.
Azt kell, hogy mondjam, hogy én még soha nem láttam ilyen pocsék kijelzőt. Mindennek van határa, ez már túllépi a határt gyenge minőség terén. Nem is kellett volna engedélyezni, hogy ilyen kijelzőt a piacra dobjanak. A képernyő valami borzalom. Szemből egy megfelelő szögből nézve tűrhető a képe, de a fekete színt azért még így sem tudja megjeleníteni, egyszerűen képtelen rá, és itt nem a mélyfeketét, hanem az egyszerű feketét értem, helyette szürkeárnyalat-szerű színt kapunk. Oldalról nézve akár még elviselhető is lenne a betekintési szög, de nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy egy ici-picit is hátrafelé megdöntve nézve már invertálódnak a színek, az összes színből egyszer csak egy nagy árnyék lesz, ezért az eszköz így már használhatatlan. A gyártósorról soha nem szabadott volna lejönni ilyen kijelzőnek! A Huawei x3 kijelzője a POV Mobii Tegra kijelzőjét PORIG alázza. Amikor elsötétedik a képernyő majd úja vissza világosodik, már akkor látszik, hogy itt valami marhára nem stimmel, mivel ez a fényváltozási folyamat óriási lépcsőkben történik meg, amit máshol eddig nem igazán láthattunk. Ez a képernyő nemhogy rossz, ezt nevezhetjük akár egyenesen hibásnak is.
A gép súlya pedig túl nehéz a normális használathoz. Pont.
Fülhallgatóval hallgatva az eszköz hibásan teljesített, kettő fülessel próbáltam ki, melyből az egyik igen jó minőségű. Össze-vissza dobálta a magas és mély hangokat, nem rossz minőség volt ez na, hanem egyszóval hibás. Bár lehet, hogy csak egy hibás terméket fogtam ki ilyen téren, nem tudom.
A szoftveres bakikra meg nem is térnék ki. Mintha úgy olvastam volna, hogy 3.0 nem fog rá hivatalosan megjelenni, csak majd egy következő POV/Advent Vega eszközre.
Szoftveres oldalról még egyáltalán nem is zavart volna ez a tablet (de ha később zavart volna, max. rátoltam volna egy másik romot), a játékok is szépen futottak rajta, az érintője is tűrhető volt, a web oldalakat is szépen betöltötte, ráadásul mindez a gyári rommal.
A hibáival együtt (egy fő hibától eltekintve) ez egy egész jó tablet lenne, de ilyen képernyővel egy tabletet egész egyszerűen nem lehet használni. -
DJGABI
addikt
Na akkor egy gyors tutorial -még idén- a Honeycomb felrakáshoz:
A biztonság kedvéért azért ideillesztem a szokásos szöveget: Semilyen felelősséget nem vállalok, ha valamilyen oknál fogva a tabletet károsodás éri! A felelősség téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne mit csinálsz! A ROM-csere garancia vesztéssel jár, viszont ha bármi balul sülne el a gyári szoftver szerencsére visszaállítható: [link] A művelet előtt a tablet legyen 100%-ra feltöltve, fontos adatok lementve, stb...
1. Szükség lesz a moddedstock v2 változatára: [link] A tabletet össze kell kötni a számítógéppel és recovery módba kell tenni. Itt a gyártó leírása hozzá: [link] Kikapcsolt állapotban a vissza gomb nyomva tartása, utána vele együtt a bekapcsoló gomb nyomva tartása pár másodpercig, majd mindkettő felengedése. APX driver letöltése és telepítése: [link] A "VegaModdedStock_v1.10_v2.exe" fájlt ajánlott rendszergazdaként futtatni, pár perc alatt hiba nélkül végig kell mennie.
2. Le kell tölteni a következő fájlokat: VegaComb 3.2 Build 9n [link], update3 [link]*, Honey Ice Beta 2.2b [link]** és ezeket a memóriakártya gyökérkönyvtárába másolni.
3. microSD behelyezése, tablet bekapcsolása, az első lépésben telepített Advent Vega moddedstock indul (ez tulajdonképpen egy root-olt gyári rom, CWM recovery-vel. Semmi extra.) A menüből a "Recovery" nevű app kell nekünk, ha rámegyünk a tablet pár másodperc múlva újraindul. A recovery menüben a hangerő gombokkal lehet lépkedni, a bekapcsoló gombbal kiválasztani. "wipe data/factory reset", "wipe cache", "advanced" -> "wipe dalvik cache". Ezeket a menüpontokat kell végigcsinálni. Majd "install zip from sdcard "-> kitallózni a fájlokat és a letöltés sorrendjében telepíteni: VegaComb -> update -> HoneyIce. Ha az összes végigment akkor "reboot system now". Kész is, most már Honeycomb van a POV Mobii Tegrádon!
*elméletileg kihagyható, HoneyIce-ban benn van minden, de én is ebben a sorrendben csináltam.
**tudom, van frissebb verzió is már, ez egy általam módosított változat, vagy a színátmenettel vagy a WiFi-vel volt probléma, ebben tökéletesen működik mindkettő.Ha valami nem lenne érthető YouTube-on rengeteg videó elérhető a telepítésről, pl: [link] Ha esetleg nem indul a tablet, nem kell pánikba esni! Gyári rom vagy moddedstock újra flashelésével indulnia kell!
-
petsson
csendes tag
DJ Gabi köszönöm a segítséget :-)
-
DJGABI
addikt
Péntek óta én is POV Mobii Tegra tulaj vagyok. Tisztában voltam kijelzővel, market hiányával, mindennel. De úgy gondoltam hogy egy közép kategóriás telefon áráért [link] beleugrok a tabletek világába. Első nap a gyári szoftvert próbálgattam, a Froyo tényleg nem erre való, nem csodálom hogy a tesztekben senkit nem győzött meg. Honeycombbal már egész használható, kisebb-nagyobb hibái így is vannak, de együtt lehet vele élni. Tegrát ilyen árban nem kap az ember. Ja, még egy dolog amit nehezteltek: a súlya. Szerintem egyáltalán nem nehéz, 10"-es tabletet ennél könnyebbet nem nagyon lehet csinálni, bőven jó ez a 700gr.
(#8728) petsson: ha mindenképpen ragaszkodsz a gyári 2.2-es rendszerhez amihez megoldották a Market elérést: Modaco ROM [link] vagy Corvu5 [link]. Esetleg 2.3-as Cyanogenmod [link] De szerintem leginkább ami passzol ehhez a tablethez az tényleg a VegaComb (3.2) [link] plusz ajánlom hozzá feltenni a Honey Ice kiegészítést [link]
U.I.: ja, igen, mindegyik linken Advent Vega szerepel, de kis gugli után magad is megtalálhatod, hogy a nevén kívül a két készülék ugyan az, így a ROM-ok is csereszabatosak egymással.
-
traumschiff
csendes tag
Sok mindenben igazad van természetesen :-)
Lehetséges, hogy csak nekem tünt úgy, hogy túlságosan negatív miven mobii tulajdonos vagyok és ugye megvolt rá az okom, hogy megvegyem mivel utánakerestem mindennek, lehetőségeknek valamint gyenge pontoknak és mégis kiadtam érte a pénzt.
És nem tartom magam buta embernek, hogy megvettem szimplán körültekintőnek.
De tény, hogy az alap user az ipad1-et fogja megvenni és lehet, hogy nem csak ő. Hát más kategória más lehetőségekkel.
Azért köszönöm a hosszú választokat, és a végével is teljesen egyet értek ezért vettem meg ezt a műanyagot amiben viszonylag jó hardware van
Mert sajnos ilyen a piac.
-
Rusi
senior tag
Te hol láttál itt bárhol olyat, hogy az iPadhoz vagy a Galaxy Tab-hoz hasonlítom? Eszembe sem jutna, mert nyilván nem ezek ellenfelének készült vagy ha igen, akkor már a bekapcsolás előtt elbukik az egész (anyagok, minőség, méret, súly).
Egyszerűen arról van szó, hogy ez a cucc nem ér meg ennyit. Ráadásul nem értem, voltak dolgok, amiket pozitívan ítéltem meg. Ilyen pl. épp a fő hardver, mert a Tegra 2 proci, a 512 MB RAM és a kijelző kapacitív és multi-touch mivolta, illetve a rendszer sebessége alapvetően rendben van. De egy 90 ezer forintos cucc ne legyen már igénytelen anyagokból, ne legyen ilyen szörnyű kijelzője (az Alcor sokkal jobb betekintési szöget tud, igaz, cserében rezisztív) és ha már csak 2.2-es rendszer került rá, akkor ne legyen már kiherélve. Mert a felsorolt hiányzó elemek a rendszer részei, függetlenül attól, hogy te személy szerint használod-e őket vagy szükséged van-e rájuk.
A 45 ezer forintos Alcor röccenés nélkül vitte a legtöbb 720p filmet, köztük MKV-t, ott van rajta a HDMI (tehát mehet tévére kötve is), továbbá a jóval kisebb és könnyebb burkolata alatt egy erősebb akku van, ami a gyengébb hardver miatt jól is bírja. Persze, abban nincs 3G modem, meg nem multi-touch, de szerintem ehhez mérten a kb. 40 ezres ára teljesen reális, a PoW 90-95 ezerért viszont nem. Nem is feltétlen az a probléma, hogy XY gyengeségei vannak, hanem az, hogy mindezért mennyit kérnek, és nem 30 ezer forintra gondolok. Ahogy előttem már többen is írták, ennyi pénzért már iPad 1-et kapni, ami oda-vissza letapossa ezt, iTunes-al és nélküle is. A Huawei tablet pedig irtó jó cucc, minőségi, egyedi és nagyon jó felület, gyors, vannak benne extrák, van 3G modem, van HDMI, van minden (még a hátlap is leszedhető és az akku is cserélhető, ami ritkaság). És mindezt kevesebbért, igaz, hogy 7 colon, ami viszont a hordozhatóságot javítja.
Végül halkan megjegyezném, hogy a nagynevű modelleknél is érdekes téma az ár, hiszen bármennyire is jó egy iPad vagy egy Tab, azért bármennyit azok sem érnek meg. Elvégre tabletekről beszélünk és egy 180-200 ezres ár (a HTC Flyer pl. ennyibe pörög) már eléggé túlzó, még úgy is, ha a WC-t is lehúzza helyettünk. -
Reg volt mar kicsi es konnyu mobilom, igy szokatlan az aprosaga, de a billentyuzet karpotolja es igazabol formara bejon. A nagy baj a szoftverrel van, abban a hitben eltem hogy a 2.1 rateheto, de nem. Az 1.4.5 suta es lomha, amellett hogy gyorsan merul, nomeg nalunk nem elerheto az App Catalog... Pedig a rendszerben vannak jo otletek.
Nade kiserletnek jo volt es nem is volt draga. Ennek megfeleloen nem is bukhatok olyan sokat.
-
traumschiff
csendes tag
Nem mondtam, hogy te leszel az igénytelenebb.
Kicsit el is tértünk a témától. Erősen fogalmaztam ismételten, tényleg az a kérdés, hogy kinek mik az igényei.
Én szimplán csak a sajátomat védem meg, amik úgy gondolom, hogy a jelen helyzetben nem utolsók és nem is egyszerűek. Mégis megfelelt ez a gép nekik.
És ezek voltak csak a cikkben eltiporva
Ne hidd azt, hogy néha nem érzem azt, hogy inkább vettem volna az ipad2-őt. Máskor viszont örülök annak, hogy ezt vettem.
De szerintem minden gépnél el lehet ezt mondani. Mindegy, hogy mit veszel úgyis egy kicsit másfelé húz majd néha a vágyad.
De valamit ennyire elhordani...
-
válasz
traumschiff #114 üzenetére
Szerintem semmivel se vagy igényesebb, - sőt ha most megint értelmetlen háborúba akarnék belecsapni akkor nekiülnék a minőségi dolgokkal károgni - hanem mások az igényeid. Ez két teljesen különálló dolog.
Rövid kísérletezés/kíváncsiságon túl nem veszek szemetet a kezembe. Nézd meg az adatlapomat, mennyi igénytelenséget találsz, törekszem minimalizálni.
A funkcionális igényeim a tablettel szemben: Wifi, alkalmazások (itt nyer az iPad kegyetlen módon! Mániám a sok zenei alkalmazás, de szeretem a jól implementált játékokat is - pl. amint meglesz az iPad2-m a Chu Chu Rocket! nagyon be fog figyelni, de egy jó könyv- és képregényolvasó appot se vetek meg - ez volt a másik leggyakrabban használt app nálam), hardverből legyen masszív és legyen penge a kijelző, a végeredmény pedig gyors és megbízható.
Nekem nincs bajom az iTunesszal. Nincs TV-m, hanem egy nagy és jó IPS monitor figyel az asztalomon, így a HDMI-re nincs szükségem. Nem kell USB host, mert nem akarok semmit se rádugdosni, ha meg billentyűzetet akarnék, vagy vennék egy Bluetoothosat vagy egy Camera Connection Kitet. De nem kell, mert nem use-case.
Fejlesztési lehetőség, update itt a legjobb, ezt letagadni elég merész. Az Android múltja elég szép ezen a téren, akármelyik gyártót nézzük, vannak szerencsés és vannak szerencsétlen vásárlók. Egy relatíve névtelen gyártó barkácsAndroidja sok jóra nem garancia.
Streamelni egyébként ideát is lehet, de továbbra se use-case.
Ettől nem leszek igénytelenebb, szerintem legalábbis.
-
traumschiff
csendes tag
És mire használod az iPad1-ed? Mik voltak az igényeid amiknek meg kellett felelnie? Szerintem egy csöppet igényesebb vagyok nálad technika terén.
Ezért is nem választottam azt. És nem az akkori ár miatt mert ugyanúgy megvehettem volna az ipad2őt amikor a mobii-t kifizettem.
Alapvetően meg a korábbi commentek során azt fejtettem ki, hogy mire jó a mobii és nem azt, hogy számomra mire jó. De a válaszodnak volt egy vonala amit sajnos nekem is követnem kellett ha veled akarok beszélgetni.
Ez a vonal az volt, hogy miértnem inkább ipad1-et vettem. Hát ezért. ^
Ettől független még mindig barátibb volt ez a commented mint a többi és ezt köszönöm :-)
-
válasz
traumschiff #112 üzenetére
A helyzet az, hogy ezzel nem azt bizonygatod, hogy a PoVMT10.1 mennyire jó, hanem hogy mennyire megfelel számodra. Ez a fajta hajlandóság a csiszolásra bár tiszteletre méltó, nagyon messze áll az emberek többségétől. Ha mindezt úgy tudná, hogy kiveszed a dobozból, akkor teljesen más lenne a leányzó fekvése.
Vannak akik egyszerűen kinövik (mint hiszem magamról én is).
Egyébként vettem olyat igen, ami nemhogy elavult lett két hónap után, értékének több mint felét el is vesztette (ez volt az Omnia7). Az Apple-re se az elévülés (az iPad1-re még sokáig fognak jönni az új OS-ek kérdés nélkül, szinte biztosan), se az elértéktelenedés nem jellemző.
-
traumschiff
csendes tag
Persze nem mindegy. De egy iPad 1-el szerinted mennyit kötsz?
Kifizettél valamit ami már 2 hónap után elavultnak számított? Amit a gyártó is kinevet már fél év után egy újabb termékkel?
És nem, nem vagyok teljesen anti apple. Tetszik képzeld, szimpatikus az iPad2, de nekem még ott is túl sok volt a kompromisszum. Le lettem volna korlátozva. Inkább adok ki valamiért ennyi pénzt és megoldom, hogy ne legyen korlátaim minthogy kiadok valamiért 150-et és nem tudom megoldani, mert részben fizikai korlátok.
-
traumschiff
csendes tag
Nem akarok itt a fanboyokkal dobálózni, de mondom tekintsd meg az igényeket.
Most csak a sajátomat részletezném mert sajnos másokéval nem vagyok 100%-ig tisztában.
Nekem kell hardware.
Kell 3g. Az már nem 80.
Kellenek csatlakozók. (USB, de ha van lehetőség HDMI-re akkor az is)
Kellenek alkalmazások.
Kell fejlődési lehetőség, update stb. (El fog jönni hivatalosan is a 3.0 nem csak főzéssel.)
Nem szeretnék iTunes-al élni mindenhol.
Szeretnék HD filmeket streamelni tv-re.Sorolhatnám még. Ezeket kielégíti az iPad1. Vagy akár csak a töredékét? Szerinted nem vagy fanboy?
-
válasz
traumschiff #108 üzenetére
Amikor 80-90 környékén iPad 1-ek szaladgálnak, nem igazán tudom, hol látod az ilyen félkész mókáknak a létjogosultságát. Én személy szerint sehol.
#110: Nyilván van valami pozitív is, ha így a szívedhez nőhetett, de azért nem mindegy, hogy mennyi kompromisszumot kötsz, akár öntudatlanul is. Azért a betekintési szög egy elég szép példa máris.
-
válasz
traumschiff #105 üzenetére
"Nem hasonlíthatod a galaxy tab-hoz egyszerűen nem az a gyártó, nem az a profilja, nem az az árkategória és nem is annak a riválisa szeretne lenni.
Nekem 2 hibám van, és már említettem..."
Szerintem inkább az, hogy 1) hangos vagy és 2) hülyeséget beszélsz.
Lásd az idézett egy mondatot feljebb.A profisággal kapcsolatos véleményed meg végképp.
-
traumschiff
csendes tag
És mielőtt az lenne a gondod, hogy én vagyok elfogult, ha olvasol a sorok közt én nem szarozom le a felsorolt termékeket szimplán igényekről beszélek. Mindenkinek más az igénye, és véleményem szerint az a legprofibb ami kicsit mindegyiknek megfelel.
Gépben, használatban, olvasásban, írásban. :-)
-
traumschiff
csendes tag
Köszönöm a válaszod, de igen, abban igazad van, hogy úgysem fogok egyetérteni.
Nekem akkor is egy apple fanboynak tüntél ez kiderül az aláírásodból és abból, hogy ipadhoz hasonlítasz valamit. Nekem nem az a mérce.
És azért is bocsánatot kérek, hogy pl egy engadget.com-ból indulok ki ami nem nevezhető kizárólag geek portálnak, de mégis beszélnek főzött rom-okról valamit kiaknázzák és leírják a felhasználóknak a hardware mögött rejlő potenciálokat. Én voltam a hülye, hogy megszólaltam mert csak én furcsálom azt, hogy nyersen leszólod azt a terméket azt ami nagyon sok mindent odaver, de a te szubjektív mércédet nem veri.
Minden LCD kijelzős tabletnek szar a látószöge és a fényereje kivétel a high-end árkategóriában fekvő tableteké. Tehát akkor bátran kijelenthetjük, hogy az összes szar. Mégis van rá igény. Nem nevezhető szarnak csak ha nagyon elfogult vagy.
Nem hasonlíthatod a galaxy tab-hoz egyszerűen nem az a gyártó, nem az a profilja, nem az az árkategória és nem is annak a riválisa szeretne lenni.
Nekem 2 hibám van, és már említettem. Nyersen fogalmazom és túl igényes külföldi oldalakat olvasgatok. De a második még sem akkora hiba.
Mire elég az Alcor? Vagy az S7 slim? Minden igény kérdése, de akinek más az igénye mint neked tipord el. Felőlem tesztelheted az összes Android készüléket, nekem is van egy mércém amit felülmul a legtöbb cikk, viszont van amelyik nem.
Természetesen én leszek a proli és a buta azért mert én csak olvasó vagyok. De ti abból éltek.
Már honeycomb döcög a gépemen és már nem is alpha, és fut olyan jól és simán mint az 1gb ram-al ellátott társain. Már említettem nekem nem ez volt a gondom, hogy nem lett leírva, hogy azt miként rakod fel, de azért lett volna egy alap amit szintén hiányoltam.
-
Rusi
senior tag
válasz
traumschiff #99 üzenetére
Amellett, hogy a korábbi, igen kulturált hozzászólásodra nem reagáltam, azért engedd meg, hogy kicsit én is reagáljak, ha már cifra szavakkal illetted személyemet és a szakmai hozzáértésemet.
Immár közel 6,5 éve foglalkozom telekommunikációval, napi szinten. Túl vagyok kb. 7-800 teszten, összességében kb. 1000-1200 készülék legalább járt nálam, legalább egy próba erejéig. Apple fanboynak tituláltál, pedig csupán egy hete vettem meg életem első Apple termékét, egy MacBookot. Ráadásul közel 1,5 éve Android mobilt használok, gyakorlatilag mindegyik európai, androidos készüléket ismerem, kezdve a G1-től a Galaxy S2-ig, tehát nyilván nem értek az Androidhoz sem. Ahogyan Bog is írta, minden esetben van egy szint, ami alatt bizony megbukik minden cucc, még akkor is, ha bizonyos részterületeken jobb az összkép.
Itt ez a PoW tablet és mondjuk így elsőre nézd meg, milyen anyagokból készült és tegyél mellé egy Galaxy Tab 10.1-et. A Samsung cucca több centivel kisebb, legalább 1/3-al vékonyabb, illetve potom 13 dekával könnyebb. És tudod, az lehet, hogy a Motorola Xoom is ugyanolyan nehéz, mint a PoW, csak épp ott pl. a hátlap majdnem teljesen fémből van, meg úgy kb. két nagyságrenddel minőségibb benyomást kelt, mint ez (igen, lehet műanyag egy tablet, pl. az Alcor cucca jobb anyagból és jobban össze van rakva, és az kb. 45 ezerbe kerül). Szóval máris itt van egy pont, ahol eléggé megbillen az a bizonyos mérleg.
Aztán jöhet a kijelző, amit te sem neveztél túl jónak, azonban egész nyugodtan mondhatod pocséknak. Hiába kapacitív és multi-touch, ezek teljesen jó dolgok, viszont az, hogy tulajdonképpen nincs betekintési szöge, az kvázi az egész cuccot meg is buktatja. Mivel a kijelző egy tabletnél elég fontos dolog és nem hiszem, hogy az ágyban netezve te mindig pontosan ugyanazon szögbe teszed az öledbe, nem is beszélve a videóról vagy fotóról, amiket esetleg másokkal együtt néznél (senki nem beszélt 10 emberről és a 180 fokos látószög sem kötelező, de ez a cucc kb. 5 fokot tud, ami nevetséges).
Az meg, hogy a rajta lévő Android 2.2 (ami az erős hardver miatt egyébként gyors) totálisan kiherélt változat, az pedig elfogadhatatlan. Lehet, hogy te Hotmailt használsz, de mondjuk úgy, hogy kicsit többen pörögnek Gmailen. Arról nem is beszélve, hogy a felsorolt hiányzó dolgok a rendszer részei, melyeket használni nem kötelező, de attól még ott kell lenniük a menüben. Vagy esetleg te mit szólnál hozzá, ha vennél egy autót, amiből kihagynák az ablaknyitót, nem lennének kilincsek, pedálok, kormány vagy csak mondjuk a motor hiányozna belőle?
A többit nem is kívánom kifejteni, mert úgysem vagy képes felfogni, hogy 90 ezerért ez bizony vérgyenge, ahogyan a BluePanther és a Hyundai is az volt (megnyugtatásul még elárulom, hogy számomra a Hyundai tabletje a legalja, ahhoz képest még ez is egy iPadnek érződik).
Ja, és a Huawei S7 Slim ugyan csak 7 colos, de ezt oda-vissza letapossa. És nem kell hozzá főzött ROM, meg "nem legális" Honeycomb, meg utólag ráoperált Market. Egyszerűen kiveszed a dobozból, bekapcsolod és ennyi, mindezt pedig némileg alacsonyabb áron és sokkal jobb minőségben. -
LordD
csendes tag
válasz
traumschiff #79 üzenetére
Maximálisan egyet értek veled!!!!!!!!!! Köszönöm a hsz-t!
-
Protomaci
csendes tag
Az észre vétel jogos hogy nem ő írta a főzőkönyvet és csinálta az alapot, de megfőzte a ROMot.
Igen Bog is megvédte rusit elöttem, meg még jópáran ( csak nem akartam annyit írni hogy +1 hanem kifejtettem én is mondatokban)
s7-ről annyit hogy igen, majd a tesztcikk után kiderül hogy ugyan azt láttuk e mind2-en Bog. -
traumschiff
csendes tag
Tegnap óta már honeycomb fut a mobii-mon
Teljes market supportal. Jó lehet, hogy nem hivatalosan, de azért elég élvezetes és simán fut. Gondoltam megosztom.
Még csak Alpha, de gyakorlatilag nem lehet hibát észlelni.
-
Inarus
addikt
válasz
Protomaci #96 üzenetére
"És csak annyit hogy rusi-nak igazat adunk, ha téved, téved, de úgy gondolom amit elmondott, és ahogyan elmondta elég hiteles alapot adott arról hogy nem ezt kell választanom hanem az s7-et
Azért örülünk hogy sikerült feljavítanod és használhatóvá tenned a gépet. "Olvasd újra!
Bog is ezt mondta, +nem ő tette használhatóvá a gépet.
-
Protomaci
csendes tag
Bog nem akarok gonoszságot mondani hogy Huawei S7 bruttó 85k
de van egy cég aki:Huawei S7 Tablet
Új ár (bruttó):
58 900 Ft-tólMivel forumon reklámozni tilos ezért aki tudni akarja hol lehet ennyiért kapni ezt az keressen meg privátban ^^
És csak annyit hogy rusi-nak igazat adunk, ha téved, téved, de úgy gondolom amit elmondott, és ahogyan elmondta elég hiteles alapot adott arról hogy nem ezt kell választanom hanem az s7-et
Azért örülünk hogy sikerült feljavítanod és használhatóvá tenned a gépet. Jelezd ezt a Point of-nak, mert szerintem az ottani mérnökök nem igazán dolgozhatnak ha ilyet kiadnak kicsinykacsójukból ^^
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
traumschiff #94 üzenetére
Izé, csak annyit ehhez, hogy az esetek zömében a Market fel sem kínálja azokat az appokat, amik az adott gépen nem futnak. (Az Air Attack HD-t sem lehet Galaxy Minire letölteni, például.)
-
traumschiff
csendes tag
Tökéletesen értem és tény, hogy elfogult vagyok. Csak nekem akkor is túlságosan negatívan jött le az egész értékelés. :\ Bár tény, hogy az alap usernek kész gép kell, még akkor is, ha azon nem biztos, hogy fut minden androidos alkalmazás (hardware miatt) amit a marketben megtalál...
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
traumschiff #92 üzenetére
Továbbra sem érted a lényeget. Lehet, hogy egyszer egy Tegra2-es cucc egy official 3.0-s frissítéssel jó LESZ. Megvenni majd talán akkor éri meg, de túl sok itt a "ha". Most nincs hozzá hivatalosan új ROM, és a jelenlegi, hivatalos verzió ergya, főleg, ha más gépekhez viszonyítjuk. És itt nem jöhet képbe az ilyen-olyan főzött ROM, mert azt a júzerek 5%-a tudja, hogy létezik.
-
traumschiff
csendes tag
Nem erről van szó. Kijelentetted, hogy az S7 mindent odaver ami nem 3.0
Nem lehet, hogy szimplán más igények alapján tetted ezt a kijelentést mint amilyen igények szerint én megcáfolom?
Te a mobilitást vetted igénynek és a kezelőfelület funckionalitását valamint az előre telepített alkalmazásokat.
Én a hardware-t, azt, hogy minnél hamarabb 3.0 legyen a kezembe egy tegra procival és nem 140-60e ft-ért, valamint a hordozható hd média lejátszó titulust.
Az abban jobb, ez ebben.
A folio tény, hogy szar alapból, mindenhol leirták, de én inkább csinálnék belőle valami jót mint, hogy vegyek valamit egy 700mhz-es procival. Akkor már inkább a régi Nokia N900-am, még jobb is dualboot-al.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
traumschiff #89 üzenetére
Láttál már S7-et? Nem? Akkor mirõl beszélsz? Mondjuk én - veled ellentétben nem vásárolok tabletet, kapom ezeket tesztre. Pont ezért nem is lehetek elfogult. Viszont használtam Foliot. Amire informálisan még a Toshiba is azt mondta nekünk, hogy inkább jobb lenne elfelejteni. De ez ne érdekeljen, nyilván neked van igazad.
-
traumschiff
csendes tag
Törölhettél volna, de ehelyett elragadtattad magad és tettél egy elég elfogult commentet.
Én egy fórumon érzem magam, ahol az ember nyilvánosan közölheti a véleményét amennyiben ez a házirendnek megfelel, ha mégsem akkor igen törlés lesz a vége, én ezt bevállaltam.
Igazából sokkal hosszabb választ akartam volna írni de ha szerinted az S7-ed megér 85kt egy Folio helyett is akár ami szintén annyi akkor minden elismerésem. Az enyém cserébe egy szar
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
traumschiff #87 üzenetére
Elég sokan válaszoltak neked annak ellenére, hogy a stílusod miatt már az első kommentnél végleges törlést kellett volna kapjál, gratulálok.
De azért hozzáteszem a véleményem, ami egyébként a szokásos. Adott egy gép, ami out-of-the-box eléggé szar. Nagy ívben tojunk rá, hogy mindenféle haxolással mit lehet esetleg belőle kihozni, mert egyrészt a torrenten szedett izébizéknek igen csekély töredéke legális, másrészt pedig a vásárlók 95%-a nem főz ROM-ot. Használni akarja a cuccot, nem pedig szüttyögni vele.
Az olvasóink több mint 50%-a pedig a google-ből talál ide úgy, hogy beírja a kis kezével a keresőbe a tablet pontos nevét és azt, hogy teszt. Nem technikai zsenikről van szó, hanem érdeklődő végfelhasználóról.
Még két dolog. Egyrészt engedd már meg nekünk, hogy több ezer mobil és elég masszív mennyiségű tablet kipróbálása után bele tudjuk tenni egy képzeletbeli rangsorba bármelyik gépet. Másrészt pedig mindig lesznek olyan - magukat rettentően okosnak gondoló - vásárlók, akik nem bírják ki, ha valaki bármi miatt is leszólja azt a cuccot, amit az illető sok pénzért megvett, s emiatt nekiáll puffogni. Csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy van nálam egy Huawei S7, ami oda-vissza pofáncsapja nem csak ezt a gépet, hanem gyakorlatilag bármit, ami nem 3.0-val jön ki. Mert kivettem a dobozból és rohadtul egyben volt hardveresen és szoftveresen is. Bruttó 85k-ért.
És egyébként igen, basszus, van egy szint a tableteknél, ami alatt minden csak egy raklap szar. Írtunk már rengeteg ilyenről. Van egy elvárás ami felett az már tablet, alatta viszont kín. És ide nyugodtan értsd azt is, hogy egy raklap szarból egy átlagembernek tényleg kín használható tabletet varázsolni, ha és amennyiben egyáltalán van technikai érdeklődése, tud angolul, látott már telepítést, és egyáltalán: hajlandó energiát áldozni a csalódás után bármire. Hogy azt ne is mondjam, hogy mint "weboldal" talán nem okvetlenül írkálhatunk le tippeket és trükköket garanciavesztéssel járó műveletekre és warezre. De majd ha tovább látsz a saját kicsi világodnál, akkor ezt is megérted.
-
traumschiff
csendes tag
ROM főzés ide vagy oda, szerintem ha az emberünk értene hozzá nem bírta volna ki, hogy ne írjon egy kis segítséget azoknak akik esetleg nem tehetik meg, hogy megvegyék a drágábbat 140ért... és nem lebeszélni próbálja őket.
Bavid, abban igazad van, hogy az oktatás tényleg gyenge és pont azért kéne ezt alternatív helyeken felhúzni. pl.: weboldalakon
Visszatérve, nekem lett volna pénzem alapvetően bármire az említett gépek közül ha kicsit is meg akarom venni. Telik ipad2-re és ha nagyon szeretném egy Xoom-ra is. De mégis ezt választottam és nem azért mert kiveszem a dobozbol és tökéletes, fogalmam sem volt az androidrol mielőtt megvettem, maximum olvasgattam, nézelődtem mert alapvetően minden érdekel ami technikai (mobil,tv,gép,rendzserek) stb. és 10 perc alatt meg lehetett tenni azokat a dolgokat amitől jobb lesz ez a gép. Ár érték arányban egyszerűen nem volt jobb és zsidó vagyok ahoz, hogy elköltsek 140et. (amiből elutazol Ázsiába és vissza)
Tudom az átlagembert ez nem érdekli, de akit mégis érdekel,de még nem próbált moddolni azt miért beszéljük le az életről is amikor ez a cikk kikerül ebben a formában? Törődjön bele, hogy amire neki pénze van az egy raklap sz*r? Ha teszteltek volna itt egy 1ghz-es ZT 180at arról mit írnának?
"Kezünkbe vettünk egy ZT-180ast...áh inkább hagyjuk..."
Amúgy tegnap modacon és androidtablets forumon kirakták az első (tört) alpha verziót a honeycombról advent vegára ami gyakorlatilag ugyanaz mint a mobii tehát telepíthetó. Maximum 2 hét és teljesen funkcionális lesz ha esetleg valaki nem bírja ki, míg kidobja a gyártó.
Lehet én vagyok rossz helyen és akkor nem a hozzám hasonló érdeklődöknek írják itt a cikkeket
-
Bavid
senior tag
válasz
kolosanyi #85 üzenetére
+1, egyetértek, úgy kell tesztelni a készüléket, ahogy a boltban meg lehet vásárolni. Akit annyira érdekel a cucc, majd elolvassa a fórumot, és ott megtudja, hogy van e rá normális Rom, hibajavítás stb. De a legtöbben nem vállalkoznának otthon egy Rom frissítésre, pedig általában igen egyszerű folyamat, de sajnos ma M.O-n a számítástechnikai oktatás olyan alacsony szinvonalú, hogy én annak örülök, ha a gyerek Facebook-on a privacy settings-ben beállítja, hogy ne lássa már mindenki a képeit. A gyerekeknél már csak a tanárok a képzetlenebbek (középiskoláról beszélek).
-
kolosanyi
veterán
válasz
traumschiff #82 üzenetére
"És jelezném, hogy ezt a portált valamint a tabletekről szóló leírásokat ismertetőket soha sem a hozzá nem értő üzleti réteg nézegeti, hanem az aki nem veszi meg egyböl az ipad-ot mert kiváncsi egyéb gépek specifikációira és lehetőségeire."
Ez nem így van. Saját ismerősi körömben sem, de le merem fogadni, hogy nagyon sok nem hozzáértő olvassa az ilyen teszteket. Mármint persze nem az, aki csak odáig lát, hogy bemegy a márkaboltba, vagy a szolgáltatóhoz és közli, "a balra a másodikat kérem, mert az szép piros", esetleg azt a másikat mer' az marha drága. Aki kicsit utána akar nézni annak, hogy mit is vesz az rákeres a neten. Onnan valószínűleg valamelyik szaklapnál köt ki, talán éppen itt. Ha az ilyen nem hozzáértő, de érdeklődő vevő (ők vannak többségben a tényleges hozzáértőkhöz képest) azt olvassa, hogy frankó, majd megveszi és kiderül, hogy a dobozból kiszedve egy nagy rakás kutyagumi, akkor jogosan reklamál a cikk írójánál, mivel azt írta, hogy frankó. Ellenben, ha nem ajánlja a tesztelő, mert nincs Market, lassú, szaggat stb, akkor nem veszi meg az egyszerű user, helyette vesz mondjuk 10-20 ezerrel drágábban egy olyat, amivel boldog lehet pár évig. És igaza is van, mert minek vegyen olyat, amivel még szórakozni kell, ha nem sokkal drágábbért vehet egy problémamentes terméket? Azt hiszed a szomszéd Mancikát érdekelni fogja, hogy Tegra, vagy nem? Meg, hogy mekkora a RAM mérete? Azt se tudja mi az. Mancika csak annyit akar, hogy tudja használni a gépet. Tudjon zenélni, netezni, filmezni, szociális hálózni, meg néha egy-egy appot telepíteni. Ezeket viszont úgy kell, hogy tudja a termék, hogy ne legyen vele probléma, és pont ennek nem felel meg a cikk tárgya, mert gyárilag nem az igazi.
Aki meg egy kicsit is ért hozzá, az tudja, hogy egy másik rom, egy felhúzott proci, egy utólagos Market telepítés csodákat művelhet. Viszont ezt anélkül is tudja, hogy elolvasta volna huszonharmadszorra egy cikkben. Az ilyen érdeklődésű emberek tudják, hogy milyen fórumokat kell felkeresni, ha megakad valamiben és nekik tényleg jó lehet ez a tablet. Ők azonban nagyon kevesen vannak hidd el. Persze, hogy az itteni fórumtársak tudják, hogy mi az a romfőzés. Én is tudom, mi az, nagy valószínűséggel hasonló megoldást fogok majd találni én is, mert nem tehetem meg, hogy teszem azt az iPad 2-t megvegyem (de szerepelhetne itt Xoom is vagy Galaxy Tab 10.1 tök mindegy most). De azt is le merem fogadni, hogy a fórumozók jó része szintén nem akar romfőzéssel, meg hasonlókkal pöcsölni, sőt én se akarnék. Ha megengedhetném magamnak, hogy rászánjak 150 rugót, rá is szánnám, mert kényelmesebb, mint ilyesmikkel szórakozni. (Eltekintek most azoktól, akik azért főzicskéznek, mert ez a hobbijuk.
)
Ez amit írtál kicsit olyan, mint amikor nem ajánlja egy autó tesztelője az adott kocsit, mert teszem azt szar a futóműve. Erre lehetne azt mondani, hogy "de hát olyan jól fel lehet tuningolni, hogy akár rallyzni is lehet vele". Persze, de én nem állnék neki tuningolni, mert gőzöm sincs hogyan kell, ergo nem fogok a felfüggesztésnél matatni. (Tudom, hogy kicsit sántít, de remélem érted, amire célzok.)
-
k.
őstag
válasz
Nézd, leírtad ugyan, hogy erőssen fogalmaztál, ugyanakkor én azért elküldenélek a búsba.
Rendben, hogy 1-2 dolog nem szimpi, de pont az a gond, hogyha az ember a véleményét igy fogalmazza meg, lehet az bármilyen jó, és igaz is, max hülyének nézik.
Ilyen faszságok, meg ,hogy tegye rá a marketot, azért eléggé nagy "szakértelemre" vallanak. A helyzet az, hogy ahhoz szaktudás kell. Aki megvenné, az a cikk alapján venné, én is ajálhatnám itt az utolsó nevenincs kinai fosokat, hogy dehát hackelt rommal gyors lesz, meg a market felrakása 5 perc és akkordejó. Nem, a cikkíró azt nézte, hogy megvételkor mi kerül ki a dobozból. Az meg a cikk szerint ergya.A tegra-s hardver meg egy vicc. Láttam énmár sokerős telefont lassabbnak egy sima egymagos valaminél(optimus 2x vs arc) szóval a hardvert kerüljük. Fontos, de ha a rendszer tőle szar, akkor nincs miről beszélni.
-
traumschiff
csendes tag
"nagy és nehéz", most jött ki a Xoom teszt, az a darab szintén 730 gramm erre a comment "nem kevés de azért bőven kezelhető" :-)
-
traumschiff
csendes tag
Valóban erősen fogalmaztam és ezt sajnálom is. Többet tudtam volna ennél írni ami igazságot tett volna a commentemnek de nem akartam egy regénybe belefolyni.
A véleményem az, hogy adott egy mobil portál ami teszt jellegű cikkeket tesz közzé. Úgy gondolom, hogy a portálnak nem az lenne a dolga alapvetően, hogy lebeszélje az embereket az olyan termékekről amire ha ráfordítanál kb. fél órát, vagy legyen inkább 1 óra, akkor az valóban azt a teljesítményt nyújtaná és azzal a vizuális élménnyel mint bármelyik másik eszköz ami magasabb árkategóriában van.
Ezzel nem azt mondom, hogy mellékeljen egy leírást arra, hogy, hogyan főzz rom-ot hanem arra, hogy olvasson utána egy kicsit ő is annak a terméknek amit a kezében tart és ne egy 1 napos kipróbálási idő után fogalmazzon meg egy teljesen negatív jellegü cikket.
Én a termék hibáit már azelőtt felfedeztem, hogy egyálltalán megvettem volna, aztán megnéztem a lehetőségeket és mérlegeltem.
Nálam végeredményben az jött ki, hogy nem tökéletes, sőt az anyagi összeállítás egyálltalán nem a legjobb, de ha összevetem nagyon sok géppel ár érték arányban akkor messze odaveri a legtöbbet.
És jelezném, hogy ezt a portált valamint a tabletekről szóló leírásokat ismertetőket soha sem a hozzá nem értő üzleti réteg nézegeti, hanem az aki nem veszi meg egyböl az ipad-ot mert kiváncsi egyéb gépek specifikációira és lehetőségeire. Az meg ennél a cikknél nem nagyon volt adott.
-
kolosanyi
veterán
válasz
A kritikát miért nem lehet normális stílusban megfogalmazni? Miért kell ilyen alpári módon, vérben forgó szemekkel nekitámadni a cikkírónak úgy, hogy fogalmad sincs róla, mennyire ért hozzá? Szerintem gondolkozz el egy kicsit azon, hogy miket írogatsz ide!
Tudod az van, hogy vásárlók nagy többsége nem fogja piszkálni a cuccot, mert nem tudja, hogy hogyan kell. Nem ért hozzá és nem meri megváltoztatni semennyire se. Még egy nyamvadt launchert se fog rátenni a többség. Nem az a mérvadó, aki ide jár fórumozni meg stb. Ezt vagy felfogod vagy nem, de attól még nem a tesztelő a hülye, hogy ilyen szemszögből próbálja megközelíteni. Ha ő lenne a fanboy, akkor te mi vagy ilyen stílussal? Értem én, hogy véded a cuccot, mert megvetted, tetszik, használd egészséggel. Értesz hozzá annyira, hogy a gyári hiányosságait pótold, szuper. Viszont ne akard megmagyarázni, hogy ez egy hibátlan termék, mert olyan nem létezik. A modolás meg szintén nem alternatíva az átlag embernek. Azt mondod Pistikének a szomszédban, hogy főzött rom és néz nagy szemekkel, hogy ez most mi. Tehát a jövőben kérném, hogy ne ilyen stílusban firkálj ide, mert marha zavaró ezt olvasni a fórumban, köszi. -
danilla
őstag
válasz
Itt ott kicsit erősen fogalmaztál, sőt nagyon erősen, de nagyon is van igazság abban amit írtál... (én is várom rá a 3.0)
-
traumschiff
csendes tag
Sajnos a cikk írója vagy egy apple fanboy vagy szimplán fogalma sincs, hogy miről ír, vagy akár, hogy mik a lehetőségek egy androidos tabletben főleg tegra procival.
1, keress légyszives ennyi pénzért egy 3g modemmel ellátott tegra készüléket
2, HD videók lejátszására képes a megfelelő marketes alkalmazás letöltésével > vagyis egy hordozható hd média lejátszó
3, NEM csak a dokkolóval kötheted a géphez, csak át kell váltani usb host módrol ami egy 2 perces folyamat (ha egy kicsit is értene a cikk írója a tabletekhez és egy alap szinten tudná használni a google-t akkor ezt is megtalálta volna.)
4. nem 2-3 órás üzemideje van,
készenléti módban enyhe használat mellett nekem 2 nap úgy, hogy futnak a háttérben a widgetek, alkalmazások
5. a gyártók 3.0-ás honeycombot igértek rá a közeljövőben és az nvidia támogatás megvan hozzá
6. A hivatalos android market letölthető rá és felrakható szintén 2 perc alatt ehez megintcsak minimális angol tudás szükséges, gondolom ez már luxus? (Mindent fel tudsz rá rakni ami kicsit is optimalizálva van tabletekre valamint a felbontásra.)
+ torrentekről ott vannak a tegra játékok szép grafikával.
7. Kijelző átlagos LCD, nem jó látószöggel, de a gépek 5%-a rendelkezik ennél jobbal 2x ennyi pénzért. Pixel Qi kijelzővel a Notion Ink Adam külföldröl rendelés és várás esetén, stb.
8. Lehet, hogy te vagy a gyenge ha nem birod el.Folytathatnám és igen védem a terméket lehet oltogatni, de aki a cikket irta az g*ci ostoba és fogalma sincs az Androidrol.
Ja amúgy rárakhatsz egy vega rom-ot vagy bármit, még gyorsabb lesz tőle de én inkább megvárom a honeycombot.
-
Depression
veterán
+1
Nem, ez nem azt jelenti, hogy egyet értek veled, hanem egy hsz-szel többed lett egy olyan szöveggel, amit minden egyes tablettel foglalkozó topicban el lehet olvasni. Örülök, hogy ebben te voltál az első akinek sikerült. A szövegedre a válszt pedig megtalálod az összes többi ilyen topicban is, én nem írom le mégegyszer.
-
ttt1
őstag
Sajnos az a baj,hogy ezeknek félig meddig kiegészítő eszközöknek kellene lenni..Azaz az árban is meg kellene mutatkoznia..Galaxy tab 10.1-es megint lesz v 130-140 e ft.. Egy "normális" tabnak sztem max 80 körül kellene a végének lennie...
-
Inarus
addikt
"-----------------Ezek kinek fontosak????-------------"
- 90k-ért sokaknak. Meg amúgy is."-Gmail? Minek? Sose használtam. Hotmail-em van."
- Neked. Amúgy a rendszer része kellene legyen."-google maps? Minek? Egyszer kipróbáltam engem nem köt le. Tettem rá androidos Igo-t tökéletesen megy vele. +8000 bluetooth-os gps vevő. =kocsi gps."
- Ergo warezolsz és még hangoztatod is. A warez ne legyen már alternatíva!"-Akkumulátor üzemidő: attól függ mire használod. Ha wifizel 4-óra. Ha csak játszol kb a duplája. Csak a miheztartás végett."
- Ez egy tablet, amely kategóriánál az internetezést elsődleges célok közt tartják számon. A miheztartás végett..."Én játszani filmet nézni, szöveget szerkeszteni, zenét hallgatni vettem meg. Arra kiváló. És nem akartam nagyságrendekkel többet költeni egy ipad-ra amin még egy usb sincs."
- A legtöbb igényedre kényelmesebb egy iPad, de ez és az USB már preferencia kérdése. Tabletek közt tényleg nem kiemelkedő, egyedül az USB host funkció irígylésre méltó.Amúgy nem kell egyet érteni a tesztelővel, de a tesztelőnek sem kell egyet érteni veled. Nyilvánvaló, hogy a te preferenciáidnak megfelel, a kompromisszumok téged nem kötnek úgy mint másokat más igényekkel, de azért azt is meg kéne érteni, hogy a piaci szereplőkhöz is kell mérni. Ilyenkor meg bizony kiderül, hogy sok dologban gyengébb. Ettől még nem használhatatlan.
-
kolosanyi
veterán
Meg is nyomkodnám, mert nekem is egy potenciális lehetőség. Mostanában tervezek táblát venni, de olyat ami normális hardverrel (nem feltétlen tegra, jók az 1 magos megoldások is, csak azért legyen elég erős a normális működéshez) van szerelve és az ára se egy kisebb vagyon. A Folio 100 meg szerintem ár/érték arányban egész jó, de ahogy írod fel kell készülni arra, hogy a gyári romot lecseréli az ember. Jelenleg lenyomja a cikk tárgyát szerintem a Folio, s mivel régebbóta a piacon van olcsóbb is.
-
LordD
csendes tag
Egyáltalán nem olyan rossz ez a gép ahogy azt leírjátok!!!!!!!!!!!!! Azért álljunk már meg egy szóra!
"Azt, hogy úgy nagyjából mindent kivettek belőle, ami igazán fontos lenne. Nincs névjegyzék(mondjuk telefonálni úgyse lehet vele), nincs Gmail, Google Maps, YouTube, Corporate Calendar és ami a legfájóbb, hogy nincs Market sem."
-----------------Ezek kinek fontosak????-------------
-Gmail? Minek? Sose használtam. Hotmail-em van.
-google maps? Minek? Egyszer kipróbáltam engem nem köt le. Tettem rá androidos Igo-t tökéletesen megy vele. +8000 bluetooth-os gps vevő. =kocsi gps.
-Youtube? Szintén beépített böngésző megy simán a flash, nézem a videókat örülök.
-Corporate calendar: hát én megvagyok nélküle.Ember? Ezek miért hibák?
-Android market. Igen ez hiba. De aki kicsit is ért hozzá más csatornákon keresztül beszerezheti a progikat.
-Igen kicsi a betekintési szöge. Na és. A kép viszont k*rva szép, és nagyon jó a multi-touch kijelző. Most evidens hogy nem 10-en fogjátok körbeülni a táblát és filmezni rajta.
-Akkumulátor üzemidő: attól függ mire használod. Ha wifizel 4-óra. Ha csak játszol kb a duplája. Csak a miheztartás végett.
Elmondanám hogy a tab sztem nagyon jó. Én játszani filmet nézni, szöveget szerkeszteni, zenét hallgatni vettem meg. Arra kiváló. És nem akartam nagyságrendekkel többet költeni egy ipad-ra amin még egy usb sincs. Erre fogom rátolom az usb-re a filmet, és már nézem is éjjel az ágyból és a kutyát nem zavarja. Vagy mint említettem netezek, játszom rajta a facebookos játékokat.
Röviden ennyi a tapasztalatom a tabbal. Szerintem megéri az árát. Ha azt nézed egy komplett media centert kapsz. Én ajánlom.
-
emleki
csendes tag
Akkor tényleg hibás a készülék mert nálam beton stabil a wifi meg a gyorsasággal sem volt semmi gond.
-
-
luke.
aktív tag
válasz
molnarpeter #51 üzenetére
"Ami a kijelzőt illeti, egyáltalán nem olyan rossz a helyzet, igaz, hogy a betekintési szög tényleg nem jó, de ha direkt nézi az ember, akkor szép a kép, az érzékenysége meg egyáltalán nem rossz, sőt nagyon is érzékeny, minden érintésre reagál"
Én sajnos nem azt tapasztaltam! Mint írtam ha vízszintes helyzetnél a jobb oldalát lejebb engeded akkor a kijelző egyáltalán nem reagál semmire! Néha azért egy "i" betű nyomkodásánál egy "q" betűt begépel!
A hozzászólás a 86.101.168.96 IP címről született (Bog kedvéért).
-
rankesz
veterán
custom rommal használható lesz ez, egyedül az 512 mb RAM lesz kevés. Mondjuk az ára tényleg magas .
-
danilla
őstag
válasz
molnarpeter #51 üzenetére
privàt akart lenni
-
Pete55555
addikt
Egy ujabb szemét^^
nvidia meggyalázása kb -
Tim82
félisten
Azt csak apróságként jegyezném meg, hogy a Point Of View nem "kínai gyártó". 2000-ben, Hollandiában alapították, máig ott van a központ... Rendelkeznek kínai, hongkongi és tajvani divízióval ugyan, ahogy Egyesült Államok-beli és franciaországival is. [link]
-
ttt1
őstag
válasz
kolosanyi #56 üzenetére
Szívesen bemutatom működés közben neked foliot sztem meglepődnel mennyire használható egy 60-70 e készülék...le is írtam sohasem használtam androidos cuccom és megvásárlas után 2 órával már rajta volt a modositott rom..Sajnos szomorú hogy a gyárto magasból szarik rá de én a vasarlasnal tudtam ezt így nem okozott meglepetés
-
mobilecore
csendes tag
nagyon drága,és a kijelző....
-
kolosanyi
veterán
Hát ettől nem estem hanyatt... Őszintén megmondva jobbra számítottam. Viszont összehasonlítva a Folio 100-zal túl sok különbséget nem érzek. Azt meg anno nagyon csúnyán lehúzta mindenki. (Pedig arra is van főzött ROM és állítólag király...
) Persze egyiket se láttam élőben, így csak az olvasottakra alapozom ezt. Ha nem így van cáfoljatok.
-
Rusi
senior tag
Az első oldalon lévő képnél a Galaxy Tab 10.1V van mellétéve, itt jól látszik, mennyivel kisebb a Samsung gépe, és akkor a vékonyságról és a súlyról nem is beszéltünk (13 deka különbség azért elég durva, főleg a PoW csúszós burkolatával kombinálva).
Az meg, hogy ilyen-olyan főzött ROM-mal miként működik, nem sokat érek. Lehet, hogy te vagy én nekiállnék utólag frissítgetni, de ugye nem hiszed, hogy ezt mindenkitől elvárható? Mert ilyen alapon akkor bármelyik okostelefonra dobhatunk ajánlott pecsétet, hiszen ha rossz benne valami, akkor odaírjuk, hogy majd főzött ROM-mal ki lehet javítani (már ha van vagy készítenek az adott modellre ilyet). Közben meg az emberek kb. 95%-a csak pislog a főzött ROM kifejezés hallatán.
FullHD filmet meg nem azért jó rátenni, mert a saját 10"-os kijelzőjén nézed, hanem ott a HDMI, rákötöd TV-re és hajrá. -
molnarpeter
nagyúr
Tessék mindenki:
Szerintem egyáltalán nem ilyen rossz, mint ahogy itt le van írva. Én már több, mint egy hónapja használom, és meg vagyok vele elégedve. Az is igaz, hogy a gyári ROM nem való semmire, de sok főzött is van rá, amikkel nagyon jó, és használható. Ami a kijelzőt illeti, egyáltalán nem olyan rossz a helyzet, igaz, hogy a betekintési szög tényleg nem jó, de ha direkt nézi az ember, akkor szép a kép, az érzékenysége meg egyáltalán nem rossz, sőt nagyon is érzékeny, minden érintésre reagál, főzött rommal akár egy egész napot ki lehet húzni úgy, hogy egész nap nyomkodom.Chapo: Ha jól értettem, akkor Galaxy Tab
mp
-
JR.CSé
senior tag
Részemről ez a Tablet sem fogja megváltani a világot.Kár is érte h ennyien nyomulnak vele....De ez csak az én személyes véleményem.Ha majd látok oylat ami értelmes alternatívája lehet egy lapostopnak akkor az érdekelni fog.De így ebben a formában ez még édes kevés
-
Rhino666
addikt
Átdolgozott ZT-180 kétszeres áron.
-
emleki
csendes tag
Szerintem egyáltalán nem ijen rosz ahogy it le van irva én már több mint egy honapja használom és megvagyok vele elégedve az is igaz hogy a gyári rom nem valo semire de sok fözöt rom van rá amikkel nagyon jo használhato amit a kijelzöt illeti egyáltalán nem olyan rosz a hejzet igaz hogy a betekintési szög tényleg nem jo de direkt nézi az ember akkor szép a kép az érzékenysége meg egyáltalán nem rosz söt nagyon is érzékeny minden érintésre reagál az akumulàtor a fözöt rommal egésznapot ki lehet huzni ugy hogy egész nap nyomkodom
-
CHIPman
nagyúr
Szeretném felhívni a cikkíró figyelmét, hogy a Mobii a POV fantázianeve, és kb mindere rásütik, amit gyártanak. Például a mini-ITX konfigjuk POV Mobii Mini-PC néven fut. Feltételezem, hogy a szóban forgó dolog a Point of View Mobii Tablet lenne.
-
ttt1
őstag
Pedig tegra2 lejátsza a ful hd-s 1080-as videokat is szépen szal hardver ügyileg elég rendben van..bár tény kapható olcsóbban is tegra2es tablet..
-
Agyasima
őstag
Ezért én pénzt nem adnék. De még ingyen se kéne.
-
Lazsnak
tag
válasz
callmeakos #29 üzenetére
jogos jogos, azt kihagytam hogy draga, de a tobbi hasonlo cucchoz kepest nem veszes, draga mert most jelent meg gondolom.megy ez lejjebb boven, foleg amint a forgalmazo elolvasta ezt a szornyulkodo tesztet rola, aztan kesobb ha olcsobb lesz, ki tudja..... bar a folio is is eros cucc volt megis szidtak, az a baj nem tudok igazabol velemenyt mondani rola, sot semmilyen tabrol nem volt meg a kezemben, de ha tenyleg csak a szoftver szar az engem nem zavarna.bar en pl izgalmasnak tartom a tabokat, es nagyon szeretnek egyet, galaxy s telom van es ha nem laptop elott toltenem a napjaimat sajna en 4 5-6 ora alatt lemeritenem, csak igy birja ki hogy orrbaszajba be van dugva usb-be, allandoan olvasgatom, hireket, online radiot hallgatok, es erre azert foleg buszon vonaton eltudnek kepzelni egy nagyobb tab-et.
ha mar a cucchoz nem tudtam hozza szolni erdemben
elkanyarodtam a masik nagy vitahoz hogy vane- joogosultsaga a tabeknek. En pl a netbookoknak nem lattam ertelmet, meg az elejen iszonyat gyenge szarok voltak, de elismerem gimis kiscsajoknak msnelni boven fasza, szal nem harcoltam ellene verbalisan a forumokon
-
luke.
aktív tag
Gmail, google map, youtube, android market elérhető nettel is, nem kell hozzá beépített kliens!
A legfontosabb kimaradt (legalábbis nem emlékszem, hogy olvastam volna)! A kijelző egy hulladék, nem mindíg érzékeli az érintést/nyomást, valamint ha vízszintes helyzetben ha lejebb kerül a jobb oldala, mint a bal akkor az "i" betü nyomkodásánál nem csinál semmit illetve néha érzékel egy "q" betűt!A hozzászólás a 86.101.168.96 IP címről született (Bog kedvéért).
-
Hát azért ennél többre számítottam.Hogy lehet ennyire sz@r kijelzőt belerakni?Nem tellett volna egy jobb akkura?Ráadásul még csak nem is olcsó.
-
DemonDani
addikt
csak hogy jó is legyen már róla, a GUI-ban látok reményt
de persze sajnos ez olyan mint a rohadó tehén trágya ajándéktáskában
-
AS
félisten
113 ért is van
3g-s verzió
link -
Lazsnak
tag
Gyerekek, na most engem lehet szapulni, de szerintem ez nem rossz cucc.Mindig a hardver szempontbol vereznek a cuccok, ez vegre nem, (ok, kijelzo eleg rotty az irtak alapjan meg arra amugy is erzekeny vagyok). Na most a szoftver meg egy dolog, mert kb egy ket honap a megjelenes utan azta XDA-s sracoktol mehet ra a torokmez meg a mezeskalacs
, odinnal uj kernelt neki, megrootolod custom rom, igeny szerint, es nincs tobb siras.
Vagy most hulyeseget mondok?
Bar teny, az emberek 80%-a (ha nem tobb) megveszi es a budos eletbe nem nyul igy hozza, en viszont 2 hetig nem birom ki hogy ne kutyuljam szejjel a telefonomat is, szoval ez a masina sztem tok jo cucc annak aki kokanyolni akarja.
-
callmeakos
veterán
Jézusom.... 90 ropi ezért.... Inkább megenném azt a pénzt semhogy magamat vagy a civilizáció többi tagját riogassam ezzel az "izével".......
-
Oppenheimer
nagyúr
"GeForce grafikus kártya"
Már a cikkírók is grafikus kártyáznak egy mobil eszköz esetén?!
-
danilla
őstag
Nekem kedden hozta meg a kicsikét a futár, 3g nélküli verziòt vettem 72k-ért. Marketet utòlag raktam fel, ìgy már maximálisan meg vagyok elégedve vele, bár ha lessz rá honeycomb modrom biztos felrakom. Aksi nekem jobban bìrja mint azt a tesztben emlìtik, tegnap délután 5-töl, ma hajnali 1-ig folyamatos használat mellett (net, játék, marketböl töltögetés, telepìtgetés), 9%-ig merült az aksi.
-
ClioRS
őstag
90, ezért? Még viccnek is rossz
-
AS
félisten
Uhhh.
Akinek normális Tablet kell az:
Apple, Samsung, Motorola, LG, HTC, Asus-tol válaszon azok legjobbak most a piacon.
Többiek több seböl véreznek..
Persze megkérik az árukat de hát ez van -
Zirowe
nagyúr
Mondjuk az olvastam neten, hogy ígértek rá honeycombot.
Kíváncsi lennék, hogy az vajon dob majd vmit a teljesítményén..
-
Daffchy
őstag
Ez így elég ramaty egy készülék...
Ezért az árért kaphat az ember Galaxy TAB-ot (jó az nem 10 zoll) vagy első gen. iPad-et is.
Nem hiszem, valaki ezt választaná alternatívaként... -
Saccco
nagyúr
Ez ránézésre ugyanaz, mint ez a pov és "csak" 53 postával...
-
-
Brutális eb
addikt
Fail.
Akku idő,nincs market stb.
Megint egy elnagyólt cucc.Szomorú mert volt lehetőség benne.... -
asddsa
tag
johetne mar valami normalis cucc... Pl amiben van infraado, es lehetne taviranyitonak hasznalni...
-
horush
addikt
Én azt se értem, hogy tabletet minek adnak ki.. Vagyis azt még értem, mert sokan megveszik.. De azokat már végképp nem értem, hogy minek vesz ilyet valaki... Fél tégla méretű, a zsebben nem fér-el, nem tud többet, mint egy mobil, mégis laptop árban adják őket.. S egy laptopot (akár netbookot is) lényegesen többre, jobban lehet használni ezeknél..
-
Saccco
nagyúr
Igazából nem értem, hogy miért adnak ki ilyen tableteket market nélkül. Gyakorlatilag ki is nyírják a lényegét a dolognak...
-
janes74
senior tag
Ez egy rakás szemét.
-
rep3at
őstag
90 ezerért nevetséges, bár a kijelzővel és a Market hiányával még valahogy meg is tudnék barátkozni, de a 3-4 órás üzemidő egy vicc, az UMPCm megy ennyit. 20-30 ezerrel kevesebbért még talán sokan gondolkodnának is rajta, így viszont inkább egy használt Tab.
-
JanFe
aktív tag
Nem valami jol sikerult keszukek es meg draga is...
-
flexxx2
őstag
Van a point of viewnak egy 7colos jó áras cucca is (kb 40e ft). Azt nem akarjátok letesztelni ( olvasásra használnám, meg játékra) ?
-
szentkuti11
addikt
Feléért megvenném
-
Morden24
nagyúr
Óborzalom.
Mondjuk nem is értem, hoigy ki akarna olyan Androidos tabletet venni, amin nem Gingerbread fut. Maga a felület is ocsmány és kiábrándító. Arra gondolom esély nincsen, hogy valaha is kapjon frissítést.Még mindig úgy látom, hogy tabletek terén ezek a gyenge próbálkozások csak az e-junk kategóriát bővítik, másra nem jók. Pénzt adni érte, bah - inkább valami ilyesmi helyette
Amúgy nem akarok kötekedni, de a "gombamód ontják magukból" szerintem nem valami csinos dolog, konkrétan úgy szól a kifejezés, hogy "gombamód szaporodnak". No offense, csak egyszerűen nem különösebben szép.
-
kaller1
veterán
Szemtelenül sokat kérnek azért a hulladékért.
-
z0d1AK
nagyúr
Erős hardver sz.r megvalósítással. Sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest