- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
Új hozzászólás Aktív témák
-
ketkedo612
tag
válasz
Dracula #1331 üzenetére
A G20-as TV-hez kaptam egy kék Panaconic füzetet a magyarországi szervizek listájával a jótállási információkkal és ebben van a cserére jogosító igazolás is amit a szervíznek kell kitölteni ha bekövetkezi a javíthatatlan garanciális hiba.
A füzeten vannak a TV adatai, a forgalmazó neve címe és az hogy 24 hó garancia a páneurópai garancia füzettel érvényes.A hivatalos magyar forgalmazó a PME GmbH -SSE fióktelep 1117 Budapest Neumann J út 1.
Szerintem ilyen kék füzet igazolja minden Pana terméknél, hogy a magyar forgalmazótól származik, ha ilyen nincs akkor feltehetően nem tőlük került a boltba.
A régen vásárolt pana termékeimhez is volt ilyen kék füzet.De a szervíz gyári szám alapján leellenőrizheti szerintem.
-
ketkedo612
tag
válasz
Dracula #1326 üzenetére
Ha nem szürke importos készülék, akkor él az 1+1 év garancia.
A garancia füzettel és a számlával márkaszervízbe kell bevinni. Ha a hibát rendszeresen produkálja, de mondjuk csak 2 óra használat után, akkor írasd fel ezt is a munkalapra.
-
ketkedo612
tag
válasz
Dracula #1323 üzenetére
Hali !
Én a Prohardveres tesztelők Level5.1 es Killa mkv-ját próbáltam. Azt nem vitte az idei Smasung TV és az LG lejátszóm.
Amit írsz a szerint így tönkremehet egy BR lejátszó?
A BD lejátszókban két optikai egység van. A DVD nagyobb adatsűrűsűge miatt lehet az, hogy a gyengülő DVD optika a DVD-t már nem olvassa, de a CD-t még igen és a BD lemezekkel sincs problémája, mert az másik optikai egységgel működik, mert teljesen más hullámhosszú laser dióda kell hozzá.
Azt nem tudom hogy hang hibát az optika okozhat-e.
Én nem gondolom, hogy ezt attól lenne képhiba nélkül. Képi információ sokkal több van a lemezen így abban sokkal többet kéne hibáznia.
Biztos, hogy nincs már garanciád a tavalyi készülékre? Ha újként vetted magyar garanciával, akkor 1 év teljes körű és 1 év ingyenes alkatrész ellátással van rá 2 év garancia.Hogy ON is legyen.
Hang probléma időnként nálam is van csak a TV-n.
A G20-as TV-n egy hónapja a UPC kábeles HD box-ával nézzük a műsorokat. A hang is átmegy HDMI csatlakozón a TV-re, de időnként csatorna váltás után a hang recsegős magas frekvenciájú cincogásként jön be. A csatorna elkapcsolás majd visszakapcsolása után általában ismét normális a hang az adott csatornán is, tehát nem adáshiba.
Még nem kötöttem össze a box-ot és az erősítőmet, igaz csak sztereó vagy optikai kábellel tudom, így nem tudtam kipróbálni, hogy box minden kimenetén jeletkező box hiba vagy esetleg TV hiba, ráadásul csak ritkán jelentketzik. De ha sikerül elcsípni és behatárolni az okát, majd megírom.
Mondjuk gyanús, hogy a TV a ludas, mert analóg kábel TV esetében is előfordult, hogy időnként ha nem is ilyen durván de kicsit recsegős volt a hang. Azt az betudtam adáshibának, ráadásul olyan csatornán amit éppen nézni is akartam folyamatosan, nem jelentkezett, ezért nem is próbáltam ki, hogy egy gyors csatorna oda vissza kapcsolás után változik-e a hang. -
ketkedo612
tag
válasz
Dracula #1320 üzenetére
HA olyan képességű lejátszó kell, ami a killa sample-t viszi, akkor szerintem ne a BD lejátszók között keresgélj. A tavalyi LG BD660-on elindul csak kép helyett színes foltok vannak és egy felirat, hogy figyelem nem lehet helyesen lejátszani. Az idei kétmagos processzorral szerelt Samsung ES8000-es TV is támogat MKV-t- csak éppen ezt el sem indítja, mert nem támogatott, így azt gyanítom a BD lejátszói sem vinnék.
Szerintem ha mégis BD lejátszót akarsz, akkor előtte alaposan teszteld le támogatott fájl rendszer és video formátum vonatozásában, hogy ne utólag érjen meglepetés, mert tavaly én érdekes dolgokat láttam a használati útmutatókban. Kb ilyen jellegűeket viszi az MKV-t, csak hálózatról nem, de USB-n az ntfs fájl rendszer nem támogatott.Én tavaly az LG akkori árán 33000 Ft, nem találtam jobb média lejátszó képesség DB lejátszót.
Érdemesebb lett volna egy butább de jobb minőségű BD lejátszót vennem, mert sokat nem használom akkor is inkább csak lemezekkel , azzal viszont elég hangos és kb 30 DVD-t lejátszva kezdett meghalni az olvasó fej és már csak a CD-t olvasta. a BD fejjel nem volt gond igaz 30 lemez sem ment még . Még éppen garancia időn belül voltam vele. -
ketkedo612
tag
válasz
Dracula #1317 üzenetére
A G20 használati útmutató szerint:
USB flash memóriából a FAT16, FAT32 és exFAT formátum a támogatott.
Számítógéppel formázott USB HDD-t nem támogat a TV média lejátszója.
Kizárólag a regisztrált HDD-ről a TV-vel felvett anyagokat lehet visszajátszani.MKV konténer nem támogatott így nem sokra mennél ntfs formátummal sem .
A támogatott videók mpeg-2 és a pana által használt AVCHD formátum, valamint DivX videók akár HD felbontásban is ha a kodek DIV3, DIV4, DIVX, DIV50 vagy DIV6.
-
Dracula
őstag
válasz
Dracula #1182 üzenetére
'A zavartalan vétel jó állapotú tetőantenna és koaxiális kábel esetén biztosítható. Szobaantennás vételre akkor van jó esély, ha elég közel lakunk az adóhoz. Az analóg vételi frekvenciákra hangolt antennaerősítők a digitális vételnél nem alkalmazhatók, át kell hangolni ezeket a digitális adás frekvenciájára. A digitális vételnél szűkebb az átmenet a jó minőségű kép és a teljes vételképtelenség között, mint az analógnál, ezért fontos hogy a kültéri eszközök jó állapotban legyenek. Bizonyos településeken az átmeneti időszakban az analóg tévéjelet és a digitális adást eltérő adótorony sugározza, ilyenkor a tetőantennát el kell forgatni, vagy új antenna felszerelésére van szükség."
"Szobaantennás vételre akkor van jó esély, ha elég közel lakunk az adóhoz."
Szerintem nekem itt bukik el a dolog... a házban a régi antenna fali koax csatlakozóját
senki nem használja, de azok kérdés milyen minőségű kábelek és nem is abban a szobában van a tv... -
Tizedes1
aktív tag
válasz
Dracula #1177 üzenetére
Kellene bizony, mert lutrival sok kicsi sokra megy lesz
Kérd és megadatik
By DM-Fan:
"1. "F" gomb az oldalpanelen.
2. Folyamatosan nyomni a hangerőcsökkentés gombot az oldalpanelen.
3. Közben a távirányítón 3x megnyomni a "0"-t
Elindul a szervizmenü.
4. Megnyomni a "2"-est.
5. "OK"
Bejön az SRV-TOOL
6. "PTCT"-hez menni.
7. A "PTCT" melletti üres cellába lépni!
8. "Mute" gombot nyomni kb 5-7 másodpercig.
Elő jön 2 számsor, az üzemidő és a bekapcsolások száma.Kilépés: az "Exit" gombot hosszan nyomni.
Csak saját felelősségre próbálkozz vele és véletlenül se módosíts semmit a szervízmenüben!"
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
Dracula #1166 üzenetére
Nem, egyáltalán nem vibrál. DUNE van hozzákötve, nem vibrál az sem.Feleségem szemüveges, neki is van mindenféle a lencsén, de nem panaszkodik... csak ámul - még mindig.Úgyhogy szvsz nem számít.
Én ma néztem meg a Sanctum című filmet, olyan képek vannak benne, hogy csak lestem - CGI ide vagy oda....
682 óra van benne- Prison break és a Heroes 4 évada 720p-ben sokat segített ebbenDe a logókkal még mindig csínján bánok.
Most ért véget a spanyol kupa döntője és 4:3 és zoom1 között váltogattam 20-25 percenként.
UPC analógom van, még nem tudom elképzelni sem, hogy mekkora a különbség a digitális javára..... -
kbalazsa
senior tag
válasz
Dracula #1016 üzenetére
A HD filmek lejátszásáról általában [itt] olvashatsz bővebben okosságokat.
Meg ezt [itt] is olvasd el feltétlenül.
Könnyen lehetséges, hogy azért láttad akadózónak és nem életszerűnek a 24p-s lejátszást, mert a TV-d ugyan 24p-ben volt, de a bemenetet már nem sikerült valóban 24p-re állítani, vagy a lejátszó szoftver (mediaplayer, codec stb.) hiányossága miatt, vagy hibás konfiguráció miatt és ennek ricegés, ugrálás lett a végeredménye.
Ha jól van beállítva minden, akkor elég szép tud lenni a moziszerű 24p-s mozgás, esetleg még folyamatosabbá varázsolható a IFC segítségével (24p módban Smooth film a neve), ami vagy bejön, vagy nem (van akinek túlzás a videószerű mozgásmegjelenítés).
Az említett cikkekben értekeznek a javasolt szoftverekről és codec-ekről, jó olvasgatást hozzá. Én a magam részéről XBMC-t használok, eddig bevált, a TV-t kiterjesztett módban használva a 24p-s tartalmakkal sem volt gond (ami volt, azt megoldottam).
A kiterjesztett módnál oda kell figyelni, hogy ha a két kijelző közt eltérés van frissítésben (pl. a monitor 60Hz, a TV 24p (=23,976Hz), akkor a lejátszód ne a monitor frissítéséhez igazítsa a videolejátszás sebességét, mert akkor ugye lőttek a folyamatosságnak a TV-n (ekkor ugye azt láthatod, hogy a két kijelzőn másként néz ki a mozgás). XBMC-ben én úgy oldottam meg, hogy eleve a TV-n jelenik meg a főablak és ott igazi teljes képernyős megjelenítést választottam, így a filmlejátszás a TV frissítéséhez igazodó sebességgel indul és nem - az egyébként elsődleges - monitoréhoz tartozó frissítéssel.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Dracula #1013 üzenetére
"Korábban írtam, ismerős valamiért a 24Hz-et ajánlotta, mert nem tom... (24fps)."
24Hz (igazából 23,976) akkor jöhet jól, ha 24p-s (br, mkv, stb.) filmet szeretnél lejátszani kadencia helyesen. Mivel én többségében ilyen tartalmakhoz használom a TV-t, ezért alapból 24p-re állítom a TV-t, hogy a film indításakor/leállításakor ne kezdjen villogásba a TV az XBMC menü előtt/után.
-
Monyesz
aktív tag
Igen helyszíni garancia van. Ki fog menni a szervízes, ránézve meg fogja mondani, hogy a remegés nem a 'szokásos' vibrálás. Gyanítom hogy el is fogja vinni. Ha beszélsz velük, akkor kérdezz rá, hogy kell-e esetleg a csomagolóanyag (ha elraktad persze).
Nem próbáltál képet, mondjuk egy jpg-t megnézni a médialejátszón keresztül ? -
M_AND_Ms
veterán
Ott valami más probléma lehet.
Én is rákötöttem a pc-re. Keményen áll
a kép, nincs semmi remegés.
Kábel vagy kártya probléma, vagy a gépeden van valami rosszul beállítva, pl: túl alacsony a frissítési frekvencia.
De az is lehet, hogy a tv-d a hibás, vagyis rossz, akkor meg javíttatni kell. A lényeg, hogy a tv-nél ez a remegés nem üzemszerű. (kipróbáltad másik bemeneten?)Bizonyos enyhe vibrálást lehet látni a nagy fehér felületeknél, de azt is csak bizonyos "bambulásnál". "Szembe" nézve a tv-t már nem jelentkezik.
Szóval, ha úgy látod minden más jó és a tv a gyanús, akkor szerelőt kell hívni (ha valóban rossz a tv-d, akkor el sem fogod tudni adni, ha meg máshol van a hiba, akkor az új tv-del is remegni fog)
-
Celeborn
tag
Helló!
Ez a jelenség mindig látható, tehát film nézés közben is, vagy csak ha a számítógép képét nyomod át rá? Tehát sima Windows kép, film nélkül. Csak mert ha nagyon figyelek, akkor én is látok ilyet totál statikus tartalom mellett, de filmben olyan nincs. Ráadásul az én szemem eleve rossz.
Szóval nekem szerencsére ilyen gondom nincs.
Ja, azoknak mondom, akik monitornak próbálják használni a TV-t, hogy ez nem arra való. Olvastam is valahol konkrétan erről, hogy jobb, ha nem használod monitornak, de sajna már nem tom, hogy hol. De asszem ez úgy általában igaz a plazmákra. De én nem értek hozzá, csak azt mondom, amit olvastam neten.
-
Monyesz
aktív tag
Szerintem ez simán az a jelenség, hogy ha nagy fehér statikus felület van, akkor észrevehető némi remegés. Nem szervíz téma, ez magasabb képfrissítéssel szűnne csak meg.
De ritka az ilyen tartalom, gyakorlatban alig fordul elő.
A nagy fehér képernyőt amúgy is érdemes kerülni, mert akkor sokat fogyaszt a plazma ! -
Dracula
őstag
Úgy látszik, másnak is...
"Just bought this TV a couple of days ago and I cant watch it?
There is a paragraph in the review about flicker. I see this constantly! it is terrible.
I have never had any problems before with TVs in this way. It has got so bad it makes me ill. Previous TV was a LCD.
The flicker is more outstanding when there is a lot of whites light colours on screen.
Will try and take it back to shop!!"
-
kbalazsa
senior tag
Igen, ahogy írtam nekem is elsötétül, csak nagyon közelről és nagyon alaposan nézve látszik, hogy vibrál, csíkozódik.
Plazmánál a fogyasztás minden pillanatban másként alakul attól függően, hogy milyen világos a képtartalom. Egy havas tájakban bővelkedő jelenet esetén jóval többet, mint sötét tartalmaknál. Ezentúl ugye függ a típustól, mérettől és a beállításoktól is (fényerő, kontraszt, öko/takarékos módok, stb.).
Szóval szerintem fölösleges lenne számokat írni erre és főként kár lenne adnod ezekre a számokra, amit pl. én írnék, hacsak nem fejtek ki minden paramétert (lásd fent) és akkor még nem beszéltünk a filmről és a megjelenítés módjáról (volt fekete/szürke sáv, zoom1-ben néztük stb. stb.)... -
csari
csendes tag
Hali!
Említetted hogy szuper a Youtebe-os Hd-s lejátszás a tv-n. Nekem is ez volt az első amit kipróbáltam, de nagyot csalódtam, mert a képminőség mondjuk egy Metallica Hd felvételnél vagy bármelyik hd-nél egy kalap sz.r volt. Arra gondoltam valahogy direkt nem hagyják a YT-ot hd-ben nézni. A net sebességével semmi gond nincs, mert a Startlapos videók között
a Michelisz Norbis Hd-s anyag az elképesztően szépen lement. Most akkor mi van?? -
Monyesz
aktív tag
Most megállítottam a képet, de semmi vibrálást nem érzékelek.
DVD menünél még okozhatja a forrás, de tv adásnál nem tudom nálad mi okozhatja.Ez a zúgás-ciripelés nálam eddig nem jelentkezett, nem típus sajátosság. A villamos hálózat is belejátszhat a dologba, akinek ilyen van, az megnézethetné esetleg ezt is villanyásszal.
-
demmat
csendes tag
Ezt hogy oldottad meg (Youtube HD)?
Múlt szerda óta van egy 42G20-am, ami már a legfrissebb 2.505 szoftverrel érkezett, de nálam nem lehet felbontást váltani a Youtube videóknál. Legalábbis eddig nem találtam ilyen lehetőséget.
Kár, mert azért az lenne az igazi vonzereje ennek az egész VieraCast-nak..:-( -
ebigtom
csendes tag
Eredetileg a TV saját frissítésév el próbáltam, de akkor azt mondta, hogy nem talál frissítést. Aztáb a vieratools-ban mászkáltam (youtube-ozni akartam), és akkor szólt a TV, hogy ehhez frissítés kell, és keressen-e. Mondtam, hogy igen, és akkor megtalálta a 2.505-öt, és felrakta.
Szóval végül a TV rakta fel a netről. -
-
Celeborn
tag
Helló!
Írtad, hogy a PH általi beállításokat alkalmaztad. Ez azt jelenti, hogy 60-as kontrasztot állítottál be? Mindezt a THX sémán belül? Csak azért kérdem, mert most megint filmet néztünk a TV-n (az uccsó 3 Dr. House) és totál fakó és sötét volt a kép. Ezek után ide ültem a gépemhez, hogy megnézzem, tényleg ilyen-e a kép, de gépen teljesen szép. Nem értem, pedig játék (x360) közben TV-n is nagyon szép a kép.
-
Celeborn
tag
Szóval neked sem ciripel. Ez csak megerősítette bennem, hogy helyesen döntöttem az este, amikor írtam a szervíznek, hogy kérném a cserét. Kíváncsian várom, hogy mi lesz ebből. Remélem, legalább nem erősebben ciripelőt kapok helyette.
Egyébként nekem nem tűnt fel ilyen remegés, úgyhogy ehhez nem tudok hozzászólni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kutya topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Robotporszívók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest