- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
colosmail
csendes tag
-
colosmail
csendes tag
Ezt írja a log-ban
[2021/11/11 10:22:12] minidlna.c:1368: error: Failed to remove pidfile /var/run/minidlna/minidlna.pid: Permission denied
[2021/11/11 10:22:25] minidlna.c:1368: error: Failed to remove pidfile /var/run/minidlna/minidlna.pid: Permission denied
[2021/11/11 10:24:52] minidlna.c:1368: error: Failed to remove pidfile /var/run/minidlna/minidlna.pid: Permission deniedsemmi mást.
-
colosmail
csendes tag
megcsináltam a log level-t
újraindítottam
de a rescan -re ezt a hibaüzenetet írja:
sh-4.1# /ffp/start/minidlna.sh rescan
Stopping minidlna...done! [ OK ]
Starting minidlna...[2021/11/11 10:24:52] minidlna.c:902: error: Unknown option: -r
Usage:
/ffp/bin/minidlna [-d] [-v] [-f config_file] [-p port]
[-i network_interface] [-u uid_to_run_as]
[-t notify_interval] [-P pid_filename]
[-s serial] [-m model_number]
[-w url] [-R] [-L] [-S] [-V] [-h]
Notes:
Notify interval is in seconds. Default is 895 seconds.
Default pid file is /var/run/minidlna/minidlna.pid.
With -d minidlna will run in debug mode (not daemonize).
-w sets the presentation url. Default is http address on port 80
-v enables verbose output
-h displays this text
-R forces a full rescan
-L do not create playlists
-S changes behaviour for systemd
-V print the version number
[ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlna can not start!!!
sh-4.1# -
colosmail
csendes tag
Az /ffp/var/log/minidlna.log -ban csak ennyi volt:
[2021/11/07 21:51:38] upnphttp.c:1047: error: recv (state0): Connection reset by peer
[2021/11/10 21:17:50] minidlna.c:1368: error: Failed to remove pidfile /var/run/minidlna/minidlna.pid: Permission deniedEz volt a könyvtár lekérdezésében
sh-4.1# ls -l
total 16
drwxrwxrwx 1 nobody root 0 Dec 31 2015 $RECYCLE.BIN
drwxrwxrwx 1 nobody root 0 Apr 26 2020 3D
drwxrwxrwx 1 nobody root 16384 Oct 28 09:25 DivX
drwxrwxrwx 1 nobody root 0 Dec 3 2017 Games
drwxrwxrwx 1 nobody root 0 Oct 29 15:44 HD
drwxrwxrwx 1 nobody root 0 Aug 4 2018 Ment??s
drwxrwxrwx 1 nobody root 0 Apr 30 2021 Musice
drwxrwxrwx 1 nobody root 0 Aug 14 2019 PC
drwxrwxrwx 1 nobody root 0 Dec 27 2017 PC Mentes
drwxrwxrwx 1 nobody root 0 Aug 30 19:35 Serials
drwxrwxrwx 1 nobody root 0 Jul 20 2019 eBook
drwxrwxrwx 1 nobody root 0 Mar 1 2020 eBooksa másik meghajtón:
drwxrwxrwx 1 nobody root 12288 Jun 1 2020 3D
drwxrwxrwx 1 nobody root 12288 Jul 4 2020 DivX
rwxrwxrwx 1 nobody root 4096 Jun 1 2020 HD
drwxrwxrwx 1 nobody root 8192 Dec 18 2017 Serials -
colosmail
csendes tag
Megadtam neki a tartalom fajtáját és a root_container=B is de a jelenség nem változott.
A nas310 -es adatai:
ffp: 0.7zypkg004
A legfrissebb firmware verzió: V4.70(AFK.3)
Kiadás dátuma: 2016-03-15
Kiadás megjegyzése: 470AFK3C0.pdf
Méret: 45.11 MB -
Norbika88
senior tag
SSH egyszer használtam az androidos tv box CorELEC eléréshez, valami putty nevű program, ez jó lehet hozzá?Milyen port számmal?
Restart többször is volt akkor egy pillantra eléri a beállításokat, aztán jön az Ooops.
Egyébként a médialejátszón simán hozza a filmeket, windowsban is elérem a file-okat.#20641Mr Dini
Pingelni csak a sima ip tudom, http-vel nem.
-
melan
senior tag
Programcsomagos, de a 2-es verzió.
A 2. lemezen a minidlna elérés miatt választottam szintén a video mappa nevet, de rájöttem, hogy ez felesleges volt. Most a 2. lemezen UHDvideo mappa néven van megosztva, amit szeretnék elérni. Ennek megfelelően módosítottam az export filet:
/i-data/6f9dd4b6/UHDvideo *(rw,sync,crossmnt,fsid=0,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash,insecure) #
/i-data/9d036961/video *(rw,sync,crossmnt,fsid=0,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash,insecure) #Így a KODI a megosztásban 2 sort lát:
6f9dd4b6/UHDvideo
9d036961/videoDe mindkettő választása esetén az UHD mappában találom magam.
-
s4tch
veterán
Írtam korábban, hogy "a nason éppen nincs aktív torrent, és pár órája - látva a logot - ki is kapcsoltam a beépített torrent klienst", azaz teljesen üres a torrent kliens, elvileg nem forgalmazhatnék semmit, pláne, hogy egy időre a szolgáltatást is lelőttem. Ezért furcsa, hogy ott van az a 165MB feltöltés, és úgy, hogy a pc-n szintén nem futott a torrent kliens, pár kilobájtonként növekedett a feltöltött mennyiség.
A délelőtti újraindítás óta úgy látom, hogy nem mozdult semmi, és ahogy áttettem egy 4 számjegyű portra az ftp-t, azóta azon a vonalon sincs semmi a logban. Reméljük, így marad. Köszi a segítséget!
-
s4tch
veterán
Köszi a választ. Elvileg nincs forwardolva, legalábbis sem a nas beállításai között, sem a router port forward lapján nem találok ilyet. Csak az ftp nyitott, de ahhoz elvileg csak egy korlátozott júzer fér hozzá, egyedileg havonta generálok hozzá egy jelszót, és miután posztoltam ide, az összes jelszót lecseréltem, az admint is beleértve.
Ilyet találtam még, amit nem tudok mire vélni:
Mi ez a "user logout ftp"? Tudtommal senki nem nyúlt a nashoz hajnalban 4:44-kor és 10 óra körül sem. Az asztali gép ki volt kapcsolva, a laptop (amire szintén be van mappelve hálózati drive-ként a nas) alvó üzemmódban volt, de abba még be sem írtam az új jelszót, szóval az sem tudott kapcsolódni.
-
gduck
addikt
ffmpeg-3.3.1_git6ee4b20-arm-1
ldd /ffp/sbin/minidlnad
libjpeg.so.8 => /ffp/lib/libjpeg.so.8 (0x40002000)
libid3tag.so.0 => /ffp/lib/libid3tag.so.0 (0x40048000)
libz.so.1 => /ffp/lib/libz.so.1 (0x4005f000)
libsqlite3.so.0 => /ffp/lib/libsqlite3.so.0 (0x4007b000)
libavformat.so.57 => /ffp/lib/libavformat.so.57 (0x4012b000)
libavcodec.so.57 => /ffp/lib/libavcodec.so.57 (0x4031a000)
libavutil.so.55 => /ffp/lib/libavutil.so.55 (0x415ba000)
libexif.so.12 => /ffp/lib/libexif.so.12 (0x41648000)
libintl.so.8 => /ffp/lib/libintl.so.8 (0x41681000)
libiconv.so.2 => /ffp/lib/libiconv.so.2 (0x41691000)
libc.so.0 => /ffp/lib/libc.so.0 (0x41778000)
libFLAC.so.8 => /ffp/lib/libFLAC.so.8 (0x417e4000)
libvorbis.so.0 => /ffp/lib/libvorbis.so.0 (0x4183b000)
libogg.so.0 => /ffp/lib/libogg.so.0 (0x41870000)
libpthread.so.0 => /ffp/lib/libpthread.so.0 (0x4187c000)
libgcc_s.so.1 => /ffp/lib/libgcc_s.so.1 (0x41897000)
libdl.so.0 => /ffp/lib/libdl.so.0 (0x418be000)
libm.so.0 => /ffp/lib/libm.so.0 (0x418c9000)
librtmp.so.1 => /ffp/lib/librtmp.so.1 (0x418e3000)
libgnutls.so.30 => /ffp/lib/libgnutls.so.30 (0x4190d000)
libbz2.so.1.0 => /ffp/lib/libbz2.so.1.0 (0x41a7e000)
libswresample.so.2 => /ffp/lib/libswresample.so.2 (0x41a97000)
libx265.so.116 => /ffp/lib/libx265.so.116 (0x41ab6000)
libx264.so.148 => /ffp/lib/libx264.so.148 (0x41bce000)
libwebpmux.so.3 => /ffp/lib/libwebpmux.so.3 (0x41d30000)
libwebp.so.7 => /ffp/lib/libwebp.so.7 (0x41d40000)
libvpx.so.4 => /ffp/lib/libvpx.so.4 (0x41d96000)
libvorbisenc.so.2 => /ffp/lib/libvorbisenc.so.2 (0x41edc000)
libtwolame.so.0 => /ffp/lib/libtwolame.so.0 (0x41f69000)
libtheoraenc.so.1 => /ffp/lib/libtheoraenc.so.1 (0x41f95000)
libtheoradec.so.1 => /ffp/lib/libtheoradec.so.1 (0x41fd3000)
libshine.so.3 => /ffp/lib/libshine.so.3 (0x41fee000)
libopus.so.0 => /ffp/lib/libopus.so.0 (0x42000000)
libmp3lame.so.0 => /ffp/lib/libmp3lame.so.0 (0x42050000)
liblzma.so.5 => /ffp/lib/liblzma.so.5 (0x420d4000)
ld-uClibc.so.0 => /ffp/lib/ld-uClibc.so.0 (0x2a000000)
libhogweed.so.4 => /ffp/lib/libhogweed.so.4 (0x420fa000)
libnettle.so.6 => /ffp/lib/libnettle.so.6 (0x4212e000)
libgmp.so.10 => /ffp/lib/libgmp.so.10 (0x42167000)
libtasn1.so.6 => /ffp/lib/libtasn1.so.6 (0x421ce000)
librt.so.0 => /ffp/lib/librt.so.0 (0x421e6000)
libstdc++.so.6 => /ffp/lib/libstdc++.so.6 (0x421f1000) -
Downsampling
senior tag
Nos, hát ma délután a Dune-ben is megjelentek a NAS mappái, vagyis immár az is eléri. Lövésem sincs, hogy miért, ha lényegében minden eddigi program elszállt/eltűnt a NAS-ról.
Szerintem, ahogy lesz időm/pénzem, veszek valami mást helyette - ezt meg kivágom a kukába... csak azt cirka 8 terát kéne valahogy még átmásolni róla...
Köszi az eddigi segítséget... -
Downsampling
senior tag
Értem, és köszönöm.
Ha valami csoda folytán felmegy végre az FFP újra a NAS-ra, akkor mit kell még tennem a MiniDLNA-hoz?
Illetve az hogy lehet, hogy a tévém, a laptopom, PC-m is látja a NAS-t (gondolom SMB-n), de a szintén SMB-t használó Dune médiajátszóm nem?
Köszi még egyszer! -
Downsampling
senior tag
Ok, akkor másképp: ha az FFP felmenne végre a NAS-ra, attól lenne MiniDLNA?
SMB megosztásom ezek szerint edig akkor van is, meg nincs is? Mert ugyan Wndiws alól látom a NAS-t, a mappákat, de az SMB megosztást használó médiajátszóm egyáltalán nem.
Illetve az, hogy utoljára a hétvégén próbálkoztam a segítségeddel leírtak alapján felrakni az FFP-t, de ugye nem sikerült. Nem is látta semmilyen eszköz a NAS-om, csak a PC. Kezdtem feladni a dolgot, erre tegnap este bekapcsoltam a tévét, s láss csodát ott van minden mappa a NAS-ról. Holott nem ment fel rá az FFP, illetve semmi sem történt vele, mert hagytam a fenébe... arra sem emlékeztem, hogy be van kapcsolva...
Ez hogyan lehet? -
Downsampling
senior tag
Szia!
Nem tudom, én vagyok elátkozva vagy a NAS-om?
Azóta sem tudtam felrakni az FFP-t, a második leírás alapján sem. Mindenképp a netről akarja telepíteni.
Ugyanakkor érdekes, hogy a tévém újra látja a NAS mappáit, és le is játszik onnan mindent.
Ez hogy lehet?
AZ FFP milyen megosztáshoz kell? SMB? (mert a médiajátszóm továbbra sem látja a NAS-t, és az SMB-vel csatéakozott korábban) A MiniDLNA mitől kerül vissza a NAS-ra?
Köszi, ha írtok... -
Downsampling
senior tag
-
Downsampling
senior tag
Szia!
Félve írok...
Hétvégén mindent úgy csináltam, ahogy írtad. A netet a biztonság és az egyszerűség kedvéért WAN kábel kihúzásával vettem el. A csomaglistára csakis a net elvétele után frissítettem. De ezek ellenére nem telepíti az FFP-t, 25 százaléknál megáll. A végén ott lesz a behajtani tilos tábla, és az is, hogy az internetről akar telepíteni. (amikor a csomaginfóra rábkk, akkor is azt írja, hogy a forrás az internet)
Őszintén nem kételkedek abban, amit leírtál nekem. Ugyanakkor nem tudom, mi a bánatos baja van a NAS-omnak...
Van még ötleted? Tisztelettel kérlek... -
Downsampling
senior tag
Hááát.... én nem vagyok ilyen biztos magamban. Csupán annyit tudok, hogy milyen programoknak kell fent lennie ahhoz, hogy működjön az SMB szerver, vagy a miniDLNA, de mivel ezek valamilyen rejtélyes módon eltüntek a NAS-ról, így lvésem sincs, hogy mi a nevük... csak az FFP-e emlékeztem...
Amúgy nem, nem volt bennem semmiféle bántó szándék. Rosszul és udvariatanul fogalmaztam, de ebben tényleg semmi leb@szó nem akart lenni. Esküszöm!
Szóval, maximálisan és őszintén elnézést!
A leírt metódussal megpróbálkozom, fogalmam sincs, mennyire fog ez nekem menni... de nagyon köszönöm! -
Tonyk
veterán
Megelőzöm a következő kérdést és leb@szást:
FFP-hez:
1. Letöltöd ezt: [link] , bemásolod a admin/zy-pkgs könyvtárba. (2015 mappa gyökerében van....)
2. Az admin/zy-pkgs/ZYPKGS fájlba beírod ezt (szintén ugyanott van a 2015-ben ZYPKGS-be_FFP_hez_006.txt néven, tehát egyetlen egy alkönyvtárba nem kellet belemenni...):Package: ffp
Version: 0.7zypkg006
Description: <i>(Repo: MijzelfBackup)</i> Fonz Fun Plug
Depends:
Size: 5000000
Installed-Size: 100000000
Architecture: arm
Zy-Model: NSA-210, NSA-221, NSA-310, NSA-320, NSA-325
IsBuiltin: N
Filename: ffp_0.7_arm_006.zpkg
MD5SUM: 6988d70be68c266937e236647735deb5Elmented a változásokat. NE FRISSÍTSD A CSOMAGLISTÁT!
3. Nastól elveszed a netet: Vagy a nas ip beállításainál átírod az átjárót és dns-t valami kamu címre, hogy ne legyen net rajta, vagy a routerből kihúzod a WAN portból a kábelt.
4. Frissíted a csomaglistát a nason. Telepíted az FFP-t.
5. Visszaadod a netet a nasnak, vagy mehet vissza router WAN portjába a kábel.
-
vanRobert
tag
Ja, TMGUI írja. CPU terhelés megy fel 80% fölé stabilan, amikor a TMGUI a démonra vár.
Kipróbáltam még pár torrent file-al, és amíg démonra várakozás van, addig nem indul meg a letöltés. Mindegy, ez most ilyen, majd a következő tm-el vagy elmúlik vagy nem. Esetleg nyomok egy restartot a NAS-on. Az ártani nem árthat... -
vanRobert
tag
Persze, egy démon. Szóvicc. Mindegy...
Amikor új torrentet adok hozzá, akkor írja a TMGUI az alsó sávban, hogy várakozás a daemonra. Tölteni is csak akkor kezdi lefele, amikor kapcsolódott a démonhoz.
Mindegy, annyira nem fontos, csak fura. A mostani 3.00+ előtt egy májusi 3.00 volt, azzal nem volt ilyen. -
Ákinard
aktív tag
Bocsánat, akkor elfelejtettem írni, de tanulságos lehet.
Valami a NAS agyában volt elromolva. Ugye írtam, hogy visszatöltöttem a kimentett konfig filet, azzal nem ment rendesen.
De újabb reset után újként beállítgatva mindent tökéletesen működött pöcc-röff. És ugyanúgy állítottam be mindent, ahogyan a konfig fileban volt. (Képernyőmentések alapján.)Valószínűleg összeakadt az agyában valami, azért volt, hogy a Lemez2 működött, a Lemez1 meg nem, teljesen ugyanolyan beállítások mellett.
-
Ákinard
aktív tag
Igen, félreértetted.
Formázva lettek a HDD-k. Utána létrehoztam a megosztásokat a fenti módon. Feltettem a TM-et, elkezdtem a letöltéseket. El is készült jópár torrent, a Windowsban látszott is, hogy fogy a hely, de a Lemez1-en nem láttam belőlük sermmit, csak 3 általam csinált mappát. A Lemez2-n láttam az általam létrehozott mappákat és a letötött torrenteket is. Érted mi a gond? -
Ákinard
aktív tag
Eddig (emlékeim szerint) úgy volt megcsinálva, hogy a HDD1 és a HDD2 is 1-1 kötet volt Lemez1 és Lemez2 néven. És a megosztásokat is így hoztam létre az egész Lemez1 és az egész Lemez2 1-1 publikus megosztásként szerepelt. És eddig ment. És a lemez2 most is megy... És látszólag ugyanaz van mindkettőre beállítva. Kicsit tanácstalan vagyok
A Windowsban mindkettőt fel tudtam csatolni, de a Lemez1-en csak az általam kreált 3 mappát láttam, a torrenteket, amit utólag belepakolt a TM azt nem. A Lemez2-n láttam az általam kreált mappákat is és a TM által belerakott torrent fileokat is.Törlés előtt a NAS beállításait (config file?) lementettem és visszatöltöttem az agyába. De a HDD-k formázva lettek, így gyakorlatilag minden adat törölve lett.
-
zsolt20
tag
A sima reseten már túl vagyok, én a hdd-n telepített programok törlésére gondoltam . Vagy lehetséges a saját adataimon kívül minden egyebett törölni pl MC -vel?
Igen 3Tb hdd lassan megtelik, jelenleg 76Gb szabad hely van még. Smart szerint hdd állapota jó, + kötetkezelőnél van valami hdd ellenörzés is , 2 féle teszt hajtható végre . Fájrendszer ellenörzését már lefutattam nem volt hiba. -
zsolt20
tag
Tm 2.82 v de már kiptóbáltam 2.92v is. Régen jól ment, aztán frissitettem 2.92v ra ami szintén rendben volt. De most kb 3 4 hónapja valamiért nem jó a letöltés, nas kb 2 éve űzemel módosítás nélkül csak ftp, plex, tm van rajta engedélyezve. Próbaként 2.82 ujratelepítettem + sesonjonson file-t bemásoltam anno biztonsági mentésből, így a régi beálításokkal próbáltam ki de nem lett jó . Beálításokban mindent végig próbáltam már. Arra gondoltam hogy valami hátérben futt ami fogja a netet vagy komunikációt. Pl remote gui , nas web felülete, plex, ftp, smb is akadozik vagy nem elérhető ha megy a torrent letöltés 1db file-al. Érdekes putty kifogástalanúl müködik nincs kapcsolatt szakadás. Gépbe 3tb os hdd van tele adattal , sajnos menteni nem tudom hová, hogy újra rakjam a rendszert. Na meg a plex metaadatok ujboli letöltése is problémás a készüléknek egyszerre.
-
zsolt20
tag
[kép]
[kép] [kép] Igazad van, tettem képett fel. Transzmission kb 3 órája tölt egy 1.3gb os file-ot. 1.5-5mb/s letöltési sebesség ha remote gui-val tudok rá csatlakozni . Szakadozik a kapcsolat, és a letöltés is akadozik. Régen 10mb/s mal töltött 2db torrentet egyszerre, és a plex is ment mellette probléma mentesen. -
vanRobert
tag
Szia!
Fent van a Tweaks, abból elérem a Cron daemont, de azt írtad, hogy azt hagyjuk, mert NAS rebootnál elvsznek az addig beírt időzítések.
Így aztán, ahogy írtad, felraktam az uwcront, futtathatóvá is lett téve.
4 héttel később...
Próbáltam filet létrehozni a /ffp/etc/cron.d alá, de ööööö... nem tudom hogyan kell...
Ha jól értem, ebbe a fileba kellene beleírni, amit szeretnék időzítve végrehajtani. Ide azt a parancsot kell beírni, amit ssh-n is kiadok? Pl: /ffp/start/minidlna.sh rescan
És utána ez hogyan lesz időzítve? -
Tonyk
veterán
Pl. legegyszerűbb megoldás:
Amennyiben fenn van programcsomagok között a Tweaks csomag, katt rá. (Ha nincs, tedd fel)Írd be, mikor akarod futtatni. Pl. 23:59-kor minden nap:
59 23 * * * /ffp/start/minidlna.sh rescan > /dev/null 2>&1
Apply gombbal elmented."Hardcore" megoldás:
Ssh-n belépsz:
Opcionális lépés, de hogy ne szopasd magad halálra a vi-al, pl: nano vagy mcedit-tel történő szerkesztéshez add ki ezt a parancsot:
EDITOR=nano crontab -e
mcedit
esetében nyilván az EDITOR=mcedit
Ha vi-al akarod szívatni magad, akkor csakcrontab -e
megnyílik, beírod:
59 23 * * * /ffp/start/minidlna.sh rescan > /dev/null 2>&1
elmented, örülsz.szerk:
crontab megértéshez: -
Tonyk
veterán
Telepíthető csomag : [link] A fájlok megegyeznek az előző, másolgatós verzióval, csak beletettem a /ffp/start, /ffp/.tm könyvtárak szükséges cuccait.
Telepítés után a usernév :
tmadmin
; jelszó:tmadmin#
Csak , hogy mindenki biztonságban legyen. Nyilván írjátok át!!!
Ha már van telepített és működő TM a nason, inkább a másik verzió "bemásolását" javaslom! -
vanRobert
tag
Kösz.
NAS menüben nálam nincs tweak. Sem gyári csomagban sem metarepository alatt.
Eddig nem kellett, most meg már ugye nincs is meg a repokon.
Mr Dini linkje hozzá van adva a Metarepository linkekhez, de csak a miniDLNA és TM2.92 jön, más nem. Zyxelekről meg semmi.
Majd meglesem GDriveon-és valahogy felügyeskedem manuálisan.Hát igen. Ami korábban letöltésre került az megvan lokálban, ami nincs, azt max innen-onnan lehet összegereblyézni.
-
Nekem entware-ng van fent és onnan minidlna, nincs minidlna.sh fájl, talán ez azért van mert van init.d (ennyire vagyok képben linux-ban). Az itt található s90minidlna fájl az ami betölti minidlna.sh szerepét? Viszont ebben nincs rescan opció, így én amikor szükság van rá törlöm a files.db, amit újra épít. Gondolom ezt is meg lehet csinálni cron-al.
-
vanRobert
tag
Hahhh, én is megszívattam magam. Mindegy túl vagyok rajta. Most újra él SSH-n.
Azért hoztam magam ilyen helyzetbe, mert több heti, sőt hónapnyi problémamentes miniDLNA működés után, tegnap este nem találtam a frissen ... khmmmm... megvásárolt filmet a könyvtárában. Transmission mutatta, gépen is láttam, de TV-n nem. Gondoltam nyomok egy miniDLNA restartot, vagyis inkább rebuild-ot, de az a szutyok nem engedett be.
Most, hogy írtad, ssh-t is frissíteni kell, rémlett, hogy nemrég felmerült, hogy a transmission frissítéshez meg kell alapozni, és köztük volt az openssl is. Az meg is volt (TM-hez azóta nem nyúltam, van bennem némi aggodalom, túl friss még a legutolsó újratelepítés során elszenvedett sokk), de az ssh elmaradt...Jah, és amúgy arra mi lehet a magyarázat, hogy időnként a miniDLNA mintha "elfelejtene" adatbázist frissíteni?
-
szabics_28
csendes tag
Köszi a segítséget. Azért kapcsolódtam telnettel, mert belefutottam az általad említett hibába.
Felraktam a 2.93-as transmission-t, utána adtam futtatási jogot majd próbáltam elindítani.
Nem indult el, mert hiányzott neki a libevent, utána a curl. Ezeket lefrissítettem utána el is indult, viszont
pár hozzászólással lejjebb olvastam, hogy le kell frissíteni az ssl-t is. Lefrissítettem azt is. Aztán reboot és volt ssh nincs ssh...Mit csináljak máshogy, hogy megmaradjon az ssh? És pluszba a transmission sem lett jó, valami tiltott IP-t írt amikor próbáltam elindítani.
-
szabics_28
csendes tag
Sziasztok,
köszi a tippeket. Túlzottan nem értek ezekhez a dolgokhoz, úgyhogy előre is bocsi
Frissítettem a repokat, de nem találtam tweaks progit (az alábbi módszerrel).
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod a+x /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.shA másik dolog amit észrevettem, hogy azóta van ez a hiba amióta a PC-n lévő resiliot frissítettem
a 2.7-es verzióra. Azóta szinkronizál rendesen, viszont ha törlök az eredeti mappából a NAS-on
lévő mentésből nem tud törölni és ezt a hiba üzenetet dobja a PC.Lehet, hogy egy resilio újratelepítés megoldaná a gondot? Ettől függetlenül tudnátok segíteni abban,
hogyan tudnám telepíteni és megnyitni ezt a tweak progit. Ha kérhetem akkor szájbarágós módszerrelKöszi a segítséget!
-
zsolt20
tag
Én írtam rosszul 9.7Mb/s letöltés. Nason vannak a fontossabb dolgaim és innen szoktam letölteni ha kell valami ftp-n keresztül. Na most win10 felismeri a nast , de régebbi xp, win7 nem mindig látja belső hálózatból. Az ftp az visszont független bármelyik op rendszer mellett.
Eddig jó volt évekig az ftp feltöltés ,de most csak killódás akadozva lassan töltt fel a nasra belsö hálózaton. Ftp letöltéssel nincs gond, igy tanácstalan vagyok mi lehet a bibi. Itt csak a routeren keresztül megy az adatforgalom , külső netnek nincs köze hozzá.
-
zsolt20
tag
Öszintén , csak belső hálózaton használom, de nem tudom mennyi a feltöltési sebbeség, totálcommandernél elindúl 2-5000 közzött aztán megtorpan megáll a feltöltés 30mp ig, aztán ismét tölt fel pár %-ot. Szakaszosan csinálja. Letöltés torrent 9.7mbit/s . Egyébként most javúlt a feltöltés kb 2 órája megy a gép, igy most folyamatos a feltöltés. Inkább az érdekelne hogy a nas bekapcsolás után nem e csinál valami karbantartást? Nekem ftp, transmission, és a plex van csak rajta telepitve a többi app tiltva. Ennek a boot ideje, mire a plex betöltődik utolsóként kb 4 perc. De van hogy a gép valamit 10 20 percig is töltöget , hátérben. Természetesen ez nem a torrent feltöltés , hátérben . És nem is a plex óránkénti mappa montolása okozza.
A nast naponta egyszer kapcsolom be pár órára, tárhely 3 tb ami lassan megtelik 150gb van hátra.
-
zsolt20
tag
Köszönöm. Igy van kipróbáltam telepitett app maradtak csak a telepitett pakkok listán már nem állitható vagy kapcsolható ki, de betölti őket.
Közben pontosítanék a ftp hibáról . Ftp röl letölteni tudom akadás mentesen, de a feltöltés akadozik 5 perc 100mb adat . Valakinek tippe miért van ez?
-
zsolt20
tag
Én nsa320s frissítettem legújabb frimware verzióra 4.75 AANV2 re. Sajnos belasúlt a nas tőle. Ftp , plex , torrent fut rajta probléma mentesen. Uj firmware hibái távoli bekapcsolás nem működik, ftp letöltés 2gb fölött akadoizik megszakad. Torrente letöltés csak 1 esével lehetséges , 2 file egyidejü letöltésénél teljesen belassúl a letöltés, vagy le se tölt. Plex filmnézés / torrent 1 szálon is akadozik. A lényeg nálam rosszabb lett az új frimware után, igy visszatettem 4.75 AANV1 és igy ismét jó a működés és stabill.
-
BigBlackDog
veterán
Nem, új kora óta nálam van. Egyszer beállítottam, azóta megy. Most frissítettem a 4.70(AFO.0)C0 verzióra (gyártói oldalon nem találtam, innen sikerült leszednem). Úgy tűnik, hogy ez megoldott egy problémát, sikerült telepítenem package-t.
Viszont telnet, shh még mindig nem megy. Puttyal az IP címe alapján próbálok rámászni, de mindkettő esetén "Connection refused" a hibaüzenet. Nem kell valamit engedélyezni először a NASon?
-
gduck
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest