- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szjoci
őstag
válasz
Mr Dini #15543 üzenetére
Dehogy haragszom...
Érdekes amit mondasz, mert a python alapból fent van a nason, nem? És nekem az dereng hogy a plex is azt használja.
Az uClibc fel sem volt telepítve, a másikat upgrade-eltem, de a helyzet az én szememmel nézve nem sokat változott. -
szjoci
őstag
válasz
Mr Dini #15537 üzenetére
Rászántam magam, de elakadtam több helyen is
- A python telepítésénél először kaptam letöltés után egy "No such file or directory"-t. Ezt relatíve gyorsan orvosoltam, mert én kis szemfüles észrevettem hogy kihagytad véletlenül a /tmp-t a telepítésnél.
- Utána viszont az a hibaüzi jött hogy "not installed". Itt gondoltam megpróbálom nem upgrade-elni, hanem telepíteni a csomagot -i kapcsolóval. Így feltelepült a python.
- Ezek után ahol végképp elakadtam az a "pip install --upgrade setuptools" sor, ahol ez jön vissza:
root@NSA320:~/onedrive-d# pip install --upgrade setuptools/ffp/bin/python3.5: symbol 'epoll_create1': can't resolve symbol
Traceback (most recent call last):
File "/ffp/bin/pip", line 7, in <module>
from pip import main
File "/ffp/lib/python3.5/site-packages/pip/__init__.py", line 13, in <module>
from pip.utils import get_installed_distributions, get_prog
File "/ffp/lib/python3.5/site-packages/pip/utils/__init__.py", line 12, in <module>
import subprocess
File "/ffp/lib/python3.5/subprocess.py", line 438, in <module>
import select
ImportError: unknown dlopen() errorEz viszont nekem már nagyon de nagyon magas
-
-
válasz
Mr Dini #15531 üzenetére
Köszi, igen írja egy helyen, hogy:
Bad block table found at page 131008, version 0x01
Bad block table found at page 130944, version 0x01
nand_read_bbt: bad block at 0x000009300000.Szuper, jó, hogy kb. 1 hetes a cucc. Nem indul jól a barátságunk a Zyxellel. Egyébként lassan már annak is örülnék, ha az Rsync életre kelne rajta. Ipv6-ot nem értem, főleg, hogy az elejétől ki van kapcsolva a beállításokban. Resetet már túl vagyok, minden ugyanaz.
-
stroge
csendes tag
válasz
Mr Dini #15522 üzenetére
nekem transmission-deamon csak itt van:
/zy-pkgs/bin/transmission-daemon
/zy-pkgs/ffproot/ffp/bin/transmission-daemona settings.json pedig egyikben sincs benne:
/zy-pkgs/gui/Transmission/transmission/web/settings.json
/zy-pkgs/config/Transmission/settings.json
/zy-pkgs/ffproot/ffp/etc/transmission/settings.jsonlehet, hogy valamit rosszul csináltam? torrent fut, minden rendben amúgy.
-
stroge
csendes tag
válasz
Mr Dini #15506 üzenetére
uh, ez bejött.köszi!
újraindítás után a daemon futott, engélyeztem a weben is. már 2.92-t ír ki. de a packages között még 2.82. és a webes felületen eltűntek a torrentjeim. a settings.json nem változott.
hova másoljam a torrent fileokat, hogy ellenőrizze a letöltéseket, és visszaálljon seedbe? a recent download mappába? mert gondolom a watch-dir csak új letöltésekre kell.
köszi még1x -
stroge
csendes tag
válasz
Mr Dini #15503 üzenetére
köszi, ezeken már minden kombinációban és sorrendben végigmentem, de nem változott.
a -u nem leszedi a legfrissebb verziot?
kezdjem előről, tiltsam le weben, aztán ffp/start/transmission.sh stop
majd töröljem le funpkg -u /transmission/legfrisebb/verziójának/elérési/útja.txz
majd installáljam funpkg -i /transmission/legfrisebb/verziójának/elérési/útja.txz
engedélyezzem a weben, és checkoljam?
nincs olyan parancs ami kiirja a telepítet verziot. -
válasz
Mr Dini #15460 üzenetére
Szia!
Azt megoldom egy hálózatra között Pi-vel
"De nem ajánlom, hogy sűrűn kapcsolgasd a nas-t"
24-ből 17 órát bekapcsolva töltene. De tőlem aztán mehet bátran, ha 6-7 méterről már hallani sem lehet
(Az 540-ről nem találtam hangtesztet.)
Kicsit már:
Ha belerakok egy 3-4TB lemezt (ém mondjuk X időközönként mégegyet-mégegyet amíg 4 nem lesz) akkor az kivitelezhető hogy mondjuk 2-nél RAID0-ba rendezzem a lemezeket, amikor meg 3-4 lesz akkor átrakjam RAID5-be? Vagy ehhez ne igazán kezdjek hozzá adatokkal a lemezen, igaz?
Üdv. core2
-
taylor67
csendes tag
-
-
Jamboo529
senior tag
válasz
Mr Dini #15377 üzenetére
Ezzel kapcsolatban lenne nekem is egy kérdésem. Nálam ugye be van állítva a figyelés. Nincs is gond, berakom a fájlt a mappába, beolvassa a TM és már tölti is. Igen ám, de a beolvasott fájlok átkeresztelődnek *.added-re vagy mire, és mikor a régi cuccokat törölném a kliensből (adat+torrentfájl eltávolítása) ezek a fájlok sajnos nem törlődnek. Így a mappa egyre csak hízik és hízik. Nem is ez a legnagyobb probléma (hely van bőven), hanem ha beüt valami krach, honnan fogom tudni kiválogatni ebből a több ezer fájlból, hogy jelenleg mi is van seedben, mit kell esetleg újra hashelnem?? Vagy van esetleg másik mappa, ahol csak a futtatott torrentek fáljai vannak meg??
-
péjé
őstag
-
szjoci
őstag
válasz
Mr Dini #15346 üzenetére
más: megtörtént a költözködés, 7,5 óra volt a partíciók másolása...
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15281 üzenetére
Végre találtam egy rendes hostingot, az atw-t, így átköltöztem oda.
http://users.atw.hu/mrdini/, vagy http://mrdini.atw.hu/
Ha valakinek szüksége van egy FFP-s csomagra, az itt kérheti.
-
Doky1988
senior tag
válasz
Mr Dini #15286 üzenetére
Másrészről, több száz csomagot feltölteni 1-essével anonymous http-vel, magyarán script feltöltéssel az elég kemény, ftpn feltolni gyorsabb, pláne hogy nincs korlátozva a sávszélesség se ftpn se, meg weboldal megtekintésileg se.
ui: Ideiglenes ha érdekel, tudok segíteni.
-
Doky1988
senior tag
válasz
Mr Dini #15286 üzenetére
Nem, nem a mobilx adja, ez saját script.
Itt lehet mindent igen, használhatsz persze .htaccess -t.
Sávszélességem az korlátlan, mármint a havi adatkorlát az nincs limitálva.
Hát ideiglenesbe tudok neked segíteni, több 100 csomagra nincs kapacitásom, mert ha csak 2 mega is 300 csomagnál 600megaMennyi az a pár száz?
Ha gondolod hozok neked letre aldomaint, meg lovok be neked valami scriptet vagy adok ftp-t ahogy szeretnéd.. Nekem egy natúr weboldal fut csak, meg egyéni sz@rjaim -
Doky1988
senior tag
válasz
Mr Dini #15281 üzenetére
Mellékesen ultraweb jó drágáért ad akciósan domaint
Mobilxcloudnál 2400/2 év a .hu tárhely, tárhely csomag meg 5 giga 1200ft/hó.
Én régi tag vagyok, nekem 2giga van csak, de nekem is 5gigára kellett volna váltanom csak közel 4 éve náluk vagyok aztán nem volt kötelező így, de rendesek meg segítenek, online supportjuk is jó viszonylag.Web kezelőjük meg cPanel van ahol azt állítasz amit akarsz.
-
Doky1988
senior tag
válasz
Mr Dini #15281 üzenetére
De mekkora tárhely kéne?
Aldomainként tudok neked adni ha nem gigák kellenek, de domain az zsoltivagyok.hu/valami lesz.. vagy valami.zsoltivagyok.huFájlkezelőt megtudom oldani, enyém kb így néz ki: [link]
vagy ha van valami egyéni azt is megtudjuk oldani.
FTP elérést tudok adni, de van könyvtárlistázó adminos, ahol webről tudsz feltöltögetni, letöltögetni, törölni stb. -
SutPet
aktív tag
válasz
Mr Dini #15257 üzenetére
Kihozni kilehet csak még le nem jön addig ne nagyon akarj semmi mást a nastől
mindenesetre 5megára lekorlátozva a letöltést egyenlőre jó. ~50% körül ingázik. Viszont azon meglepődtem hogy a streamelés dlna-val szinte semmit nem eszik. tableten és telefonon is elindítottam torrent mellett és semmit nem mozdult a terhelés.
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #15254 üzenetére
Ezt nem értem. A Pyload nem csak letölteni tud, hanem kicsomagolni és összefűzni is. Ez szintén erőforrásigényes művelet. Ezért a Pyload -nak meg lehet adni, hogy maximálisan az össz. processzorteljesítmény hány százalékát használhatja. Ez sztem a TM -ben is megoldható lenne.
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #15219 üzenetére
Nem fogod elhinni, de szerintem sikerült.
Leírom hátha jár más is így:
Ugye írtam, hogy kb 10 másodpercig megy a web restart után. Transmissionben elindítottam 20-25 torrentet, hogy terheljem a vasat, így restart után a web már nem 10 secig hanem 15ig ment..
, viszont pont még volt annyi időm, hogy a programcsomagoknál rányomjak a PHP-MySQL-phpMyAdmin csomag megállítására.. és azóta láss csodát megy tökéletesen. OwnCloud-ot tettem fel, mint most rájöttem, az telepítette párhuzamosan a PHP-MySQL-phpMyAdmin-t.
Sejtettem, hogy valahol itt lesz az árulás, mert azóta csinálta ezt mióta itt piszkáltam. Mondjuk az okát továbbra sem értem...
ötlet?
Úgy 4-4,5 óra alatt rá is jöttem... jeee
-
szjoci
őstag
válasz
Mr Dini #15204 üzenetére
Köszönöm, sikerült.
Már pár parancsot megjegyeztem, de ez a "ez ennek a része, az amannak, ebbe van ez a csomag, amabba is fel kell telepíteni ha ott akarod használni, stb" dolgot már így 40 évesen és világ életemben windowst használva picit nehezen megy.
Amit meg Te és még jópáran csináltok itt a topikban, hát, max. respect -
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15176 üzenetére
Nos, eszközöltem pár apróbb módosítást a csomagban és feltoltam Drivera.
Javaslom a frissítést, mert egy picit mégy csiszoltam az upnp-n (is).
Mivel láttam, h már máshova is be lett linkelve a dolog, így gondoltam, h nem törlöm le a régit, hanem felülírom. Ezért, aki már feltette a régi csomagom, az először nevezze át a transmission-2.90-arm-0.txz-t transmission-2.90-arm-10.txz-re, vagy valami másra és ezután adja ki a "funpkg -u <csomagnév>" parancsot!
-
Anonymus23
veterán
válasz
Mr Dini #15176 üzenetére
Úgy voltam vele, jobb a békesség.
Nem, nem fagy ki, azonnal elindult minden torrent, most beraktam még egy linuxot, és azt is tölti szépenTegnap próbálkoztam a Tonyk által befordítottal, de (saját hibámból) nem jött össze, de jó pár függőséget kért még (eddig csak a programcsomagos volt fenn), többet mint ami az itteni leírásban van. Ma délután megnéztem a fájlokat konkrétabban, és mivel akartam a statisztikát is, illetve szerintem a torrent részletek (mikor lett berakva, arány stb) a resume mappában vannak (erre nem vennék azért mérget), átmásoltam mindent megint, illetve előtte letöröltem a másikat, mondom akkor megpróbálom a tiedet is, és ment azonnal.
Tegnap ráindítottam a TM-re mielőtt átmásoltam volna, és amikor próbáltam hashelni, meg átállítani a mappát, akkor megfagyott, de szerintem csak túlterheltem a NAS-t, vagy inkább a TM-et. PUTTY-al elértem, és ott le is tudtam állítani, de mivel nem akartam 1,5TB adatot behashelni, ezért nem sokat foglalkoztam utána vele, amikor beállítottam a settings-ben a helyes mappát, utána már nem fagyott meg, el is kezdtem hashelni, de aztán inkább visszaindítottam a programcsomagost, (kellettek a torrent infók és statisztikák).
Ma újratelepítettem, de a fent leírt módszerrel, nem volt kedvem próbálkozni, hogy mi az ami kell, és mi ami nem, inkább a tutira mentem.
Azóta is megy normálisan, tölt, nem fagy ki.
Köszönöm! -
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #15173 üzenetére
"Már 2x is mondtam, h próbáld ki a régi csomaggal is, h ott csinál-e ilyesmit, de nem kaptam visszajelzést..."
Elnézést kérek mester, hogy más teendőim mellett nem ugrottam a felhívásodra....
eastsider, zambazoli ! Próbáljátok ki a Mr.Dini fordítását, hátha az jól működik! Bár nálam is tök érintetlen csomag van lefordítva.
Annyit láttam fordítás közben, hogy a libtool-ból 2.4.6-os verzió kell, nálam csak a 2.4.3-as volt feltelepítve. De nem hinném, hogy ez a gond.
A transmission.sh-ban stimmel minden az elérési utakban, user is ok? -
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #15153 üzenetére
"rmmod -f tun
De valószínűleg azt fogja dobni, h foglalt. "
A force pont az, hogy lesz@rja, hogy foglalt-e, kinyírja.
"Van benne rmmod, csak nem force, hanem simán -f kapcsoló:"
Idézet az rmmod helpjéből:
Options:
-f, --force forces a module unload and may crash your
machine. This requires Forced Module Removal
option in your kernel. DANGEROUSPetike168
itt megtalálod?: cat /ffp/lib/modules/2.6.31.8/modules.dep
és itt?
dmesg | grep tun
vagy itt?
/bin/dmesg | grep tun
-
Mayall
tag
válasz
Mr Dini #15114 üzenetére
Szia!
Le a kalappal!!! Tökéletes megoldás! Remekül működik!
Azt hittem, hogy valahol a conf-ban néztem el valamit, így elég sokat túrtam.
Viszont azt vettem észre (motion -n-et futtatva), hogy próbálja az alap 17-es palettát betölteni, de nem működik, ezért az általa megtalált használható palettát tölti be és ehhez igazítja a felbontást is.
Például a Genius-nál a JPEG palettát használja és megtartja a 640x480-at. Míg a Logitech-nél a GRBG-t (5-ös) tudja csak betölteni és ez kikényszeríti a 352x292-es felbontást, holott a kamera tudná a 640x480-at. Lehet, hogy ez a gond Tonyk kamerájával is.Nagyon köszönöm, hogy kikutattad a megoldást!
Üdv:
Mayall -
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #15121 üzenetére
És ez az általad a saját formádra gyomlált verzió? Vagy full csomag? Namerhogy' aszontad, hogy Te kiszedsz belőle minden számodra felesleges funkciót!
Egyébként most hogy fordítottam a tm-et, lehúztam a kamerát. Megint dobott egy instant resetet a nas. Valami itt a kamera cuccok körül nem okés.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15116 üzenetére
Illetve még az a gond, h azóta sikerült 1xűbb megoldásokat találni a dolgokra, meg közben kész lett (ma) br2 kmodja, ami majd nagyon könnyűvé fogja tenni a kamera felismerését. Viszont nem merek beleszerkeszteni a cikkbe, mert akkor gondolom várhatok még 1000 évet...
Azt javaslom addig is itt a topikban bonyolítsuk le a dolgokat!
-
Tonyk
veterán
-
Mayall
tag
válasz
Mr Dini #15104 üzenetére
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Az a baj, hogy szerintem eddig is így csináltam. A module_utils már fent volt. A modprobe gspca_zc3xx-ra unknown symbol in module, or unknown parameter-t dob, csak a gspca_main-t tölti be, hiába módosítom a konfigot. Ha visszateszem a v4l..git2011-et, akkor betölti, de nem látom a :8081 alatt. Utóbbinál a /bin/dmesg ez. A másik kamerával is analóg a helyzet, szóval tuti én nézek el valamit.
Üdv:
Mayall -
-
Geripapa
aktív tag
válasz
Mr Dini #15079 üzenetére
még mindig ezzel szenvedek...
egy óra "szenvedés" után itt tart a nas:
.lng
Start Update
Update Message: Check for updates
Update Progress: 3%
Update Progress: -1%
Update Message: Contact Server...
Update Progress: 100%
set CONNECTED
Start Update
Update Progress: 3%
Update Progress: -1%
Update Message: Contact Server...
Update Progress: 100%
Handle a passthrough MyJDownloader connection:2
Handle a passthrough MyJDownloader connection:1
Handle a passthrough MyJDownloader connection:3
Handle a passthrough MyJDownloader connection:4
Handle a passthrough MyJDownloader connection:5
Handle a direct MyJDownloader connection:6
Handle a direct MyJDownloader connection:7
Handle a direct MyJDownloader connection:8
Handle a direct MyJDownloader connection:9
Handle a passthrough MyJDownloader connection:10
Handle a direct MyJDownloader connection:11
Handle a direct MyJDownloader connection:12A netes jdownloaderben látom a nast.
de most akkor mit kellene csinálnom?
Megállítsam a folyamatot?
Mivel hogyan? -
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #15079 üzenetére
Kis birkózás után jó lett! Thx!
Arra van valami ötlet, hogy nem csak 160x120-as képet adjon? Természetesen átírta a kamera felbontását a configban, volt motion restart is, de továbbra is csak 160x120. (640x480 helyett)
(Bocsi a kamera típusa miatt, doboz hiánya miatt a képet néztem, de ezek szerint került ebbe a héjba más belsővel is, az id-re meg barom módom nem kerestem rá...
)
-
Geripapa
aktív tag
válasz
Mr Dini #15079 üzenetére
Ezek megvannak kézzel el is tudom inditani.
de azt irtad ahhoz hogy automatán menjen ezt kell megcsinálni:
"Módosítsuk benne ezt a sort: COMMAND="/ffp/opt/java/bin/java -- -jar /mnt/HD_a2/programs/jd2/JDownloader.jar" erre: COMMAND="java -- -jar /mnt/HD_a2/programs/jd2/JDownloader.jar"!"De nekem nincs ilyen:
/mnt/HD_a2/programs/jd2/JDownloader.jarvagy az nem baj?
-
Geripapa
aktív tag
válasz
Mr Dini #15073 üzenetére
root@NSA320:~# Wget
-sh: Wget: command not found
root@NSA320:~# wget
wget: missing URL
Usage: wget [OPTION]... [URL]...
Try `wget --help' for more options.
root@NSA320:~#Sikerült letölteni rátenni a nasra és úgy telepiteni.
root@NSA320:~# java -version
java version "1.8.0_73"
Java(TM) SE Embedded Runtime Environment (build 1.8.0_73-b02, headless)
Java HotSpot(TM) Embedded Client VM (build 25.73-b02, mixed mode, sharing)
root@NSA320:~# -
Geripapa
aktív tag
válasz
Mr Dini #15070 üzenetére
Próbáltam feltenni a java-t a leírásod alapján.
Először hisztizett hogy a wget nem elég friss. Le lett frissítve most meg ezt mondja:
Begining installation of Oracle Java JRE version 8 Update 73:
Downloading ejdk-8u73-linux-arm-sflt.tar.gz:
Download of ejdk-8u73-linux-arm-sflt.tar.gz failed!
root@NSA320:~#Tudnál segíteni hogy ilyenkor mit lehet csinálni?
Cél a 12.JDownloader a letöltő mindenes telepítése.
-
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #15062 üzenetére
Mérhetetlen hálám a sírig fog üldözni (csak utol ne érjen)!
Csak a kíváncsiság hajtott, de most hogy megvan, még ki is fogom próbálni! Igazából 3-4 IP kamerát akarok felrakni itthon, mert ennek az usb-s komolytalankodásnak egy hátránya van. Észreveszi a kamerát a rosszfiú, és viszi magával a nas-t is.
-
Jamboo529
senior tag
válasz
Mr Dini #15002 üzenetére
Ezt én is kipróbálnám. Mivel kezdő vagyok linuxban (is), ezért visszakérdeznék mindenre. Tehát letöltöttem a motion-with-drivers-3.4.0-Git-f63bb5d-arm-0.txz fájlt, felmásolom pl. az /i-data/md0/admin/packs mappába (itt vannak az ffp telepítése után felmásolt tm, mc és egyéb fájlok is).
Majd belépek a puttyba a szokásos root/admin jelszóval és kiadom a
funpkg -i /i-data/md0/admin/packs/motion-with-drivers-3.4.0-Git-f63bb5d-arm-0.txz
parancsot.
Ezután a megadott helyen módosítom a config fájlt saját szájízem szerint, rádugok a NAS USB portjára egy webkamerát (logitech HD C270 - elvileg benne van a listában, TP-link 1043ND routerrel is működött) és már megy is a motion detection??
Jól értettem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hegesztés topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest