Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mate01

csendes tag

Sziasztok!

Tavaly június óta használok egy 50g20 pana tévét, nagyon jó a cucc. Néhány információt megosztanék, sajnos ilyen jellegű infókhoz lehetetlen üzletben hozzájutni.

A képet a tesztben szereplő kalibrálás alapján állítottam be, más beállítást használok tv nézéshez és filmnézéshez. Először a lényeg: döbbenetes jó képe van. :D UPC box-kszal nézünk normál felbontású tv adásokat, viszonylag sokat. Zoom1 módban van, a szélesvásznú adóknál automatikusan átkapcsol, pl spektrum, m1, duna, stb. Más tévék nem feltétlenül váltanak automatikusan képarányt, ez így nagyon kényelmes és profi benyomást kelt.

72 centis lg crt tévéről váltottam, ezért furcsa volt elsőre, hogy pl egy rtl, tv2 csatornát nem tudok rendesen nézni a tv-n. Vagy két oldalt van fekete sáv, vagy a teteje lóg le. Nyújtani nem szeretem, nagyon ronda. Az első hónapban 4:3 módban használtam, bár ne tettem volna, egy kisebb infarktust kaptam utána! Szépen megmaradt oldalt a két csík, főleg világoskék-szürke háttereknél látszódott, hogy beégett a képernyő!! :Y Szerencsére 1 hónap folyamatos zoom1 módban használat után eltűntek a csíkok, most sem látszanak. Nem figyelek oda extrém módon a beégésre, egyszerűen sosem használom 4:3 módban a tv-t és így rendben van.

Vibrálás, ciripelés:
    Nagy, világos háttereknél tényleg vibrál a kép, de ez akkor zavaró, ha közel megyek a tv-hez. Kb 3 méterről nézem, onnan nem is veszem észre. Engem nem zavar.
    Ha lehalkítom a tv-t, világos háttérrel kimerevítem a képet és közel megyek hozzá, akkor hallom a ciripelést, amit sokan mások is. Normál használat közben azért nem zavar egyáltalán, mert: 1-nem mindig világos a háttér, 2-nem ülök közel, 3-a tv vagy a házimozi hangja elnyomja.

Antenna használat:
    Foci vb időszakban vettem egy 4e Ft-os, erősítős digitális antennát, nálam nagyon jól működik (újpest, 10 emeletes ház 2. em, antenna a szobában kb fél méterre az ablaktól). Néha a dunatv szokott kockásodni, de nem vészes. Ritkán használom az antennát, sajnos kevés adó van.

Az internet, médialejátszó, stb részét nem használom a tv-nek, popcorn a-200 lejátszóm van, így nincs értelme.

Hdmi-n keresztül van összekötve a popcornnal a tv, nagyon meg vagyok vele elégedve. Mostanában letöltöttem bbc természetfilmeket 1080p-ben, döbbenet. Sorozatokat is inkább netről töltök, mert pl egy sima vészhelyzet részt nem tud a szerencsétlen rtl leadni szélesvásznon, így lelóg a kép. 720p-ben amúgy is jobban élvezhető bármilyen sorozat, dd hanggal.

fogyasztás
    Fogyasztásmérővel egyszer tesztelgettem a tv-t, ha jól emlékszem 100W és 270W között ingadozott a fogyasztás. Átlagban kb 170.

Végszó: nekem megérte azt a zsák pénzt. :)

• mate01

csendes tag

válasz Dracula #679 üzenetére

Tényleg néha nem tudja eldönteni, hogy milyen képarányú a bemenet, ilyenkor ugrál oda-vissza. A dvd bemenetét 4:3-ra vagy zoom1-re szoktam rakni, ha 16:9-es a film, automatikusan átvált szélesvásznú üzemmódba. És nem ugrál.

• mate01

csendes tag

Én is hallok ciripelést, de csak akkor ha tök csönd van a szobában és a képen főleg világos színek vannak, vagy fehér háttér. Normális tvzés vagy filmnézés közben nem érzékelni ezt a hangot. A vibrálás is megvan ha közelről nézem a képet, de csak világos homogén háttérnél érzem. Pl. a menüben vagy firmware frissítésnél. :)

• mate01

csendes tag

A 4:3-as adásokkal nagyon vigyázzatok, lehetőleg ne nézzétek fekete oldalsávokkal. Kb 1 hónapig tartott mire eltűnt a két csík az oldaláról, nagyon megijedtem, hogy tönkretettem a tv-t. :( Most is látszik kicsit, de elhanyagolható. Remélem egyre több adó megy majd szélesvásznon, mtv, eurosport nagyon jól néz ki, többinél meg zoom1-en használom.

üdv.

• mate01

csendes tag

válasz Dollface #577 üzenetére

No persze a sony-t is megvizsgálnám egy film erejéig, de mivel erre nincs lehetőség, csak a panáról tudok nyilatkozni. Azt gondolom egyébként, hogy ezen a szinten már csak apró különbségek lehetnek a készülékek között. Valószínűleg mindkettővel elégedett lennél.

• mate01

csendes tag

válasz Dollface #574 üzenetére

Helló!

Filmeket is 50Hz-en nézed? Játékoknál biztos jó a magas képfrissítési érték, illetve a folyamatos mozgás, de egy filmet szerintem élvezhetetlenné tesz. 24p megjelenítést tud a tv, és úgy tényleg olyan a film, mint a moziban. Párom szerint bekapcsolt frame creation-nel "túl jó a kép". :) Gondolom a 24 képkockás megjelenítés úgy működik, hogy mondjuk 100 kockát jelenít meg a tv másodpercenként, de csak 4 kockánként vált képet. Így nem folyik ki az ember szeme.

Elképesztő homogén a képe a tvnek, teljes fehér vagy szürke képnél teljesen azonos a fényerő mindenhol. Szellemképet ezekben az állapotokban sem láttam, pedig néztem vele meccset, meg az rtl logó is mindig ugyanott van. Sőt, kikapcsolt oldalsávval nézem a 4:3-as adást és állítólag az sem tesz jót neki, de semmit nem vettem észre.

Garancia ügyben én is beszéltem a központtal, a kis szürke garanciafüzet 4-5 oldalát kell elküldeni nekik (persze én lefényképeztem a füzetet elölről). Sajna elfelejtették lebélyegezni, így mehetek be a boltba. :(

üdv.

• mate01

csendes tag

válasz tomzero #570 üzenetére

Szia!

Megvizsgáltam, nem látom a logót a sarokban. De gondolom elmúlna magától. A garanciapapírt én sem kaptam meg, elektronikusan regisztráltam.

üdv

• mate01

csendes tag

válasz sas81 #559 üzenetére

panaudio - videopart.hu

Másol valóban olcsóbb, csak nem lehet kapni. 410 volt, de másnap megjött. 5 év garancia mindenhol érvényes, panasonic.hu-n kell regisztrálni.

update: Vettem hozzá egy dvb-t antennát 4e-ért, döbbenetes képe van a foci vb-nek. :DD 4. kerületben tök jó a vétel, és még jól is néz ki az antenna, kb mint egy képkeret.

A sok beállítási lehetőség zavarba ejtő, pl. dvd lejátszás: a fél filmet megnéztem fintorogva, mire rájöttem, hogy ki kell kapcsolni az "intelligent frame creation"-t, mert olyan folyamatos a film, mintha videokamerával lenne felvéve. Kimondottan zavaró. Kikapcsoltam, mozi feeling is visszajött. Upc boxhoz a thx közeli prohardveren ismertetett "ideális" képbeállítás a jó, de antennával a focimeccset már "normál" képbeállítással néztem, ott jobban tetszett az élénk, videojátékos színvilág. Mellesleg a kézikönyvben nincsnek elmagyarázva rendesen a beállítás pontjai, pl. mi az, hogy 16:9 túlpásztázás??

üdv.

• mate01

csendes tag

50G20:

Már majdnem egy hete megvan a tv és őszintén úgy érzem, hogy nagyon-nagyon megérte. Kb 2.5-3 m-ről nézem a tv-t és egyáltalán nem túl nagy a kép, sőt. :) Normál adás is szép, sokkal rosszabbra számítottam, hd meg egyszerűen gyönyörű. Tetszik, hogy automatikusan beállítja a képarányt, pl. ha m1-en focira kapcsolok szélesvásznú teljes képernyős, ha valami másra akkor 4:3, jobb és bal oldalon fekete csíkkal, teljesen automatikusan. A kézikönyvében az van, hogy az oldalsávot nem ajánlott kikapcsolni a beégés miatt, de több órás nézés után még szellemképet sem vettem észre. A ciripelés, amit többen is írtak, gyakorlatilag nem hallható. Ha bebújok a tv mögé és lehalkítom, valamit hallok, de inkább a másik oldalról szoktam nézni. Popcorn lejátszóval használom, teljesen jól működnek együtt, beépített avi lejátszót még nem próbáltam. Viera tartalmakat kicsit nyomogattam, időjárásjelentés, hírek, ilyesmi, szerintem teljesen felesleges. Arra ott a számítógép. A tv szuper, mindenkinek ajánlom.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés