- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mariobros
tag
válasz
guftabi96 #2133 üzenetére
Az utóbbira nem is gondoltam (pedig több rom-nél is így volt ez). Lehet ez is egy megoldás, de a gyári kamera app-al nem tudok 16:9-es arányban mondjuk egy 7,2mpx képet csinálni. Én a Camera FV ajnálom helyette, láthatóan jobb minőségben készít képeket, és a beállítási lehetőségek is lényegesebben többek.
Ilyen képeket sikerült csinálnom vele, pedig a fényviszonyok nem voltak a legjobbak. -
mariobros
tag
válasz
guftabi96 #2131 üzenetére
Ez érdekes, mert amit fentebb raktam ki kép, az egy screenshot, és semmi problémám nem volt vele készítésnél. Próbáld meg másik galéria appal megnézni, más tippem hirtelen nincsen. (a gyári kamera App helyett is érdemes mást használni, mert valamiért csak 1mpx csinál képeket, de bármilyen mással megy a 8mpx)
-
-
SzinTibi
csendes tag
válasz
guftabi96 #1935 üzenetére
A forgalmazó oldalán én is megtaláltam az 1.9 frissítést és fel is raktam. Igazad volt, amit korábban írtál, tényleg nagyon nehezen talál jelszintet. Városon kívül lakom, a házon belül így is néha ledobott, de most egyáltalán nem talál hálózatot. Csak kint a szabadba.
-
SzinTibi
csendes tag
válasz
guftabi96 #1935 üzenetére
Elég sűrűn van, h lassan reagálnak a programok, meg egyéb funkciók is. Meg kifagyogat 1-2 progi. Amúgy az 1.9-es frissítést honnan szedted le, csak mert én nem találtam az overmax oldalán, nem mintha olyan egyszerű lenne megállapítani, melyik update milyen verziót takar.
-
guftabi96
addikt
válasz
guftabi96 #1931 üzenetére
Olyannyira merül, hogy tegnap este 11-kor, mielőtt elaludtam, pont néztem, hogy 85%-on van. (10 perc nyomogatás után (facebook+messenger).
Aztán leraktam, és reggel meg már csak 35%.
Ez csak nekem ilyen? Nem látok senki mást, akinek ilyen problémája van. Nekem meg már múltkor is ez volt a gond, meg most is. -
BullDogh
tag
válasz
guftabi96 #1896 üzenetére
Tárhely problémával küzdőknek üzenem:
http://logout.hu/bejegyzes/hungobungo/belso_memoriakiosztas_modositasa_sd_kartyak_sorren.html
Én is féltem tőle, de igazából nem nagy vasziszdasz
Ebben a leírásban a"2. A belső SD felcserélése külső SD kártyára a vold.fstab fájlban"
nyugodtan lehet használni. Tökéletesen működik és nincs vele gond, valamint ha az elején csak simán csináltok egy mentést a még á nem írt vold.fstab file-ról, könnyen vissza is tehető ha véletlen nem sikerülne, de nem lehet elszúrni mert tényleg összesen csak egy számot kell megcserélni szöveg szerkeztövel (sdcard helyett sdcard2 és sdcard2 helyett sdcard) Bár nekem úgy is működik hogy nem ezt írtam át, hanem ugyan ebben a sorban a
a "dev_mount sdcard / storage /sdcard0 "
majd alatta van
"dev_mount sdcard2 / storage /sdcard1 auto "És én csak az 1 est és a 0 megcseréltem.
"dev_mount sdcard / storage /sdcard1 "
"dev_mount sdcard2 / storage /sdcard0 auto " Most így néz ki.
. Onnantól a belső tárhelynek a memóriakártyát látja, és nincs több gond hogy nem férnél el. Én pl az átírt file-t már el is mentettem, és ha újrarakom a rendszerét már csak azt másolom be és nem kell semmivel se vacakolni. Telefon tárhelye 8 Gb és nem zavar semmit sehol, nem kell linkelgetni meg ilyen baromságok. Működik, és nagyon jó.
-
dejo60
csendes tag
-
wiking1945
csendes tag
válasz
guftabi96 #1859 üzenetére
Hálásan köszönöm, hogy vetted a fáradságot és ily kimerítő választ adtál. igazából az én kételyeimre is válaszotoltál, főleg a képernyő felbontást illetően, éppen a rosszabb képminőségtől tartottam.
eddig egy ZTE BLADE G keserítette az életemet, egy évig volt meg, beszéltem rajta összesen kb. 20 percet, annyira utáltam, a forrósodó prociját, a programokból való kidobálását, belassulását. A Telenornál belefáradtam az állandó háborúba, májustól-júliusig ötször volt szervizben, nem akarták cserélni, és már nem volt kedvem a fogyasztó védelemmel is küzdeni, hagytam a francba.
Régóta szemezgettem a Vertis-el, és az F6-al én is. Most az a gondom, hogy nem tudom mit válasszak. Az Etso az kiesett a sorból, főleg azok miatt, amit leírtál és sejtettem is.
Maradt néhány versenyzőnk még azért.
Először is a Vertis 01 plus. előnye a nekem szimpatikus kicsit szögletes formája, és az ára.
A másik a Huawei Ascend G630, ami szintén nem drága, és jó a kijelzője.
Ezt nagyon dícsérik, viszont ez sem olcsó: Xiaomi Redmi 1S
És ha már márkásat akkor talán LG 70 az F6 helyet.
Napok óta olvasgatok és egyszerűen nem tudok dönteni...Szeretnék egy kb 5" IPS kijelzőt, 4 magos procit, nem túl kerek formát, lehetőleg világító menü gombot és állapotjelző ledet.
na hát ez így ebben a formában, árkategóriában nincs.
Már majd szét megy a fejem a sok netezéstől, de még nem tudom mi lesz belőle.
Szerk: Most látom, hogy az LG kétmagos. Akkor ez kilőve. -
-
válasz
guftabi96 #1808 üzenetére
Pedig működnie kellene: [CWM 6.0.1.2]
-
-
-
andiii1027
csendes tag
válasz
guftabi96 #1765 üzenetére
Szia!
Még soha nem használtam ezt az oldalt, szólj, ha nem jók a linket, és bocsi, hogy későn válaszolok, valamint fényképész sem vagyok, bocsi.
http://kepfeltoltes.hu/view/140810/P8090251_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140810/P8090252_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140810/P8090253_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140810/P8090246_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140810/P8090243_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nem látszik át ennyire, csak a vaku miatt..közelről látszik a márka, de másként nem. Sniccerrel bevágtam, aztán körömvágó ollóval formáltam
A Kökiben vettem, a másodikon a Háda és az Euronics között van egy ilyen telefontokos boltocska, 900 Ft volt, gondoltam annyiért elszórakozom vele. Amúgy még senki nem jött oda, hogy milyen gáz
Remélem tudtam segíteniaz illeszkedése egyébként tökéletes, a hangszabályzó felőli oldalt nem fotóztam, mert ott egybe esik a kialakítás, sőt ott nagyobb is a hely.
-
mekker
őstag
válasz
guftabi96 #1740 üzenetére
Nokia 630-ból van dual sim, de az most nem játszik (nem magamnak lesz), a Core Duos meg jó lenne, de sajna elég gyenge SoC-ot pakoltak bele...(Core Plust váltana, abba erősebb cucc van, de csak egykártyás)
Két nap utánaolvasás után eközül az öt közül fogok szerintem választani:
LG L70 ; Gigabyte Maya M1 v2 ; Motorola Moto E dual ; Lenovo A820 ; Xiaomi HongmiHa most az új Android verzió tényleg sokat fog dobni a rendszeren, akkor az L70, vagy a Moto E a befutó, bár még azokra sem biztos a frissítés, főleg nem a dual simes változatokra.
Sajna mindegyiknek van valami hátulütője: az LG-nél a felbontás (bár ez még simán tűrhető kategória), a Motorolánál az, hogy csak német Amazonról rendelhető (onnan is csak egy eladótól), Hongmi kicsit nagy, Giga és Lenovo meg no frissítés+ki tudja milyen rejtett problémák lehetnek velük. -
BullDogh
tag
válasz
guftabi96 #1683 üzenetére
Alap esetben az overmax 01 az sd kártyát látja, használja ha pl zenét teszel rá, de rá telepíteni vagy egyből rá tölteni nem tud, a rá telepített dolgok nem üzemelnek. Ezt ilyen olyan programmal lehet orvosolni, lehet hekkelni hogy pl az sd kártyát belső memóriaként kezelje (én ezt használtam) De pl a max smart v5 rom már úgy kezelte ahogy azt kell. telepít rá, áthelyez rá amit szeretnék és működik (kivéve a widgetet, mert az csak a belső memóriából használta nekem).
-
jericho78
csendes tag
válasz
guftabi96 #1680 üzenetére
Több mint valószínű, hogy a múlt héten kiadott 4.8.20-as Play Áruház okozza ezt a problémát.
Máshol is írtak már róla:
http://www.androidwafer.com/google-play-store-4-8-20-bug-icons-showing-with-black-backgrounds/
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2775787
http://android.stackexchange.com/questions/71756/icon-issues-in-google-play-store-4-8-20 -
BullDogh
tag
-
BullDogh
tag
válasz
guftabi96 #1623 üzenetére
Na szuper, annyit sikerült elérnem hogy semmilyen mód semmilyen formában sehogy semmiféleképp semmilyen gomb, rázás, hajigálás, semmiféle elmetrükk, se külső se belső behatásra, sem imádkozás sem ördögűzésre, sem megvesztegetésre sem zsarolásra nem reagál a telefon sem látható sem hallható, de még telepatikus formában sem...
Bár megkockáztatom, ebben a formában talán zsebtükörnek még hasznát vehetném, mondjuk erős szélben frizuraigazításhoz, bár kopasz vagyok, de majd az asszonynak előterjesztem hátha. Úgy se volt még 45000 Ft-os tükre, de jól élünk
-
BullDogh
tag
válasz
guftabi96 #1617 üzenetére
1. Root
2. CWM telepítése
3. Készülék indítása recovery módban (bekapcsoló gomb+hangerő fel)
4. Wipe data/factory reset
5. Wipe cache partition
6. Install zip from sd card -> choose zip from internal sd card -> zip fájl kiválasztása és rom telepítése.így tettem a miuit, a smartot is... Most pedig a
v2-őt.. de a telefonom teljesen kuka.... adatkábellal nem tudom megnyitni gépen a tárhelyeket, a telefont nem tudom használni, bejön a kezdő kép de semmire se reagál a kijelző, és a hangerő gombnak is csak a le része él, így nem tudom recoverybe se indítana... booorzasztóan örülök. -
-
To_Pet
tag
válasz
guftabi96 #1566 üzenetére
Köszi a választ. A forgatas nem zavar, időt meg csak egyszer kell beállítani.
Van itthon rendes szervize a telefonnak? Mik a garancális tapasztalatok? Nem gyári romot problémás felrakni rá? Elég régen csináltam már ilyet. Érdemes félretenni egy Sony Xperia SL-t és 2 kártyával használni az overmaxot? Vagy az jobb még? -
BullDogh
tag
válasz
guftabi96 #1507 üzenetére
Köszi. Hát ha mást nem marad az... bár ebay-en Németországba némileg nagyobb a választék és nem is lenne annyival drágább, majd meglátom. amúgy nekem is tokba van, de a tok, a ruha, a törölés mind mind ejt pici hajszálkarcokat a fólián és zavaró volt az első napokban, mostanra katasztrófa. Azért köszönöm a választ
-
dejo60
csendes tag
válasz
guftabi96 #1483 üzenetére
Ó! Köszönöm szépen. De lenne néhány kérdésem.
- Ezek mind tudnak magyarul?
- A Framaroot-ból gondolom mindig a legnagyobb verziószámút érdemes használni?
- Mi az a CWM? Addig rendben van, hogy ClockWorkMod, de m ez?
- Külön hangsúlyozod, hogy a Cappa által készített CWM Recoveryt érdemes használni. Ez honnan tülthető le?
- A készüléken jelenleg fent lévő programokat vissza lehet-e tenni a beállításaikkal együtt?Itt a legfontosabb a CIB-Bankos CIBm Tokenr lenne, ami a webes banki programhoz a belépő és aláíró kódokat generálja.
Bocsi ha értetlen vagyok, de eddig csak két a gyári frissített fw-t tettem fel az ahhoz való leírás alapján. :-)
Most a gyári 1.8-as van rajta. -
Slapy
aktív tag
válasz
guftabi96 #1389 üzenetére
Igen tapasztaltam! Bementem ide: beállítás-alkalmazások-messenger , csináltam adattörlést, majd tovább egyedi értesítések és mindkét kijelzést bekapcsoltam
plusz engedélyeztem hogy automatikusan induljon a messenger, arra már nem emlékszem hol! Ez azért kellett mert memória törlés után nem indult automatikusan újra csak mikor megnyitottam
-
Slapy
aktív tag
válasz
guftabi96 #1366 üzenetére
Nem
mind 3szor telepítés előtt csináltam wipe cache,factory reset sőt system formatot is, de olvastam valahol lehet pont itt hogy van akinek csak 2.-3.adik felrakásra működött rendesen, így kipróbáltam és tényleg...
Pont a widget problémák miatt is jó pl a link2sd mert telepítem sd-re linkelem rendszer partícióra és működik a widget
-
Slapy
aktív tag
-
NPG_
tag
válasz
guftabi96 #1241 üzenetére
Természetesen vissza tudod állítani a gyári androidot.
Az Overmax oldaláról minden hozzávalót le lehet tölteni. (egyenlőre)Egyébként én Titanium backuppal csinálok mentést az alkalmazásokról, Google SMS backup+ -al az SMS-ekről.
Nekem sikerült még a MIUI előtt egy custom ROM felrakásakor teljesen téglásítani a készüléket.
De nem kell pánikba esni, még ilyen állapotból is vissza lehet hozni a Vertis-01-et.Az új (4.3.7) MIUI-nál meg tudnád nézni, hogy Bluetooth fülessel működik-e?
-
guftabi96
addikt
válasz
guftabi96 #1240 üzenetére
Na sikerült addig-addig kísérletezni, hogy visszaállításnál letörölt mindent a telefonról (így az el sem indult)
Felraktam a MIUI-t. Tetszik, jobb mint a gyári, de azért megkérdezem, hogy ilyenkor mi van? Vissza tudom rá varázsolni a gyári androidot ha arra van szükség? Valahonnan le tudom hozzá tölteni, vagy ezt buktam? -
NPG_
tag
válasz
guftabi96 #1235 üzenetére
az img fájlt rátöltöd a vertis-01 belső SD-re.
Letöltöd a playböl a Mobileuncletools-ot.
Abban van egy "update recovery" pont.
Ha azt elindítod megtalálja az új CWM-et. Ráböksz és frissíted.Leállítás, indítás a hangerő fel és a bekapcs. egyidejű nyomásával.
Belépsz az új CWM-be és onnan már mehet is fel a MIUI.Jó cucc, én is azt használom mióta megjelent.
-
dejo60
csendes tag
válasz
guftabi96 #161 üzenetére
Ugye nem arról a vékony fóliáról beszélsz aminek a jobb felső sarkában van egy fülecske is az eltávolításhoz? :-)
Mert az csak a szállításhoz van és védi az igazi védőfóliát.
Korábban adtak olyat is ami magát a kijelzőt védi és pontosan bele van szabva abba a pici keretbe ami körbefut a készülék előlapjának a peremén. Ez az a fólia, ami azért van, hogy az érintőképernyő kezelésekor (ütögetés, csúsztatott dörzsölés) fellépő lopásoktól megvédje a képernyő panelt.
A gyári fólia azért jó, mert pontosan illeszkedik ebbe a keretbe. Beleszabni szerintem elég macerás lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Konteó topic
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- League of Legends
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged