- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
traumschiff #114 üzenetére
Szerintem semmivel se vagy igényesebb, - sőt ha most megint értelmetlen háborúba akarnék belecsapni akkor nekiülnék a minőségi dolgokkal károgni - hanem mások az igényeid. Ez két teljesen különálló dolog.
Rövid kísérletezés/kíváncsiságon túl nem veszek szemetet a kezembe. Nézd meg az adatlapomat, mennyi igénytelenséget találsz, törekszem minimalizálni.
A funkcionális igényeim a tablettel szemben: Wifi, alkalmazások (itt nyer az iPad kegyetlen módon! Mániám a sok zenei alkalmazás, de szeretem a jól implementált játékokat is - pl. amint meglesz az iPad2-m a Chu Chu Rocket! nagyon be fog figyelni, de egy jó könyv- és képregényolvasó appot se vetek meg - ez volt a másik leggyakrabban használt app nálam), hardverből legyen masszív és legyen penge a kijelző, a végeredmény pedig gyors és megbízható.
Nekem nincs bajom az iTunesszal. Nincs TV-m, hanem egy nagy és jó IPS monitor figyel az asztalomon, így a HDMI-re nincs szükségem. Nem kell USB host, mert nem akarok semmit se rádugdosni, ha meg billentyűzetet akarnék, vagy vennék egy Bluetoothosat vagy egy Camera Connection Kitet. De nem kell, mert nem use-case.
Fejlesztési lehetőség, update itt a legjobb, ezt letagadni elég merész. Az Android múltja elég szép ezen a téren, akármelyik gyártót nézzük, vannak szerencsés és vannak szerencsétlen vásárlók. Egy relatíve névtelen gyártó barkácsAndroidja sok jóra nem garancia.
Streamelni egyébként ideát is lehet, de továbbra se use-case.
Ettől nem leszek igénytelenebb, szerintem legalábbis.
-
válasz
traumschiff #112 üzenetére
A helyzet az, hogy ezzel nem azt bizonygatod, hogy a PoVMT10.1 mennyire jó, hanem hogy mennyire megfelel számodra. Ez a fajta hajlandóság a csiszolásra bár tiszteletre méltó, nagyon messze áll az emberek többségétől. Ha mindezt úgy tudná, hogy kiveszed a dobozból, akkor teljesen más lenne a leányzó fekvése.
Vannak akik egyszerűen kinövik (mint hiszem magamról én is).
Egyébként vettem olyat igen, ami nemhogy elavult lett két hónap után, értékének több mint felét el is vesztette (ez volt az Omnia7). Az Apple-re se az elévülés (az iPad1-re még sokáig fognak jönni az új OS-ek kérdés nélkül, szinte biztosan), se az elértéktelenedés nem jellemző.
-
válasz
traumschiff #108 üzenetére
Amikor 80-90 környékén iPad 1-ek szaladgálnak, nem igazán tudom, hol látod az ilyen félkész mókáknak a létjogosultságát. Én személy szerint sehol.
#110: Nyilván van valami pozitív is, ha így a szívedhez nőhetett, de azért nem mindegy, hogy mennyi kompromisszumot kötsz, akár öntudatlanul is. Azért a betekintési szög egy elég szép példa máris.
-
válasz
traumschiff #105 üzenetére
"Nem hasonlíthatod a galaxy tab-hoz egyszerűen nem az a gyártó, nem az a profilja, nem az az árkategória és nem is annak a riválisa szeretne lenni.
Nekem 2 hibám van, és már említettem..."
Szerintem inkább az, hogy 1) hangos vagy és 2) hülyeséget beszélsz.
Lásd az idézett egy mondatot feljebb.A profisággal kapcsolatos véleményed meg végképp.
-
Rusi
senior tag
válasz
traumschiff #99 üzenetére
Amellett, hogy a korábbi, igen kulturált hozzászólásodra nem reagáltam, azért engedd meg, hogy kicsit én is reagáljak, ha már cifra szavakkal illetted személyemet és a szakmai hozzáértésemet.
Immár közel 6,5 éve foglalkozom telekommunikációval, napi szinten. Túl vagyok kb. 7-800 teszten, összességében kb. 1000-1200 készülék legalább járt nálam, legalább egy próba erejéig. Apple fanboynak tituláltál, pedig csupán egy hete vettem meg életem első Apple termékét, egy MacBookot. Ráadásul közel 1,5 éve Android mobilt használok, gyakorlatilag mindegyik európai, androidos készüléket ismerem, kezdve a G1-től a Galaxy S2-ig, tehát nyilván nem értek az Androidhoz sem. Ahogyan Bog is írta, minden esetben van egy szint, ami alatt bizony megbukik minden cucc, még akkor is, ha bizonyos részterületeken jobb az összkép.
Itt ez a PoW tablet és mondjuk így elsőre nézd meg, milyen anyagokból készült és tegyél mellé egy Galaxy Tab 10.1-et. A Samsung cucca több centivel kisebb, legalább 1/3-al vékonyabb, illetve potom 13 dekával könnyebb. És tudod, az lehet, hogy a Motorola Xoom is ugyanolyan nehéz, mint a PoW, csak épp ott pl. a hátlap majdnem teljesen fémből van, meg úgy kb. két nagyságrenddel minőségibb benyomást kelt, mint ez (igen, lehet műanyag egy tablet, pl. az Alcor cucca jobb anyagból és jobban össze van rakva, és az kb. 45 ezerbe kerül). Szóval máris itt van egy pont, ahol eléggé megbillen az a bizonyos mérleg.
Aztán jöhet a kijelző, amit te sem neveztél túl jónak, azonban egész nyugodtan mondhatod pocséknak. Hiába kapacitív és multi-touch, ezek teljesen jó dolgok, viszont az, hogy tulajdonképpen nincs betekintési szöge, az kvázi az egész cuccot meg is buktatja. Mivel a kijelző egy tabletnél elég fontos dolog és nem hiszem, hogy az ágyban netezve te mindig pontosan ugyanazon szögbe teszed az öledbe, nem is beszélve a videóról vagy fotóról, amiket esetleg másokkal együtt néznél (senki nem beszélt 10 emberről és a 180 fokos látószög sem kötelező, de ez a cucc kb. 5 fokot tud, ami nevetséges).
Az meg, hogy a rajta lévő Android 2.2 (ami az erős hardver miatt egyébként gyors) totálisan kiherélt változat, az pedig elfogadhatatlan. Lehet, hogy te Hotmailt használsz, de mondjuk úgy, hogy kicsit többen pörögnek Gmailen. Arról nem is beszélve, hogy a felsorolt hiányzó dolgok a rendszer részei, melyeket használni nem kötelező, de attól még ott kell lenniük a menüben. Vagy esetleg te mit szólnál hozzá, ha vennél egy autót, amiből kihagynák az ablaknyitót, nem lennének kilincsek, pedálok, kormány vagy csak mondjuk a motor hiányozna belőle?
A többit nem is kívánom kifejteni, mert úgysem vagy képes felfogni, hogy 90 ezerért ez bizony vérgyenge, ahogyan a BluePanther és a Hyundai is az volt (megnyugtatásul még elárulom, hogy számomra a Hyundai tabletje a legalja, ahhoz képest még ez is egy iPadnek érződik).
Ja, és a Huawei S7 Slim ugyan csak 7 colos, de ezt oda-vissza letapossa. És nem kell hozzá főzött ROM, meg "nem legális" Honeycomb, meg utólag ráoperált Market. Egyszerűen kiveszed a dobozból, bekapcsolod és ennyi, mindezt pedig némileg alacsonyabb áron és sokkal jobb minőségben. -
LordD
csendes tag
válasz
traumschiff #79 üzenetére
Maximálisan egyet értek veled!!!!!!!!!! Köszönöm a hsz-t!
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
traumschiff #94 üzenetére
Izé, csak annyit ehhez, hogy az esetek zömében a Market fel sem kínálja azokat az appokat, amik az adott gépen nem futnak. (Az Air Attack HD-t sem lehet Galaxy Minire letölteni, például.)
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
traumschiff #92 üzenetére
Továbbra sem érted a lényeget. Lehet, hogy egyszer egy Tegra2-es cucc egy official 3.0-s frissítéssel jó LESZ. Megvenni majd talán akkor éri meg, de túl sok itt a "ha". Most nincs hozzá hivatalosan új ROM, és a jelenlegi, hivatalos verzió ergya, főleg, ha más gépekhez viszonyítjuk. És itt nem jöhet képbe az ilyen-olyan főzött ROM, mert azt a júzerek 5%-a tudja, hogy létezik.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
traumschiff #89 üzenetére
Láttál már S7-et? Nem? Akkor mirõl beszélsz? Mondjuk én - veled ellentétben nem vásárolok tabletet, kapom ezeket tesztre. Pont ezért nem is lehetek elfogult. Viszont használtam Foliot. Amire informálisan még a Toshiba is azt mondta nekünk, hogy inkább jobb lenne elfelejteni. De ez ne érdekeljen, nyilván neked van igazad.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
traumschiff #87 üzenetére
Elég sokan válaszoltak neked annak ellenére, hogy a stílusod miatt már az első kommentnél végleges törlést kellett volna kapjál, gratulálok.
De azért hozzáteszem a véleményem, ami egyébként a szokásos. Adott egy gép, ami out-of-the-box eléggé szar. Nagy ívben tojunk rá, hogy mindenféle haxolással mit lehet esetleg belőle kihozni, mert egyrészt a torrenten szedett izébizéknek igen csekély töredéke legális, másrészt pedig a vásárlók 95%-a nem főz ROM-ot. Használni akarja a cuccot, nem pedig szüttyögni vele.
Az olvasóink több mint 50%-a pedig a google-ből talál ide úgy, hogy beírja a kis kezével a keresőbe a tablet pontos nevét és azt, hogy teszt. Nem technikai zsenikről van szó, hanem érdeklődő végfelhasználóról.
Még két dolog. Egyrészt engedd már meg nekünk, hogy több ezer mobil és elég masszív mennyiségű tablet kipróbálása után bele tudjuk tenni egy képzeletbeli rangsorba bármelyik gépet. Másrészt pedig mindig lesznek olyan - magukat rettentően okosnak gondoló - vásárlók, akik nem bírják ki, ha valaki bármi miatt is leszólja azt a cuccot, amit az illető sok pénzért megvett, s emiatt nekiáll puffogni. Csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy van nálam egy Huawei S7, ami oda-vissza pofáncsapja nem csak ezt a gépet, hanem gyakorlatilag bármit, ami nem 3.0-val jön ki. Mert kivettem a dobozból és rohadtul egyben volt hardveresen és szoftveresen is. Bruttó 85k-ért.
És egyébként igen, basszus, van egy szint a tableteknél, ami alatt minden csak egy raklap szar. Írtunk már rengeteg ilyenről. Van egy elvárás ami felett az már tablet, alatta viszont kín. És ide nyugodtan értsd azt is, hogy egy raklap szarból egy átlagembernek tényleg kín használható tabletet varázsolni, ha és amennyiben egyáltalán van technikai érdeklődése, tud angolul, látott már telepítést, és egyáltalán: hajlandó energiát áldozni a csalódás után bármire. Hogy azt ne is mondjam, hogy mint "weboldal" talán nem okvetlenül írkálhatunk le tippeket és trükköket garanciavesztéssel járó műveletekre és warezre. De majd ha tovább látsz a saját kicsi világodnál, akkor ezt is megérted.
-
kolosanyi
veterán
válasz
traumschiff #82 üzenetére
"És jelezném, hogy ezt a portált valamint a tabletekről szóló leírásokat ismertetőket soha sem a hozzá nem értő üzleti réteg nézegeti, hanem az aki nem veszi meg egyböl az ipad-ot mert kiváncsi egyéb gépek specifikációira és lehetőségeire."
Ez nem így van. Saját ismerősi körömben sem, de le merem fogadni, hogy nagyon sok nem hozzáértő olvassa az ilyen teszteket. Mármint persze nem az, aki csak odáig lát, hogy bemegy a márkaboltba, vagy a szolgáltatóhoz és közli, "a balra a másodikat kérem, mert az szép piros", esetleg azt a másikat mer' az marha drága. Aki kicsit utána akar nézni annak, hogy mit is vesz az rákeres a neten. Onnan valószínűleg valamelyik szaklapnál köt ki, talán éppen itt. Ha az ilyen nem hozzáértő, de érdeklődő vevő (ők vannak többségben a tényleges hozzáértőkhöz képest) azt olvassa, hogy frankó, majd megveszi és kiderül, hogy a dobozból kiszedve egy nagy rakás kutyagumi, akkor jogosan reklamál a cikk írójánál, mivel azt írta, hogy frankó. Ellenben, ha nem ajánlja a tesztelő, mert nincs Market, lassú, szaggat stb, akkor nem veszi meg az egyszerű user, helyette vesz mondjuk 10-20 ezerrel drágábban egy olyat, amivel boldog lehet pár évig. És igaza is van, mert minek vegyen olyat, amivel még szórakozni kell, ha nem sokkal drágábbért vehet egy problémamentes terméket? Azt hiszed a szomszéd Mancikát érdekelni fogja, hogy Tegra, vagy nem? Meg, hogy mekkora a RAM mérete? Azt se tudja mi az. Mancika csak annyit akar, hogy tudja használni a gépet. Tudjon zenélni, netezni, filmezni, szociális hálózni, meg néha egy-egy appot telepíteni. Ezeket viszont úgy kell, hogy tudja a termék, hogy ne legyen vele probléma, és pont ennek nem felel meg a cikk tárgya, mert gyárilag nem az igazi.
Aki meg egy kicsit is ért hozzá, az tudja, hogy egy másik rom, egy felhúzott proci, egy utólagos Market telepítés csodákat művelhet. Viszont ezt anélkül is tudja, hogy elolvasta volna huszonharmadszorra egy cikkben. Az ilyen érdeklődésű emberek tudják, hogy milyen fórumokat kell felkeresni, ha megakad valamiben és nekik tényleg jó lehet ez a tablet. Ők azonban nagyon kevesen vannak hidd el. Persze, hogy az itteni fórumtársak tudják, hogy mi az a romfőzés. Én is tudom, mi az, nagy valószínűséggel hasonló megoldást fogok majd találni én is, mert nem tehetem meg, hogy teszem azt az iPad 2-t megvegyem (de szerepelhetne itt Xoom is vagy Galaxy Tab 10.1 tök mindegy most). De azt is le merem fogadni, hogy a fórumozók jó része szintén nem akar romfőzéssel, meg hasonlókkal pöcsölni, sőt én se akarnék. Ha megengedhetném magamnak, hogy rászánjak 150 rugót, rá is szánnám, mert kényelmesebb, mint ilyesmikkel szórakozni. (Eltekintek most azoktól, akik azért főzicskéznek, mert ez a hobbijuk.
)
Ez amit írtál kicsit olyan, mint amikor nem ajánlja egy autó tesztelője az adott kocsit, mert teszem azt szar a futóműve. Erre lehetne azt mondani, hogy "de hát olyan jól fel lehet tuningolni, hogy akár rallyzni is lehet vele". Persze, de én nem állnék neki tuningolni, mert gőzöm sincs hogyan kell, ergo nem fogok a felfüggesztésnél matatni. (Tudom, hogy kicsit sántít, de remélem érted, amire célzok.)
-
k.
őstag
válasz
Nézd, leírtad ugyan, hogy erőssen fogalmaztál, ugyanakkor én azért elküldenélek a búsba.
Rendben, hogy 1-2 dolog nem szimpi, de pont az a gond, hogyha az ember a véleményét igy fogalmazza meg, lehet az bármilyen jó, és igaz is, max hülyének nézik.
Ilyen faszságok, meg ,hogy tegye rá a marketot, azért eléggé nagy "szakértelemre" vallanak. A helyzet az, hogy ahhoz szaktudás kell. Aki megvenné, az a cikk alapján venné, én is ajálhatnám itt az utolsó nevenincs kinai fosokat, hogy dehát hackelt rommal gyors lesz, meg a market felrakása 5 perc és akkordejó. Nem, a cikkíró azt nézte, hogy megvételkor mi kerül ki a dobozból. Az meg a cikk szerint ergya.A tegra-s hardver meg egy vicc. Láttam énmár sokerős telefont lassabbnak egy sima egymagos valaminél(optimus 2x vs arc) szóval a hardvert kerüljük. Fontos, de ha a rendszer tőle szar, akkor nincs miről beszélni.
-
kolosanyi
veterán
válasz
A kritikát miért nem lehet normális stílusban megfogalmazni? Miért kell ilyen alpári módon, vérben forgó szemekkel nekitámadni a cikkírónak úgy, hogy fogalmad sincs róla, mennyire ért hozzá? Szerintem gondolkozz el egy kicsit azon, hogy miket írogatsz ide!
Tudod az van, hogy vásárlók nagy többsége nem fogja piszkálni a cuccot, mert nem tudja, hogy hogyan kell. Nem ért hozzá és nem meri megváltoztatni semennyire se. Még egy nyamvadt launchert se fog rátenni a többség. Nem az a mérvadó, aki ide jár fórumozni meg stb. Ezt vagy felfogod vagy nem, de attól még nem a tesztelő a hülye, hogy ilyen szemszögből próbálja megközelíteni. Ha ő lenne a fanboy, akkor te mi vagy ilyen stílussal? Értem én, hogy véded a cuccot, mert megvetted, tetszik, használd egészséggel. Értesz hozzá annyira, hogy a gyári hiányosságait pótold, szuper. Viszont ne akard megmagyarázni, hogy ez egy hibátlan termék, mert olyan nem létezik. A modolás meg szintén nem alternatíva az átlag embernek. Azt mondod Pistikének a szomszédban, hogy főzött rom és néz nagy szemekkel, hogy ez most mi. Tehát a jövőben kérném, hogy ne ilyen stílusban firkálj ide, mert marha zavaró ezt olvasni a fórumban, köszi. -
danilla
őstag
válasz
Itt ott kicsit erősen fogalmaztál, sőt nagyon erősen, de nagyon is van igazság abban amit írtál... (én is várom rá a 3.0)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Bemutatkozott a My Hero Academia: All's Justice
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hálózati / IP kamera
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest