Új hozzászólás Aktív témák
-
noezmegmi
tag
válasz
Petyyyyy #207 üzenetére
Kötelező temetni
amint lehet erről váltani kell és egy fogadalom az életben soha többet nem veszek sony készüléket. Egy félig kész frissítés közben hagytak fel a készülék támogatásával ! Sárguló kijelző, wifi hiba , kamera AF frissítése inkább ne nyúltak volna hozzá ! Vidó része az szánalmas
két mikrofon összegerjed és hiába takarod vagy ragasztod le akkor is [link]
Igazából jó készülék lenne, ha kicsit törődnének vele, de nem érdekli őket
Én egy tapasztalattal lettem gazdagabb 2 éves hűségbe az azt várhatják, márkától nekem többet egyetlen készülék nem kell. -
Somesz1988
csendes tag
válasz
#38464487 #181 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek, csak nehogy többet ártson mint használjon. Annó a LWW-ra kaptam egy ICS-t aztán egy újabb frissítést és rohadtul belassult
Csalódtam a Sonyban, pedig a telefonjaik tetszenek, jó az irányvonal, HW téren már mindegyikben snapdragon ketyeg, kapnak mellé 1-2 GB ramot,és a tepsi fétisnek is eleget tesznekBár, ha esetleg a kritikusan kevés ~1.2GB tárhely miatt kapna egy move2SD lehetőséget az király lenne (tudom álmodozzak csak
) Amúgy nekem a 4.3-al nincs bajom, a kamera szoftver nagyon sokat javult.
-
törölt tag
válasz
norbert1998 #203 üzenetére
Lövésem sincs. Adreno 330-am van.
-
SzDavid99
tag
Jajj.
Hát, a következő telefonom Nexus lesz.
-
noezmegmi
tag
Gratula xperia SP -hez
nem tudom miben bíztam, miért gondoltam mást a Sony-ról.
Kutyából nem lesz szalonnaazoknak volt igaza akik azt mondták venni kell egy wifi-s fényképezőt meg egy olcsó mobilt. Pont a felében lenne, mint az SP
-
dreamdancer
őstag
válasz
mrlujoak #195 üzenetére
A logikádban ott a hiba, hogy a 3 modell kiadásakor már javában kint volt a 4.2, mégis 4.1-gyel lettek kiadva. És hogy az SP ezekután átugrotta a 4.2-t, az nem dicsőség. (Vagy ha mondjuk 2.3-mal került volna piacra, és arról frissül 4.3-ra, akkor full extázis?)
A két valódi kérdés az, hogy elvárható-e középkategóriás telefonokra egynél több verziófrissítés, illetve hogy elvárható-e 2013-as modelleknél, hogy megkapják legalább az az évi Android-verziókat?
A te válaszod mindkét kérdésre NEM - a többségnek más a véleménye.
-
Azért az SP- egy javító csomagot kaphatna, de azért a többiért is nagy kár.
-
-
mrlujoak
veterán
válasz
#65577472 #194 üzenetére
Bugmentes SW nincs.
LG-nél, Samsungnál, de még a zárt iOS-nél is akad hiba.
Az, hogy egy vagy két főverzióváltás történik, változó. Az átugrott főverziót eddig sem számolta senki, csupán nyomatékosítás volt.
Mert ugye azért van különbség, hogy a 4.1-en nyitott és 4.2-n megállt (egy főverziófrissítés), vagy ugyanezen modell 4.1 után 4.3-on áll meg...(#193) jenei1994 :
régiós és/vagy operátori riasztás
-
törölt tag
-
mrlujoak
veterán
Egyébként meg a kis frissítések (bug, vagy biztonsági) azért jönnek.
Tegnapi/mai hír:
Xperia M
-
törölt tag
válasz
mrlujoak #189 üzenetére
Az SP a frissítési ciklusa alatt is botrányos volt, pedig felemelhette volna a gyártót (házon belül a legnépszerűbb Xperia volt), ehelyett rengeteg vevőt buktak. Amit a többi címben említett modellel csináltak, azt meg inkább hagyjuk, leírták már előttem.
Szeretem a Sony-t, Z-vel is, de főleg a Z2T-vel nagyon elégedett vagyok (nem is értem, hogy cseszhették el ennyire a Z2-t), de továbbra is azt mondom, hogy ha valaki jól működő Sony-t akar, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. És ez több nagy brand-re is igaz. -
mrlujoak
veterán
válasz
#65577472 #188 üzenetére
"A hír pedig legyen végre tanulság mindenkinek, hogy a Sony messze nem a legjobb választás az alsó- és középkategóriában."
Miért?
Mert a többi gyártó szarik közölni a támogatás végét?
Vagy szerinted más gyártó mindegyik modelljét folyamatosan támogatja?Azért mert nem olvasod a többi gyártó ilyen bejelentéseit, attól még azok támogatása is megszűnik.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #179 üzenetére
Ha olyan mint eddig , akkor inkább ne is jöjjön semmi
Azt nem tudom, HTC tudom, hogy pl. One X/X+-ra is (4.2.2-n ragadt) kiadta a HeartBleed update-t, sőt, apróbb bugfixek javítása is történt/ik.
Sony nem tudom mennyire mennyire tesz ilyet (hülyeséget meg nem szeretnék írni).
Az általános tapasztalat kb. mindenhol,hogy a felsőkategóriás Sonykon kívül a support még csapnivalóbb mint amúgy. -
Csapoati
nagyúr
válasz
mrlujoak #177 üzenetére
Van, amikor jogos a vedelem. Pl amikor az alsobb kategoriakban a HD-t meg a nyolcmagot es a vizallosagot hianyoljak. De ez esetben szerintem a kritika jogos. A tobbi gyartora is ertem ezt, vicc a legtobbnel a frissites kerdese. Nem, nem csak csucskategorias telefonokkal illik foglalkozni.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
mrlujoak #171 üzenetére
Nem ertem, neked lehet gunyolodni, masra meg egybol ugrasz? Ertem en, hogy fan vagy, de ez akkor is ciki egy Sony kategoriaju cegnek. Az SP-re meg kulon jo lett volna a 4.4, mert ahogy hallottam a 4.3 azert nem lett az igazi. Pont szoftverileg kene nekik belehuzni (a csucskategoria alatt), erre jon egy ilyen. A fanok meg megsertodnek a jogos kritika miatt.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
jimmy399 #167 üzenetére
Szia!
A vásárlók zöme/a mi rétegünk nem feltétlenül (csak) azért várja/ta a frissítést, mert ha nem "kitket" fut rajta akkor az már nem is telefon (bár megjegyzem fejlesztőként úgy gondolom, igen is az lenne a legjobb..).A Sony Xperia SP, és L készülékek olyan vacak szoftverrel jöttek, hogy azt már élmény nézni. Lukaku barátunk habár mindenáron megvédi (aka."sony szakértő"), de attól még szégyen, hogy egy telefont így kiadnak és sokadik próbálkozásra sem sikerül a szoftvert rendesen megírni.
(értsd, ami az egyikbe működik, a másikban nem, aztán javítják, de a következőben megint egy visszatérő hiba jelentkezik , stb)-ezzel csak arra szerettem volna rámutatni, hogy ha a telefon normálisan működik, akkor senki nem sopánkodik, és lázadozik,hogy miért nincs rá 4.4 ?!!!négy!4!!
Míg mobiltudós voltam, naponta 10 /10+ SP-t,3-5 Z-t, és 1-2 Z1-gyet hoztak szervizbe. Kezdve az SP OTA-s szoftverfrissítésével, ami téglázta a telefont, folytatva a Z folyamatos bugjaival (kameraszoftver) ~ újraindításával, és persze a Z1 (itt a szoftver legalább úgy ahogy elment, még ha a kamera itt is bugos volt a sokadik frissítés után is) beázásával, amit persze nem tudtak javítani, mert nem garanciális, de azért úgy reklámozták, hogy vízálló a telefon.(mondjuk a samsungot is ugyanúgy ezekért nyakon lehetne vágni, mint a Sony-t) (- halkan megjegyzem, kevés olyan ember volt, aki úgy használta volna a Z1-gyet, hogy nem zárta be a fedeleket, szimplán nem tartott rendesen ).
4 ismerősöm is rendelkezik SP-vel, 2 L-lel, és mindegyikük folyamatosan panaszkodik, hogy csináljak vele valamit, mert földhöz b@xxa.Ami nálam volt tesztkészülék, az 3 nap után megadta magát (ugyancsak OTA frissítés..).
Üdv,
-
dsr
senior tag
Érdekes dolog ez , hogy nem kapják meg....
-
mrlujoak
veterán
Srácok, tessék kapaszkodni!
Hivatalosan is bejelentette aSzarSzemét Sony, hogy az MTK-s C támogatása is véget ért. -
Szatyor95
senior tag
válasz
jimmy399 #167 üzenetére
Szerintem itt most jogos a sopánkodás, mivel a KitKat sokat lendíthetett volna a telefon használhatóságán. Egyfelől jobban is bánik az erőforrásokkal, másfelől pedig itt lett volna az alkalom, hogy kijavítsák azt a sok hibát, amit a Jelly Beanben benne hagytak. Ráadásul akkor mind a három eszköz olyan támogatást kapott volna, ami már egy elfogadható szintet képvisel. Nem mellesleg a KitKat után már az L fog jönni, ami nagy változásokat fog hozni. Ha azt nem kapta volna meg, szerintem kevesebben háborodtak volna fel mint így.
-
Nagya21
addikt
válasz
jimmy399 #167 üzenetére
Hali!!
Tudod van egy régi magyar mondás:
Az igéret szépszó,ha megtartják úgy jó.
Sztem a drágán megvett készülékeknél (lásd nálam is), azért áldoztunk ennyit (a márkaneven kívül), mert igérték lesz rá 4.4, és most egy kissé keserű a szám íze, hogy átlettem qrv@ a palánkon.
Ráadásul a szerviz is szivatott, szóval első, és utolsó "márkás" telóm az L.
Befogtam másod melós telónak, a Coolpad 7320-as mellé,(ez nagyon jutányos áron jött, és eddig a kinyai telókban nem csalódtam, azt kaptam az árért, amit vártam) és itt ha nem lesz szoft frisítés na bumm ebbe az árba ez fér bele.
Üdv Nagya -
jimmy399
senior tag
Sziasztok.
Olvastam én is a hírt, hogy a Sony nem fogja támogatni a felsorolt telefonokat, hogy megkaphassák a legújabb Android verziókat. Na bumm. Most akkor mi lesz? Nem értem ezt a hisztériát, hogy brühühü, nem kapjuk meg a legújabbat, meg a legszebbet. Tipikus fogyasztói magatartás, hogy kell-kell-kell csak azért is.
Most azzal hogy teszem azt 4.4.4 helyett marad a telefon 4.2-n vagy 4.3-on, attól még nem fog beesni az eső. Nekem egy 2.2.2-es telóm van, BŐVEN megfelel az igényeknek. Frissíthetném 2.3-ra de baromira nincs kedvem, és ahhoz sincsen, hogy mindet gyaluljon a telóról a frissítés. Ez van, olvastam, hogy van pár hasznos feature a 2.3-ban de attól még fogom frissíteni és nem is fogom várni reszketve, őrjöngve majd meghalva, hogy mikor jön már ki az újabb verzió. Szóval brühühü: OFF.Bár ez egyéni szubjektív vélemény.
-
fioninquo
tag
válasz
#42308056 #163 üzenetére
A durva az, hogy bugos szoftvert adtak ki, amit nem voltak épesek patchelni. A 2 hangszóró fel szokott cserélődni, a közelségérzékelő is bugos, stb... Abba, hogy nem kapunk 4.3-at vagy 4.4-et, már beletörődtem, de hogy a bugokat nem bírják kijavítani... Sonyt soha többet!
-
Weeman1
veterán
válasz
alex devil #161 üzenetére
Ezek a márkafanatikusok.
-
törölt tag
Xperia L kemény 5 hónapos terméktámogatása jól hangzik.
Egyébként pl. ez a gyártói hozzáállás ami visszatart a platformtól. Szerintem maradok Windows Phone felhasználó. Belépő, lassan két éves Lumiámra most jelentettek be frissítést az IFÁn.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
alex devil #161 üzenetére
-
alex devil
senior tag
Egyszer magyarázza már el nekem valaki, hogy egyesek miért vagy mitől szerelmesek egy-egy márkába??? Mindegyik topicban van egy pár Lófasz Jóska akik kiállnak a gyártó mellett legyen szó bármekkora hibáról/átverésről/gázról. Ezzel nekik miért jobb??
Ugyanezt leírhatnám egy Samsung vagy Iphone topicban is.. -
Dovloran
senior tag
Kár értük. Pedig jó kis telefonok azok.
-
pit stop
addikt
válasz
Bogyi007 #149 üzenetére
Ha tényleg a telefon topikjára hivatkozol, akkor ha kicsit visszaolvasol mindenre ott a válasz. Tudom mert a legelejétől kezdve követem a topikot, még mindig közeli hozzátartozóm tulajdonában van, amit még én vettem és használtam (topikot visszaolvasod, vagy cuccaimra ránézel - látható).
A telefon valóban nem lett frissítve, de külső ok miatt - hardver gyártója csődbe ment és közölte, hogy nem ad ki a fejlesztőknek akkor se semmit. Akik erre a hardverre építettek - legyen az Samsung vagy bárki - mind ezen ragadtak.
Hívás problémát ismerem, volt nekem is - elég szar elismerem. Ugyanakkor van rá megoldás, ha nem élsz vele, az már nem a te gondod.Egy gyártót kiemelni felesleges. Most ez kapja itt a savat, következő hónapban jön a másik akkor majd az, aztán majd a harmadik... Felvetettem már kétszer két dolgot, senki nem reagált rá.
Mindegyiknél lejön pár típusról ilyen hír, itt megy háborgás, de átlagember meg úgy sz@rik rá ahogy van, mert nem érdekli. A termelés és stratégia pedig tömegeknek zajlik, nem a szűk tudatos rétegnek. -
Weeman1
veterán
Ennyit a Sony-ról.
Csak hozták papírformát. -
Szatyor95
senior tag
válasz
#09819904 #123 üzenetére
Erre a CM dologra kicsit kitérnék.
Oké, hogy létezik, de ők sem támogatnak sokáig hivatalosan. Két eszközömnél is tapasztaltam, most az SL esetét mutatnám be.
Kijött a gyári 4.1.2, ami egy kalap sz*r lett. A 3. foltozás után is voltak zavaró hibák. És itt volt a vége. CM-ből a mai napig a 9.1 az utolsó stabil rendszer rá, ami az Android 4.0.4-re épül. A 10 (4.1.2) katasztrófa lett, az FXP csapat kihátrált a telefon mögül, ráadásul egy félkész, komoly kerneles hibákkal küzdő verzióval zártak. A 10.1-et (4.2.2) már egy RaymanFX nevű xda tag adta ki, mint OpenSEMC. Ez sem volt hibátlan, de kompromisszumokkal (720p-s videófelvétel 1080p helyett, és hasonlók) már elég volt napi használatra. A 10.2 még alfa stádiumban bevégezte. Aztán most itt a 11. Már vagy a 3. fejlesztő vette át a munkát, de ott tartunk, hogy az ART használhatatlan, a memóriakezeléssel nagy bajok vannak, ha a processzor órajele 648 mHz alá esik, gyakran újraindul a telefon, az alkalmazások nem stabilak, emellett igen ronda grafikai hibák is szoktak lenni.
Ne érts félre, én is támogatom a CM-et, mert nagyon jó rendszer. De ha nem Nexusod van, akkor sajnos nem sokkal vagy előrébb sok esetben.
-
BékeHarcos
csendes tag
válasz
mrlujoak #147 üzenetére
Azt is fogjuk tenni
és a régebbi válaszodra csak annyi a válaszom: kit érdekel hogy egy évvel késöbb jelent meg az E1 ha az alsókategória legalja amiben az 512 MB RAM-ból 10 MB marad meg egy játékot sem lehet elindítani emiatt és ezen a KitKat sem fog segíteni egy amúgyis halott telefonba ölik a pénzt ahelyett hogy a középkategóriával foglalkoznának!!! Fogd fel végre a SONY elhibázta és eszt be is fogja látni elöbb útobb!!!
-
fojuzer
aktív tag
Nos igen a"Frissitéskre" kötelezni kellen a gyártokat,ha müszakilag,technikailag az eladott ketyerék tudják,teljesiteni, Sajna a "SONY" tol többet nem kell telo,bár az/Xperia SP// jól végzi a munkát,nagyon használhato!Igaz kiadásakor irreálisan drága vala4
-
electro123
csendes tag
Hát ez van.
Nem tehetünk róla, hogy egy szegény országba születtünk.
Külföldön ez nem gond mert félévente új telefont vesznek az emberek és azon biztos, hogy a legújabb softver van, kit érdekel az 1 meg 2 éves modell, a gyártók így állnak ehhez a dologhoz, a fő a lóvé keresés, hogy a legújabb telefonjaikat megvegyék ezt totál logikus.
Nekem amikor a samu s3 - ra kijött a 4.3 - as frissítés olyan szar lett, hogy utána el is adtamszenvedjen vele valaki más.
És ok, hogy mindenki a legfrissebbet akarja de kérdem én most egy fostos telefonban mi az isten fog változni nem egy windowsról beszélünk ahol percenként tömnek be biztonsági réseket, lukakat a frissítésekkel mert egyébként összeonlikRemélem Z2 - re nem jön semmi mert csak tönkre lenne téve és én nem fogok emiatt rinyálni 3 év múlva, hogy jaj nincs frissítés a telefonomon mert egyszerűen nem érdekel.
//// Sony Z2 \\\\
-
Bogyi007
veterán
válasz
pit stop #143 üzenetére
Ha lett volna Xperia U telód ezt nem írnád.
Még most is aktív a topicja, olvasható benne, hogy milyen állapotba hagyta a Sony azt a készüléket is.....
2.3.6-os szoftverrel adták ki eleve amikor más korabeli telók ICS-vel indultak, ezután kaptunk egy 4.04-et rá amit talán kétszer javítottak majd szó volt róla hogy még jön egy update - ez sem jött meg a temérdek hiba sem lett kijavítva végül rajta.Személyes kedvencem amikor csörög a teló felveszem, elhúzom a felvevő ikont és nálam a készülék csörög tovább míg a másik oldalon meg már él a vonal.....
-
valti7
csendes tag
ennyit az androidról. nevetséges
-
mrlujoak
veterán
...minek után a topikban a Sony-t gyalázzák, nekem Sonym van, és azokhoz értek, akkor mégis mi a gumicsontért írjak teszem azt a BB-ről.
De tovább megyek.
Androidos mondandóm jó része az egész ökoszisztémáról szólt.Sajnos süket fülekre talál. Gyalázzuk csak tovább a gyártót.
Gyerekes. -
janos68
aktív tag
válasz
mrlujoak #140 üzenetére
Nem szar a Sony, csak nagyon gáz, (ahogy a TÖBBI gyártónál is) ,hogy szarik a telefonjaik frissitésére. Majd a hülye vásárló úgy is vesz egy újat, ha a legutóbbi oprendszer verziót akarja látni a telefonján.
Mondjuk az sem szímpatikus hogy úgy véded őket, mintha a saját gyereked lenne, pedig egyértelműen sárosak ebben a témában. -
pit stop
addikt
-
törölt tag
Ennek az oka a vevő! Akinek a gyártó tolhatja az orra alá az új és újabb termékeket, a vevő ráharap és a régire tojik nagy ívben. Aki pedig ténylegesen használná hosszútávon, az megszívja.
Ilyen a piac. Érzéketlen, kegyetlen és mára szánalmas.Prémium anyaghasználatról beszélnek. A HTC csinált fémházat. Aztán helyette nem ment az előlapi gomb... A Samsungnál reklamálták a fémet. Kaptak alukeretet, amolyan nesztek wazze alapon. Majd kiderült, hogy az egyik műanyag csak krómszínű és lepattogzik, az alu meg gyászkeretes anyagú.
Ezzel szemben mégis majdnem kéztszáz rongy körül startolnak.
SW-es támogatás sem az igazi már. Az S3 LTE-re is tojtak nagy ívben.Az alsó szintű telefonokra egy pl. 10B utáni 10C verzióváltás is csoda.
Középszinten maximum két verzióváltás már nagy szó.
Felsőszinten dettó!
Szép lassan marad tényleg az, hogy CM-es telefonok lesznek. Ha ez valakinek megéri... -
mrlujoak
veterán
válasz
BékeHarcos #129 üzenetére
...ugye mekkora szar a Sony?!
Igaz, hogy az E1 majdnem egy évvel az SP után került bejelentésre (2014 január 4.3) de azért csak mocskoljuk...
Bezzeg, ha az nem kapott volna 4.4-et akkor meg azért lenne szarszemét a gyártó.Jobb is, ha más gyártót választasz, ha már a dühtől ennyire nem látsz...
-
h3lios
addikt
válasz
#09819904 #134 üzenetére
Persze, ez benne van a pakliban, de akkor sem szép arra hivatkozni, hogy a hardver nem bírja el.
Mondják azt, hogy bocsi vége a termék életciklusának, de ne azt, hogy az amúgy elég bika telefon nem viszi el azt az androidot ami ráadásul kisebb erőforráson is jobban megy.Egyébként én sem vagyok az a nagyon elkeseredős fajta. A Samsungomon 2.3.6 volt a vége a dolgoknak, de 4.1.2-ig toltam fel. Kitkat is lenne rá, de a G2 miatt már csak tartalék telefon.
-
bozont
veterán
válasz
#09819904 #125 üzenetére
Én mondjuk az ART miatt vártam nagyon a 4.4 verziót, de erről most lemaradok.
Amikor telefont vettem, olyat kerestem ami új modell, pont a support miatt. Az SP volt a legerősebb a kategóriájában és akkor még a Sony oldalán is az szerepelt, hogy a következő verzió a 4.4 lesz. Nekem az is elvárás, hogy azért ha 3 nem is, de legalább 2 évig legyen hozzá frissítés, feltéve hogy a hardver is megfelelő hozzá és ebben az esetben bőven az. Szerintem még az Andoid L-hez is elég. De még az is rendben lenne, ha azt mondanák, hogy most kimarad a 4.4, de lesz L rá. Mint a 4.2 esetében.
És akkor persze mondogatják itt, hogy akkor CM. Én megtudom csinálni, meg a a legtöbb ember aki ebbe a fórumba jár. De a legtöbb ember számára ez már magas fokú tudomány. Na meg pont azért is fontos számomra a hosszabb support, mert nem igazán akarok főzött romokkal szórakozni.
A másik része meg, a szolgáltatós SP-knek nem nyitható a BL, így a CM-et kenhetjük a hajunkra. És pl a legtöbb SP tulajdonosnak itt a PH-n szolgáltatós telója van. -
törölt tag
válasz
BékeHarcos #136 üzenetére
Remélem üzemidőben is fog kárpótolni, nem csak ramfogyasztásba.
Nekem N5-ön a CM rommal gyepálással kibírt 1 napot, a gyári 1/2 helyett. -
törölt tag
válasz
BékeHarcos #133 üzenetére
Na, látod!
Ez az amire azt mondom, hogy korrekt megoldás. Ha nincs official support akkor jön a custom.
-
h3lios
addikt
válasz
#09819904 #130 üzenetére
Elméletiekben a 4.3 és a négy között a legfőbb különbség a memória kezelés. Kitkat alatt elég jó dolgokat is ki lehet hozni a hardverből, ha odafigyelnek a programozók.
