- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dracula
őstag
válasz
Celeborn #940 üzenetére
Mozgókép közben enyhül a jelenség... de azért észrevehető.
Olyan, mint az 50Hz-es TV-knél, máshogy nem tudom leírni.Nem arra való, ok, hogy ne legyen sokáig statikus tartalom, de én nem is azt mondtam hogy egy háttért nézek... A böngésző is változik vagy a talózott mappa, amiből a filmet nyitom meg. És sokszor az még csak ott sincs, hanem az 1. monitoron, ami LCD.
Üdv!
-
Bodor
veterán
-
Dracula
őstag
válasz
Celeborn #850 üzenetére
Hello!
A régi Thomson 72-es TV-m nekem is zúgott, idegesítően, de megszoktam. Valami belső cucc csinálta...
Amúgy van nálam is zúgás, amit akkor figyeltem meg, ha átteszem HDMI-re a TV-t, arra a jelre, ami a VGA-ból jön. De mivel ekkor van erősítőn is hang, ezért nem hallani, csak még mielőtt indul a hang, innen a PC mellől.
A TV oldalát látom itt és innen hallatszódik jobban a hang. Nekem mondjuk mögötte egy nagy üres polcrész van, ahol volt a régi CRT TV, és vsz. ez is erősíti (visszhang)...
Üdv!
-
-
Locutus
veterán
válasz
Celeborn #799 üzenetére
És akkor most mit lépsz következőnek? Én nem nyugodnék bele ebbe.
Lehet azt kéne mint anno a fószer az ML mercivel, hogy spaniferrel fekrakod az autód tetejére, és ráírod, hogy "240e Ft-OS TV ÉS ZÚG MINT AZ ÁLLAT. A panasonic szerint ez normális."
Aztán majd gondolkodóba esnek talán, ha az internet ezekkel a képekkel lesz tele.Na jó persze, ez csak mint végső elkeseredettségben menne, de addig még azért csak vannak opciók?
-
Badb0y
addikt
válasz
Celeborn #794 üzenetére
Lenne pár kérdésem:
1.
No, tehát mi van ezzel a ciripleléssel? Nálam akkor fordul elő, amikor fényesebb képet jelenít meg. Amikor halványabb, akkor nem igen. Forduljunk akkor szervizhez? Addig ameddig garis?2.
Másik kérdés, hogy lehet megoldani, hogy youtube-on minden videt lejátszon ? Mert ugye vannak olyan tartalmak, amik elvileg nem jeleníthetők meg 1-1 országban. Laptopon megy, tv-s youtube kliens nem találja meg. Van erre valami megoldás?3.
MKV support megoldható vagy nem ? Mert mindent olvastam már. -
AlienSub
csendes tag
válasz
Celeborn #794 üzenetére
Ugyan már ne szabadkozz, teljesen igazad volt.
Más. Még jó, hogy nem mondták azt, hogy kapcsold ki akkor majd nem zúg.Ha a szerviznek az normális, hogy egy tücsök van beépítve a több mint 200 e forintos tévédbe, akkor vélhetően az a nemnormális, hogy van akinek meg nem ciripel. De akkor vajon miért nem rohannak minden olyan tulajhoz, akinek nem ciripel, hogy beépítsék, mondván: bocsánat ez kimaradt!
Véleményem szerint az lenne a legtisztességesebb a részükről, hogy elismerik, nem tudják mi okozhatja ezt a jelenséget, de jelezni fogják a gyártónak és mihelyt megoldást találnak rá, garanciában kijavítják a hibát.
Amúgy meg, ha a zavarszűrős elosztó nem segít az alkohol még talán bejöhet csak süketre kell igyad magad. -
AlienSub
csendes tag
válasz
Celeborn #791 üzenetére
Helló Celebron!
Azt hiszem a korábbi kommentem kicsit félreérthető volt, ezért megpróbálom újrafogalmazni.
Szóval, az alap kérdés -freinds- részéről az volt, hogy a t-home kábelszolgáltatásán milyen az analóg adások minősége. Amire nekem továbbra is az a válaszom, hogy bár nem tökéletes, de egyáltalán nem rossz. Én ezt egy kicsit megbonyolítottam a földi sugárzású digitális műsorszórás minőségével csak, hogy legyen mivel összehasonlítani. De azt nem állt szándékomban leszólni, már csak azért sem, mert nekem is az a véleményem, hogy a digitális műsorok kínálta jobb képminőséget nem a legjobb ötlet egy szobaantennával lemérni. Mégpedig pont azért, amit te is leírtál, vagy is a gyenge jelerősség okozta minőségi romlás miatt. ( kikockázódás, szétesés, fehér árnyék) De erről szándékosan nem írtam, inkább a legjobb jelerősség mellett tapasztalt képminőséget vettem alapul és arra írtam azt, hogy bár láthatóan szebb, élesebb képet kaptam még is elmaradt a nagy áll leesés. Én ezt nem negatívumként értettem, csak azt szerettem volna demonstrálni, hogy véleményem szerint nem kell tartania az analógtól ezen az alapon.Lassan olyan leszek mint VV Alekosz, mindent túlbonyolítok.
Amúgy mi a helyzet ciripelés frontján? -
esox
senior tag
válasz
Celeborn #740 üzenetére
Hali,
szerencsére nem teljesen így van.
Kollegám pont ezt játszotta végig tréhómmal.
A lényeg, hogy amikor megveszed ill. aktiválod a szolgáltatást, akkor kell hogy ott legyen a box, mert annak a számát regelik be a központban. Ezután már be lehet rakni saját conax modulba, amit ezután a tévébe dugva tud az ember használni.
Ha az ügyfélszolgálatot kérdezi az ember, akkor ők nyilván nem ezt fogják mondani.
Lényeg hogy technikailag megoldható, de ettől még sajnos a box bérleti díját ki kell fizetni -
Somansky
aktív tag
válasz
Celeborn #727 üzenetére
Szia!
Nekem is Cseh a készülékem. Lehet túl jó füled van és eleve a ciripelésre vagy rákattanva, azért hallod folyton. Nem mondom, hogy én nem hallom 2 méterre is, ha mondjuk egy szép havas táj vagy rajzfilm megy a TV-ben, de nem zavaró nekem egyáltalán.
Nem vagyunk talán egyformák- -
Somansky
aktív tag
válasz
Celeborn #707 üzenetére
Ez így igaz. Olvastam valahol, hogy érdemes, a szürke szín hagyni még ha ront is az esztétikán. Mert a beégés veszélye így is fennáll.
Apropó tegnap megvettem a 42G20-amat én is a Euronicsban szintén 5 év garival.. A tv adásoknál valóban fakóbban a színek, mint a CRT-men volt, de HD filmeknél már minden űber király
A kis 55Cm-es Samsungom után ez a 106cm tiszta mozihatás.
A zúgást én is hallom, de csak ha a tv mögé hajolok és ha totál csend van is kb. fél méterre a készüléktől. Engem nem zavar. A CRT-nek is volt egy enyhe hangja.Még van pár dolog, amit be kell lőnöm a HD filmeknél és jöhet a teszt és a bejáratási időszak.
A laptopomról (Dell, ATI 5470-es) próbáltam AVATAR-ozni, de még az sem tökéletes. Az overscant kell még belőnöm, mivel van egy kis fekete keretem és a hangra kellene rájönnöm miért nem szól a tévé... Esetleg a HDMI kábel lehet régi? Vagy plusz beállítás? Ötlet? -
gejala
őstag
válasz
Celeborn #707 üzenetére
"Én a korábbi HD LCD-n tapasztaltam, hogy többnyire a 4:3-as TV adást néztük rajta, és amikor nagyritkán DVD-ztünk, akkor feltűnt, hogy bizony a filmnek azon a részén ahol általában a fekete sáv volt, ott sötétebb a kép."
Akkor valószínűleg ott alapból is egyenetlen volt a háttérvilágítás, ami LCD-nél nem ritka, főleg a régebbi modelleknél.
LCD-nél fizikailag lehetetlen, hogy ne egyenletesen használódjon, mivel a fénycsövek képtartalomtól függetlenül mindig egyformán világítanak, a képet ezen a fényen "szűri át" a tévé. Tehát a fekete rész mögött is pontosan annyira világít a fénycső, mint a fehér mögött. -
-
Dracula
őstag
válasz
Celeborn #695 üzenetére
Az enyémet is cseh-be gyártották, és gyönyörűek a színek! Azzal nincs gond...
A kép vsz. az analóg tv adás miatt remeg, a DVD képe még SCART-on is szép.Hamarosan megjön a 3m-es 1.3 HDMI kábelem, amivel ki tudom próbálni a PC-ről jövő képet és egy Xbox-ot is. Amúgy HDMI-s notiról néztem már 1080p-s filmet és gyönyörűek voltak a színek, a felbontás és a mélyfekete! Ez a tv kiállt a nagyfelbontásért...
-
gasparv
csendes tag
válasz
Celeborn #695 üzenetére
hali
Sajnálom az előző két hozzászólót...
Én kb 1 hónapja vettem az enyémet... abból amit leírtatok semmit nem tapasztalok. Pedig elég nagy kritikus vagyok... nem szeretem a kompromisszumokat tévézést illetően,.
Előtte nekem egy LG plazmám volt... össze sem lehet a két terméket hasonlítani.Nagyáruházban összehasonlítottam jó néhány tv képét, amit természetesen nem az aktuális giga felbontású adással tettem. Átkapcsoltattam, odakábeleztettem az általam kinézett tv-hez és kértem úgy hagy nézzem meg. Digitális földfelszíni adásokkal.
Nem volt kérdés, hogy ezt vegyem. -
AlienSub
csendes tag
válasz
Celeborn #692 üzenetére
Én meg egy P42G20ES-ről, ami valójában ugyan az csak szürke kávával. Nekem sajnos nincs összehasonlítási alapom más gyártók termékeivel, mivel ez az első un. lapos tévém. Sokat vacilláltam és a sok pro és kontra ellenére, amit a plazmákról, de ugyan akkor az LCD-ről is olvastam a plazma mellett döntöttem. Erre a készülékre konkrétan az eladó beszélt rá. Én egy TX-P42V20-ast néztem ki, de meggyőzött arról, hogy nem tud annyival többet, hogy megérje a több mint 100 e forintos árkülönbséget. Alaphelyzetben nem használom ki a tudását, mivel analóg jelet kap (kábel Tv) és csak egy egyszerű LG DVD lejátszó van hozzá csatlakoztatva SCART-on keresztül. Ennek ellenére azt kell, hogy mondjam nekem nagyon tetszik a kép minősége mindkét esetben. Tv nézésre a prof. 1 opciót használom a saját igényeimhez beállítva, de THX-el is nagyon szép, a DVD-hez pedig a mozi opciót használom. Az internetet kábelen kapja eddig már kétszer frissítette önmagát. A Viera Cast jópofa funkció, bár nem használom túl sűrűn, de lehet vele villogni a vendégek előtt.
Mellesleg arra is jó, hogy teszteld a HD és Full HD tudását. A Skype-ot viszont már szívesebben használnám, de mivel túl irreálisnak tartom a közel 40 ezret a kameráért inkább kivárok. Tudtommal az EU-ban ezt a készüléket több helyen is gyártják, talán érdemes lenne összevetni, hogy kinek hol gyártották. Nem mintha ez túl sok magyarázattal szolgálna, elvégre a gyártási technológia az ugyan az kell hogy legyen, de hátha segít rájönni a rejtélyekre. Az enyémet Lengyelországban rakták össze. Mielőtt megvettem, több internetes áruház kínálatában is megnéztem már csak az árak miatt is és a legkedvezőbb ajánlattal csak azért voltam bajban mert a típus számban szerepelt egy plusz betű - PF42G20E. Felhívtam a Pana márkaszervizét, hogy utánaérdeklődjek és ott azt mondták, hogy vélhetően szürke import és bár ettől még ugyan az a készülék csak a garanciás javíttatása nem velük történik. Mindent összevetve én ezt a készüléket nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki most készül vásárolni és most még jobban megéri a pénzét, mivel a P42GT20E piacra kerülése óta jócskán csökkent az ára! (bár nem biztos, hogy ez generálta)
-
-
Dracula
őstag
válasz
Celeborn #686 üzenetére
Nem szabad 1080i-re tenni, pocsék lesz a kép amúgy. 720p sokkal jobb.
A színek amúgy gyönyörűek, még rossz felbontású adással is, ez szembeöltő!Nagyon látszik, ha állókép van, aminek rossz a forrása, hogy szabályosan REMEG a kép alja vagy teteje, vagy mindkettő... ez akkor a plazma sajátja, engem eléggé zavar.
De már mind1. Az LCD-nél nincs ilyenféle remegés, máshogy működik persze.Üdv!
-
Dracula
őstag
válasz
Celeborn #677 üzenetére
Az szerviz!
Service.
Szóval én nem hallottam ezt a ciripelést, pedig kényes vagyok az ilyenre, de nem érdekelne talán, mert elnyomja az erősítő.
Amúgy meg kívánom, ha van, akkor cseréljék, de mondhatják azt, hogy ez a TV működését nem befolyásolja.
Nekem a DELL monitoromon kiégget az on-LED, és kicserélték ezért az egész monitort.(és egy újabb Rev-t kaptam...) Van ilyen is.
A remegés ilyen vibrálás, filmek alatt nem jeletkezik igazából, vagy nehezen figyelhető meg. De sima tv (IP) adásnál és ennél a teljesképermyős tv-menünél megfigyelhető...
Amúgy olvastam, hogy felskálázza a tv- és valóban, amiket néztem DVD-ket, így is döbbenetesen szép a kép, persze 2,5m-ről nézve. Sőt 16:9-nél full screen, nincs csík, aminek nagyon örülök.
Néha átugrik nagyobbra a kép... ha automatán van ilyenkor. A feliratok viszont ocsmányak, túl nagyok és néha csíkozottak, amit a DVD küld.
Egyelőre egy Hama pro 24k gold-os SCART -al van összekötve, nincs HDMI-s lejátszóm...
-
Dracula
őstag
válasz
Celeborn #672 üzenetére
Hali!
Én 2 napja vettem meg a tv-t, ciripelést nem hallok. Most próbáltam 2x-ra végre, a THX módott állítottam be, illetve a PH általi beállításokat.
- A hang elég gyatra, a Thomson 9 éves tv-mben volt "mélynyomó" az legalább jól szólt.
De nem baj, tv-zésre jó, és DVD-k meg media file-okhoz meg ott a házimozi.- IPTV-m van, a settopbox-ot egy a 24" Full HD monitoromhoz adott HDMI kábellel kötöttem össze. Alapból 576p volt, de most beállítottam 1080i-re. Szerintem jobb lett a kép, de oldalt van 2 fekete csík. Nem lenne elég a 720p? Az adásom úgyse HD, csak SD, bár nem rossz a minősége.
- Nektek nem "vibrál" a tv? Olyasmi, mint régen az 50Hz-es TV-k voltak a 100Hz-hez képest. Papíron ez ugye 600 Hz, de az más. Amikor bejön pl. a beállító menü ( a TV sajátja, ahol a DVB-T-t keresi, ott lászik a remegés, de amúgy is meg lehet figyelni. LCD tv-k képe ilyet nem mutatott, "nyugodt" volt a kép mindig is, ahol néztem. Persze a plazmán sem látszódott ez. Mi lehet ez? Vagy ez ilyen? Full képernyőn, sima DVD-t nézve nem tűnik fel.
- DVD-vel (Onkyo), simán a Kung Fu Pandával teszteltem (mégis animált az még jobb), és nagyon szép volt a kép, pedig nem tud felskálázni.
Egyelőre ennyi, várom a reakciókat!
Üdv!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Celeborn #617 üzenetére
Az UPC kábelen jövő DVB-C adást természetes, hogy veszi a G20-as. De, ilyenkor nem Magyarországot, hanem Svédo-t kell kiválasztani (Magyaro. esetén ugyanis nem érhető el a DVB-C tuner. Hogy miért? Nem tudom. Senki sem tudja.)
Viszont az összes az UPC-s DBV-C adó kódolva van, amihez kártya kell. A kártya viszont csak(!) az UPC-s boxszal hajlandó működni.
Ha nem volnának kódolva az adók, mint digitális szolgáltatás, csak az EPG menne. (Pl: Az On-demmand nem) -
válasz
Celeborn #596 üzenetére
Hali,
- ciripelés: én kb. 2 méterről nézem, de még este sem hallom. Ha odahajolok a hátlaphoz, valóban van ciripelés, de szertintem a TV-ket általában elölről szokták nézni, nem hátulról... :-)
- beégés: első G20-am be volt égve, úgy vettem, sajna nem láttam a boltban, csak otthon derült ki. Ha pl. rajta hagyod a Box-ot merev képpel pár napig, akkor biztos beég. De pl. egy futballmeccs után az eredményjelzőnek nyoma sincs, mint ahogy a csatornalogóknak sem... Én egyszer láttam ghosting-ot, a WD TV Live bejelentkező logója maradt rajta kb. 5 percig.
- 24p: tökéletes a lejátszásÉn 2 hónapja vettem, de nem bántam meg. Full HD döbbenet rajta (720p is, ha jó az anyag), és az SD adás sem gáz. Én ettől tartottam a legjobban, mert LCD-ket néztem előtte, azokon nagyon gáz volt az analóg SD, de kellemesen csalódtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- Amazon Kindle
- Nintendo Switch 2
- ASRock lapok általában
- Autós topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest