- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Yettel topik
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dracula
őstag
válasz
kbalazsa #1095 üzenetére
Nem, a HDMI kábel szakadt ki... így kuka (de nem volt szívem kidobni). Az átalakítót így árulom most, mert vettem egy 1500 Ft-os alap HDMI-DVI csatit, azzal jó...
Új tulajok! Nektek van kép vibrálás?
Amikor amúgy keresel DVB-T-t, akkor is látszik, a kereső "kép" szürke része is remeg...
Üdv!
-
Dracula
őstag
válasz
kbalazsa #1083 üzenetére
Hát igen... nem is nyúlnék hozzá. Ez van.
Kiváncsi vagyok mondanak-e rá valamit.Az aktuális kérdésem:
Eddig egy 3m-es 1.3-as HDMI kábelem volt, de sajnos gépszereléskor a csatit kihúzva a DVI-HDMI átalakítóból kijött a sok tüske...
A kábelt kb. cseszhetem.
Úgy döntöttem, hogy mivel eleve eléggé lógott a kábel (néha hozzá is kellet nyúlni), ezért inkább most veszek egy DVI-HDMI kábelt.
Ilyen téren vannak ajánlások?
-
Dracula
őstag
válasz
kbalazsa #1081 üzenetére
Kikapcsolva azért látható, de nem túlságosan. Bekapcsolva csak közelről, fehér vagy homogén háttér előtt venni észre, halványan. A képen a színeket vagy a fényt nem láttam, hogy befolyásolná.
Igazából esztétikai hiba... csak még nem volt kinn a szerviz a kép "vibrálás" miatt, és ezek után már nem tudom, egyáltalán szóbaállnának velem. Vagy eleve bekapcsolt TV-vel várom a csávót.
Üdv!
-
kbalazsa
senior tag
válasz
kbalazsa #1069 üzenetére
"Vagy a Guide menüben a kategóriákkal is választhatsz"
Nem sikerült kerekre a mondat, de a lényeg az, hogy a kék gombbal a Guide-ban (és csatornváltogatás közben is) tudsz választani kategóriát, úgy mint "Összes DVB-C", "Összes analóg", "Összes ingyenes", kedvencek stb... ezután a kiválasztott kategóriának megfelelő csatornák közül válogathatsz majd csak (ha kiválasztod pl. a DVB-C-t, akkor az analóg adások meg sem jelennek a csatornalistában).
-
MadKet
tag
válasz
kbalazsa #1030 üzenetére
Bocsi hogy kicsit késve reagálok, de nem nagyon volt időm írni. A helyzet az, hogy szerencsére a kábel volt a ludas, és a HDMI-HDMI (+HDMI/DVI adapter) -vel tökéletesen működik. Visszavittem a kábelt a boltba, és az árkülönbözet leperkálásával ki is cserélték nekem, úgyhogy mostmár minden tuti
Köszi szépen a ötleteket meg a segítéget. -
admin1221
csendes tag
válasz
kbalazsa #1043 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm!
Kikapcsolni (a hosszabítót) csak reggel szoktam, aztán este mikor hazaértünk, pedig be. Viszont éjszakára készenlétben megy, reggelre így is össze vissza kuszálódnak az adók. Olvastam már valahol, hogy a STRONG modullal nincs ilyen, de valakinek, ezzel a Technisat-al sem.
Mindenesetre ez a probléma -legalább is nálam- eltörpül a pozitívumok mellett. -
TheWraith
csendes tag
-
MadKet
tag
válasz
kbalazsa #1025 üzenetére
Gyakorlatilag mindent kipróbáltam már, és sajnos maradt továbbra is a nagy semmi
Néztem 720p-ben, 1080p24-el, 60hz, de továbbra is semmi
Én gyakorlatilag a beállítási problémát mostmár kezdem kizárni, gép-tv-kábel közül gondolok valamelyikre. Remélem a kábel a difis, holnap lesz lehetőségem egy tutira működővel kipróbálni, akkor már többet tudok. Addig is köszi a tanácsokat!
-
Dracula
őstag
válasz
kbalazsa #1017 üzenetére
Thx, elolvasom ezeket!
24p-ben volt a tv, a dvd lejátszóm egy kb. 8 éves Onkyo, amivel amúgy semmi baj
nincs, csak hát eljárt felette az idő...(nincs progresszív p, hdmi, nem játszik le szinte semmit csak gyári dvd-t, dvd-r-t és zenei cd-t).
Ez lehetett a hiba, nem a bemenet, mert egy SCART-on át csatlakozik.A cikket elolvasom! Nekem is fenn van a MPC, 64 bites codec, stb. A BS playerrel tudom az ablakot húzogatni, röccenés nélkül. Itt a KMP és a 64 bit közt lesz valami...
A TV-t mindenesetre visszatettem 60Hz-re most. A vibrálás miatt még nem szóltam a szerviznek, de majd megejtem, csak akkor ugye itthon kell lenni, amit kb. egy napos szabival tudok csak megoldani.
Üdv!
-
MadKet
tag
válasz
kbalazsa #1021 üzenetére
Aham, most raktam fel a legujabbat 11.1-es, de nem változott semmi sajnos
Csatolok egy képet hogy néz most ki per pill catalystban a beállitás.Azt figyeltem még meg, hogy amikor bekapcsolom a gépet, a tv ugye automatikusan átkapcsol hdmi -re, és ilyenkor azt irja bal felsö sarokban hogy EC/HDMI. Amikor már be van kapcsolva és kapcsolgatom, akkor csak annyi hogy HDMI1.
Nem lehet hogy a kábellel van valami gebasz?
-
Dracula
őstag
válasz
kbalazsa #1015 üzenetére
Honnan tudom meg egy filmről, hogy 24p-s-e? Amúgy a 24p-t kikapcsoltam a tv-n mert iszonyú folyós és nem életszerű lesz tőle a filmek többsége (ami nem 24p gondolom).
Lehet, hogy egy BR egy jó lejátszóval megkívánja, hogy 24p-s filmél bekapcsoljuk.De amúgy ezért mondtam, hogy 59 vagy 60 vagy 24Hz, semmi különbséget nem vettem észre.
Most az a gond hogy a Kmplayer szaggat, de nem win7 a gond hanem maga a program. XP alatt húztam ki HDMI-re és vissza, itt meg megakad a 2 ablak közt, ha már megy a film. BsPlayer-el jó... de mkv-t KM-el játszanék le, nem BS-el.
Valami verziót tud(tok)sz ajánlani? Ez van fenn: KMPlayer-3.0.0.1439
Üdv!
-
MadKet
tag
válasz
kbalazsa #1010 üzenetére
Épp meloban vagyok még, de emlékeim szerint Full HD, 1920*1080-re volt állitva a tv felbontása a catalystban, a frissitésre viszont nem emlékszem konkrétan, de ha jol gondolom annak 60hz-en kell lennie? Amikor a tv-n átváltok a HDMI 1-re, akkor irja hogy HDMI1, meg alá hogy automatikus, és ennyi.Amint hazaértem megnézem a catalystot. Gondoltam esetleg arra hogy a kábel nem jo, de akkor meg nem kéne egyáltalán felismernie sem a gépnek ha rákötöm, vagy rosszul gondolom ?
(egyébként egy ilyen kábellel van összekötve)
-
Pityke78
őstag
válasz
kbalazsa #914 üzenetére
Kicsit utána olvasgattam és azt írták, hogy saját filerendszerre formázza, amit később nem tudok példul PC-n használni, csaj ha új partíciót, formázást csinálok vele.
Viszont az USB-s HDD-ket nem kezeli rendesen ex-FAT, vagy FAT32-es rendszerrel, csak az USB-s pendriveokat.
Ez igaz ilyen formában?
-
Pityke78
őstag
válasz
kbalazsa #911 üzenetére
Ez így is lenne, van egy kis 40GB-os külső laptop vinyóm, amit erre használnék.
Max annyi, hogy a számítógépről esetleg tennék fel egy-két avi-t és azzal nézném, de ez mellékes, most inkább a felvétel és a lejátszás érdekelne.Az hogy működik hogy a TV saját filerendeszerére kell formáznom a vinyót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- PlayStation 3
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazon Kindle
- iPhone topik
- Yettel topik
- Hunt: Showdown
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged