Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mi is ez a Pebble? Röviden: a mai összes okosóra úttörője.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
Csak egy baj van vele, hogy kerek és nekem nagyon nem jön be a kerek óra (ezért nem használom a vadi új Amazfit Pace-t).
Egyébként én is Garmin-t vettem, de egy Venu SQ-t. Ennek egy problémája van, hogy LCD van benne (és ugye így sokat fogyaszt az állandó kijelzéssel). De ha azt nem használom akkor nagyon jó óra. Garmin Connect jó kis de, NFC nagyon jó a fizetésnél, értesítések rendben jönnek. Annyira hiányozna egy PTS NFC-vel és Garmin Connect sw-vel! -
Ezt hívják topikban bújtatott hirdetésnek?
Tartsd meg! Eléggé jelentős relikvia az okosórák világából! Nekem van bontatlan sima piros Pebble. Soha nem.fogom használni, és eladni sem. Ahogy a PTR is örökre marad. 29 eb múlva ez.bizony érték lesz, mint ma egy első generációs mac vagy gameboy. -
Ernesst
aktív tag
Szia!
Nyáron pár hétig kipróbáltam a "másik oldalt", átköltöztettem a dolgaimat egy iPhone-ba, hogy ismerkedjek az érzéssel. (Végül maradtam Androidon, pedig egyébként kellemes csalódás volt a próba.)
Akkor még működött iOS-sel a Pebble, gond nélkül beléptettem a Rebble fiókba is. Értesítésekkel nem volt probléma, sokat nem bűvészkedek vele, nekem ez a fontos része. Viszont például a gyors válasz lehetőség eltűnt az óra menüjéből, iOS-en ezek szerint (már) nincs ilyen opció. Ez viszont hiányzott.
Az App Store-ban még elérhető a Pebble alkalmazás (jó kérdés, meddig):
link -
Ernesst
aktív tag
Feltételezem, a Pebble appnak megadtad az engedélyt az értesítések olvasásához. Régebben a Wear OS app is kellett bizonyos értesítési funkciókhoz (megnyitni sem kellett, csak legyen telepítve). Mindezekkel együtt nálam is előfordul, hogy semmilyen értesítés nem jön át az órára, pedig látszólag minden okés. Ilyenkor az órát újra csatlakoztatom, ha nem segít, a mobilt is és az órát is újraindítom. Utána megjavul.
-
Ferenczi Áko
addikt
Működnek igen.. Sőt.. Én most szereztem vissza a pár napja eladott Time steel-em, annak még az akksija is rendben van, és külsőleg is tip-top! Szerintem ha az akksija rendeszeresen van töltve-merítve, elketyegnek még egy ideig..
A Pebble szerver megszűnt, viszont van helyette a Rebble, ami nagyjából ugyanaz, csak sok watchface és támogatás már nem elérhető rajta..
Nekem van 8 kedvenc watchface-m, meg egy alkalmazás a Pebble dialer, és teljeskörűen tudom használni az órát.
A Jófogáson van 2 eladó Pebble: Egy Steel 5ezer ft-ért, és egy Time steel 35.000 ft-ért. Ezen kívül az ebay-en is vannak kb hasonló fix áron, vagy licittel.. -
-
-
Pontosan ugyanígy vagyok vele én is. Pebble után (volt Classic, Steel és most PT), bármit próbáltam, sokkal körülményesebben működött.
Volt pár napig ticwach-om, de nem tetszett a napi töltés, a túlbonyolított rendszer, a napsütésben nem látható kijelző, meg úgy egyébként az érintőkijelző sem.
Most Amazfit Stratos van, ez sok szempontból jobb, mint a ticwatch, elég 6-7 naponta tölteni, ha nem akarom a kijelzőt tapizni, akkor a gombokkal is meg tudom nézni az üzeneteket, és különösen tetszik, hogy a pebble-hez hasonlóan napsütésben is jól látom a kijelzőt. De az üzenetkezelés nem olyan kényelmes és logikus, mint a pebble-nél volt. Nagyon haragszom arra az Eric fickóra, hogy ilyen remek órákat összeraktak és mégis sikerült falnak vinnie a céget. Mindenesetre a PT-omat megtartom. Többet ér nekem, mint amennyiért eladható lenne... -
-
air
nagyúr
Szerintem mehet egyből a Rebble fiók, ha nincs mit áthozni a Pebble fiókból.
Sőt. Én sehol nem olvastam, hogy a Rebble folyamatosan szinkronizálna a Pebble szervereiről.
Arról volt szó, hogy jun. 30 előtt meglesz a szinkron. Ez meg is történt.
Illetve a Pebble szerverek még mindig mennek, tehát az is használható, egyelőre. -
Ernesst
aktív tag
Szia! A Rebble oldalán account létrehozása után a Pebble fiókod hozzácsatolható a Rebble fiókodhoz. Ezt köetően - kis idő eltelteltével - a Rebble importálja a fiókadataidat és aktívvá válik a Rebble fiókodban a "switch to Rebble" gomb. Kattintás után a hivatalos Pebble appban is a Rebble által biztosított store jelenik meg, elvileg minden szolgáltatás működik. (A hangalapú szövegbevitel, meg a "beépített" időjárás később fizetős lesz, a többi ingyenes.)
Jelenleg még elérhető a hivatalos Pebble store is, megy minden gond nélkül, én még nem váltottam, csak regisztráltam. Elvileg minderre június 30-ig volt lehetőséged, de szerintem mivel a szerverek még mennek, ezért még most is regisztrálhatsz, maximum még nem nyomsz rá a "switch to Rebble" lehetőségre, amíg a Fitbit le nem lövi a hibvatalos szervereket. -
Hát, ha iPhone tulaj vagy, akkor én tulajdonképpen a Watch 3-at ajánlanám. Ha android vonalon mozogsz, akkor jó szívvel semmit. Ha a fitnesz funkciók a fontosabbak és az értesítés, kezelés stb. kevésbé akkor találhatsz még alternatívákat, de együtt minden nem lesz.
A pebble egyedi volt, sajnos az is maradt.
Amúgy PTS itt kapható pl.
-
Alapvetően a Pebble értesítése a leglogikusabb, leggyorsabb. Kb már akkor rezeg sms-re, mikor a telefon még nem is jelez. Ezt a sebességet és logikát ne várd el az amazfittől. Transzflektív, napsütésben jól olvasható kijelző. A Pace is egy mutatós darab, a stratos meg egyenesen gyönyörű, jó ránézni. De vannak hibái, pl, hogy minden alkalommalé a jobb felső gombbal kell feloldani (vagy dupla koppal). Összességében nagyon szerethető, de a szívem csücske továbbra is a Pebble (Time Round).
-
sszemtelen
őstag
A Stratos külseje pont elég volt ahhoz, hogy az eladott Tickwatch E árából inkább azt válasszam, mint a sima Pace-t. Bár ugye ez személyes dolog.
Az értesítések stabilak, bár ebben ugye a Pebble rendszere eléggé verhetetlen a mai napig droidos oldalon
A GPS, és a fejlettebb fitnesz funkciók pedig vitathatatlanok. -
sszemtelen
őstag
Pebble Time-hoz viszonyítva az új Stratos:
- Szinte ugyan olyan kijelző (csak kerekben)
- Akkuidő megegyezik, mind a kettő elment 5-6 napot egy töltéssel
- Stratos sokkal jobb anyaghasználattal rendelkezik
- (imho) elegánsabb az Amazfit órája
- Egyenlőre nincs saját alkalmazás/WF bolt a Stratos részéről, de a WF feltöltés USB-n könnyedén megoldhatóEgyéb kérdés esetén írj bátran!
-
majdnemkocka
tag
Kickstarteres kiadás, 2016. nov 3-án kaptam meg.
A Redditen szépen jönnek a posztok:
https://www.reddit.com/r/pebble/comments/815pul/p2_down_button_breaking/
https://www.reddit.com/r/pebble/comments/7qef3e/just_lost_the_back_button_on_my_pebble_2_is_this/
https://www.reddit.com/r/pebble/comments/7vtwm5/pebble_2_buttons_fell_apart_any/
https://www.reddit.com/r/pebble/comments/7cosa3/can_my_pebble_2_buttons_be_repairedreplaced/
https://www.reddit.com/r/pebble/comments/7t0012/so_my_down_button_fell_out_any_suggestions_on/
https://www.reddit.com/r/pebble/comments/7z695w/any_ideas_on_how_to_repair/
...még én is posztoltam:
https://www.reddit.com/r/pebble/comments/72obd4/so_this_happened_now_what/ -
gubacsino
aktív tag
Azt gondoltam nativan tudja majd az értesítéseket kezelni, mintha egy PnP eszköz lenne.
A Viberhez nálam kell a Notification Center. De a Gmail még úgy sem jelenik meg az órán...Az SMS-t és a hívásokat kezeli. Sőt arra sem számítottam hogy eltudom utasítani a bejövőket, de akár előre tárolt rövid üzenetet is tudok küldeni melléjük. Ez például pozitív meglepetés. Hogy ezeket, átlehet írni magyarra az hab a tortán.
Elég nagy 5.9 es mobilom van. (16:9es ből!) Tudatosan, persze, mert inkább tartalom fogyasztó vagyok. Ezért nehézkesebb előhalászni a telefont, adott helyzetben. Tehát az okos óra, mint másodlagos kijelző számomra könnyebbség. Ez jó. Pár nap alatt hozzászoktam a kényelméhez.
Korábban nem volt hasonló kütyüm, de pl a lépés számláló eddig egy vicc. Keresek kutatok hátha találok valami jót. Egyenlőre Inkább érdekesség.
Pl: Hiába van sok reklámfotón a Misfit, ha nem enged tovább az "I agree" után, mert "Bad request" lesz a lap, és nem tudom beállítani az érzékenységet (Félő egyre több ilyen várható, de nem tudom...)
Az alvás figyelőket ki sem próbálom. Persze tudom vannak erre professzionális készülékek. Lehet én vártam sokat. De így ez az óra, számomra pont olyan mint a kombinált fogó! Kicsit jó mindenre. De ha igazán nagy a feladat, azért jobb a célszerszám, ami csak azt az egyet tudja, de arra lehet számítani és nem kell kompromisszumot kötni. Egyet tud de az nagyon.
Ami még aggaszt, hogy egyszer elvesztették egymást a telefonnal. Ez persze lehet a mobil hibája is, vagy talán user error, beállítás kérdése, nem tudom, remélem sokszor nem történik ilyesmi. Ha a két eszköz árát nézem nem kérdés, melyiket cserélném le előbb.
De ha már ár, ha meg azt nézem mennyibe került, és még is miket tud, (vagy nem tud), nem panaszkodhatom. Soknak az ilyen tapasztalat megszerzése sokkal jobban fáj.Még ismerkedem a lehetőségekkel, melyek a hasznos alkalmazások számomra. Ha sok ilyet találók, ez az erős közepes, lehet akár még jó is. Kifogjuk egymás ismerni, nem lett első látásra szerelem. De nem mondanám reménytelennek a helyzetet, csöppet sem bántam meg a vásárlást. Kedvelem, így az "első randi után" még bármi lehet belőle.
-
-
-
tknof1871
őstag
Én nézegettem, de nem mertem onnan venni.
Én a Pebble Classic-ot is az eBay-ről vettem. Attól akinek a 99.7% positive feedback van, 36998 feedback score, Member since: Apr 02, 2003. Az óra jó állapotban EUR 22.32 + Shipping: EUR 14.90 volt. Shipping kicsit drága volt ahhoz képes hogy csak németből jött magyarba, brühühü! De eddig minőségi problémát nem vettem észre.Egyedül két dolog nem tetszik a Classicban. Jön SMS akkor csak egyet rezzen, jobb lenne ha addig rezegne amíg egy gombnyomással nem nyugtázom hogy OK vettem notification jött. Meg a Classic harmatgyengén rezeg. Otthonápolást csinálok. Ha baj van akkor mindent el kell dobni és futni haza. 1x már talán életet mentett hogy a Classic rajtam volt.
Az nem új óra, hanem kiállítási darab vagy használt.
Igen a Pebble Time Smartwatch, amit találtam, Item condition: “Ausstellungsstück”. Price: EUR 61.70 + Shipping: EUR 4.90 = EUR 66.6. Az eladónak van 99.1% positive feedback, 20592 feedback score, Member since: Sep 16, 2014.Köszönöm az üzeneteket hogy hol lehet még Time-t venni! Köszönöm a segítséget!
-
doongoo
addikt
a színes kontrasztja valóban gyengébb, de megfelelő számlapok választásával nem zavaró.
Alkalmazás, stb. kb. tökegyforma (mivel a kijelző mérete megegyezik, ezért ami megy az egyiken, az a másikon is). Ahol különbség van, az a Time round, mert ott a kerek kijelzőre nem létezik minden, ami szögletesre. -
-
A Tag Heuer formula 1-em kb pont ekkora. Eddig azt éreztem kicsinek a gear S3 mellett. Most a nagy óráimat érzem nagynak. Szerintem azért nem tűnik vészesen kicsinek, mert keskeny is. Nagyon tetszik még a withings HR fehér változata, az is 38mm, mint a PTR. Eddig azt is kicsinek gondoltam volna, de a PTR sem az.
-
bendess7891
csendes tag
Sziasztok,
Nekem a töltést nem szokta szeretni, ha hagyom nagyon lemerülni. Olyankor töltő csatlakoztatása utána boot error-ra utaló hibaüzenetet dob és le kell csatlakoztatni és újraindítani. Van úgy, hogy ezt 5-10 szer is eljátssza akár a 1-2 perccel a kábel csatlakoztatás után is, és ha feljön az Error akkor nem tölt tovább hiába van kábelen.
Ez nekem annyit jelent, hogy figyelni kell mikor töltőre teszem, legalábbis az elején kb egy fél órát. Más bajom még nem volt az órával. (Pebble 2 HR)
Azt vettem észre, hogy ez csak akkor jön elő, ha 0%-os az akku visszajelzés, vagy már át is váltott "számos" órába. Amikor rátöltök akkor nem.
Nem tudom mennyire egyedi hiba, amikor előjött rákerestem a hibakódra, de csak a régebbi verziókhoz tartozó cikkeket találtam. Tudok vele élni, heti egy-kétszer nem megerőltető szemem ügyébe letenni az órát töltésre.
-
-
Berci77
tag
Bocs, nem válasz a megjelöltre, csak sima kérdés akart lenni, félrenyomtam.
Sziasztok!
olyan appot tudtok ajánlani, amivel valamilyen telefonon könnyen szerkeszthető to do listát és bevásárlólistát ki lehet rakni a kijelzőre? még nincs órám, de gondolkozom a vételén. nálam a napi teendők állandó nézegetése/szerkesztése/kipipálása lenne fontos, de erről még nem olvastam a fórumon!
köszi
-
-
kano
nagyúr
ZTE Z7 mini:
- Bt 4.0, Droid 4.4.4
Pebble:
- REV: 102V1
FW: v2.9-beta6és
Oneplus One:
- Bt 4.0, Droid 5.0.2Mindkettőnél egy 60 nm-es tégla lakásban, ha a lakás egyik csücskében van a teló akkor néha eldobja a kapcsolatot már az óra. Ugyan ezek a telók stabilan tartják Mi Banddel (bár az nem szól, ha eldobja a kapcsolatot).
-
DonDragonka
őstag
Na ezzel nálam sincs gond. Igen nagy távolságokra eljutok a telótól mire jelzi, hogy elveszett a kapcsolat. 60nm-es panelben hátsó szobákban is van kapcsolat.
Járjuk csak körbe ezt a témát...Induljunk ki abból, hogy kinek milyen telója van, milyen REV(REV=hardver in settings->About) az órája és mi a FW verzió rajta, hátha lelünk valami összefüggést.
Tehát nekem:
Teló: ACEIII; Bluetooth v4.0
Android: 4.2.2
Pebbel REV: V3R2
FW: v2.9-beta6Bt. Hatótáv=20-25 méter
Bt. Stabilitás=OK(nincs eszközvesztés hatótávon belül) -
kano
nagyúr
Kivéve, ha egyből kijelzőproblémája van.
De reméljük, hogy nem lesz.
Viszont végül is ezüst színű lett, félek a fekete kopásától.Lehet valami hátrányom abból, hogy az Amazonon rendeltem meg, szemben a hivatalos oldallal (USA-ba menne onnan is)? Mert, ha igen akkor lemondom az Amazont és megrendelem a hivatalos oldalon.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A közösségi finanszírozás egyik legnagyobb sikere a Pebble, az e-ink kijelzővel szerelt okosórába ugyanis nem igazán lehet belekötni.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
- NBA és kosárlabda topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- ASUS routerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest