- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gelmi
tag
Szia Tonyk!
Kicsit elhanyagoltam a levelezésemet !
Most olvasom hogy írtál !
Köszönöm szépen !A fórumot heti rendszerességgel nyomon követem ezért a leg frissebb van fenn TM 2.94+ #9376 (750589101a)
Ez úton azt is köszönöm szépen !
Hála istenek a nas remekül működik !
Pedig vagy 130 -180 közötti torrent megy rajta folyamatosan !
Napi rendszerességgel töltögetek le filmeket egyet kettőt aztán törlőm is amit már meguntam !Sőt ! azt veszem észre egyre jobban működik!
Régen le kellet állítanom a TM -et hogy élhető sebességgel tudjak másolni az asztali gépemre!Most le se állítom úgy megy 20-24 M/s el régen 8-10 M/s volt !
Aztán linux fan lettem !
A win t be sem kapcsoltam már 1 éve !A DistroWatch ról mindig leszedek egy új Distrot és kipróbálom .
Eddig a Manjaro nyerte el legjobban a tetszésem !
Tegnap délután feltettem az MX linuxotnagyon gyors !
Csak most egy gondom van vele Thunarral nem érem el a nast
TM el megy , tudók rá filmet töltögetni csak a fájl kezelővel nem érem el
Kicsit még futok vele egy pár kört fórumozok stb .
Aztán ha nem sikerül megy vissza a Manjaro !Még egyszer köszi az új TM ajánlást !
Üdv
Gelmi -
vanRobert
tag
Hi!
Leszedtem mindent, slacker -r -el feljött egy 2.92-es (???). Ezt nem is értem. Mindegy. Végignyálaztam a könyvtárakat, piszok egy meló, gondolom lett volna valami linuxos hókusz-pókusz, amivel a majd' egy órás meló max fél percig tartott volna...
Visszaraktam a linkedről, felfrissítettem az utolsó 2.94-re, és juhhhééééé ... MEGY
Egyfelől köszönöm a segítséget és a tippet, másfelől piszok büszke vagyok magamra, hogy sikerült megoldanom.
Valszeg, valamelyik könyvtárban volt némi visszamaradt file, ami bekavarhatott.
Vagy valami egészen más, rajtam kívül és tőlem távol álló konvergencia... -
vanRobert
tag
Hali!
OK, ezt fogom tenni.
Apropó... Melyik könyvtárakat pucoljam? MC-ben nézelődve, több helyen is rábukkantam Transmission könyvtárakra.
Először ugye felment a NAS alapcsomagból, amit emlékeim szerint nem uninstalláltam, de ezt majd otthon megnézem az admin oldalon. Aztán meg az buildek is.Plusszban infó, hogy androidos kliensről (Remote Transmission) indítottam 3 torrentet, köztük egy olyat, ami PC-s TM Remote GUI-ban kifagyott, és mind a három szépen le is jött. Egyszer sem halt le a NAS.
Nagyon kösz a segítséget.
-
mike784
tag
Nem értek a programozáshoz így ezek nekem nem sokat mondanak. Windows file kezelőjével próbáltam és valóban a tc- vel is
. A gyári felületen ugyan van file böngésző de másolás opciót nem találok rajta.
A webes ssh-ra rá gugliztam de amit találtam nem működik (vagy nem jól csinálom).
Telnet belépéskor (putty és a backdoor-on) hiába írom be az mc- nem jön elő.
-sh: mc: not found
Biztos fájóan béna vagyok de egy átlag felhasználói tudással nem lehet fájlokat másolni? -
Davcy
tag
-
Davcy
tag
Sziasztok!
Megpróbáltam felrakni a legújabb transmissiont a leírás alapján, de elbuktam.
Sorry, előre is, kb. mint szamár az ABC-hez annyit értek az egész NASsoláshoz...Felmásoltam a letöltött fájlt a NASra
Leállítottam a transmissiont
mc
a másolást az /fpp/bin állományokkal kezdtem, amikor azt írta ki, hogy Cannot write target file "fpp/bin/tranmission-show" No space left on device (28)
1 db SATA kötet, 1.79TB - 13.15% szabad
2 db USB kötet, FAT16 - 20.14MB - 20MB szabad és EXT2 - 3.65GB - 52KB szabadMiért telt be az USB? ...illetve mitől és mit tudnék csinálni vele?
Az egész transmissiont frissítést azért kezdtem el, mert a transmission kiírta, hogy betelt és nem tudtam letölteni. Gondoltam induljak a legfrissebb verzióval először, de sikerült mindent eltolni..Előre is köszi a segítséget!
-
polcsi
tag
Kozben sikerul leszednem mindkettot es visszaraktam azt ami elotte is volt evekig, a 2.77-est. Viszont tovabbra is tetu lassu (a 300/75-hoz kepest), de csak a nason hasznalt kliens.
Ha megy, akkor a halozaton is "lefog" legalabb 100 megabitet a semmire, mert olyankor a nasrol masolas is lecsokken.
Zongorazzam vegig a tm verziokat? Nem ertem mi lehet a gond, mert laposon tokeletesen megy a kliensben a le/feltoltes. -
Gelmi
tag
Köszi a frissítést !
Írásod alapján mecsináltam !
Ami feltünt hogy a zárójelen belül egy r betü nálam hiányzik !
Ez igy normális ?
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=120K_perny_337_k_p_2019_0.pngaztán még az tünt fel #9346 link kattintva csak #9345 jön le !
-
Biker979
csendes tag
-
-
Joshi
titán
Igen igazad volt, nem a gyári admin mappát osztottam meg. Miután meglett a gyári admin mappa és benne a zy-pkgs mappa is, beletettem webes felületen az ffp + ssh + transmission 2.92 zpkg csomagokat. A Transmission 2.82 már eleve ott volt hiszen ezzel töltök le jelenleg is. Viszont ha ráfrissítek a Programcsomagoknál, nem jelennek meg azok a csomagok amik amúgy ott vannak.
-
Joshi
titán
"Navigáljunk az NSA megosztási közül az Admin/zy-pkgs könyvtárba. Itt hozzunk létre egy fájlt (én web_prefix (kiterjesztés nélkül) nevet adtam neki) a következő tartalommal:
ftp://ftp.zyxel-tech.de"
Már itt gondok vannak, mert az Admin mappa nem volt megosztva, de megosztottam és létrehoztam a web_prefix fájlt kiterjesztés nélkül benne a ftp://ftp.zyxel-tech.de szöveggel, de hiába frissítem a Lista lekérdezése az Internetről, nem jelenik meg az ffp a listában. Elsőre az Admin/zy-pkgs mappába tettem, de próbáltam csak az Adminba is.
A Telnet és SSH szintén nem működik, de azt már írtam.
-
Joshi
titán
Nekem is az a bajom mint Ano-nak, hogy SSH és Telnet nincs, a NAS-hoz meg nem tudom hogy lehetne hozzáférni. Ugye a NAS merevlemezére létre kellene hozni egy fájlt ahhoz hogy telepíteni lehessen az FFP-t. Na itt már nem megy a dolog. Anno még Bélaaaa rakta fel nekem TeamWieveren keresztül az FFP-t, de megszenvedett vele ő is.
"...Navigáljunk az NSA megosztási közül az Admin/zy-pkgs könyvtárba. Itt hozzunk létre egy fájlt (én web_prefix (kiterjesztés nélkül) nevet adtam neki) a következő tartalommal:
ftp://ftp.zyxel-tech.de"
-
junkpod
veterán
Köszi, közben én is megtaláltam a du parancsot
Nem értettem, hogy miért figyelembe a hely drasztikusan mikor szinte már minden filmet töröltem megnézed után...
Erre kiderült, hogy nem törlődik, csak a recycle mappaba átrakja
Gondolom a droidos NAS kezelő app miatt.
Hol tudom ezt a recycle funkciót kikapcsolni? Hol lehet egy gombnyomással minden recycle mappát törölni? -
Upo
addikt
Arra való az always on beállítás, akkor nem az előző állapot kell. Így ahogy áram alá kerül, bekapcsol. A WOL-t meg kézzel kéne ráindítani vagy valami scripttel esetleg, és még működő hálózat is kell.
Szerintem felesleges küzdelem amikor a készülék gyárilag tudja a visszakapcsolást. -
Upo
addikt
A szünetmentes vissza szokta kapcsolni a védett 220 kimeneteit ha megjön az áram, a buta is megcsinálja. Az okosabbakon lehet állítani hogy bizonyos idő után, ezzel véd attól amikor az áramszünet végén a kedves szolgáltató még párszor ki-be kapcsolgatja az áramot mielőtt végeznek. A nasban meg van ilyen beállítás, hogy áramszünet után mi legyen. 3 beállítás van, előző állapot, mindig bekapcsol, kikapcsolva marad. Legalább is az 520-ban és a 325-ben ezek benne vannak.Former status vagy always power on beállításon visszakapcsol ahogy a szünetmentes visszaadja az áramot.
-
feco93
tag
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat!
A biztonsági mentés pedig csak azért kellet volna így hogy az előző napi állapot vissza állítható legyen. De akkor megszüntetem a RAID 1 tömböt s úgy lesz benne mint két független HDD és akkor is a biztonsági szint kb ugyan akkor egy esetleges HDD hiba miatt.
A megosztási mappánál köszönöm az információt erre voltam kíváncsi hogy szülőmappa jogosultságai lesznek az érvényesek az almappára is. Azt hittem ezt egyszerűen a NAS webes felületén valahol állítható.
Valamint még egy kérdés maradt ha a szünetmentes tápegység kikapcsolja a NAS-t bizonyos %-os feszültség alatt. Valahol van rá beállítás hogyha vissza kapcsolja a NAS-t ha újra van villany?
Vagy ezt csak egy automatikus bekapcsolással lehet beállítani amit mondjuk minden nap reggel elvégez? Vagy ez a beállítás meghülyíti a NAS-t? -
feco93
tag
Kedves Tonyk!
Köszönöm segítségedet!
Viszont az első kérdést lehet hibásan tettem fel vagy nem egyértelműen. Azt szeretem volna kérdezni hogy hogyan tudom azt megcsinálni hogy a user_1 felhasználónak a NAS-on van egy publikus (amit minden más user tud írni olvasni) valamint, egy saját amit csak ő tud írni olvasni. S ezt a két mappát egy hálózati mappaként szeretném csatolni! S a kérdés az, hogy hogyan tudom egy mappaként csatolni a két hálózati mappát?A második kérdésemet is valószínűleg hibásan tettem fel. Itt az lett volna a kérdés hogyan RAID 1-be van a két HDD (Igen mind a két hdd-én ugyan az az adat van) Hogy tudom ebben az esetben beállítani a az automatikus mentés NAS-on belül mert hibaként azt dobja fel hogy ugyan arra meghajtóra nem lehet menteni.
Valamint közben felmerült egy harmadik kérdés is. Nas probléma esetén a HDD-ét kivéve linuxon felcsatolva a meghajtót. Milyen program segítségével tudom a biztonsági mentés visszaállítani?
-
-
-
Mert antilinuxguru lévén, nem tudom hogy kell valamit (pl. tm) eltávolítani. Illetve ennek még utána is tudok nézni, de ha jönnek a hibaüzenetek azzal nem tudok mit kezdeni. Entware raktam fel, abból van a tm és még egy-két cucc. Néhány hónappal ezelőttig simán tudtam frissíteni a csomagokat, most azonban már nem működik (számomra értelmezhetetlen hibaüzenettel), így attól tartok az eltávolítások sem működnének. Ha tudtok itt segíteni, akkor szívesen megpróbálom a tm leszedését majd újrarakását.
-
-
adam.szabo
csendes tag
Köszönöm a leírást, de az alapján nem működik. Már a minidlna telepítése sem jó.
Ha csak mrdini repóját teszem fel, akkor fel tudom telepíteni az 1.2.1-es verziót.
Utána feltelepítem a függőségeket, de elindítás után további függőséget hiányol...Régebben a Memikset kellett kihagyni, most már a Kyleket?
Megnyitottam a linket ahol összegyűjtötted a dolgokat, de ez nekem semmit sem mond, hogy mit kéne
csinálnom azokkal a fájlokkal.Az mc telepítése sajnos szintén nem jó. Erre van valami megoldás?
A minidlna-val kapcsolatban azért kérdeztem a slapt-get-et, mert nekem régebben sem működött az hogy
egyesével telepítem fel a függőségeket. Viszont a slapt-get-el tökéletes volt. Arra van esetleg lehetőség, hogy ezt telepítsem?Köszi!
-
nandozo
tag
Szia,
köszönöm a sapt-get -et. Feltelepítettem, működne biztos, de nem teszi, mivel nem frissül (ld eldvor) és addig mrdini patch -elését sem tudom telepíteni, ami átirányítja a slapt-get -et a másik repository-ba.
Ha neked megvan a patch akkor megosztod? (egyáltalán az így megy txz az is?)
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest