Nem kap frissítést az Xperia M, L, SP trió

Sok huzavona után a Sony döntött, nem készíti el a KitKat frissítést az Xperia L, az Xperia M és az Xperia SP okostelefonokra. Ez pedig azt jelenti, hogy a japán gyártó tavalyi középkategóriás mobiljai közül az M és az SP az Android 4.3 Jelly Bean operációs rendszeren ragadtak, amit egyébként még az idei év első negyedévében adott ki a Sony.

Az Xperia L esetében még egy fokkal rosszabb a helyzet, ez a készülék ugyanis még a 4.3-at sem kapta meg, a felhasználóknak meg kell elégedniük a tavaly megjelent 4.2-es szoftverrel.

Érdekesség, hogy mindhárom masina könnyedén tudná futtatni a KitKatet, hiszen egy gigabájt rendszermemóriával és két Krait magos processzorral rendelkeznek, szóval a hardver semmiképpen nem lenne akadály. Megoldás persze mindig létezik, a méltán híres CyanogenMod CM11-nek köszönhetően a 4.4 sem elérhetetlen az említett készülékek tulajdonosai számára, bár azért egy hivatalos frissítés valószínűleg mindenkinek jobban esett volna.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony Xperia M - inkább előd, mint utód

    A Sony különleges és egyedi formatervét megkapta ugyan a telefon, ám sajnos a jó sebesség ellenére a kijelző és a kamera is a várakozások alatt teljesít.

  • Sony Xperia L - rutinosan homorít

    Jókora, de mégsem csúcsmodell. A középkategóriára lő a japán gyártó, itt még a TFT kijelzőt is jobban elnézi az ember, pláne ezzel a formatervvel.

  • Sony Xperia SP - a jónevű japán

    Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.

Hirdetés