Egyébként itt a főverzióknál az a problémás, hogy 1-2 év múlva az Appok egy jelentős hányada már nem fogja támogatni az előző verziókat. -
törölt tag
válasz
BékeHarcos #129 üzenetére
Tőled is csak azt tudom kérdezni, hogy mit használnál ki effektíve?
-
BékeHarcos
csendes tag
NEM akarok csúnyán beszélni de....ROHADNA KETTÉ AZ EGÉSZ SONY!!! Azért vettem SP-t galaxy S4 mini helyett mert eddig minden telóm SONY volt és nagy volt a márkahűségem a cég iránt de amit most műveltek az nagyon fel húzott és mától az a véleményem soha többbé SONY ezt is elintézték gratulálok!!! Remélem a SONY lesz a következő az Iphone után akit szarrá fognak alázni mindenféle lehúzó kampányokkal!!! Ja és a kedvencem : Xperia E1 mit kap? 4.4-et
-
h3lios
addikt
válasz
mrlujoak #113 üzenetére
Pont az írtam én is, hogy az ICS-t szépen megkapta az a paletta, még akkoriban "vitáztunk" is hogy elég jó arány, hogy csak a Play nem kap. De az csekély vigasz a jelenlegi Usereknek, hogy 3-4 éve milyen jók voltak a frissítések.
Egyébként, az hogy kihagyták a 4.2-t nehogy már érv legyen. Egyszerűen elkéstek vele, ezért csak 4.3 jött rá, mint frissítés. Nem mellesleg 4.4-től jöttek az igazán fontos frissítések, úgyhogy előtte nem is értem miről beszélünk. Az ilyen nagy verziószám ugrásoknál várja az ember, hogy 1 picit jobb legyen az aksi idő és az optimalizáció. Nem azt, hogy még a menü is szétakadja magát.
Egyébként én is ebben a cipőben jártam az előző telefonnal, mint a mostani L - SP tulajok, nekem akkor egy SGS+-om volt, ami szintén felső közép volt akkor (70k). Aztán mivel egy húzott verziós csúcsteló volt semmit nem látott az ICS-ből, amit aztán sokkal ratyibb telefonok is megkaptak.
Ezért vettem most G2-t, ez nagyon szépen kapja a frissítéseket és a rendszerrel sincs semmi gond, mert minden nagyon smooth. -
törölt tag
válasz
BulletBill27 #126 üzenetére
Én is ezt mondtam magamról mielőtt belekezdtem!
Aztán jött a "Hű b****meg! Most hogyan tovább?". Végül a sokadik után már rutinból megy. Egyszerűen csak bátornak kell lenni. -
Bogyi007
veterán
válasz
#09819904 #111 üzenetére
Azért mert Sony (és egyben droid) telót veszek ne az legyen már az elvárás, hogyha a gyártó cseszik frissíteni a készüléket majd akkor én tegyek rá mindenféle moddolt romokat és így legyen megoldva a mindennapos használata....
androidnál ez egy lehetőség nem pedig alapvető dolog...
-
törölt tag
válasz
BulletBill27 #120 üzenetére
Miért is? Talán a nők vannak túlnyomó többségben akik az updatere gyúrnak? Nem hinném.
Tény, az én párom olyan akinek akármilyen telefonja van úgyis custom rom kell. De Ő sem vág eret, ha a gyártó úgy dönt, hogy no support.A CM már kidobta az installert. Nem egy ördöngösség! Ezen kívül aki belevág, nem fogja elcseszni! Saját tapasztalat. Igen, volt eset amikor azt hittem, hogy tégla a telefon, de mégsem adtam fel. Kérdeztem, próbáltam és volt amire menet közben magamtól jöttem rá.
-
Zolee11
senior tag
Belegondolva nem érzem, hogy túlzok.
A 18 hónap alatt a 4.2-t átugorva azzal nem is foglalkozott.Ha elsőre kiadnák ordas hibák nélkül, nem lenne szükség annyi build-re. Lást Telekomos legújabb build... szóval nehéz dolog a tákolás, értem én. Egyáltalán miért gyártanak hálózatfüggő telefont, hogy még több verzióra szükség legyen? Jah, hogy ez az érdek, mert a szolgáltatók ezért "támogatják" őket, érdekes Nexus telefon egyik szolgáltatónál sincs, vajjon mejjert nem van?
Volt már nekem is Kínai cuccom (Meizu), igaz az nem telefon volt, de elég is volt 1 db belőle, hiába ismerte el a gyártó a firmware hibát, azt soha nem javították, el is veszítettek mint vásárlót, örökre.
Én meg se szólalnék most, ha anno tényleg nem ezzel akarta volna növelni a Sony az eladott darabszámot, hogy odabiggyeszti a 4.4-es droidot. Itt csak az elvről van szó.
Elleszek én még egy évig simán a majdnem hibátlan 4.3-as droiddal is, így hát nem is szaporítanám a szót. -
BulletBill27
aktív tag
válasz
#09819904 #111 üzenetére
Az eladások nem a Sony-t igazolják (igaz, nyár elején láttam erről adatokat, nem tudom, hogy azóta hogyan változtak)
A frissítés lehetőleg ne legyen bughalmaz (nemcsak a Sony járt már így)
A CM meg olyan dolog, hogy vagy fel tudod rakni, vagy nem. Nem mindenki ért hozzá, és nem mindenki akarja egyből root-olni a telóját vásárlás után. Ne legyen már nehéz egy normális, használható szoftvert írni. (Szintén nem csak a Sony-ra vonatkozik)Az meg hogy a nőknek minek SW update egy kicsit hímsoviniszta duma volt
-
törölt tag
válasz
mrlujoak #113 üzenetére
Az L esetében kíváncsi leszek, hogy mennyi készüléket rúgnak le (ismét) azzal a dumával, hogy "Nem bírja el hardwareesen". Mert ez az igencsak bevett szokás!
A Samsung egyik leironikusabb esete a Pocket Neo. Annál szerintem agyhalottnak kell lenni, hogy valaki azt higgye, hogy bármilyen frissítést is kap. Ennek ellenére van benne szoftverfrissítés opció.
Az viszont elég csúnya dolog volt, hogy az S3-at leírták.
-
Tomi_Ohl
veterán
Na, azért a csúcskategóriát aránylag jól támogatják...
"bár azért egy hivatalos frissítés valószínűleg mindenkinek jobban esett volna." Sonynál nem olyan biztos az...
Amúgy meg, 20011-es Xperiákra és Xperia S-re megoldás: Xperia Overlay
Remélhetőleg ez jön majd SP-re is... -
C$abi
aktív tag
Hát szomorú ezt olvasni egy 10 hónapos felső-középkategóriás mobilról. A Sony fanok nyugodtan mondhatják a nevetséges érvet, hogy tervezve van a frissítési ciklus, meg hogy kapott frissítéseket, de hát kérem, ha már egyszer kifizetek 100 ezer forintot vagy többet (mert az SP volt drágább is) egy telefonra, akkor azért elvárom, hogy minimum 1 évig támogatva legyen normális frissítésekkel, nem pedig 10 hónapig szar minőségű szoftverekkel, mert az a bugos, optimalizálatlan szoftver, ami ezen volt, az egyenesen nevetséges főleg egy Sony brandtől. Dehát, ha valaki ezzel megelégszik, annak respect.
-
pit stop
addikt
válasz
jozso1989 #99 üzenetére
Ugyanaz a felső kategóriában? Amikor Z kap(ott) KK-t és javítást is?
Mindegyik gyártónál csúcsot vagy elődjét kell venni, ha valaki frissebb szoftvert szeretne, vagy Nexus ha a legfrissebbet.Nincs fröcsögés, csak senki nem reagált arra neki épp mi hiányzik újabb szoftver okán; meg arra, hogy fizetne-e többet azért mert kap tovább támogatást
-
mrlujoak
veterán
válasz
#09819904 #111 üzenetére
...és most várjuk a 4.4.4-et. Eddigi jelzések alapján jó lett.
DE.
Pár hónap múlva ismét szar szemét lesz a Sony, mert a Z-t is kifuttatja. Akkor jön majd ugyan ez. Elbírta volna az L-t(...)
Egyébként a többi gyártó modelljei miért nem szerepelnek a hírekben, hogy leállt a támogatás?!
Vagy csak a Sony ennyire hülye, hogy tájékoztatja a sajtót, és erre a hiénák kapnak?Hol vannak a tavalyi Samsung modellek hírei? Nézzünk csak át párat...
(#112) h3lios
...akkor elfelejtetted az ICS-s időket...
2011-ben azon ment a hiszti, hogy az akkori Sony Ericsson modellek (arc, ray, neo, play...) mikor frissülnek 2.3-ról ICS-re.
Senkit nem érdekelt, hogy a PLAY-t leszámítva az összes megkapta, mert akkor már a 2012-es modellek miatt ment a hiszti...Soha nem lehet jót cselekedni.
-
h3lios
addikt
Szokásos Sony hozzá állás, amikor kiadták a Z-t tetszett a gyártó egész arculata, mára már az Apple is szimpatikusabb lett, pedig őket sem szívlelem túlságosan.
Fél évente adnak ki csúcstelefonokat, azért mert az előző szériát elkúrták és így egyszerűbb foltozni a hibákat, sőt erre még csak szükség, sincs, mert: "vegyél újat, az jobb".Jó példa a Z1-nél a fakó kijelző, a Z2-nél a hibás illesztés.
Csak egy példa, egy ügyfél meló közben mesélte, hogy a haverja Z1-ét, ami beázott a biztosítás keretében csak Z2- re tudták cserélni (ingyen), mert az előző típus kifutott és nem lehet belőle szerezni.A szoftverről már nem is beszélve. Én még emlékszem azokra az időkre amikor a Sony (még Ericcson) néven az élen járt. Amikor jött az ICS szépen kapták meg a telefonok.
Azóta nem tudom mi történt ilyen téren, de amit kiadnak a kezük közül szoftver "frissítés" néven az egy szánalmas vicc.
Ja és nem, kedves Sony Fanboy (ok), nem üres dumáról van szól. A kiállított telefonokon én szoktam végig nyomogatni a frissítéseket, és a Z-n már csak nevetni tudtam. 4.3-al lagg mentes volt az egész, ahogy megjött a 4.4.2 még a Notification bar is laggosan ereszkedett le... -
törölt tag
válasz
BulletBill27 #110 üzenetére
Őszintén! De nagyon őszintén.
Akinek igénye van a 4.4.4-re, az a tábor kétféle. Az egyik fele megoldja SW-esen, a másik fele úgyis új készülékre vált.
A Sony, hogy jó úton jár-e, az nyilván az Ő szemszögükből nézve jó, a felhasználók bizonyos táborának szemszögéből vizslatva nagyon nem jó.
Viszont amíg létezik rá INGYENES megoldás, addig annyira nem kell temetni a régi készülékeket.Xperia Z topic az élő példa. Így jöjjön már a KitKat meg úgy... Aztán amikor megjött akkor a jaj, de szar, teszem vissza a 4.3-at ment...
Na, kb. itt is ez lenne.
Alaphangon az Xperia M-re és L-re, de még az SP-re sem tudok nagyon úgy tekinteni, mint ami hiányozna a telefonpalettáról. Ezek számomra olyan átlag, közép- vagy alsószintű telefonnak tűnnek amiket csajok használnak. Oda meg minek a nagy SW update? Nyilván pasik is használják.
A CM ROM bőven kárpótol szerintem bárkit. Azt is megmerem kockáztatni, hogy jóval kevesebb bugot hoz, mintha a Sony mégis lenyomná a frissítést. Alapozva ezt az Xperia Z tapasztalatra.
-
BulletBill27
aktív tag
válasz
#09819904 #104 üzenetére
Nekem ez jött le a hozzászólásodból. De neked is leírom: Nem kell bólogatni mindenhez, amit egy gyártó csinál. Itt nem ,,nyávognak" az emberek, hanem a nemtetszésüket fejezik ki. Hány Sony topikot mutassak neked, hogy ez nem jó, az nem jó? Itt is látod, hogy mennyi elégedetlen ember van. Ez nem azt jelenti, hogy jó úton halad a Sony.
-
tjhooker464
őstag
Nem hiszem, hogy egy jól működő 4.3 mellett annyira hiányolni kéne bárkinek is a 4.4-et. Felesleges miatta egy percet is görcsölni és élvezni olyan extrákat mint pl.: SD kártya írhatóság!
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #44 üzenetére
???
-
törölt tag
válasz
BulletBill27 #42 üzenetére
Ezt írtam?
Szerintem nem! Viszont akinek kell, annak tényleg ott a CM! Akinek meg effektíve nem kell, az ne nyávogjon, mint kezdő szűz lány a disco után!
-
Danny750
őstag
-
dzoli87
aktív tag
Hát én szerencsére áprilisban megszabadultam az L-től és az egész Androidtól egy 925 személyével.
Nagy dilemmában voltam, ebben az árkategóriában vehettem volna egy még jobb Androidos telefont, de nem bántam meg az biztos(eddigi életem egyik legjobb döntése volt talán). Én nem fogok senkit sem téríteni vagy reklámot csinálni a WP-nek, de nekem elegem lett a zöld robot állandó macerálásával, hogy ezek a nyomik valamit elcsesztek és, hogy én rootoljam a telefonomat és én írjak át esetlegesen konfig fájlokat vagy töltsek le XDA-ról ezt meg azt, hát köszönöm soha többet nem kérem, használni szeretném azt az istenverte telefont amit megveszek. Az, hogy félnapokat gép előtt üljek és megoldásokat keressek, hát engem ezért senki nem fizet és az elpocsékolt időmet sem kapom vissza. Amire használnám a telefont arra a WP majdhogynem tökéletes nem mondom, hogy 100%-osan elégedett vagyok de nem akarom kirakni a metró elé mint az Xperia L-t. Az, hogy lesz-e még az L-hez frissítés és esetlegesen a szenzor bug is eltűnne, már nem érdekelne még ha meg is lenne a telefon. A szoftverfejlesztőknek egy marha nagy 1-est kellene adni. Az meg egyenesen felháborító, hogy ezért a hulladékért valamikor kárgyásan 50.000,-et kértek, az biztos hogy úthengerrel mentem volna át rajta és egy szépen megfogalmazott levéllel küldtem volna vissza a Sony-nak, hogy köszönöm de ez a sz@rt tegyék oda ahová gondolom. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged