- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
guftabi96
addikt
Az, hogy fém, vagy műanyag, azt gondolom teljesen mindegy. Ha normálisan rá van rakva ez a szürke műanyag csík, és minden illeszkedik normálisan, akkor nem szabadna recsegnie.
De ugye itt illesztési gondok vannak, ami akármilyen anyagnál kiválthat különböző hanghatásokat, legyen az fém, vagy műanyag. -
kisspista
senior tag
Jajaj, tolják az új típusokat ezerrel, mintha muszáj lenne
D még a Vertis You sem érkezett meg a forgalmazóhoz, nem beszélve az AIM-ról sem. A MILE nekem már tablet kategória, nem telefon. Úgy vagyok vele, ha már ekkora képernyős telefonnal kéne futkozni, akkor inkább nem is kéne telefon
-
mcguyver
csendes tag
Köszönöm a választ, végigolvastam a topikot.
Féltem ettől a választól...
De ha már leírtad, akkor kérlek írd le részletesen, hogy hogyan is működik ez a program.A többiektől is várok választ, aki megtisztel vele.
Bp.-en meg személyesen is szívesen találkozom, ha van valakinek kedve egy eszmecserét folytatni telefon ügyben. -
kisspista
senior tag
Az AIM-mal szeretnék leváltani a Vertis Plus verziókat, de valójában specifikációilag ugyanaz a két telefon. A legdurvább, hogy a Veris-02 plus és Vertis You is ugyanaz, csak 8mp-es kamerát kapott. Még ez sem kapható kicsike hazánkba, s kiváncsi leszek hogy az AIM is mikor fog megjelenni. Kb. 48e Ft lesz az ára (lengyel árfolyam szerint).
Az AIM-ról mindenképpen szeretnénk csinálni tesztet, s szerintem az EXPI ÉK hibájából adódóan a vásárlók mindenképpen fontosnak tartják vásárlás előtt a teszt elolvasását. Ez mindenkinek az érdeke!
-
kisspista
senior tag
Érdekes, amit mondassz... Én is tapasztaltam főúton, aztán elkezdtem az MTK menüben turkálni, s állítottam a vevőn, de azután nem használtam hosszabb úon a gps-t. Elképzelhető, hogy most sem jó, pedig az nagyon aggasztó, mert most kezdődik a szezon, s én a jól működő GPS-em adtam fel egy vertis-02 Plus-ért!
-
kisspista
senior tag
Nem pucérnős, hanem fehérnemű reklámos csaj
Már a quadrocopter tesztnél is látható volt a videóban
Úgy gondolom, hogy nem lesz javátás erre, mivel fizikailag "zörög" a lencse élesítéskor, s ennek a hangja rákerül a felvételre is. Ha kikapcsolod a mikrofont, akkor nem fogod hallani, viszont a videózás hang nélkül nem élvezetes. Másik észrevétel, ha már megemlítettük a videózást: nem lehet élesíteni manuálisan ujjunkkal a felvétel közben és előtt, azt csak a készülék tudja, míg a Vertis-01-nél ezt gond nélkül lehet!
-
kisspista
senior tag
Nem maradtál le valóban semmiről
Közbe félig meddig megjavult a kijelző, amit nem is értek, egyszer működik, egyszer nem. Kezd aggasztani a dolog; nekem első pillanattól fogva a memóriahiba ugrott be, hogy emiatt csinálja... Hétfőn kiderül, hogy a másik teló is produkál-e ilyen hibát.
-
kisspista
senior tag
Igyekszem, de csak hétfőn tudom meg, hogy kapunk-e tesztpéldányt az EXPI-ből!
Látom erősen mélyvizekre evezel, közeleg a téglafon a javából!
Elég meredek, amit csinálni akarsz, egy karaktert elütsz, aztán system partíciódnak és az egész telefonnak annyi... Ebbe én tuti nem nyúlnék bele, na meg lehet a kernel is megbolondul a telón.
-
kisspista
senior tag
Teljesen egyetértek az álláspontoddal! A problémák ismertek, s egyre kevesebb van belőle, mert a support megfelelően segítséget nyújt a vásárlóknak!
Sokan kérték az EXPI tesztjét tőlünk, így megkerestem a forgalmazót, s ha minden jól megy, akkor akár jövő héten meg is tudjuk ejteni a műveletet!
-
kisspista
senior tag
Nem kértem készüléket, mert specifikációban szinte ugyanaz, mint elődje, csak kinézetre más! Biztos lesz olyan csapat, aki leteszteli majd. Az ára 45.000 Ft lesz ( kis eltérés a pénznemek közötti váltás miatt előfordulhat)
Szilikontok nem hiszem, hogy lesz hozzá (egyikhez sem gyártottak), így ajánlom a "buzis" hátlapokat
-
kisspista
senior tag
Nehogy azt hidd, hogy ismeretlen a márka!
Menj be bármelyik hipermarketbe vagy elektronikai áruházba, egészen biztosan lesz Overmax termék a boltok polcain. A telefon az egy új profilja a gyártónak, de ez is rohamosan bővül mindig egy példánnyal; tabletek viszont millió példányban.... -
v.attis
őstag
Ott a pont! Nagyon ismeretlen, de nem is az elbukás miatt mondtam amit mondtam (ezt "kis úrnak" mondom), csak tulajdonképp egy tényezője van annak, hogy egy rohadt jó telefon legyen
Viszont a gps jelvesztés az nekem a huaweinél is volt a gyári navigációval. A három betűssel már sokkal simább és megbízhatóbb volt, szóval, lehet, hogy ez az android navigációs szoftverének a gyengéje.
-
kisspista
senior tag
Vertis 02 Plus
Mondom én, hogy a navigáció terén nem a legjobb,de ez lehet a térkép pontatlansága is, illetve a vevőbe érkező adatok feldolgozási hibája. Sebaj elvisz oda ahova kell, mégis rá kell bíznunk magunkat. A gps jelet eldobta neked a teszt során? erre is van megoldás elviekben.Én meg azt vettem észre, hogy telefonáláskor a hívó fél hangja nagyon tiszta, szépen hallható, de van, amikor átvált a megszokott "telefonbeli" hangra, s megváltozik a hangszín is. Érdekes; nem tudom mitől van...
v.attis
Az Overmax nem fog elbukni, mivel még mindig a piacot uralja a kedvező árú készülékeivel. Az, hogy milyen a specifikáció ezért az árért, az más kérdés, de ha nem lenne ekkora választék és kereslet, akkor elbukna, de így nem fog. Szerintem 28.-ért a lejobb vétel, nem hiszem h ebben az árban van másik készülék, IPS kijelzővel és dupla SIM-mel... -
v.attis
őstag
Közelség érzékelővel ébresztem, nem gombbal. Valószínüleg enni fogja kicsit az aksit. Próba szerencse.
Auto screen on. Ramot alig fogyaszt és éjjelre ki lehet kapcsolni.
-
kisspista
senior tag
Pontosan: nem tudja az autofókuszt, erre csak a Vertis-01 és évfolyamtársai képesek. 720p-t tudja videóban a FINOM móddal, de annak a minősége hát elég gyenge. A Vertis 02 Plus az kimondotan egy jó telefon, de multimédiára, s pár dologra nem a legjobb választás. Vásárlás előtt mérlegelni kell, hogy mire is szeretnénk használni, milyen funkciók megléte fontos számunkra!
-
v.attis
őstag
Ugye, hogy ugye! Mégiscsak jól fognak jönni az alternatív kijelző felébresztéses módszerek! Van olyan is amelyik a közelség érzékelőt használja ébresztésre. Asszem elkerülöm a bajt és keresgélek, próbálgatok.
Azért nézzétek már meg a menüket tüzetesen, annak idején az összes CM romban volt ilyen lehetőség, természetesen a JB-n alapulókban is. Biztos nem tették bele a gyári romba? Valami olyasmit keressetek, hogy "kijelző felébresztése hangerő gombokkal" vagy "Hangerő gombra ébredés".
Esetleg kisspista jelezhetné a gyártónak (vagy egyéb illetékesnek), hogy mivel gebasz van a power gombbal, kiadhatnának egy kis javítást, hogy a hangerő gombokkal is felébreszthessük a telót. Szerintem egy hozzáértőnek max 10 perc lenne elkészíteni. A Huaweihez egy 350KB-os zip fájllal ezt megoldották.
-
Raqueia
tag
Én ezzel a módszerrel raktam már fel vagy 20 fóliát hibátlanul: a fóliát védő két fóliával együtt bepozicionálod a fóliát a telefonon pontosan. Egy szélesebb ragasztószalaggal ráragasztod a fóliát a telora az egyik hosszu oldala mentén. Értelemszerűen azon oldala mentén ahol nincs vagy kevesebb gomb van. Vigyázz a pontosan pozicionált folia ne mozduljon el! Igy felhajthatod a foliat és ha visszahajtod a telora, pont jo helyen lesz megint. Bepárásítassz a fürdőszobában. Nem kell állat módra, ez leszedi a levegőben lebegő por, szösz nagy részét. Felhajtod a felragasztott fóliát. A védőfóliák még mindig rajta vannak. Alaposan letörlöd mikroszálas kendővel a kijelzőt. Itt kell nagyon türelmesnek lenni, éa surlófényben sokáig vizsgálgatni, egy pici por se maradjon a kijelzőn. Amikor tuti, lehúzod a fólia alsó védőfóliáját, és ráhajtod a fóliát a kijelzőre. Kinyomkodod alola a bubikat, én korommel szoktam, és lehuzod a felso vedofoliat is. Kész.
-
ocsirigo
csendes tag
Szemüvegtörlő kendővel makulátlan tisztára törölni a kijelzőt, majd alulról kezdve (ahogy sgergi is írta) felsimítani, végül belülről kifelé haladva az összes apró buborékot kisimogatni alóla. A makacsabb buborékokat körömmel szoktam kitolni a széléig. A Vertis 01-hez vett fólia nálam jól tartja magát, igaz én még tokba is teszem.
-
Digiflex
tag
Sziasztok!
Vertis 02 plus: powergomb probléma...
Nekem már kb. egy hete kezdett olyan lötyőgősebb lenni, aztán most meg beragadt. Vagy besett... Úgy tűnik végleg. Kosz nincs, bekapcsolni nem tudom, csak az akksi töltést animálja, ha megpöckölgetem a gomb környékét. Ja, és bimbammol a számítógép, ha rádugom usb-n. Az ezüst gombrész kimászik, ha ügyesen pöckölgetem, de csak lóg a levegőben.
A Power gombot ugye elég gyakran kénytelen az ember nyomkodni. Szóval talán egy kicsit masszívabbnak kellene lennie szerintem. Holnap meglátom, mit mondanak rá a szervízben...Többieknél mi a helyzet?
(Ap)
-
-
kisspista
senior tag
Ahhoz, hogy a legyen szövegfelolvasód, ahhoz rendelkezned kell a TTS hanggal, amit rámásolsz a kártyádra, illetve a TTS motort feltelepíted, s ezután a Szövegfelolvasó kimenetben meg fog jelenni a feltelepített motor, ott ki kell választani a magyar nyelvet, illetve be kell tallózni a hang pontos helyét, s már kész is vagy vele. Vannak ingyenes és fizetős hangok, mint pl. SVOX vagy Naunce; ez utóbbi teljesen ingyenes és sokkal szebben ejti a magyar szöveget, mint pl. SVOX Mariska, ami pénzbe kerül!
-
kisspista
senior tag
-
kisspista
senior tag
/Vertis02 Plus/
Közelség érzékelő az van benne!
Nekem meg újra érik a gomb beragadás probléma.. Már megint kezd szorulni! Másnak nincs ilyen baja vele?Tegnap szereztem egy jó autós tartót a Vertis02 Plushoz (jó a Vertis-01-hez is), de a teszt előtt letört a korong rögzítője, így használhatatlanná vált...
-
kisspista
senior tag
Hát ez igen, mondom én, hogy kinyírod idő előtt!
Amúgy szétszedheted a telót nyugodtan, mert a leejtéssel ugrott a garid úgyis... Ha később másik probléma merül fel, úgyis ráfogja a szervíz, hogy a leejtés következménye, szóval mindegy.
A gomb a nyákon van, lehet, hogy csak a műanyag gomb borítása tört le, könnyen orvosolható, de ehhez a 4 csavart le kell venned!
-
mohabacsi67
csendes tag
No: megoldódott a zenehallgatós hang probléma. Egyik nap, hazafelé menet elkértem egy kollegina-fülesét, próbából. Egy Maxell-füles volt, szólt, mint az atom. Átugrottam a közeli Tuskóba, és a harmadik füles, amit kipróbáltam (noname), 2800 HUF szintén tuti volt/lett.
Szóval füles-specifikus a dolog. De hogy a gyári is xar hozzá, az nekem alig felfogható. Me gmondjuk próba-cseresznye lesz, ha egyszer ez a füles elmúlik. Mert nem tudom, mi dönti el a kompatibilitást. A jack végén levő színek nem, mert volt már ebben minden...
-
kisspista
senior tag
-
-
-
kisspista
senior tag
Nekem csupán annyi a bajom a készülékkel telefonálás közben, hogy ha le akarom tenni a telefont, akkor elveszem a fülemtől, s néha picit többet kell várni, hogy megjelenjen a piros letevő gomb...
Sokszor a hívott fél előbb leteszi, mint én le tudám tenni. Nekem ez olyan elvi dolog
-
kisspista
senior tag
Ezzel a feltöltéssel csak annyi a baj, hogy ha autóban navigálsz rövid távon, s menet közben szeretnéd tölteni, akkor nem sok minden fog töltődni ezen rövid idő alatt.... 2.5 óra alatt meg ugyebár már elég nagy távolságot meg lehet tenni! Nekem a geocachinghez meg - 5-15 perces autózások a következő pontig -, elég szomorú tény ez
-
kisspista
senior tag
Vannak olyan alkalmaások, amik segítik a telefont, s kilövik a feleslegesen futó alkalmazásokat, pl. Clean Master, Advanced Task Killer ...stb. Nálam is fent vannak ezek, illetve a futó progrmokat mindig manuálisan is bezárom, valamint az automatikus ki- és bekapcsolás funkciót is minden nap használom. Ennek ellenére nagyon jól bírja a készülék, sokáig bírja az akku (egyelőre). Bár a GPS elég rendesen zabálja az enegiát
De minden jóban van valami rossz is: elég sokáig tart a feltöltés bekapcsolt állapotban, nálam a 4%-OS AKKU TELJES FELTÖLTÉSÉIG KB 2-2.5 ÓRA IS SZÜKSÉGES!
-
-
kisspista
senior tag
Vertis02 Plus
Tovább lehet bontani a készüléket még, de én csak a LED miatt szedtem szét addig, hogy hozzáférjek. Az alaplapot kell kiemelni még (további körmök tartják oldalról), s elérhető az LCD panel, illetve az érintőképernyő is (persze előtte a fóliacsatlakozót el kell távolítani).
Azért elég durva, hogy a gyári akkut szinte "bagóért" érulják
Ez jó hír a vásárlóknak, s érdemes 2-3 akkut felvásárolni, majd feltöltve tárolni így egy hosszabb hétvégi túra alkalmával nem kell tölteni, csak akkut cserélni. S nem utolsó sorban: ha a telefon már kimenőfélben lesz, akkor is lehet a készüléket még hosszú évekig használni, hiszen az akkumulátor akkor is "új" lesz
Vertis-01 akku 2100mAh - 1543 Ft
Vertis02 Plus akku 1700mAh - 1006 Ft -
kisspista
senior tag
Nekem meg van a személyes véleményem magáról a tényről, hogy miért sikeresebb hazánkban az Overmax márka, mint máshol a világon, de ezt most nem részletezném...
A magyarázat a kínai árusok elterjedése és sikeressége példája egy az egyben (miért is tudnak megélni nálunk, és mitől vannak egyre többen)
-
kisspista
senior tag
Ez piacgazdaság erősen; a lengyelek gyártják, de az nem azt jelenti, hogy a legtöbb végfelhasználó Lengyelországban lenne. A kiváló árfekvésük miatt előszeretettel vásárolják a magyar honfitársaink, így azon sem lepődtek meg túlságosan, hogy az első teszt és unboxing videó tőlünk magyaroktól került fel a világhálóra
Vertis02 Plus
Valóban elegendő a RAM mérete, nekem a játékokkal sem volt probléma. Tegnap megvizsgáltam egy SONY ERICCSON Xperia Go LED vakuját, és azt kell hogy mondjam, hogy még így is kevés a Vertis-nek a fényeDe ezekben a márkásabb készülékekbe a gyártók jobban odafigyeltek a részletekre. Vertisek terén viszont igazán jól sikerült a módosításom
EXFI
Inkább csak külsőben van különbség, harware-ileg teljesen ugyanaz lesz, mint a Verts-01, csak azelbbi sokkal dízájnosabb lesz!RBJ
A navigáció téma mélyebben engem is érdekel, mert a Navitelt én eddig Windos Mobile-on próbáltam, amin jól működik, azonban az android állandóan szeret mindent futtatni, így az a kérdés, hogy egy feltöltéssel mennyi időt lehet akkuról navigálni vele?! -
kisspista
senior tag
Egy kis LED mókolás, ahogy ígértem
Jelentem, hogy a gagyi, gyári, kis LUX értékkel rendelkező, tompafényű smd LED-et magasfényű, 3mm-es hidegfehér LED-re cseréltem egy barkácsolással! Halkan jegyzem meg, hogy a gyári egy forrasztással visszatehető, de szerintem nem fogom, mivel most nagyon erős lett a vaku LED, ugyanolyan erősségű, mint a Vertis-01-é, ami jóval erősebb alapesetben a kistesóénál
Röviden ennyi képekben, de annyit el kell árulnom, hogy a gyári LED nem tud ennél erősebben világítani, mert az áramfelvétele már a maximumn van, így egy nagyobb fényű LED tud csak megoldást jelenteni a vaku erősítésben, szóval sajna a script nem fog működni! Amúgy ha a Vertis02 Plus-on is lenne nagyítólencse a vaku előtt, akkor még intenzívebb lenne a fény, de a sima műanyagon sokat nem lehet kihozni alapból
-
kisspista
senior tag
Nekem most nincs bajom a hangerővel, feltoltam mindent maxra, így reggelente úgy ugrok ki szó szerint az ágyból az ébresztőre
Csengőhangot is olyat választottam, amit aztán meg lehet hallani már messziről is
A LED mókolás inkább a kíváncsiság szüleménye nálam, nagy szükségem nincs rá.....
-
kisspista
senior tag
Mit értessz a hangerő növekedés megoldásán?
Jeleztem feléjük a képernyő sarkainál nehezebb érzékelést, a MAC cím változását, a videó elég gyenge minőségét, bár ez utóbbin nem sokat tudnak változtatni ebben az árfekvésbenBelepiszkálok én szívesen, mert értek az elektronikához, végülis ez a szakmám (az autómat is körbe LED-eztem, s mindent kicseréltem benne), nem nagy kunszt!
Már meg is találtam a LED-et hozzá, csak ezzel az a baj, hogy nem biztos, hogy rá fog férni a fóliára, kicsit le kell szednem belőle....
Az a véleményem, hogy a "gyári" LED-ből nem lehet sokat kihozni, ez mindig ilyen gyenge fog maradni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged